Лъжеиграчът Борисов

Посланиците на 28 –те страни от ЕС са положили днес цветя на лобното място на руския опозиционер Борис Немцов. Заклетият противник на Путин беше убит на 28 февруари миналата година буквално пред прозорците на Кремъл. Арестуваха някакви извършители, но се оказа, че те „нямат” поръчители…

Разгледах внимателно снимките на Асошиейтед прес от мястото на събитието и не открих на тях посланика на България Бойко Коцев. http://meredith.worldnow.com/story/31335816/eu-ambassadors-pay-respects-to-slain-russian-politician

Разбираемо е да не е център на вниманието. Доказал се е като посланик на българската Пета колона в Москва, която обслужва интересите на Кремъл, а не на евроатлантическа България. Може и да бил там, но добре се е снишил в духа на заветите на Живков.

 

Би било интересно да знаем все пак дали Бойко ( Коцев) се е присъединил към общоевропейската демонстрация в памет на най-яркия опонент на самодържеца от Кремъл. И как се е опазил да не попадне във фокуса на американската информационна агенция.

 

Само си представете скандала за пред Кремъл и Петата му колона в България : американска агенция регистрира путинофила Бойко Коцев да полага цветя на лобното място на Борис Немцов!

 

Междувременно, преждевременни се (до)казаха възгласите на задоволство, които някои отправиха ( и в този блог) по повод официалната реакция на МнВР срещу наглото изявление на руското външно министерство, което миналата седмица оспори с неприличен тон правото на България да разследва намесата на Русия в българските работи.

Само ден след реципрочния отговор на реципрочното ни министерство- чрез служител от същия ранг в София, премиерът Борисов се намеси с реверанс към Москва. Даде заден ход. Както винаги, когато го натиснат от Кремъл.

„Нищо добро няма да произлезе от Комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика ( моля?- не става ли дума за външна такава- бел. авт) ”, заяви на 27 февруари премиерът Бойко Борисов в град Сандански.

Борисов отсъди, че тази комисия щяла да влоши отношенията и с Русия, и с Турция (с която той лично се погрижи да влоши отношенията с приказки как му се били обаждали по телефона в късна доба президентът и премиерът на южната ни съседка , месейки се във неговите работи, май).
“Реакциите и на ДВЕТЕ ( курсивът мой, защото нямо нищо подобно на турска реакция, сравнима с руската-бел. авт.) страни са остри. И то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма”, каза Борисов.

След това се издаде, че проблемът му е с Русия, на която се умилква. На основание, че в момента „руските туроператори се пренасочват да работят в страната ни и само за Бургас има 67% повече заявки в сравнение с миналата година”.

„С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия”, продължи лъжеаиграчът, който се представя за балансьор в руския асансьор, в който е заклещен по дефиниция от началото на своята политическа кариера.

 

Тук е място да отбележа втората му голяма лъжа в рамките на тази негова изява чрез внушението, което прави, за равнопоставеност в отношението му към Анкара и Москва.

 

Борисов взе страната на Кремъл в руско-турската война на българска земя с твърдението , че Ердоган и Ахмет ( Давутоглу) му се били обаждали по телефона при разцеплението на ДПС миналия декември. Внуши, че те са лобирали в късно телефонно обаждане на връх Бъдни вечер в полза на низвергнатия от Доган лидер Лютви Местан.

След дълго премълчаване на това обвинение турският посланик Сюлейман Гьокче , уви, му затвори устата, като отрече в интервю за БТВ да е имало нещо такова. Борисов се направи, че не е чул опровержението, признавайки си косвено, че е преувеличил малко ( за целите и на вътрешната си популистка политика и на външната си зависимост от Москва).

Стигаме до финала на дипломачкането, упражнено от Борисов, което е напълно в духа на предишни негови действия от подобен сервилен спрямо Москва род: и по въпроса за руската хибридна война в България ( август-.септември 2014 г.), и по темата за тона на президента Плевнелиев (когото той призова да си мери думите за Русия) и т.н.

В заключение Борисов заяви в Сандански че се надява комисията да прояви цялата си дипломация и дипломатически опит, да намери решение по казуса с Русия и Турция.

„Не се меся в работата на парламента ( КОЙ?- да се меси точно ТОЙ, който обича да се хвали как нарежда на депутатите си какво да правят- не може да бъде точно сега за „първи път” да се намеси- бел. авт.). Не може външният министър да се чуди как да отговори на нотите, които ни заливат. Това ми е молбата”, каза той.

 

Нямаше да е достатъчно мазна картинката на палачинката, която обръщат, ако в демонстрацията на смирението пред Путин не се беше включил и Цветан Цветанов. Той даде да се разбере, че се водят консултации, „за да се коментира има ли необходимост от такава комисия”.

 

И кой ще се окаже виновен накрая, че някой в България си е позволил да помисли, че Русия прави нещо нередно в страната ни?

„Май се подведохме по медийни публикации. Ще търсим разумно решение, за да не застрашим двустранните отношения на България с Русия и Турция”, увери Цветанов.

С Турция ги застрашиха без проблем именно чрез медийния си ресурс. А по отношение на Русия ще ползват същата сервилна платформа, за да се оправдават. Иде 3 март и ще се опрат на тази опорна точка.

 

 

 

 

17 мнения за “Лъжеиграчът Борисов”

 1. Борисов не е по-различен от Ива, просто, възможностите му да служи на путинясала Русия са по-големи в момента. Чета тази вечер, че знаково смъкват цената на визите за руснаци. http://runews24.ru/tourism/26/02/2016/717ce4d7f6a24d0a88666ba1e1bed67f
  Та и пръсти даже няма да им трябват, за да прехвърлят българската граница (русофилос не ищет дактилос). Мазно ДОБРЕ ДОШЛИ от ББ и периферия. Отговорът e -ДОБРЕ НАДУПЕНИ.
  Започвам да вярвам, че само триаско измиране може да ни отърве от тази напаст.

 2. Стига вече!
  Присъединявам се към всички видове протести,манифести и реакции да изметем тази мръсна плесен от Борисовци,Първановци,Догановци,Цацаровци и всички ченгета,кукловоди и слуги.
  Лъжи,манипулации и грабеж.Това е тяхната политика.Вижте горивата,държавните поръчки,европейските средства.Докога?
  Г-н Инджев ,обръщам се към Вас от името на мои приятели.Те четат блога ,но не мога да се свържат за коментар и ме помолиха мен.
  Това са тези хора с които сте се срещнали случайно на бул.Черни връх.Казват с Тони,Симеон и Мария.
  Изказват Ви най сърдечна благодарност за радостта,която им доставяте с писането на статиите Ви и Ви насърчават да продължите в същият дух.Познават по ник и всички коментатори и също ги приветствуват.
  След срещата с Вас бяха много развълнувани и ме помолиха да напиша това.
  Г-н Инджев,България е малка страна,но съмишлениците са много.
  Както казват *Спасението дебне от всякъде*.
  Да се възползуваме от това.

 3. На лъжеиграча май много му се скъси въженцето.Нещо взе да играе едно напред три назад.По-скоро на нестинарски танц ще го подкара, ама де да видим.Най-много ме притеснява ,че потъващата руска икономика,ще ни завлича и нас към дъното,защото грабежа ще се увеличи още.И тия прехвалени руски туристи,колко още тяхни фирми трябва да фалират,че да ни дойде акъла.Имам подозрения,че хотелиерския ни бизнес и той е руска собственост.За горивата и газа Боко не смее да шукне.

 4. Отново в десетката! Малка поправка, ако не е нарочно в заглавието, “ЛъжеИграчът”.
  Присъединявам се изцяло към призива на чудеснаат коментаторка Д. Савова.
  “Време е да си вдигнем чорапите”. Призив на принц Чарлз към английският народ когато е бил на годините на синовете си. Поводът в случая, важното е че го е имало, няма никакво значение.

 5. За пореден път любителят на Винету показа лакейската си същност и роля! Слугата и да бъде “сложен” в стола на министър-председателя на суверенната държава (в случая България) си остава ментално слуга! Няма как да надскочи собсвената си некомпетентност и некадърност! А и е поставен там за да прави точно това – да слуш(к)а и да служи на господаря си.
  Учудвам се, че има мислещи хора, които очакват от милиционера да демонстрира държавническо поведение?! С цялостното си поведение откакто е поставен в светлината на публичните прожектори той прави само това – лъже, мами и служи на този, който го монтира начело на “държавата” България!

 6. @ everyone else

  Всички тези “придобивки” СПЕЦИАЛНО за руските туристи и руските собственици на имоти в България, като пример символичната стойност на визите -10 евро (сякаш българският бюджет прелива от приходи и може да си позволи този жест към руските мафиоти!), безплатни визи за непълнолетните, за болните, които идвали у нас за лечение (а те всички са болни от алкохолизъм и патологичен окупационен нагон), светкавичната бързина за получаване на тези визи, пренебрегване на европейското изискване за пръстов отпечатък само за руснаци, редуцирането на “такса смет” за руските собственици на имоти и т.н. са резултат от наглите “требования”, съпроводени с демонстративни протести и заплашителни жалби, на тъй наречената “Ассоциация русскоязычных собственников недвижимости в РБ “АЛЕША””, създадената специално за оказване на натиск върху законодателните и общинските институции у нас за промяна на Закона за чужденците в България, който дори още не е приведен в пълно съответствие с европейското законодателство и не е достатъчно рестриктивен, както и други закони и наредби. Едно уникално в световната практика явление – “огъване” на цяла държава под натиска на някаква асоциация!?

  Защото освен руски собственици на имоти в България има голям брой английски, холандски, белгийски, японски и други собственици, които харесват България и българите и точно затова са дошли да живят тук, те не се ограждат с бетонни стени и зидове, не маркират територия с националните си флагове, учат с удоволствие български език и се опитват да комуникират на български, обичат българския фолклор и култура, обожават българската кухня, имат прекрасни отношения на взаимопомощ и приятелство с българските си съседи, доброволно си плащат данъците и таксите за обучението на децата си в български училища, които считат за достатъчно престижни, вместо да налагат, като руските собственици, отварянето на руски училища, но за сметка на българския бюджет! И на ум не им идва на тези собственици да организират “асоциации” за натиск над българските институции за промяна на местното законодателството както на тях им харесва. Така живеят в чужбина и българските емигранти, съобразяват се с местното законодателство и обичаи, както и всички други чужденци от цивилизованите страни. Само руският примат още не може да схване, че след като е бил приет в един дом на гости, трябва да се съобразява и да уважава правилата, наложени от стопаните на дома, а не да се опитва да го превърне в родната си кочина и да изгони домакините. ТИПИЧНО ПО РУССКИ!

 7. И Тони Филипов, д-р чете БЛОГА ни.
  “Иво Инджев пише, че плащали по 1000 лв. за хвалебствена статия за Бокова, или добронамерено интервю с нея. Но не дава никакви подробности – нито кой ги дава, нито къде, нито поне едно телефонче за връзка. Не, че ме интересува. За една колежка питам…”
  Повече, тук.

  http://offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Iz-delnitcite-na-edin-lud-22-26-fevruari_624977.html

 8. Не разбирам какво има да се разследва. Русия води срещу нас война и ние трябва да се отбраняваме. Не комисии, а чети трябва да се сформират. На война, като на война.

  към BORETO:

  Напълно сте прав. Както казват французите – Personne ne peut péter plus haut que ton cul.

 9. SMS, перфектен анализ на поведението на трайно настанилата се у нас руска сган. Преди 30-тина години булката беше на специализация в Япония. Отидох да “инспектирам” кое-как е там. Със стъпването ми на пристанище Йокохама първите й думи бяха: “В Рим правиш като римляните”. Това впоследствие ми спести маса недоразумения. Та у нас няма ли кой от официалните власти при първият им допир с ватник да натърти цитиранаат поговорка. На когото не му харесва-обратно. Чемодань, вокзаль, (масква, сиир, курили).

 10. Към Georgi Nikolov:

  Готино чувство за хумор…Но колежката, щом още не е получила предложение за подкуп, да не се надява много. Вярно, че има и “предатели” между тях( иначе как щях да науча!?), но те като правило ревниво си пазят хляба и не други лакомници да ги подяждат. Все пак не пречи да опита да известните адреси на безбройните дружества, фондации и прочее кантори на руска издръжка в България- случаят все пак е важен и могат при определени условия да й подхвърлят някоя стотачка за проба- как кълве, кълне и пр.
  Впрочем, сега сериозно-мисля си дали раздавачите на руски пачки не документират позора на подкупените по някакъв начин, за да си гарантират послушанието им в случай, че нечия съвест случайно се пробуди.Изобщо не бих се учудил!

 11. @SMS

  Великолепно обозначаване на истината: ‘патологичен окупационен нагон’.

 12. Не е зле да подсещаме самозабравилите се милиционери от ГЕРБ, че предстоят избори. Или, шут по края на гърба (искрено се надявам, макар че интелектуалния капацитет на матряла не е много обещаващ). Тъй че въженцето на лъжеиграча (поздрави за каламбура) ще става все по-късо. Зер, не думи трябват, а дела, поне това трябва да е запомнил РАПОНЯ от кумира си яшар замфиркьов-янко от Орханийските колиби.

  Напълно подкрепям анализа на SMS и на ТОДОР ТОДОРОВ. Ние сме във война с павианите, и наистина прекалено дълго и великодушно ги оставихме в зоната на пълен комфорт. Тях и петата им колона от гладни еничери.

  Време е да приложим с пълна сила челния поморийски опит от август 2015:

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4899403

  Масово и във всички градове, паланки и села. Иначе жална ни майка!

 13. http://www.mediapool.bg/zhurnalisti-sred-koito-i-balgarin-sa-bili-obstrelvani-v-siriya-news246256.html

  Изпращам линк от Медиапул ,за ранения
  в Сирия български журналист.Връзката с материала за помена на Немцов и участието на европейски посланици е следната.Днес 1 март по Хоризонт разбрах,че този журналист е бил на помена на Немцов,дали е бил по времето ,когато са били посланиците
  но е интересно дали,ако е бил е забелазал и снел нашия посланик в Москва.
  Като гледам КОЙ е организирал полета от Москва до Сирия и как се опитват да плучат свидетелство за обстрел от турска страна ,не очаквам нищо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.