Лавров: монголското нашествие е обновило руския етнос

На снимката: обновена с монголски гени рускиня: “добре живея, синко… едно ме безпокои: САМО ДА НЕ СВАЛЯТ АСАД

IMG_6787Във връзка с преклонението на нашия премиер Бойко Борисов пред „най-големия дипломат в света” (https://news.bg/politics/lavrov-bil-nay-dobriyat-diplomat-v-sveta-no-borisov-gledal-smetkite.html) му предлагам да си поръча превод на неговата статия в списание „Россия в глобальной политике” от 3 март 2016 г. https://lenta.ru/articles/2016/03/03/lavrovtext/

 

Статията е озаглавена „НА КРЪСТОПЪТЯ НА КЛЮЧОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ”. Нашият строител на магистрали може да си свери часовника с магистралните руски имперски тези в дяволския прочит на историята. Важно е да се знае. Колкото повече се задълбочава руската изолация от света, толкова повече руската пропаганда прибягва до своите шовинистични интерпретации на историята като едничък източник на гордост.

 

Например нашите рублофили ще могат да си изяснят, че написаното от моя милост с позоваване на историческата истина за руската благодарност към праотците на нашите азиатски покорители не е някаква измислица. Лавров се отнася със синовно уважение към Златната орда и преклонилия главица пред нея Александър Невскки, цитирайки Гумильов:

 

„Хорошо известно и альтернативное мнение Льва Николаевича Гумилева о том, что монгольское нашествие способствовало формированию обновленного русского этноса, что Великая степь дала нам дополнительный импульс в развитии.”

 

Как бы то ни было, очевидно, что тот период крайне важен для утверждения самостоятельной роли русского государства на евразийском пространстве. Вспомним в этой связи политику великого князя Александра Невского, который принял временное подчинение в целом веротерпимым правителям Золотой Орды, чтобы отстоять право русского человека иметь свою веру, самому распоряжаться своей судьбой вопреки попыткам европейского Запада полностью подчинить русские земли, лишить их собственной идентичности. Такая мудрая, дальновидная политика, убежден, осталась в наших генах.

 

Как точно монголското нашествие е „обновило” руския етнос – претендиращ да е най-славянския от славянските народи –оставям на въображението на читателя.

Онова, което авторът и руските тълкуватели на историята не оставят на ничие въображение обаче е фактът, че техният светец Александър Невски е канонизиран като такъв заради войните, които е водил с омразните ( западни) християни в съюз с азиатските орди, на които е плащал данък и се е подчинявал. След което същият руски светец е натрапен на България по повод претенцията за руското освобождение и покровителство срещу османските азиатци, потомци на въпросната орда. Ако това не е перверзия по отношение на българите, не знам каква по-голяма гавра може да се измисли ( макар въображението на великоруската наукообразност да е безбрежно като Сибир).

 

Подчинението на „Златната орда” от страна на Александър Невски руският външен министър намира за проява на мъдрост и далновидност, която е останала в руските гени- извинете, но не моя скромна милост говори тук за генетично наследено робско покорство, нали. Моля, моите хулители да обърнат внимание върху тази подборност.

Явно , че генетично наследената мазохистична наклонност да се робува на робуването като положителен исторически опит е предадена генетично и на потомствените русофили в България -досущ, както монголско- азиатската „мъдрост” на руснаците.

 

Лавров никъде не споменава България, дори и когато се прехласва по покръстването на Рус през 988 г. с решаващата роля на българската освободителна армия покръстители ( ако използвам иронията в аналогията за „решаващата роля на червената армия-освободителка” на България).

 

Цялата му статия е пропита от омраза към Европа и от гордост, че руснаците никога не са възприели европейското в своята държава. Това не му пречи да търси европейския авторитет чрез твърдението, че едва ли не в Европа признавали руската претенция към наследството на Византия . Нещо повече, в някои отношения Русия изпреварвала развитието на Европа, твърди също Лавров.

И макар в края на разсъжденията си да признава ( цитирайки философа Иван Илин), че величието на една нация не се корени в размерите на контролираната от нея територия или в броя на населението й, не може да се въздържи да не демонстрира презрение към по-малки народи. Споменавайки например Кримската война Лавров упреква австрийския император, че отказал да подкрепи Русия в нея, макар през 1849 г. руската армия да е помогнала на императора срещу унгарското въстание- т.е. Русия е очаквала срещу кървавите подвизи на руската армия, смазала порива на унгарците към свобода, да си получи дивидентите , но европейският колега не се притекъл на помощ , когато Русия изпаднала в нужда 5 години по-късно. Някъде там в мелето. остава въпроса за изкланите някакви си унгарски бунтовници.

 

Сред опорните точки, спуснати от Лавров, видно място заема трактовката на болшевишкия метеж във връзка с неговата наближаваща 100 годишнина. Шефът на руската дипломация е възмутен, че напоследък на Запад имало желаещи да представят този метеж като варварско събитие. Нещо повече, възмущава се реставраторът на съветския прочит на болшевизма, западняците си позволявали да слагат знак за равенство между болшевизма и нацизма и да прехвърлят на Съветския съюз част от вината за началото на Втората световна война.

На русофилите и пишман антифашистите у нас не е лошо да се припомни по този повод, че СССР е бил в сговор с нацистка Германия, официално скрепен с подписа на Сталин, когато цяла година и половина по-късно България влиза в Тристранния пакт с убеждението, че по този начин удовлетворява и съветската благосклонност към хитлеризма.

„Сейчас остро стоит задача выработки сбалансированной, объективной оценки тех событий, тем более в условиях, когда, особенно на Западе, находится немало желающих использовать эту дату для новых информационных атак на Россию, представить революцию 1917-го в виде какого-то варварского переворота, чуть ли не столкнувшего под откос последующую европейскую историю. Хуже того — поставить советский режим на одну доску с нацизмом, возложить на него часть ответственности за развязывание Второй мировой войны.”

 

Началникът на дипломацията на единствената оцеляла в наши дни колониална империя Сергей Лавров хвали със задна дата СССР като пример за подражание , принудил западните страни да направят социални отстъпки на своите народи, както и като държава, допринесла за деколонизацията.

 

 

„Бесспорна роль, которую Советский Союз сыграл в вопросах деколонизации, в подтверждении в международных отношениях таких принципов, как независимое развитие государств, их право самостоятельно определять свое будущее.”

И макар историческата истина да не оставя съмнение, че тъкмо Сталин насъсква Хитлер на Запад, Лавров твърди отбратното: „европейските елити” насъскали Хитлер срещу СССР, заявява той.

„Не буду подробно останавливаться на моментах, связанных со сползанием Европы ко Второй мировой войне. Очевидно, что здесь опять роковую роль сыграли антироссийские устремления европейских элит, их желание натравить на Советский Союз гитлеровскую военную машину.”

 

За капак на всичко това Лавров отхвърля като мит факта, че СССР загуби студената война. Не било вярно. Съветският съюз се бил разпаднал просто така по волята на собствения народ и поради лошо стечение на обстоятелствата.

 

„Укоренившийся на Западе в связи с распадом Советского Союза миф о победе в холодной войне оснований под собой не имеет. Это была воля народа нашей страны к переменам, помноженная на неблагоприятное стечение обстоятельств.”

 

 

Руски опозиционно настроени коментатори оприличиха статията на Лавров и особено неговата възхвала на монголското иго и дружбата със Златната орда като достойна илюстрация на написаното от Джордж Оруел в „1984-та”: „Свободата е робство, робството е свобода”. Но Лавров също се позовава на Оруел и иронията му за това, че „някои са по-равни” от другите, за да опонира на Съединените щати, които имат претенцията да се нещо повече от другите ( и най-вече от Русия). Иначе казано, Лавров не пропусна да прояви най-големия комплекс на Кремъл- чувството за малоценност в сравнение с мерилото за величие, което преследват вече повече близо век московските владетели.

 

Както казах по-горе, Лавров не споменава пряко България, но поуките за нас са много- особено по отношение на така актуалната тема колко хубаво е било да сме поробени от азиатците. Другари и другарки русофили, които имате нужда да се чувствате потомци на роби, вече можете спокойно да казвате, че този мазохизъм е форма на чист (руски) патриотизъм!

 

 

23 мнения за “Лавров: монголското нашествие е обновило руския етнос”

 1. Бай дъ уей, с голямо удоволствие изгледах словенската песен-кандидат за Евровизия, посветена на Путин. Благодаря на Иво за линка. Виждам, че до днес видеото има над 3 милиона гледания в Ютуба и лавинообразно се увеличават.

  Също с голямо удоволствие установих, че нещастните совки (путинофили, бъйдло и както там още ги наричат) искрено вярват, че този клип и песен са направени във възхвала и за реклама на руския президент хахахахах. Демек, както едно време казвахме “тъп като комунист”, то очеизвадно днес може да казваме “тъп като путинофил”.

  Не мога да устоя на изкушението да не дам тук текста на песента и връзка към видеото. Ето:

  Putin, Putout

  Harasho, harasho,
  I run this freakin’ show!
  You think I can’t speak English?
  There’s nothing I don’t know.
  I know that World War Three, nobody wants to see,
  so please EU and USA don’t mother-suckers mess with me.

  Ooooh,
  Yes I Ken
  cause I’m the president wit the greatest plan,
  to make my mother Russia number 1 again,
  and by the way I hit better than Jackie Chan,
  I’m gentleman.

  Do you want peace or you wanna piece of me?
  I’ve got gas you see,
  don’t play games with me.
  You want my gas?
  Well you can kiss my ass!
  When I play chess be quiet or eat my pussy riot!

  Putin, Putout,
  Putin, Putout,
  Putin, Putout, Putout, Putin, Putout, Putin, Putin, Putout!
  Putin, Putout,
  Putin, Putout,
  Putin, Putout, Putout, Putin, Putout, Putin, Putin, Putout!
  Putin, Putout!
  HEY!
  Putin, Putout!
  HEY!
  Putin, Putout, Putout, Putin, Putout, Putin, Putin, Putout!
  Putin, Putout!
  HEY!
  Putin, Putout!
  Messin’ with Putin
  HEY, HEY
  is a sin!

  It’s great to be president of the biggest country,
  you can have Winter Olympic Games in 40 degrees,
  and by the way, Eurovision is so gay,
  just please don’t take my soccer world cup 2018 away!

  I sang for charity, la-la,
  and tranquilized a tiger on a “killing spree”, bang-bang,
  I fight terrorism with my big army,
  I am nice,
  why oh why can’t I get a Nobel peace prize?!

  Do you want peace, or you wanna piece of me?
  I’ve got gas you see,
  don’t play games with me.
  You want my gas?
  Well you can kiss my ass!
  If you are a prick – suck my Moby Dick!

  Putin, Putout,
  Putin, Putout,
  Putin, Putout, Putout, Putin, Putout, Putin, Putin, Putout!
  ……………..
  Messin’ with Putin
  HEY, HEY
  is a sin!

  Niet I wont stop!
  Until I wiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!
  HEY!
  Putin!

  Ето и линка към видеото отново:

 2. Иво, извади, моля те от текста името на Суворов, тъй като той е починал в 1800 година, и няма как да е “смазал унгарското въстание от 1849”. Някакви други сатрапи са свършили тази работа, но едва ли е важно кои са. Суворов се е прочул по-скоро със изстъпленията си върху българското население в Тутракан, за което и ти си писал, но в Унгария през 1949 година все пак не е бил.

 3. Иво, чудесна статия! Сега някой трябва да попита “най-големия” дипломат на света кога в РФ ще вдигнат паметник на Българската Християнска Армия Покръстителка Освободителка на Русия. И много ме изкефи Лавров, с неговото твърдение, че ссср се срутил поради кишата, сушата и международното положение.

 4. Страхотна сатира, горчиви истини (за кой ли път)и .. бронебойни патрони за неизтребимата русофилистична вяра в путинизма все още няма открити.
  “Как точно монголското нашествие е „обновило” руския етнос – претендиращ да е най-славянския от славянските народи –оставям на въображението на читателя.”
  Какво ти тук “въображение”. Ачик-ачик безалтернативно мръсно подсъзнание. Плод на което са двамата Убавци (де да бяха само те) от снимките на предишната статия. Тандемът сидеров-валуев.

 5. Към Ilarion:

  Благодаря, така е, а грешката е “вярна” по отношение на Суворов, но като наемник на австрийския император, пратен на заем от руския за преследване на италианските бунтари.

 6. Четейки извадки от казаното от Лавров/сигурен съм че то е автентично/придобих усещането предхождащо повръщането/с извинение/,т.е ГАДЕНЕ.Бидейки съвременник на ставащото в бившия СССР с всички атрибути за преиначаване на историята,за нейната манипулация включително и най-новата БГ история преди и след руско-турската война от 1878 година,не мога да не отдам “заслуженото”на тов. Лавров типичен съвременен представител на тази политика.За отношението на Б.Борисов към този ТИТАН то предизвиква в мене същото чувство на гадене!

 7. Има някаква грешка Иво, Суворов е “освобожавал” в Италия и в Полша на него се дължи падането на Милано, потушаването на въстанието на Косцюшко (рядък пример за революционер и хуманист в световната история и един от главните действащи лица в американската революция), той пленява и заточва Косцюшко, той е ръководител клането в квартала Прага на полската столица с 20 хиляди изклани поляци.

  Той е изритан от войската на пенсия от царя, хврлил топа в 1800г, а после реабилитиран от Сталин сто и кусур години по-късно.

  В голяма степен заради него днес в италианския химн в последния куплет се пее за КАЗАШКИЯ КРЪВОПИЕЦ пил италианска и полска кръв.

  Il sangue d’Italia
  Il sangue polacco
  Beve’ col cosacco
  Ma il cor le bruccio’.

  За тези кървави пърформънси и “заслуги” днес в Тутракан русофилското петоколоние му е сложило паметник точно пред входа на градското БСП свърталище.

  Така че някой друг ще да е бил “освободителят” на унгарците, но нейсе, те са пълни с такива “освободители”. А Суворов може да е “освобождавал” в унгарските пусти до 1800 г. , нищо чудно, той го е правил на много много места дори в една от коалициите срещу Франция които е командвал е участвувала и Турция.

  Т.е. дори от гледна точка на това, че като съюзник на нашите петвековни поробители турците, негов паметник не може да има място на територията на България. Ето и за това територийката с четиристотинте руски паметника е повече Задунайска отколкото Българска.

 8. Извинявам се за повторението, докато пиша са ме изпреварили.

 9. Тоя Лавров нещо май много взе да нервничи и само глупости ръси.Как може някоя орда да те облагороди, такова чудо не знам случвало ли се е?Или това само за руснаците се отнася?Колко ли трябва да са били изостанали, ако ордата ги е облагородила?А, Лавров?

 10. От всичко написано по-горе ми се струва, че се канят да нападнат Монголия.

  Такава мъдрост е проявил Александър Невски, подчинявайки се на ордите, че е приел и исляма. Не мога да разбера, защо патриаршеския ни храм е кръстен на мюсюлманин /с цялото ми уважение и към тази религия/?

 11. Според преброяването на населението в България от 2001 г., като монголо-татари са се самоопределили 1803 души (предимно роми), с малък превес на живеещите в селата.
  http://www.aliceswonderland.eu/Tatars.html

 12. Мда-а, то и българските ма..ли в Коми обновяваха руския етнос там. А че руския идиот е най-големия идиот в света, две мнения няма.

  Благодаря за БРИЛЯНТНАТА статия, респект, г-н Инджев!

 13. От “правителствената интернет клюкарница”, както Иво точно нарече “пык”, има и несъмнени ползи. Не толкова информационни, а по-скоро медицински (в диагностичен акспект), хигиенни (кара те здравословно да посегнеш към разни детердженти), целебни (кикотът над глупостта и неграмотността има такъв ефект). Но “пык” учи и на постоянство-дори да не струват нищо, рублите все пак трябва да се заработват ежесекундно. Освен това има и “научно-популярно” значение- глупостта в долния линк например доказва, че “поповизмът” продължава да е водеща научна теория за Русия и за нейните слуги като толума с екскременти нидадялька нидадялькавич.Сигурно в момента подготвя нов материал, бързам да му помогна със заглавието, например “БОМБА!СЕНЗАЦИОННО!! ЕКСКЛУЗИВНО!!!! ВЗРИВЯВАЩО!!! САМО В ПыК”!!! Новият Запорожец-идея на Путин- съчетава в себе си МЕРЦЕДЕС, БМВ, ТОЙОТА и БЕНТЛИ, той лети и се превръща в амфибия с едно свирване на мелодията на “Катюша”. Ммм-ммм-м, замечательно!

  http://pik.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B0-%E2%80%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BE%E2%80%9D-%D1%89%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-skype-viber-%D0%B8-whatsapp-news497650.html

 14. В едно е прав Лавров – НЕ МОЖЕ да сложим знак на равенство между нацистка Германия и СССР-то! Болшевиките са изтребили неизброимо повече хора отколкото е успял да направи в тази насока Хитлер. Да не забравяме и всичко, което е заел националсоциализма от своя побратим болшевизма, не само концлагерите, които са доразвили “творчески”.
  Няма да може да “измие” срама от челото на империята на злото “най-добрия” “дипломат” (по Бойко Борисов) с подобни наукообразни брътвежи. Едва ли има мислещ човек по света, който да се приеме подобни трактовки. А и фактите няма как да промени със задна дата другарят Лавров – Сталин и Хитлер са си съюзници и подпалват Втората Световна война.

 15. Благодаря на Росен Йорданов за “повторението” което на мен пък ми даде възможност да обогатя знанията си в Университета (БЛОГА ни).
  Ето как изглежда (според самата нея) раззия с днешна дата. Живеят си лавровците в паралелен свят и хич не си дават сметка, че 1:1 повтарят съдбата на предшественика си-сесесерето. Явно са свършили и идеите и парите и са минали изцяло на примитивна пропаганда.

  http://rusmonitor.com/zapad-kak-uznal-ob-ehtom-srazu-zhe-opisalsya-i-obkakalsya-ot-strakha.html

 16. Всеки е свободен да тълкува както иска долната новина. За мен, Швеция вече е практически натовска държава. Най-големият дипломат на всички времена и народи, според баце, успя да извади от няколко вековната “летаргията” на неутралита и викингите. Каквото повикало, това се обадило.
  http://argumentua.com/novosti/ssha-razmestyat-v-shvetsii-amerikanskie-zenitno-raketnye-kompleksy-patriot

 17. Браво,г-н Инджев!Дълбоки уважения към Вас!
  Направо ги размазахте с техните камъни по тяхната глава!

 18. “Началникът на дипломацията на единствената оцеляла в наши дни колониална империя Сергей Лавров хвали със задна дата СССР като пример за подражание , принудил западните страни да направят социални отстъпки на своите народи, както и като държава, допринесла за деколонизацията”

  Все едно да хвалиш чумата и холерата, че са допринесли за развитието на медицината…

 19. “А че руския идиот е най-големия идиот в света, две мнения няма.”

  Българсият идиот – по-малък брат на руския идиот!

 20. Да сравним нацисткото и съветското правосъдие:
  http://www.168chasa.bg/Article/2077805

  Както е известно, Георги Димитров Михайлов, Васил Константинов Хаджитанев и Благой Симеонов Попов на 16 12 1933 на прочутия Лайпцигски процес оправдани за подпалването на Райхстага поради “липса на доказателства”. Освободени са и заминават за СССР.

  И докато пътят на първия от тях е ясен, то за другите двама не се знае почти нищо. А то е интересно.

  В.х.Танев При нападението на Германия над Съветския съюз през юли 1941 година се записва доброволец в Червената армия. Член е на бойната група на Йордан Кискинов и на 6 октомври 1941 година е спуснат с парашут край лъгадинското село Лахна, Гърция. Групата не успява да се събере и Васил Танев загива на 9 октомври 1941 година в престрелка с германски части край Евангелистрия (Ени Караджали). Уикипедия.

  За съдбата на Попов прочетете спомените му: Благой Попов “От Лайпцигския процес до Сибирските лагери. Спомени”, С. 2012, Изд. “Изток – Запад”, 141 стр, снимки.
  Накратко: През 1937 е арестуван в Москва и осъден на 15 години. В Сибирските лагери е до 1954. Прибира се в България и пише спомени.

 21. Не мога да разбера защо му се смеете на баш дипломата?
  Ами той използва българската поговорка „всяко зло за добро!“
  Под обновяване на руският етнос, Лавров има пред вид изследвания в областта на генетиката, според които смесване на различни гени, особено монголски с московски, на получените поколения са били предадени прочутата руска жизненост и битност, на които той с право се гордее. За умствените способности не говори човека. Е вярно, Русия почти нищо не е дала на човечеството, а е и права, след като Европа не е искала да има взимане–даване с Русия. Ако е искала, можели са да делегират някой и друг Валуев, както сега при Сидеров. Във такъв случай щяха да подпомогнат англичаните по–бърже и по–ефективно да направят приносът си към „Еволюцията на видовете“ и нямаше да чакат толкова дълго г–н Дарвин, да се шляе по Галапаговските острови. Щеше да се получи веднага принос и обосновка за връзката на приматите с човека!
  Нищо, сега Сидеров може да направи второ откритие за обратният ход на видовете. Макар, че руснаците са ни дали доказателство точно поради тези съвкупления, че еволюцията може да се затлачи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.