Като губим западните туристи за сметка на руските, печелим само презрение

Приколы про туристов (50 фото)

Намери се най-после смел коментатор в България, който да се опълчи аргументирано на опълченската атака на върховия ни туристически сезон от страна на държавно ухажваните пълчища руски туристи. Особено интересен е примерът, който дава с тактиката на ограничаване на руските туристи в славянска ( но неинфектирана от славянофилския фундаментализъм) Хърватия. Хърватите определят занижена квота за руски туристи досущ като европейска държава по отношение на азиатските мигранти. Обаче никой в Русия и дума не казва в знак на протест- защото явно в Хърватия има на власт хървати, а не руски слуги.http://clubz.bg/36632-iliqn_vasilev_ne_ni_trqbvat_ruski_turisti

 

Към написаното от бившия ни посланик в Москва Илиян Василев за сбърканата посока на мислене в държавната стратегия за фокусиране върху руския турист могат да се добавят и някои други нотки за липсата на поне мъничко национална гордост.

 

Един през друг руските държавни пратеници у нас и българските им ухажори се захласват да повтарят, че тук на руснаците им е добре заради ласкателната за ТЯХНАТА национална гордост проруска атмосфера, създавана от съответните паметници, църкви и названия на улици. Зейналите за рубли домакини радостно кимат. Това е жалка позиция на домашни прислужници , готови да паднат на колене пред колонизаторите си срещу техните сребърници. http://clubz.bg/33767-ruski_turisticheski_shef_tuk_e_kato_vkyshti___aleksandyr_nevski_ruska_cyrkva_i_ul_moskovska_v_centyra

 

Гърците привличат туристите с гръцко историческо наследство. Турците-също ( да спомена само южните ни конкуренти). Ние ги „мамим” с руско-съветски монументи , доминиращи българския пейзаж и на всичко отгоре се хвалим с това или поне угоднически премълчаваме възторга на руснаците, които продължават да не ни смятат за чужбина, а за някаква тяхна кокошка.

 

Този подход към зависимостта от Русия е толкова дълбоко вкоренен в поведението и артикулирането на българския интерес изобщо ( не само в туристическия бранш), че май (почти) никой не забелязва абсурдността да хленчим за необходимостта от диверсификация на енергийните доставки, но така, че да не кажем лоша дума за Мечката ( като в руската приказка за причинената от брадва рана на мечката, която зараснала, но не и онази, причинена от лошата дума).

 

 

Шампион в дисциплината троен поклон пред Москва в това отношение е нашият богатир Борисов. Той многократно е подчертавал, че трябва да си мерим думите ( каза го публично дори и на президента Плевнелиев) по отношение на Русия (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1657206541233654&id=1623264594627849), защото сме зависими от нейния газ. Заяви го лично и на автора на тези редове в телефонен разговор по негова инициатива в отговор на въпроса защо да не можем да демонтираме Монумента на окупационната червена армия (МОЧА).

 

 

С други думи, българската национална гордост е за продан при това на един обидно за останалите привилегирован клиент. Нямаме равни в (само)предлагането си пред рублоносците. Ето защо, както отбелязва Илиян Василев, има да патим и по отношение на търсенето на туристическите ни услуги от страна на народи и държави, които не горят от желание да се бутат в тълпата от „освободители” на Крим, напираща към България.

Р.S.

На всички, които ще припомнят във връзка с илюстративната част от горния текст факта, че всички знаем за пиянските безобразия на младежи от разни европейски страни по българските курорти ( например на английски такива), искам да припомня от своя страна, че знаем за тези безобразия заради медийното им разгласяване. Британски, германски и прочее медии не веднъж са показвали грозното лице на сънародниците си, зарибявани с евтин алкохол по българското морско крайбрежие. Както и български репортажи сме гледали на тази тема- но все по отношение на западните туристи. Да сте видели руски филм или български, който да акцентира върху руското “присъствие” на картата на пиянския позор? Не сте. Свещените руски крави се радват на привилегия у нас и в това отношение.

30 мнения за “Като губим западните туристи за сметка на руските, печелим само презрение”

 1. За съжаление дори като туристическа дестинация, дори с “проруската” си атмосфера, България не е [чак толкова] привлекателна за руснаците. Лично съм виждал гнусливо намръщените нослета на представители на средния руски бизнес и презрително споделяната констатация, че в България на много места все още е “совок” (демек – много е “соц”, много е “съветско”, прекалено прилича на СССР), затова никога повече няма да им хрумне да дойдат на почивка в БГ.

 2. към ЕКСКУРЗОВОД:

  Дано да сте прав, и колкото може по малко руски изроди, като този на снимката замърсяват България с присъствието си.

  Доста пътувам по света, и от опит знам, че много “съветско” става навсякъде, където се появат руснаци. Винаги с появата на прасе, обстановката става някак си свинска, не сте ли забелязал?

 3. Няма да сме дълго зависими от руския газ. Пригответе се за новата ера, която изгря със пускането на Quantino !!!

  Невероятна технология скрита в електрическа кола, която прави зареждането за минутка.

  http://www.nanoflowcell.com/quant/quant-e/

 4. Преди седмица ме посети моя стара клиентка(в Германия). Срещу 460€(полет и пълен пенсион), е била през януари за десет дни на почивка, на море в Турция. Била е вече там и догодина ще ходи пак. Доволна и щастлива. На въпросът ми, имаше ли много руски туристи, ми отговори, че тази година просто ги няма. Рускините, ми каза тя, така се заливат с парфюм, че даже и да не ги виждаш, ги подушваш отдалече. Хотелите са били пълни с немци, холандци, шведи и норвежци.

 5. Ние сами сме си виновни, че руснаците се чувстват у нас “като у дома си” и ако не се освестим навреме, много скоро ще си бъдат тук наистина у дома СИ! И вече като реални собственици, ще започнат да изблъскват досадните туземски навлеци към задния СИ двор или направо вън от дома СИ.
  Един път превзели етнически “крепостта”, те няма да правят разлика между туземци-“еврогейове- американофили” и туземци- русофили или други “радкодимитриевци”, доскорошни техни слуги, защото повече няма да имат нужда от тях.

  Ей това трябва ясно да осъзнаят и рублофилите, и русофилите, и “неутралните” българи, пасивно наблюдаващи ставащото около тях. ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ПОД НОЖА!
  Милост, според азиатските им традиции, няма да има за никого, защото, както се изрази с благоговение Благой Рагин, “руснаците са с имперско мислене!” Само че, ако обичат, да мислят както и каквото си щат, но у тях!

  Клипчето “Русские на пляже на море” ме върна към “мил” спомен от лятото на плажа за две рускини, млади майки-пушачки, които заравяха фас след фас в пясъка край тях, а когато бебето на едната напълни памперса и него заровиха на крачка от хавлиите си, където пък след малко седна друг, нищо неподозиращ за “бомбата” отдолу, плажуващ. А нааканият гащеризон изпраха направо в морето!
  Но и двете “чистофайнички” в един глас истерично се разкрещяха на едно друго дете-българче, което тичаше край водата с пинчера си, как смеело да влиза във водата със “сабаката” си, където се къпели децата им ?! Станаха и тръгнаха да се оплакват на “спасателя”, защото явно бяха инструктирани предварително, че спасателите са “техните хора”, които винаги ще решат казуса в тяхна полза.
  За масовите пиянски изпълнения и съпровождащата ги мръсотия да не говорим! ТОЧНО ЗАТОВА ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА НАМАЛЯВА БРОЯТ НА ТУРИСТИТЕ ОТ НЕРУСКИ ПРИЗХОД ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ! И скоро пак ще зависим САМО от тях!

 6. Стара съвеЦка пословица:

  “Курица не птица, Болгария – не заграница”

  ПП Значение пословице:

  Говорится с презрением о чем-то распространенном и не заслуживающем внимания. Используется для акцентирования смысла второй, варьируемой части пословицы.

  Иначе пияния руснак на плЯжа,дет са мъчи да си облече гащите съм го показвал поне на хиляда човека и наблюденията ми са ,че на русофилската част от познатите ми,ама хич не им допада очень. 🙂

 7. Докато баце и сие, радетели на руският туризъм у нас не пресъздадат на плажовете ни атмосфера 1:1 като долната, парашутите няма да им се отворят. ДГД от една, долна мръсна гад.
  https://www.youtube.com/watch?v=nwfP2zoKrdo
  Понеже, малко или повече съм в туристическият бизнес, мога определено да заявя, че всеки колега който държи на реномето си, не само, че не изпитва радост от групи от раззия, особено ако им е сърбал попарата, ги маршира. С просташкото си поведение, те гонят останалите, нормалните клиенти. Виж, когато са на двойки, общо взето, горе-долу, с приближение се вписват в картината.

 8. Голям проблем при нас са стотиците хиляди закупени руски имота, най-вече по морето. Притежателите на тези имоти масово въртят нелегален бизнес. Те предлагат на руснаци да почиват в техния имот и ако някой ги пита, да казват, че са близки приятели на хозяина (не че някой ги пита, де). По този начин апартаментите са запълнени по плътен график, а нашата държава не вижда и стотинка, както и хотелския и ресторантьорския бизнес. Оборот правят само големите вериги за хранителни стоки в евтиния си ценови сегмент. За нас остават огромните тълпи от нахални руснаци, а единственото, което остава след тях, е тежка продукция в канализацията (и извън нея).

 9. Вън Русия от образователното изложение в България ! Там има само училища за палачи …! Вън ПУТИНЛАНДИЯ

 10. Kirov,
  извинявам се, но не разбрах идеята на коментара ви.

 11. Изгонването на наглите руски тумби няма да се случи, докато туризмът се ръководи от такива като милиционерския шкембмеджия Рагин и идиотката в рокля (съществото на снимката):

  http://www.bnews.bg/article/202930

  Всъщност тази снимка има огромна историческа и познавателна стойност. Едва ли нещо визуално по-добре може да запечата същността на гербаджийската тайфа-простащина, безвкусица, кич, чалгарство. Ако отсеем 10-ина% наивници, според които ББ “бие комунягите”, герб е партия, равномерно съставена от калтаци на соца и простаци на “прехода”. Тази на снимката е междинен продукт.

 12. чувал съм че в Турция е имало отлив на западни туристи заради присъствието на прекалено много руснаци. Така де, Кой нормален иска да почива с маймуни.

 13. Мили Боже ,
  от този клип се носи миризма . Не – воня се носи ! Но и какво от това че тук споделяме отвращението си от инвазията ? Г-н Прахов май достаа точно е обобщил – делвата вече е счупена :((( А антидот има ли???

 14. Руснаците са абсолютни ГРАТИСЧИИ по нашето Черноморие. Те са изкупили огромен брой сгради, квартири и затворени комплекси /забранени за българи/ и си почиват напълно безплатно. Те са строго охранявани и инструктирани да не създават приятелства и да не дават никаква информация. Надменността е общата им черта, говоренето на висок глас и несъобразяването с останалите курортисти, също. Могат шумно да гуляят под балконите на спящи семейства с деца и въпреки многото забележки си продължават. Познавах Черноморието преди да го наводнят и смятам, че тяхното присъствие е една от причините за отлива на класната публика от Европа.
  П.С. Какво стана с ЛУКОЙЛ? Кога ще започне да плаща данък ПЕЧАЛБА на България или стана -“Ни ЛУК ял, ни ОЙЛ мирисал”?

 15. Още- хърватите са се избавили от руската чума като са въвели реципрочност- 1.) колкото хърватски имоти в Русия- толкова и в Хърватска. и 2.) както се обяснява в оригинала доли- ок, можете да купувате, но ако пак спазвате реципрочност при собствеността върху земята, на която се намира имотът. А като я няма- отдыхайте в Челябинске и си уберите чукавытэ, както би сказал нашият соблогэр тов. любамыр каларав. Ето как елегантно може да се озаптят руските орди, но прав е Иво- в Хърватска управляват ту леви, ту десни, но хървати, а у нас ту “леви”, ту “десни” кремълски ибрикчии.

  Ruskim je državljanima omogućeno da nekretnine kupuju s pravima koje imaju hrvatski građani, ali Rusi nisu omogućili isto Hrvatima. Naime, osoba koja kupuje nekretninu u Hrvatskoj, kupnjom postaje i vlasnik zemljišta na kojemu se objekt nalazi, a u Rusiji ne.

 16. Мили хора, присъединявам се към наблюденията ви отностно руска сволоч по курорти. Нямам роднина, добър познат, колега, който да не се е отвратил от руски туристи по света и у нас. Обаче, има светлина в тунела. Ходихме миналата седмица до Катания като включихме Таормина и Сиракуза за еднодневни екскурзии. Въпреки надписите разпрадажба навсякъде, гръмната руска реч не чухме! Извън сезона, достатъчно, но не много туристи и все приятни хорица.
  Ако малкото читави собственици на хотели искат добри туристи, да рекламират дискретно, че не се допускат кучета и руснаци. Нека да взимат по-скъпо. Това не пречи.

 17. До каквото се докоснат комунистите – всичко освинват. Включително и туризма.

  Ще разкожа за Пампорово, защото за него знам. До 1940 там е бил само пансионът на Сиракови. Тих, семеен курорт. Нещо като Кортина днес и тогава. До 1940 семейството на майка ми са почивали или там, или в Алпите през зимата. Но са предпочитали Пампорово заради тишината. Имам десетки снимки от тук и от там. В Пампорово се научих да карам ски.

  После дойдоха комунистите и го направиха “зимен курорт”. Първо беше “Балкан ту трист”, после го осраха и бетонираха окончателно.

  Червени свини.

 18. Да разкажа още малко семейни истории – предполагам, че ще е интересно.

  През 1934 дядо ми купил DKW /днес Audi/. С него ходили до Пампорово и Кортина д’Ампецо.

  После дошъл 9 9 1944.
  Дошли руските орди, конфискували декавето на дядо ми “за Победата” /пазя неграмотната бележка/, а дядо ми го пратили в Белене.

  Как да ги обичаш такива? Няма как.

 19. Profudissimo

  Както се казва – комунистите трябва да ги мразиш от сърце!

  На всички съмишленици – да сте здрави!
  Русофилите и Русия да умират!

 20. Никога няма да забравя разказа на баба ми за края на 1944:

  “Срещу нашата къща нощно време се събираха пияни отрепки от складовете и викаха “Искаме равенство!” И го постигнаха – обраха ни още в първите дни. Най-върла беше последната ми слугиня с налъма в ръката като символ на равенството. После дядо ти го взеха в Белене, взеха ни всичко, а мен ме пратиха да работя в Консервния комбинат за стотинки. Взеха ни и къщата. Сега в нея живеят едни комунисти и винаги като мина край нея, плача”

  Това е комунизът. Винаги, когато чуя някакъв ляв просяк да защитава “лявата идея” се сещам за какво става дума. Искат да ти вземат къщата, да се нанесат в нея, и ти да им бъдеш осъден враг.

 21. Всъщност, това е великоруската идея за усвояване на нови територии.

  Пази, Боже, руснак да ти влезе в къщата! Той ще ти я вземе, ще те набие, ще те обяви за враг и ще те прати да му работиш.

  Това се опитва да направи днес Путин в Сирия.

 22. Не ги упреквайте рускините, че се поливат с одеколон /eau de cоlonne/. Сибирски студ е това – минус 20-30. Как да се къпеш? Затова разфасовките на одеколон “Тройной” бяха по 100 мл, 300 мл, 500 мл и литър. Руснаците го използваха за пиене, а рускините – за да се поливат обилно с него. Иначе миришат на бяли мечки и зоологическа градина. И като дойдеха тук “на море” им трябваха по два-три дни, за да се проветрят на плажа.

 23. ОТБЕЛЯЗВАМ, скъпи приятелю,

  Всеки път нещо се къса в мен когато чета и чувам семейни спомени като твоите. Сега надзърнах и аз из стари снимки…стегна ме душата като гледам какви хора, какво общество на труда и морала и каква (без да е кой знай какво, но уредена) държава са затрили руските орди и българските изроди на руска копаня!…
  Стегна ме душата, но я отпуснах и попитах дъщеря си, помни ли стихчето, на което я научих през 1990 г. (помните, комунделите се наричаха “мили хора” под гаргата на Радичков в “дума”). И звънна детското стихче:

  Няма в Чили
  “хора мили”!
  Чичко Пиночет
  там въведе ред,
  карайки наред!

  Не съм ходил в Чили и ЮАР, но имам намерения- за да вдъхна поне остатъците от НЯКОГАШНИЯ ВЪЗДУХ В двете Мека и Медина на практическия антикомунизъм!

 24. @Pest
  Присъединявам се към поста ви, само
  не приемам да се слага равенство между кучетата, тези благородни, с висок морал, искрено благодарни същества и наглите азиатски варвари!

 25. Драги Стамбо,

  Това не е стихче, а рецепта.

  И от мен едни стихчета, писани през 1975.

  “Един ден на Хопа-робот

  Сутрин в шест, под сигнала “Звън”,
  Хопа-робот се буди от сън.
  Става и почва Хопа-робот
  своя ход, наречен живот.

  Точно в седем от къси разстояния
  Хопа-робот получава задания:
  “Хоп е надясно, хоп е кръгом,
  хоп е наляво – хайде бегом!”

  Късно привечер роботът се спира,
  самозарежда се със скара и бира,
  Прибира се в къщи, ляга във мрака-
  без нищо да мисли, без нищо да чака.”

  ДС ми го конфискува при обиска. Някъде в архивите им трябва да е – писано на ръка. Тъпото ченге-следовател ме накара да му го прочета на глас и после ме пита: “Даваш ли си сметка, че само за това стихотворение ще ти искам три години за черногледство и за охулване на нашия строй?”

 26. Пак до Стабмо

  Още едно, писано през 1976 по повод кръга платени писатели и поети около Людмила Живкова.

  Приказка в умалителни

  Във една страна далекичко
  чичковци живяли лекичко.
  Съчинявали куплетчета,
  сладки като сладоледчета.

  И за тези сума думички
  взимали те сума сумички.
  И със Мимета и Анчета
  тръгвали по ресторантчета.

  За да пийнат пет-шест ромчета,
  да похвалят свойте томчета
  и след това със нови дамички
  да започнат новички любовни драмички.

  Има и едно за НАТО и Тато, писано през 1990, но то друг път.

  Жив и здрав!

 27. Предполагам една от причините, че за руснаците не се правят подобни репортажи е стереотипът у нас за тях, че са пияници и никой не се учудва от поведението им, докато за западноевропейците имаме комплексарското мнение, че са много велики, нещо повече от нас и си е един вид културен шок за много хора да открият какви утайки си имат.

  Той, така или иначе, българският туризъм по фекаломорието ни може да бъде само привлекателен за утайките независимо дали от изток или от запад, или пък местни. Ще е нужен много динамит, ако искаме да се промени нещо. За културен или какъвто и да било друг туризъм с по-висока добавена стойност във вътрешността на страната не се вижда да е приоритет за министрите ни, а като се сетим за бутафориите и „реставрациите“ то съвсем става отчайващо.

  А за падането на колене не съм сигурен, че сме уникални. Наскоро като ходих в Грузия останах (неприятно) изненадан от това, че в заведение с програма всички анонси бяха на руски, говорен или от носител на езика, или от грузинка живяла в Русия, защото липсваше иначе характерният акцент, а пък в заведението имаше повече арабски туристи, отколкото руски, отделно руска музика се пуска и слуша масово. В същност, оказа се, Грузия си е направила труда да привлече платежоспособните туристи от Залива и те са навсякъде там.

 28. РУСО ТУРИСТО
  Наистина, видът и “колтурата” на Рагин и на Ангелкова са отчайващи. Не биха могли да привлекат и най-пияния западен турист. Слушам ги как потриват ръце, че за сметка на Турция руските туристи у нас щели да скочат с 35 %? Е, и?
  Ще стане както преди двайсетнина години на Запад: където се появят араби, платежоспособният и културен западняк изчезва.
  Тия двамата дебили що не вземат да се съберат, че поне да са заедно и да ги споменаваме с едно общо ДГД?
  Преди две години почивах в Ичмелер, на десетина километра от Мармарис. Рай. Море, обслужване, обстановка, тишина. Турският персонал те гледа в очите и без да се унижава прави най-доброто за клиента. Сигурно знаете, че към нас отношението е неочаквано добро. “А, комшу, комшу”, казват турците с уважение и без никаква ирония, каквато ние очакваме отначало. В курорта почиваха предимно британци и германци. Е, имаше пияни англичани, но равнището беше над средното и никой не се засегна. Две-три семействма заможни руснаци не смееха да проговорят на родния си език. Поразговорихме се и се оказаха приятни и образовани хора. Естествено, против путлеризма. Но са десетина процента.
  В самия Мармарис бяха отседнали 40-50 българи в един хотел с руски миньори и колхозници. На връщане пътувахме заедно и хората имаха време да ни разкажат за кошмара си. Било е нещо неповторимо: идиотчета-русначета денонощно търчат по коридорите, бият се и крещят. Бащите скачат да бият всеки, който им направи забележка. Хотелската управа толерирала миньорите, щото пакетът им бил по-скъп от нашия. Късно през нощта, когато идиотчетата заспивали, почвали изпълненията на бащите: пиянство, скандали, повръщане по коридори и басейни. Редовно биели жените си от 3 до 5 ч. сутринта. Някакъв дебил се опитал да скочи пиян в басейна, не уцелил водата и се разцепил черепа в ръба на басейна. Паднал във водата и кръвта му изтекла за секунди. Басейнът се оцветил в болшевишко червено. Миньорът-стахановец бил откаран в болница, където починал. А съветските запои продължили.
  Нашите туристи приличаха на хора, освободени от ГУЛаг.

 29. Абе авторче грозно проскубано е…о и насрано! Няма ли най после да си затвориш е…та ми…чийска миришеща на застояла с…ма уста!

 30. Към Kirov
  valentin_kirov@abv.bg
  77.85.102.89

  Не, няма, но твоята бих могъл да покажа , защото си лесен за намиране – сам търсиш публичност на простащината си и ще си я получиш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.