ГЕРБ карат влака, но нехаят за пътниците в него

„Освен увеличение на билета за еднократно пътуване от 1 лв на 1.60 лв. общински съветници от ГЕРБ в София са внесли доклад с искане наказателния билет за гратисчии да поскъпне от 20 на 40 лв., а актът – от 100 на 200 лв” „Дневник”)

 

Знаете ли какво означава това?

 

Това е несъзнателно самопризнание на оялите се властници, че нямат представа от живота в „низините”. Не само и не толкова заради лекотата, с която вдигат подобна глоба, а зарази реалната ситуация в градския транспорт, който въпросните гербаджии очевидно не ползват.

 

 

Уточнявам: темата само на пръв поглед е дребна като камъче в обувката или на пътя на каруцата, което може да я преобърне. И не е „софийска”, както изглежда формално, а се отнася до издайническото откъсване на властта от реалността поради преяждане с тази власт и прекалено застояване сред нейните облаци на върха.

 

 

Генералният секретар на испанската компартия Сантяго Карильо навремето загуби доверието на симпатизантите си и изборите в Испания след падането на Франко именно заради билетчето в столичния градски транспорт. Препъна се в журналистически въпрос за цената на билетчето. Това казва всичко за човек, който просто не познава живота на „обикновените” хора, от чието име се напъва да управлява.

 

 

Няма да влизам в изчисленията за цената на билетчето нито ще заставам в позата на защитник на бедните- за тази цел си има хора и цели партии. Но твърдя, че предложението на ГЕРБ за двойно увеличение на глобите и актовете е показателно, че „карат влака” без да знаят какво става във вагоните му и това ги изобличава като самозабравили се властници, на които им е време да пообеднеят малко в опозиция.

 

 

Можете ли да си представите как на практика ще се осъществи глобяването на стойност 40 лева и актът от цели 200 лева? То и сега е взривоопасно за всички редовни пътници положението, когато се качи тандемът от контрольори. Всички започват да се озъртат за твърде вероятния скандал с някой гратисчия. В случай, че нередовният гражданин да е скандалджия, сблъсък е неминуем.

 

 

Ако малоумната идея за подобен скок на глобата бъде приета, моя милост обещава да престане да използва градския транспорт. Не заради по-скъпото билетче, а защото ми е по-скъпо спокойствието и здравето като на всеки нормален гражданин, който неминуемо ще бъдат поставени на ( още) по-голямо изпитание от твърде вероятните войни в ограниченото пространство на трамвая, тролея или автобуса.

 

 

Както и друг път съм отбелязвал,  системата с паричните наказания в нашата държава работи само в области, като паркирането, от което глобяващите вадят пари. Значи може да се организира подобна „желязна” система за следене на недобросъвестните граждани! Шофьорите не са ресторантьори, които си плащат “на когото трябва” за нарушаването на закона за забрана на цигарения дим в заведението им. Поради което в кръчмите се пуши та пушек се вдига и май никакви глоби не стряскат нарушителите

 

 

Ако по същият начин, както при глобяването за паркиране, бъдат дадени висшите чиновници и политиците на концесия, корупцията ще бъде изкоренена за отрицателно време. Но откъде да си внесем некорумпирани контрольори на корумпираната ни администрация и на законодателите, която явно пет пари не дават за последиците от решения, които биха довели до локални граждански войни в софийските градски возила?

28 мнения за “ГЕРБ карат влака, но нехаят за пътниците в него”

 1. Както се шегуваш тъжно един мой колега, търговски директор на фирма управлявана от ченге с фалшива книжка от германски университет и доктор на техническите науки научил само един закон от физиката,
  В нашата фирма операциите изваждане и деление са забранени.
  Разрешена е само операцията събиране и умножение.
  Та като гледам Другаря Бойко как действа явно и той е от същия клуб.

  Препоръчвам на народа да вземе поука от тези корифеи на висшата математика и да им СЪБЕРЕ багажа като го умножи със малко шамари и ритници!!!

 2. Глупаво е да искаме адекватност дори в “дреболии” като горните от н-та цедка пишман, “назначени” или “откупили” си мястото пишман-политици. Които в нормална страна биха били допуснати със зор на работа в опашката на сферата на обслужването.
  Сега, едно интервю на Станислав Белковски и статия от Александър Невзоров.
  Откъс от интервюто.
  “Потому что, понимаете, ведь вообще богатство в России, оно всегда является плодом фарта, набора счастливых случайностей. Русская философия отношения к богатству – это «от трудов праведных не наживешь палат каменных». А также «работа дураков любит» есть хорошая пословица. То есть, в нашем национальном скорее даже бессознательном, коллективном бессознательном, прошу заметить, царит идея, что нет никакой причинно-следственной связи между работой и ее материальными результатами, богатство просто должно свалиться на голову.
  И поэтому, конечно, когда Путин пришел к власти, он понял, что если у него есть близкие друзья, на них должно свалиться богатство. Потом придет какой-нибудь другой президент, у него будут свои близкие друзья – и богатство свалится на них.”
  http://echo.msk.ru/programs/personalnovash/1737868-echo/

  Сега, цитат от статията.
  “Вероятно, другой Россия быть и не способна. Она не может не воровать, не захватывать, не насиловать, не гноить и не мракобесничать. Увы, это обреченная страна. Изменив своим принципам управления, она развалится. А если их сохранит, то окончательно отстыкуется от цивилизации и погибнет от ее рук. Последний тракторист раздавит последнего гуся — и все наконец закончится. Отсутствие революций даром еще никому не проходило.”

  И за десерт, ето на какъв исторически факт попаднах в разследваща статия за корените на хибридната война на раззия.
  През време на ВСВ много слушатели в окупираните от Германия територии смятали слушано от тях радио за антифашистко, базирано в Англия. След края на войната се оказало че, то е продукт на гьобелсовото министерство на пропагандата и работи на принципа 40 на 60. 40% лъжи, 60% истина.
  И черешката на тортата. Изпущането на един от главните пропагандисти на кремъл сергей марков, че слънцеподобний вожд е гей или по баце-вската пИдал. Всичко ще си кажат но дано поне е докато лилипут.ин свърши основната, главната работа. Да продължи неуморните усилия за приближаване неизбежният край на ссср 2.0.

  http://glavpost.com/post/2apr2016/WorldPolitics/81880-rossiyskiy-propagandist-nazval-putina-geem.html

 3. Този коментар само ме кара да се питам, докога ще позволяваме на безбройните наглеци да взимат решения без да се съобразяват с последствията от това. И най–вече, кога ще започнем да им държим сметка за милиардните загуби, които търпим и ще продължаваме да търпим от това.
  Привидно не е чак по темата, но то и на където и да се обърнеш, все смрад и бандитизъм. Дори имаше на времето и подобно изказване на Борисов. Явно вече отдавна го е забравил, но бих му го припомнил.
  Припомни ми го една реплика между Р. Овчаров и М. Димитров по повод милиардите, които (може) да се „наложи“ да плащаме за течната дружба Белене, която се задава. До там им стига наглостта, че сега твърдят, спрелите проекта са виновниците, а не обявилите големите шлемове. Явно са се постарали да забравят, че без да ни информират на какви основания и да покажат най–простите сметки, които е трябвало да направят за обосновка на договорите.
  Мартин Димитров показа ясно ситуацията, момента няма полза от козлодуйски ток, не се търси. Каква тогава щеше да бъде ползата от милиардният проект, който щеше чисто новичък да си „ работи“ на загуба. Или трябваше дружбата ни да не бъде вече течна, а още по–добре забетонирана.
  Да, от наглото изказване на Овчаров се оказа, че не Гоце и Овчаров трябвало да плащат, а Димитров, защото си позволил(и) да прекратят обира.
  Така, че внимавайте в „картинката“ господин Инджев, в тази страна и без вина, можеш да се окажеш виновен!

 4. “Ректор МГУ Садовничий оценивает ущерб для экономики России от эммиграции в 1 триллион долларов. Это столько страна потеряла от уехавших из нее мозгов. Серьезная проблема на самом деле. Ведь помимо нефти страна экспортирует мозги, причем совершенно бесплатно. Майкрософт трещит от русских программистов, которые за длинным долларом уехали. Похоже заезжаная реплика впадшего в маразм Задорного скоро будет к другой стране относиться.”

  “Все больше россиян ищут запасной аэродром в США. Наиболее платежеспособные граждане подают документы на инвестиционную визу EB-5, которая позволяет спустя пять лет получить право на грин-карту.
  В апреле–июне 2015 года было подано около 15 тыс. заявок. По состоянию на конец марта 2016 года, было подано на 355 заявок больше, чем в четвертом квартале 2015 года.”

  “Пресс-секретарь посольства США Уильям Стивенс заявил, что более 330 тыс. граждан России подали заявление на участие в лотерее на получение грин-карты в 2016 году.”

 5. Вопрос ватникам. “Почему гниет Запад, а вонь идет из России?”

  Китай отказывается от программы “одна семья – один ребенок” и переходит к программе “Наш дом – Россия”.

  Путин заявил:
  – Мы не ведем переговоры с террористами!
  Керри ответил:
  – А мы пока еще ведем.
  И поехал в Кремль…

  Уйти по-английски – значит, уйти незаметно, не попрощавшись.
  Уйти по-путински – это сказать: “ухожу!” и остаться…

  Госсекретарь США Керри рассказал, что в Кремле к нему подошел какой-то ботоксный недомерок и предложил:
  -Муш-шина, Вам чемоданчик поднести?”

 6. Досущ като един стар виц за Иванчо:

  – Ти как си представяш Комунизма, Иванчо?

  – Ами, като голям кораб, другарко, който пори вълните и все върви напред!

  – Браво, Иванчо, седни си!

  – Ама аз още не съм свършил, другарко! А вътре в кораба на пътниците им е лошо, търкалят се по пода и повръщат, ама никой не ги пита!

 7. Eдна от “любимките” на сий форум е избила всичката налична риба у нас и околностите. Не мога да намеря и да дам линк източника но на таз другарка “вЕрвам”. Някак си много извътре й иде.

  Светлана Шаренкова призова: България да приеме рублата!

  Символът на българо-руската дружба и председател на Форум “България-Русия” Светлана Шаренкова призова управляващите час по-скоро да заменят лева с рублата, за да тласнат страната към икономическа независимост.

  “Еврозоната трябва да бъде затворена страница в книгата с национални перспективи. Там положението пропада ежедневно. Рублата същевременно е подценявана, но страната може само да приеме, ако се обвърже с нея и дори я приеме за своя валута” – посочва Шаренкова.

  Според нея фактът, че 1 лев струва повече от 22 рубли не е признак на слаба валута, а на това, че руската политика е политика на солидарност, в която валутата е евтина и респективно – достъпна за всички.

  Руската икономика е в сравнителен подем особено с оглед рецесията, в която доскоро беше Европейският съюз. След кризата от 1998-а, руската икономика демонстрира почти непрекъснат плавен растеж, като доводите за сближаване на българския лев с рублата са базирани и на факта, че в момента левът все още е обвързан с неизползваната германска марка, а ние все пак не сме фашисти.

 8. Имам следното напълно сериозно предложение – ако се приеме този текст, то контрольорите да започнат да се качват в автобусите с каски, бронежилетки срещу ножове и да носят бухалки или полицейски палки. Повярвайте ми – всички тия неща ще им потрябват.

 9. На нашите управници са им нужни нагли и опростачени кокошкари за избиратели, защото лесно се манипулират. Ползвам непрекъснато градския транспорт и съм се нагледал на срамни сцени, където едни безпомощни контрольори имитират изпълнение на служебните си задължения. Нашата държава иска да сме кокошкари! Вместо да увеличават цените на билетите да елиминират гратисчийството с организационни и финансови мерки. Возил съм се на автобуси на градския транспорт в САЩ. Там качването става само от предната врата, където влизането е под контрола на шофьора. На това място всеки пътник или си купува билет, или се регистрира с карта. В САЩ огромната част от хората са наясно, че трябва да се уважава труда на другите и си плащат.
  Ето според мен драстичен пример за успешно успиване на оглупялата публика: дигнаха цената на винетките с повече 1/3 по чисто комунистически принцип и непрекъснато ни заливат с ридания, че не им стигат парите за ремонти на пътищата. Имаше прекрасно предложение от Илиян Василев, като им трябват пари да вдигнат акциза на горивата, който е най-нисък в Европейския съюз, като същевременно премахнат монопола на лукойл и в България заработи реален, конкурентен пазар на горивата. По този начин цените на горивата няма да се качат. Да, ама не! Населението е приспано.

 10. България – страната с най-обърканата ценностна, а и ценова системи.

  По света оценяват по постиженията,
  в България – по престъпленията !

 11. @ E.GAVRILOV
  Возил съм се на автобуси на градския транспорт в САЩ /аз – в братска Холандия/. Там качването става само от предната врата, където влизането е под контрола на шофьора. На това място всеки пътник или си купува билет, или се регистрира с карта.

  Топлата вода е измислена отдавна – само трябва да се мием редовно….

 12. Към Georgi Nikolov:

  Ха-ха…Обаче не е изключено, това да е някакъв бъзик. Така ми се струва след онова за “фашистите” , което пресолява манджата дори и за фанатичка, като Шаренкова.Рублофилите са способни на малоумна пропаганда, но май този път някой се е измайтапил отвъд абсурда.

 13. Рухна и тази лъжа на Държавна сигурност. Най-после признаха, че Сергей Антонов е бил агент на комунистическите тайни служби.
  СПОРЕД МЕН ТОВЕ СВЕТОВНА НОВИНА,НО НИКОЙ НЕ И ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ! Странно.
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/70769-sled-30-godini-polkovnik-ot-ds-prizna-sergey-antonov-beshe-agent-na-darzhavna-sigurnost.html

 14. Към Мила Владкова:

  Сюжетът “Антонов е невинен” (под това мото вървеше цялата пропагандна кампания по онова време)получи ново измерение.
  Удивително е как толкова десетилетия по-късно продължават да дописват този сюжет с нови и нови скандирания без нито едно съмнение и различна гледна точка.
  Няма друга гледна точка. Невинен е. НРБ и КГБ – също. Обаче е странно, че продължават да се борят да повтарят това. Нали е ясно, че е невинен? Както НРБ и КГБ. За какво се борят още?
  Защо им е толкова важно десетилетия по-късно да продължават да повтарят колко е невинен Антонов, НРБ, службите и началниците им от СССР?
  БНТ излъчи преди два дни интервю на Димитър Цонев с адвоката на Антонов Джузепе Консоло, в което водещият непрекъснато подканваше своя италиански гост да се закълне как НРБ, Антонов и т.н. никога, по никакъв начин, ама изобщо не са имали каквато и да било общо с покушението срещу папата.И ако случайно италианецът не декламираше достатъчно ясно и категорично онова, което водещият го караше да каже, Цонев отново и отново го връщаше към необходимостта да потвърди абсолютната, доказаната, необратимата истина за невинността на Антонов, НРБ и т.н.
  Това преиграване не говори за друго, освен за факта, че и днес в България на власт в медиите ( а чрез тях и в съзнанието на облъчваните българи) доминира презумпцията за невинността на НРБ.

 15. Хора,много се пише на руски тук.Изпускам нишката някой път.

 16. Никога няма да забравя когато арестуваха Сергей Антонов коментарът на Владимир Костов по Свободна Европа. Каза нещо (той е вещ в материята) което никога няма да забравя. Смисълът бе: “Тепърва вината на СА ще се доказва. Едно обаче е сигурно. Всички, до един задгранични представители на България на запад ако не са агенти на службите са изрично предупредени да имат готовност да им съдействат.” Няма да забравя също как мой колега, завършил съм право, работещ тогава следовател ми разказваше как са им въртели пълните видеозаписи на разпитите на другите двама обвинени българи успели навреме да ги приберат в страната провеждани от съдия-следователя Мартела.
  Жоре, редеше ми той. Жабарят е железен. Колкото и нашите хора да са напомпани да въртят една и съща плоча, вътре сме. И те така, вече 35г. Даже от папа Йоан Павел II при посещението му тук искаха да си “признае”, представете си, че България нямала участие в покушението срещу него. Вярно е, наместник е на Христос на Земята и дотам. Каквото и да му е споделил (евентуално?) Али Агджа, всичко си остава в килията. За какво е тогава всичкият този зор.Комплекси, нечисти съвести. Ами съдът отдавна се произнесе. Оправдан поради липса на доказателства.

 17. На Georgi Nikolov давам десет точки от десет въможни. И го вписвам в тетрадката за заслужени ордени и медали.

  Приятели и съмешленици,
  Времето всичко отсява. Ще отсее и ГЕРБ като последна опора на комунизма и путинизма. Това е временно явление – простотията да управлява, заплашва и краде. Имам пред вид Бойко Борисов и тъмните сили зад него.

  Отиват си.

 18. Много си приличат Бойко Борисов и Йосиф Броз Тито.

  Все едно, че не са се пръкнали от една и съща московска ….. КГБ, да кажем.

  Правят се на европейци.
  И крадат като за последно от където падне. Лъжат Запада и той се прави, че им вярва.

  До ще време.

 19. До М.С.
  Искам да Ви се извиня както и на останалите читатели и коментатори които поради една или друга причина не “ползват” руски. Аз не пиша, само цитирам или давам линкове към материали които предполагам (може и да греша) биха били интересни за БЛОГА НИ. Обещавам да не прекалявам. Наистина, много често те нямат пряка връзка с темата но поне така мисля аз са в посока на духа и същноста на обсъжданото и споделеното тук.

 20. Имам усещането, че във форума на ivo.bg започват да се очертават спонтанно нещо като отделни “структури”(департаменти:)
  “Броят” обикновено започва с въздействаща Уводна статия по “злобата” за деня с автор “Главният редактор”, домакинът на блога, следва емоционална подкрепа от департамент “Идеология” (едно време му казваха отдел “Пропаганда”:), тук се развихрят СТАМБО, ПАВЕЛ ТИНКОВ, ОТБЕЛЯЗВАМ, СИМПАТИЗАНТКА НА ДСБ-D.SAVOVA и др., следват материали, предложени от департамент “Анализи по отделни теми”, където се изявявят EVERYONE ELSE, E.GAVRILOV, ТЪПАНАРКО, ТОДОР ТОДОРОВ, SMS, БОРИСЛАВ ВИТЕВ, ИВАНОВА, БОРЕТО, ДЗЕРЖИНСКИ, МИЛА НОВАК,СИЯ,ЖЕЯ и много др, департамент ” Религия, литература, история” – територия за @ПАТРИОТИТЕ, САРДАНАПАЛ, С.ГОНЧЕВ, ТАВРИЧЕСКИ,ГЕОРГИ ЧУНЧУКОВ, ТЕРВЕЛ и др., департамент “Репортери” – всички репортерстват, според обстоятелствата, на които са станали свидетели,
  департамент “С техните камъни по тяхната глава”, в миналото му казваха “Пресбюро” :), там се подвизават предимно GEORGI NIKOLOV, нашият преводач ВАСИЛ КОСТАДИНОВ, EVERYONE ELSE и др.

  Това спонтанно “обособяване” на участниците показва, че форумът се ПРОФЕСИОНАЛИЗИРА (в добрия смисъл на думата) и оформя като истинска обществена медия, която представя липсващата “анти-петоколонна и контра-хибридна позиция”, видяна от различни гледни точки, които я допълват и правят още по-убедителна.

  Всеки един от тези “департаменти” е ПОЛЕЗЕН и необходим, защото усилва общото въздействие на форума върху съзнанието и чувствата на читателите и ги превръща в последователи.

 21. Аз също не съм добър / а и никак не харесвавм!/ на разваления български, но смятам, че колкото повече информация получаваме всички ние – толкова по-добре, така че приветствам усилията на господин Georgi Nikolov, и съм му благодарен. Както е казал Левски /и за това няма нотариално заверен оригинал и аудиозапис/ – “Учете руски. Трябва да знаете езика на врага.”

 22. SMS, Благодаря за добрите думи. БЛОГА НИ е мястото където се чувствам най-пълноценно. Толкова много прекрасни съмишленици не съм си и мечтал, че мога да срещна накуп.

 23. @sms
  Heкa внеса едно уточнение, а Вие ако искате вярвайте: уважаваната много от мен г-жа Д.Савова и аз не сме едно и също лице. Не познавам никого от пишещите в този блог лично.

 24. SMS, Здравейте! Ако Ви кажа, че съм ходил на оня свят и видях душите наредени на тротоара, да си чакат реда, какво ще кажете, че съм религиозен или че съм прогледнал поне малко (Благодарение на Великата Милост на Ангелското Царство) и всъщност желанието ми е да обърна внимание на всички, кои са и къде и в какъв свят живеят. Ако Ви кажа и други неща може би само душата Ви ще го разбере но разума ще се смути и ще го отрече! И затова много моля и другите, когато казвате името на Спасителя, да го казвате както трябва. Господ Иисус Христос! Най-Великия и Най-Милия, Най-Добрия и Най-Благородния, Син на Светлия, Пречист Бог Творец и Кристално Чистия Свят Божи Дух, Създатели на Вселената! И Той е Истински Спасител, който е сред нас неуморно и всеки ден, заедно със своите Ангели!

  Между другото на 8-ми Април започва събор на почитателите на Богомилите в Шумен.

  http://videlei.com/excursions/details/mezhdunaroden-kulturno-duhoven-sabor-za-bogomilite-08-0910-april-2016g-s-posvetenite

  Тези за които Султан Мурад е казал следното:
  Петър Димков (прероден богомил) :Една наша писателка, посетила неотдавна Цариград, ми каза, че когато османлиите ни поробили, султан Мурад издава ферман до Шуменския валия. Там пише: „Ефенди, в твоя вилает – Шумен, Преслав, Плиска и прочее, е било гнездото на едно велико учение невидяно в света. Казва се богомилско. Ако беше останало, планетата щеше да е наопаки…”

  За мое учудване обаче забелязвам и тук разделение, което трудно може да се обясни.
  Единия събор ще е извън града със г-н Христо Буковски а другия в центъра на Шумен със участието на г-н Дамян Попхристов. Донякъде мога да го разбера, защото зная какво вършеше черния тук в България специално, заедно със своите ужасни демонски крале и на колко хора е организирал покушения, мизерия, болести и нещастия! Между които и нашия домакин, който има поставена светла мисия и се старе много и му пожелавам успех!! Да не ми се сърди много ако може, защото недоразумения стават винаги! Аз се уча да прощавам всеки ден. И всеки трябва да го прави!
  За щастие черния малко го понабодоха, както и другарите му (кой беше насечен, кой изгорен) Слава На Божиите Войни и сега е труп!!! Да му мислят любовниците му като Другаря Параванов и прочие, чиито души се съвокупляваха с него. Ужасно е гадно но за съжаление Истина!!!
  Ние можем да направим само едно. Да обърнем духа си към Светлия Бог с възможно най-много Надежда, Уважение, Търпение, Любов и Състрадание и да отворим сърцата и умовете си, за да възприемат Неговата Божествена Благословия!

 25. Благодаря за уточнението, че Симптизантка на ДСБ и D.Savova са различни лица, харесвам коментарите и на двете дами и се извинявам за двусмислието 🙂 Не е било умишлено, а от бързане и редактиране в движение. А и постът беше шеговит, неделен:) Исках да кажа, че форумът направо си е един готов екип за анти хибридна медия.

 26. Мерси, разбрах Ви правилно. Направих уточнението само защото не за първи път да ни взимат с г-жа Савова за едно и също лице. Експлицитно изразяваната ни обща симпатия към ДСБ явно подвежда. Поздрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.