Депардьо избяга от Русия е като “куче ухапа човек”- не е новина

Голямото изключение някой да избяга от Запад в Русия, наречено Жерар Депардьо, беше раздуто през 2013 г. от рублофилските медийни среди у нас като черен дроб на руски пияница. Каква радост цареше само, че лично Путин му връчи руски паспорт и че щедрите домакини му подариха два апартамента.

 

Когато обаче Депардьо избяга от Русия и обеща никога повече да не стъпва там, българската публика така и не разбра за това интересно развитие на сензацията.

 

 

 

http://mgnovenie.net/read-full/69/

 

„Осъзналият” се французин сега се кълне, че никога не е преставал да бъде французин, въпреки придобиването на руско гражданство. Нещо повече, пребиваването в една „антифранция” ( определението е мое- бел. авт.) му е дошло толкова отрезвяващо, че заявява: „Разбрах какво е да си французин”.

 

 

Припомнянето тук на тази пренебрегната от щадящите руското реноме български медии стара новина не е самоцелно. То  преследва аналогията на местна почва. В този контекст става ясно колко добре българите познават Русия. Няма нито един местен глупак, подобен на Депардьо ( от категорията звезди”), който да подкрепи подмазването си на руското влияние в България с преселване в необятните простори на обожаемата Русия. Нито един!

Ако не броим кучешкия заточеник от българско потекло в Кремъл, подарен в невръстно състояние на Путин от неговия приятел Бойко Борисов.

Путин с четирикракия Бъфи- единствената българска звезда, заживявал в Русия (по принуда) и по волята на пудела  Боби

 

 

35 мнения за “Депардьо избяга от Русия е като “куче ухапа човек”- не е новина”

 1. Нещо много бързо Жерар Депардийе се насити на руското гостоприемство.

  Защото едно е да си чувал за демагогия, лъжа, идолопоклоничество и държавен бандитизъм, а съвсем друго е да ги видиш на живо и да живееш в тях, нали?

 2. Към Geo:

  Това, което не е партенка, е, че няма български русофили, желаещи да последват глупавата постъпка на Депардьо- прекалено добре си познават господарите, за да се предадат в техни ръце.

 3. Даа, две години живот в Русия е най-доброто лекарство за разлигавени западни левичари,които не искат да си плащат данъци и български русофили, които седят на руска хранилка за болеста им. Предлагам приемането на нов закон: Който публично декларира, че харесва Русия и Путин, да бъде изпращан там от две до пет години в зависимост от степента на престъплението. Да бъде предложен за обсъждане в НС заедно с този на болшевика Миков.

 4. Партенка ли!? Да ама не!(както казваше Петко Бочаров).Пътуването на Депардьо до Русия и обратно се покрива с приказката за асланите.Сега ще има обица на ухот, че хората преживели съветския комунизъм нямат нищо общо с хората живели в свободния свят!За руските управници и др.Путин без коментар.Те са зло за целия свят и най-вече за собствения си народ.

 5. @Ivo – това е видео от края на 2015, от CNN2, а не от Canal+, както твърди вашия оригинален източник. Може и Депардио да е напуснал Русия и може и да ги е казал тези неща (не разбирам френски), просто още не виждам да има потвърждение по линия на статията, към която пускате връзка оригинално.

 6. Жерар Депардийо трябва всеки ден да отправя горещи молитви към Всевишния затова че е изнесъл благополучно от русия мазните си телеса и наедрялата си простата.

  Някои не успяха като например онези полски поклонници в катинската гора на чийто път се изпречи на този ден преди шест години руската берьоза за да защити руската земля от нашественици. Поклон пред паметта им !!!

 7. За рублифилите, болни от любоФ към всичко болшевишко, подобни факти не представляват интерес. Те самите много добре (си) знаят привлекателността на империята на злото! Никак не е случайно, че самите те избягват да черпят с пълни шепи от благинните, които предоставя на поданиците си комплексирания нисък мъж в Кремъл днес, като се заселят в най-голямата по територия и природни богатства страна!
  Виж за пропагандата използват всяккви подлости извършени както от тях, така и от иначе умни хора! За тях черното е винаги бяло, особено ако болшевишкия тартор в момента се изказал по въпроса в подобна посока!

 8. Аз се сещам за едно българче забегнало в Русия. Ожени се за баба Ала Погачова и стана знаменитост. …но такива изключения по-скоро потвърждават казаното.
  Двама мои приятели след неуспешно интегриране в “модерното” руско общество се завърнаха в България.

 9. Към Вили:

  Това за неуспешното интегриране в “модерното” руско общество на днешни българи е тема, която си заслужава популяризирането. Ако прецените, можете да я продължите – а особено ценно би било самите те да разкажат.

 10. Към Николай:

  Само че той не е звезда, а отдава е доказана петолъчка\петоколонная.Ако “Кисел Биров” ( както беше популярен още в праисторическото време на НРБ) е българският еквивалент на Депардьо,то това говори много жалко за нас.При Депардьо, освен мащабът, голямата разлика беше и голямата изненада. Докато Киров от десетилетия е част от естрадата от съветски тип с леки, временни отклонения към източногерманския й вариант.

 11. @Николай,
  Николчо, Бисер докато беше тук се напиваше сам в събота срещу неделя но отиде в Русия за да може редовно да се напива с компания. Понял????

 12. Николай,
  Направих си труда да погледна за Бисер Киров в Уикипедия – голям смях.

  Накратко: “Роден в София четиресет и втора … през осемдесет и осма завършва РАТИ – Руска академия за театрално изкуство в Москва … пял с Карел Гот, Дийн Рийд, Удо Юргенс, Ала Пугачова, Йосиф Кобзон, София Ротару, Лев Лешченко … изпълнител на песента “Альоша” … от ноември две и шеста до юли две и десета – съветник по културата при посолството на РБ в Москва.”

  Каква отврат…
  Този ли ми даваш за пример?
  Ами Гошо Тарабата по-добре се е интегрирал от него някога в кочината.
  И той ли ти е светъл пример?

 13. Стана ясно що за човек е Бисер Киров още от времето на процеса срещу Генко Генов – директор на “Златният орфей” от 1964 до 1973. Единствено Б. Киров – конят и Маргрет Николова са топили Генко Генов за разлика от всички останали певци и певици, за което Генко Генов беше осъден на 20 години затвор! Кална лиичност общо взето е този юноша бледен!

 14. етооще една причина затова русофилите са по-гнусни и от прокажени плъхове- “Няма нито един местен глупак, подобен на Депардьо ( от категорията звезди”), който да подкрепи подмазването си на руското влияние в България с преселване в необятните простори на обожаемата Русия. Нито един!”

 15. Към ВИЛИ – Филип Киркоров не е точно “българче”, защото майка му е рускиня. Тя е дала зор да се връщат там. А сестра й Люси насочи сина си ( братовчед на Филип и добър пианист ) да живее в Европа. И чувам, че не е съжалил.

 16. Ж.Д. изигра ли Сталин във филма на Ф. Ардан; или сталинските хоризонти преляха? Като говорим за смрад, колчем отворя RT и нещо грандиозно изскача от канала: https://russian.rt.com/article/157956

 17. Той бекир кадиров доста дълго и сладко си поживя и в ГДР (имаше и такова животно, “Първият немец в космоса -гражданин на ГДР” и прочее мозъчни клизми). Ама нещо го натириха оттам, та се приюти в “матушката” си като саветник в балхарското пасольство. Мине-не мине месец, току изхрачи някой тлъст сопол върху Родината – е, трябва да си заработва рублите човечецът, на възраст е, па сигурно има да храни и някой млад алчен женски павиан сибирска превъзходна. Какво да го правиш, такива са времената…

 18. Днес разбрах,че кандидат-президентите
  Банев,съпругата му,както и Жорж Ганчев са решили да заминават за Русия,с цел сближаване на “братските” народи!
  Звучи парадоксално,те просто искали,независимо един от друг,да направят мост между Русия – ЕС и САЩ.
  Това вече ме разсмя!

 19. А колко по-хубаво щеше да бъде ако “българите” в русия станат повече, колкото се може повече…

 20. “Когато обаче Депардьо избяга от Русия и обеща никога повече да не стъпва там, българската публика така и не разбра за това интересно развитие на сензацията.”

  Доста добре се посмях, когато произлезе горното събитие. Истина е, че повечето българи така и не разбраха за него. Също както е истина, че и без Депардьо на повечето българи, включитено на рублолюбците, никога не би им минало през ум да ходят да живеят в Русия – това би направил само идиот, а рублолюбците може да са морални уроди, крадци, алчни, лицемерни и пр., но не са клинични идиоти все пак.

 21. Към ОТБЕЛЯЗВАМ и ЗДРАВКА:
  Информацията от Уикипедия ми прозвуча /меко казано/ странно. Интересно какво е учил /работил/ след гимназията Бисерчо, та е завършил висшето си образование на 46 год. възраст?!
  Защото през 1965-та същото лице живееше на квартира /със сестра си/ в частен дом на сп. “Изгрева” /по пътя за с. Дървеница/ и се водеше студент във ВХТИ, който така и не завърши. Прозвището /името?/ му БЕХИР КАДИРОВ, употребено тук от АЭРОФЛОТ, датира от онова време – братът и сестрата бяха дошли от родопското с. Чокманово.
  Подигравателното КИСЕЛ БИРОВ се появи по-късно, когато “естрадната звезда” на “юношата бледен” вече беше изгряла. За всички колеги остана загадка шеметната за онова време “звездна кариера” на посредствения студент-химик, дрънкащ на китара…

 22. До ОТБЕЛЯЗВАМ:
  Благодаря за линка. Интересно четиво, но по мое мнение свръх оптимистично. Да не забравяме – с кръв са заграбили властта и с кръв ще я върнат! С много кръв! Диамантени мини и реки от нефт не се изтърват току-тъй! А и в това четиво никъде не се споменава за “куфарчето” /а може би – “куфарчетата”/ с червен бутон! За “плутониевите залежи”?! Много са! И са пръснати из повечето от споменатите бъдещи автономии…
  Опасявам се, че няма да мине без ядрен апокалипсис /дано го преживее човечеството!/ – в Кремъл изперкали колкото щеш! НАТО и Пентагонът трябва да оперират като сапьори – срещу себе си имат смахнати фанатици с атомен пояс около кръста!

 23. Към Нико:

  Жив е все пак споменът какво се е случило с онези български бегълци в родината на победилия комунизъм, приключили живота си в концлагери и азиатски джендеми…А нямаше да е зле Петата колона под строй да си замине в обетованата земя и да остави презряната от тях евроБългария да се мъчи в ЕС и НАТО.

 24. Пак е случил на не толкова кръвожадни времена при офейкването си от кипучаята, защото историяата помни и други варианти-вижте историята на Джоел Бар и др. политпилигрими в СССР.

  Ето обаче нещо интересно за Еveryone else
  и останалите колеги. И руската поезия си знае мястото, изглежда…

  https://www.washingtonpost.com/world/europe/russian-diplomats-have-a-curious-obsession-with-poetry/2016/04/01/c0c26d4e-f688-11e5-958d-d038dac6e718_story.html

 25. Трябва да разочароваме замаените и зомбирани русофилчовци. Не е партенка. Депардийо сега живее в Белгия щастлив, че се е оттървал от тази странна и западнала държава.

  “Жерар Депардье сравнил Россию с сараем, пишут на сайте rsute-ru. Перед тем, как покинуть страну, известный актер решил высказаться о ней.” Линка не минава

  Като чета това се сещам за Доганските сараи. Как НСО го пазеше като национална светиня. Русофили, засрамете се! Най-крадливия безбожен и ужасен турчин, рашките го направиха национална ценност и господар в България! Докога ще мучите като зомбита подир тази черна напаст. За няколко сребърника си продадохте народа и родината. Продадохте и Бога Спасител с комунизма на който служехте! Идолопоклонници, къде ще се дянат глупавите ви души след земния ви лъжлив и беззаконен път ??? Горят ги в едно езеро като скраб !!! Да вие сте скраб!!! Тежко ви !!!

 26. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответсвуващи на годишните му доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????

 27. Благодаря Стамбо, статията зачопля интересна тема, по която и аз се опитвам да разсъждавам. В частност поетичния труд на руските дипломати… уви, отрязаха ми достъпа до техните дипломатически публикации, елегантно: “Местоположение (CA) было добавлено в чёрный список”.
  Мога да влизам с азербайджански ip адрес, но почти успяха да задушат интереса ми към руската ‘логосфера’.
  Огънят тръгна отново, след като разбрах, че клатачницата Маша пише поезия. Новина като лавина.

  В статията на WP e споменат писателят, дипломат и полиглот Александр Грибоедов. Колко трагично завършва неговият живот… Руските публикации избягват спецификата около смъртта му. (?)

  Често цитирам поезията на друг дипломат, на големия Роберт Конкуест. Тук идва една поема, която мисли собствената си онтология. Има и друга, ‘занижена’ възможност за интерпретация. От цитирания по-долу стих ще се възползвам буквално – образите имат много общо с мотивацията на споменатото руско-дипломатическо-поетическо въображение:

  ‘But how does the poem come?
  Its voices bubbling from a pool of darkness
  To a deliberate fruit of grapes and peaches?
  Or striking a horror and a melody at night
  Down corridors of dead light?’

  ps:
  Лавров търкаля ананас по мъртъв коридор.

 28. Да се чете: чифтокопитен гълъб на мира вади бомба-ананас от възстановен съветски хладилник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.