Какво ни говори мълчанието около визатата на турския главен прокурор

 

Турският главен прокурор Мехмед Акарджа е на посещение в София, което протича като визита на държавен глава според нивото, на което е приет – от премиера и президента, до вътрешния министър и главния прокурор. Това не е просто рутинна визита за поддържане на отношенията между прокуратурата на Турция и България.

 

Борбата с престъпността на държавното обвинение е дейност, която сама по себе си предполага конфиденциалност. Няма нищо необичайно, че двудневното посещение на Акарджа протича в обстановка на „безпрецедентни мерки за сигурност” ( каквито нямаше в Турция миналия септември при посещението там на българския му колега Сотир Цацаров).  Но би било повече от спекулативно да предполагам какво точно си говорят нашите управляващи с турския си гост.

 

Прави впечатление обаче друго. Изведнъж секнаха антитурските пехливански надвиквания по медиите от страна на рублофилските коментатори. Няма ги да ни кажат какъв ужас е надвиснал над България от страна на турските ислямисти, зинали да ни погълнат с европейските парцали. Оказва се, че путинофилите у нас са много любезни хора- когато им наредят достатъчно убедително, дружно се подчиняват и не пречат на държавното ръководство да си води българско-турските преговори в условията на медиен комфорт.

 

Кампанийността на антитурската истерия, подпалена с руския кибрит след развалянето на „седянката” между Ердоган и Путин покрай сваления руски самолет, е поредното тъжно доказателство за театъра, разиграван у нас. Когато Русия и Турция демонстрираха отлични отношения  до степен, че Путин покани Ердоган рамо до рамо да открият на 23 септември миналата година най-голяма джамия в Европа именно в Москва, рублофилските завистници тук натякваха, че трябвало да се учим от Турция как се градят изгодни отношения с Русия. И обърнаха палачинката на мига, когато Москва и Анкара се скараха.

 

Сега са се умълчали. Целите са в слух какво ли ще изскочи от папките на турския главен прокурор. Последният път, когато турскитге власти предприеха очевидно контролирано изтичане на информация за българската контрабанда с цигари и връзката й с турски кюрди, последваха драмат(ург)ични за ДПС и държавата събития. Най-напред изтеклата в турски медии неофициална информация официално детронира Пеевски от медийния му трон , а след това внезапно пресече апетита му да глътне „Булгартабак”. А междувременно премиерът Борисов извърши „серийно убийство” на държавни поръчки , в които „изведнъж откри” нередности при възлагането им. Уж нямало в тях пряко участие на Пеевски, посочен от турски вестник като персона нон грата в Турция, но „успелият млад бизнесмен” започна ударна разпродажба на акциите си в закупени от него неотдавна предприятия в България.

 

Сега седим и чакаме. На гюме, като би казал някой съсед. Друго не ни остава освен да следим и да се надяваме Турция да ни освобождава от мафията, чиято матушка – кърмилница я захрани именно чрез огромна по обем контрабанда по време на югоембаргото в началото на 90-тегодини на миналия век, когато разни охранителчета се превърнаха в мултимилионери и босове, препрали по-късно това първоначално награбване на капитала в политически ресурс. Тъжно е, но май е по-добре от нищото, което в безбрежни количества ни предлага в това отношение родната ни власт.

 

 

 

6 мнения за “Какво ни говори мълчанието около визатата на турския главен прокурор”

 1. В разкритията на турските медии за контрабандата имаше информация, че парите от нея отиват за ПКК. Убеден съм, че няма разговор на турско официално лице, което да не засегне темата за ПКК в свои разговори като част от борбата с тероризма. Ако темата ПКК нямаше отношение към България съм сигурен, че щеше да бъде обилно отразена от съответните медии. Само че не виждаме нищо такова.

 2. По темата. Срам, не срам, разчитаме, дежа вю, този път комшиите да ни “освободят” от плутокрацията на сарайско-библитекарската ОПГ (Организирана Престъпна Група).
  Извън темата. Има ли руснаци, произход, развитие, съвременост и на тази база, що е мъртвородената идея на т.н. руски мир.

  http://glavpost.com/post/13apr2016/blogs/82379-oleg-panfilov-kak-russkie-pridumali-russkih.html

 3. Наистина е тъжно че свикнахме някой да ни освобождава. Силни сме когато сме на маса или когато гоним с мачете и пистолети невъоръжени хора по границата. Но сме най-силни в самосъжалението. Към народ със скапан саможален характер никой няма нито респект, още по-малко съжаление. Омръзнали сме на всички около нас и сме презрени от тях за без характерността си. Руснаците ни презират, турците ни знаят прекрасно що за стока сме – нали де факто турската пария е в услуга на москва да ни клати с наемната сила на ред местни безродници от ГЕРБ през БСП и АБВ до Атака и олигофрен-патриотарите на които им се плаща за това от ДПС/Булгар приват банк-КОЙ. ДПС 2 пък е като препрочит на историята за Мадридския крадец – спасител или месията от Банкя, аха Ердога с ДС доносника и първа маша на Доган, Местан ще ни спасят от … русия или от нас самите че нещо не разбрах. Продължаваме. От другата страна е импотентна Европа, на която определено и се повръща от българчетата и нашата непреходна рускопоклонна клептокрация. Повръща им се но им се й плаче защото бидейки най-слабото звено в ЕС, България, според законите дето мерят силите на всяка система, определя силата на ЕС, с други думи ТРАГЕДИЯ. Но Европа, вместо да дойде с голяма тояга, от която единствено разбираме, ни праща пожелателни телеграми за поправителни изпити под формата на незнам си какви периодични доклади, на стойността и безпоследствията, на които вече и гаргите се смеят. Всъщност последствия има – иззедниците стават още по-богати, нагли и безсрамни обгрижвани от ЕС и облагодетелствани от нейните пари. Остана САЩ които са все по-изгубени в собственото си невежество за логиката на заобикалящия ги свят и са нарастващо неадекватни и опасни с бързите и слепи замахвания на голямата си бухалка унищожавайки по трасето де що има. Предсказанията ми са че статуквото КОЙ в БГ ще пребъде през поколенията. А ние ще се чувстваме все по-уютно в националния костюм от Стокхолм – този дето символизира синдрома със същото име.

 4. @патриотите | април 11, 2016, 19:41
  Здравейте!
  Не разбирам нищо от Радиестезия.

 5. От фейсбука:
  КОЙ посреща турския главен прокурор на границата и му вика: “Ноу Бългериъ, гоу Търки!” 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.