Свинските опашки навързват още по-карикатурно Тодор Живков с Бойко Борисов

Скандалът със свалената видеокарикатура на Чавдар Николов от сайта на „Нова телевизия” , осмиваща Бойко Борисов за лъжата му, че не призовавал към арестуване на чужденци по границата, показва още веднъж, не крушката си има опашка. „Крушката” е самият Борисов , а опашката му е заровеният под пепелта на историята случай с цензурираната книжка с епиграми на Радой Ралин „Люти чушки” не само заради словесната критика на режима в тях, но и заради карикатурата на Борисов Димовски. Беше изобразил свиня, чиято опашка е копие на подписа на Тодор Живков.

СВИНЯТА С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ, нарисувана от Борис Димовски през 1968 г. и самият Тодор Живков ( СРЕД ЛЮБИМИТЕ МУ КУПЕШКИ ИЗРАЗИ, БЕШЕ ДУМАТА “МАГИСТРАЛНО”), пресъздаден като самохвалко “строител на НРБ” от карикатуриста ТОДОР ЦОНЕВ

 

Приликите между Борисов и Живков, когото нашият премиер припознава като „държавник”, достоен за подражание, вече са и на „карикатурно ниво”. Цензурирането на „свинските опашки” ги сродява още повече. http://e-vestnik.bg/12389/avtorat-na-kolazhi-lado-imam-podozreniya-che-borisov-e-nezakonen-sin-na-todor-zhivkov/

 

А портретът от стената вечно ме следи...

 

Свинщините обаче не са само лична характеристика на самозабравилите се управници на България. Спомняте ли си свинщината с голямото декемврийско плюскане на рождения ден на Главния мултак Вежди Рашидов в края на 1996 г., обединило властници, опозиция прочее „елит” на трапезата на проруската корпорация „Мултигруп”? Инфлацията беше надхвърлила 300 процента, а килограм свинско струваше 1800 лева.

 

Веждито не само не се извини никога за срамното мулташко зрелище пред отвратените погледи на зяпащите през витрината на хотел „България” граждани, но и продължи с подвизите си- удари полицай, за което бившият шеф на полицаите Бойко Борисов го направи два пъти министерски ортак. Мултак-ортак. https://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

 

Горното видео, впрочем, дължим на колегата Явор Дачков, който в днешно време е на позиции, с които зачерква себе си. Вече е в отбора на постмултаците и на страната на онези, които твърдят, че са се „борили за демокрацията” , лапайки на гърба на гладния народ. Като Ирина Бокова, типичен представител на кастата, която цял живот черпи с пълни шепи от бедността на хората за своето обогатяване, стъпила върху платформата на „социалистическите идеи”.

 

Да са й честити милионерските имоти в Ню Йорк! А на бедните българчета, които се умиляват от възхода й, за който основна заслуга има руската машина за пробутване на свои протежета на ключови позиции по света и у нас, остава да дъвчат хляба, напоен с миризмата на кебапчетата.

 

И на други колеги дължим откровения от периода, когато да си на страната на демокрацията, против трупа на СССР (реинкарниран като Руска Федерация) и да си „за” Америка беше целесъобразно- обещаваше добри перспективи за развитие.

 

Днешният борец срещу „психодясното” Александър Симов, който се изказва компетентно колко големи тъпаци са желаещите у нас да издигнат паметник на Рейгън, защото не разбирали що за политика е водил, има своя исторически принос в превъзнасянето на САЩ. Формулирал е на 10 април 2004 г.  20 причини за своята американска любов, валидни и днес- нищо, че авторът, също като Явор Дачков, се самозачеркна със задна дата.  http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html

 

Колегата Волен Сидеров изпревари гореспоменатите в тази дейност по възхваляване на Америка, но после даде урок на колегата Бареков как се обръща палачинката. Статията му във в. „Демокрация” „Да освободим Альоша от наряд” обаче не може да бъзе избърсана от собствените му анали. http://frontalno.com/%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D1%88%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B4/

 

Апропо, ако някой открие някакво подобие на мой възторг от Америка, СССР или от комунизма сред хилядите ми публикации за 35 години авторство, съм готов да изпълня всяко едно желание на „откривателя”, вкл. да се махна, да се гръмна, да млъкна, да се засрамя, както ме призовават. Офертата ми е валидна както за кафенеещите, така и за червените мой „биографи”).

 

 

 

Ако се върна към уводните си думи за свинските опашки, като символ на приемствеността в нашата Животинска ферма, мога само да добавя в заключение вица , който приписват на един академик от обкръжението на Тодор Живков, на когото било позволено да развлича диктатора с остроумия ( т.е. словесни карикатури). „Защо академиците у нас се броят на членове, а прасетата на глави”? Според слабото им място, гласи шегата.

 

За главите и членовете не се наемам да обобщавам, но за свинските опашки като символ на приемствеността в свинеподобния манталитет на раздавачите ( и консуматорите) на порциите във Фермата ни, се подписвам като за доказан факт .

 

 

 

 

 

 

23 мнения за “Свинските опашки навързват още по-карикатурно Тодор Живков с Бойко Борисов”

 1. “Политическа зима” – вариант 2016!
  РЕСПЕКТ!

 2. Но защо така? Нали се оказа (“напълно случайно”), че видеокарикатурите са свалени (премахнати) поради ниски резултати и изтичане на договора – цитирам: “На всяко тримесечие…”, но то тримесечието приключи на 31 март и на някои подгъзувници им трябваха две седмици за “официалната причина, посочена в още по “”официалното изявление”””

 3. Все пак карикатурата я има в нета. Другаря Винету загуби ума и дума. Къде изчезна красивата му самодоволна усмивка? Нали трима папи го бяха гАлили по тиквата пък сега за една малка свинка опашчица да се нацупи…

 4. Карикатурата в супер яка. Преди ни ръководеха Благородници със коне,
  1300 години след тях (защо ли фаталното число е най-отпред) ни ръководят Селски ненаситни прасета.

 5. Стана като реклама на долнопробна кръчма: Елате, Елате, заповЕдайте на меню за “сите българе заедно”: свински опашлета, свински бузи, свинси зурли и крачета, първокласна пача, черва и джегери, сервирани върху омачкан вестник/ “Работническо дело”, “Кооперативно село”, “Септемврийче”, сп.”Крестьянка”, “Мурзилка”, “Юнньй камсамолец”…/. За всичкия този боклук някогаш, като учениче, бях задължително абониртана – мазнотията още лепне по душата ми. А, забравих да кажа, че сервировката на тЕя деликатеси се извършва задължително до казан за домашна ракия, с бонус една малка маяманоловка за отскок. Ха наздраве, ако не ви се доповръща!

 6. Като стана дума за Бокова, колкото повече гледам кандидатите, толкова повече си мисля – като че ли този път тя е руското мюре. Интересно кой ли е истинският кандидат на Путин. За хърватката нищо не знам, но като се има предвид, че източноевропейските политици са склонни към шрьодеризация, кой знае?

 7. Тоя Хамерикански почитател е пример за ганювска хамелеонщина!

 8. Г-жа Иванова, скъпа, пиши, не пилей този чудесен дар само за таквизи долни теми, побърках се на великолепния ти текст!
  Поклон и респект!

 9. “През лятото на 1986 г. бях единствения нелегален в София

  http://www.pravoslavie.bg/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E/%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%86-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BD%D1%8F/

  От своя професионален и социален опит може ли да дадете оценка за духовното здраве на нацията ни?

  По комунистическо време световните агенции много рядко предлагаха новини от България. В нея никога нищо не се случваше. Веднъж екип на БиБиСи реши да направи репортаж за нашата страна. Той започна с думите: “Първото, което ще чуете след слизането ви на летище София е, че българите са били 500 години под турско робство”. Не е нито турско, нито робство, но е факт, че нашата народопсихология се формира през този дълъг период. През 60-те години на социализма и прехода към капитализъм повечето добродетели на българите изчезнаха и бяха заменени с пороци. Често ме питат дали българите са вярващи. Не са, но не са и невярващи. Те са дълбоко суеверни, което се дължи на липсата на църкви и училища в продължение на половин хилядолетие, на църковната борба през Възраждането, която се изражда в борба срещу църквата, на учителите-комунисти след Освобождението, които насаждат нихилизъм. За съжаление самата църква се оказа неподготвена и неспособна да се приспособи към промените през последните 22 години и да възглави духовно нацията.

  Каква е връзката между душевното, психическото и физическото състояние на човека?

  Правилно разграничавате трите съставни части на човешкия организъм – дух, душа и тяло. Атомите на тялото не умират, а влизат отново в кръговрата на природата. Това не означава прераждане, което е индуистки мит. Душата са инстинктите, които ни сродяват с животните и изчезват със смъртта на тялото. Духът има енергийна основа и е вечен.

  Българите по навик си пожелават „живот и здраве”. Но връзката между дух, душа и тяло – трите съставни части на човешкото битие – не е нито абсолютна, нито фатална. Разходете се до „Син сити” и ще видите в джиповете мутри, които са в цъфтящо здраве, но същевременно са морални изроди. Една моя позната жена във варненските лозя е почти изцяло парализирана, но е най-лъчезарния и вярващ човек, който съм срещал. Всеизвестна и доказана е ползата от поста, но колко българи постят тази пролет?”

 10. Поредният Връх на сатирата ни. Статията, снимките, карикатурите, препратките и черешката на тортата:
  “А на бедните българчета, които се умиляват от възхода й, за който основна заслуга има руската машина за пробутване на свои протежета на ключови позиции по света и у нас, остава да дъвчат хляба, напоен с миризмата на кебапчетата.”, ни правят честити, че сме съвременници на Иво.

 11. За архим. проф. Павел Стефанов

  “В първи клас дълго не можех да се науча да чета, въпреки че знаех буквите, защото не схващах начина, по който те се подреждат в срички и думи. Помня, че веднъж се разплаках от отчаяние и почувствах странна светлина, която ме огря. Взех буквара и започнах да чета съвсем гладко, която смая баща ми. Нещо повече, създадох своя система за бързо четене и обикновено чета около 100 страници на час. Имам три библиотеки, последната от които е електронна и най-голяма – обхваща над 10 хиляди книги във вид на файлове. Сред другите ми качества бих споменал много силна “фотографска” памет и склонност към изучаване на езици. Свободно чета пет или шест езика, а с речник – поне още десет.”

  Не мога да коментирам но само изтъквам разликата между Гнусните Червени Свини, квичащи от кеф, че са прочели само една книга на Майн Рийд и по цял ден ритат топка на селската поляна и Един Невероятен Българин, най-вероятно бастисан от тази Сган!!!

 12. И като погледнеш КОЯ песен може да опростачи и ос…ре простакът!… Всички тийн-рокаджии отвъд Стената бяхме УНГАРЦИ И ОМЕГА с нея…, сякаш казвахме на тъпите цербери МОЖЕМ, долната ви мамица, ВЪПРЕКИ вас! А пък изобщо да се сравнява “Момиче с перли в косите” с кебапчийската версия на подчовеците от карикатурата, е все едно да сравняваш МЕРЦЕДЕС със заз 965. Или гоцэ сырыщныка с КОНРАД АДЕНАУЕР например. Или “бела роза”- с “БОХЕМСКА РАПСОДИЯ”.

  https://www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/13/2741751_karikatura_za_borisov_i_svinskite_opashki_izchezna_ot/?ref=yellow_ip

 13. “Сит търбух за наука глух”-това е надписът под карикатурата в книгата “Люти чушки”. Повече не коментирам…

 14. “Каква е разликата между Бог и Бойко Борисов?
  Бог не се разхожда по цял ден, мислейки се за Бойко Борисов…”

 15. Г-н Инджев добре, че ни припомнихте карикатурата на Борис Димовски в “Люти чушки” с подписа на тото кратуньо. Прекрасна аналогия!

 16. Стамбо, не знаех, че “Батальона” бил любимата песен на “премиера”.
  Ама какъвто кавъра такова и подобието на политик.

 17. Мисля си, че ще е много интересно да разберем как точно Ирина Бокова е събрала милионите си за имоти в Ню Йорк. Този въпрос трябва да бъде задаван често и публично.

  Вероятно по-голямата част от тях идват от Русия. Тази част може да бъде разглеждана като приемане на подкуп от длъжностно лици в особено големи размери за работа в полза на Русия. Особено като знаем ужасяващата корупция в ООН и структурите му ЮНЕСКО, ФАО, УНИЦЕФ и пр., а също и практиката на Русия да провежда муждународната си политика чрез купуване на политици, медии, спортни функционери, полезни идиоти и т.н. Примерите са безброй.

  В този смисъл ще бъде интересно да се видят данъчните декларации на Ирина Бокова от последните 25 години да кажем и дали официалните и доходи за този период надхвърлят цените на имотите и в Ню Йорк. Което е напълно невероятно.

  Сигурен съм, че Ал Капоне са го осъдили за много по-малко.

 18. Допълнение.
  Сигурен съм, че Ал Капоне са го осъдили за много по-малко неплатени данъци.

 19. Блестящ Иво Инджев! Всеки негов текст е идеална платформа за направата на списък за остракиране на бацилите разкапващи демокрацията ни и виновни за днешното ни състояние.
  ПС. Освен подписа на Живков, Димовски загадъчно е вградил и живковото лице във физиономията на прасето. По-възрастните помнят заметнатия перчем над плешивото теме на диктатора, като това ухо на свинкята.

 20. @СТАМБО:Много съм благодарна за оценката Ви, но съм още по-блгодарна на г-н Инджев за прекрасния блог и посетителите му. Пожелавам хубав ден на всички!

 21. А какво стана със сигнала до Прократурата (на БХК) за преприемане на разследване за противозаконни и противоконстутиционни действия на министър-председателя, който одобрява и поощрява т.н. “граждански арести” (а този термин, кой го измисли и кой го въведе в ежедневна употреба??) А може би трябва да се потърси отговорност от медиите у журналята (като Пъпеша), които възхваляват и поощряват такива действия, като тълкуват законите в изопачен вид!

 22. Точно връзката “свински опашки – карикатури” ме кара да мисля, че или библиотекарите са спретнали “активно мероприятие”, или има нелегален в Нова…

 23. Стамбо, като с пирон си ги заковал, приятелю, браво! Спомних си как един от Щурците някога в Приморско преди концерта произнесе в микрофона, “Сега ще пеем за вас въпреки многото палки”. После, след като ги остригаха и пратиха в родната казарма, почна и той да пише доноси – човек най-добре се зачерква сам.

  И ако позволиш, оригиналното име на песента е “Gyöngyhajú lány”, което най-свободно значи “Момичето с перлените коси” или “с коси с цвят на перла”. В смисъл, не носи перли, а е с руса, почти бяла коса:)

  Респект на Стопанина на блога за материала-“трепач” за съвременния милиционерски свинарник!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.