Столетното израждане след достолепното възраждането

Популярен в мрежата колаж илюстрира ситуацията в българските медии  чрез визуално сравнение на одухотвореността на българските издатели някога и излъчването на техните антиподи днес.

Издателите някога и сега
Колаж от Фейсбук страницата “България сега”
Снимка от кабинета на държавния глава, без да е колаж, показва същото съотношение между епохата на българското възраждане и израждането на българската политика след десетилетия чернобилски експерименти с България.

17 мнения за “Столетното израждане след достолепното възраждането”

 1. ВНИМАНИЕ:ИДЕОЛОГИЧЕСКА ДИВЕРСИЯ!

 2. ВНИМАНИЕ: ИДЕОЛОГИЧЕСКА ДИВЕРСИЯ!
  На 19 май русофилистици и путиноиди свикват “нАучна” конференция на тема “Истина и лъжи. 75 години от началото на Великата Отечествена война”.
  Организатори са Българският антифашистки съюз (с нов председател старата комунист. номенклатура Симеон Игнатов), Българският еврозийски нАучен център (имало и такъв!), Съветът на ветераните от Великата отечествена към Координациянния съвет на руските соътечественици в България (!) и разбира се вездесъщия форум “България-Русия” на др. Шаренкова.
  Повече от 20 учЕни от “водещи” институти в Раша, България, Молдова (горките), православни Сърбия и Гърция щели да пощят темата кой бил по-виновен за войната: Хитлер и Сталин или обратното.
  Хибридна годишнина, използвана за хибридна агресия срещу националното съзнание и интелекта на българското общество. Изборът на страната-домакин съвсем не е случаен. Путинистките мозъчни центрове смятат Бг за слабо звено в евроатлантическата верига и усилват натиска си върху него с надеждата да го скъсат и да го изтръгнат от европейската му орбита.
  За да бъде бедна и манипулируема малка България, „братска” Русия още от 1991 г. ни продава най-скъпия газ и нефт, сече ни с най-високите мита и ограничения за внос на традционните земеделски продукти. Тъкмо сега, когато започнахме да търсим енергоизточници в Черно море и да строим интерконектори, Първанов получи нареждане да клати държавата, да не би да се измъкнем от руската енергийна зависимост.
  Когато бе сключен договор за ремонт на български самолети в Полша, руската агентура задейства местната цацаратура да започне проверки срещу МО, за да стопира ремонтите.
  Великоруският шовинизъм винаги е рачитал на предатели в България: комунисти и псевдонационалисти като БСП, АБВ, „Атака” и патриотарите от ВМРО. В Народното събрание в момента има само една пробългарска партния – РБ. В ГЕРБ се борят две тенденции с доминация на просъветската, олицетворявана от премиера Тиквоций.
  нАучната конференция на путинофилите е в Централния военен клуб. Питам аз: кой даде разрешение за антибългарско и антинатовско сборище в ЦВК? За отбелязване и обсъждане на събития, засугащи несъществуваща и враждебна на България държава? Дали подобни валпургиеви събития биха могли да станат в Полша, Чехия, Румъния?
  Народе???? Опичай си акълеца, за да не гризнеш дръвцето!

 3. Отврат! Гнус!
  ДГД от една долна, мръсна гад.
  Сега, нещо което само на пръв поглед не е по темата. Но както е добре известно га на североизток кихнат, тав. румбата Шадравански (“Ние завинаги сме с Русия, останали да си ЕМ”) и ко треска ги лови.
  Или както мъдро се е изразил по конкретен повод един доскорошен президент на пиндостан, за Бил Клинтън иде реч :”Икономиката, глупако”.
  http://glavpost.com/post/14may2016/blogs/84134-aleksandr-sotnik-sudya-po-cifram-dengi-v-rossii-vot-vot-zakonchatsya.html

 4. Когато Пловдив е бил столица, ок. 1880, в него са се издавали вестници на седем езика.
  Четири на български /Захари Стоянов, Иван Вазов, Любен Каравелов и Драган Манчов/, на арменски, на еврейски, на турски, на гръцки, на немски за служителите на Барон Хиршовата железница и на френски за дипломатите.
  Тенис кортът на дипломатите е бил на днешния Гроздов пазар зад радиото.
  Къде сме сега?
  На гърба на географията – Пловдив и България като цяло.
  Много буламач на български само с хвалебствия за Русия. Това го няма и в Афганистан.
  Не на 113 място, на 213 трябва да бъдем по свобода на информацията.

 5. Как журналист-международник и главный редактор на газета “Советская Болгария”, позвольте коллега Инджев, да дополня снимока отдолу с още выдающие редакторы, защото здесь некоторые липсват – на “Русия днес”, “Русия утре”, “Русия навсегда”, “Голос Камчии”, “Болгарский КГБст” и др.
  Во вторых- ето една очень хубава новость, но аз имам и по-хорошее предложение: болхарските консули да поднасят визи за солнечная Болхария на русските туристы на дверите, извините, на вратите, като танцуют казачок, или друга руска пляска, потом се покланят и благодарят челобитно като мужик пред барин. Не е плохо, нали?

  http://www.mediapool.bg/bulgaria-puska-ekspresni-vizi-za-rusnatsi-news249238.html

 6. Самодовалната, мазна, угодническа и гадна муцуна на ПИКЛЬОТО във ФОНТАНА! Сега им се е приискало (или присънило)още два мандата президенстване на агент Гоце! Изглежда, че доста им се е усладило това “президенствуване” и сега искат да “надхитрят” и конституцията по “тълкуването и за мандатност”. Колко му е, без особенни усилия, да станеш и пожизнен президент! Примера е на лице (государя им путКин)!

 7. В рубриката забавни моменти для СССР: Президентът на Руската Федерация Владимир Путин инспектира чисто нов UAZ Patriot, който обаче започна да се разпада пред погледа на държавния глава.

  http://auto.dir.bg/news.php?id=22622733

  🙂 🙂 🙂 Хубав ден 😉

 8. Има нещо руско във физиономията на този плевенски БЛЯД. Отвратителен индивид! В БЪЛГАРИЯ само ВСЕВИШНИЯ може да упражни контрол над политици,магистрати,ченгета,прокурори,продажни журналисти! ГОСПОДИ спусни си макарите и си прибери вересиите!!!!!

 9. А междувременно лилипут.ин е подпалил фитилът на бленуваната вече
  цял век “мировая революция”.
  На гробище в масква над 500 лица от кавказки националности са се пуцали. Уж кой да спечели правоимането да погребва маскавчани. Версия за пред журналята.

  http://echo.msk.ru/news/1765316-echo.html

 10. Ето и как се къса и веригата на ГРМ.
  Руснаците са направо жалки!

 11. Колко тъжно сравнение ! Най – светлите звезди на Българският национален идеал … и – каймака на Помията .

 12. Имам идея-да попитаме долния ред издатели на вестници кой е написал “Епопея на забравените” и кой “Хайдути”-съмнявам се,че ще го знаят

 13. Не, мила Mila Nowak, тези негодници, включително плевенският рубладжия и пиклив пияндурник са утайката на помията, която мърси и залива България!
  Гнусното е, че пак се гласят да я яхнат (официално, де, иначе сума ти “десни” и “европейски” техни ортаци им изпълняват козните, та им е по-изгодно в момента да червят вратове в “опозиция”!)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.