Борисов гузен негоден бяга

“Драмата е за другите, защото се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи”, така премиерът Бойко Борисов коментира решението на Росен Плевнелиев да не се бори за втори президентски мандат. В Поморие, където откри рибарско пристанище, той допълни, че през годините правителството е работило прекрасно с държавния глава. (Дневник)

 

Борисов днес зае позата на защитник на Плевнелиев от унижението – пет години по-късно след като го унижи в нощта на президентския му триумф.

 

На 24 октомври 2011 г., в нощта на победата на Плевнелиев, Борисов каза на пресконференция следните унизителни неща ( не само за току-що избрания президент, но и за протежето си в София Фандъкова, която сега се появява на радарите на спекулациите като участник във въртележката за висши постове по възходящо-низходящата линия „президент- премиер- столичен кмет” )  :

 

 Кой политик в България, кой политик е дошъл и вие сте го познавали ( т.е. без джуджето да е доведено пред публиката от някой великан, като Борисов- бел. авт.)? Всеки политик има някаква история, с която е станал известен, хората са видели неговата работа.

 

Кой щеше да знае Росен Плевнелиев, ако не беше министър на регионалното министерство, ако не му беше дадена възможността да участва в изграждането на тези инфраструктурни проекти, КОЙ ( курсивът мой- бел. авт.)?

 

…Кой щеше да знае госпожа Фандъкова? Беше директор на гимназия. Сега вече е кмет на София с труда си и хората са я видели и разпознали. Но за да е така, първо аз съм бил преди пет години на кметските избори, създадох движение, създадох партия и виждате каква дълга резервна скамейка има, колко сериозни управленски кадри има.”

http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/24/1186377_preskonferenciiata_na_gerb_v_izbornata_nosht_-/

Както виждате, въпросът КОЙ не е от вчера…

Унизителното е , че Борисов разчита на нашата глупост, в която очевидно вярва, говорейки за нечии опити да унизят президента, когото именно той „по рождение” унизи с поведението си от първия възможен миг.

НА СНИМКАТА: Борисов “покровителства”пред камерите  току-що избрания президент на 24 октомври 2011 г.

Борисов обича да се вживява в ролята на говорител без да е упълномощен от страна на потърпевшия. Например заяви от името на Пеевски, че същият напускал България ( което се оказа лъжа). Сега брани президента от мнимо унижение, каквото Плевнелиев не е формулирал като такова.

Гузен негоден бяга.

10 мнения за “Борисов гузен негоден бяга”

 1. oт Facebook:

  Другарю Путин, изпъдих президента Плевнелиев, пътят за Вашият човек е открит- рапорт даден – кн.

 2. Цялата “драма” , обречена на забвение след трите дена потвърждава една тенденция , Радан Кънев и ДСБ ще са извън следващия парламент , вината за което ще си е изцяло тяхна.

 3. След Костов и Плвнелиев доказа, че максимата “Прави каквото трябва, пък да става каквото ще” струва скъпо на правещия, когато зощитава националните интереси от Русия.

  Като казвам Костов, имам предвид коридара за НАТО, спирането на руските командоси и гоненето на дипломати. За другите му действия и бездействия (най-вече неотварянето на досиетата) – друг път.

 4. баце си е баце. Потвърди очакванията. Себе си представи, каква изненада, цял в бяло в отношенията с Президентът Плевнелиев при положение, че постоянно с т.н. от него “моите депутати” го бламираше в НС. И за капак , интрижка срещу непокорният Радан Кънев. ВЕрвате ти, бочко, ама друг път.
  Сега на вниманието на Стамбо и приятели малко фактология от времето на т.н. ежовщина.

  http://rusmonitor.com/osvedomiteli-rabotayut-besplatno.html

 5. От устата на милиционера-премиер за 2-ри път, излизат САМО ЛЪЖИ и хвалби (които са също лъжи!).
  Този неграмотен илитерат от първото си появяване в публичното пространство лъже най-нагло и безогледно, но така нареченият “народ” много му се “кефи”??!

 6. При толкова много нападки срещу него, Радан Кънев се държи много зряло и сдържано. Не влиза в тона на ББ и ЦЦ. Явно тук и възпитанието си кязва думата.

 7. @Данчо
  Рано е да се каже. Кой от десните партии (ГЕРБ включително) колко ще спечели или загуби в следващия парламент, зависи много от това, дали ще имат общ кандидат за президент, кой ще е той и как ще се стигне до издигането му. Засега Радан води с едни гърди пред другите.

 8. Опростачването повсеместно по територията е в пълен ход ( чрез БНР,БНТ,bTV и т.н.).Затова и лъжите на Борисов минават…

 9. Тиквата не изпуска нито един възможен случай, щом си отвори устата да изплюва най-отровните си храчки към “съдружниците” му от Реформаторския Блок и особенно срещу тези от ДСБ (персонално срещу Радан Кънев и Иван Костов, въпреки че последния вече доста отдавна не е във власта и в парламента)! А същевременно е твърде благосклонен и приятелски разположен към тези, които оплюваха Плевнелиев още от началото на президентският му мандат и които го принудиха (под благсклонния поглед и одобрение на Баце)да се откаже от кандидатурата си от втори мандат. А на “данчо” ще му препоръчам да не бере грижата за ДСБ, а да си гледа неговата кохорта и шайка!

 10. Приех новината за отказа на президента Плевнелиев за 2-ри мандат със свито сърце и доста разочарование, признавам. Както предполагам и повечето колеги. В някои коментари в блога прозират дори отчаяние, че в момент, когато цялата рубладжийска сган на “здравите сила” стягат редици, единствената читава кандидатура на българите-европейци бе авто-фаулирана.

  После си казах, че както обикновено, имаме само част от плочките на пъзела. И след това попаднах на поста на EVERYONE ELSE за 100-те прочита на всяко изречение. Почнах да чета и четох – повече от 100 пъти.

  Сигурен съм, че всички грешим или просто нямаме най-важните плочки.

  Простотиите на банкянския РАПОН, подлостта на агнешката главичка ЦЦ, овчедушието на парламентарното стадо на ГЕРБ, дори предателството на избирателите, които пасувахме пред шепата кресльовци на гергова и сидоров под прозорците на президентството, вместо да ги разгоним с тояги и гнили домати или поне плътно да блокираме подходите, та рубладжийските прасета просто да не могат да минат – всичко това е вярно. Но мисля, че не е достатъчно да обясни внезапното решение на Президента.

  После направих справка за продължителността на мандатите на генералния/главния секретар на НАТО в английската версия на Уикипедия. Като изключим Йозеф Лунс (13 г.), Манлио Брозио (7 г.) и Манфред Вьорнер (6 г.), средният мандат трае средно по 3 г. и 8 месеца.

  “Това, че няма да има втори мандат ВЕДНАГА след първия, не означава, че излизам от политиката”, казва президентът Плевнелиев.

  По неписано правило за генерален/главен секретар на НАТО може да бъде избран бивш или действащ премиер, председател на парламент или постоянен представител в Брюксел, но НЕ и президент.

  Г-н Столтенберг встъпи в длъжност на 1 октомври 2014 г. и по правилото за средната продължителност би следвало да приключи мандата си есента – зимата на 2017 г.

  Г-н Плевнелиев е президент на България до 20 януари 2017 г.

  Ето тук, макар и не павиан от руската Дума, ми се ще да заподскачам на един крак и да завикам, “Мрете от яд, рубладжии!”. Няма да го направя само благодарение на няколко поколения строго възпитание, но предполагам коя е липсващата плочка от пъзела!!!

  Респект на Стопанина на блога!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.