Здравствуйте, британушки

 

Една ( почти ) природна аномалия налази Европа и най-вече най-неадекватната й част в лицето на българските путинофили: внезапно бликна противоестествена любов от омразата им към държавата с най-твърда политика срещу руската агресивност, каквато е Великобритания.

 

Ако в Европа има държава, която никога не е отстъпвала от позицията си на съпротива срещу съветската имперска арогантност ( дори да го прави също от имперски позиции, макар и бивши) , това е тъкмо Великобритания. Няма да се връщам векове назад, за да доказвам продължителността и приемствеността на тази позиция. Достатъчно е забележим факта, че Лондон е най-омразният противник на СССР в Европа и на съветските метастази , плъзнали къде ли не на континента след кончината на Съветския съюз.

 

В никоя друга европейска столица не са залавяни и позорно прогонвани повече съветски и руски шпиони. Направо цели полкове!

 

Макар да е гостоприемен за руските крадци на едро , наричани гальовно в Русия „олигарси”, Лондон не се колебае да се опълчи на Кремъл, когато Москва засегне британския суверенитет- например по случая с убийството на Литвиненко, извършено по заповед на самодържеца.

 

Изобщо, добре известно е, за да се нуждае от пространно доказване, че за Великобритания има\ше много специално запазено камъче в руската жлъчка. Резоньорите на тази антибританска омраза у нас винаги са били лоялни разпространители на  безсилната злоба към британското превъзходство по всички линии спрямо изостаналата, но горда със своите териториални мащаби последна империя на нашето съвремие, каквато е руската.

 

И изведнъж, по свои специфични причини, които не са тема на този текст, защото са напоително разяснявани от хиляди коментатори по света през последните седмици и дни, по каналите на московската пропаганда бликна внезапна про\руска любов към вечния враг, наричан обикновено от руската пропаганда „подводница на Вашингтон” „пудел на Америка” е т.н. ( а по-ужасно нещо, в очите на съветско-руските комплексари в напъните им да се сравняват с Америка – чието величие и превъзходство миналата седмица самият Путин призна в Петербург- от близостта със САЩ, няма ). В радостта си от вредата за европейското единство, така мечтана цел на Путин, комплексарите са готови поне за миг да простят и проспят факта, че всъщност Великобритания е “заплашена” сега от още по-голямо сближаване с могъщите САЩ в евентуален пристъп на консоЛИДИРАНЕ на проклетите англосаксонци, попържани люто в Москва като основен източник на озъбената либерална заплаха срещу миролюбивата, кротката и душевно извисена над презрените западни материалисти евразийска матушка.

 

В съответствие с новата опорна точка на Кремъл, която силно напомня на острия завой в съветското отношение към германските нацисти след договарянето между тях и съветските болшевики в Москва през август 1939 г., у нас настъпи голяма възбуда в путинофилските среди. Щом в Москва се променят, българската жаба веднага вдига крак да я подковават- веднъж като новопокръстена пробританска жаба и втори път – от чувство за дълг да прилича на русите си господари.

 

Тон даде в парламента самият Сидеров, разлюбен напоследък в Москва заради вредителските му публични изстъпления, довели до съдебни процеси срещу него и до вреди за руското влияние в България. Той тропа с жабешката си подкова и настоява да сме като британците, които  мигом се превърнаха в нови любимци на путинофилите без самите британци да са дали повод за тази (едно)странна, несподелена мечешка любов.

 

В телевизията на същия Сидеров – много подходяща трибуна- се изяви бившият най-близък съветник на Жан Виденов, настоящ университетски преподавател Валентин Вацев. Главното му послание, освен задължителната по протокол за него и подобните му радост от „блестящата победа на Путин във Великобритания”, е пълният разгром на либералчетата и проевропейците, които са се провалили в усилията си да превърнат ЕС в антируска коалиция. С британска пита, помен на ЕС прави – от руски позиции, разбира се. http://www.cross.bg/vatzev-evropa-borisov-1512644.html#axzz4CleA9duK

 

Коментатори и коментаторчета изригнаха в България с излияния на нововъзникналата си любов към ненавижданата от тях до вчера заради обичайно твърдата й политика спрямо руската агресивност Великобритания. Същите, които „патриотично” защитават Русия от българите, дръзнали да критикуват руската политика, сега надигнаха глас в защита на Великобритания от недоволството във връзка с Брекзита. Дори вече я наричат в коментарите си Велика Британия!

 

Положението комично зазвуча като :

 

„Здравствуйте, британушки”

 

Очаквам путинофилите да издигнат спешно монумент на британските освободители от европейското ни иго с надпис:

 

„На братята британци, освободители от европеизма, от признателния български роб”

 

Пред монумента шопа ще има да се дзвери и да цъка: „Брей, брей, к’ъв Брейкзит, к’во нещо доживехме- рублофили британците да любят”!

 

Вече чувам как униформените робофили ( за тях робуването е източник на непреходна национална гордост, която са готови да бранят с цената на живота на останалите българи), ще обясняват на арестуваните столичани и гости на столицата за т.н. поругаване на новата мо\ну\ментална светиня: „ако не бяха британците, сега щяхте да говорите на брюкселски и си слагате брюкселско зеле за зимнина, бе, предатели такива- за чеп не ставате, чипа си трябва да смените , като нас, британофилите”!

 

Представям си монумента като прегръдка между Камерън и Путин с лека преднина във височината за руснака, размахващ Волен Сидеров във вдигнатата си ръка- ще бъде също толкова правдива символика, колкото тази в центъра на София с червеноармееца, който ни заплашва освободително с оръжието си над уж свободните ни глави.

13418757_1272443662767516_4897929085146451661_nНА КОЛАЖА, предоставен на ivo.bg от Бисер Маринов: Атлантическият атлант, който има големи лични заслуги в укрепването на британско-руската дружба и нейното влияние в България

Конгречулейшънс, товаришчи на британушките! Вече сте истински симбиоз ( по пророка Станишев)  с новите ви съюзници в хибридната ви война срещу България, макар самите британушки да не знаят това.

48 мнения за “Здравствуйте, британушки”

 1. Русофилските жаби малко прибързаха да вдигнат крак за подковаване, защото малко нещо изпревариха и Путин в това начинание. Независимо от резултатите, британският референдум не изважда автоматично UK от ЕС. Излизането трябва да бъде изрично поискано и за това няма никакъв срок. ЕС сам не може да инициира процедурата на основание резултати от какъвто и да е референдум. По тази причина лидерите на съюза се помолват на Камерън да побърза. Б.Джонсън обаче им го каза в прав текст- “ние бърза работа нямаме”. Така че, кога Кралството ще реши да си тръгва е задача с три неизвестни, ако изобщо реши такова нещо. До тогава си е пълноправен член на ЕС за голямо съжаление на путинофилите. Самият Путин това го знае много добре, нашенските “чичовци” обаче не. Ето защо си разиграват за кой ли път сценките от Ганковото кафене- сърбат кайвенце, чешат се с калеврите, дивят се на Русията, псуват ингилизана и като стане време за вечеря, хайде по къщята.

 2. След БРЕКЗИТ очаквах Бойко да ревне гороломно, че изтърваме английските туристи заради вота за излизане от ЕС.
  Но уви, пожарникарчето успя само да измучи нечленоразделно, че в ЕС сме щели да останем сами ние, Румъния и Гърция.
  Милиционерската матрица, набита в главата му, работи безупречно!

 3. Умом Россию не понять, Аршином общим не измерить, Хуй на стене нарисовать Скажи – икона — будут верить.

 4. Поздравления, г-н Инджев – чудесна сатира!

  Бих добавил само, че тъкмо тези екстатични реакции на руснаците и на слугуващите им по света Unterrussen доведоха до мигновеното (overnight) изтрезняване на гласувалите “ЗА” излизане от ЕС – това им подейства като “целувката на прокажения”.

  Ето част от мечешката услуга:

  “Парламентарната комисия по външна политика да подготви постановление в подкрепа на британците след референдума за членството на страната в Европейския съюз. Това възложи на депутатите от комисията председателят на руската Дума Алексей Наришкин, предаде кореспондентът на БНР в Москва.”

  “Лидерът на крайните националисти Владимир Жириновски предложи Думата да излезе с решение за солидарност с народа на Великобритания за излизане от ЕС.”

  (24.06.2016 год., http://novinite.bg)

  А, ето как се чувстват подлъганите от Фараж да гласуват в полза на brexit истински жертви на хибридната война (знае се кой плаща на UKIP и подобните, нароили се из цяла Европа партийки):

  “Друг гласоподавател, на име Манди, казва: “Бях много разочарована от резултата, въпреки че гласувах за брекзит. Събудих се тази сутрин и реалността ме удари. Ако имах възможността да гласувам отново, щеше да е по различен начин!”

  “Лично аз гласувах за брекзит, защото повярвах в лъжи, а сега съжалявам повече от всякога и имам чувството, че гласът ми е бил изтръгнат насила!”

  “Ъмм мисля, че донякъде съжалявам за вота си, действително нямах основателна причина да гласувам по този начин…”

  “Сега наистина съжалявам за вота си!”.

  ( PlovdivskiNovini.bg, Петък, 24 Юни 2016 19:15)

  Излезе, че не България е най-слабото звено: все пак – пàрен, каша духа.

 5. Иво, имам едно предложение. Някой от съфорумците, който е сръчен с Photoshop, да направи прототип на предложения от теб паметник на Българово-британската дружба, като използва за основа на композицията снимката на страстната целувка между Брежнев и Тошо, разбира се със заменени главни “герои”.

 6. ***

  ЗА КЪРВАВИТЕ РЕКИ, ЗА КОИТО РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ ДА БЪДАТ ПРОЛЯТИ – ЩЕ СИ ПЛАТЯТ !
  ЩЕ БЪДАТ УНИЗЕНИ НАХАЛНИТЕ ЧЕРВЕНИ РУСКИ МУТРИ, КАТО НОСОВЕТЕ ИМ БЪДАТ ЗАВРЯНИ В
  КАЛТА – ЗА ПОУКА !
  – РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ОТ СИЛИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНАТА МЕЖДУНАРОДНА ОБЩНОСТ ДА СЕ ПРИБЕРЕ В ГРАНИЦИТЕ, В КОИТО Е БИЛА ПРИ ОСНОВАВАНЕТО И ПРЕЗ 1547 ГОД. ОТ ИВАН ГРОЗНИ.
  – ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ СВЕДЕНА ДО 1/20 ОТ ДНЕШНИТЕ И РАЗМЕРИ.
  – МОСКВА ЩЕ БЪДЕ РАЗРУШЕНА И СЕГАШНИТЕ РУСКИ РОБИ ЩЕ ЗАСАДЯТ НА МЯСТОТО И БРЕЗОВИ ГОРИ.
  – ОТ РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ОТНЕТИ ВСИЧКИ ЗАГРАБЕНИ ОТ НЕЯ ЗЕМИ ПРЕЗ 440 ГОДИШНОТО И ПРЕСТЪПНО СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО ДЪРЖАВА.
  – НА ФИНЛАНДИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ СОБСТВЕНИТЕ И ТЕРИТОРИИ ЧАК ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ЗАВЛАДЯНАТА ОТ РУСИЯ КАРЕЛИЯ (П-В КОЛА).
  – КЬОНИГСБЕРГСКА ОБЛАСТ ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТА НА ГЕРМАНИЯ.
  – ОТ КРИМ И ИЗТОЧНА УКРАЙНА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ РУСКИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ ПЛАЗМОДИИ.
  – ОТ РЕКА ВОЛГА, НА ИЗТОК ДО ТИХИЯ ОКЕАН ЩЕ БЪДАТ ТЕРИТОРИИТЕ НА ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ РУСКО РОБСТВО 42 ТУЗЕМНИ НАРОДИ …
  – Абазини, Алеути, Алтайци, Балкарци, Башкири, Бесермяни, Булагати, Волжки Булгари, Вепси, Волжки татари, Долгани, Евени, Евенки, Ингуши, Казаци, Калмики, Карачаевци, Карели, Кети, Коми (народ), Коряки, Кумандинци, Марийци, Мордовци, Нганасани, Ногайци, Осетинци, Саами, Савири, Теленгити, Тубалари, Тувинци, Удини, Удмурти, Хакаси, Ханти, Черкези, Чукчи, Шорци, Юкагири, Юпики, Якути и др…
  …ЩЕ ОСНОВАТ ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ СВОИ ДЪРЖАВИ.

  ————————————–
  – Защо ненавиждам, мразя, презирам, и се гнуся, и се отвращавам от Русия – Защо презирам тази нереформирана империя и имперското и мислене, което е и в тъпата глава на комуниста-мафиот, ректора на института за палачи КГБ-ФСБ – ВАГИН.

  – Отвращавам се от Русия, защото:
  – Няма друга държава по света, която в годините на своето 440 годишно ПРЕСТЪПО съществуване да е водила непрекъснато 440 години ЗАВОЕВАТЕЛНИ ВОЙНИ С ВСИЧКИ СЪСЕДНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ, ЕДИНСТВЕНО И САМО, за да завладее земите им и след като ИЗБИЕ ИЛИ НАСИЛСТВЕНО ИЗСЕЛИ В СИБИР МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДА ЗАСЕЛИ С АЛЧНИ ЗА ЧУЖДИ ИМОТИ, МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ ГРОЗНИ РУСНАЦИ В ОЩЕ ТОПЛИТЕ ДОМОВЕ НА УМЪРТВЕНИТЕ, ИЛИ ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛЕНИТЕ СТОПАНИ.
  – ПО ВРЕМЕТО НА ЦАРСКАТА ИМ РУСИЯ – “ТЮРМА НА НАРОДИТЕ”, ВСИЧКИТЕ СТОЙНОСТНИ НЕЩА, КОИТО СА БИЛИ СЪЗИДАВАНИ В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА СА СЪТВОРЕНИ ОТ:
  – БЪЛГАРИ ( ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ, СА ПОЛУЧИЛИ ЕЗИК И ПИСМЕНОСТ ), АМЕРИКАНЦИ (АРМАНД ХАМЪР), ГЕРМАНЦИ, ШВЕЙЦАРЦИ (ЛЕФОРТ) ИТАЛИАНЦИ, ШВЕДИ, ЕВРЕИ, ГЪРЦИ, ФРАНЦУЗИ ( Майката на
  Пьотър Чайковски, е французойка), ХОЛАНДЦИ, ШОТЛАНДЦИ (ЛЕРМОНТОВ), АФРИКАНЦИ (ПУШКИН), ПОЛЯЦИ (ЧАЙКОВСКИ) …
  – РУСИЯ, ДЪРЖАВАТА С НАЙ-ПРЕСТЪПНИЯТ РЕЖИМ, СЪЗДАДЕНА И ПРЕДВОЖДАНА ОТ ПРЕДАТЕЛЯ И КРЪВОЛОКА – ЛЕНИН ПРЕЗ 1917 ГОД., ФАЛШИФИЦИРА И ДО ДНЕС ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА, КАТО ЗАЯВЯВА, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО РУСНАЦИ СА СТРОИТЕЛИТЕ, ПИСАТЕЛИТЕ, МУЗИКАНТИТЕ, ХУДОЖНИЦИТЕ, КОИТО СА СЪЗДАЛИ СТОЙНОСТНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ В ЖАНРОВЕ, ЗА КОИТИ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТЪПИТЕ “МУЖИЦИ” СА БИЛИ САМО ЧИРАЦИ (ИМА ДОКУМЕНТИ).
  – ПРЕСТЪПНИЯТ СЪВЕТСКИ И СЕГАШНИЯТ ПОСТСЪВЕТСКИ РЕЖИМ ПРОИЗВЕЖДАТ ЗА ИЗНОС САМО ИЗВРАТЕНАТА СИ, МИЗЕРНА, ПЕРВЕРЗНА, НЕНОРМАЛНА, ПАТОЛОГИЧНА, КОРУМПИРАНА, ПОКВАРЕНА, ВРЕДНА И ПОСРАНА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ, КОЯТО КЪДЕТО И ДА СЕ НАСТАНИ, ПРЕВРЪЩА ДЪРЖАВИТЕ В НУЖНИК, В КЕНЕФ. (РУСИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВЕНЕЦУЕЛА, БЕЛОРУСИЯ, ДО СКОРО КУБА …)

  ————————————–
  ДНЕС ПЪЛЧИЩА ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ ПО БОГАТСТВО РУСКИ БАНДЮГИ-КОМУНИСТИ, КОМУНИСТИ-РЕКЕТЬОРИ, КОМУНИСТИ-ИЗНУДВАЧИ, КОМУНИСТИ – КРАДЦИ, МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ,
  ИЗПЪЛНЪВАЙКИ СЪВЕТИТЕ НА МОСКВА, ПРИИЖДАТ, НАПЪЛЗЯВАТ, НАХЛУВАТ, ПРИДОХОЖДАТ, НАХЪЛТВАТ, НАВЛИЗАТ, НАГАЗВАТ, НАСТЪПВАТ, ВРЪХЛИТАТ, ЗАВЗЕМАТ, ОКУПИРАТ, ЗАВЛАДЯВАТ, КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ ИМОТИ И КОГАТО СТАНАТ НАД 500,000 (вече са) РУСНАЦИТЕ – ПОДЛЕЦИ, ВЕРНИ НА ВОЖДА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ – ВАГИН , ЩЕ ИЗВИКАТ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ, ПОДВОДНИЦИ “КУРСК-2”, КОРАБИ И Т.Н., ЗА ДА ГИ ПАЗЯТ ОТ БЪЛГАРИТЕ…( ПО КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ )

  ГОСПОДИ, НИЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ МИРНИ ЗЕМЛЯНИ ТИ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ УНИЩОЖИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО – СССР, НО БОЖЕ, ТИ ИМАШ НА ЗЕМЯТА ОЩЕ РАБОТА И ТЯ Е ДА ОСУЕТИШ БЪДЕЩИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПЛАНОВЕ НА ДНЕШНАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА ЗАГРАБВА ОЩЕ ЧУЖДИ ЗЕМИ.
  БЪЛГАРИ, НЕ ПРОДАВАЙТЕ ИМОТИТЕ СИ НА РУСНАЦИ И ТУРЦИ.

 7. Попитали МОЧА:

  -Защо Русия е най-голямата по територия държава???

  -Ами толкова много лъжа,поквара,зло…Лесно не се побират на едно място …

 8. “Ефектът на доминото ще се получи след референдумът във Великробритания.” Това са думи изсказани днес от най-камуфлажния,най-тайният агент от петата колона,най-дълбоко законспирираният-агент-КРЕМЕНЧУК- Иван Костов.От Кремъл му натиснат бутона и той ,мълчаливеца ,стои,крие се и в един момент изпълзи от дупката като пепелянка и изстреля отровните си опорни точки зададени му от ген.Решетников. Костов много трудно ти е вече да лъжеш интелигентните хора!! Можеш да излъжеш само някоя възрастна жена на село, но тя пък няма и неможе да борави с интернет.Така че си остани в змийската бърлога и не се показвай повече защото сме те разскрили мнооого отдавна!!!! Много си добър с руското фелацио!

 9. В подкрепа към написаното, днес докато пътувах в колата слушах по БНР многословния възторг на Петър Волгин от гордите британци, човекът даже бе проучил и историята им за да засвидетелства историческите им заслуги към демокрацията в Европа и света, с които да засвидетелства правотата на мъдрото им решение! Честно, такъв англофилец не бях чувал преди! Да, да, самият Петър Волгин!

 10. Kum K.GINEV.Tova koeto procetoh bi triabvalo tzeliia Bulgarski narod da procete, a nai vece RUSOFILSKITE MEKERETA u NAS,da si blusnat TVURDITE KRATUNI V POSTROENITE ot TIAH MONUMENTI VUZVELICAVASHTI MIRIZLIVITE RUSKI OTREPKI.Tova koeto ste napisali po gore moje bi 50% ot Bulgarina ne znae,radvam se na teksta vi.Neka RUSOFILITE u NAS da IZTREZNEIAT i da sprat da preinacavat nashata istoriia, neka naroda ni da znae koi ni e[OSVOBODIL]a sled tova POROBIL i PSIAL nai vredniia PLEVEL KOMUNIZMA i negovite razkloneniia BKP,BSP i koe li ne oshte u nas.Gospodin INDJEV radvam se ce subudihte duha na mnogo cestni hora,neka vsicki da poseshtavat tvoiat BLOG koito uci crez comentarite a i crez vas naroda ni. Moite pozdravleniia!IIC…..oIL.

 11. Отлично попадение! Поздравления!
  Това “Здраствуйте, британушки!” е истински бисер.

  А сега, ако ми позволите, малко по-скучно: Моментът е подходящ за стартиране на ускорена евроинтеграция, поне по три причини:
  1. Виктор Орбан и Датският Премиер, като най-изявени опоненти на евроинтеграцията, останаха сами, без мощната подкрепа на Великобритания, която беше прът в колелото на Европейската федерализация (централизация във вид на континент-държава).
  2. САЩ очаква космополитизация на ЕС, с оглед въвеждане на мащабното транс-атлантическо търговско споразумение, което да сложи край на неефективните „национално-отговорни” капитали на континента. Последните просто ще бъдат погълнати от транснационалните корпорации, които отдавна надхвърлиха половината от световното богатство и нямат проблем да се справят поотделно с националните капитали по пазарен път, т.е. напълно мирно и законно.
  3. Процесите на космополитизация отдавна завършиха в такива свръх-държави като САЩ, Канада, Бразилия, Индия, Индонезия, Китай, Япония, Австралия и дори се рестартират в Русия, която само преди 30 години беше почти комополитна с нейното „я советский” за всички етно-националности.

  Разбира се, стартирането на евроинтеграция, може да изчака и още по-подходящ момент, когато ще бъде предшествано от подходяща медийна обработка на европейското население. Но, знае ли човек? Тези въпроси са от компетентност на големците там горе, които държат лостовете на информационните, комуникационните, финансовите и т.н. управления. Ясно е, обаче, че пълната евроинтеграция рано или късно ще се случи, защото натам върви целият останал свят. Факт.

 12. Поредната манипулация от продажни журналисти…Днес при Цв.Ризова бе К.Парамов,също прекрасен манипулатор да говори за последствията от излизането на Великобритания от ЕС.Между казаните истини се пробутват и няколко лъжи и манипулации… Да сме се ориентирали към Изток,ако сме били построили Южен поток,ще ли сме всяка година да получаваме по няколко стотин милиона,аЦв.Ризова,която прекрасно знае,че това е лъжа и не ще получаваме,а 25 години ще изплащаме определената от руснаците цена,замълча угоднически на лъжата и стана съучастник,не забравяйте.Това е женски Волгин.

 13. Някой знае ли кога Волен е ходил в щатите? И поради каква причина?

 14. Европа може да почака!
  Много се кефя на логореята, която се отприщи по случай Брекзит. Никой май не иска да се възползва от правото си да мълчи умно вместо да говори глупости.
  Най-важният въпрос “какво ще прави Европа без Обединеното кралство”?
  Мисля, че отговорът е в един филм/пиеса със заглавие “Чаша вода”. Та една придворна дама на кралицата по времето на войната с Франция) се залюбва с един капитан от охраната на кралицата, която от своя страна започва да държи капитана все по близо да себе си. В един момент някакъв министър отива при придворната дама с молба спешно да помоли кралицата нещо свързано с войната, защото ако не се вземели спешни мерки не знам какво си щяло да и се случи на Европа. На което придворната дама отговори категорично и достолепно: “Европа може да почака”.
  И на мен така ми се очертава – Европа не само може да почака,но и ще и се наложи.
  Молбакъм форума: ако някой има спомен за филма/ пиесата с подобен сюжет моля да даде линк. В българдкият вариант на пиесата, доколкото си спомням, Петя Силянова играеше кралицата. Филмът май беше съветски. нали си спомняте времето,когато СССР си правеше собствени екранизации на европейската класика (Тримата мускетати,напр.) за да се избегне вредното западно влияние.

 15. Какво толкова се превъзбуждат любителите на империята на злото? Руските им господари са толкова зле, че британците назад да тичат, бензиджиите от кремъл, пак не могат да ги настигнат.

 16. “Нинова громи в Москва външната политика на България”
  Да, всички сме грешни…. и аз му виках на Станишев “съсела”, а сега се видя, че си е бил парче европеец…
  Правилно! Защо някакви оперетни политици да получават рублите, след като си имаме автентични комуняги?… Както би казал Чехов, ако в първо действие гордо изправен отидеш пред паметника на Бай Тошо, в последното ще се окажеш приведен зад … (да речем гърба) на Путин….

 17. А Валентин Вацев наистина е забавен…
  Преди Волгин често го канеше в личното си предаване и определено допринасяше за повишаването на комедийния му градус…. стига да преодолееш погнусата и да го изслушаш до края…

 18. Живея в близост до Руското посолство. Почти всяка седмица намират повод да оглушат квартала със запис на силна стрелба от оръдия и картечници. Очаквах същата демонстрация и в деня на обяваване на резултатите от референдума и затворих прозорците. Не се случи нищо. Явно са изпаднали в дълбоко недоумение и не знаят да започнат да се радват или е още рано.

  А за нашите жаби с подковаването е великолепно хрумване в статията.

  Само не разбрах присъствието на колажа с ББ в тази статия.

 19. Ердоган се извинил на Путин за сваления самолет. Brexit от друга страна. Делото на ЮКОС бе загубено. Кошмарът продължава. Няма ли най-сетне това мръсно руско племе да си получи заслуженото?! В какво време живеем където справедливостта все не може да възтържествува?!

 20. Нека си злорадстват. Всички тия проблеми у нас се възприемат като ‘още един пирон в ковчега на капитализма’. И докато ние се кихотим под ‘юргана’,свободният свят е увелечил дистанцията с поне 10 години. И така няколко века,бавно и полека…. Дали и ние ще израстнем …. или ще се се задоволим с ‘аз съм прост и вие сте прости,значи ще се разберем’. Може би ще си останем във вечна студена гражданска война. Много писимистично…

 21. Истински Брекзит за Англия гласуван от Исландия с 2 към 1:)

 22. ********************************************************************************

  АЗ, ГЕРГИ ГЕРОВ, ЩЕ ПОДАМ НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ В ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО, ЗА ДА МИ СЕ ИЗДАДЕ СВИДЕТЕЛСТВО ЗА АВТОРСКО ПРАВО ЗА ТОВА, ЧЕ ИЗМИСЛИХ
  НОВО ИМЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД РАЗПАДАНЕТО Й.
  ПРЕДЛАГАМ ЧАСТА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, КОЯТО ВЕЧЕ Е ИЗЛЯЗЛА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА СЕ КАЗВА:
  БРЕКЗИТАНИЯ и съответно:
  БРЕКЗИТАНЦИ

  ********************************************************************************

 23. В текса по-горе има две грешки –
  Да се чете Георги вмвсто “Герги” и
  вместо “часта”, да се чете “частта”

 24. Благодаря, г-н Тодоров!

  До АС/ДС

  Приятелю,
  Не знам на колко сте години, но за Иван Костов помня следното:
  1.Бил е разработван от ДС, ако разбирате. Защо?
  2.Като Премиер завари празна хазна и курс 1:3 000.
  3.Спря инфлацията и стабилизира лева до днес.
  4.Въведе 3-месечни индексации спрямо инфлацията за пенсии и заплати. Виж твоята трудова книжка или на майка си от онези години. Как той успяваще да го прави на празна хазна, а днешната Мутра прибира всичко?
  5.Набута Мафията по дупките – СИК-аджията Борисов бяха го уредили само да чеше Тодор Живков.
  6.Спря руските капути да минат от тук.
  7. Вкара ни в НАТО и ЕС – не руските агенти – той ни вкара.

 25. И добавка към АС/DС:

  Забрана на БСП. Съгласен ли си?

 26. Съгласен съм с Тодор Тодоров. Само да добавя, че не знам какъв е бил Костов при соца (в негативния смисъл на думата), но той даде коридар на НАТО и не даде на руските командоси (много дълбоко законспириран агент ще да е). Ако всички съпрузи на партийни секретари и всички подавали документи за членство в партията бяха такива – отдавна да сме се оправили…

 27. към @ТОДОР 21.32

  Отново изгледах записа и не разбрах
  защо ас//ДС не е коректен.Вярно,че Костов не цитира никъде ас//ДС,но нали затова е отличникът на Решетников.Отлично манипулира!

 28. @КЛЮКАР,

  “Способността да виждаш и да разбираш е най-великото нещо, с което Бог е дарил човека” (не да гледаш, щото нали, и телетата гледат)

 29. Покрай ужасяващия в очите на много богати хора Брекзит, довел до тежко земетресение заспалата Баба Европа, явно ще се наслушаме и нагледаме на много абсурдни и смешни а много вероятно и трагични коментари и действия. Ахх ужас, голям ужасс… някой си загубил 6 милиарда паунда! Другия пък загубил 3 милиарда!
  Направо страхотно ще кажа Аз!! Явно някой много е печелил от този Европейски Съюз но не и тези, чийто глас беше определен като ядрено оръжие, поразяващо милиардите на Богатите!
  Не ме разбирайте погрешно! Не се радвам на Брекзита. Но явно трябваше да се случи нещо подобно, за да се види, че Европейските политици загърбват народните желания и мечти за сметка на неясни цели, които превърнаха континента в слаба, страхлива държава. Толкова слаба, че Диктатори като Путин и Ердоган (които между другото се опитват да разиграват дуета Сталин-Хитлер от 1939 година) да си позволяват да изнудват най-велите държави на света. Е Англия ясно показа, че наистина е велика сила!!! Лукующите Русофилски Кучета, скоро ще усетят това и усмивките им ще замръзнат завинаги!

 30. Така като гледам организацията от ПРО европейските групите в нета е точно НИКАКВА, относно “посрещането” на путинските пратеници на мотори в четвъртък. (за разлика от посрещането което им направиха в други европейски страни ) Така че някой от района на Пловдив – Казанлък, ако има желанието и най-вече куража за “посрещането” нека ми пише ( snimka@mail.bg )да се комбинираме. Целта е мирно размахване на няколко флага, нищо повече.

 31. До Обелязвам: Не аз продадох”Нефтохим”на руснаците,с обяснението че можел да преработва само руски нефт.Обясни ми как той ще основе СДС с внедрени близо-90% ченгета-десари,а той милият най-обикновен човечец,демократ “случайно” попаднал и то като председател на партия и по късно премиер? Не приятелю ,такива случайности не могат да се случат в малкото КГБ! Като премиер той не беше поканен в нито една европейска страна! Техните служби са имали информация за него. Иван Костов никога не се изказва, против окупаторска Русия! Да си забелязал този факт? НИКОГА? Той говори против Турция,против други европейски фактори които щели да ни навредят,и тем подобни -бля..бля ченгесарски манипулации.Но най-важната заплаха Русия ,той е подминава,премълчава, тихо,кротко така както е обучен един перфектен разузнавач от КГБ! Отбелязвам не ти ли светна червената лампа? “По мълчанието ще ги познаеш, по мълчанието! Скъсване с БСП,и Русия!

 32. Към Тодор Тодоров

  Интервюто на Иван Костов по темата “Brexit” е изключително! Сериозно и прагматично в стил Костов, са поставени всички минуси и плюсове от евентуалното му осъществяване. В ясен текст, той предупреди за целта на Русия да разруши Европейския съюз, докато не е настъпил собствения и финансов колапс(Средата на 2017година). Ако някой, нещо не е разбрал или се опитва да извади думи от контекста (визирам ас/ДС и клюкар), то не е случайно, а и трудно може да намери съУмишленици в пространството на тази медия.

 33. към @ЧеренИван-ов 08.28

  Брях,брях…Много матросовци защитават Костов!
  Нека и аз да го защитя!
  1.Съвсем по невнимание замете следите на всички кражби преди 10 ноември чрез ЗУНК/Закон за уреждане на несъбираемите кредити/,та се наложи да съдят бай Тошо за кърпените му чорапи…
  2./парата,парата!/На чекмеджето на българската хазна винаги е имало московски надзирател/…Костов,Велчев,Орешарски-протеже на Костов…/
  3.Стратегическата цел на БКП-олигархията бе трансформацията на политическата мощ в икономическа.Приватизациятя- с изнесените зад границата пари и с
  парите от изтърбушените от Жан банки.И понеже богатството огромно,а крадените пари не стигат-специални аплодисменти за Тренчев за Работническо-ментърджийските дружества.Работниците-Фабриканти за един ден/както Тодор Колев-Господин за един ден/
  И никакви /освен фалшиви/чуждестранни участници/Сега плачейки с крокодилски сълзи за чуждестранни инвеститори/
  Разбира се изключваме братушките.За тях Нефтохим-за да караме най-скъпия бензин и дизел в Европа.И да продължаваме да плащаме “десятъка”си към СССР/Русия/ при превоза и производството на всички стоки и услуги.
  4.За членството в НАТО и ЕС.Да се разберат с Царя и Първанов,кой е по-по-най.И дали сме Троянски кон,софийско-московски катър, или най-обикновено магаре!Много му е мъчно на ББ,но Путин няма да види шенгенските информационни масиви.ЕС са добряци, но не са глупаци!
  5.Коридора за Косово.Вярно,това му е най-голямата заслуга към…Кремъл!Да им осигури алиби да си подвият опашката.Защото разбраха,че не само Милошевич, но и Путин ще яде тоягата…

  Р.С.Колкото до партиините членове съм абсолютно съгласен!!!.
  Това беше/и все още е /най-успешната психологическа гега на БКП-олигархията да завръща синьото и червеното стадо и да го контролира чрез подставени лица и “седесарски”,”депесарски”,”патриотични” и др. шутове/текмета/.
  90% от партийните членове и 99% от ДС са били по нЕкои битови съображения.Колкото и да се напъва, всеки не е Левски!От живота не можеш да избягяш-трябва да се приспособиш.Режимът те поставя пред “Изборът на Софи”,а сега същите те обвиняват защо си го направил.Гениално,нали другарю.
  Но нали трябва да се мразим-така по лесно се баламосваме…

  Важното е СЕГА кой все още се кланя на Червеното знаме с петолъчка и КОЙ все още е агент на КГБ…

 34. …Със специални извинения към най-големия ритнитопковец, за пропуска!
  Да се чете:
  “…стадо и да го контролира чрез подставени лица и”седесарски”,”депесарски”,”патриотични”,”ББ” и др.шутове/текмета/.”

 35. Правителството на Иван Костов беше оценявано от Запада като най-смелото и реформаторско правителство в Източна Европа, Мадлин Олбрайт – Държавен секретар на САЩ, водеше Надежда Михайлова за ръката, за пръв път след правителството на Ст Стамболов, (след близо 100г) от правителството на И Костов бяха изгонени от София руски дипломати, мисля, че Костов е единствения политик в БГ, който като ръководител на парламентарно представена партия, е участвал в митинг срещу Путин, при неговото посещение в БГ, СКАНДИРАЙКИ “PUTIN, GO HOME”, единственият премиер, който при всяка възможност не пропуска да говори срещу Путин, и…бих казал, това е достатъчно. Боко “една стотна от това…” да беше!

 36. Коце, Коце…

  Ами нали трябва да си поддържа алибито.И с твоя помощ…
  Кажи точно коя от 5-те точки на “клюкаря” не е истина?
  6.При разпадането на СИВ с всички соц-страни си уредихме м/удържавните задължения веднага,само с Москва 100-те млн преводни рубли,които ни дължаха-НЕ!

  Има и други,но няма смисъл..;

  “Няма по-глухи от ушите,които не искат да чуят!”

  “Няма по-слепи от очите,които не искат да видят!”

 37. Браво, Коце!
  Това е то обществената памет.

 38. Е, те това е вече ИНОВАЦИЯ! Знам, че за всичко, което е свършено в БГ е виновен И Костов, поради простата причина, че никой друг нищо не е свършил, както и че е виновен за всичко, което не е свършил, просто защото всички останали карикатури и смешници не можеха и не могат да свършат нищо. ИНОВАЦИЯТА тук е, че вече му държат сметка за това, че руснаците не са си платили задълженията!? Баф, мааму!

 39. Г-н Инджев, първия конлагер е създаден от Британците в Индия 200 години преди Хитлер. Англичаните първи в света проведоха етнически прочиствания в Австралия и Индонезия, където се стигна до там,че по-късно да отглеждат изкуствено аборигени, за да не личи мръсотията от касапницата на англичаните. Британския фашизъм е ярко изразен в Република Южна Африка, където британския фашизъм е наречен Апартейд. Инджев, имате проблем с морала.

 40. Todor Djaferov
  djaferovtodor@hotmail.com

  Джаферов, имате проблем с четенето.И с истината във връзка с това.
  Не съм обсъждал кой е първи в обграждането на пленици с бодлива тел ( какъвто е случаят с пленените от британците бури във войната в Южна Африка ).
  Имате проблем със степенуването на злото в полза на безспорния световен лидер Путин в наше време, достоен интерпретатор в “мека форма” на своя кумир Сталин, превърнал в концлагеристи десетки милиони хора от собствения си народ.
  Имате проблем с оневиняването на един злодей на принципа, че ” в Америка бият негрите”, т.е. имате проблем със себе си като производна на комунистическата пропаганда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.