Борисов kandidдат

Премиерът Борисов огря днес, броени дни след обстойното си говорене пред БТВ, и от екрана на конкурентната й Нова телевизия.

Отказвам да го коментирам обстойно отново. Не желая да влизам в схемата на резоньорството, която той налага. Защото съвсем неотдавна беше и в удобната изповедалня на БНТ “Панорама”. Сумарно това означава, че облъчва рекордна зрителска аудитория в поверената му България чрез един ударен пропаганден маратон.

Че как няма да “уважи” и БНТ! Там забраняват коментатори, които го критикуват ( което знам от собствен опит на базата на сравнението с частните телевизии, където все пак се мъчт да демонстрират плурализъм и критичност към властта Му).
За благодарност шефовете на държавнта телевизия днес бяха оставени с поправка в закона(!) да управляват и след края на мандата на сегашното ръководство, изтичащ по закон на 9 август. Смениха закона, за да не сменят началството- това наистина е безпрецедентен стадий на демонстрирания приоритет на властта у нас във връзка с контрола й върху медиите.
Всички отзиви, поне от видяното в интеренет, побързаха да обявят, че днес началството на БНТ било бетонирано. Нищо подобно: бетонира се Борисов чрез този ход, държейки на къса каишка зависимите от неговата воля шефове на БНТ. Ако и когато реши, ще нареди да се отприщи процедура по избора на ново ръковоство- в случай, че помилваното старо прояви непослушание. Такъв е смисълът на поправката в закона, гласувна днес, според която шефове остават на постовете си до “стартиране на процедура” по избора на нови.
По-нахално заявяване на държавния контрол върху най-важната за “простолюдието” медия не се беше случвало през целия преход към упадъчния стадий на днешната демокрация, в който катастрофалният срив на медийната свобода е основно мерило за това какво се мъти в демократуните на гласуващите за запазване на удобното за тях медийно статукво в държавата. Сделката при това е очевидно сключена между видимо управящи и невидимо подкрепящата ги опозиция.
Прилича ли ви това на предизборна кампания на един кандидат за президент или да?
Казано на английско – български език Борисов е kandidдат, нещо като Candid Microphone , което у нас се превежда като “скрита камера”, макар в оригнал да означава “скрит микрофон” ( когато става дума за политик, по – важно е да чуваме откровенията му пред таен микрофон, отколкото да му гледаме омръзналата физиономия, но у нас политиците не попадат в този медиен капан, запазен за дребни гризачи, с чийто безобразийца бива захранвана масовата публика).
Ето защо той вече открито ни подготвя да ни “изненада” със себе си в ролята на Цар Обединител. Даде заявка днес, че обмисля промяна в мнението си за кандидата на своята машина за избори – президентът трябвало да бъде обединител, хвърли той задочен камък в градината на Плевнелиев, срещу когото Петата колона вие на умряло именно с твърдението, че разединявал българите, заемайки проатлантическа позиция. Съответно Борисов не отрече този път вероятността това да се “окаже” лично той въпросният обединител.
Другото му послание от днес също заслужава кратка реплика: да сме внимавали с изказа за Турция защото можела да ни залее с бежанци. Едно към едно това е подходът му и към Русия. Докато Турция можела да ни залее ( с бежанци), то Русия пък можела да ни остави на сухо като ни спре газа ( както ми заяви лично в отговор на мой въпрос защо охранява такава предано Монумента на окупационната червена армия МОЧА).
Както се вижда, Борисов води политика на невъздържано бръщолевене пред българската публика и на максимална сдържаност пред “големите”, като Путин и Ердоган, спрямо които се самоопределя за “малък” ( макар да е всъщност жалък).
Нито Русия ни спира кранчето ( с такъв послушен Борисов няма и защо да ни отчуждава с наказания- час по час премиерът ни се кълне във вредата от санкциите срещу Русия и в миролюбивите си намерения спрямо нея, сякаш може да бъде иначе и България “отново” , според него, да обяви война на СССР, т.е. Русия ), нито Турция може да пусне онези милиони бежанци да ни прегазят – по простата причина, че от многобройната маса мигранти само няколкостотин хиляди се намират в бежански лагери, чиито шлюзове предполагаемо ( според Борисов) могат да бъдат отворени, за да ни “залеят”. Премиеърт обаче ги “пуска” , докато Турция реално ги спира- той ги пуска, тя ги спира…
Плаши ни с най-лоши поличби, за да изглежда като наш спасител от собствените си внушения. Студената война днес му се струвала по-лоша от предишната. Че как иначе ще изглежда като победоносен пожарникар, който гаси с маркуча на разпалваните от него страхове ледените талази на студения огън, за който той вини безадресно и двете страни, заставайки в желаната от Кремъл разкрачена между Русия и Запада поза на “неутрален атлантик”?
Факт е обаче, че критиките срещу Борисов се натъкват на изкуствения медиен заслон, но не и на масово народно недоволство. Защото има късмета да управлява с парите на европейците. Иначе в корумпираната ни държава той щеше да бъде отдавна Цар Обед(и)нител. И понеже на власт го крепи “междунарното положение”, все повече се изявява като международен коментатор, връщайки се към зората на своите публични изяви, когато заяви ( пред пишещия тези редове в качеството му на водещ на предаването “В десетката” по БТВ) като главен секретар на МВР, че вътрешната политика за него е “лайно в целофан”.

13 мнения за “Борисов kandidдат”

 1. Пожарникарят е в паника – бездарният и неграмотен милиционер се чуди как да угоди на болшевишките си господари! “Международното” положение не се вмества в клишетата с които нагаждаше безразборното си бръщолевене досега. Вече не знае кои са “добрите” и кои “лошите”! Страхува се да не настъпи “началника” с празнословието си.

 2. Както винаги бай ти боце откровено демагогства и си гради ПАРАЛЕЛНАта си “държавичка” , вместо ИСТИНСКАта! И в Туркестан един негов популистки аркадаш и демагог ЗАМЕНИ реалнаТА държава с ПАРАЛЕЛНАта си!
  Има много паралели между ПАРАЛЕЛен Туркестан и ЗАДКУЛИСен Булгаристан!
  Както и паралели между ПАРАЛЕЛна бАлхария и ЗАДКУЛИСна отоманиЯ!
  Дотолкова са паралелни, че достигат до пълна взаимозаменяемост и тъждественост!
  Характеризиращи се с пълна консолидация на властть на ПРАЛЕЛНОСТта и ЗАДКУЛИСИЕТО, и отричане на реалностТА и истинаТА!
  Дотолкова ,че даже и самите “консолидатори” на ПРАЛЕЛНОСТта и ЗАДКУЛИСИЕТО, не могат да различат докъде се простира тяхното си задкулисие , и тяхната си паралелност!
  Така че даже започват да се самозадемагогстват и самозапопулистират!

  Ето например баш боце даже не може да различи КОЙ му е опозиция, и КОЙ му е ортак във властть.
  Нещо само мрънка за некакви си зам.министри от ДСБ?!?
  Пък за “омбудсман” на НРБ назначи ЯРКОпартийната замка на БКП – Манолова?!?!?
  БКП е и в лукойл, а ДпС пък са спИциалисти в спИциалните служби и земледелието , в които боце продължава да си ги ДОназначава,че даже и в КРИВОсъдната “паралелность”!

  П.П. Само в “паралелниТЕ държави” властть е ЕДНА, докато в РЕАЛНИТЕ са ПОНЕ четири! ОСВЕН това има реална опозиция и в Ч-Е-Т-И-Р-И-Т-Е власти! И в ЧЕТИРИТЕ!
  А къде се намира паралелен Булагаристан!?!?!?!……И задкулисна бАлхария?!?!?!?

 3. Европа спри парите за България! Чрез смесени руско-български дружества ,нищожна част от еврата остават във България, а милиардите потъват в посока Кремъл.В Брюксел, не виждат ли двойната игра на Борисов.Слепи ли сте !Боко мутрата краде от парите ви и ги дава на Хуйло.Защо позволявате да се заобикалят по този начин санкцийте към Русия?

 4. За капак-според Борисов се намираме в “четириъгълник, по-сложен от Бермудския”. То какви сме ние да казваме, че триъгълникът им три страни, не четири. Щом Б.Б го е казал значи е ТАКА! Щом като е казал, че живеем добре, значи е ТАКА! А хората, които го критикуват са просто едни вредители, които ще бъдат полети с “Раундъп” на “Монсанто”

 5. Ако досега смятахме Борисов за смешен, считам, че вече е станал опасен. Единствено генетично вродената му страхливост го въспира за сега, да не поеме пътя на Ердоган. Интересен анализ на терзанията Бойкови е направил и И.Василев.

  http://idvassilev.blogspot.de/

 6. По-скоро мутрата от Банкя прилича на candidosa albicans – досадна зараза.

 7. Г-н Инджев коментара Ви е много добър,но непълен.Бих искал да прочета анализ за частта Борисов-Кънев.Според мен Борисов за пореден път се оплете като пате в кълчища.Като много добре се разбира с военния и външния министър по евроатлантическата ориентация, защо ги изпраща да воюват в Черно море да воюват с Русия!?Анка и Вики удобно пропуснаха до го попитат,а той на яхта ли ще се носи през това време?

 8. Към почитател:

  Г-н почитател, няма пълен коментар на този свят. Ако пишех по поръчка, нямаше изобщо да правя този блог.

 9. За бай Ганю, партиите, журналистите и мисията на българите

  Възможно ли е бай Ганю да стане Президент? Възможно е! Възможно ли е тодор живков да стане Президент или да остане да премиерства? Да, възможно е,примерно чрез прераждане. Макар и метафизична, тази вероятност е с най-висока стйност. Възможно ли е цецка, мая, венета, владимира, ирина, маргарита,…………………………, да станат Президент?Да, възможно е! Въможно ли е велислава, петьо, славка, стоил, цветан,………Да, с ниска вероятност, но е напълно възможно! Как е възможно това??? Възможно е, защото БЪЛГАРИТЕ забравиха за МИСИЯТА си заложена генетично в тях. Да си припомним ИСТОРИЯТА. БЪЛГАРИТЕ разширяваха територията си и много народи доброволно се присъединяваха към тях заради справедливостта и върховенството на закона в държавата им. Те смятаха, че този свят е създаден за тях и държавата им процъфтяваше стигайки до империя наравно с империята на франките и Източната римска империя. Бяха признати и уважавани от целия свят. „ В държавата на Крум думите означаващи лъжа, завист, предателство, измяна, недобросъвестност, скъперничество, клевета са непознати“-Мишел дьо Монтен.
  Невъзмножно е отговорите на горните въпроси да бъдат положителни, ако БЪЛГАРИТЕ знаеха ИСТИНСКАТА си ИСТОРИЯ, а не тази писана в москва, и МИСИЯТА си. Тържество на СПРАВЕДЛИВОСТТА, ЧЕСТА и ДОСТОЙНСТВОТО това е БЪЛГАРСКАТА МИСИЯ , генетично заложена в нас. Какво означава това? Би трябвало всеки да се досети, щом дедите ни са го разбрали и са я осъществявали неотклонно до Борис. И все пак ще кажа. Това означава няколко прости неща: разделение на властите, независима съдебна власт, върховенство на закона, защита гражданските и човешки права и ценности, и справедливи данъци. И ако всички БЪЛГАРИ разкъсат паяжината от русофилство, комунизъм, славянство и православие обхванала и подтискаща съзнанието и отровила душите им те ще прогледнат със сигурност,ще осъзнаят и ще разберат и продължат МИСИЯТА завещана и генетично заложена в тях от ВЕЛИКИТЕ ни КАНОВЕ и КОЛОБРИ. Това е и единствения начин да възвърнем държавата си отнета ни от чужденци и ренегати. Това е и единствено правилния и успешен начин за отвоюване на държавата ни от русофили и еничари на чужди държави. Нашият път е този. ДРУГ ПЪТ НЯМА! Няма ляво, няма дясно, няма цветове, няма …-сти. Имаме МИСИЯ и само и единствено при нейното осъществяване БЪЛГАРИЯ-нашата свещенна МАДАРА, отново ще възвърне моща и отдаде любовта си към този народ, народа на БЪЛГАРИТЕ, дарявайки го със справедливост, независимост и благоденствие.
  „По дух изящни, благородни,
  Нима сте вий от Тангра дар?“

 10. На Борисов вече не му трябва президент, който да залъгва партньорите ни, че едноличният му режим е прозападен. Явно следващата марионетка, по всяка вероятност пак бивш комунист, ще изпълнява други функции.

 11. Въпрос: Прилича ли ви това на предизборна кампания на един кандидат за президент или да? Отговор: Не само ми прилича, но подозирам и заявка да е президент на президентска реcпублика. Ако съдим по изказванията на някои ключови политици и дежурни коментатори, #КОЙ? кара каруцата точно натам.
  Понятието президент-обединител ми е достa мътен. Ако президентът ни е – xайде, да не е чак хардпутлерастът гоцэ, но примерно “абевистът с човешко лице” кальфын – как точно ще ме обедини с путлерастите, които ще представлява?! Опасявам се, че дори вездесъщият бацэ не става за обединител на нацията – да кажем, че ще е обединител на простите (по силата на максимата “аз съм прост и вие сте прости…”) – ами по-сложните къде отиват?! Така че май трябва да сме доволни ако президентът ни ще е някой, който пoнe не ще ни излага пред света.
  Реформатори, кой/я ще е той/тя???

 12. Най – бездарният и глупав премиер – министър в ЕС, това е Бойко Борисов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.