Старата вражда (към Запада на Русия и Турция) ръжда не хваща- крепне евразийската руско-турска дружба

Не е лесно да си следовник на указанията от Кремъл в България. Кажат ли ти да аплодираш Ердоган в периода, когато се прегръщаше с Путин н откриването на най-голямата джамия в Европа в Москва на 23  септември 2015 г., почваш да пляскаш и да плямпаш, че би трябвало да развиваме отношенията си с Русия като прагматичните турци ( които коткат руските туристи и ще градят и “Турски поток” , и ядрена централа с руските аркадаши).

После един свален руски самолет приземи нивото на руско-турските отношения до открита вражда и рублофилите в България гракнаха с пълно гърло срещу вековния ни поробител ( нямам предвид СССР, превърнал България в безгласна колония за половин век).

Сега затоплянето по остта Москва – Анкара галопира като камила, надушила оазис. Мъти се евразийско яйце на руско-турската дружба, заквасена на принципа на краставите магарета, които се надушват през девет баира. Съответно да си едновременно путинофил и туркофоб отново се оказва трудна задача- лозе на баир. Макар за магарешкия нрав трънлив път да няма- бодили му дай на магарето, пък ако ще да са се обезценили като рубли за нормалната част от света.

Най-трудното на рублофилите у нас предстои в това отношение.

Ердоган заминава за Русия на 9 август и те ще трябва пак да извадят старата песнопойка за руско-турската спойка. Тон за песен вече подготвя в Москва вицепремиерът на Турция Мехмет Шимшек, изпратен да подготви застилането на червения килим за посещението на Ердоган.

Старата вражда ( със Запада) ръжда не хваща. Омразата на Путин и на Ердоган срещу Запада е спойката между двамата автократи, които еднолично управляват остатъка от двете империи. Путин отдавна е дал знак, че за него ислямът е по-близък до “руския свят” и православието- както го разбират той и попското му шовинистично обкръжение, наследявайки руската традиция от времето на Александър Невски да се съюзява със Златната орда срещу Запада.

На 16 декември 2010 г. по телевизионния канал „Россия 1” ( повторено и през януари 2014 г.)., в отговор на въпрос на водещата по конкретен повод ( терористичен акт в руската азиатска периферия с предполагаеми ислямски корени), Путин заяви:

“Вы знаете, у нас восточное Христианство – Православие. И некоторые теоретики Христианства говорят, что оно во многом даже ближе к исламу, чем, скажем, к католикам. Я не хочу оценивать, насколько справедливо такое утверждение, но в целом сосуществование этих основных религий осуществляется в течение многих столетий”. Владимир Путин.

 

В резюме: Путин смята исляма за по-близък до православието, употребявано днес в Русия като идеологическа спойка на мястото на дискредитирания комунизъм, отколкото са западните деноминации на християнството.

 

Понеже в телевизионното си интервю, в което, канонично погледнато, той на практика богохулства срещу православието и християнството, Путин безадресно се позовава на „някои теоретици на християнството”, ето какво казва един такъв днешен авторитет (за Путин), като ултрашовинистичният гуру на евразийската мода в Кремъл .

Александр Дугин:

 

«Евразийская модель основана не на поверхностном противопоставлении конфессиональных признаков, что привело бы к утверждению абсурдных с геополитической точки зрения тезисов о “политическом и цивилизационном единстве христианских держав” или о “едином” исламе, но, напротив, на убежденности в общих цивилизационных задачах тех конфессий, которые, будучи различными, принадлежат к общему геополитическому семейству. Первые евразийцы, двигаясь наощупь, не без остаточного православного высокомерия, говорили о том, что ислам традиционных мусульманских народов России есть как бы не до конца осознанное Православие. Верная интуиция, выраженная неадекватно. Основываясь на трудах Рене Генона и традиционалистской школы, мы можем уточнить сегодня этот тезис и сказать, что Православная Церковь и традиционный (шиитский, ханифитский, суфийский, одним словом, евразийский) ислам представляют собой полноценные и подлинные восточные традиции, в то время как протестантизм и ваххабитская ересь суть пародии, подделки, результаты апокалиптического извращения чистой духовности.”

Цитатът е от същия Дугин, който се оказа на посещение в Турция ден преди толкова удобния за Ердоган и дружбата му с Путин поврат чрез ялов преврат.

Някои традиции, както виждаме, не умират лесно нито в Русия, нито сред прераждащите се наследници на Златната орда в лицето на ислямиста Ердоган.

А ние къде сме в тази координатна система на вечната дружба между Русия и Ордата, градена от векове устойчиво на антизападна основа? Не сме ли в западния лагер или пребиваваме в лагера на бежанците от СССР без да смеем да се самоопределим, за да не ядосваме Путин и Ердоган ( както прави демонстративно нашият самодържец Бойко Борисов)?

Че руската хибридна война в самите западни общества не е за пренебрегване, това вече открито се признава дори и в западните среди, които се отнасяха скептично към някои предупреждния от страна на потърпевшите от тази форма на руска агресия. Видно е от следното предупреждение, което изисква обектите на руската хибридна войда да вземат мерки ( каквито в България под никаква форма не се виждат на хризонта под вездесъщата сянка на нашия премиер-слънце).

“В доклад на базирания в Брюксел аналитичен център „Мартенс” се препоръчва Евросъюзът да създаде задължителен регистър на лобистките организации ( сеещи прокремълска пропаганда – бел. ivo.bg), за да се противостои на растящото влияние на руските медии в Европа.

Авторите на доклада „Мечок в овча кожа: руските организации в ЕС, финансирани от правителството”, твърдят, че руските медии, сред които най-често се споменават агенция „Спутник”, както и телевизионният канал RT и проектът на „Руская газета” “Russia Beyond the Headlines” разпростират влиянието си над европейците.

В доклада се споменават и НПО като Руския институт за стратегически изследвания и фонда „Руский мир” ( Vesti.bg)

34 мнения за “Старата вражда (към Запада на Русия и Турция) ръжда не хваща- крепне евразийската руско-турска дружба”

 1. Подновените приятелства са като претоплените манджи. Никой не ги обича.
  Та и римейка на аркадашлъка между цар лилипут.ин и султан ердо ще е до първият сериозен конфликт на интереси. Препъни камъни-бол.
  Сега давам линк към една статия в която се коментира и новата страница на руско-турската дружба.
  Повечето е посветена на реакциите на кремълската пропаганда на скопеният допуск на “сборная” в любимият на Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей-Рио. Мисля, че главният пудел на джуджи1-164санти, шефът на МОК Бах направи мечешка услуга на раззия. При тези условия резИлтатът от участието на ватниците ще е с “пъти, пъти повече” да пусна в оборот и един от любимите лафове на баце, ама в негативен план.
  Ще да видим!

  http://www.ej.ru/?a=note&id=29968

 2. Г-н Инджев, ето това трябва да се гледа и коментира.

 3. Дългата вражда на Русия и ислямския свят най-общо към проспериращата и благоденстваща Западна цивилизация идва преди всичко от мързела им.
  Защото и Русия, и арабски свят са богати с подземни изкопаеми /най-вече нефт и газ/, но нищо от спечелените билиони не влагат в развитието на науката и технологиите. Първите произвеждат само оръжия, а вторите – палати и хотели. Защото ги мързи да мислят. Мечтаят само да разрушат Запада и да вземат богатствата му, като не си дават сметка, че ще върнат света в Средновековието, където живеят самите те. Поне като начин на мислене. Като пример – някога варварите разрушиха Рим и настъпи Тъмната епоха. Без хигиена и правосъдие.

  Да не забравяме, че има и друга Азия – изобретяваща, работеща и живееща добре – Азия на Япония, Корея, Тайван и пр. Която е попила прозрението, че никоя идеология и религия не струва пукната пара, ако иска да се наложи с кръв и насилие.

  Това трябва да разберат и руските, и ислямските фанатици и терористи.
  А ако не искат да го разберат, Цивилизованият свят трябва да ги лиши от достиженията си, които използват срещу него.

 4. Алекс Алексиев разочарова всички негови почитатели.И той обърна резбата.От една година не е казал една дума с/у Русия, а говори само с/у Турция.Как може да се съюзиш с убийците на баща си.С какво те държат руснаците? “Турция трябвало да напусне НАТО” Алексиев от дълго време разтяга опорните точки на КГБ. Какъв американски анализатор е той? Работи против и интересите на САЩ и НАТО. В Америка живее и работи ,не ти ли стигат $ които получаваш там , та посягаш да вземеш и рублите на КГБ. Руски долен трол да станеш! Баща ти ще се обърне в гроба,ако те чуе! Осветен си вече ! Разкриха те окончателно от “Лубианка”-КГБ!

 5. Ех,сърце на място,путин-Ердоган две империи,две слънца-два свята,къде е баце.Сигурно е доста разкрачен-къде е Банкя,къде Рассия,къде Стамбол-града.Кой да избере,горкия,няма лодка-морето бурно.Как ли се чувства,далече в небесата а не е лек, не става с плуване.Такова чудо другаде няма по света,не му завиждам.Все пак е Банкянското слънце не може да огрее навсякъде.

 6. Блестящ анализ, който трябва да бъде прочетен от всички български политици, за да разберат базовата философия на путин за /уж/ близостта на православието и исляма. Щом БПЦ не присъства на вселенския събор в Крит, значи тя се чувства по близо до исляма, както и проповядват дугин и путин.

 7. ИДИЛ=Кремъл=ФСС=КГБ! Атентата в Ница извършен от ИДИЛ! Атентата в Мюнхен също от ИДИЛ! Атентата в Истанбул извършен от ИДИЛ! Ердоган на посещение , на 09.08. в Москва: щаб-квартирата на ИДИЛ, с шеф тав.Путин! “Турски поток” ще се казва “ИДИЛСКИ-поток”!

 8. Противодействие срещу руската хибридна война срещу Запада е необходимо. Като качество, такова противодействие, поне в България, вече е налице от страна на сайта ivo.bg. Поздравления! По този образец, обаче, следва да се мултиплицират количествено разобличенията на руските мантри, опорни точки и безсрамни “критики” към Запада от страна на Кремълската пропаганда.Техните мантри за “многополюсен модел”, “православен национализъм”, “евразийски съюз” и т.н. макар абсурдни и елементарни за оборване, заслужават вниманието на компетентните публицисти, тъй като в противен случай се вписват в масовата психология и трудно се изкореняват. Колкото и да е банално, за подобно противодействие са необходими допълнителни финансови средства за поддръжка на нови НПО, таргетирани не само към академичните среди, но и към масовата аудитория.

 9. “Руските “Ведомости” съобщават, че по данни на „ Левада-център” 25% от гражданите на Русия се били замисляли, а 19% били готови да емигрират от Русия и да се установят трайно извън пределите на родината. В сравнение с м.г. броят на желаещите да емигрират се е увеличил със 7%. Те разбира се ще продължат да обичат Русия. Ако сте забелязали, обичта към Русия е обратно пропорционална на разстоянието. И с българските русофили е така. Например моят млад колега и приятел Йордан Мичев от няколко години е в Англия и оттам обича Русия. Имам познати, които пък са избрали Париж да русофилстват. Сега, като се замисля, нямам нито един, който русофилства от Москва.

  Неправилно е устроен човекът. Може да обича само работи, които не познава. Опознае ли ги, престава да ги обича. В нашия край има едно село Ветрендол. Там, ако почнеш да русофилстваш в Салаша (местната кръчма, където се събират само мъже), ще ти бият и сенкята. И знаете ли защо? Ветрендол е може би първенец в страната по бракове с рускини. Щото масово ходеха да се правят на дървосекачи в Коми. Та казвам че има много пътища към познанието. Ветрендолци са избрали най-трудния.”
  Тони Филипов, д-р

  http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-18-22-%D1%8E%D0%BB%D0%B8

 10. Уважаеми г-н Инджев,

  От две седмици тук в Пловдив се разпространява абсурдното според мен твърдение, че Вашият бивш германски тъст е бил високопоставен офицер от ЩАЗИ. Преди малко пак ми се обадиха. Не го вярвам.

  Моля, опровергайте това, за да ги псувам с чиста съвест!

 11. към ИВАНОВ:
  “Щом БПЦ не присъства на вселенския събор в Крит, значи тя се чувства по близо до исляма”
  Това го показва и кръстеният на руски мюсюлманин патриаршески храм.

  А близоста на руската църква с исляма личи и по архитектурата им, много по близка до Тадж Махал, отколкото до нашите църкви. То не са чалми, то не са минарета. Цветовете също нямат нищо общо с християнството – ни българско, ни западно европейско. Достатъчно е да погледнете руската сладоледена торта в центъра на София.

 12. Събрали сме се тук в Пловдив една мръсна банда от недоубити фашисти и си правим густото. Пеем “Шуми Марица” и “Чеган, Чеган – те помниш йощ урата сташни в тая нощ, кога дружина сал една със кървав щик до тебе стигна…”

 13. Абсолютно прав сте, г-н Тодоров!
  Ама какво руско православие?
  Московският “Василий Бляжени” с всичките си луковици прилича на ряпа. Прилича и на Тадж Махал, безспорно, понеже са го строили монголци, когато Москва им е била робия.

 14. Най-интересното е, че помня днешния Главен прокурор Сотир Цацаров като малко момчеце в махалата, което учех на футбол. Мале, колко шамара съм му бил по бузите за изпуснати голове – не ми се спомня.
  После ми се загуби. Но днес гледам, че разни милиционери пазят блока на майка му. И като минавам с колата, винаги записват номерата. Понякога спирам и ги питам “Какво пишете, мильовци”, а те се таралежат. “Разкарай се!” Преди да тръгна задължително ги питам: “Кога ще поумнеете, полицаи?”

  Такиви ми ти работи с Цацаров.

 15. Семейни истории, който иска да чете.
  До ви разкажа за калеко Цветко.Женен за сестра на дядо ми милионера.
  И той милионер.
  Внесъл първите 6 “Опел”-а в Пловдив.
  Бяха таксита, казваше – карахме хората до Хисара и Нареченските бани.
  1926.
  През 30-те редовно си е харчил парите за виенските примадони – чувал съм, че една Виенска примадона е струвала един наполеон за вечер.

  После идват комунистите – дядо ми и калеко Цветко едва се познали в Белене.

 16. До ОТБЕЛЯЗВАМ:
  С поста си за “тъста” ме разсмяхте от сърце! Прозвуча ми като:
  “Драги ОТБЕЛЯЗВАМ, от две седмици във Видин се разпространява абсурдното според мен твърдение, че сте се родил с риза, а под нея се показвали опашка и копита. Аз не го вярвам, ама Вие го опровергайте!”
  🙂

 17. Когато се отвориха границите на концентрационният лагер България,първи децата на комунистите и агенти на ДС тръгнаха към *омразният Запад.Предимно в Америка.Естествено те имаха пари за това от кражбата на България.
  За тях щом няма комунизъм в България ,значи не трябва да я има и България.Увлякоха и много свестни млади хора.Нищо лошо,ако българщината беше жива между тях.
  Но комунистическата пропаганда,че в България/щом няма комунизъм/значи няма живот,обезродиха много хора да се отчуждат от България.Това е едно от последните комунистически престъпления.И сега същите безродници дошли на власт с лъжи и измами правят всичко възможно да откажат българите от Родината си.Последно беше и избирателният закон.Ето това са национални не предатели,а престъпници.В същото време населяват Черноморието с руски изроди,един ден да имат претенциите да се присъединят към Русия като Крим.
  Това,ние истинските българи не трябва никога да простим на марионетките от Гегб во главе с Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
  Ще прокълня българите,които гласуват за тях.

 18. Отбелязващ, колко хубаво си го казал!!! – “никоя идеология и религия не струва пукната пара, ако иска да се наложи с кръв и насилие”.
  Това е първия показател за едно нещо дали идва от Твореца или от враговете му.
  Комунисти и ислямисти съюзени да наложат волята си върху всеки човек. Време е да си отворим очите и да прозрем кой е нашия Баща създал света със любов а не със омраза.

 19. СТАНИМИРЕ, благодарско за видеото, знаеш, че този род публицистика винаги може да бъде пресилена в една или друга линия. Факт е, че инициативата върти милиарди, факт е, че декларираните й идеи са отвеяни, факт е, че Петър Стоянов е фактор.

  Аз бързам обаче да ПОЗДРАВЯ СМЕЛИТЕ ХОРА В ПЛЕВЕН, КОИТО СНОЩИ НАПИСАХА ИСТИНАТА НА ПЛОЧАТА, ПОД КОЯТО СЕ ГЪРЧИ С ВИЛА В ГРЪКЛЯНА, НА СЛАБ ОГЪН и КЪКРЕЩ КАТРАН ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, ЩАТЕН НКВД-йски наемник и ПАЛАЧ НА БЪЛГАРИЯ! Това е иван винаров-с малки букви мерзавеца, мръсната му болшевишка мамица!
  Но невежото комунделче Хекимян (което вече изобщо не прикрива основната си функция на върл комунистически агитатор) го оплака като велик военачалник, върху когото се стоварило варварство и вандализъм…
  Такива отрепки в в мундири като заимов, винаров, маринов не заслужават погребения в българска земя. Да извозят прокълнатите им кокали до някое сибирско блато- в истинската им родина- и пльос там!

 20. Хайде, по-весело- ИВОВАТА салата снощи отвори глътка! Лично при мен – с кайсиева собствена продукция.
  Браво, чудесно представяне! Шамар в сурата на всеки, според когото десният човек трябва да е непременнно намусен сундюк, дето все каканиже морализаторски поучения! Живота го обичат и ценят точно десните хора, левите го пропиляват в дивотии и утопии!

 21. Ердоган и Путин нямат полезен ход в посока бъдеще освен “навиване на пружината”.Обезпокоително е ако преодолеят различията с Иран,успокоително е че най-вероятно ще започнат да се “надскачат” всеки срещу всеки.
  Турция е твърде важна и цивилизования свят е време да прогледне и създаде Кюрдска държава но не с терористите от ПКК създадени и подкрепяни от Руслямска държава.По този начин трайно затишие и решение на Близкоизточния проблем +вечен шах за Турция и отслабване новата ос Русия-Турция-Иран.
  Ако и тогава не стане с добро-“малко кютек” с истински а не оперетен преврат за доброто и спокойствието на целия нормален свят.
  Стамболов,Франко,Пиночет са дали “ноу-хау” за решението,както и резултатите след изпълнението му

 22. До Павел Тинков

  Струва си да чуем личното опровержение.
  За да сме сигурни в смешките.

  Но даже и да е така, този блог си струва, по дяволите! Поне защото тук можем да си говорим с Вас.

 23. До Павил Тинков и всички съмешленици

  Извинявайте! Извинявайте, че подхвърлих версията за германския тъст на Иво.

  Пак извинявайте! Аз се оказах в ролята на глупака! А бяха много убедителни – тъстът на Иво бил заместник на Маркус ВолФ, избягъл във Виена и там свидетелствал пред австрийската полиция.

  По Дяволите! Само да ми се мернат тези капути! Ще ги дам за клевета!

 24. Това е било част от охулването на блога. Пак извинете глупостта ми, моля! Дължа извинения на Иво и на всички съмишленици!
  Скъсване с Русия!

 25. Човек като сбърка, не е лошо да се извини.

  По темата.

  Цитирам Иван Костов от 2000:

  “Две са основните злини за България: Русия и Турция. Трябва да се пазим от тях.”

 26. Отбелязващ, … “помня днешния Главен прокурор Сотир Цацаров като малко момчеце в махалата, което учех на футбол. Мале, колко шамара съм му бил по бузите за изпуснати голове.”

  А знаеш ли какъв хотел си е дигнал на Белинташ ?? Не знам колко му е прокурорската заплата но едва ли му е стигнала.

 27. Умните хора ви казват, че руските свини забъркват всички мизерии и каши ставащи в Европа-но вие не им вярвате стерви мазни, защото една шепа руски тролове ви подмиват пилешките мозъчета!! Руските гювендии са носили винаги само беди за българите, България и Балканите! Само и единствено заради тях след Берлинския конгрес, България бе разпокъсана на части и по този начин се появи “Националния въпрос”! Умните, интелигентни хора знаят много добре, че битките на Българските правителства след 1878-а година до сега са довели до 2 национални катастрофи и страхотни загуби в хора, ресурси, влияние и т.н. След Съединението извършено и подготвено тайно от руските скотове- Русия направи всичко възможно да върне Източна Румелия на Османската империя, тайни агенти направиха опити за преврат по време на управлението на Стефан Стамболов (велик български патриот) с основната идея да разбият и унищожат младата българска държава! Русия е най-долния, потаен и отвратителен ВРАГ на България и българския народ!! Защо ли?! Защото под маската на глупости от рода на “славяни сме”, “братя освободители”, “братушки”, “братя” -мръсните руски азиатци винаги са ни удряли в гръб!
  Примери много: почвайки от края на 18 век -войни с Осм.империя в които руската армия унищожава десетки български градове по поречието на Дунав и вътрешността, след което изселват десетки хиляди българи в Крим, Бесарабия. Политически заговори, опити за преврати и договорки с Осм. империя, Сърбия, Гърция и Румъния зад гърба на българските дипломати! Създаването на “националния въпрос”, разпокъсването на територии от БЪлгария и подаряването им на всичките ни съседи. Националните катастрофи, в които България избира грешната страна заради обещанията да ни се върнат изконни български земи (отнети ни заради действията/бездействиата на Руската кочина), стотиците хиляди жертви във борбите за освобождение на Македония, Одр. Тракия, Западните покрайнини, Сръбско-българската война (подклаждана от Руските свине, за да ни накажат за Съединението)…….хиляди доказателства има за предателствата от страна на всички руски императори, царе, диктатори-спрямо България и народа ни!! Набийте си го в тиквите, ако не сте руски тролове (щото в техния случай нито психиатър, нито психолечение, нито лекарства помагат)-Русия е изконен и подмолен враг на България и българите и докато не го разберете-НЯМА СПАСЕНИЕ за нас!! Дори сега орките на Путлер опитват ( и успяват) да разделят народа ни, да причинят икономически вреди на държавата (фалирането на КТБ с помоща на ВТБ и руски агенти и партии, ДПС, яТака, Пеевски) чрез банки, енергийни проекти, политически!! Скоро очаквайте Путлер и Ердоган да си ударят по една цАлувка и читаците ще ни пуснат 1 млн. мюслимански уроди на границата! По заповед на Путлер разбира се, защото всичката свинщина той я забърква сега-мигрантски натиск в ЕС, спонсорства на десни партии и европопулисти (Мари льо Пен, Найджъл Фарадж, Бялата Златка, Бареков, яТака, БСП, ДПС, ДОСТ и т.н.)…..
  Яано е, че това за масата илитерати, профани, галфони, русофили, туркофили, американофили и чисти идиоти-няма да им направи впечатление, но все още има някои хора с интелект и разум, та те може би ще го разберат!
  Все пак е факт, че много “възрожденци”, патриоти, общественици, политици, интелигенти, учени още веднага след “освобождението” 1878 г. твърдят, че Русия е най-големия враг на българщината и опитите ни за независимост!! Освен това истинския национален празник на България и българите трябва да бъде не 3-ти март, а 6-ти септември! Това е деня в който България успява да върне една своя част обратно във владение!! А руските стерви и това са искали да ни вземат, че даже и да ни накажат задето сме посмели да си го помислим! Жалко, че не е имало подготовка да си върнем и Македония, Одр. Тракия, Западните покрайнини и Сев. Добруджа-защото това е бил момента, но с враг като Руската свинщина насреща и това е било подвиг!! За който след това, та чак досега тези азиатски мизерници ни наказват!! Бъдете преди всичко Българи-хора!! Не милейте за някви руски извратеняци, американски швестери, турски читаци или който и да е!! Милейте за България, бъдете признателни на хората отдали живота си за да я има България, нас и децата ни!! Обичайте България-не руската смрад, американската свинщина, турската кочина…БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!

 28. @ ОТБЕЛЯЗВАМ:

  мислех аз да ти набивам канчето, но Павел Тинков е отработил ситуацията с чувство за хумор. Ама ти спиране нямаш. За сега питането ти ще го отдадем на жегите и може това покрай салатките да е дошло малко повечко. Чест ти прави, че се извиняваш за глупавия въпрос, което не означава, че си глупав. Все пак,малко повече самоуважение няма да ти е излишно.
  Поздрав, с любов!

 29. Сия,

  Благодаря да подритването. Така ли се държиш с хората около себе си?
  Пази Боже!
  Самоуважението не ти ли пречи?
  С най-приятелски чувства!

 30. “отработил ситуацията”?

  Милиционерски речник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.