Путин извади Макаров срещу София от своя дипломатически кобур

XVnlDeXFnsaY6

 

“Руският президент Владимир Путин подписа указ за освобождаването на Юрий Исаков като посланик на Русия в България.

 

На негово място е назначен Анатолий Макаров, съобщи РИА “Новости”, позовавайки се на администрацията на президента.

 

Макаров е роден на 31 октомври 1951 година. Владее английски и холандски език. Заема различни дипломатически служби от 1977 година.

 

От 1994 до 1998 година е старши съветник в Постоянното представителство и заместник постоянен представител на Русия в ЕС. От 1998-1999 година е заместник-директор на Четвъртия европейски департамент на външното министерство на Русия.

 

В периода 1999-2002 година заема длъжността заместник-директор на Департамента за общоевропейско сътрудничество към ведомството. От 2006 до 2012 година е извънреден и пълномощен посланик на Русия в ЮАР и Лесото. От 2012 година е директор на Департамента за работа със съотечествениците към руското външно министерство.”

Толкова за официалното съобщение. Ще се опитам да го разшифровам.

Смяната на Исаков е рутинна. Мандатът му беше изтекъл отдавна. Той беше най-дълго задържалия се на поста в София руски посланик- цели 8 години. От смяната му не може да се направи извод за оценката на свършеното от Исаков, както в случая с Александър Авдеев ( посланик в София 1992-1996 г.), повишен в Москва веднага след завръщането му от София в ранг първи заместник-министър на външните работи като награда за успешното препъване на България по пътя към евроатлантическата й интеграция и възстановавянето на леко помръкналото руско влияние чрез проруското правителство на Мултигруп в условията на уж “враждебното” за Русия президетстване на Желю Желев, чиито съветник Любен Беров стана куклата на конци за мафиотството управление на спомената корпорация.

Кой обаче е Макаров и какъв сигнал е изпращането му в София?

Интересен е европейският (интеграционен) профил в биографията на Макаров. Дали задача му не е да го използва за продължаващите опити на Кремъл да дезинтегрира ЕС, търсейки едно от най-слабите й места в првзетата на всички нива на държавността от руската агентура българска държава?

На този въпрос тепърва ще получаваме отговор.

Но отговорът на въпроса какво търси тъкмо в България такъв изтъкнат московски началник на руснаците по света по линия на външното министерство ( и разузнаване, можем да бъдем сигурни) е еднозначен.

Москва на практика ни съобщава новия си приоритет. Кани се да засили тенденцията да съобразява политиката си в България във връзка с нарастващата с бесни темпове руска диаспора, създавана ударно през последните десетина години чрез превръщането на стотици хиляди руснаци в собственици на недвижими имоти у нас. Както многократно съм отбелязвал ( без какъвто и да било отзвук в други медии и в държавата изобщо, макар данните ми да са от официален български източник, пожелал да ги сподели неофициално) хиляди руснаци са били поощрявани да пазаруват имоти в България от Руската външнотърговска банка ( известна като “банката на Путин” по света, втората по големина в Русия) чрез преференциални кредити.

Защо й е на руската държава да насочва свои граждани в такива количества към страна, в която няма руско малцинство, освен, за да го създава по изкуствен нчин? Този въпрос виси и вече от години питам ЗАЩО.

Отговорът е очевидно политически и е свързан с позицията на София, олицетворявана от всесилния Борисов, да се угажда по всякакъв възможен начин на приоритетите на Путин спрямо България.

Без риск да сбъркам мога да прогнозирам също, че Макаров ще продължи линията на Русия да оперира в България чрез своята пета колона. Особено в пропагандата. От беглия прочит на интервю на Макаров от декември миналата година става ясно, че той следи как върви руската търговия с влияние по света и в частност- в България, която хвали по линия на успешното разработване на (про)руски сайтове, поставяйки страната ни в това отношение в класа на отличниците ( от гледна точка на Кремъл).

 

Всемирный координационный совет 

российских соотечественников, 

проживающих за рубежом

Официальное интернет-представительство

Всемирный координационный совет

21 декабря, 2015

“Могу сказать добрые слова в адрес сайтов объединений соотечественников в США, Франции, Болгарии, Бельгии, Киргизии и Испании.” http://vksrs.com/publications/anatoliy-makarov-davayte-provedem-sleduyushchiy-god-pod-devizom

 

27 мнения за “Путин извади Макаров срещу София от своя дипломатически кобур”

 1. Коментарът ми по темата е под предишния текст на Иво. Без да съм 100% сигурен, изглежда, че наследникът на Исаков (ГРУ) е от КГБ/ФСБ. Това предполага повече “идейни” компоненти, повече психоатаки, повече “културен” натиск, повече агенти за интелектуално влияние, повече медийни провокации. И логично-за какво да се хабят ГРУджиите в България след като има генерали като Марин и Радев? Казвал съм го- в Москва, на ул.Большая Лубянка, дом 1/3 работят професионали, от които не можем да се отървем 72 години. Ето за очакваната пропагандна атака – вижте из София пресните плакати на любэ. Путиновите грацала, за не знам кой път, пак ще грачат у нас. Не на митингите на атака и бсп…чак през декември, но да сварим за билетите.
  Поне за правостоящи.

 2. Сега новият ТРЕНЬОР
  МАРКОВ веднага ще събере одбора на ПЕТАТА КОЛОНА начело с КАПИТАНА му САТРАПА БОРИСОВ на одборно ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ да бъде направен отчет за извършената от тях работа.И които не е ИГРАЛ по правилата на ГЛАВНИЯ ТРЕНЬОР (ПУТЛЕР)веднага ще получи ЧЕРВЕН КАРТОН, и на есен одбора ще бъде попълнен с НОВИ ИГРАЧИ за СЛЕДВАЩОТО ПЪРВЕНСТВО.По правило НОВИТЕ ИГРАЧИ трябва да бъдат членове от старата БКП на БСП, ДС и възпитаници на КГБ ot ЛЮБЛЯНКА!IIC…..oIL.

 3. В сериала на Шоутайм “Рей Донован” беше показан образцов пример за справяне с руски мафиот самонастанил се в Лос Анджелис. Препоръчвам горещо сцената – https://www.youtube.com/watch?v=qbWfOE9wte0 След като реши проблема, Рей го опакова в един сандък и го изпрати обратно на Путин.

 4. Тези които смятат Русия “братската освободителка” дали ще помислят и за България в какъв капан ще паднем. Никога нищо хубаво не сме видяли от Русия, тя винаги е мислела само за своите интереси.

 5. Назначаването на този посланик със “СПЕЦИФИЧЕН” ресор (От 2012 година е директор на Департамента за работа със съотечествениците към руското външно министерство)
  цели не само насърчаването на руснаците(но НЕ на кои да е руснаци, а на служителите в държавни учреждения и пенсионирани военни) да купуват имоти в България с изгодни заеми, (заеми, възмутили пък други руснаци, които нямат достъп до тази “изгодност”, благодарение на което стана известна любопитната подробност и у нас) от Руската Външнотърговска банка.
  “Специфичността” на посланика, особено след оставката на социалния Калфин, цели най-вече понататъшното им “УСТРОЙВАНЕ”, улесняване на получаването на статут на “постоянно пребиваващи”, намирането и назначаването на добре платена работа в България с измислените разни “сини карти” за сметка на българите, разбира се, което е стъпка към получаване И на българско гражданство, европейски паспорт, с право да гласуват, да си имат парламентарна партия (като ДПС) и това неизбежно ще доведе до опасната ситуация от гласовете на руснаците, чрез изкуствено създадения по времето на Борисов руски етнос, да зависи вземането на съдбоносни за бъдещето на родината ни решения.
  Познайте в чия полза ще бъде вземането или възпрепятстването на тези решения? Естествено в полза на Матушката им, не на България!

  Обърнахте ли внимание, че някои сайтове вече свалиха първоначалната информация с “любопитния” ресор на новия посланик Макаров и сложиха друга, замазваща интересния факт ? 🙂

 6. Този Макаров прилича на Брежнев. Само не знам дали се целува така страстно като него. Борисов ще каже. Скоро.

 7. Макаров,Калашников,Решетников все имена синоними със смърт! тав.Макаров ,колегата ти Исаков информира ли ви че българите сме чугунени русофоби? А? Че ние си ви мразим безплатно,това спомена ли ви?А? Че не можем да ви дишаме,това ясно ли ви е? Стегни си 5тата колона,подкови копитата на троянският ви кон! Че наближават изборите. Хайди да ви върви по вода новият посланнически пост!

 8. Извинявам се, но ми стана смешно, прочитайки официалното прес-комюнике. Макаров владеел Английски и Холандски. Питам се дали владее Английски, колкото Холандски… Защото такъв език (Холандски) просто няма. Езикът е Нидерландски и се говори официално в Нидерландия (не само в крайбрежната област “Холандия”), в половин Белгия (Фландрия), както и като вариант (Африкаанс) в ЮАР. Не за друго, а го казвам, защото говоря Нидерландски (като работен език), та се зачудих другаря Макаров колко ли официално говори “Холандски”.

 9. Мисля си, че заселването на над половин милион СЪМНИТЕЛНИ руснаци тук на европейска територия /от къде толкова пари за имоти у обикновен беден руснак?/ трябва да бъде грижа както и на ЕС, така и на НАТО. Защото Путин вече е дал достатъчни гаранции, че е ненаситен.

  За да не се повтаря сценарият с Крим – окупиране на Българското Черноморие.

  И ако за Путин има санкции, то за тукашното му протеже измамника Борисов е достатъчно да бъдет спрени за известно време европейските субсидии.

  Такива само от това разбират.

  Още повече, че от ЕС и най-вече от ЕНП положиха доста усилия за десет години да го рекламират тук като голям политик и държавник и същевременно да наливат в ГЕРБ доста пари за вътрешна партийна реклама в България.

 10. до Г.Николов:евала!Откъде ги извади пак тия сволочи? Да си обрязвали жените?Аз съм съгласен!Тъкмо няма да се възпроизвеждат.И ще станат по-малко,света ще живее по-спокойно! Но си мисля че тия са правени от гъз! Тенкс за статията!

 11. Prezidentat Plevneliev ne trabva da nagrajdava otivashtia
  si Isakov s nai- visoki darjavni nagradi zaradi vreditalskata my deinost v R Bulgaria
  Izvinenie za latinicata

 12. До отбелязвам:Аз мисля че Европа вече ни е дала курбан на руснаците.Или сме на бартер- путин връща крим- взима България. Ще ми бъде интересно мнението ви ?

 13. До стамбо:Макаров е на 1000% от КГБ.Ако има нова :Ялта: руснаците :аец Белене: ,няма да направят но но лагер за политически затворници ще направят.

 14. Благодаря ви приятели .Благодаря ви съмишленици,Жоро Николов-Стамбо ,градски Отбелязвам .И всички от блога, а най вече на господин ИНДЖЕВ.Откакто мой приятел от моя град ми даде този саит аз Просто съм винаги вътре.Да сте живи и здрави имного години да ви четем тук в чужбина!IIC…..oIL.

 15. Pоссияне никогда так плохо не жили, как при Обаме.

 16. Mы видим какую-то женщину – это в Волгограде женщина, которая всю жизнь проработала терапевтом – посмотрите новостные ленты – она своего мертвого мужа оставила лежать в квартире, регулярно поливая его святой водой в надежде на то, что он наконец откашляется, встанет и пойдет сдавать бутылки. Это человек, который проработал всю жизнь терапевтом.

  http://echo.msk.ru/programs/personalnovash/1821064-echo/

 17. До снайперист и Cast stone

  Абсурд! От както НАТО съществува до днес няма случай някой да отнеме територия от държава-членка на НАТО.

 18. ФАКТИЧЕСКОТО НЕОЧИСТВАНЕ НА БГ АРМИ
  от ЧЕРВЕНИ МРЪСНИЦИ И КРЕМЪЛСКИ СПЯЩИ КЛЕТКИ, доведе до номинирането от агента ГОЦЕ на тоо советский льотчик за Президент на БГ който да защитава нейната НАТОВСКА И ЕВРОПРИНАДЛЕЖНОСТ ПАзи БОЖЕ! Я да видим в една Полша или Румъния, такова съветско мекере да бъде предложено за такава позиция, отдавна щеше да гние в пандиза за своеволно политизиране на военната си длъжност!

 19. – Почему увольняетесь из ФСБ?
  – Работа не оправдала ожиданий.
  – ?
  – Я заканчивал факультет подмены мочи, а теперь мне что, шпионов ловить?

 20. – Дмитрий Анатольевич, а вы премьер-министр по призванию?
  – Ну-у, можно сказать, что да.
  – А как это – премьер по призванию?
  – Понятно, как. Раз президент меня призвал, значит, по призванию.

 21. Трудная работа у президента. Куда ни глянь – воруют! А расстрелять некого – все свои!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.