Хлъзгавата генералска писта на руските интриги срещу България

Руското влияние в българската армия е носило само беди и катастрофи на България. Фактите са толкова много, че са тема за цял научен труд.

 

Най-яркият от тези факти е превратът, осъществен от съветската агентура в Царство България на 8 срещу 9 септември 1944 г. в условията на наложената вече съветска окупация. Именно съветските агенти в армията, начело с министъра на отбраната ген. Маринов свалят законното правителство на Муравиев( припомням предложението си в Москва да му издигнат паметник за заслугата да спаси хиляди потенциални съветски жертви в една съветско-българска война) , наредил на войската да не оказва съпротива срещу нахлуващата Червена армия с надеждата България да избегне пораженията от бойните действия. За “благодарност” СССР окупира страната, ограбва я систематично в продължение на 3 години, довеждайки я до просешка тояга “на правата на победителя” ( на народа и армията му, която не е убила нито един червеноармеец) и връчва управленския съветски ятаган на своите еничари да продължат да налагат “вечната дружба”

 

След половин век съветска окупация и четвърт век западна демокрация метастазите на съветско-влияние в армията отново избиват на повърхността, въпреки форманото отхвърляне на съветския колониализъм по нашите земи. Историта трябва да се помни, за да не се повтарят най-мрачните й страни.

 

Ето една аналогия с актуалната политика в България. Припомнянето може да бъде от полза и на желаещите да повторят съдбата на Радко Димитриев.

 

РАДЕВ ОТ ПАРТИЯТА НА РАДКО ДИМИТРИЕВ

Автор: Щурман-бомбохвърляч , коментатор в ivo.bg

Румен Радев, заместникът му с чисто българското име Анатолий, героят на СССР и български космонавт Александър Александров, депутатстващият генерал Михо Михов, запасните разведчици, служили на ГРУ в българското РУМНО и още кой ли не са платени руски агенти или полезни идиоти, робуващи на догмата „Кат Русия няма втора”.

Тези червени отрочета са преки наследници на тройния предател Радко Димитриев, организирал русофилския бунт срещу княз Александър I през 1886 г. и после духнал в Раша. След година кой знае защо Радкото бил помилван и се върнал да си дослужи в Българската армия като ЯВЕН и ОТЯВЛЕН руски шпионин. Същият шпионин бил избутан до командващ армия и през 1912 г., преди решителното настъпление срещу Чаталджа, спрял победоносния ход на 2 (две!) български армии и поискал Коронният съвет в София да реши дали, аджеба, трябва да се атакува Чаталджа или напротив. Сякаш войникът може да прави нещо друго на бойното поле, освен да бие врага.

Докато царят, министри и други генерали-русофили като Иван Фичев спорили и се туткали, турците докарали подкрепления от Мала Азия, храбрите български полкове затънали в калта и измръзнали от първите есенни студове, а сред войниците избухнала холера, пренесена от болни (или умишлено заразени) турски пленници. И българската победа се отдалечила с още половин година, до март 1913-а. През това време Сърбия и Гърция, насърчавани от Русия, сключили тайния си съюз срещу България.

През Междусъюзническата война предателят-русофил Радко Димитриев издал българските военни планове на сръбските съюзници-разбойници. Но не бил съден, а само уволнен в запаса.

Преди началото на Първата световна война българското правителство изпратило запасния генерал Радко като дипломатически пратеник в Петербург, за да лобира пред истинските си работодатели за подобряване на отношенията с „освободителката” Русия. Щом пристигнал в Матушката, Радко изпратил депеша в София, че преминава на руска служба. Отново облякъл генералската униформа и командвал цяла руска армия, но германците го разбили във всички сражения и отново бил уволнен.

През 1918 г. болшевиките арестували Радко и още неколцина царски генерали, държали ги като заложници и накрая ги убили по особено жесток начин с тъпи брадви и мотики.

Поучено от примера на радковци, преди победоносните сражения срещу руските окупатори в Добруджа през 1916-1917 г., правителството уволнило от Българската армия или преместило на незначителни дължности всички офицери-русофили.

Слава Богу, че Радев навреме се освети като руски агент.

19 мнения за “Хлъзгавата генералска писта на руските интриги срещу България”

 1. Чудесен коментар, само определението на ген. Фичев като русофил, не е коректно. Той е възпитаник на Роберт Колеж, владее и ползва свободно 11 (!!!) езика, ТВЪРД СТАМБОЛОВИСТ, той е сред най-активните в контрапреврата срещу рубладжийските предатели-детронаторите на АЛЕКСАНДЪР БАТЕНБЕРГ, след падането на СТАМБОЛОВ е дискриминиран от рубладжийския лагер, а СИМЕОН РАДЕВ го е описал като хард русофоб:
  …От гърмежите се набра голяма тълпа. Фичев, буен човек, сега съвсем освирепял, искаше да насили вратата на консулството /руското/ и да сече….

  Къде сега такива български офицери?…
  И още от най-жестоката глава в СТРОИТЕЛИТЕ:

  IV. ВОЙНА С НОТИ МЕЖДУ КАУЛБАРСА И РЕГЕНТСТВОТО
  Опасението от смущения, което прозира от това окръжно на д-р Стоилова, бе предизвикано от многобройни донесения за агитацията на руските агенти между населението: установено бе, че в някои русофилски центрове се приготовлявали скандали за изборния ден. Присъствието на руски поданици в големите градове, които изобщо служеха на консулствата за агенти, усложняваха значително положението (ЗА КОЯ ГОДИНА ГОВОРИ СИМЕОН РАДЕВ, СЯКАШ ЗА 2016!!!) , тъй като поради режима на капитулациите полицията не смееше да действува спрямо тях енергически. Трябваше да се внуши на тях, че тоя път властите няма да се шегуват. Но за да няма повод Русия да се счита обидена, на 27 септември Начович отправи до всичките агенти една нота, с която ги молеше да предупредят поданиците си да стоят настрана от изборната борба. Той добавяше, че „чужденците, които биха се намесили в изборите, ще бъдат екстернирани“.
  ЕТО РУСОФИЛЩИНАТА В ДЕЙСТВИЕ:

  В провинцията изборите минаха безбурно. Само в Дупница стана едно кърваво приключение; но по жестокост и по грозота то надминаваше всичко, видено досега в нова България.
  Скандалът и тук биде започнат от русофилската партия. Той бе скроен отпреди няколко дена. От околните села бяха доведени още вечерта най-буйните хора, на които бе дадено наставление как да действуват. Планът се изпълни точно. На часа осем сутринта, когато се съставляваше бюрото, селяните, събрани наоколо, почнаха да дигат шум и да викат: „Нечеме избори! Сакаме Русия.“ Народният представител Грънчаров стана да възразява; в това време тълпата, предвождана от агитаторите, отиде да нападне участъка, дето неколцина русофили бяха арестувани. Първия път стражарите успяха да я отблъснат; но тя се повърна пак, въоръжена със сопи, с камъни, с револвери, нахълта в участъка със сила, грабна арестуваните и ги доведе триумфално на изборното място. Между туй Грънчаров се вдигна пак да държи речта си, но тълпата не искаше да слуша никакви увещания и заглушаваше думите му. Дрезгавите гласове на агитаторите ревяха: „Нечеме старите депутати. Те правиха война със сърбето и сакат сега да се биеме с Русия. Заради ним плащаме данъци, а Русия данък не взима.“ Разярена, тълпата нападна сега бюрото, чупейки каквото й паднеше на ръка. Членовете на бюрото избягаха: някои се скриха в околните къщи; други се пръснаха по лозята. Едно отделение от десет войници довтаса след това, но тълпата ги посрещна с камъни, принуди ги да отстъпят. Тогава тя се упъти отново към участъка. Стражарите я посрещнаха с няколко залпа, дадени във въздуха: това я ожесточи още повече, без да я уплаши. В участъка тя намери околийския началник Димитров, почна да го бие, смъкна го на улицата. Тук стотини ръце се спуснаха да го разкъсат, викайки: „Дръжте го бре, още не е псовисал!“ Полумъртъв, доведоха го до телеграфната станция, качиха го горе, пак го свалиха. Ужасната процесия продължи сетне към реката. Хванаха Димитрова за краката и го повлякоха. Той бе вече в безсъзнание. Униформата му бе раздрана; от всички страни на тялото му шуркаше кръв; главата му бе разглобена: тя отскачаше по калдъръма и мозъкът му се пръскаше по улицата. А тълпата, полудяла от яростта на разрушението, ревеше: „Да живее руският цар!“ Когато стигна до каменния мост, тя хвърли своята жертва в реката. Някой забележи: Още не е умряло проклетото куче!“ Но той бе вече издъхнал. Почнаха се сега гаврения с трупа. „Как си, г-н началник?“ — викаше един. „Русия нечеш, а?“ — подхвърляше друг. Трети се оплакваше: „Изедохте ни веке! Оня ден финансовият ни зема 150 гроша. Нá сега левове!“
  Тоя разговор с мъртвеца трая няколко секунди.
  Сетне побеснялата сган тръгна да дири другите врагове на Русия. В една къща до училището се бяха скрили народните представители Хр. Зограф и Х. Грънчаров, учителят Папукчийски. Тълпата ги намери на тавана, хвърли ги на пода с главата надоле и ги доби със сопи. На Грънчарова забиха ножове в главата, разпориха му корема. Някой извика: „Гледайте бре колко е той набрал от нашата пот!“

 2. С извинение към г-н Иво Инджев, с когото съм напълно съгласна, давам линк и към мнението на Иво Беров, защото ако Борисов реши да стане кандидат за президент се появява и хипотезата Цветан Цветанов да стане министър председател?!?!
  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36792386

 3. http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/80084-amerikanskiyat-zhurnalist-aleks-nyuman-kampaniyata-na-bokova-priklyuchi-tya-ne-mozhe-da-bade-reabilitirana.html

  ЧЕТЕТЕ КОЛЕГИ,СЛУШАЙТЕ МУЗИКА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СЛУХ! НАИСТИНА …ДЕСЕН АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ КОМЕНТАТОР И ИСТИНСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ОТ САЩ В БЪЛГАРСКА МЕДИЯ?!!
  ЧЕ ТОВА Е СЪБИТИЕ в удавената от либерално-левичарска помия медийна среда – нашата най-гнусна и май единствена прилика с Америка- под заглавия “Мадона се подиграва на ДЖОН МАККЕЙН”, “олЫвер стоун за Кастро: невероятен лидер!”, “Боно срещу глада” (ама не срещу най-страшния глад-в Северна Корея, той този глад е прогресивен, значи, догонва го венецуелският!), “Световният интелектуален елит зад Бокова”, “Поп-икони пеят за Мандела” и пр. гнусотии.

 4. Радев е смотано оловно войниче на КГБ. Той изобщо не е важна тема за обсъждане.

 5. 20 август 1968г. Варшавският договор нахлува в Чехословакия.

 6. Няма по-гнусна мърша от русофилската мърша!

 7. Ако сега, 1.)въоръжени с подходящи хигиенни средства, 2.)след преглед при гастроентеролог, невролог и 3.)психиатър-сексолог, който да елиминира собствените ви съмнения в мазохизъм от това желание, отворите рубладжийската помиярница “пыГ”, ще ви блъсне ето това заглавие:

  “ЕКСКЛУЗИВНО! Академик Светлин Русев разкри тайнствен завет на Ванга, пророчицата му казала, че ще се прероди”

  Върху този род пробиви на путинската пропаганда в България по-малко обръщаме внимание, но те не са по-безопасни от “Добре дошли в Евразийския съюз, болхарски братья!”. Виждате как синхронно действат за видиотяването на обществото 1.)рубладжийската помиярница “пыГ”, 2.)руският филм за Ванга (апропо, „государственный заказ”, демек държавна поръчка, което не е случайна благотворителност!), 3.)вангьосването от времето на късната Людмила досега, паганското тласкане на един народ през ХХ –ХХ1 век към разни рьорихи, индийски факири, врачки, гледачки, баячки, „контактьорки” с извънземни духове, кашпировски, медиуми и пр. 4.) вечните червени придворни лапачи- цапачи, драскачи, чакръкчийки, пехливани, и пр., които у нас се наричат „интелектуалци”. И така вместо рационални нагласи към политиката, народът чака да чуе как Леля Ванга била прошепнала на кака Нешка, че най-хубаво е да се държим само с Русията, брей!, а и тя нас да ни придръпва за юлара като строга майчица, щото само един юнак светъл небесен на име Владимир ще ни оправи, а пък сичкото туй взел, че го изографисал Светлин на купола а после, когато си изпил уискито с Черепа и си легнал, му се привидели Людмила, Тато, Христос, Мохамед, Буда, Шива, Тангра, Кармите, Чакрите по реда им от Муладхарате и Свадхиштхана до Вишуддха и Сахасрара…

  И те му рекли с Русийката да я караме.

 8. Жестоки сме,русофили командват натовската ни армия.И се разписват всеки месец.Бутафориятя е пълна.

 9. Дискретен партньор на путинската пропаганда е напромер “американската” бТВ с ИДИОТСКАТА си “американска” филмова програма. В нея няма нищо от сериозното и качествено американско и европейско кино. Я, да видим какво излъчват в момента? Аха-“Смъртоносно оръжие”, нищо че го даваха го преди седмица. Следва, има си хас!, “Сам в къщи”, хайде и “Ер форс 1” за демократичната Русия, на която помага политически идиот-американски президент като екшън-герой, нещо с Уди Алън. Ами утре? Споко- утре за 508023 път ще гледаме “Истински лъжи”-лека, приятна, гледаема преди, но омръзнала вече от 20 години лента. Същото важи за “Умирай трудно”- обработен с най-тъпите левичарски клишета. Идва обаче и естетическият връх-антиамериканските бълвочи на тов. олывэр стоун за Виетнам…
  Изобщо, с най-примитивните, най-кретенските , НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛИТКОРЕКТНИ целулоиди на Холивуд бТВ и другите ни “национални ел. медии” първо обиждат зрителя с повече от 1 мозъчна гънка и второ- целят да внушават, че ето това е изкуството на Америка, то да предизвика съвсем оправдано в случая втръсване и да се потърси противодействащата му “духовност” на Мосфильм или да го удари на соцносталгия с “На всеки километър”.

 10. Do Стамбо:прав си до болка,на тази хранилка е и Сл.Трифоноффф.

 11. 21 АВГУСТ, ЧЕХОСЛОВАКИЯ…
  “БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗВИНЯВА”
  Както всяка година на тази дата-тъжната балада на Карел Крил:

  “Дойдоха, братленце, с железните си кервани, затваряй вратата!…”

  https://www.youtube.com/watch?v=X2KfSihtKFU

  Точно защото духът на един културен народ като чехите 21 години след варварската окупация черпеше сили от очуканата китара на Карел Крил и неговите протестни песни, защото избра световния писател Вацлав Хавел и защото знаеше какво е истинската култура в борбата срещу комунизма, днес Чехия е това, което е, а България….

  http://www.mediapool.bg/nova-tv-iztri-karikatura-za-noviya-balgarski-simvol-svinska-opashka-news247973.html

 12. Четвърт век от ГКЧП. Когато рицарите на Антиссср рискувайки живота си спряха с телата си реванша на червената хидра. Един от барикадите е и моят московски приятел Юрий Шмуклер. Страхотен ерудит, с прекрасно чувство за хумор, самоироничен до болка обобщавайки спомена си за тяхното “такова беше времето” ми сподели: “Жора, винаги съм бил убеден до мозъка на костите си, че ще надживея тази сволоч. За вв сега, не знам”. И понеже все ни канят с неговата Танечка да им гостуване с булката, ние отбиваме поканата с “оригиналното” нека първо си замине лилипут.ин. Отговорът им е неизменен: “О-о, първата ни грижа тогава ще е да ви купим билети за да нямате повече извинения”.
  Та, дай боже по-скоро да се сбъдне прогнозата на Бжежински.
  http://rusmonitor.com/i-ne-govorite-mne-pro-rabov.html

 13. Хуйло си прави селфи с ниски ученички в Крим. Пълен смях! С нова доза ботокс в скулите. Като восъчна фигура е! Между другото да попитам, той не си ли падаше по момченца?

 14. Мислех че няма да има по-добра статия на Иво Инджев до края на годината, но не познах. Тази е възможно най-кратката, но исторически и настояще напълно в центъра на руско-съветско-комунистическата “десятка”.
  Новия комунистически функционер Румен Радев показа на цялата държава и целия народ, че Закона за деполитизацията не хваща комунистите, без значение дали са генерали или офицери.
  Ползата от случая е очевидна-един генерал с комунистически и проруски убеждения по-малко в армията.
  Колкото бързо се обяви за комунист, толкова бързо ще падне достойнството му като човек и военослужещ.
  Така той даде пример на другите генерали и офицери какво рискуват ако се занимават с политика и още повече служат на комунистическата партия.

 15. Снайперист | август 21, 2016, 15:28
  ДА!
  За това беше “напит” с чай с последващ летален изход Литвиенко. Който, пръв с нагледни доказателства изобличи педофилията на джуджи1-162 санти

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.