Обратната страна на медала по въпроса за медалите в Рио

256x264

 

 

 

 

 

Не е приятно да се каже, но от статистическа гледна точка незавидното 65-то място на България по броя на спечелени медали на олимипиадата в Рио е обективно отражение на действителността в страната, която е шампион по неспортуване в ЕС.

http://www.segabg.com/article.php?id=691828

За носталгиците по времето, когато България беше също толкова бедна, че и повече ( макар сравнителните данни с богатите общества да бяха държани в тайна), в сравнение с най-напредналите народи и държави в Европа, но жънеше медали на международни  спортни състезания, трябва да напомня, че производството на шампиони в спорта беше единствената успешно работеща по международните стандарти соцфабрика. Дали е постигано с помощта на допинг или допингът по-скоро е бил под формата на държавно инвестиране в престижа да излъжем света колко сме велики, в случая не е толкова важно.

Най-вероятно комбинацията от двете носеше онези успехи, кавито нямахме в никоя друга област на общочовешкото състезание. В него един от милиони българи можеше да надскочи спортист от държава с недостижимо за никакъв нашенски овчарски скок жизнен стандарт. Това зрелище се предлагаше като компенсация за комплексите ни на народ, държан в епруветката на лабораторния съветски експеримент в създаването “ всестранно развита социалистическа личност”.

Поробените в собствената си страна хора можеха да излъчат само победоносни гладиатори на световния ринг. Това се случваше в школата за такива гладиатори НРБ.

Доброволното масово спортуване, което би трябвало да е нормалната база за излъчване на шампиони, не може да е грижа на държавата. Тя трябва да осигури инфраструктурата за нея, но дори и това не е главното условие за масово доброволно спортуване.

Идете в някоя северноевропейска столица и ще видите, че без да става дума за стадиони и съоръжения, хората масово карат велосипеди, тичат по алеите, тренират за здраве спортно ходене и използват всяко зелено пространство за какви ли не упражнения. В центъра на града, не на някакви специално построени за целта места. Това е свободно волеизявление на свободни хора, свикнали да се грижат сами за себе си, да планират живота си, да подхождат към въпросите на здравето с информираността и манталитета на гражданина, които има самочувствието , че държи живота в ръцете си и не чака някой да го “организира”.

Сега, ако си представите тази картина, разгледайте картинката в собствните ни градове, в които градските градинки са окупирани от пиещи от сутрин до вечер двуноги, превръщайки се често и в четириноги в края на поредния запой. А велоалеите тук са тема в рудиментарно състояние, дискутирано понякога в рубките за хумор и сатира поради неадекватността на местните власти, които по скоро маркират дейност, отколкото самите алеи.

Обществото ни е болно и деградацията в международното ни представяне в спорта е отражение на този факт. Болният организъм не ражда медали на световно ниво.

Болестта далеч не е породена от демокрацията и липсата на пари за спорта, както обичат да обобщават носталгиците. Тяхната теза за държавата, която занемарила спорта, е копие на твърденията, че за ниския жизнен стандарт е виновна (само) държавата- а напоследък вече и “неолибералният модел” ( новата идеологическа мантра, използвана от хлевоустите следовници на кремълските опорни точки в пропагандата, които “пропускат” факта, че в Русия цари див капитализъм, преразпределящ нацоналните богатства в ръцета на овластена клика, излъчваща милардери до степен, че бедната нация е на 7 място в света по броя на такива свръхбогаташи).

Високият спортен дух, без който победите са невъзможни, не вирее в морето от апатия. В него не състезанието, а оцеляването е основен приоритет.

Може да изглежда като изкуствено хвърлен мост към политическата ситуация, но е факт, че дистрофията на обществената чувствителност към безобразията на властта, постигната на полето на политиката в България от шампионите по манипулиране и отстраняване от състезанието на отвратените от неговата извратеност талантливи българи, е истинската причина за депресията на духа у нас.

Един ( може би парадоксален, но само за самозаслепените зрители на трибуната) пример: най-голямата партия, която иска да спечели на всяка цена поредното състезание,  не може и не иска да излъчи своя шампион в президенската олимпиада. Станала е жертва на собствената си дългогодишна (вече) политика да мачка стойностните личности, газени от тяхната машина за изборни победи в името на непобедимостта на една личност, в чиято сянка шампиони не виреят. И сега се крият от себе си с лъжата, че имали голям избор от личности, но щели да ни го кажат възможно най-късно.

Най-краткият отговор на въпроса защо не можахме да “избием рибата” в лова на медали в Рио, е във факта, че “рибата се вмирисва откъм главата”. Примерът на премиера, играещ мачлета в селски клуб, явно не е заразителен в държавата, в която свободолбивите граждани не участват в истинско състезание на терена на реалната конкуренция на личности.

29 мнения за “Обратната страна на медала по въпроса за медалите в Рио”

 1. Статията плюс снимката казват всичко по поредният резил под мъдрото управление на баце. Ама министър Крадлев който не знам какво е спортувал но се е освинил, та няма накъде повече, щял да прави “дълбоки и болезнени реформи”. Които, запознати с проекто-концепцията показват, че чрез приватизация на спортната база главната, основната цел е едни пари да минат в джобовете на КОИто трябва. Там е заровено кучето. А междувременно, в безспорният ЛИДЕР на свободният свят САЩ 67 милиона плуват редовно-2 пъти седмично и имат 17 милиони организирано практикуващи футбол, сокър дет там му викат. От двата пола. Но у нас най-важното е, при следващото гостуване на Борис Бекер и мач с банкянското човекоподобие (мерси, Стамбо), немската легенда да бъде “убеден”, че трябва този път да направи реверанс и отстъпи на корта. Преди няколко години след като бочко загуби от него в яда си счупи ракетата. Представете си в какъв филм се е вкарал премерът на мамковината. А на мачлетата след подарените дузпи вратарите никога да не забравят да се хвърлят още преди реферът да е изсвирил в обратният ъгъл. Ех, тикво непоръбено, толкова си проЗт и неадекватен, колкто си сакаш.

 2. Не вярно че днес в нрб на се оделят средства за “масов спорт”. Отделят се даже повече отколкото преди 1989г.. И носталгиците нямат никакво основание да говорят ,че сега средствата са по-малко. Отделят се не само от бюджета , но и от евробюджета в особено големи размери.
  В обезлюдяващи се села с по 100 човека се строят стадиони за мачлета побиращи почти цялата околия. Е верно, че след една година всичко обраства ,като пущинак, и малко се понапукват писти и терени.Дреболия. Важното е,че се отделят едни средства , за каквото и когото трябва.
  И спорта и мачлетата да си вървят. Спортът сега е повдинат даже на още по-високо ниво отпреди, защото си имаме министерство на спорта. Как да не се грижи държавата за спорта – цяло мистерство си е това.
  Верно малко е спаднал броя на населението от 9 млн. на 6 млн., ама навсякъде никнат като гъби нови спортни съоръжения в добавка към предишните. А пък частните ,клубните и тем подобни нямат изброяване . нрб се е превърнала даже в още по-спор(т)на нация отпреди. Света расте , и ние растем. Едните нагоре,а ние си продължаваме надолу.

 3. Мислих си доста по темата и аз, като слушах воя на пишман “коментаторите” ни “Ах, някога!… Е-е-е-х, златните момичета!…У.у.ух, борците!, О-о-о-х…щангистите!..”
  Винаги съм обичал спорта повече в проявите му като хоби на свободния човек, както пише Иво, дори имах и някои градско-окръжни успехи като юноша в един индивидуален спорт, практикувам го и сега лека-полека като човек на години. Но, гледайки “Олимпия”на Лени Рифенщал, като изкушен в политическата и културната история, съм се замислял върху фаворизирането на спорта в тоталитарните режими.
  Ето образеца.Между другото-и пример за двойните стандарти- гениалността на Лени Рифенщал в кино-режисьорската-техника не я спасява от дамгата, че е режисьорка на нацисткия режим, докато също гениалният страхопъзльо Айзенщайн не страда изобщо от слугарството си пред Сталин.

  https://www.youtube.com/watch?v=yDzX81vACRI
  Ето интересни анализи по темата тоталитаризъм-спорт.
  http://sport.memorialdelashoah.org/en-nazi-germany-olympic-games.htm

  http://www.irsv.org/index.php?option=com_content&view=article&id=138%3Atotalitarianism-and-sport-in-russia&catid=64%3Anumero-6-sport-et-totalitarisme&lang=fr

  Че спортистите се оказаха първия целенасочено организиран престъпен контингент на разпадналата се престъпна комунистическа държава, е логично и разбираемо.

  Прилагам нотариално заверена клетвена декларация, че това НЕ СЕ ОТНАСЯ за лица, изобразени на снимката по-горе. 🙂

 4. Много приятна новина от много неприятно място!… Независимо, че става дума за ДЪРЖАВИ (и то не малки!), когато сложим определението към тях “бандитски”, всичко следва логиката и се нарежда като при бандитите-вчера дон Прици кумува на дон Рици, прегръщаха се и пяха “Ил Сичилиано”, ама днес-бум с лупарата по китарата е тутти морти!…

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/80271-iran-ruskisamoleti-veche-nyamat-pravo-da-izpolzvat-bazata-ni-za-udari-v-siriya.html

 5. Ако имаше олимпийска дисциплина ‘любов към русия’ тогава ‘нашите’ състезатели/ки със сигурност биха спечелили първите 3 места с лекота и тогава резилът от Рио би бил по-малък. Но няма такова, слава Богу. За мен радосното послание от Рио е това към всички у нас които имат надменно отношение към имигрантите у нас и в ЕС. Мното от страните от които идват тези хора ни изпревариха по олимпийски отличия. Поздравления за тях! За надменниците е време за размисъл.

 6. ПОЗОР ЗА СЛАВКОВИЯ СПОРТ
  Уважаеми господин Инджев,
  Предлагате безупречен и невиждан в другите бъл. медии анализ. Позволете да добавя още няколко думи: Олимпиадата в Рио е нечуван провал и за т. нар. спортни чиновници в разните БОК-ове, спортни министерства, федерации, клубове и пр. В 4-годишния олимпийски цикъл те потрошиха немалко средства, но не излъчиха нито един шампион и днес се крият зад крехките рамене на няколко талантливи момичета. Разни търбуси като Боко Тиквата, големият спортист (играл съм с него футбол и твърдя, че е пълна торба)и други подобия на батето Славков теглят все по-надолу българския спорт.
  Провалът в Рио следва да бъде използван за озониране на спорта, за продухването му от разните данчо-лазаровци, заради които волейболът вече 10 години не стига по-далеч от 6-11 място. И заради които не играят в националния отбор най-талантливите ни волейболисти.
  Заради “школата” на изчадия като Нешка и като “професора” по щанги спортистите ни още не могат да тръгнат по пътя на модерното развитие, на съчетаването на талант и труд, а гледат все да я “уредят” я с допинг, я с подкуп като по времето на СССР.
  Вчера бях изумен да чуя по БНТ от някоя си Боряна Тончева, че с класирането на Русия на първо място по художествена гимнастика “нещата си били дошли на мястото”. Тази мекица априори смята, че Русия е абонирана за златните медали и всяка друга класация е аномалия! Какъв спорт и каква обектинвност да чакаме от заразени с русофилизъм мозъчета?

 7. На Боко му е през онаа работа за масовия спорт, освен дисциплината мазни борби, която обаче не фигурира в олимпийските спортове, затова нямаме златни медали.

 8. По темата е.В масовия случай тревните площи в България отдавна представляват едни кучешки нужници.Кой луд ще навлезе в тях да спортува? Но кметовете на властта имат по-важни задачи от цивилизоването на градовете.

 9. В моята ценностна система съдържанието на хладилника ми е преди броя на олимпийските медали…

  Да нямаш един здрав зъб в устата си, но да ти шурва мъзгата от един медал…не, благодаря!!!

 10. Има думата падащият за дузпа, виж по-горе снимката.

  «Газпром» расформировывает департамент 337. Департамент был создан в 2009 году для реализации задач, связанных с проектом строительства газопровода South Stream (“Южный поток”) на территории России и Европы.
  Об этом сообщает «Интерфакс» со ссылкой на источники в отрасли.
  За время существования департамент регулярно составлял отчеты об этапах реализации проекта, предоставляя данные о переговорах и соглашениях с европейскими партнерами, работе по получению согласований на стройку, а также созданию совместных предприятий в странах Европы для строительства сухопутных отводов и проработке проектов национальных отрезков этих отводов. При этом на сайте «Газпрома» Леонид Чугунов все еще значится начальником департамента 337.
  В апреле «Газпром» впервые признал около 53 млрд руб. списаний по проекту газопровода South Stream, остановленному в конце 2014 года частично из-за санкций со стороны ЕС и США, частично – из-за нежелания ЕС закупать газ у непредсказуемого партнера.

 11. https://www.24chasa.bg/novini/article/5723295

  Ето пример за жизнеността на сесесерщината в международната политика.
  На тези безсмислени “форуми за мир и разоръжаване” гъмжи от КГБстки и ГРуджийски ченгета. Там няма да бъде засегнат основният въпрос- атомните шантажи на бандитския режим в Северна Корея, но САЩ ще бъдат заклеймени, непременно. Главната цел на кремълските куки на такива конференции е да пробутат някаква декларация, която не струва и колкото хартията си. А кой миротворец и миролюбец от България отива на екскурзията и какво ще мучи там- ясно.

 12. до GEORGI NIKOLOV | АВГУСТ 22, 2016, 18:08
  Г-н NIKOLOV, бандитската КГБ-истка хунта на туПлерь , която няма никакви икономически традиции и правила, стигна под кривата круша. Большевиките от КПСС лакеи им от КГБ(Комитет Гасударствений Бандитизм) се мислят не за богопомазани , а за богопомазващи. Смятат че икономическите закони са само за гадните капиталисти и будалите които ги спазват , а те царствено … божествено….. се реят над тях недосегаеми. Но както се вижда “недосегаемостта” им е химерна и се дължи само на идеологическите и вече генетичните им дефицити в най-горната част от телата им. Самозомбирането от тоталната власт развращава тотално. Но икономиката е крайният и тотален отрезвител накрая. Само е чудно КОЙ ще плати сметката и в RAZIя и в нРБ след поредното икономическо зануляване на дрОгарите таварищи.
  П.П. Ако туПлерь още отначало беше строил пАтока по европейски правила и най-вече според пазарните и и кономическите изисквания Южен пАток щеше да е 2-3 пъти по-евтин, и можеше и да е рентабилен, макар и да е политически проект, и точно защото е геополитически проект туПлерь трябваше да се стреми да свали даже още повече от цената му за построяване. Но туПлерь иска хем политика , хем и 10-кратен откат ,и южен пАток поскъпна 10 пъти над най-евтината си възможна реализация. Ако толкова държеше на пАтока трябваше да си определи , кое е по важно – геополитиката или грабежа при строежа му. Не може и двете. Или политиката и евтин пАток , или никакъв, ако го построиш на 10-кратна цена, а с това и няма и геополитика.
  Но от всичко най-изгодно за туПлерь от икономическа гледна точка е продължаването на транзита през Украйна, където вече са построени газопроводите.

 13. За олимпиадите в древността:
  В чест на Зевс се сключвало свещено примирие, с което се гарантирало безопасното придвижване на всички участници и зрители до Олимпия, както и ненападението на Елис – града-организатор на състезанията.
  За олимпиадите сега в церемонията има и това:
  Понякога се издига знамето на света (син флаг, на който е изобразен бял гълъб с маслинова клонка в човката си – традиционните символи на мира), символизиращ желанието по време на Игрите да спират всички въоръжени конфликти.

  И как уж най-миролюбивия ВВП точно по време на олимпийските игри направи това?
  Кадрите на прашното детско лице, покрито с кръв, бързо се превърнаха символ на страданието от войната в Сирия
  http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640×360/Aug2016/2111152814.jpg 18.08.2016 12:46
  Братчето на малкия Омран от Сирия почина от раните си
  http://btvnovinite.bg/article/svetut/bratcheto-na-malkija-omran-ot-sirija-pochina-ot-ranite-si.html
  Семейството се оказа невинна жертва на сраженията между антиправителствените бунтовници и сирийската армия, подкрепена от руската авиация.
  21.08.2016 19:27

 14. Винаги съм изпитвала вълнение ,радост и просълзяване когато чуя българският химн на световно състезание.Едновременно с това съм била омерзена с чувство на погнуса от факта,че спортистите ни са зависими хора,хора под пагон на една престъпна структура.Липсва свободният дух в силното тяло и таланта на спортиста.По зле от римските гладиатори.
  После ги превърнаха в слугинаж и мутри към остатъците от комунистическите структури.
  А тези структури заграбиха за лична употреба първо спорта.
  И сега бавно и мъчително България преодолява последствията.
  И забележете първо се съвземат жените,като по устойчиви и свободолюбиви.
  Древните са казали-*здрав дух в здраво тяло*.
  Дано по скоро се освободим от последствията на комунизма.

 15. “Световният енергиен елит-на крака при Първанов! Хилари и Путин ще тропкат по тепетата”. Този образец е недостижим за вечни времена, но и опитът да бъде достигнат поне донякъде заслужава признание:

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5723315

 16. «Ситуация такая, как всегда: виноваты бояре, а не царь. Если царь не знает, что творится в стране, то такого царя надо в дурдом сажать», — заявил Мальцев в эфире, ссылаясь на примеры из русской истории.
  Ведущий дебатов попросил кандидата говорить об экономике, однако не перебивал его. В ответ политик заявил, что вся экономика России — «это воля Путина». Мальцев также призвал к импичменту президента, обвинив его в том, что тот вовлек страну в войну с «братским народом» на Украине, а также раскритиковал сирийскую операцию, где Москва ведет борьбу с суннитами на стороне шиитской коалиции.
  http://www.gazeta.ru/politics/2016/08/22_a_10153565.shtml#comments

 17. Не по темата но си струва, да се отбележи!

  Велопоход до Втори обект на остров Персин организиран от Фондация „Остров Белене” се проведе на 20 август (събота) от 10.00 часа. Поводът беше 23 август – Европейски ден на почит на жертвите на тоталитарните режими.
  На 23 август 1939 г. външните министри на сталинския СССР (Молотов) и на хитлеристка Германия (Рибентроп) подписват пакта за сътрудничество между двете тоталитарни държави с три секретни протокола, с които определят сферите на влияние, отнасящи се до Полша и прибалтийските държави.

  Малко данни , остров Персин е най-големият български остров и четвърти по големина на река Дунав.С дължина 15 км и ширина 6 км , до него се намират и още няколко по-малки острова.Той е резерват и е населен с рядко срещани у нас птици , гнездящи в такива влажни местности далеч от намесата на хората.Източната част е предимно блатна- резервата , а западната се използва дори като селскостопанска и за добив на дървен материал.Точно срещу недомислицата наречена АЕЦ , се намира остров Щурец- използван за женски затвор.
  За да се влезе на острова се минава през вратите на затвора, за което е нужно разрешение и легитимация..След това по понтонен мост дълъг 270 метра се минава на острова.Пътят е от бетонни плочи и има разклонения към различните обекти на брой 5 с кравефермата.Пътува се в източна посока и на 5 км от понтона започва резервата, след още 5км се стига до обект 2. Ноколо са блата има наблюдателници за птици ,вишки.Пеликани ,чапли няколко вида , корморани …и много други видове птици населяват островите и сушата…Особенно през пролетта , дори и на континета , човек остава изумен от разнообразието на птиците и уникалната природа в поречието на Дунав.Това е богатство което малко хора осъзнават и оценяват.Малко са рекламираните за посещение местности около Дунав , а си заслужава да се знаят.Например отидете в най-източната част по брега в местността Хисарлъка , там където е началото на островната група и ще ахнете от разкрилата се водна шир пред вас.В отблатените местности , там където се намира и “недоразумението” АЕЦ.
  Обект 2 , е този обект , даван обикновено по тв репортажите.Състои се от 2 не големи сгради и обслужващи помещения.Тези постройки са разположени на малка височина с плащ около 150х100 метра.Другото е по ниско на нивото на блатата.Представете си остров- височинка сред блатата съединен от затворниците с път издигнат над нивото на блатото – един естествен затвор от който бягане няма.
  През лятото на 1949 стоварват стотина заловени врагове на режима на острова и ги оставят на произвола на съдбата.без обяснения , храна , дрехи .Като животни сред блатата.След няколко месеца , те вече са над 1500.Враговете на режима по почина на Сталин са залавяни и хвърляни на острова.До 1953 година произвола с човешките съдби е потресаващ.След смъртта на Сталин следва леко отпускане , но , новата върхушка на комунистите на Живков , започва нова чистка на друго мислещите, особено след събитията в Унгария.До 1959 година може да се каже ,че в България съществува концлагер , подобен на сталинските , за разправа с вътрешните врагове на режима.След като се появяват телевизиите , и чуждите радиостанции разпространяват все успешно информация за комунистическите режими.Белене се превръща в затвор където все пак се излежават присъди , а не както до тогава затворени без съд и присъда в неизвестност за близките, но терора над инакомислещите си продължава със “ законни средства”.До 1989 година затвора Белене се използва пълноценно за налагане на комунистическия диктат.
  Най голямата бройка затворници затворени в едно и също време наброява 7000.
  Когато бях на мястото си мислех , …..от тук е минал елита на нацията за онова време.
  Писатели , творци , министри , депутати , военни , будните хора , водачите , можещите и знаещите , грамотните и просветени българи.

  И друго , ние стояхме на място където е преживяна много мъка , какво ли се е случвало на този квадратен метър , а на този , а на този…..всеки един сантиметър от тази малка и ограничена площ е пропит с история ,която разказва за човешката жестокост.За какво…. За власт …Какво е това нещо властта че кара хората да се отнасят помежду си така?Това осъзната болест ли е или потъване в егоизъм и заблуда.
  Гледам днешните комунисти от БСП , ББ и придворните от партията му , патриоти фанатици , РБ- екземпляри Лукарци – Москови , те са същите нереализирани Газдовци.

  На връщане през понтонния мост , по средата му се спираш и виждаш колко силно тече Дунав , поне 10 кмч. Бягане от тук няма.
  И днес това е затвор , бъдете разумни !

 18. Пропуснал съм да довърша изречението——В отблатените местности , там където се намира и “недоразумението” АЕЦ се намират най-плодородните земи на България.

 19. Нелепици пълни, опитващи се да оправдаят провала на неолибералния соросоиден модел, довел спорта, както и всичко друго в държавата ни до пълен крах. Фактите обаче бият по главата болна соросоидна многи лошо!

 20. А, ве, Инджев, требаше некоя по-хубава снимка да слоиш, що не питÁ Кристинчето, тя има секви мои снимки, с Тигрите като ритам некое мачле у Банки, тенис чукам некога, като джурирам некой конкурс, така мокра фанелка, ама не си човек се разбѐреме да пишеш като нея… Ай, че ше закъснееме, треба да откриваме с Лилето неква съблекалня с душове на стадиона в Угурялковци, у еленския балкан било т`ва некъде… Eй, чети
  Кристинчето, тоа му викам журналистка, не кат некои…

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5721522

 21. Към Georgi
  Tonovx
  neli_mil@abv.bg

  За анонимницте, като теб Нели, които се подписват като “Георги”, самият неразбираем живот вероятно е нелепица, но на объкнани “мъжки жени” той не може да бъде обяснен. Надничаш в чужда къща с воайорска злоба, за да хвърлиш някоя нечистотия след това по прозореца й. Но си убедена, че знаеш и разбираш повече от обекта на твоето воайорство. Мъка!

 22. Добър спорт не се прави с много пари. Ако беше така то султанството Бруней щеше да обира всички медали на всяка олимпиада. Или, да кажем, щяха да си ги делят с Кувейт. Колкото и странно да звучи, футболът се играе първо с главата, а не с краката. За да имаш олимпийски шампиони първо са ти нужни ЛИДЕРИ, които да виждат ПОТЕНЦИАЛА и да дават ШАНС. Къде са лидерите, за да искаме торба с медали? Прощавайте за гадното сравнение, но състезателката по художествена гимнастика, която направи опит за самоубийство може би е щяла да направи по-добре да се беше записала в щатската морска пехота. Не е случайно, че един от девизите им е: “възпитаваме лидери”. И пак да задам горния въпрос: като нямаме лидери, как очакваме да имаме и медали?

 23. Този път съвсем в темата (спорт) отново обръщам внимание на недодяланата намеса на тиквоча, включително чрез пародийния му министър на спорта, в решенията на футболния съюз – нещо категорично недопустимо според европейските и световни норми. Точно когато поредният съветски символ (цска) стигна до логичния си край – фалит, банкянският се намеси и рече – “как тъй ще я караме без червена петолъчка в българския спорт?” И позволи кражбата на повече от 30000000 лв. плюс стадион в централен парк. За мен е тревожно превръщането на темата “цска” в табу за този блог, иначе водещ борба срещу натрапените в България съветски символи. И ме кара да мисля дали домакинът и коментаторите (надявам се поне да не са всичките) всъщност не подкрепят този “спортен” клуб. Това би било чиста шизофрения – да се опитваш да изчистиш България от съветски символи и да не се бориш срещу най-масово подкрепения от тях. Не може да падне моча докато има (макар и вече фалшиви) цска-та в България. Мисля, че само Тинков и, не съм сигурен, Стамбо са заявявали позиция срещу тази съветизация И на спорта у нас. Твърде недостатъчно, според мен.

 24. До Никога повече ссср.
  Не съм този който пръв се е сетил да направи паралел между страната ни и ссср 2.0. България е умалено копие до степен на карикатура на матушката. Колкото до софментето цска само който не го мързи, говоря за Фатките на баце и обкръжение по “спасяването” на ексгранда, символът на “преуспяващият” соцспорт, той не ги осъди. Говоря за мислеща България. Но понеже за бочко (“инетелигентните хора не ме харесват”), ние сме пренебрижим фактор за това и номерът мина. Сега се чака отговорът на ФИФА и УЕФА за които ГМО-то Чавекс виси със страшна сила. В сайта на УЕФА визитката на родният футболен Франкейщайн е празна. С какво и дали въобще ще се стигне до пълнеж само обозримото бъдеще ще покаже. Ще да видим.

 25. Георги Николов, извинете, че влизам в диалог с Вас чрез блога на г-н Инджев, но бих искал да Ви поздравя за достойната позиция относно “родния футболен Франкенщайн”. Само продължава да ме притеснява мисълта дали Вие в предишен коментар не бяхте се заявили като привърженик на цска? Ако паметта ми изневерява, много Ви моля да ме извините!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.