“Генерали” от резерва на Партията си разменят пасове и шегички на общия телевизионен терен

У нас е забавно. Шегаджиите са на власт и в “опозиция” едновременно. Това се видя от пасивно мероприятие на Бриго Аспарухов, излъчвано на живо по БТВ.

Водещият фактор, ако не и офицер, в стартирането на политическата кариера на Бойко Борисов, се усъмни днес в мъжествеността на своето протеже, когото нарече бащински “нашият Бойко” и го предизвика да се яви на терена на президентските избори лично “ако е мъж”.

Дали пък Аспарухов не знае някакви интимни подробности, след като ги споделя с публикато под формата на намек за секскомпромат на новия етап от дългогодишното му мачле с Борисов, в което си разменят ролите на нападател и бранител на една и съща врата? Шегувам се…

На пръв поглед, закачката на Аспарухов изглежда като заяждане. Но всъщност “генералите” така си говорят помежду си. Спомнете си онзи аудиозапис на “генерала”- премиер Борисов по повод генерала Ваньо Танов, в който нашият пръв държавен мъж подхвърляше мръсотии по адрес на друг прокурор с въпроса дали не си е.е подчинените.

Интересното е за сеирджиите, че Аспарухов спести забележката си, че се шегува, когато поставя под въпрос мъжествеността на Борисов. Докато в същото време за Цецка Цачева казва че би искал да я види ( не е онова, което си помислихте в контекста на горните шегички) президент. Но го казвал на шега.

Аспарухов е напълно сериозен обаче за едно: че самият той е непреходна ценност, отвръщайки на друга телевизонен пас, подаден му от Борисов, изтъкващ как го е победил на кметските избори в София, след което Аспарухов изчезнал за дълго от политическото пространство. Апаратчикът от БСП използва любезно предоставента му телевизионна възможност да оспори твърдението за изчезването си, натъртвайки, че пак е тук ( по аналогия явно с рубриката на в . “Дума” от началото на 90-те години, когато БСП паразитираше политически върху носталгията по комунизма напук на неговия провал и в името на борбата срещу статуквото, рекламирайки се като приемник на столетна партийна традиция).

“Това е нашият Бойко, неговите приказки са класика. Нямам спомен да съм изчезнал. Аз пак съм тук, а той ако изчезне, ще изчезне завинаги ( хъм, дали пък това не е предупреждение от страна на началството в този тандем?- бел. ivo.bg ). Ако не се кандидатира за президент сега, след 5 години я камилата, я камиларя. Избрали сме ген. Радев. Ще видим дали това е добре или не. Не виждам след 5 години никакъв шанс за него. Бойко, ако е мъж, да излезе на терена за битката за президент”, заяви днес политортакът на Борисов, който се държи явно не случайно като негов наставник.

Това не е разговор между противници в политиката, а между съотборници в първеноството за купата на Чер(ве)ната каса, които напират кой пръв да отбележи гол, за да се хареса на треньора и да бъде оставен в отбора.

Както се вижда, на българите се предоставя щедро възможността да избират между “генерала” и “генерала”, между камилата и камиларя, между замяната на танто с кукуриго по мерките на Бриго.

22 мнения за ““Генерали” от резерва на Партията си разменят пасове и шегички на общия телевизионен терен”

 1. ДАНС засякал разговор по мобилния телефон на ген.Радев и ББ /
  – Здрасти, деполитизирания. Как е?
  – Извинявай, но съм много зает, не мога да говоря.
  – А, какво правиш?
  – Изпълнявам дълга си към Варшавския договор.
  – Ама ние сме в НАТО!
  – Изпълнявам чужд дълг!
  – И аз…

 2. Независимо какви са мероприятията на Бригадир Аспарухов – активни или пасивни,те винаги са продиктувани не от българските интереси,а от тези на руските му господари(а между другото и от собствените му финансови).Очевидно е обаче че е по-хитър от Кирчо Киров и едва ли ще го съдят за нещо,каквито и да ги е вършил в НРС.

 3. Г-н Инджев,благодаря Ви за този първокласен анализ.

 4. Тези псевдогенерали – хвани единия, та удари другия. Смрад!

 5. Истинският генерал тези дни е генерал Иван Колев, чийто паметник бе вдигнат в Добрич за ролята му на Терминатор на рашъните. Заради това, че сме ги изклали в Добруджа старателно, десет години по.късно докато Русия се пръска от глад и мизерия, в България има шоколади Малка и Голяма Крава, ръчни часовници и пружини за легла, обрани 44 година от рашъните при влизането им в България по време на второто им освобождаване върху нея.

 6. “Както се вижда, на българите се предоставя щедро възможността да избират между “генерала” и “генерала”, между камилата и камиларя, между замяната на танто с кукуриго по мерките на Бриго.”

  ХА ХА ХАААА

  Точно това е българският тип представителна демокрация – избор между сульо и пульо!

 7. Иво, страхотна статия.
  Само да изясня за протокола, че не в разговора с Танев а с Кокинов иде реч за кой кого е.е. .
  Ето стенограмата на разговора.
  https://www.24chasa.bg/Article/1947718
  И т.н. бриго аспарухов е с малко име, поне по свителството му за раждане е Бригадир. После зевзеците му промениха и фамилията-Количков.

 8. Някой прочел ли е в сайта Frognews на Огнян Стефанов (посещаван от доста хора)
  словоблудствата на д-р Михайлов за Президента Плевнелиев, за значимостта на Румен Радев, възхвалата на антаимериканизма му и на русофилстките му напъни. И още – “странното” манипулативно писмо на една българка от Ямбол до Слави Трифонов, лъхащо до отвращение на стила на Трифоновите сценаристи.
  Всичко това жестоко манипулира немислещите хора и трябва да му се противопоставяме най-енергично. Иначе е страшно!

 9. А някой прочел ли е словоблудствата на самия Огнян Стефанов, на авторите и гостите в сайта на агент “Академик”?

 10. САМОПРИЗНАНИЕ МИХОВО
  Днес по някаква телевизия бившият шеф на Генералния щаб и настоящ прислужник на Гоце от АБВ о. з. генерал Михо Михов се изтърва, че от 1986 г. познава Румен Радев и се е грижил за кариерата му. Михов “приветствал участието на военните във властта”, но не одобрявал „тази площадна ораторска проява, защото площадните оратори никога не са били добри войници”. Последните му думи се отнасят до словесната атака на кандидат-президента Радев срещу премиера Бойко Борисов и военния министър Николай Ненчев.
  Михов се чуди на кой стол да седне: хем не иска да се кара с протежето си Радев, хем му е криво, че Корнелия Нинова измъкна бутафорния кандидат-президент от ръчичките на Гоце.
  “Имам чувството, че той не е точно той, а изпълнява някои други инструкции, които не повишават качеството на неговия служебен и личен авторитет. Познавам го като успешен командир, в политически план има още много да учи (…) Бих желал да го видя да воюва такъв, какъвто го познавам от 1986 г.”, жалва се Михов,
  Излиза, че от 1986 г. Руменчо Радев е внесен в списъците на ФУРОК (Фонд за ускорено развитие на офицерските кадри), където обикновено записваха дечицата на комунистическата номенклатура, на активни борци (АБПФК) и на други връзкари. С тази начална скорост Румчо и такива като него са изтикали не един по-способен офицер, лишен от протекцията на партията-майка и на активен род борци.
  А Михов плещи глупости, че „площадните оратори никога не са били добри войници”. Повечето велики пълководци са и отлични оратори. Бих му припомнил Гай Юлий Цезар, Гней Помпей и Марк Антоний, Наполеон Бонапарт, Лев Троцки, ген. Иван Колев и ген. Владимир Вазов, ген. Джордж Патън и още мнозина. Но който е чел повече „История на КПСС” няма как да знае подобни „отклонения”.
  Политическата ангажираност на Радев пролича от октомври 2015 г., когато се разграничи от решения на министъра на отбраната и се опита да направи скандал във връзка с ремонта на българските самолети МиГ-29 в Полша.
  Има си крушка опашка.

 11. Навързани като свински черва другарите генерали Бригадир Христов Аспарухов служител от първо главно при ДС ,Б.Борисов бивш слуга на Т.Живков сега премиер .Има си хас да не си знаят кирливите ризи .Още ми е чудно как може нашият народ толкова години да търпи тези отрепки от комунистическото минало на България.Всички страни от источна Европа се оттърваха от тази пасмена от специалните служби ,като една част от тях беха натикани по затворите а останалата част им беше отнето правото на ръководни длъжности.Единственно у нас те се разполагат като в своя собственност вече двадесет и шест години! До кога?IIC…..oIL.

 12. Наистина – защо комунягите се срамуват от имената си, които родителите им с чувство на гордост и преклонение са избрали и ги изкълчват:
  – от Бригадир – на Бриго;
  – от Сталина – на Кри-сталина?
  Ами като ги е срам – да си ги сменят официално, като подчертаят мотивите за смяната.
  А може би си мислят,че така са под прикритие, по стар конспиративно-шумкарски табиет?!
  Сещам се за един родопски виц от времето на тодор живков:
  Отива по времето на смяната на имената един човечец от Пловдив в общината и казва:
  – Разбрах, че сменяте имена. Искам и аз да сменя моето.
  Питат го:
  – Защо? Как се казваш?
  А той:
  – Тодор Лайнаров…
  Спогледали се общинарите и си рекли – ама, че родители е имал тоя. Прав е – ще му го сменим. И му казват:
  – Добре. Кажи как да те запишем?
  А той:
  – Ами Димитър…
  🙂

 13. До уважаемия IVAN KONSTANTINOV,

  Г-не, останах с впечатлението, че не ви е ясно основната идея на т.н. Газов Хъб. А тя е, че всички доставчици, най-вече Русия, приключват с претенциите за монопол и цени, щом пристигнат до хъба. След хъба остава само ЕС и България.

 14. до ЙОРДАН ТАСЕВ:
  Добре г-н Тасев, дори и да няма монопол ,както казвате, то “разликите” с “оригиналнияТ” Южен поток са нищожни!!!
  ББ предлага на Газпром да “инвестира” 50% в хъбчето, и Южен поток беше фифти-фифти, НЯМА “разлика”! А другите 50% са за сметка на всички в България.
  Но не това е големият проблем ,а цената!!!
  Цената и на хъба сега, и на “предишният” Южен поток са 2-4 милиарда евро, пак НЯМА “разлика”!
  Времето за изплащането на хъба и на Южен поток е едно и също!
  Единствено може да се говори ТЕОРЕТИЧНО за някаква конкуренция в транзита, но реално огромната част от капацитета пак е за Газпром, почти НЯМА “разлика”!
  Всичко е за замазване на положението за пред Брюксел. Дано там да помнят маймунджилъците на Орешарски прди 2години , и да реагират подобаващо и сега!

 15. ТЪРГОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА В ХРАМА!

  Девети септември е, но 2016 г., в София има протестен митинг –шествие с черни знамена до МОЧА.
  Но в града, част от световното културно наследство, Несебър, български национални и официални празници празници като 6 септември, 22 септември и т.н. не се отбелязват. Няма чествания, няма поднасяне на венци или празнични събития, анонсирани предварително или отразени на общинския им сайт. Тук се празнуват с помпозна заря и шумни запои само рождените и имените дни на местни и руски мутри, День победы и 7 ноември. На пилони, високи като ония пред НДК или пред Паметника на незнайния войн, точно на кръстовището на улиците “Морска” и “Южен плаж” в Несебър (точно пред хотел”ВИГО”), победоносно плющи на вятъра и в нарушение на българския държавен протокол огромно руско знаме, сякаш това е руска територия! Срещу пощата, в самия център на града, на високи пилони пак се „пъчи” руският флаг, следван от българския и още някакъв друг.
  А по централните несебърски улици през час прогърмява една “Хонда”, накичена с руски флаг. ”Хондата” била “руска машина”, според нейния собственик, последовател на сивите вълци на Путин, който на въпроса защо е накичил мотора си с руски знамена като “панаирджийски кон”, агресивно заявява, че то България не била държава и затова той веел руския флаг??! А ако го попита човек защо още не е заминал за любимата си държава започва, както се изразяват психиатрите, “да буйства”. Досега никой не го е глобявал за пропаганда на чужда държава, нито са му давали предписания да свали чуждия флаг. Няма кой! В местната власт общинарите са избрани и назначени според степента на русофилстването си. По-голям русофил = по-голям началник! Безсмислено би било подобни сигнали да се препращат на бургаската администрация, оглавена от руския възпитаник Димитър Николов, който 24 часа в денонощието е зает да слугинства на капризите и щенията на руските граждани , заселили се в Бургас и околностите. Сега кметът строго забранил да се искат пари за училищни дейности от родителите, сакън някой директор на училище да не поиска дребна сума от „постоянно пребиваващите”, които би трябвало да си платят за обучението на децата си, както е навсякъде по света, но не и у нас! Та, преписката срещу руските знамена просто ще бъде смотана и скрита без да се предприемат каквито и да било мерки с последици за нарушителите на българския държавен протокол или за неизпълнилите задълженията си за неговото спазване на публично място общинари.

  В Несебър русофилите (руснаци и „породисти” несебърски помияри) си имат не един, а цели ДВА КЛУБА НА РУСОФИЛА, и в Новия град, и в Стария Несебър, където винаги е гъчкано (според думите на един стар несебърлия) с рублофилски фенове и пада голяма алкохолна веселба.
  Снимах това чудо невиждано, илюстрация на т.н. „стокхолмски синдром” в Новия град и на път за Стария град минах през единствената действаща църква в Несебър „Успение Богородично” . Беше трудно да вляза, защото пространството вътре беше изцяло заето от червендалести „миряни” по къси гащи и „мирянки” в басмени рокли и забрадки, всичките коленичили по мозайките в поза, странно наподобяваща на молещите се в джамия мюсюлмани.
  Поогледах се удивено наоколо и о, каква изненада! Старинната църковна утвар е сменена с нова! Вместо сребърните светилници, от тавана висят огромни, боядисани със златен бронз рингове, с вградени по тях ДВУГЛАВИ РУСКИ ОРЛИ- СИМВОЛ НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! Около колоните са наредени бронзирани руски икони, поставени в двуметрови дървени или метални стойки и също с вградени около 50-60 см. двуглави орли! Двуглави орли и пауни се дуят от ковьорите и килимите пред олтара, от сувенирите и църковната литература, която СЕ ПРОДАВА (!), заедно с различни видове руски чай, „билкови”водки и „български” ликьори.
  ТЪРГОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА В ХРАМА!

  Попитах две от жениците, облечени в черно, които се опитваха да си проправят път сред „нагъзурченото” ( с извинение, но не и към „министър председателя” Борисов!) множество наоколо, откога и защо е тази промяна? Едната ми отговори шепнешком, че всичко е започнало преди 1-2 години, когато първо са сменили централната икона от олтара с „тая”. Останало само едното око от предишната, което стои там. И тя посочи над отсрещния постер за сувенири, откъдето безмълвно гледаше към нас окото на Светата майка. А другата, пак шепнешком, допълни: „Какво се чудите, не виждате ли, че то вече няма държава! Това тук не е държава, не защитава нито народа, нито земята си!”

  Запитах се къде ли е старата църковна утвар и средновековните български икони? Дали въобще са запазени ?
  Към сградата има вход за църковен музей с три барелефа на стената отвън – на Васил Левски, на Христо Ботев и на Стефан Стамболов с подписите им! Вероятно са дело на някой местен, държавнически мислещ мъж или жена от Несебър, опитал се да съхрани народната памет, но този музей НИКОГА НЕ Е ОТВОРЕН!
  ДЪРЖАТ ГО ЗАТВОРЕН СЪЩИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ – ИЗМЕКЯРИ, КОИТО ВКАРАХА ТЪРГОВЦИТЕ С ВЯРАТА НИ В ХРАМА!

 16. до Йордан Тасев: Няма нужда да плачеш на руският гроб. Европейците не са вчерашни, те са напълно наясно със селските номера на Б.Б. който си мисли,че е по-умен и ще успее да ги излъже ,със тва газово хъбче ,да замести “южен поток” и да изнудва отново Европа с цената на газа. Бойко е толкова смешен със напъните си отново и отново да се опитва да измами ръцете европейски от които получава България огромни субсидии и помощи,за което ще бъде шамаросан от Европейските лидери.Въпрос на време е !

 17. Към ЙОРДАН ТАСЕВ:
  Да, основната идея за наивници и невежи е точно тази. Прекрасно усвоена от управляващите. Да си спомняте основната идея за АЕЦ“Белене“, „Цанков камък“, „Южен поток“, КТБ, Булгартабак, БТК…? Затова не пишете,а започнете най-после да четете. Писането идва след четенето. Сигурно ще Вие е трудно, но друг път няма , ако искате да усвоите поне основата на задължителното елементарно познание по темите, преди да пишете. И за да Ви спестя времето в чудене с кой автор да започнете препоръчвам Ви г-н Илиян Василев. Не ми благодарете. Приятно четене!

 18. Не разбирам доводите на т.н. Тасев Йордан и AC/DC. Г-да, четете ме наобратно. Хъба ще е с европейско финансиране и никакви руснаци нямат никакво място тук. Ако руснаци искат да си докарат газа тук, да го докарат. Не знам как ще стане, но не и през Черно море, нямат технологични възможности и познания да построят дълбочинен тръбопровод. Северен поток беше реализиран от повече от 30 водещи европейски технологични фирми, които построиха газопровода от руския до немския бряг, увеличиха налягането от сто на двеста атмосфери, определиха цената и се приключи. Мога да приказвам и за т.н. сухоземни варианти, но засега това стига. Относно финансирането, Европейската Инвестиционна Банка финансира големи проекти и има механизми, като Плана Юнкер например.

 19. до Йордан Тасев:
  Г-н Тасев , хъбчето още не е достигнало дори до предпроектното си състояние даже за своят “проектант” бб, и може и никога да не достигне до някакъв реален проект с ясни параметри. Просто трябва да се налеят едни пари за едни хора.
  Сигурно е само едно – бб каза , че държавата поема 50% от проекта, колкото и да струва, а другите ги харизва на “инвеститорите”? И КОЙ е най-вероятно да е “инвеститора” , според вас?
  Най-важният въпрос за хъба за България,както и при Южен поток е ЦЕНАТА. Дори и не толкова дали Газпром е монополист, а цената! Но цената пада само когато има конкуренция.
  Ако може без конкуренция, няма голям проблем Газпром да е монополист. Но както виждаш това е невъзможно.
  И ЕС няма да финансира хъба. Не и при българските условия и изпълнители и подизпълнители. Дори и Булгартрансгаз да вземе кредит от някоя банка, ако цената на проекта е висока, ще се повтори положението на НЕК,която загроби милиарди в АЕЦ Белене, Цанков камък и прекомерния брой ВЕИ-та. Всичко е далавера.
  Високата цена ще доведе до много бавно изплащане на хъба, както беше и с Южен поток. Което го прави неконкурентноспособен.
  И щом Газпром няма да транзитира газ, как и КОЙ ще определи капацитета му? Поне първоначалният му капацитет, който да е рентабилен?
  П.П. По сегашният проект на бб за хъба, от Газпром се очакват 60 милиарда куб.м , малко от Гърция,Турция, Иран(?!?).
  Какъв газ се очаква да се транзитира ,ако няма доставки от Газпром ,поне на първоначалния етап???
  И дали си струва при този вариант само за 5-10 милиарда куб.м да се строи цял хъб , струващ над 3-4 милиарда евро???
  И Черно море е доста по-дълбоко от Балтийско море. И това оскъпи няколко пъти прочутия Син поток, който работи с много нисък капацитет.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.