Борисов продава зад евроатлантическия си параван България за “някой лев” по-ефективно от внука на Лев Толстой

Както написа бившият ни посланик в Москва Илиян Василев- никой, дори и от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов, не знае за какво си  говори той с Путин ( например по телефона, какво остава за някоя от аудиенциите, измолени от българския васал при самодържеца). Никой, освен самият Путин, разбира се.Той (почти) го е издал в официалното събщение за последния им телефонен разговор.

http://boikob.blogspot.bg/2016/10/blog-post.html

За какво точно са се спазарили двамата няма да научим в подборности. Научихме обаче достатъчно от факта, че Борисов премина в открита атака срещу “ястребите”, т.е. срещу онези у нас, олицетворявани от президента Плевнелиев в представите на Путин и Борисов, които си позволяват да не са едно мнение с Кремъл. Съответно от Кремъл вече претендират България да се върне под руско влияние официално, като за целта трябвало да бъде намалено американското присъствие ( на пректика България да напусне НАТО).

По-скромното ми мнение в това отношение е по-добре да имаме на власт отявлен путинофил, отколкото негов диверсант, какъвто е Борисов. Откровеният следовник на култа към Москва поне би възмутил повечко българи, както успя да стори руският депутат Толстой с наглото си изявление за пазаруването на България. Докато Борисов невъзмутимо се прави на евроатлантик, продавайки зад този параван България на Кремъл по-ефективно ( за “някой и друг лев”) от наследника на Лев Толстой.

 

Впрочем самият Борисов не се сдържа да не се похвали, че решавал успешно въпроса по обезвреждане на ястребите у нас заедно с президента Путин и премиера Медведев. Не ни оставя място за съмнение. Говорейки по безпрецедентно безпардонен дори и за него начин срещу президента Плевнелиев, Борисов заявив във Варна:

“Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз, и президентът Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата” http://www.mediapool.bg/borisov-zalaga-ostavkata-si-pri-zaguba-na-parviya-tur-ninova-uvarta-news254732.html

17 мнения за “Борисов продава зад евроатлантическия си параван България за “някой лев” по-ефективно от внука на Лев Толстой”

 1. Холандците от трибунала в ХАГА очакват,
  кремълския престъпник да го обвинят в
  убийството на 298 невинни пасажери от
  полет MH-17! Дано присъдата бъде доживот
  в килия с други затворници( украинци по-възможност)!

 2. Още един поздрав , след този на бул. “Васил Левски” днес, господин Инджев !!! Проблемите на България са в това, че сталин е кумир на путин, а путин е кумир на борисов :(((

 3. Това със заигравката с оставката ми напомня за един друг министър-председател. Дали и участта на сегашния няма да е същата, когато вече не е необходим на господарите от изток?

 4. Честно казано,до ден днешен,не съм имал повод да се гордея ,че България има за министър председател лицето Бойко Борисов.Причини за това-много.Но избора на Ц.Цачева за кандидат президент на БГ и публичното ОПЛЮВАНЕ на ДЕЙСТВАЩИЯТ БГ ПРЕЗИДЕНТ заради ясно изразеният му евроатлантизъм заради отношението му към Русия командвана от Путин ми идва В ПОВЕЧЕ!Нещо повече ,в случая не става дума за гордост а за СРАМ,че държавата ни има за министър председател човек като Бойко М.Борисов ,който за мое съжаление,очевидно е представителна извадка на не малка част от моите сънародници…..!

 5. баце яко е Фанат за топките по масковска линия. До степен теренът му за лавиране към задължителните теманета към Брюксел да намалява в геометрична прогресия. Ако се съди по лавинообразната ескалация на истеричноста на паниката завладяваща кремъл слънчо е активиран на мах. “Бой последен е този” и в него се Фърлят всички резерви и дори за доказани боклуци кат премиеринът ни кремълският гном-162 санти е свирил тревожно “сбор”.

  Трайчо Трайков-Президент!

 6. Не президента Плевнелиев окупира и анексира Крим. Не Плевнелиев нападна Украйна, Грузия, Приднестровието…
  Няма как Плевнелиев да е развалил отношенията на България с болшевишкия остатък на СССР-то Русия, защото такива отношения НЯМА и никога не е имало. Винаги е имало имперска надменност на наместниците на Кремъл по тези географски ширини и подмазване на рублоаджиите точно както прави ЛАКЕЯТ, бивш рекеьор и милиционер, настоящ премиер на България за 2-и път Бойко Борисов. Срам и позор за българския гласоподавател заради “избора” на подобни недоразумения като Бойко Борисов.

 7. Днес Цвъки даде тон с помията срещу ТТ, ББ плюе Плевнелиев, който противно на резервите към него се оказа най-българския БЪЛГАРИН в днешно време.
  Докато ББ блееше за идилията с платноходки в Черно море МО/войната/ на РФ / не Руссия, защото такава държава не съществува / отчете: ЧЕРНОМОРСКИЯ ФЛОТ И БРЕГОВИТЕ СИЛИ НА РФ ИМАТ ПЪЛЕН КОНТРОЛ В ЧЕРНО МОРЕ И В ДЪЛБОЧИНА ОТ МИН.100КМ. ПО КРАЙБРЕЖИЕТО.МОЖЕМ ДА УНИЩОЖИМ ВРАГА/?/ ОЩЕ ДОКАТО СЕ НАМИРА НА ПРИСТАНИЩАТА.
  ГОЛубчик ББ можеть спать спокойно !

 8. @ Sarafov
  Мерси, това ми oправи настроението за месеца. А как само гледа г-н путин. Смяяях!

 9. Като гледам в булгаристан нищо не се случва въпреки постоянните провокации на б.б.стадото си спи и зяпа бигбрадър и болшинството бленуват по загубената дружба с разия и колко спокойно са си живуркали едно време .Според мен за съжаление България вече е загубена…

 10. Да, вече путин приема че българското черноморие е руска териотрия. В това си качество благодари на “губернатора” Борисов, че е осигурил спокойствието на руските поданници там.

 11. ВЪЗРОДИТЕЛЕН АБСЦЕС /

  Чудо! Наще депутати, /
  Без усмивки-все зъбати, /
  Този път се помирили /
  И единодушни били! /
  Всичките решили: /

  Някаква България, /
  стига е Чалгария, /
  /Юнак Бойко-чест и слава, /
  Той го заслужава!/
  Вече е АЗария! /

  А от Цацаратурата, /
  Вече Бойкоратурата /
  Нищо не протестирали /
  Даже го аплодирали /

  Само тези идиоти- /
  Българите във чужбина /
  Правят се на патриоти /
  Още казват и Родина…

 12. Мисля, че в края на мандата си Плевнелиев трябва много по-смело да влезе в конфронтация с геройкото, защото заплахата България да бъде превърната в задунайска губерния е реална. Негово задължение е да отстоява твърдо евроатлантическата ориентация на страната.

 13. Някакви си 50 милиона $ май висят като “Дамоклев меч” на жиците на БТК??

 14. @E.GAVRILOV

  Важно е това, което казвате. В момента медийното присъствие на Плевнелиев ни е необходимо. Не знам как да го осигурим при тази блатна журналистика.
  Дано настоящият президент не се отпуска в рефлексии и очакване на справедливата историческа оценка, която спомена. На служба е, в силно критичен за България момент.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.