“Полезните западни идиоти” на Путин всъщност са негова антиреклама

Резултат с изображение за Полезни идиоти снимки

 

 

Още една западна персона се похвали с руски паспорт- Андреа фон Кнооп, председател на германско-руската търговска камара. Този път не става дума за артистични галеници, като французина Депардьо ( междувременно преболедувал порива си да става руснак) или американеца Стивън Сегал.

С тази германка, известна с привързаността си към Путин и неговата политика ( на побойник спрямо по-малките съседи) видните “полезни идиоти”, родени и забогатели на Запад в условията на пазарната свобода и плурализъм на мненията, но прегърнали на Изток антипода на привилигирования си по рождение живот, вече станаха забележимо много- могат да се преброят на пръстите на едната ръка, макар да не е сигурно, че броенето ще стигне до цели пет. http://www.blitz.bg/obshtestvo/lyuben-gotsev-i-sint-na-andrey-lukanov-izlyazokha-ot-nelegalnost-i-se-poyavikha-na-svetsko-sbitie-snimki_news464038.html

Според формулировката на БиБиСи „полезни идиоти в широкия смисъл на думата, са журналисти от Запада, пътешественици и интелектуалци, които дават своята благословия на тираните, като по този начин убеждават политиците и обществеността, че в тези тиранични страни царува утопията, а не концлагерите”. http://www.bbc.co.uk/programmes/p008vd31/episodes/guide

Както се вижда, бизнесмените с отклонение в източното полукълбо, макар и като едно огромно изключение, също спадат към горната категория “полезни идиоти”, чийто кръстник е самият Владимир Улянов Ленин, известен циник, масов убиц на руснаци и милиони други “идиоти” ( безполезни за него като човешки същества), както и като и предател на собствената държава по време на война, нает от практичните германци за добре платен със злато наемник, за да разлага руската армия, която успешно заразява с нихилизъм до пълната победа на чужденците над родината му. За което видиотените поколения руснаци му благодарят и до днес с мавзолей, съхранявайки в центъра на руската столица Москва изтърбушения му безценен за идиотите труп.

Може би ще изненадам читателите, но всъщност имам кратка реплика не във връзка с полезните идиоти, за които много е писано на Запад и дори у нас. Във фокуса на моето внимание е самата сензация, че изобщо има отделни, полезни за Путин, идиоти, пожелали да заменят свободната си процъфтяваща родина с паспорт от несвободната и западаща във всяко отношение Русия ( демографски, икономически, като международен престиж, в сферата на образованието, науката, високите технологии и т.н).

Ако се замислим, всяко едно изключение от правилото на нормалността, като Андреа фон Кнооп, е на практика безплатна реклама на “проклетия Запад” именно с факта, че се превръща в сензация. А още по-глупаво е разпространяването на сензацията от страна на руските медии, които й се радват като аборигени на европейска дрънкулка.

Както и друг път е ставало дума, руската пропаганда полага неимоверни усилия да внушава колко е зле на Запад ( и най-вече в България напоследък).  Днес това усилие  изглежда още по-трагикомично от времето на СССР. Милиони руснаци поеха на Запад,  а хиляди скриха там награбеното от руския народ в банкови трезори и като вложения в недвижима собственост – включително в България, където “гнездят” бивши руски посланици с огромни вили или настоящи величия от руската администрация. И (почти) нито един западняк не пожела да направи същото, като се засели в така неистово рекламиращата се като “държава на духа” Русия.

Най-добрата реклама на Запада и особено на САЩ, са огромните тълпи от руснаци, които мечтаят за визи на многохилядни опашки пред съответните посолства. Така на западния данъкоплатец се спестява разходът по евентулно рекламиране на западния начин на живот, за което се грижат с краката си самите руснаци, които от години са световни рекордьори по подаване на заявления за американски разрешения – над 300 000 са само досега през тази 2016 г. И това е само малка част от желаещите да избягат от живота в страната на чудесата Русия. В проучванията на общественото мнение такова намерение заявяват близо половината поданици на Кремъл, но просто не могат да си позволят лукса на разходите по емигрирането и установяването в мечтаните страни с несравнимо по-висок жизнен стандарт ( включително и в България, където масата купувачи на имоти са средна ръка руснаци).

Ето защо на американското посолство или на сродните му по западна душевност дипломатически представителства и през ум не им минава да съберат край бреговете на някой български язовир няколко хиляди нашенски хрантутници, да им платят транспорта ( което е основното перо в зарибяването на българското русолюбие край язовир Георги Димитров, днешен Копринка), да ги пои с бира и да ги храни с кебапчета, за да заобичат изведнъж или още повече техните държави.

Да обобщя: най-добрата реклама за Запада е пълното отсъствие на необходимост от реклама на западния начин на живот, към който огромни тълпи от Изтока се стремят сами. Не се налага да бъдат коткани, а по-скоро да бъдат възпирани. И обратното, неистовите усилия, които руската пропаганда полага, за да убеди света в “превъзходството на руския свят”, е чиста антиреклама. Още повече, че й се връзват само единични броени идиоти, с каквито е пълно и в България, без обаче никой от тях да си бие камшика и да се пресели в обинтовата руска земя.

Там, в Русия , в днешно време се преселва някой и друг западен милионер в името на все по-пълното задоволяване на своите ексцентрични капризи ( за френски, американски или германски бачкатори не сме чували да пожелаят да хукнат към родината на световната пролетарска революция). Докато бедните българчета, колкото и да се отровени от сълзливи русофилски сентименти, помнят все пак, че червените заблудени овце от български произход, потърсили паша за своята комунистическа душа,  бяха вкупом изтребени в концентрационните кошари на Дядо им Иван.

15 мнения за ““Полезните западни идиоти” на Путин всъщност са негова антиреклама”

 1. Някога имало един полезен идиот Дийн Рийд ,който в края на живота си е осъзнал какъв полезен идиот е, само защото е изпитал щастието да живее в концлагера ГДР :)))

 2. А този източен вреден идиот и изрод отново глозга България… Как ли тов. посол бойка коцэв му поднася визата- с казачок, с мужишко челобитие, или комбинирано! Наивници да очакват някаква българска реакция поне по термина “прочистване”, разбира се, няма!

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/87076-l-reshetnikovda-bade-prochistena-balgariya-ot-zapada-ste-e-trudna-bitka-no-tryabva-da-proichstim-i-prozapadniya-elit.html

 3. Господин Инджев,днес “полезния идиот” Румен Петков,в студиото на БНТ,отново декларира желанието на неговата партия за рестарт на корупционния проект АЕЦ”Белене”,с мотива,че видите ли Унгария,Румъния и Турция започват да строят нови ядрени мощности с руски пари с благословията на ЕК.Неговата и на всички комунисти позиция е ясна,но бихте ли коментирали дали това наистина е така,имайки предвид познанството ви с ядрения физик Георги Котев!?

 4. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/87076-l-reshetnikovda-bade-prochistena-balgariya-ot-zapada-ste-e-trudna-bitka-no-tryabva-da-proichstim-i-prozapadniya-elit.htmlКремълски политолог: Русия да се намеси, България да бъде прочистена от прозападния елитТози народ естествено принадлежи към евразийството в културен, религиозен и етнически смисъл, и всичко ще зависи от решителността на Русия“, убеден е Леонид Решетников
  Директорът на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников смята, че новоизбраният президент на България Румен Радев трудно ще успее дълго да „седи на два стола“, но дори и да иска за него ще бъде трудно да заяви, че е за излизане на страната от НАТО.

  „Все пак той беше издигнат от соцпарттията БСП, а те не са заявявали, че са за излизането на страната от НАТО“, коментира Решетников, който коментира, че 60% от гласовете на Радев са му осигурени от БСП.

  Впрочем, Решетников се надява, че въпросът за членството в НАТО ще станият втори по важност на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България.

  „И така или иначе този въпрос ще бъде повдигнат. Това, че Радев победи, както и победата на Додон в Молдова, показва, че е дошло време за смяна на елитите в България, показва пълно разочарование в прозападния курс на управлявалите досега“, смята Решетников.

  Според него, на българските избори също така е сработил факторът „Русия-Путин“, както и „факторът Тръмп”.

  „Да бъде прочистена България от Запада ще е трудна битка, но предстоят и други битки-парламентарните избори и прочистването от евроатлантически елит, макар че това ще бъде сложно“, смята Решентников.

  „Все пак тези „западници“ се укрепиха през годините, започвайки от 1991 година, когато ние напуснахме тези страни. Създадоха си свой, така наречен елит. Макар че, според мен, това е „пяната“ на българската нация. От тази „пяна“ се създаде това корпоративно братство, което впоследствие се вписа в европейското корпоративно братство. Всички те са обвързани от своите идеи за толерантност, идеите за правата на малцинствата и т.н. И, естествено, няма да е лесно“, прогнозира Решетников пред руско-имперската телевизия “Цариград. тв”.

  „Но, като имаме предвид, че мнозинството от народа е настроен срещу тези „западници“ заради отношенията с Русия, много зависи от нашата позиция. Този народ естествено принадлежи към евразийството в културен, религиозен и етнически смисъл, и всичко ще зависи от решителността на Русия“, убеден е руският политолог.

 5. ====================================

  “330 тысяч россиян в 2016 году участвовали в лотерее грин-карт США”

  http://tutitam.com/zakon/330-tysyach-rossiyan-v-2016-godu-uchastvovali-v-loteree-grin-kart-ssha

  ====================================

  “Россияне в 2016 году подали на 24% больше заявок на грин-карту”

  http://www.forumdaily.com/rossiyane-podali-na-24-bolshe-zayavok-na-grin-kartu-ssha-v-2016-godu/

  ===================================

  “Все больше россиян хотят стать обладателями американской грин-карты”

  http://mirnov.ru/lenta-novostej/vse-bolshe-rossijan-hotjat-stat-obladateljami-amerikanskoi-grin-karty.html

  ===================================

 6. ….”днес “полезния идиот” Румен Петков,в студиото на БНТ,отново декларира желанието на неговата партия за рестарт на корупционния проект АЕЦ”Белене…”

  …един от “недостатъците” на демокрацията – свобода на словото…

  Дори и БСП да се докопа до властта, не ме е страх толкова от реанимирането на “големия шлем” – за това се искат пари (а при тяхно управление те ще са кът). По скоро ме е страх от вето върху санкциите срещу Путин – за това се иска само глупост (а при тяхно управление тя е бол).

 7. Наистина голяма сензация, че някоя си там Андреа се сдобила с руски паспорт. Да и е честито и да бъде щастлива там, където так вольно си диша човек. Това ще го видим.
  В един от предишните постове някой е дал линк към портал “Култура” и се насилих да прочета написаното от някой си Димитър Камбуров, който скоро щял да се сдобуе с американско гражданство. Явно в България много обичат да четат за лошата Америка и тъпите и дебели амерканци. Това е като мехлем за душата за изстрадалите хорица, така им се пада на американците, да си изберат Тръмп за президент. Я виж къде сме ние, избрахме си юнака Радев, а Йотова ще ни е вице. Има да ни гонят амерканците!!!
  Много сладко да плюеш Америка когато живееш в Ню Йорк и скоро ще получиш гражданство. След което ще продължиш плюенето още по-ожесточено. Този тип пропаганда а ла Тома Томов не е нещо ново и явно добре се харчи в България. Да ама не се връщат тези хорица обратно, не отиват и в Русия. Ако питаш тях, държат ги на сила. Управлението на Обама не ги направило благоденстващи. В Америка е пълно с такива, дошли от майната си, които мразят Америка, искрено и дълбоко, но не пропускат да вземат американско гражданство, вероятно с голямо отвращение.
  Тогава защо е толква чудно, че американците си избраха Тръмп,искат си тяхната Америка и не искат такива като Камбуров да им казват как да си учат децата и да си живеят живота. Не им харесва тези , които се кълнат в американската конституция да мразят Америка. Не я мислете Америка, ще преживее и президентството на Тръмп.
  А тази Андреа ще я видим какво ще направи с руския си паспорт.

 8. Да се надяваме, че след опиянението от победата, след махмурлука винаги идва и изтрезняването. Пиянството на един народ???
  Дали има надежда??? Колко пъти настъпваме мотиката, за да разберем за какво е тя???

 9. Една моя съседка – руска гражданка, в блока в който живея, ми каза след първия тур на изборите за президент колко добре е станало че сме избрали Радев. А когато нищо не и отвърнах, защото с ватниците няма смисъл да спориш – те по презумпция са си безмозъчни идиоти, добави че ЕС направо ни е опустошил и разорил. Голям смях! Но не е смешно, че именно Банкянската
  Тиква им позволи на колонистите – потомци на Златната орда по нрав и обичаи, да се заселят на бълг.земя и да плюят по нашата държавност и по евроатлантическата ни интеграция.

 10. Специално Благодарство на Стопанинът на БЛОГА НИ за темата и за брилянтното й отразяване!

 11. Смятам, че “полезните идиоти” /по ленин/ отдааавна свършиха. Вече не се и раждат такива. Съвременните русофилистици не са нищо повече от продажна пасмина, купена от Кремъл срещу зелени. Ама много зелени!
  Та нима не е ясно, че всичките те, депЪрдьовци, сегалци и прочие сволач дрънкат ръждивата тенекия на кремълската пропаганда, за да си заслужат денгите? Приемат евразийско гражданство, вадят си мужишки паспорти, но НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ СЕ Е ЗАСЕЛИЛ ДА ЖИВЕЕ В МЪРТВИТЕ СИБИРСКИ ПОЛЕТА, НИТО СИ Е ПРЕХВЪРЛИЛ МИЛИОНИТЕ В РУСКА БАНКА!
  Най-голямата им жертва е тази да прекарват по месец-два при диваците, съответно обгрижвани от джуджи!
  Тъй че – никакви полезни идиоти, просто безскрупулно продажни твари!

 12. Чудя се дали “нашите” идиоти ги броят за “западни” в кремълската им метрополия?????
  Ето вчера пускам БНТ1 по време на Панорамата. И к’во да видя – един от тоталните ИДИОТИ на БКП(бсп), т.нар. ж.бойчев спореше с Р.Кънев за “участието” на ДСБ във правителството на винету. И ,както може да се очаква ,като НЯМА никакви аргументи за това “участие”, лицето ж.бойчев се захвана с Москов, който вече 1 година е без подкрепата на ДСБ министър на здравепогазването. А пък нещо съвсем забрави за манолова, р.Овч., “индустриалният “министър”” п.димитров , министъра на батко и братко, които без да има НИКАКВО коалиционно споразумение между буда и БКП участваха нелегално в сегашното му правителство.
  А и Кънев не му го припомни, защото комунистическите боклуци винаги някак си услужливо забравят за техните чудовищни престъпления и тотална шуробаджaнащина, а се захващат за съвсем фасадните кадрови назначения на буда от РБ, които служат само за прикриване на тайните договорки и назначения между винету и БКП, и винаги гледат треската в чуждото око , вместо да извадят гредата от тяхното си!
  П.П. Но съвсем не е най-виновен ж.бойчев, защото мозъка му е полиран и лумпенизиран от болшевишката пропаганда в БКП. Вината е на буда и цвък-цвък, които още от началото на вторият мандат, макар и подкрепени от РБ, си правеха договорките и назначаваха некоалиционно и нелегално “бившите министри” на БКП(бсп) на високи постове, докато водеха “коалиционна” война срещу РБ. И сега всички сочат за необходимата жертва РБ и Москов, докато задкoалиционата и договорена шуробаджанащина и порционно разделение между винету и неговите стари съпартийци от БКП(бсп) и дпс остава на втори план и извън общественият контрол.

 13. До Анонимен по 19.11.2016 в 07:02

  Колкото и еретично да звучи, за съжаление, Вашата съседка е права. Оказваме се в ситуация, в която кандидатът на комунистите да е под малкото зло и наистина, ЕС чрез еврофондовете създава корупция и пряко или косвено вреди на демокрацията, икономиката, свободата на словото и на сигурността на България.
  Простата логика води до там, че бойко борисов даде президентството на комунистите, като в замяна е очаквал да получи референдума, който всъщност беше по-съдбоносния избор с ужасяващи за гражданите последствия. Изправени пред възможността за авторитарно управление за години напред, все пак спечелихме, че не Му го дадоха.
  Така нареченият “завой към Москва” е много удобен повод, от една страна, за изнудване на ЕС за допълнителни средства, които Съюзът на драго сърце би взел от гражданите си и разпределил, и от друга, да държи част от българите, които се имат за по-будни, в страх.

 14. Who the f_ck is Andrea von Knoop?!
  След примерите на няколкото финансово закъсали артисти, такива новини могат да ме впечатлят само ако в ролята на полезен идиот влезе някой от водещите ни рубладжийски пишман-политици: гоцэ, боцэ, волэн, красы…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.