Мюсюлманските шлемове на Александър Невски и ( дядо ви) Иван Грозни

За читатели, които ползват английски език, публикувам научни доказателства за ислямските корени на руската държавност в изследване, подкрепено със снимки на “руско-арабски” оръжия, скрити от публиката в руските музеи. http://chronologia.org/en/seven/4N13-EN-1.pdf

Можете да видите и шлема на Александър Невски, натрапен като патрон на българското православие от руските “освободители”, както и шлема на Иван Грозни, титуловал се като “цар на българите” след генцида, който наложил върху волжките българи през 1552 г.

На шлемовете на тези “братушки” е било изписано първото изречение от свещения за мюсюлманите Коран, чието трикратно произнасяне пред свидетели е условие за приемане на исляма: “ Няма друг Бог, освен Аллах и Мухаммад е неговия пророк”!

За Александър Невски е известно на просветените отдавна, че е приел исляма като слуга на монголската Златна орда по времето, когато тя се ислямизира също.

Още по-поразителен по своето грозно лицемерие е случаят с Иван Грозни. Два века след Невски първият руски цар продължавал руската традиция да води войни срещу  мюсюлмански “неверници”  ( като волжките българи) с оръжия, украсявани с арабски букви и дори с цитати от Корана.

Изследването акцентира върху факта, че онази Русия е била двуезична- ползвала е руски и турски като два официални езика едновременно.

Old Russia as a bilingual state with Russian and Turkic as two official languages

Letters considered Arabic nowadays were used for transcribing Russian words

Alexander Nevskiy and Ivan the Terrible wore helmets with Arabic writing

“Russo-Arabic” weapons were removed from public sight

26 мнения за “Мюсюлманските шлемове на Александър Невски и ( дядо ви) Иван Грозни”

 1. Защо кулите на московския кремъл са с чалми? Само архитектурно решение ли е това или има някаква връзка с исляма?

 2. не е по темата (дали?)

  Решетников:
  “Сталинградският тракторен завод беше построен изцяло зад океана, разглобен и на 102 кораба прекаран в СССР. “Днепрогес” го строи Cooper Engineering Company. Горковският автозавод (ГАЗ) – компанията Austin. АЗЛК е построен по проект на Форд. За 10 години американците построиха в СССР 150 завода, фабрики и цехове.”

  Смешното е, че този путриот Решетников отвя толкова много опорки на местния русофилистичен путинофилски планктон с това си изказване-индустрията на Мамаша построена от капиталистическа
  Америка.

  На практика реално излиза, че русия и това нямаше да е, ако не бяха Щатите… въобще да не споменавам “Land-lease” Втората световна война

 3. Ще си позволя да цитирам част от мой пост в един друг форум:

  Ни вопъл ни стон за “… реалните механизми на руското проникване в българската икономика (а оттам и политика)…” . А ТРЯБВА ДА СЕ БИЕ ТРЕВОГА!
  Защото то се реализира чрез десетките проруски сдружения за “сътрудничество с Русия”, организации на литератори, музикални дейци и др., фестивали за насаждането на “величието на руската култура” (която да, е достигнала върхове, но единствено защото са я движели ЕВРОПЕЙЦИ – тя е резултат на привнесената ЕВРОПЕЙСКА култура), спортни състезания и безброй подобни мероприятия за замъгляване и затриване на българското ни съзнание и национално достойнство!

  И затова се изливат стотици хиляди рубли, евра и долари идващи то е ясно откъде! Както е било и при подготовката на септемврийския пуч през 1923 и НАЙ-ГОЛЕМИЯ в света по него време, а и съвсем доскоро в световната история ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ – взривяването на църквата “Свети Крал” (днес – “Света неделя”!

  И всеки у нас се свива да възрази на глупостите като тази напр. за “светостта” на Александър Невски… Позорно мълчим! Какво достойнство може да има народ, който допуска катедралния патриаршески храм на страната му да носи чуждо име и то не на светец, ами на ПОГАНЕЦ!

  А МОЧА дето стърчи на пъпа на столицата ни да ни мочи отвисоко?
  И там отдолу като безродници сме написали колко сме признателни!!!

  Ето, затова сме тъпкани! И не само от руснаци!
  Народе!”

 4. Г-н Инджев, благодарност за линка към Анатолий Фоменко.

 5. Мюсюлманският отпечатък в руското православие е НЕтипичната за християнските вероизповедания жестокост, фанатизъм и нетолерантност! То и храмовете им приличат на многоглави азиатски чалми!

  Сега, след като опитите им да оглавят православието (чрез корупция и заплахи) удариха на византийски камък, твърдо са решили да цепят вероизповеданието. Нашата БПЦ, заедно с грузинската, вече са ни “присъединили ” към москалския си вилает, даже без си правят труда да питат народите дали са съгласни или не.

 6. Не “турски”, а “тюркски”.

  Волжка България е била ислямска също. Възможно ли е освен приемането на кирилицата и православието, да са приели и исляма от БългарИИте?

  Г-н Инджев, статиите ви са интересни и без негативния език и епитети. Да не се превръщаме във “-фоби”, за да не отблъскваме част от публиката?

 7. Руснаците са били невежи, неспособни да четат никакъв език, своят включително, да не говорим за арабски, който през 16 век е имал огромна популярност не само зарад силата на арабското оръжие, но й заради постиженията на арабите във всички области на наука и изкуство. Така че дори на шлема на иван грозни да е било написано ‘аз съм брат на дявола и абсолютен идиот’ невежеството му нямаше да му попречи да си го слага на тиквата. И така до ден днешен тази история в разни вариации се повтаря и потретя в земите на Мордор. Т.н. патриоти в БГ са също толкоз невежи за истините на историята ни, колкото са хипнотизирани от примамката за власт и пари висящи на кремълската рибарска кука за български балък политици.

 8. За който разбира немски – скорошен филм за финансовата и икономическата обстановка в матушката:

 9. @ SIMEON ,
  решетников като е казал за 150 завода пак е скрил за останалите 350 построени от лошите американци в русия! Преди няколко години четох една книга на английски от американски автор с гръцко име за забравените американци в русия, заминали по времето на сталин да индустриализират русия и след това останали там главно по причина, че руснаците не са ги пуснали обратно. Много интересна, базираща се на факти книга. Това са били както инженери, така и квалифицирани работници, заминали със семействата си, примамени с обещания за високи заплати!
  Вчера пукна един от най-големите престъпници срещу човечеството и всички леваци по света започнаха да леят сълзи и елейни слова. Сред тях се нареди дори жан клод юнкер и данчето христова! Защо само никой от тях не каза, че и до днес на “острова на свободата” всичко е с купони и на човек се полагат по 5 (пет) яйца на месец, че колите са от 1960 година, че по времето на Батиста в Куба е имало 12 затвора, а днес са 300 и в днешните кубински затвори никога не са влизали чужди инспектори и правозащитници! Постоянно ни говорят за страшния затвор в Гуантанамо, където на затворниците – терористи се дава сладолед само два пъти седмично, има библиотека само със 17 000 тома книги и кошерна храна за желаещите, а в затворите, организирани от че гевара, нещастниците ядат дори червеи!
  Но не, ние трябва да ревем за сатрапа кастро!

 10. Виждаме колко прав е бил Путин, когато каза, че Православието (в Русия) е много по-близко до Исляма, отколкото до Католицизма. Чудехме се и се хилехме на тази негова “глупост”, но човекът просто е знаел какво говори.

 11. към ULIAN:
  ULIAN , напълно сте прав. Ние и друг път сме обсъждали тук , че в руската ОРДИнска империя, неграмотни са били над 90% до началото на 20 век, а след това са “образовани” от най-мракобесната и регресивна секта , която остана след просветителската и цивилизационната мисия на Ренасанса(Възраждането) и Просвещението.
  По ретроградна и от тъмното Средновековие , което ги предшестваше.
  Колкото до мюсюлманските символи върху предмети от царските снаряжения, то това наистина не е най-същественият проблем , както вие сте описали. Защото до късното Средновековие арабската цивилизация е безспорно по-просветената и програсивната от другите в западната част на Евразия. Дори бихме могли да спекулираме КАК би се развила руската ОРДИнска империя , ако беше приела исляма вместо християнството. Защото от времето преди А.Невски е имало възможности , както за покръстването й, така и ислямизирането й.
  И проблема не е в това ,че руската ОРДИнска империя щеше да е мюсюлманска , а в това от КОЙ ще приеме исляма – от Волжка България , или от Златната Орда! Защото исляма на волжките българи е КАТЕГОРИЧНО различен от този на ЗЛАТ(нат)А Орда. Може много да се спекулира каква щеше да е Русия, ако беше приела исляма от Волжка България. Можеше наистина да стане световен цивилизационен център още по времето на Ренесанса. А е съвсем вероятно да не носеше името на викингските племена “руси” , а да носеше името БЪЛГАРИЯ. Макар и мюсюлманска. От Балтика до Китай можеше да съществува огромна мюсюлманска България.
  Но монголските орди унищожават Волжка България , и така Русия остава християнска , приела Православието от ДРУГАТА българска държава – Дунавска България.
  Но и тук няма възможност за дълготрайно БЪЛГАРСКО православно влияние , защото Дунавска България е покорена от първо от Византийската , а след това и от Османската империя.
  Т.е. Русия се намира между религиозните влияния и на православните българи , и на българите-мюсюлмани от двете си страни през 11-14 век, но няма възможност да приеме религията си от тях. Приема я от Византия. А , мюсюлманското влияние е наложено от ЗЛАТ(нат)А Орда, а не от Волжка България.
  П.П. И да продължа първата си мисъл за неграмотността на крепостните, докато неграмотността сред българите е много по-малка, и заради собствената азбука още от покръстването. Крепостните в началото на 20 век са “образовани” не в традициите на Възраждането и просвещението(както българите през 19 век!), а от болшевишките. И може би и неграмотността сред крепостните е причината за овладяването на Русия от болшевиките, както огромната й територия и разнородният й състав. В азиатските части едва ли има друга книга освен Корана , на арабски.
  Великата руска “култура” съществува в неграмотна крепостна империя?!?!?!????

 12. Особено показателно за историческата “правдивост” на руската държавна политика е изречението – “Russo-Arabic” weapons were removed from public sight

  За съжаление, тази историческа “правдивост” е свойствена (и по индукция от русофилството) също и на българската държавна политика, ползваща се от лъжлива историография с идеологическо, а не с познавателно (научно) предназначение. Българските псевдо-историци (предимно русофили) продължават да вярват, че с изопачаване и прикриване на исторически факти могат да помпат населението с фалшив патриотизъм, от който нищо добро не е произлязло.

  Добре, че се намират и хора като г-н Инджев, които се придържат към фактите. Поздравления!

 13. ДИМИТЪР, преди известно време ми попаднаха материали за влиянието на Германия върху икономическото и промишленото развитие на СССР след Първата световна война.
  Имаше и сравнение за построените заводи от Германия и САЩ. И докато САЩ са построили и внесли оборудване за 1,2 милиарда долара, Германия е внесла за 2 милиарда долара. А германски общности в Русия има от последните столетия.
  Като Сталин строи заводи предимно за въоръжение.
  И Сталин внася и въоръжение от Третият райх даже и след подписване на пакта Моллотов-Рибентроп, а което Хитлер плаща за получаваните от СССР суровини, до 22.06.1941г. ,когато започва Междусъюзническата война между тях.Внася дори недовършени крайцери за Балтийският флот, по време когато корабите не достигат на Хитлер за войната му срещу Англия.
  Оръжие и оборудване Сталин внася от Италия , Франция и от всякъде.

 14. Ако се поразтърсите може да си намерите National Suicide: Military Aid to the Soviet Union (1973). Струва си да се преведеи и издаде и в БГ. Интересна е. Относно автора: https://en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton

 15. До Иво Инджев:

  Г-н Инджев, в документа който сте ни представили на английски, в chapter 13, page 353 e написано дословно: “There is no God but Allah and Muhammad is his
  prophet”. Което се превежда: Няма друг Бог освен Аллах и Мухаммад Е неговият пророк. Вие сте поставили запетая на мястото на “Е”. По този начин смисълът се променя: “Няма друг Бог, освен Аллах и Мухаммад, неговия пророк”.

  Статията е безценна, за което благодаря от сърце!

 16. Александър Невски в мъгла

  Щом тя се спусне, отначало горе
  на куполите златото помръква,
  а най-подир и на самата църква
  потъва бавно каменния кораб.

  Угасват стъпките и гласовете,
  със багрите – и линията трезва,
  и на мъглата във небитието
  несетно всичко видимо изчезва.

  В това безмълвно корабокрушение
  напразно бий голямата камбана:
  дохождат звуците й приглушени
  като от дъното на океана.

  Затуй и после в висината синя
  лъщят на Невски куполите мокри
  и виждаш по зеления му покрив
  да съхне сякаш още пласт от тиня.
  АТАНАС ДАЛЧЕВ
  1972 г.

 17. Г-н Инджев, линкът който сте предоставили в началото на статията отваря документ, който свършва на най-интересното място, където авторите обясняват защо тези надписи на арабски са поставени на шлемове и оръжия на руски пълководци. Бихте ли предоставили целия документ.

 18. Към everyone else:

  Благодаря Ви искрено за надграждането по темата. Още веднъж доказахте силата на солидарността между еднакво мислещите ( не бих си позволил да използвам точния цитат “Великите умове мислят еднакво”).

 19. @ Иво Инджев

  Чувах за ‘Новата Хронология’ http://chronologia.org/en/seven/chronology4.html на Фоменко и Носовски в интервюта с Гари Каспаров, но така и не остана време да я поръчам в библиотеката. Та, аз Ви БЛАГОДАРЯ ИВО, за напомнянето.
  Потърсих съдържателна критика към Хронологията, но не откривам нищо за света. Московският етикет за труда е ‘псевдонаука’, но никой не е в състояние да си седне на московския задник и да го докаже – кротко, цивилизовано и аргументирано.
  Фоменко е интересна личност; струва си да погледнем и другите му занимания, включително рисунките. Напомни ми на един музеен куратор, който ме впечатли преди няколко години – с математически изчисления и замервания in situ беше доказал, че картите с които си служат историците на битката при Йорк от 27 април, 1813 г. са некоректни. Оттам историческите спекулации през всичките изминали години са в една своя част абсолютно погрешни. В началото историците го отсвирили, понеже не бил историк, а математик, но напоследък започнаха да го канят като участник в историческите конференции по темата.
  Та може би е добре, ако математици започнат пишат историята. Замислих се върху това, след като последният текст ‘Him’ на Тимъти Снайдър (когото ценя) ме отчая с изненадваща липса на рационалност.

 20. Уважаеми Господин Инджев,
  Борбата срещу символите на руско-съветската окупация трябва да бъде по-всеобхватна. Не само МОЧА-а трябва да бъде демонтиран, още по-наложително е храм-паметникът “Александър Невски” да бъде преименуван! Достойни предложения колкото искате – Иоан Рилски и Патриарх Евтимий са най-очебийни кандидати. Инициирайте, като обществена популярна личност, едно електронно допитване – вярвам, че не само софиянци ще се включат.

 21. Уважаеми г-н Инджев
  Не съм съгласен с вашето твърдение, че Свети Александър Невски е приел исляма. За такова нещо няма никакви данни. На въпросният шлем има стих от Корана, Архангел Михаил и голям руски кръст върху корона – сн. 13.22. Всички сведения до 19 век го сочат като християнски владетел, построил множество църкви и манастири в Новгородското княжество. Няма данни за нито една построена джамия в Новгород. За великоруските националисти от 19-20 век “неудобното” в този почитан през вековете владетел е това, че е останал верен васал на Ордата, не е станал велик Цар и не е разширявал съществено Новгородското княжество. Вместо това се занимавал с градежи. Такива владетели са неудобни, пример за което е светият български Цар Петър, който си позволил да владее 40 години и да не проведе нито една война…

  Аз също като вас считам, че Патриаршеският храм в София трябва да се преосвети под друго име, но нека това не бъде повод за неоснователни нападки срещу Свети Александър.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.