“Натовският” президент Румен Радев в орбитата на антиамериканизма и еврофобията на съветниците си

Във връзка с появилите се твърдения ( в меродавната за властта агенция ПИК), че злополучната по съдържание и форма програмна реч пред Народното събрание на новоизбрания президент Румен Радев е писана от журналиста Иво Христов, реших да извърша насилие над себе си и да изгледам още веднъж участието му в антибългарския филм на специалния пратник на “Комсомолская правда” Дария Асламова , озаглавен “България умира тихо”, излъчен в руския телевизионен ефир през декември 2013 г. https://www.vbox7.com/play:m966e69003

И си взех белята…

Не бях забелязал на “първо четене”, че от всички мобилизирани да ругаят европейския избор на България ( Валери Найденов, Красимир Каракачанов, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Ивайло Калфин, Румен Овчаров…), всъщност тъкмо Иво Христов е основен говорител на налаганата във филма теза за европейското колониално робство в нашата страна. За да съм точен в цитирането, трябваше да запиша казаното от него, което е доста главоболно при обема на приказките му.

На Иво Христов, както на никой друг от посочените по-горе български говорители на антибългарската теза, е отделено най-много време. Цели пет пъти репортерката се връща към неговото явно много важно за нея мнение ( нима в Москва са знаели още преди три години, че малко известният на широката публика журналист ще се окаже идеологически ментор на бъдещия български президент Румен Радев- едва ли, но явно са били добре ориентирани в пейзажа на яростните защитници на руския интерес у нас).

От общо 28 минути, колкото продължава пропагандният бълвоч срещу “мъничката, бедна България” ( която вече я няма, като гласи надпис още преди появата на заглавието на филма), на Иво Христов е отделена около една трета, ако не и повече време за разсъждение по икономически, търговски, селско-стопански, демографски, идеологически, енергийни,морални и изобщо- по всякакви въпроси, по които той се изявява като язвителен противник на Запада и защитник на руското влияние в България, която е само една пешка ( на Запада) . Това съждение се струва толкова съществено на гостуващата в София пропагандаторка от “Комсомолская правда” със своята шахматна образност, че е запазено за финал на филма.

Като въведение към колониалната действителност у нас Христов започва с горчива насмешка: България е “бивша доматена страна” .

Глас на руски език надгражда този образ със суперлатива- “най-добрата някога доматена страна в света”. Днес обаче внасяме домати, купуваме чушки от Македония, а в Русия още ги наричат български чушки ( подсказва Христов темата, която ще бъде подхваната в следващ, не по-малко отвратителен филм срещу България, финансиран също от Руския институт за стратегическия изследвания РИСИ на Решетников, чието заглавие е тъкмо “Българската чушка”). След нагледните примери и твърдението, че на българския пазар няма български домати, защото ни натрапват чужди сортове, Христов обяснява, че това е така поради “агрополитиката на ЕС”. Внушението е, че нарочно ни душат, а не е резултат от някаква си конкуренция.

Три минути след като е обяснил селскостопанските и потребителските ни неволи в “доматената ни някога страна”, Христов преминава към друг срив: демографския, съчетан със силна емиграция, в резултат на което България изчезва по-бързо от всяка друга европейска страна, освен Естония” .

Асламова, която идва от катастрофиралата демографски Русия, добавя мрачни прогнози за скорошно стопяване на българите до 5 милиона, от които 1,4 милиона ще са цигани.

Христов минава от конкретни данни за родени едва 62 000 деца в страната през 2012 г. към констатацията, че през своята 1300 годишна история България никога не е била толкова близко до изчезването, макар да е преживявала войни и кризи. По-лошо е днес, отколкото под турците, обяснява той, но не спира дотук: “Нещо по-лошо-демографската криза съвпадна с моралната. Обществото е много по-развратено, отколкото по време на турското иго, което ни е обединявало”.

Медувременно, от него да мине, все пак предлага да не “погребваме толкова лесно страна с 1300 години история”.

Както може да се очаква, една хубава руска провокация към днешна България не може да мине без темата за енергетиката. Христов се изявава обилно и по този въпрос, обяснявайки, че от Южен поток няма какво да губим, а можем само да спечелим, ако проектът не е бил “истеризиран” като руски, макар в него да влизат други страни, като Сърбия и Италия. “Българите станаха жертва на политически манипулации и са в плен на русофобска истерия”, пояснява той пред Асламова, която иначе твърди, че 70 на сто от българите са русофили.

И как са станали жертва българите ( т.е. податливите на пропаганда срещу Русия хора, които не могат да разсъждават с главите си)? Следва обяснението му:

“Бомбардираха ги с високи цифри. Цялата аритметика изтриха от дъската и написаха на нея “енергийна зависимост от Русия”. И това беше достатъчно. България вложи огромни пари в атомната станция в Белене и ги закопа. Всички тези високотехнологични отрасли се обричат на смърт. Но даже и тези аргументи са безсилни пред заплахата от енергийна зависимост от Русия. Това е ирационален страх”, възмущава се Христов, който не споменава, че България е наистина зависима от Русия енергийно за 90 и повече на сто от вноса на нефт, газ и ядрено гориво.

Ообяснението за русофобското безобразие да не искаме да станем 100 процента обвързани с Русия Христов вижда в това, че “новият български елит паразитира върху тези тезиси. Това е прозападен елит, а цената я плаща потребителското болшинство. Ние разсъждаваме със заклинания, а не рационално”, ядосва се на “нас” журналистът.

Но как е възможно Западът да печели идеологическа победа тук, чуди се Асламова. Христов има отговор и на това невероятно явление.

Причината , според него е в западните мозъчни тръстове, които създават “прозападен медиен фон” чрез пари, платени от американски и европейски фондации. И сега-внимавайте, за да научите, колко са хитри те. Христов обяснява:

“ В названието им винаги има нещо демократично- Институт за демокрация, Институт за либерални стратегии т.н. Те имат имидж на демократични авторитети в медийното пространство и ето че вече 20 години категорично печелят битката за общественото мнение”.

По-нататък Христов прави обратен прочит на истината за подхода на Русия в пропагандирането на своето влияние. То се постигало , като “Русия заявява своите интереси в България чрез организации, които се наричат русофилски. Докато САЩ защитават интересите си чрез т.н. демократични институти и никога ( “никога”?- ами  демонизираната като враг номер едно от рублофилите “Америка за България”?- бел. ivo.bg) не афишират своята проамериканска насоченост.

Чувствате ли разликата? От една страна имате декларативна наивност, а от друга- добре разработена технология”, прави прозрение Христов, според когото дейността на русофилските организации е прозрачна ( макар наистина никога да не публикават отчети за финансирането си , докато западните фондации, които работят в режим на строга отчетност и публичност на средствата, всъщност били потайни).

Изводът на Христов е, че благодарение на този голям западен успех създаваният по такъв начин “интерпретационен фон” проваля дори съвпадащите между България и Русия интереси.

В една ария на клеветата кулминация идва в края. Когато за пети път му подават микрофона, обслужващият кремълския пропаганден интерес чрез участието си в долнопробна антибългарска пропаганда на жълто руско издание Христов преминава към обобщението:

“Ние обслужваме чужди интереси, от което не печелим нищо ( какви ти там еврофондове и прочее- бел. ivo.bg). Губим отношенията си с Русия и губим пари за транзит. Но в замяна получаваме уверения, че у нас в България има демокрация”.

Таза важна мисъл за онези, които са поръчали антибългарската музика ( за ушите на рашизма), се е видяла повече от достойна на Асламова и тя взима повод от заключителните думи на Христов, цитирайки “известен български хуморист” да казва нещо многозначително и подходящо за случая: “ Демокрацията съвсем не е власт на народа, а е власт на демократите”. Защото самата дума “демократи” за Асламова и нейната българска компания явно е мръсна и много подходяща като последна дума в антибългарската логорея, поръчана от института на Решетников.

Впрочем, тезите на самия Решетников, специалист по разработване на руското влияние в България от времето на КГБ и думите на Иво Христов са не просто лика-прилика. Те се допълват като чушка и домат в шопска салата ( за каквато също със сарказъм се говори в “България умира тихо”).

А сега, ако сте прочели текста дотук, опитайте си да си представите какви съвети ще дава на “натовския” президент Румен Радев цитираният по-горе еврофоб и борец срещу западното влияние в България, за когото 90 на сто руско влияние в енерегетиката ни му е достатъчно.

При такъв съветник, просъветският курс на съветвания Румен Радев не му мърда. Колкото и да се сърди, че продължават да го питат дали ще променя проевропейския курс на институцията, оглавява от него, изборът му на прононсиран враг на европейското влияние в България в най-близкото му обкръжение е по-силен сигнал от всякакви отрицания на думи за подобен реваншизъм, мотивиран от откровен рашизъм.

39 мнения за ““Натовският” президент Румен Радев в орбитата на антиамериканизма и еврофобията на съветниците си”

 1. Това е сериозен пробив в националната сигурност и тази на НАТО. Този Иво Христов (на мен ми изглежда като вербуван руски агент) ще има достъп до много сериозна информация свързана с националната сигурност и отбраната на България, а може би и с НАТО.

 2. Поредното задушаване на България в пипалата на кремълския октопод може да бъде наистина смъртоносно. В решаваща степен го дължим на Банкянската мутра. Тя предателски постла килима пред Решетников и Радев, тенденциозно унижи дори своите привърженици с обречената чиновническа президентска кандидатура, а вчерашните й театрални зъбения срещу “комунистите” пак хвърлят въдица към определящи се като “десни и евроатлантически” наивни българи. При разговори с някои хора от този тип, гласували за герб, тези дни оставам с впечатлението,че те разбират заблудата си.

 3. този иво Христов-професора от пловдивския институт е ,,виртиоз,,в съжденията си за велика рассия и Путин.от Раззия по-високо нема,тя е нашта красота.Видя се накъде е тръгнал ,,натовският,,президент ,като поставим и другарката йончева и нещата си идват на място,ставаме рашки.Баце е прав за Корнелия,др.лъжа, е няма по- велико, по-мръсно и срамно от вицето на Радев,др.йотова.

 4. Нагледахме се на руски подлоги тези дни!То не бяха анализатори,почитатели,лиги,комунистическа наглост и простотии.Лично аз предчувствам международно фиаско на този фатмак.На роден терен,обаче,малко ще е по-трудно.Българинът(в по-голямата част от населението),твърде съсредоточен в мазето си не е в състояние да обърне внимание на национални предатели като иво христов,йончева и подобни.Черджето на Радев първо ще го дръпне т.н.съпруга.Тя не може да не прекали.В моя роден край наричат такива жени”беслемя”Съжалявам,че пиша такива думи,но те други не останаха.Виж,нейното поведение може и да впичатли електората.

 5. Към kostadin nikolov:

  Малко се е получила при Вас като във вица за онзи гневен човек през “соца”, който погрешно се обадил да напсува енергото, но попаднал на топлофикацията , но когато разбрал това и на нея й теглил една…Защото и “професорът” и журналистът със същото име, за когото пиша, са наистина от един кремълски дол дренки.

 6. По програма”Хоризонт”на БНР днес Стефан Софиянски на въпрос какво да направи служебното правителство рекламираше”Южен поток” с думите -те само да го почнат!Екс-президентът Първанов бе по всички телевизии през уикенда!Докато няма политик от техния ранг в затвора не очаквам нищо добро да се случи в България!

 7. към KOSTADIN NIKOLOV:
  “Съветникът” Иво Христов не е професорът И.Христов. И двамата са бесни русофили и това естествено заблуждава, но “съветникът” е малко по-млад и доста по-обтекаем откъмто сексуална ориентация. Води се женен за отявлената путинофилка Галя Горанова, което си е очевидно легендиране. В най-близко бъдеще очаквайте да се поЯви следващия “съветник” Волгин, тоже легендиран за интимник на жената-мъж К.Андролова. То може и президента да се ползва от някакво оперативно прикритие за мъж, щото като гледам госпожа президентшата, първата асоциация ми е като за травестит. Абе най-добре да се абонираме за “А- спекто”, какво ли не сме чели, та тоя боклук ли ще ни се опре.

 8. Как да уточняваме за кого от съименниците и конкуренти в рублоядството И.Х. става дума?

  1. Естествено като прононсирани руски подлогани имцата им трябва да бъдат писани с малки букви и руски добавки.

  2. Отчитайки принципните, дълбоки, функционални и интегрални различия в техните личностни профили обаче, трябва да се добавят и уточненията:

  -ыва хрыстав (московско-груджийский)
  -ыва хрыстав (кремълско-кагебейский)

  Дотук долре, ама брех, мааааму стара, ами и аз като забравих кой кой беше!:)

 9. Вчера май приятел в БГ ми сподели: “Адаш, потресен съм. Преди малко тома томов издигна лозунг по една от талавизиите: “раззия е във възход, ЕС в руини”.
  Питам, нещо конкретика.
  -Няма такова нещо. Като за матРияла е предостатъчно.
  Те, така се получи.След като баце изпълни точ в точ указанията на КОЙ. Издигна възможно най-неизбираемата “дясна” кандитатура да МУ топли мястото. А имахме претендент-слънце в лицето на Трайчо Трайков. Можеще и Андрей Ковачев да пусне и още на първият тур интригата приключваше.
  ДГД за рр и ивохристовците от една долна, мръсна гад.

 10. Пак ще ползвам готов отговор.
  В покорена и покорна държава, покореното и покорно население избира за свой държавен глава покорен и покорен човек на Русия…., логика, нишо друго.
  А че нещата са св следили и следят от чекистите в Москва, в това няма съмнение.
  И ще продължават да се следят.

 11. Докато обсъждаме и осветяваме руската инвазия на национално ниво, в столицата,изпускаме от поглед тревожният факт, че тя си тече успешно и без никаква съпротива по морето:

  Отново, вероятно за последен път, има предупреждение от ЮНЕСКО , че единственият град в България, признат за част от световното културно наследство, Несебър, ще загуби този статут и ще бъде изваден от списъка градовете, признати за световна културна ценност. Това е поредното от няколко предупреждения с ПРЕДПИСАНИЯ през последните години да се махне асфалтът от улиците на Стария град и да се възстанови оригиналният калдъръм, да се върнат на местата си оригиналните икони и църковна утвар в храм “Успение Богородично”, които са заменени или (както казват) “освежени” с нова църковна утвар, светилници, рамки, полилеи, щедро бронзирани и декорирани с изковани двуглави орли и азитаски пауни,налепените китайски тапети с щамповани икони на руски светци и щандове за подажба на алкохолни “сувенири”, позволени от прочулия се с тази “уникална” търговска дейност в храма отец Арсений! Предписанията даваха инструкции да се съборят строящите се тогава сгради (вече завършени!) върху тракийски зидове и разкопки, да не се надстрояват двуетажните къщи във възрожденски стил, да се спре унищожeнието на тракийски некрополи и “освободените” терени да се подготвят за строеж на нови хотели , да се премахнат нови, кичозни “произведения на изкуството”, които не се вписват в стила и традициите на древния Несебър, както и сергиите с руски матрьошки, ушанки с петолъчки, руски хладни оръжия и каски от Втората световна война, тениски с лика на вожда Путин и.т.н.
  Несменяемият кмет на само 8 000 -ят град, но с цели ДВА клуба на русофила (!) Николай Димитров отново се е “разболял” и не отговаря на медиите или се опитва да дезинформира, че досега не е имало предупреждения за промяна на статута на града, селският му архитект, чиито последен “подвиг” е построяването на тоалетна и спирка на пътя за Кошарица за 250 хиляди лева (!), също се е покрил, сякаш няма нищо общо с проблема.
  Последните десетина години гражданите на Несебър многократно споделяха тревогата и възмущението си от унищожаването на безценни паметници на културата от национално значение, част от автентичната история на града и предупреждаваха за надвисналата опасност Старият Несебър да бъде изваден от списъка на градовете, част от световното културно наследство, но БЕЗ ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ И САНКЦИИ от страна на областната управа в Бургас и институциите в София, отговарящи за съхранението на културното ни наследство. Странно, подозрително мълчи и продажният русофил “историкът” Божидар Димитров 🙂 Що така ?!
  Ами щото руснаците, които си накупиха имоти в Несебър,от няколко години упорито се опитват да премахнат този специален статут на града, който доказва българския му произход и принадлежност, за да могат после, неограничени от никого и нищо, да нацвъкат безличните си хотели от бетон,стъкло и алуминий, които със сигурност ще обезличат традиционният български облик на града. Искат да го превърнат в себеподобна, оповръщана и осрана ( с изинение!) кочина с набучени руски байраци по покривите! Ще започнат да носят вода от девет дерета, за да доказват, че Нэсебрь (всъщност) е изконен руски град на руска територия, както става в Балчик. Страшно ги дразни българското в облика на крайморските ни градове и правят всичко възможно да го заличат!
  “Даренията в натура” за рушащи се и нови православни храмове , обикновено носещи името на най-популярният руски светец “Св. Николай”, са много удобен инструмент за започналата подмяна на българските православни традиции с руски.
  За “амбициозната” цел – свалянето на този специален статут на Несебър- руските нашественици умело използваха наивността, невежеството и алчността на местни граждани, които преди няколко години организираха протестни митинги с искането Несебър да се откаже от статута си на световно културно наследство. И част от местните, предвождани от една едрогърда, изрусена русофилка, протестираха цяла седмица, палиха гуми върху крепостните стени, крещяха пред кметството …. Западни телевизии показваха протестите като световен куриоз!

 12. Като се стана въпрос за южен поток – мой много близък работеше разносвач /демек шофьор, доставчик/ на бутилки с технически газове /аргон, ацетилен, кислород и др. например за заварки, запояване и др/ в региона на Бургас. С огромно учудване останах, когато ми разказа, че за Южен Поток в региона на Бургас той лично карал бутилки, че работници има и не спирали уж преустановения строеж. Запитал и моя познат-доставчика в учудване някакъв ръководител на конкретния обект и получил обяснението, че проекта никога не е спирал и продължава да се работи. Това се случва с дата лятото на 2015, за когато /поправете ме ако греша/ се твърдеше, че е отдавна преустановен.

 13. За такива като русофилистиците нашия народ е измислил определението “пачавра леке не xваща”

 14. Началникът на кабинета на Радев е журналистът Иво Христов,а не политологът.

 15. Три пъти започвам да чета текста и трите пъти спирам от отвръщение.На края го прочетох омерзена и за пръв път уплашена.
  1.Прав е СТАМБО .Това го направи нарочно банкянската мутра за да покаже колко е незаменим и ценен.Едновременно и реверанс към руснаците.Направи нещо зловещо,непоправимо за България и ще има последици.
  2.Румен Радев се оказа елементарен човек,без усет,без познания накъде върви сетът,без интелект.
  3.Р.Р. назначи за съветници два изкопаеми фосила от миналият век Иво Христов и Елена Йончева останали по манталитет в комунистическият си период.Нима няма млади хора с политически науки и съвремено мислене и познание.
  4.Знае ли Р.Р, че неговият съветник е консултант в антибългарски филм*България тихо гасне*.Патриоти -къде сте.5.Как ще представя България по света с такива съветници.
  6.Как позволява Р.Р. да се обявяват за негова охрана някакви съмнителни руски типове сякаш излезли от сибирските блата.Нямаме ли НСО,Гвардейци ДАНС ,та някакви типове изглеждащи криминално ще го пазят.Това обижда нацията.
  Въпросите следват.

 16. просто искам 5те години да са вече минали,а те започват сега за мой ужас и антибългари като Христов (живеещ в Брюксел) и Йончева ще ни градят имиджа.Радев изобщо не го коментирам,нямам сили

 17. Ето затова има 2 причини,поради които санкциите НЕ бива да падат (по мое мнение трябва да се втърдят още повече):
  1. Обща причина: Русия след като има претенции да е част от цивилизован&пазарен свят и да е “полюс в многополюсен свят” да научи по трудния начин че си има международни задължения,спазване на международни договори, а не “сфери на влияние” и православен фундаментализъм и грабене “по братски”. Неудобно ми е да кажа приказката за душата и рая,но точно това трябва да научат рашистите.
  2. В частност: Финансов колапс на Руслямска държава ще спре финансовото кранче на нашите русофилистици. Стопанина на блога Иво Инджев несравнимо по-добре е описал каква беше ефикасната причина гоце да смени позицията на БСП за НАТО само за един ден и че на БСП и трябваха МНОГО пари от “Петрол с/у храни” и години руско спонсориране за да се окопити.

  С две думи: “Проблемите на комунистите започват когато свършат парите на другите” (не помня с точност дали бяха думи на Чърчил или Тачър)

 18. Това е поредното потвърждение , че всички в т.нар. (п)резиденски щаб , а и камарадев са спуснати с парашут на Дондуков2. Няма как такава пасмина от неадекватни , непознати и случайни парашутисти сами да се сберат едновременно на едно място. Връзката между тях е преди всичко водещият ги афицер от РИСИ – решетников, който ги е подбрал според неговите си “високи” великоипериалистически и “религиозни” “критерии” , “приидобити” в атеистическата бандитска организация – КГБ. Той ги е назначил според нивото има на придобита рублофилска примитивност. Няма НИЩО ,което да сбира такива СЛУЧАЙНИ хора във всяко едно друго отношение, освен рублофилието им.
  То и другите “капацитети” в НРБ си “избират” министрите ,бизмесмемите и съдебната власт по същият случаен сАвеЦки тертип- и със същият “резИлтат”.
  А за словоглупотевенето на платени примитиви , като и.христов – няма смисъл да се повтаря ,че търговският “баланс” с путлер е минус 10 милиарда лева,т.е. ние продаваме стоките си в ЕС , и оттам плащаме на путлер нефта и газа на свръхвисоки цени, а той не иска да купи никакви стоки от нас,които да запълнят малко огромният търговски дисбаланс.
  1.По времето на соца цялата селскостопанска продукция беше изкупувана от СССР на цена няколко пъти под себестойност и с “конвертируеми” рубли, което доведе до 5 фалита на НРБ – през 1944-47, 1952-53, 1960-62, 1970-те, 1989г..
  2.А също поради високите цени на газа и след 1990 година. Като и без това неконкурентната социалистическа “промишленост” стана още по-неконкурентноспособна, и се стигна до лукановата зима и фалита от 1997г….. и до сега продължава газовата и петролна неконкурентноспособност.
  3.Това принуди “правешкият хитрец” да отвори контрабандата , за да има приходи, защото селското стопанство и прмишлеността са губещи ,заради ниските цени в СССР, което не позволява инвестиции в тях, и изоставането им дори в сравнение околните съседни държави и югорепублики,които нашите традиции от царство България в селското стопанство.
  Малка “компенсация” е контрабандата на петрол на занижени цени от СССР през втората половина на 70-те и началото на 80-те.
  4. Колективизацията и национализацията, които обезлюдяват и обезбългаряват селата , и тика селяните в губещите “заводи”.
  5. След спирането на контрабандният петрол от СССР, през 80-те години, идват заемите от “гнилият капитализъм” , които изплащаме досега.
  6. Изкупуване на огромно количество савецка военна техника, от която няма никаква необходимост, и която води до още по-голям дефицит в НРБ.
  7. Подаряване на оръжие и пари за “братските” режими по света.

  Ниските цени на продуктите от НРБ по времето на соца и след това , продавани под себестойност водят до отваряне на контрабанда, пренасочване към остарели и неконкурентни заводи , и вземане на милиарди заеми.

  И накрая – и.христов нека опита да изнесе поне един тон домати за матушката си! Макар че се съмнявам да може да мине през корумпираният хранителният контрол в родният си путлеристан.А пък и “образУванието” му от социализма едва ли позволява да се занимава с такива непонятни за него неща. Макар да се опитва да изглежда “компетентен” по всички въпроси в платените пропагадни мултфилми на путлер. Той си остава само началнически лакей. И нищо повече.

  П.П.П. Случайните и даже несъвместими помежду им хора ги сбира само външна за тях сила. Гасударската им сила. По точно ги назначава.

 19. Признавам си, че няколко пъти правих самоотвержено усилие да изгледам докрай този унижаващ ни като народ и държава документален филм “България тихо умира”, но от отвращение все не успявах да издържа докрай!

  Благодаря на Иво, че ни го напомни, и че ни го поднесе в тази по-“смилаема” и не така болезнена форма на преразказ за националното предателство на група антибългари, приютени около Руския Резидент, заселил се, благодарение на предизборни манипулации, в Българското президентство от днес, като посредствения “ляв” писач Иво Христов с перфектното кагебистко родословие, за което научихме благодарение на Антон Тодоров, персоната нон грата в Украйна, полу рускинята Елена Йончева, съоснователят на първите просташки вестници у нас Валери Найденов, шопарът “македонист” Красимир Каракачанов, питекантропът Андрей Рачев и съмишленикът му Кънчо Стойчев, социалният изобретател на т.н. “синя карта”, предназначена за руснаци, Ивайло Калфин, алчният нагъл родоотстъпник Румен Овчаров… и т.н.

 20. малка корекция: 3..Това принуди “правешкият хитрец” да отвори контрабандата , за да има приходи, защото селското стопанство и прмишлеността са губещи ,заради ниските цени в СССР, което не позволява инвестиции в тях, и изоставането им дори в сравнение околните съседни държави и югорепублики,които НЯМАТ нашите традиции от царство България в селското стопанство.

 21. Днес в новата рубрика “Сериозността в България” ще посоча квалификацията на СМС за политиката, впрочем това не е политика на Русия, а ИНВАЗИЯ.
  Занапред аз стриктно ще се придържам към това понятие.
  Втората мисъл е на Симо-пачаврата леке не хваща.
  Тази мисъл също има “течен характер”-всяко поредно леке не се забелязва, то влиза в общата течна мърсотия.
  Въобще държавата се движи по течения с Русия, дори да се появи нещо твърдо, сериозно, после се втечнява.
  Ние сме специалисти по теченията и движенията.

 22. Господин Инджев, наложих си да гледам изявленията на Иво Христов, той изтресе “умната”мисъл, че Брекзит може да е спасението на България(от какво ли?). Просто се питам-толкова ли му е промит мозъка? А, ако не е, каква е цената, която са ти платили, за да плямпа глупости?

 23. SMS, приятелю, картината е ужасяваща!
  Но къде е др. Бокова и нейната прокомунистическа шайка корумпирани катили, маскирани под името ЮНЕСКО? Да скочи да защити безценния Несебър от руското бетонясване и българското слугарско опростачване като световна културна ценност?
  О, не! Тя сега, може би, готви второ издание на писанията на изверга че гевара, а може би -първо на лекциите на пол пот по френска литература от лицея в Пном Пен! Или честване на 100 години от рождението на шурея на мандела и великия октомври?
  Едно от хубавите неща,които чакам от Тръмп, е да клъцне милионите за тази червена хранилка!

 24. Пробвах миналата година описаната “‘документална'” поръчкова повърня, но се спрях, защото усетих, че емоцията ми става неконтролируема и острието хвръкна от секирата.
  SMS: Великолепно сте ги подредили! Направо ги виждам по килиите.

 25. Г-н Инджев, 2013 е знакова година за рАЗИЯтската инвазия на Балканите и в частност в Задунайския ни Милиционеристан. Петролът и газът са скъпи, петродоларите в бюджета на “матушката” изобилни, съответно тлъсти са и порциите за ГРУ, РИСИ, всякакви Дарии и комсомолские правдъй. “Полезни идиоти” и на Изток, и на Запад обслужват Кремъл, поръчват се “мистрали”, забранява се проучване на шистов газ, отстрелват се опърничави премиери и президенти и политици, падат самолети.

  Тогава се учредяват БНО “Шипка”, КНС “Васил Левски”, “Безсмертнъй полк-Бълхария”, а Съюз соотечествеников се сдобива с 11 нови местни клетки. Нищо странно още оттогава РИСИ и компания да са готвели съществата иво христов, румэн радэв и останалите за днешните им места. Просто не сме обърнали внимание на червените лампички. Знаем, че в тези “дела” таваришчите са много пунктуални и действат 3-4 хода напред.

  Пред вид шумкаро-милиционерския произход на иво христов решетниковците май отдавна са си го набелязали и наблюдавали. Те винаги залагат на по 4-5 коня, та който и да спечели гонката, не са капо. Ето тук повечко данни за произхода на новия началник кабинет на новия ни резидент:

  http://m.faktor.bg/petak-13/89759-sinat-na-kadrovi-ofitzer-ot-rumno-i-vnuk-na-shumkari-oglavyava-kabineta-na-rumen-radev.html

  “Нашо момче” отвсякъде и види се, няма да разочарова рАЗИЯтските си “хозяи”.

  Респект!

 26. SIMEONE, и аз много обичам тази мисъл за социализма и чуждите пари.
  На МАРГАРЕТ ТАЧЪР е, ето я в оригинал=

  The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.

 27. Сега, ако Радев е ляв крипторусолюб, ТОЗИ десен европейски лидер какъв е с откровената си…по френски… любов към Русия? Че като го слушам това monsieur, ние сме случили напправо на хардлайнер-евроатлантик !

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/92895-fransoa-fiyon-sanktziite-srestu-rusiya-sa-bezsmisleni-i-neefektivni.html

 28. През 1984 сме изнесли за СССР 2558 тона праскови на стойност 1,162.000 рубли или по около 21 копейка за килограм,а кайсиите са продавани по 15 коп./кг.Яйцата по 4,1 коп.за брой/у нас струваха 8-10 стотинки.Замразеното пиле по 94 коп.за кг.Ето като се знаеха тези цифри и човек се разделяше с комунистическата идеология и”интернационализма”и проглеждаше.

 29. SMS e много прав за Несебър. Дори и да не е с български произход, но си е нашето бижу на Черноморието. За съжаление пасажа: “руските нашественици умело използваха наивността, невежеството и алчността на местни граждани” бих го написал “Невежите и алчни местни граждани намериха верен съюзник (кандидат-освободител от юнесковско иго) в лицето на руските новобогаташи”. Защото аз, ако се заселя във Волгоград (и имам парите де), ще си отворя български ресторант, ще си направя храм “Св. св. Кирил и Методий”, ще търся българско училище и т.н.т. Не е луд, който яде зелника…

 30. Скъпи EVERYONE ELSЕ, ама какво направи ти с този ужасяващ линк!
  Колкото и издръжлив, човек съм, та като видях и чух това криминално бостан-коркосу (тур.), плюя си в пазвата и тичам при баба Хатидже да ми лее куршум, че знам ли!…
  Момче бях, но помня как се пенявиха на времето комунделите, че “американските фашисти хвърлили в затвора невинната политическа затворничка, университетска учена, писателка, боркиня за граждански права, марксистка,членка на Американската компартия и т.н анджела дейвис”… Остави нашите, ами и Джон Ленън, и Ролингстоунс се орезилиха..За една най-долна криминална типеса, която трябваше да изпушат на електрическия стол, а не да я кондисват досега!
  А тук нещо от моя агитпроп, познато, но на място!

  http://rebirthofreason.com/Spirit/Jokes/48.shtml

 31. Както всеки болшевишки пропагандатор и въпросният “журналист” Иво Христов си е изпечен ЛЪЖЕЦ!
  Представям си какви “съвети” ще съветва русолюбецът Иво Христов “натовския” “генерал” Румен Радев?!!

 32. Ох, Стамбо, Караиванов, everyone else и всички приятели от форума,

  написаното тази сутрин и на един дъх за съдбата на Стария Несебър бледнее пред апокалиптичната реалност на място!
  Ако се взрете в очите на прекрасните несебърлии, изкарващи с много труд прехраната си и които до скоро бяха толкова горди с културното си наследство, ще видите толкова много болка и безнадежност, че няма начин да не пропишете за това!
  Днес Нова ТВ и “Фактор” са пуснали малки информации, които няма да доведат до реакции и санкции от страна на институции като Националния институт на паметниците на културата, Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) под ръководството на сегашния министър.
  Трябва да се организира спешно всенароден протест в цяла България с искане за административна смяна на общинското ръководство, защото Несебър принадлежи на всички българи, поне да се стопира варварското нашествие, а вече стореното(за съжаление!)като унищожението на римския виадукт напр.до южната част на провлака (останала е само една указателна табела) и много други забележителности, e невъзвратимо! Ще го гледаме само по старите снимки в албумите на несебърлии, пощенските картички и музейните каталози !

 33. @СТАМБО: RESPECT. Наистина е изкуство да живееш САМО с чужди пари – социалисти ли, Тиквата ли – все тая.
  Сестрата ми сподели че от няколко дни разни руси (Гала),леви,русолеви и ляворуси са започнали да подгряват психо-зомбирането чрез астролози,врачки,баячки и т.н. как България ще има коалиция м/у първите 2 партии (в името на спасението и на България естествено) и само разни соросоиди и грантаджии от Америка пречели на това защото били “лоши хора”.
  Е,като гледам последните 15 години какви “добри хора” (и вежливи като вежливите в Крим) са начело, много държа да остaна от “лошите”

 34. Това помните ли го?

  Стипендиант на Бриго ли е Иво Христов?

  Мила Владкова·Wednesday, December 14, 20161,625 Reads
  Преди пет-шест години….
  Никой още не знаеше кой е генерал Радев – в онези години вероятно е бил още майор или подполковник, но във “Фейсбук” се разрази много гореща дискусия дали Иво Христов , бъдещият шеф на кабинета му, не е стипендиант на външното разузнаване и изпратен лично от Бриго Аспарухов да учи във Франция.. Иво отричаше категорично. Жена му, Галя Горанова, беше още по-пламенна от него. но кой ли наистина тогава обръщаше внимание на преводача Христов.? В онези години той беше просто активен човек в социалната мрежа и нищо повече. Освен, разбира се, че много информирани хора, все пак прогнозираха издигането на този млад човек. Как са знаели? Историята вероятно ще мълчи. И във външното разузнаване има почтени хора, които съвсем ясно ни предупредиха. А в онзи период Иво дори не беше дебютирал по телевизията. И нещо друго….Тогава да защитаваш руската политика беше рядко явление.. И Иво го правеше добре, Но само във ‘Фейсбук”. Човекът, който го разобличи, се казваше Петър Балсамаджиев. Сигурна съм, че е офицер от външното разузнаване. Няма как преди години друг да знае за какво подготвят Иво Христов.
  Онзи спор мина и замина. Иво се разсърди, Галя също се гневеше, но изглежда някой беше напипал нещо точно и знаеше какво бъдеще чертаят за момъка с бакенбардите. Дори се бъзикаха с него, особено един възрастен зевзек Сечков, че прилича на френски кочияш с онези бакенбарди….ама кой да помисли, че Иво с бакенбардите ще стане най- важният човек в президентството. Едва ли не моторът за откъсването на България от НА ТО. Онова време беше романтично – Иво защитаваше всяка руска теза.. И го взимаха на мезе. А той и тези зад него съвсем не се шегуваха. Но сега вече никой не би трябвало да му се подиграва. Той успя. Момчето на Кремъл успя. И от него ще зависи нашето бъдеще. Той ще решава къде ще отиде България – в НАТО или в Евразия, а не генерал Радев, И това не е добра новина. Какъвто и да е генерал Радев – той все пак е български офицер, за разлика от момчето с бакенбардите. Руското момче. Стипендиантът.https://www.facebook.com/notes/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2/1300459193339806

 35. С абсолютно разбиране към така добре артикулираните от Марко РУБИО съмнение и грижа:

  “I remain concerned that in the years to come, our country will not give the defense of democracy and human rights the priority they deserve, and will pursue a foreign policy that too often sets aside our values and our historic alliances in pursuit of flawed geopolitical deals.”

  И мъдър ход от негова страна:

  “Given the uncertainty that exists both at home and abroad about the direction of our foreign policy, it would be against our national interests to have this confirmation unnecessarily delayed or embroiled in controversy,”

  http://www.politico.com/story/2017/01/rubio-tillerson-234032

 36. По темата, и аз ги бъркам тези два руски щата с едно и също име. Има много общо помежду им. Но разбирам от прочетеното дотук, че единият от тях е бил проектиран да стане кремълска ЧЕЛНА гъска.

  ps: Ставам и аз клиент на баба Хатидже

 37. Денят си личи от сутринта…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.