“Добрякът” Ламбо злобее от радост, че Радев бил затворил устите на народни представители

“Известно е, че когато казваш на някой истината, го боли и има отрицателна реакция”, заяви днес в поредното имиджово телевизионно интервю “свещената крава” на БСП Стефан Данаилов.

Любимецът на столетницата и най-вече на истинските столетнички в нея, отново претендира да му е “известно”. Макар да не му е известно кой и доколко суфлира на президента Румен Радев ( едва ли му докладват всички срамни истини), той категорично заявява пред БТВ от името на БСП, че такава намеса нямало.”Аз ви го казвам”, натърти той с присъщото си самочувствие на прям другар.

Вероятно знае и по този въпрос толкова, колкото знаеше истината за причината, поради която на БСП се наложи да обърне курса за челенството на България в НАТО, допринасяйки това да стане със сълзлива реч на партиен конгрес.

Както съм писал и друг път, истината е, че мъчителното преобръщане на БСП по този въпрос беше възприето от “конгресмените” тогава заради заплахата на германските социалдемократи да спрат финансовото подпомагане на българските социалисти, ако не го направят. Но на конгреса др. Ламбо говореше съвсем други неща пред смаяните съпартийци, мнозинството от които все пак успя да убеди, че чрез НАТО ще направят крачка към членство в ЕС и към евроблагоденствие, контролирано от правилните другари и другарки.

Всъщност неговият партиен шеф Първанов му е възложил да изиграе ролята на сълзливия молител. А дали му е казал, че трябва да го направи, защото германският депутат Гернот Ерлер го е заплашил през пролетта на 1999 г. в кабинета на президента Петър Стоянов със спиране на финансовото кранче, ако българските другари не престанат да правят изключение на континента с подкрепата си за Милошевич, това не знам. Има вероятност и да му е казал, което прави др. Ламбо лъжец при изиграването на ролята на конгреса. Но за да не го обидя без доказателства, допускам благодорно, че хитрецът Първанов “само” му е възложил ролята , без да го информира за срамния сценарий, по който е писана. Иначе какво трябваше да каже др. данаилов от трибуната: “другари, дайде да се съгласим за НАТО, за което германските другари ни плащат, иначе няма да можем да си платим парното на “Позитано”?

Претендиращият за главен мъдрец по соцлиния др. Ламбо все пак би трябвало да знае, че когато говори за болезнената истина, това се отнася и до него. Свикнал е да чува , обаче, не болезнении, а “божествени” полуистини и откровени лъжи за собственото му мъдруване в ролята на онзи, който уж не давал съвети, но ако го попитали, можел да “помогне”.

Проблемът на този “скромняга” е, че бърка театъра с парламента. Демонстрира го и тази сутрин с пряката аналогия, която направи. Онези депутати, които изразявали несъгласие в Народното събрание ( с новия президент Румен Радев) били като публиката в театъра, която била настроена негативна по презумпция и поради това шуми в салона, разсъждаваше той в интервюто. Само че точно парламентът е място за изразяване на политически несъгласия. Алтернативата е те да прелеят на улицата, ако бъдат забранени в законодателния храм.

Отгоре на всичко др. Ламбо, който го играе мъдър и снизходителен ( прощава на Борисов разни неща, защото си имал качества), демонстрира зле прикрита злоба. Възторгна се, че Румен Радев бил затворил устите на несъгласните с него в парламента чрез репликата “остава ви една седмица”.

Работа ли е на един президент да “затваря устите” на онези, които по презумция ( да използвам и аз сложната думичка) са изпратени да представят народа и да си отварят от негово име устата ( друг е въпросът колко от тях конкретно правят това и колко си налягат парцалите пред началството)?

Вместо да “им затвори устите”, както му се е сторило на др. Ламбо, депутатите, които сметнаха за свое право да изразяват несъгласие, реагираха остро. Но нашият\техният “мъдрец” не е забелязал това и си отваря устата неподготвен с импровизации, базирани на въображение, което по-скоро разсмива заради разминаването между претенцията на актьора да играе добряк със злобно изражение.

И по отношение на Плевнелиев прояви същата дозирана злобица. С пренебрежителен тон го о(т)писа като “слаб играч” без да подозира, че му прави комплимент. Защото “силен играч” е например Борисов, на когото така благосклонно прощава. Или покерджията Георги Първанов- също лукав, т.е. силен играч в надлъгването на дълги руски позиции. Докато Плевнелиев отказа да им играе игрите по техните правила и трябваше да напусне политическото казино, поради което си навлича подигравателните оценки на свикналия да играе менторска роля в партията си Данаилов.

Е, за себе си Данаилов е прав. Глезят го и той се възползва. Така са го свикнали и той царствено, по мадридски приема в дома си на аудиенция просители за интервюта, движенийки се по инерция по нанадолнището като в онези малоумен политрекламен клип, в който караше предизборно заедно със Серго Станишев празен допотопен трамвай, устремен към дъното като стрелка от диаграма, показваща спад на политическия рейтинг.

Това, обаче, че за себе си е прав, не означава, че има правото да бъде “щаден” по повод баналностите, които ръси с презумцията, че са бисери като за обитателите на “Фермата” на Оруел, подчинени на прасетата.

32 мнения за ““Добрякът” Ламбо злобее от радост, че Радев бил затворил устите на народни представители”

 1. Някой наистина трябваше да каже истината на повярвалият си комунистически корифей , истината от която ще го заболи и ще има отрицателна реакция !!

  Браво , г-н Инджев !

 2. майор Деянов е с издълбани сърп и чук на челото.Винаги казва това,което се о

 3. Време е др.Ламбо да си седни на задните части,той любимеца на Боко е затворена страница за столетница-майка.Не да дава безмислени съвети в театъра на живота,там губи почва под краката си и става трагичен герой от времето на бай Тошо, или БТВ е сцената на изява на Серго от километъра,за да защитава РР,парламента се смее кански,на човек който не може да каже две думи на кръст.

 4. Изявите на поредния “полезен идиот” не ме безпокоят особено. Политически активната младеж в момента няма никакви сантименти към другаря, съмнявам се дори, че го свързва с който и да било филмов герой. Нещо повече, много ми е радостно, дето столетницата допря до поредната пенсионирана отрепка, която да й позадигне имиджа. Ще рече, никой друг не се нави, дайте да пуснем бате Серго. ГледАхме клипа с оня, който спира влака, прочетохме юнашкото “Збогом” на другаря и дето се вика – спри до тук. Нямаме нужда от същото и то в двойна доза.

 5. В какво качество обаче му кади тамян медийната прислуга? Актьор? Пич? Специалист по правопис? Политик? Все пак др. Ламбо е сред неколцината депутати в този парламент, които НЕ СА ПРОДУМАЛИ ДуМА в пленарна зала! Не се е чуло за негова законодателна инициатива някаква. Мълчал е като пукал заедно с онзи наглец, който..забравил, щото го болял носът, че преградил улицата, за да си закръгли имота! Ако някой преди 25 години ми беше казал, че такъв боклук ще е зам.-председател на СДС в европейска и НАТОвска България, щях да го пратя при психиатър! А сега вече ние сме за там, ако вземаме много навътре позите на червени мандарини като Ламбо и резилите на “сини лидери” като тоя…, наистина не се сещам за името му в момента!

 6. Серго-ламбо е емация на чалга живота. Посредствен, с отсъстваща ерудиция, плиткоумни, “завързани” политсоцкоректни приказки и дотам.
  Никога не съм имал илюзии за него нито кат актьор, нито кат човек и още по-малко кат политик. Когато разбрах от баце, че заедно гледали серии от “Ние сме всеки км” само си потвърдих оценката. Нищожества облечени в доспехите на силно преекспонирани публични личности. Последното по Петър Семерджиев.

 7. Така и не разбрах, защо БСП е член на европейска партия. Приеха ги за да ги цивилизоват или за да ги ангажират да не водят проруска политика? Май резултата е почти плачевен! Магарето, Арабски жребец не може да стане. България е на опашката. Един тъжен Факт, за който Другарите заслужават аплодисменти! Да вземеш този прекрасен, помъдрял народ, усъвършенствуван с хилядолетия, създал богата култура, обичаи, традиции, доказал себе си по хиляди начини и да го докараш до просешка тояга а децата му да превърнеш в загубили почва под краката си имигранти!!! Черните Мастери са ви много благодарни Другари а вие се оказахте отлични ученици!! Но всяко нещо, което не е от Бога си има край. И вашето тъмно царство също!

 8. Пачавра леке не хваща= Стефан Данаилов.
  Най-добре да посъветва Фатмак Радев да погледне Румънския президент. Човекът без охрана беше в първите редици на протестите в Букурещ срещу техните си комунисти.
  Спре ли финансовото кранче на ГЕРБ от еврофондовете (дано вече евро”лидерите” проумеят какво троянско магаре е Тиквата+Пеевски), спре ли финансовото кранче от ЛУКОЙЛ и Москва на БеСиПе-то им давам най-много 6-9 месеца живот(дори по примера на КТБ да “изпържат” друга българска банка). Ако си помогнем ние има начин да пресечем директивата от Москва за коалиция на 2-те “най-големи”(според социолозите и астролозите) партии от предстоящите избори

 9. Към днешното издание на рубриката “Наивността в Европа” ме подсеща реторичния въпрос на колегата защо комунистическата партия БСП е приета в Европейска партия.
  Ами единствения отговор е поради наивност, глупост и безотговорност.
  Добре е че все още не са приели КПРусия на Генадий Зиновиев.
  А комунистическия функционер Стефан Данаилов е възмижно най-деградиралия комунист, поради факта, че е “човек на изкуството”, сиреч , евентуално би бил “човек на човечността” и доброто.
  Той е избрал да е комунист, а всеки комунист е задължително мръсник.
  Данаилов е псевдочовек на злото.

 10. Това с “негативната публика ” очевидно е някаква опорка на рашколониалистите в България , защото го чувам за втори път по повод маскарада . Като първият път горе долу случайно чух в един от сутрешните уикенд тв.блокове , първия ревлив “натовски” бг.външен министър да ми обяснява, че съм “хейтър”, тъй като новата президентска марионетка била недооценена при такиива като мен . А сега , де ! А иначе- Herr Erler може много да разкаже , но на тези с “опорките” няма тези истини в кой отвор да им влезнат .

 11. ОГРОМНАТА И ФАТАЛНА ГРЕШКА от края на 90-те “сини години” на управлението на ОДС и на преобладаващите антиком нагласи в обществото беше легитимирането на цялата тумба придворни – средни и измислени артистични величия и “интелектуалци” на соца, включително и вече напълно мухлясалите. Те станаха от софрата на Живков – и без срам за моралното си, а при някои -и дейно практическо съучастие като “съветници” във всички престъпления на просташкия режим (Левчев, Джагаров, Дончев и пр.) седнаха на софрата на демокрацията. Никой не им противодейства. Появиха се нови и млади български писатели, артисти,художници със световни успехи- не, не, пак “Стари Планини” за дончо -цончо-антончо- нешка-светлин-ламбо, но не и за Стамбо- не направихме ТВсериал за Стефан Стамболов, ама “На всеки километър” се върти до днес. Не включихме Константин Константинов (“Кръв”- да се видят хубаво комунягите!) и Георги Марков в христоматиите, а в самите учебници по история се оставиха тонове комунистически лъжи.
  Тази културна и ценностна битка спечелиха поляци и балтийци. Личи им. За тази битка можем да кажем като казаното някога за най-престъпната манипулация на дивашките левичарски медии в САЩ през 1969 г. по време на ОПЕРАЦИЯТА ТЕТ. Те лъжат най-нагло обществото и скриват от него, че американските и южновиетнамските войски са размазали без остатък комунягите в Юга и оттук нататък войната се води само със Северен Виетнам. Така левицата скрива истината, протестите на дрисльовците продължават… и така се ражда тъжната констатация “НИЕ ИЗТРЪГНАХМЕ ПОРАЖЕНИЕТО ОТ ПАСТТА НА ПОБЕДАТА”.
  Това направихме в културата и ни личи.

 12. АНТНИКОМУНИСТ, силен коментар, това с КПСС на зюганов много ме разсмя, макар че като нищо могат да го натътрузят! Между него и станышев няма чак такива бездни, от едно котило са.
  “Псевдочовек на злото”- силно и ефектно определение, но ми струва,че е прекалено демонично за него. Той е просто соцпродукт, соцлапач, соцзвезда, соцсноб.. Като витрина на “Плод зеленчук” или на “Валентина”, или плоча с хитове на Тончо Русев, или меню за туристи от соцлагера в ресторант на Балкантурист на Златните.

 13. За мен ламбо като артист си беше КРЪЖОЧНИК и никога не съм го харесвал. До колкото си спомням беше партиен секретар в Народния Театър.
  Като министър на културата няма да забравя неговото “збогом” и 10 000 000 държавна пара, която хвърли на руснаците за дните на русия в България 2008г

 14. Аз ли не съм чул или наистина няма песни срещу путиновия режим. Или актьори да заемат такава позиция. Според мойто скромно мнение има достатъчно репресивни елементи, включително прокуратурата от които ги е страх нашите творци, певци. Надеждата ми е в новата формация на Радан Кънев “Нова Република”, която може би ще стартира утре.

 15. Напомням, ламбовата функция в парламента е логистична; отговоря за придвижването на соцсакралните седалищни части на (брат и сестра) корнелия нинова между парламентарните банки. Априлска феодалщина. Заслужено, народно, вселенско и прочие дебелоочие.

 16. Ха-ха-ха-а-а! Вижте какъв Большой член е спечелил при московското си челобитие водещият (засега) в пистата на държавни глави- рубладжии- молдовската марионетка на Кремъл Додон!

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2017/01/24/2903590_noviiat_prezident_na_moldova_zaiavi_proevraziiski_kurs/?utm_source=dnevnik.bg&utm_medium=widget&utm_content=homepage&utm_campaign=owned-media&ref=embed

 17. Georgi Georgiev
  1 час
  Фактът, че Тръмп назначава Рекс Тилерсон за Държавен секретар е твърде показателен.
  Тилерсон е директор на най-голямата петролната и газова компания ExxonMobil. Той представлява компанията в Русия още от времето на Елцин.
  Едва ли ще иска и ще работи за понижение на цените на петрола. Мисля, че ще е точно обратното.
  Нещо повече. ExxonMobil участва в разработването на голямо находище в Русия “Сахалин-1” с 30 %. В него дял има и японската Sodeco – 30 %, “Роснефт” и индийската ONGC – с по 20 %.
  Понеже руснаците са тъпанари и не могат да добиват нефта си сами, са принудени да разработват много от находищата си чрез западни компании, а най-големия играч там е ExxonMobil.
  Рекс Тилерсон е човек, който иска стабилност в Русия, за да се възвърнат инвестициите на ExxonMobil и да им се гарантира печалбата.
  Това означава, че ще иска стабилност за режима на Путин, с когото се познава лично още от 2003 г.
  Другото, което той ще цели да постигне е задържане и увеличаване на цените на петрола.
  Дано не се окажа прав, но за разлика от Рейгън, който успя да притисне нефтените компании да свият цените и това тласна американската икономика напред, тук ми се струва, че логиката ще е обратна, а последиците ще са катастрофални.
  Нещо повече – През 2014 Tillerson силно се противопоставя на санкциите срещу Русия. Ясно е защо.
  Нещо още повече – Рекс Тилерсон е удостоен с руския орден “Дружба” като Путин лично връчи медала на среща с ръководители на енергийни компании, която се проведе през юни 2013 г. в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург.
  Всъщност, целта на администрацията на Тръмп ще е ДА ПРЕВЪРНЕ РУСИЯ В СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА САЩ, като гарантира стабилност на диктаторският режим на Путин, вкл. и чрез външнополитически отстъпки.
  Тилерсон е и от онези мениджъри на ExxonMobil, които се противопоставиха през 2008 г. на част от акционерите в опита им да ориентират компанията и към производство на алтернативни източници на енергия.
  През 2011 г. от името на ExxonMobil, Tillerson подписа споразумение с Русия за сондиране в Арктика на залежи, които се оценяват на 300 $ млрд. Заради санкциите през 2014 г. тези сондажи бяха спрени.
  Да не говорим за освинването на практически недокосваните от човешка ръка ледове в Арктика, както и бруталното замърсяване.
  В едно съм убеден. Назначаването на този човек е твърде показателно и се надявам да не съм прав.
  Но това поне ще доведе до форсирането на изследванията за по-евтина зелена енергия, разработването, разширение на производството и използването на електрически автомобили.
  Малък плюс в сравнение с очакваните негативи…

 18. Не е по темата,но тук се спомена с надежда Тилерсон.

 19. България е най-лошият пример за, ” Как се създава демократична държавност” и най-добрият пример ” Как не се създава демократична държавност”. “майор Деянов” е, живият пример на горните две еднаквости…лош+добър=КГБ/ДС . Да припомням за Желювата ” нежна” революция, като най-“грубата” измама наложена на народо-населението след турското и руско иго, няма смисъл, коментирано е тук многократно. Без барикади няма да променим примерите по горе а,може би ще се примирите – Аз немога! Единственият светъл лъч в пещерата на забравените, струи неугасващо от този блог. Поклон Г-н Инджев и уважение за, всички списващи тук

 20. Малко извън темата.В Каспаров.ру попаднах на материал за “зелената революция” в Иран през 2009г.:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58863E9D7D3CA
  Да си спомним за този протест,тази революция на гражданите на Иран срещу религиозната хунта, две години преди “Арабската пролет” , 4 години преди протестите в Турция и в НРБ против обръчгархски.
  И от многото протестни движения на запад ,които се случиха през последните години, забравихме за иранците,които истински желаеха да отхвърлят властта на религиозните тирани.Докато на запад протестите нямаха този залог ,както “зелената революция” в Иран.
  Там няма такива никакви “животозастрашаващи” спорове между антисистемните и системните, между глобалисти и антиглобалисти, между либерали и консерватори. Там има ислямисти,които отговарят само със стрелба. Което още повече изисква да НЕ забравяме “зелената революция” в Иран. Защото аятоласите и путлер са съюзници. И това е още една причина да я помним. Ей така – за всеки случай. За да няма пак … на всеки километър. Също ,като в Сирия ,и в Украйна!
  Нека да не свързваме зеленият цвят само с ислямизма и аналогичните му “зелените човечета”, нека да го свързваме и със зелените “протестъри” в Иран!

 21. Да ни е честито! Монархо-социализма (и фашизЪма, ако към тях се присъединят боленсидеровци) успешно се завръща във властта!! И дружбата ни, като слънцето и въздуха ….. се завръща и укрепва все повече и повече! Горко ни!!!!

 22. @КИЛИЕВА | ЯНУАРИ 24, 2017, 21:06

  Ох.

  Сега пък ‘надежда’.

  Не, няма надежда. Затегнете си коланa.
  Явно до (скорошния) край на света ще трябва да се наслаждавам на новопристигащи есхатологични предложения, медийни истерии, мрачни супекастъри, и възкръсналата анджела дейвис!

 23. Щом Данаилов е професор какъв трябва да е Ал Пачино?

 24. Антикомунист, “човек на изкуството”, означава Майстор в правенето на нещо! Но това умение не е задължително, да се ползва за добро! Правенето на Добро, изисква да имаш Любов и колкото повече я имаш, толкова повече правиш добро, защото те са свързани! Ако се поддадеш на омразата, ти вече развиваш уменията на сатана и лъжата става част от теб. Ние човеците имаме голям проблем да разберем, че не можем да сме Майстори и в правенето на зло и в правенето на добро! Не се полувава! Едното убива другото. В тази връзка, мисля, че сгрешиха всички. Сгреши депутата, който не можа да изтърпи Р.Радев, да си прочете речта, (позволи на омразата си да вземе връх над мъдростта му) грешат и социалистите, като злорадстват, че Радев затворил устата му. Получава се нагнетяване на омраза а тя води до лъжа и жестокост, които се натрупват като отрова в душата на човека. Отзад сатана злорадства и като паяк плете нови интриги а народа плаче и се пита докога в България няма да има Любов! Да много е трудно да има, защото ние не се учим да правим добро!!

 25. Бяло дърво,
  Въпреки че коментара ти е човечен и добронамерен, той автоматически попада в рубриката “Наивността в България”.
  Ако не ми вярваш, опитай се да свържеш “Любовта” и “Доброто” в България със подържаната от Държавата система(верига) от паметници на съветската агресия.
  Както много пъти съм ползвал снимката горе вдясно, сега ще ползвам Пловдивския Альоша.Просто по височинен(долен, низък) признак.
  Понеже изглежда че си дълбок психоаналитик, обясни на публиката как половин милион пловдивчани от всяка възраст, пол, професия,ниво на интелект,култура, жизнен стандарт и пр. реализират своята човечност и любов под символа на робството.Ето го пловдивския морален , художествен и творчески пейзаж:
  – дечицата от детските ясли градини от сутрин до вечер пеят песнички, слушат приказки, играят и се радват под ботушите на руския агресор
  – учениците декламиат стихотворения за Ботев и Левски, биват обучавани в родолюбие(патриотизъм), изучават с гордост историята на Родината си под дулата на автоматите на руските окупатори
  Следва….

 26. На 11.11.2016 г. пред Ани Цолова Ст. Данаилов казва: “Генералът пада малко катил”. Реакция от страна на водещата няма. За др. професор и бивш министър на културата Данаилов изобщо не се учудвам, но за водещата да не знае значението на думата “катил” е непростимо.
  На 5.12.2016 г. хванах не от началото предаването “Денят на живо” (повторение) на Канал 3 с водещ Мая Костадинова. Събеседник беше Антон Тодоров. Той отвори дума за казаното от Ст. Данаилов пред Нова телевизия. Бяха разменени няколко реплики, от които стана ясно (поне за мене), че според Тодоров това е недопустимо, а според водещата е едва ли не комплимент към Радев.
  В сайта на Канал 3 за Мая Костадинова тя казва:”Търпя критика и различно мнение”. Не мога да съдя за знанията и качествата й, но или тя не знае значението на думата “катил”, или го знае, но умишлено го игнорира.
  Аз зная със сигурност какво значи “катил”, но си направих труда да потърся и речник. Ето какви значения за тази дума дава https://bg.wiktionary.org/

  катил (български)
  1. престъпник, убиец.
  2. Едър мъж.
  3. разг. презр. Определение за личност, която не прави нищо, бездейства. Единствената цел на тази личност е да пречи или по някакъв начин да възпрепятства останалите членове на едно общество.

  Синоними
  престъпник, убиец, злодей, каторжник, затворник, келеш

  Въпросите ми са два.
  1. Какви качества на Радев от изброените в wiktionary.org визира Ст. Данаилов, определяйки го като “катил”? Напомням, че Ст. Данаилов не говори като обикновен гражданин, той представлява инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радев за президент.
  2. Защо нито един журналист или TV репортер, водещ злободневни предавания, не обърна внимание на думите на Ст. Данаилов в изложения смисъл? Дали това е недоглеждане или е умишлено?

 27. Разбирам, обаче Вие кажете, роба ли е вдигнал този паметник или поробителя му? … Аз бил казал и роба и поробителя. В съдружие вършат делото на сатана, защото и двамата са му ученици. Единия е приел роля на господар а другия на роб! Любовта разбира се трябва да върви ръка за ръка с Мъдростта и Истината.

 28. Браво, господин Инджев! Безпогрешен, както винаги!

 29. Коментара на колегата за значението на думата “катил” и използването й от комунистическия функционер Г-н Стефан Данаилов без никакви пречки заема оценка по петобалната сисстема 6+.
  Става въпрос за рубриката “Идиотизма в комунистическа България”.
  Индиректно той квалифицира всички споменати лица като идиоти.
  Идиотизма, глупостта, наивността, безпардонността са основа на живота у нас и задължителни в комунистическата ДЪРЖАВА.
  Силен поздрав за силния коментар!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.