Марешки е московски дубльор на пилотния проект Радев

Вчера се разминах на с т.н. български Робин Худ на входа на БНТ ( където гастролирах в публицистично предаване за първи път от година и половина). Нито се познаваме, нито се припознаваме, за да имаме какво да си кажем.

Новата звезда на популистския български небосклон Веселин Марешки бе окачествена от анализатора Иван Костов пред БТВ като най-ярката по отношение на проруското поведение, демонстрирано от кандидат-президент по време на неотдавнашта кампания, а Румен Радев постави “едва” на второ място.

Може би е прав Иван Костов, когото наричам тук анализатор, защото говореше в такова качество. Не знам с какъв инстументариум е измерил изпреварващата позиция на Марешки по скалата на путинофилството у нас пред тази на пилотния проект за медернизация на петата колона Румен Радев. Вероятно става дума за вербализацията на очевидното. Защото Марешки ставаше и лягаше с мантрата за дружбата с Русия преди , сега и в бъдеще. Докато Радев по-скоро я слагаше на кантара като противовес на дружбата със Запада, на която той много държал, обаче…

Кое от двете е по-деструктивно за евроатлантическия избор на България, (не) е трудно да се каже.Например възходът и падението на руския продукт “Атака” показа нетрайността му. Фронтално атакуващите с руското знаме у нас събират самнителни лица около себе си, докато Радев несъмнено стана лице на руския пробив в българската политика пред света.

В този смисъл Марешки е новият Сидеров, но с други средства. Има ги явно в изобилие, след като вече обещава и магазини с евтини хранителни стоки като продължение на кампанията си по пазаруване на народната любов. Откъде ли идват парите му, които позволяват тази благоприятна за градене на личен престиж благотворителност и има ли връзка между поклоните му към Москва и нейното отблагодаряване за неговата служба в името на “вечната дружба”?

Сидеров спекулираше с историята, религията, чуждомразието и прочие съветско-руски уреди за инквизиране на българския народ в полза на една загубена по дефиниция евразийска кауза, непривлекателна в прагматичния смисъл на думата за около 97 на сто от българите, бойкотиращи не просто руското влияние тук, но най-вече самата мисъл да вземат и да се запътят по някакъв повод към Русия. Сидеров се задържа в ролята на великия инквизитор с георгиевска лентичка до момента, в който в Москва решиха, че клоунадата му вече повече вреди, отколкото помага за задържане и разширване на руското влияние под подлия напор на еврофондовете, завъртели главите на прагматичните българи. И ето че московците си направиха правилния избор и се включиха в състезанието за влиянието (си)  по начин, подобен на европейския, но с далеч по-малко разходи на стойност някакви си милиони, срещу европейските милиарди.

На това др. Живков му викаше лозунгарски: “ефективност и качество, качество и ефективност”! После всичко (му) се сгромоляса, но кой да се поучи тук от негативния опит в изкуственото поддържане на ниски, субсидирани “по втория” начин цени…

 

 

P60910-0434021-2

15 мнения за “Марешки е московски дубльор на пилотния проект Радев”

 1. В днешното издание на рубриката “Научните открития в сайта”, недвусмислено поставям прогнозата, че комунистическо-проруската пропаганда и служене на Москва от страна на комунистите(петата колона) и ДЪРЖАВАТА ще бъде МОДЕРНИЗИРАНА.
  Този процес на доработка, осъвременяване , ъпгрейдване и пр. ще бъде несъмнено реализиран от Президента Г-н Радев.
  А в рубриката “Наивността в България” посочвам мисълта на комунистическия функционер Г-жа Елена Йончева за Г-н Радев, че той “няма опит в задкулисните игри” . Навярно е права, но това означава, че самата тя знае , че тези, които го поставиха начело на Държавата имат, сиреч комунистите.
  Второ, Г-жа Йончева намеква,че на Г-н Радев му предстои да придобие опит в тези задкулисни игри.
  В противен случай няма защо въобще да поставя въпроса за тези игри.

 2. Марешки е “Любимец 13” на таксиметровите шофьори във Варна, както и пенсионерите редящи се на опашки в неговите аптеки.
  Успя на изгради имидж на мислещ за народа човек и тези които го подкрепят не си задават въпроса за вълкът в овча кожа.
  Не може да се отрече, че е брилянтен продукт на службите в сянка, докат клетот дясно си Мери “интелекта”

 3. Иво Инджев: RESPECT както винаги.
  В тотален противовес на темата:
  Днес, на тази дата е роден титана Стефан Стамболов,когото Европа наричала Българския Бисмарк.Опълченец на Шипка, този който подкрепи Батемберг, този който измъкна България изпод миризливия руски сапог, строител на България по време и след Съединението.
  Утре 01.02. е годишнина от избиването на Българските държавници и Българската държавност вследствие Народния Съд.
  “Българио, за тебе те умряха…” Иван Вазов

 4. Лошото е, че за проекта “марешки” путин изобщо не се охарчва. Захранват го с ограбените от нас пари чрез пирамидата “лукойл”, която “алтруистът” уж атакува и громи с ниските си “конкурентни” цени. Схемата е елементарна до втръсване, но “мъдрото” природонаселение, дето уж говорело с “глас Божи” и на телефонно обаждане хвърля спестените си парици през балкона.
  Та затова чувствителна част от зомбирания плебс ще гласува за марешки, неспособна да осъзнае, че я крадат с милиарди, от които “щедро” я даряват с мизерни левчета…

 5. За мое най-голямо съжаление установих, че хора гласуват за Марешки с единственото обяснение, че той продава по-евтин бензин и това за тях е добре, докато от другите политици не виждат реална полза. Това е страшно.

 6. Имащият изцяло визия на мутра маГарешки е свежият продукт на КОЙ. И за да няма грещка е изцяло в русофилска обвивка напълнена с “преводни рубли” (долари и евро).
  Сега, давам на всички които са пропуснали възможноста да се насладят на интервюто на Стопанинът на БЛОГА НИ вчера пред Радио Пловдив-най-доброто родно радио.
  http://bnr.bg/plovdiv/post/100790027/tramp-napravi-golam-podarak-na-islamistite

 7. Ето нагледен пример как хибридната пропаганда вече вършее и из сайтове, които (уж) доскоро ги брояхме към сравнително незасегнатите от заразата…
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/93607-prestrelkite-v-donbas-se-razrastvat.html

  “Оперативното командване отчита изостряне на обстановката покрай линията на съприкосновение. Рязко е нараснал броят на обстрелите, много са разрушенията, има жертви и пострадали. Украински сили са атакували РЕПУБЛИКАТА, използвайки минохвъргачки и танкове.”

  Главните букви са от мен.
  Коя е тази РЕПУБЛИКА бе, другари от Фактор?
  Непризнатата от никого бандитска ДНР?
  И ако се оправдавате с цитат от БНР, да ви попита човек – вие толкова ли нямате ум в главата, та да добавите “непризнатата от никого самообявила се “република””?
  Нейсе запуши я…

 8. Пришиването на тов. Молотов, пардон!- др. арабист Чуков като интелектуален гуру на марешката рубладжийска тумба също говори за премислена (а где, друзья- угадали!- в Москве белокаменной!) кадрова стратегия, та геополитиката е ясна: Всегда със СССР!”. Пред тези факти се втрещих, когато онзи ден ЛукаВски, ОТ ЛУКАВАГО, или някой друг беше, заяви, че герб, рубло-“патриотите”, марешки и РБ можели да формират…дясно мнозинство! Дано подигравката им с гласовете, доверието и надеждите на 300 000 българи като нас скоро им се върнат най-тъпкано! И няма начин това проклятие да не ги споходи, като се има предвид, на кого са седнали да се умилкват за 1-2 министерски кресла…дивани.. и секретарките към тях като бонуси!

 9. Анализатори казват, че от един литър се печели около четиридесет стотинки. Лукойл го продава за 2.10лв. Марешки го продава на 1.80лв. Както се вижда дори и за Марешки остава печалба и не излиза от маржа. Но дори и да не остава, печалбата е другаде- печели се много лесен електорат по най-тънката струна и най-масово потребление. Той казва, че печели от оборота, добре, но като го изберат и спази обещанието си в цялата страна да е толкова, от къде ще му дойде печалбата като потребителите са все два милиона и няма да ходят само при него. Но над това едва ли ще се замисли наивният избирател, който гласува само по веднъж за спасители, но спасителите се редуват като шишета на конвейер- веднъж за дедото, веднъж за пенсии, веднъж заради лоши имигранти , за шоумени, които са едновременно и суверена, но суверена не може да е и шоумен. За това в България винаги ще е сиво петдесет нюанса, щото е петдесет нюанса червено!

 10. Роенето започна,първо лидеров,после Каракачанов и сие,а сега наяве магарешки,отбор от кремъл,на тавариш путин.С какво ще се хареса,, мага,,-е с ниските цени,от къде,от кремъл на путин-великите комисионни,с които боравят,, нашите,,братушки.Рекетите на Марешки са добре известни на нашата мила прокуратура,която не знам защо си затваря очите и изпада в летаргичен сън-докога.

 11. В НРБ има и много “по-успешни” бизмесмеми от марешки, но нито един от тях не тръгнал да субсидира популистки , като него?!!? Явно не са толкова “способни”, след като той “може” , а те НЕ могат?!? Или пък няКОЙ му дава пари с неустановен произход от контрабанда, черна икономика, криминални дейности и чужда организирана престъпност(ОПГ) ,която има ресурса да влияе в НРБ от над 70 години?!?!
  Освен това марешки не е казАл защо в НРБ има монополи, КОЙ ги е създал. Също обявяваше ,че не е против герб и бб, въпреки че именно те са управляващите довчера и би трябвало тъкмо те да са го подтикнали да навлезе “в политиката”, защото пък марешки се представя като “борец против статуквото”.
  А иначе само ръси някакви неопределени и неустановени “разсъждения” , които явно няКОЙ му суфлира, и без да ги “осъзнава”, или поне да ги “преживява” докато се намира на предоставената му за целта телевизионна сцена. ВСЕКИ може да иска всичко , като в детските приказки, даже и невъзможни в нашата сегашна реалност неща. И след като НЕ може да ги реализира поради ЛИЧНИТЕ си “способности” или поради обективната днешна невъзможност , брътвежите на марешки ще си останат само едни детски приказки. Но в повечето случаи те служат освен за забавление на най-малките също и за някаква поука за тях.
  Докато популистките разказвачи на сказки през прИхода не носят никакво забавление, а пък още по малко поука – дори и за “порасналият” им “хелекторат”. А само ….. разходи…..за “слушателите” им.

 12. Имахме кандидат пробългарски за ПРЕЗИДЕНТ-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ
  Сега имаме кандидат пробългарски за ПАРЛАМЕНТ- НОВА РЕПУБЛИКА.
  Медиите -нищоговоренето срещу сериозния дебат
  Петоколонниците активирани на MAX.

 13. Кошмар. Докарахме я дотам, ще водим класация на руските слуги.
  Вчера попаднах на следното, из размислите на Жан-Жак Русо върху управлението на Полша:

  “Vous ne serez jamais libres tant qu’il restera un seul soldat russe en Pologne, et vous serez toujours menacés de cesser de l’être tant que la Russie se mêlera de vos
  affaires.”

  http://www.espace-rousseau.ch/f/textes/considerations_pologne.pdf

 14. По темата:
  Каракачанов и Гранитски са отличени от едни хора с “наградата за лидерство”- СТАМБОЛОВ. Знаете ги, тези противно находчиви и нахални манипулатори от библеотекарския… Страхотно “предприемчиви хора”, като сидеров,симеонов, дори прясно отличения кара….,които си имат и медии за манипулация на отчаяния,немислещ до степен на тъпота българин. Разбиването, унищожаването на потенциала на СДС от 1990 г.се случва и в наши дни-реформатори – “сдс” начело на който е един “лукав” човек, бившо величие в ЕС с “десни” и не до там убеждения,едно зелено по горски човече от Плевен, реформаторът от руините на десните с фамилия, напомняща за столицата на политическия разврат, докторът с пръстовите отпечатъци…Каква ли не гавра не премина през сините редици, за да се аргументира, че власт и политика не са обществена, а лична кауза. Да ви добавя, че в “съвета” на “реформаторите”/НИС/ закономерно се появява еди хитрец от Варна с инициали Я.С.Бившо талантливо дете на сдс дпс, отново сдс…Къса ви е паметта съфорумци.И вашата-мили българи. Схемите на едни човечета, на североизток от нас, са едновременно прости и…гениални. Пари,огромно количество, давани на тези които ги обичат до степен на патологичност. И дават резултати – с НАТО и ЕС, но в прегръдка с поробителя. Долна, отвратителна ситуация, караща възрожденците и великите ,запазили България, да стенат в гробовете си…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.