Добрите примери в десните листи

Дойде време да изкупя ( повече от) един грях” в очите на онези, които смятат, че не трябва само да се критикува и че е лесно да стоиш отстрани и само да посочваш негативите, без да даваш алтернативите. Но го правя с предварителната уговорка, че няма да публикувам коментари на желаещите (също така) да се нахвърлят върху споменатите по-долу имена – че отгоре на всичко и анонимно, включително с хитроумни намеци, за да избегнат моята “цензура”.

Желаещите да посочат несъгласието си със споменатите в този текст кандидати за депутати, са свободни да се обърнат към сайтовете на съответните партии. Защото не желая ivo.bg да бъде превръщан в територия на водените и без това “граждански войни” между принципни съмишленици и в плацдарм за престрелките, в които “приятелският огън” взима повече жертви, отклокото при стрелбата от левите окопи.

Иначе казано пиша този текст “за сведение”- ако някой се интересува от мнението ми. От ( горчив) опит знам, че т.н. дискусия между десните съмишленици лесно се превръща в битка между тях и не желая нито да я паля, нито да я “модерирам”, т.е. да я поддържам с нови съчки в огъня.

Не че правя някаква лична класация ( че кой съм аз, да заставам в такава поза?!), макар да имам право на всякаква ексцентричност в личния си блог, който не натрапвам никому. Но искам да поздравя различни партии за избора да издигнат доказани с дейността им личности в листите за следващия парламент.

В скъпернически краткия “списък” по-долу няма да видите имената и на други , заслужили ( по мое скромно мнение), личности. Защото не ми се интригантства с препоръки, които не са ми поискани. Нямам претенции за изчерпателност на положителните примери.

Поздравявам “Нова република” за решението да поставят начело в листите си триумвирата на единствената ярка опозиция на статуквото на вътрешния сговор и рашисткото съглашателство в предишното Народно събрание, състоящ се от депутатите Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров. Който е следил дейността на тази будна клетка на българското общество в парламента, ще ме разбере.

Паздравявам “Да,България” за това, че са успели да убедят други трима професоналисти от най-висок ранг в познанията им за международните отношения ( и междусъюзническите на първо място), като Велизар Шаламанов, Стефан Тафров и Александър Кьосев. За ветерна на българската демокрация Пламен Даракчиев- също.

И да, подкрепям изненадаващото за мнозина включване на Евгений Михайлов и Георги Боздуганов  на челни позиции в списъка на ДОСТ, което не им носи автоматично гаранции за депутатски пост при лютата битка за гласове в конкуренция с ДПС, но е сигнал в правилена посока. Насочена е към бъдещо приобщаване на онзи сегмент от българските турци, който има потенциала да стане значим съюзник на българските прозападни партии, за които е трудно да вземат такъв завой за съюз с ДОСТ като колективно решение.

Решението на Евгений Михайлов и Георги Боздуганов вероятно ще предизвика обичайните страсти в демократичната общност поради причини, които не искам да човъркам. Стойността на това решение е в символиката на жеста, а не в очакването за сензационен електорален пробив. Това прави чест на двамата кандидати, които трудно могат да бъдат заподозрени като “службогонци”, присъединявайки се към формация, на която социолозите не дават никакъв шанс да прескочи парламентарния праг.

Случаят е повод да призная, че съм грешал в оценката си за Лютви Местан в лично качество. Не си приписвам “заслуги”, но съм коментирал ръководената от него ДПС пред чужди кореспонденти ( например от “Ню Йорк таймс”) като проруска и за моя изненада соченият за най-влиятелен вестник в света наистина за първи път определи партията като такава в статията си края на декември 2014 г. Беше голям пробив. Медиите на Запад  близо четвърт век щадяха ДПС в това отношение заради страдалческото минало на българските турци в НРБ.

Пробивът разгневи тогава Лютви Местан и той поиска извинение от всекидневника, но в днешно време самият той признава, че не е бил прав, тъй като под влиянието на Доган и подобните му ДПС наистина се доказа като проруски инструмент за влияние в България.

Надсмях се над г-н Местан, когато се обиди, защото не му вярвах, че наистина се е засегнал от нещо, което намирах за очевидно. С течение на времето обаче той се превърна в един от малкото политици в България, които дръзват да наричат нещата с истинските им имена по отношение на руската намеса. Тази позиция заслужава подкрепа.

Евгений Михайлов и Георги Боздуганов може да не постигнат нищо на депутатското поприще, но дадоха знак, който трябва да бъде забелязан ( и последван) от онези, които споделят опасенията, че опитите на България да се отскубне от прегръдката на руската мечка изискват обединение на усилията и заравяне на братоубийствената томахавка, от чието размахване печелят само червенокожите и мелезите от племето ГЕРБ, които се правят на бледолики.

 

За разведряване си позволявам на края малък каламбур в духа на текста с обобщението като за случая: Да, на Боздуганов, не на томахавките!

75 мнения за “Добрите примери в десните листи”

 1. Как да си направите политически оригами ?
  Направете си оригами за полилея и се насладете на сменящите(подменящите ) им се цветове !
  Как става ли , ето как!?
  Вземете ножица , шаблон за кръг , примерно 5 см диаметър, конец, лепило(марка Келепир) и листи цветна хартия ,като количеството на червената ,да е колкото всички други цветове взети заедно.
  Изрежете кръгове от всички цветове , а червените да са отново , колкото другите взети заедно.
  Сега към всеки червен кръг залепете цветен, примерно – червено със светло синьо, червено с кафяво , червено с тъмно синьо, може и червено с червено (там където нещата са по наследство и болестта е вече генетична ).
  Сега едностранно направете отвори , завържете конци и провесете с различна дължина кръговете на полилея си!
  Отдалечете се и пред вас ще се открие феерия от цветове , където разбира се червеното преобладава .Раздвижете въздуха и кръговете ще започнат да е въртят, кой наляво ,кой надясно.Ще започнат да с менят цветовете си , според вятъра (ще се въртят по течението на въздуха – флуида , както им е най – малко съпротивлението и ще им е по удобно да се нагодят удобно на кибик) който им е направен.
  Вечерта ,седнете на масата , и си сипете чашка ракия.Не отпивайте още, а погледнете към полилея с оригамите.Светещия вече полилей , ще ви изглежда още по цветен и вие ще въздъхнете доволен от себе си.Дори може да си представите ,че сте японец.Япония , ааа ….вишните ….. Марко Семов , Атанас Семов канд..ид……ат….. Опаааа…… не не , не мислете в тази посока ……ще ви се яви и Сидер така! Кошмар…..!
  За да се отърсите от тягостната , стряскащо кошмарна мисъл , ударете чашката на екс и проверете какво виждате сега като погледнете оригамите на полилея.
  Сега след чашката , гледайки към светлината на полилея и цветния калейдоскоп от оригамите , ще осъзнаете че гледате “ И пътят , и истината и живота !”
  Само дето Господ още не е скокнал от там!
  Но никога не е късно за изненади , при тези врътки на кръговете , знаеш ли как ще се нагодят!
  Удрете още няколко на екс, да ви се уталожи душата !И погледнете отново оригамите .
  Този път вече , наистина ще видите алюзия във вид на някакъв познат образ от новините .
  Вижда ли сте го на екрана ,всяка вечер без пропуск , все се кара на някого , все недоволен , и обиден за нещо .Последно обсъждаше нещо за врабчетата , гръмогласно…. , може за литература да говори , за Радичков.Може да иска и къщички за врабчета да прави – като предизборно обещание, не стана ясно много .
  Вие като пиете ракия , замезвайте .Ако нямате филе , все някоя лъжица свинска мас намазана на филия ще се намери , тя поема алкохола добре !
  Само ,че да знаете ,ако алюзията ви се престори на господ не подскачайте от радост , че ви се е явил на ракиеното парти .Това не е Господ , а негов пратеник , наместник.Вместо да ви праща поп да ви опява , е решил по модерно му да ви прати областният си управител .
  Я по-добре , за спокойствие удрете още няколко !
  ЕЕЕЕЕЕ….. това е друго , образите на алюзията вече са съвсем ясни .Кръговете се въртят и изписват 2Б, КН, РБ2….. КРК…..ДА ..ДА ДА …. .Връткат се и пишат ли пишат кръговете въздушни химери!
  Виждате ли как се оправят нещата , чашка след чашка ,оригамите изглеждат все по ясни и по цветни!
  Изглеждат ….. а всъщност са си все такива , но трезвен , не ги виждате !Защото надеждата , както казват ,умира последна , а и лъжите хващат декиш на трезвено !

  Е…… разбира се , в това алкохолно състояние , по закон е забранено да карате автомобил.
  Дори новото е ,че следва затвор след толкова промили .
  Но…. Никой не ви е забранил да ходите пиян на избори !
  Изглежда още не са се усетили кръговете , че пияните виждат по-добре “Истината , и пътят и лъжата”!

  PS
  Запасете се предварително за 26-ти!
  В деня, врътнете една преди гласуване .
  Ако ви разочароват , ще се оправдавате , че сте бил пиян.
  Но ако сте гласували трезвен и ви излъже някой Моско , оправдание … няма ..вие сте си виновен !

 2. ИВО задава конструктивния тон към десните, освен дървото, което заслужават от нас заради цялото си цупене и цепене-тук не визирам колаборантите и герберските присъдружници като Москов, ЛукаВски и пр.-но нищо не пречеше ДА, БЪЛГАРИЯ! и НОВА РЕПУБЛИКА ДА СЕ ЯВЯТ ЗАЕДНО.За ДОСТ е ясно, но малко рано, РБ е вече отписана кауза и Хиподилът ще донесе толкова ползи на “дясното”, колкото Любен Дилов-Син, син, син, че чак червен!-донесе на СДС преди като коалиционен партньор.

 3. Не сте сам в преценката си !
  Има надежда!

 4. http://www.NOVAREPUBLIKA.bg
  Бюлетина номер 4
  Само с едно не съм съвсем съгласен с Иво Инджев и всички политилози,анализатори и социолози: Защо “Да България” се пришива в дясното пространство при положение че те самите не искат да бъдат припознавани като дясно-ориентирани?

 5. Браво!Не харесвам нападките на Е. Михайлов и Г. Боздуганов към И.Костов,но сега не ги “нападам” за ДОСТ.Веднага се почна едно бълване към тях,на което,ние,българите сме много способни!С уважение!

 6. Г-н Инджев,
  Добре направихте ,че посочихте личности изявили де като достойни българи и намерили място в листите за НС.По този начин давате кураж и рамо.

  Групата за натиск от НОВА РЕПУБЛИКА постигна резултати в миналият парламент съизмерим на цяло мнозинство.Това е най качествената и сигурна дясна формация.
  Зарадва ме факта,че двама достойни политици,доказали се до сега ,Тафров и Шаламанов са кандидат депутати от Да ,България.Нека накрая спре тази практика за охулването на десни хора и отказването им от политиката,или безпринципно преминаване на срещуположната страна.
  Искам да вярвам,че и формацията на Местан ще бъде честна пред избирателите си.
  На много места тези кандидати ще се явят в конкуренция.Нека никога не вдигнат нож срещу конкурента си със същатата кауза.Обръщам особено внимание на Е.Михайлов и Боздуганов,защото се познаваме..Нападките не са печелившата кауза.
  А залогът е да я има Европейска и Натовска България.

 7. Господин Инджев,

  Не мога да се съглася напълно с вас относно господин Местан/агент Сава. Местан е изключително хлъзгав и допреди няколко години нямаше нищо против да прави мили очи на инфилтратори като ВТБ (докато купуваха Булгартабак), както и на по-очебийната пета колона в лицето на БСП и господин Кой.

  Смятам, че неговата внезапна ненавист към деструктивната политика на Русия е изключително и само провокирана от смяната на конюктурата.

  Неговата неискреност е също така издавана от възторга му към Ердоган, който е просто копие на Путин в Турция.

  Поздрави,

  Васил Коцев

 8. Съгласен изцяло с брилянтният анализ на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Нали и Конфуций беше казал: “Не е важен цветът на котката, важното е да лови мишки”. Готов съм да подкрепя дори комунисти стига да са проевроатлантици с нулеви проруски забежки. Псувал съм много или по Милко, “плювал”, Лютви Местан но признавам еволюцията му в защита на пробългарските интереси и му се извинявам.

 9. Има генерали и генерали. Как ми се иска някой да “сведе” до знанието на “натовеца” рр и пожарниря бб същноста на двете статии по-долу.
  Па да видим дали ще плещят публично лакърдиите свързани с ангажиментите ни свързани с атлантическият пакт.
  http://rusjev.net/2017/02/22/sovetnik-po-natsbezopasnosti-trampa-rasskazal-kak-ssha-budut-sderzhivat-rossiyu/#more-34839

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58ABE19C48E1F

 10. Абсолютно съм съгласна с Вас г-н Инджев.Е.Михайлов мисля че е в точната листа,с точните хора.Който следи,,минало несвършено”ще се съгласи с мен.Нова Република и Да България не могат да се явят заедно поради многото противници на Костов,така че това ,за съжаление ,е единственото решение!Остава ни да се надяваме че сме достатъчно да вкараме и трите формации в парламента.Ако ли не,трябва да се търси,друго, печелившо решение!

 11. Г-н Инджев.Вашето мнение е винаги много търсено от мен. Но съгласете се че сме я докарали дотам че нямаме право на грешки. Така например г-н Ненчев, когото смятам за достоен Българин се събра с недостойни. Причините не искам да ги търся. Но само около твърдо и гарантирано ядро може да не се променя посоката. Иначе свестни и добри хора има в почти всички партии без бсп. Въпроса който е много важен, когато настъпи момента за важно ( съдбоносно) решение в една партия чие становище ще натежи. За това тук може да се включим за предварителното подписване на пакт( харта) на основни действия по ключови въпроси.Мисля че блогът ви е с достатъчен авторитет, както и вие. Или можете да се опитате в сътрудничество с НОВА РЕПУБЛИКА, които подеха нещо такова,но с това 113 място по медийна свобода.

 12. Всеки има собствено мнение за нещата, и за това то е „субективно”.
  Много има какво да се каже за миналото, настоящото и евентуалното бъдещо поведение на кандидат депутатите.
  Но дори да съм Збигнев Бжежински, пак няма да го направя, защото мисълта ми е за друго.
  Една общност е силна и благодентстваща, когато при свободна и лоялна конкуренция в съответната дейност просперират по-добрите.
  Когато, независима по какви съображения/пътят към ада е послан с добри намерения/това не се спазва, страда общността, загивали са държави, изчезвали са цивилизации.
  И всички виждаме, какъв е резултатът в икономиката , когато милиардерите се назначават от общността /пазарът/ в САЩ и когато се назначават от Путин в Русия или от Луканов/куфарчетата/ и Костов/приватизацията/ у нас.
  Същото правило /изборът да е от общността, а не от най- умния и справедливия/ важи и при политиката.
  И най-голямата откачалка , и най-големият диктатор, когато прави и най-големите гадости, той ги прави с най-добри намерения,според него. Но ги прави той, а не общността.
  И без да философствам повече.
  Наскоро в САЩ имаше президентски избори.
  Цяла година преди това, кандидатите САМИ се номинираха.
  До последния момент в централите, ни на Демократите ,ни на Републиканците НЕ ЗНАЕХА, кой ще е техният кандидат. Дори не говоря за самите избори.
  Подобна е процедурата и при останалите избирани от общността политически фигури.
  А у нас/ да не говоря за Русия или КНДР/ кандидатите не се номинират сами пред симпатизантите си, а да последния момент, симпатизантите чакат централите кого ще им номинират. И не говоря дали Решетншков е подсказал Радев на Нинова или Цачева на Борисов.
  И не говоря дали за изборите е изкомандвал цялата пета колона.
  Говора, че нашата общност България /съответно симпатизантите на партии/ нищо не избират, а им ги назначават.
  Не вярвате?
  Запишете си САМО водачите на листите!
  След изборите ги погледнете отново!
  Това са предварително” назначените „ в НС.
  Затова преференциите не важат за водачите на листите .
  Така е съхранен чл.1-ви на Живковата Конституция.
  Ако не вярвате на логиката , повярвайте на очите си-погледнете отново списъците след изборите.
  И тогава не викайте като шопа: „Такова животно нема!”.
  А чл.1 веднага изчезва с премахване на прага па преференциите. И без мажоритарни избори.
  Както и да е!
  Успех на всички „наши „ кандидат-депутати”!
  Пожелавам най-много успех на „най- нашите”- от НОВА РЕПУБЛИКА!

 13. ДОСТ е резултат от грешка на доктор Сава , а не от принципните позиции на Местан.
  На пияна глава , се прави на велик.
  Избръщолеви камара глупости , приети от лакеите му за връх на аналитичната мисъл , и отстрани показно Местан.
  Втората грешка е , че изпусна Местан да се скрие в посолството .
  А можеше да го убие, кротко кротко , като Ахмед Емин и след това да си сложи друг, без да прави показни на пияна глава.
  Хора с опит в тази работа около него , колкото щеш! 25 години обучение и практика!
  300 дена марширувахме по площадите , какво направи Местан тогава?

  Ако доктор Сава тогава не се беше напил , Местан можеше да си e още поставен шеф на ДПС!

  Въпросът е обаче , къде щеше да бъде тогава Евгени Михайлов?
  В ДПС да ни помирява ,във вид на мостове като Ментата и Кмен или при 2В , където си беше(както и М.Андреев )!
  Принципа , провалените политици да се оттеглят завинаги , не се спазва в този ориент !
  Затова и 2Б , скоро ще се възцари отново !
  Липса на елементарна чистоплътност !

 14. СТАМБО, прекарах повече от час в търсене на споделено от теб преди няколко дни. Писа за онези американски момчета които спасявайки цивилизацията някъде из размирната планета ги връщат в оловни ковчези на техните родители-човеци от царевичният пояс, Флорида, Калифорния, Ню Йорк, Коларадо и откъде ли не. За да могат И кретени от рода на двамата генерали-сегащният президентин и експремиерът да се правят на геополитици-гълъбета с кръчмарски размах.
  Съжалявам, че не намирам цитата който истински ме разтърси.
  В тази връзка категорично подкрепям новата администрация на “ващингтонският обком” още догодина в бюджетите на всички останали страни-членки на НАТО да се приемат изцяло препоръчителните 2% за нуждите на отбраната.
  Стамбо и останалите приятели от БЛОГА НИ поздравявам с един не оставящ равнодушен поне тук никого видеоклип.

 15. Не знам защо се получава така но ето поне името на клипа.
  “Hymn to the Fallen” by John Williams

 16. Злата ,
  Искате да кажете ,че Нова Република и ДА България ,искат да ни изиграят ТРИК ли !
  Това се нарича ТРИК !
  Мисля , че са сукалчета пред Лукар и си правят скуиз!
  Това е видимо !

 17. Местанов се самохързулна в половината от Дс-депесарския тас-кебап, срещу Русия, тъй като тогава Ердоган просто зае позиция срещу Русия след турското сваляне на руския самолет, и нашият се прилепи към него да му съответства. Това е така, защото нашият е просто повече протурски, отколкото проруски, и се кланя повече на турски резидентури. Соколов, който е повече про-Дс (нищо, че и двамата са от тази същата червена чорба), си остана в другата половина, проруската, където се кланят на матушката. Така и разделението дойде. Също съответно, по-късно Соколов изпадна в позабравения темпорален оргазъм на проруската широка душа, с което още повече се разкри – затова бе и награден – докато Местанът не би. Това е “принципната” разлика между тях.
  И двамата си остават едни хлъзгави типове, по-точно казано “мазни”, за който познава тази антропология. При турските неща у нас играе силно турската връзка, т.е. етно-религиозната, и тя може с течение на годините да измести миналата обвързаност, тази с Дс. Това, от гледна точка на връзката с тази служба може да е добро, но от гледна точка на ислямския тероризъм и друг радикализъм при комшиите, който и нараства в целия Близък Изток, може да се окаже ново зло.
  Все пак, при Местан има оцветяване с малко повече реално “НАТО” и “ЕС”, което на фона на общото нищо ценностно възприемане в тази посока, е едно малко нещо. При Сокола това е контрирано с “Аз съм първият Атлантик на България!”, заедно с Паси и другите нагласени прозападняци, но поначало си е доста повечко фалшиво.

 18. Да,Клюкар казва нещо много логически правилно-всяко мнение е субективно,изказано от “всеки”.

  Но когато едно субективно мнение разкрива(открива) истината или причините даден факт( или събитие) да е истински,то,субективното мнение автоматично става ОБЕКТИВНО.

  Нашия сайт е разкрил доста истини и съответно доста ОБЕКТИВНОСТИ на основата на СУБЕКТИВНИ мнения.

  Ето и някои субективни мисли за субективния фактор “дясно” и съответно “ляво” в България.

  За всяко нещо ,което някой го смята за нещо реално,истинско,съществуващо и др. има НАЧАЛО.
  Същото правило важи и за т.нар. “дясно”.Елементарната логика веднага поставя обективните въпроси:
  – какво е това “дясно”
  – какво е това “дясно” в България
  – кой(кои) са създателите(организаторите) на “дясното” в България
  – кога е създадено “дясното” в Бългаия
  – как и къде е създадено “дясното”
  – кои са първите “десни” личности,политици,държавници и пр.в България
  – какви са целите на “дясното” в България
  – “дясното” противовес на какво е,кои са политическите противници на “десните”.
  – кои са политическите лидери на “десните”
  – кои политически партии в Бългаия са “десни” и кога са станали такива-при своето създаване или след това
  – “дясното” опонент на комунистите(социалистите) ли е
  – ако да,как “десните” се борят срещу комунистите и комунистическата пропаганда
  – колко са “десните” партии в България
  – защо не се обединят всичките “десни” партии за по-лесно постигане на своите “десни” цели
  – “десните” участваха ли в президентските избори през миналия ноември
  – кои са резултатите ,постигнати от “дясното” в България
  – кои са критериите,по които някой се определя или самоопределя за “десен”
  – кои партии са се самообявили официално за “десни”
  – кои са критериите,по които има различни(отделни) “десни” партии
  – как може да се формират “десни” избиратели,когато обикновените хора не разбират какво е това “дясно”
  И обективния въпрос:

  КОЯ Е ПЪРВАТА ДЯСНА ПАРТИЯ в България,
  не е възможно изведнъж да сса се появили няколко,но дори да е така,все пак КОГА?

  Традиционно в България има комунисти и антикомунисти.Това беше обективната обстановка след съветската окупация и болшевизация.
  Комунистите унищожиха антикомунистическата обединена опозиция.
  След Десети антикомунистическата опозиция се възроди,но никой не говореше че тя е “дясна”.

  Впоследствие комунистите се отказаха от комунизма и станаха социалисти,а антикомунистите бяха разбити,примирени и закрити като орагнизационни единици.
  Вместо тях се появи изкуственото “дясно”,та само и само да има политически живот.Е,без опозиция такъв няма.
  При такава тотална и унищожителна кампания на комунистическата партия,квалифицираните като “десни” политически партии едва ли биха могли да направят нещо значително.
  Те ще изиграят подобна роля на двете СДС-та и двете ДПС-та.Дори по-незначителна.

  Срещу доминацията на комунистите може да се противпостави само антикомунистическа коалиция- с напълно обективна и справедлива антикомунистическа пропаганда.
  Това прекрасно го знаят големите комунистически функционери и затова тотално са прекратили да говорят за социализма и комунизма,което априори означава че всеки антикомунист изглежд нееадекватен на ситуацията у нас.Антикомунизма у нас се осмива,но комунистическата пропаганда е непокъната-символи,медии,известни водещи,журналисти,социолози,историци,учени,военни и т.н.
  Прокомунистическата пропаганда е под крилото на т.нар. “русофилия”.И това не е случайно,комунистите пропагандират съвсем официално че Русия е техен кумир,но задължително на основата на комунистическата пропаганда.
  Опитите на някои да докажат,че в България няма комунисти и комунистическа пропаганда е несъстоятелен и е в услуга единствено на комунистите(БСП).
  Те първи казаха,че вече не са комунисти и добрите наивници казаха:”Да,така е прави сте,вие вече не сте комунисти,а социалисти”. И подкрепят тяхната симбиоза.

  Така се доутвърждава съвсем обективно ролята на комунистите като “пета колона” навсякъде.По този начин те предоставят всяка една информация на Русия,която придобиват.
  Осоебено силно доказтелство на тази теза е избора на новия президент,който абсолютно никой разумен човек не може да не определи като руски резидент.Но това определение беше дадено за първи път от Иво Инджев.
  Досега абсолютно никой не се е опитал да го обори или дори лекичко да го иронизира.И комунистите(особено те) и антикомунистите са напълно убедени в правотата и обективността му.

  Тоест,”субективното мение” на Иво Инджев се оказа и оказва напълно ОБЕКТИВНО.Аз смятам,че и в бъдеще ще се доказва като ОБЕКТИВНО.

  Който попадне на някакъв опит той да бъде опроверган,нека бързо да съобщи на електронните страници на нашия сайт.
  Моето субективно мнение е ,че обективното мнение на И.И. ще запази своята валидност поне в идващите пет години.
  Ако някой очкава Президента Г-н Румен Радев да се откаже от комунистическите си убеждения и проруска политика е пълен наивник…..

  След пет години ще се види дали обективното менние на И.И. действително е било ОБЕКТИВНО.
  Аз се заклевам че е,пък и след тези пет години едва ли няма да е….

  P.S.Антикомунистическата и антисъветската пропаганда практически е АНТИРУСКА.
  Кой достоен и честен българин би се подиграл с нея.

 19. Михайлов в ДОСТ ми говори единствено за бъдеща коалиция ГЕРБ-ДОСТ.

 20. До сега г-н Местан ми е направил добро впечатление единствено с изказването си че е настъпил “руска мина”!

 21. Днес ми попадна една статия която не е по темата, но пък съвсем скоро (на 3-ти Март) ще е точно “В десетката”.
  Почти е сигирно как путинофилската пропаганда ще започне да ни обяснява как сме били “освободени” и в тази връзка предлагам на всеки интересуващт се да прочете статията – «Освобождение» по-российски.

  Ето линковете към 2-те и части:

  http://defence-line.org/2017/02/osvobozhdenie-po-rossijski-chast-1/

  http://defence-line.org/2017/02/osvobozhdenie-po-rossijski-chast-2/

  Сайтът defence-line.org няма нищо против разпространението на тези материали.

  “4. Всем, кто решит разместить у себя наши статьи желаем успехов и напоминаем, что более 90% этих статей — оригинальный, авторский текст, который впервые публикуется только здесь.

  5. Единственным обязательным условием распространения авторских статей является указание автора с активной ссылкой на первоисточник.”

  http://defence-line.org/o-nas/

 22. Четя коментариите влога и си мисля:Как от простите неща правим сложни!
  Ясно е,че има 3 партии,които дават надежди – Нова Република,Да България и ДОСТ.
  Ако нямаме ясни виждания,нека да пожелаем успех и на трите. По късно и след изборите ще се разбере коя каква е в действителност.
  Второто нещо,което трябва да решим лично за себе си е за кого да гласуваме.
  Е, това е индивидуално решение и до известна степен е огледален образ на самите нас.
  Аз лично ще гласувам за Нова Република.

 23. Местан,въпреки миналото си,подкрепи Евро и проатлантическата ориентация,поради което беше изгонен от сараите.Той подкрепи и суверенното право на всяка държава да отстоява суверенитета си,вкл.и въздушното си пространство.Което Бойко например не бе готов да направи.

 24. Да изкажа и аз скромно мнение. Изключително добро впечатление ми прави номинацията на господата Е.Михайлов и Г.Боздуганов начело на листата на ДОСТ-НПСД в София. Единственото малко тъжно в тези номинации според мен е, че тези достойни хора застават в битка за гласовете на софиянци като конкуренти на други достойни хора, кандидати на Нова Република, защо не и на “Да, България”. Според мен за човек, определящ се като български демократ, проевропеец, проатлантик има три формации, за които си струва да се гласува:
  Нова Република
  Да, България
  Обединение ДОСТ-НПСД
  Жалко, че на лидерите на тези формации не им увряха главите и да направят един мощен проевропейски и проатлантически БЛОК!
  Още повече, че има напълно реален риск нито една от трите формации да не влезе…И ако това се случи, триумфът на подмененото дясно и васалите му ще бъде пълен, зашото само те ще са представени в парламента.

 25. Достойните хора заслужават уважение, независимо в чия листа се намират! Ако в парламента влезнат предимно достойни и свестни депутати нещата в страната ще тръгнат в правилна посока и ще ускорят реформите. А империята на злото ще си лае след кервана на България.

 26. “Боз””доганов” – тур. Бозов/кафеникав сокол.
  “Домуз””чиев” – тур. Свина/я-ров.
  “Дермен””джиев” – тур. Мелница-чаров
  “Късметски” – Щастливов
  “Джамджиев” – Прозорчев
  “Арабаджиев” – Коларов
  “Авджиев” – Ловджийски
  И т.н.

 27. И все пак предстоят избори и колкото е по-ясно кой кой е, толкова по-лесно ще се ориентираме в изкуствено създаваното от медиите сгъстено дясно пространство.
  Да България сами се определят като нито десни, нито леви и е добре да настояват журналистите да не ги бутат непрекъснато в дясно. Може би целта е да се отваря простор за така нареченото “ляво”. Имам близък приятел член на тази партия, който е много разочарован, че са леви. Лично аз ще съм доволен, ако успеят да привлекат на своя страна така наречения недоволен “ляв” електорат.
  Моят избор е НОВА РЕПУБЛИКА!

 28. Trudno mi e edno uravnenie sas 7 izvestni; gerb + bsp + dps = belene + ktb = drujba vechna = integral putina. Jiveem v ” grada na mechtite”, ne, v ” darjavata na mechtite” samo za parvite tri izvestni.

 29. Попаднах на любопитна информация за възможна авария на втора подводница от путлериалистическият флот, 17 години след катастрофата на Курск. Но този път има и ядрено замърсяване от реактора:
  http://zloy-odessit.livejournal.com/2039007.html
  А нашите “медии” финансирани от кагебиста мълчат отново ,както мълчаха и тоталитарните “медии” на НРБ по време на Чернобилската катастрофа. Това показва ,че няма никаква промяна в отразяването на ядрените катастрофи на територията на метрополията в колониалните средства за масова пропагандна дезинформация на задунайската й губерния през последните 31 години. Или още по-точно – през последните 73 години на социалболшевизма в НРБ.

 30. Към постоянно вайкащите се за разединеното дясно.
  Не към плачещите с крокодилски сълзи
  А към истински загрижените, които се лутат.
  Не три /ДОСТ,Да България и НОВА РЕПУБЛИКА/, а 30 алтернативи да имаме,
  НИЩО и НИКОЙ не може да ни попречи,
  НИЕ-ИЗБИРАТЕЛИТЕ да ОБЕДИНИМ дясното
  Всички за Нова България!
  ВСИЧКИ за НОВА РЕПУБЛИКА!
  Иначе, от три стола, можем да паднем на земята!

 31. Не съм съгласен с мнението на Иво за Местан! Много малко вероятно е да не е знаел за про руското в ДПС, а със сигурност е знаел за мафиотското в нея. 2 месеца бях на протести лятото 2013, а Местан наричаше хората платени от ГЕРБ, организираше контра протести и се целуваше със Станишев. Този човек е част от проблемите в българската политика. Не мога да разбера решението на Евгений Михайлов. Смята да промени ДОСТ от вътре ли? Как ли пък не!

 32. листата на републиката в Хасково е върха на цинизма, 2-рия в листата е тополовградския Ценко Чоков, същия е ходил в Крим да се диви на анексията, опита се да продаде всичката общинска земя под пазарна цена щото щял да строи завод!!!

  ЗА ОЛИГОФРЕНИ ЛИ НИ МИСЛЯТ ТЕЗИ “ПОЛИТИЦИ”?! ИВО!!!

 33. Към AWACS:

  Така е, “индже” значи “тънък” “строен”. Пак е с турски корен.
  На снимките от 19-век на моите прародители, с които разполагам, те са в униформи на тогавашни български войници, воювали за независима България ( и от Русия, защото сръбско-българската,след която в окопите умира прадядо ми Георги Инджев, всъщност е повече срещу руската, отколкото турската зависимост).
  Обаче има и Индже войвода…
  Какво искате да кажете с горните примери?

 34. Отново чудесна статия, навреме и на място! Отново доказахте, че сте широко скроен човек и с поглед в бъдещето. Ех, да можеха повече българи да мислят като Вас!

 35. Да, Путин не само консолидира(да не кажа създаде) украинската нация, но и избистри картината в нашия политически живот. Не твърдя, че съм прав, но предпочитам в предизборната кампания да се агитира на турски за проевропейски път на развитие, отколкото на български – за евразийски… Местан може и да не е най-симпатичния политик, но е на правилната (волно или неволно) страна на основния разлом…
  Поздравления за статията!

 36. Не знам с каква идея г-н Михайлов се мята в обятията на агента Павел, но със сигурност губи моята симпатия и адмирация за иначе достойната му гражданска позиция за поразиите на БКП.

  А наивността на г-н Инджев, който вярва, че агента Павел за една нощ претърпял катарзис и от руски сюртюк се превърнал в бир парче евроатлантик ме кара да се чувствам объркан и дезориентиран, като Бойко Борисов в библиотека. Не ви ли напомня това на един друг катарзис, когато едни бандити от комунисти за една нощ се събудиха и преименуваха всички на социалисти?????
  Направих си труда да потърся едно старо интервю на друг един образ, претърпял катарзис – Хюсеин Хафъзов. В това интервю този образ първо изземаше функциите на Всевишния да прощава, а после оневини БКП и обвини целия български народ за възродителния процес. Аз съм гледал клипове на предаването на г-н Михайлов “Минало (не)несвършено” точно на тази тема и му се покланям за честта и достойнството, които проявява в тези предавания. Ще ми бъде много интересно как ще съжителства с индивида Хафъзов и с вината, която той вменя на всичко, що е българин???? Давам линк за негнусливите да видят след около 23-тата минута на интервюто как по болшевишки се вменява колективна вина от правозащитник, който няма идея, че вината винаги е персонална, а не колективна. [[https://www.youtube.com/watch?v=ZX8GhwyeU0Q]]
  Идеята да се разбие монопола на Д(п)С над малцинствата не минава през оцапването на достойни личности, като г-дата Михайлов и Боздуганов(защото съм сигурен, че ако влезнат в парламента с листите на ДОСТ непременно ще се оцапат), а през промяна в образователната система. И най-вече като се променят учебниците по история, която е писана в Кремъл. Г-н Местан е съсед със семейство Налбант от Момчилград, които бяха в министерството на образованието в продължение на много години. Значи тези образи за толкова време не намериха за необходимо да направят нещо за промяна на тази московска история. Фобията от гадните турци си струи от учебниците и плаши поколения българчета, а турчетата изпадат в екстаз от хъса на Хафъза и ……керванът си върви.
  Личен избор е но от баба си знам, че лебед в кочина не може да остне неоцапан!
  Като е толкова голям евроатлантик Местан, защо продаде Булгартабак на русияните, аджеба? И, ако е осъзнал, че е сгрешил, поднесъл ли е извинение на гласоподавателите си, които продават кило тютюн на руснаците по-евтино от цената на кутия цигари? Сигурен съм че няма да поднесат извинение!
  Получава се, като в оня виц, дето оправяха Мичето всички, пък тя взела, че лепнала венерическата блест и заченала от Светаго Духа.
  Жалко за г-дата Михайлов и Боздуганов!

 37. Има много избиратели,особено възрастни,които не следят и не разбират някои “нови” реалности,включително тезата за “левите” и “десните”.Обикновено те са антикомунисти и са в очакване да чуят някой истински антикомунист,който да им привлече вниманието за евентуално участие в гласуването.
  На такива хора няма да е абсолютно нищо познато от тези инициали и изяви на съответните политици.Кой ще разбере какъв е и къде е някой Васил Цветанов,някой Мучейковски или Пеевски,кой е олигарх и кой е патриарх,кой е здкулисен и кой предкулисен играч,кой е атлантик или “източник”,кой в какви кръгове и квадрати е разпределен.
  Хората чакат някой да събори символите на съветско-руските окупатори и комунистите да загубят.Тези гласоподаватели бяха лъгани вече няколко пъти и са се отчаяли.Как биха се освежили с понятия като ДОСТ,ГОСТ,ТОСТ,ГРОЗД и пр.
  Декомунизацията не е завършена и никой не отчита докъде е стигнала,впрочем истината е че няма декомунизция,както навремето нямаше и “десталинизация”.
  Какво доверие би имал един такъв достоен човек ако му се развива всекидневно теорията за “дясното” и “лявото”,след като той вижда що за президент беше избран в България.Тогава тезата за “дясното” и “лявото” също беше валидна,но комунистите -проруснаци спечелиха по шампионски.
  Засега нещата са аналогични.Сиреч на предстоящите избори се очкава компартията да постигне още по-големи успехи.

  Би могло да се разчита на определн брой гласоподаватели,които са лоялни към ГЕРБ,но не са комунисти.Ще бъде полезно квлаифицираните като “десни” партии да бъдат по-ловки и внимателни в пропагандата си и да привлекат такива хора.
  Но без да намерят пряк и елагантен начин да се обявят за антикомунисти,избирането на кандидатите от т.нар. “десни листи” ще бъде изключително скромно.

  Някои от тях се обявяват против Руската политика и Руската пропаганда,но не знаят че сърцевината им е комунистическата.

  Казвам с пълна искреност и убеденост,докато комунистите в България не бъдат отстранени от държавната власт,България не може да бъде считана за културна,съвременна,цивилиозвана и европейска държава.Никакъв шанс,ама никакъв шанс…

  Просто Русия не предлага и не се залага за тези ценности.А комунистите явно и потайно са се хванали за опашката на Русията и водят заспалото население.
  Ами няма по този начин да се стигне до увеселение…,българчето ще си остане в режим Руско бдение.
  Русофилията е психическо разстройство у комунистите,които го пренасят сред мнозинството….Резултатите са убийствени.

 38. Присъединявам се към мнението на домакина на Блока и желая успех на господата Михайлов и Боздуганов.

 39. Клюкар,ОК,нека да се обедини “дясното”,но срещу кого и в името на какво.

  Аз и моите съмишленици не искат да чуят за никого,който не се позиционира като противник на комунистическата пропаганда по всички нейни измерения и да не заяви открито,че ще бутне Мочите в помийното корито,както и конкретно срещу съветската и руската лъжлива пропаганда и доминация.
  Днес България няма написана от официални държавни и научни източници своята история.Архивите ни са в Русия и чекистите не искат и да чуят да ни ги връщат,изнудват ни с пари на страница и пр.Що за държавници,що за политици са тези отрепки,които не искат да знаят историята на своята държава,ама какви леви и десни имат значение тук,какви филии и фобии дявол да го вземе.
  От познатите на публиката личности,само по-малко от една дузина иразяват категорично желание,дори молба към болшевиките да ни върнат откраднатите архиви.
  Дори комунистите Гиньо Ганев,Бойко Борисов и Георги Първанов им ги искаха на най-високо ниво но тези гадове се правят на ударени.
  За какъв патриотизъм говорят толкова наивници у нас без да имаме документираната и официланата история на ДЪРЖАВАТА.
  Други били “националисти”,трети “реформатори”,явно всички са фалшификатори….
  И никой не казва и не иска да каже кога това население ще има възможност да изучава своята истинска история.
  Сегащния президент едва ли и знае че архивите на Министерството на Войната на Царство България са в гр.Подолск.
  Похвално е че с жена си слуша американска хеви-метал музика,но как няма желание да прояви интерес към Военната история за държавата,на която е Държавен глава.Но дори един ден да научи,знаейки че ще ядоса своите господари в Москва едва ли ще повдигне въпроса за архивите ни.Абе тя е една…

 40. Евгени Михайлов и Георги Боздуганов са ЛИЦАТА,доказили своята лоялност-ДЕМОКРАТИ които защитават интересите ни в ЕВРОПА и САЩ,това за което се борят всички ПАТРИОТИ по СВЕТА.ТАЗИ ДОСТ трябва да се разграничи от проруската ДПС ,като партия с Европейско мислене и демократично ВИЖДАНЕ.Нека всички десни да докажат ,че ДЯСТНОТО е АЛТЕРНАТИВА на НАШЕТО БЪДЕЩЕ за по-добър ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ.

 41. СКЪПИ ЖОРЖ,

  Трогна ме, ето ги и тук, с химна, да идват, че не се трае!

 42. До Иван
  Ако имате предвид листата на Нова Република в Хасково в неа не намирам лицето Ценко Чоков.
  Хасково
  Стоил Стоянов Яков
  Божин Петров Божилов
  Костадин Михайлов Калъпов
  Георги Стратиев Василев
  Мариана Ванчева Петкова
  Милен Атанасов Бaкалов
  Антония Панчева Желязкова
  Антони Стефанов Пашов

 43. GEORGI NIKOLOV |

  Скъпи ЖОРЖ, забравих, скромното ми писание е под текста на Иво “Голи до кръста си го мерят”.

 44. Споделям мнението на Иво Инджев.И не виня двамата господа за избора им..Време е да разчупим собствените си рамки, светът се променя по- бързо отколкото мислим.От отделянето си от ДПС, не чух едно грешно послание от Местан. Последователно – Европа и НАТО.Много последователно.Гледам какво се случва в техните избирателни среди. Ще се събудим, чак когато ДОСТ смачка ДПС на избори?Дистанцирането от Местан по презумпция, според мен е грешка.

 45. Ако сте прав и наистина Местан е искрен в намерението си да подкрепи евроатлантическия път на България и най-накрая да даде алтернатива на нашите съграждани – българските турци – които бяха най-долно използвани от Кремъл последните над 30 години, то това ще е много радостно и ще е сериозна стъпка към правилното развитие на България.

  Ако обаче не сте прав за него и е неискрен, което е по-вероятно по ред причини от миналото, ще значи, че ДОСТ също е злокачествено образувание, което ще дърпа българия назад.

  Надявам се да сте прав :).

 46. Мога да кажа браво на антикомунист за написаните коментари в блога.Бъди жив и здрав и все така винаги да коментираш!IIC…..oIL.

 47. Михайлов вложи цялото си време и енергия в близките 15 години по отношение на антикомунистическия сектор у нас, в громенето на Костов и формалните му наследници. Много показателни в това отношение бяха сензационните му разкрития, че Петър Стоянов е лобирал за съвместно управления на ОДС с БСП през далечната 97-ма, което се разминаваше, меко казано, с намеренията на първия с тези разкрития. Впрочем не помня някоя публична фигура, с изключение на Иво Беров( доколко маргинал като него в днешното ни общество може да се смята за такава е друг въпрос) да обърне внимание на тази лъжа–резултатът бе, че Михайлов пое вината с мезетата и продължи в същата посока. И сега, след като избраниците му ( по костофобска линия ) от герб се оцапаха до над ушите, зае геройската позиция на Левски–не му трепна да намеси и него– който ” милеел за честните турци”. Колко ДОСТ , против които инак протестираше преди четири години, се различава фундаментално от ГЕРБ е отделна тема, но пък не е необходимо да се връщаме чак до 2014, след като мнозина помнят позицията им на президентските избори преди месеци. Или пък тази за съдебната реформа.

 48. Иване!!! Tова е 100% Fake News Иване. Истината е: Листата на Нова Република води Стоил Яков, а след него са Божин Божилов, Костадин Калъпов, Георги Василев, Мариана Петкова, Милен Бaкалов, Антония Желязкова, Антони Пашов.
  Сега, ако ако имаш достойнство, трябва да се извиниш за фалшивата информация.

  По темата. Евгени Михайлов(както и Сугарев) е за мен противоречива личност. Оставям времето да докаже “идеалната цел” на тази негова метаморфоза.

 49. Поздравления г-н Инджев!Евгени Михайлов не ми е приятен заради яростния му антикостовизъм.Но подържам тезата Ви,че ако ДОСТ разбие политическия,икономически и деморализиращ монопол на ДПС/проклятието за България по Костов/си струва цената дори и с някой и друг компромис!

 50. Да, но томахавката може да зарови само мъдреца, който предпочита да изпуши една лула тютюн със брата си отколкото да му завижда за имането.
  Надявам се, че го разбирате. Рахата е много по-важен за човека, отколкото богатството му! Когато се създаде партия от не алчни и нежелаещи власт Българи, тогава държавата ще разцъфти, защото благия характер на управляващия се отразява благо и добре и на целия народ! Желанието за труд и получаването на плодовете от този труд е енергията, която може да излекува България. А кой може да го направи това ?? Кой може да угаси в сърцето си земните страсти и да запали огъня на Божествената чиста любов?? Не са важни парите а начина по който реализираш труда си. Енергията, която генерираш и употребяваш в живота си. Ако имаш талант не го предавай заради пари, ако имаш чисти мечти не ги изоставяй заради скъпа кола и къща. Човека е като слънце, което може да свети и топли но може и да взима и замразява. В този смисъл деленето на десни и леви е безсмислено, защото деление относно начина на разпределение на блага и пари прави хората заземени към земните богатства! Не казвам, че не трябва да има оценка и сметка за материалната енергия и плодовете и но тя трябва да от гледна точка на разум, който разбира низшата и природа и вредата от дългото потапяне в нейните дълбини. Самото разбиране, че всички хора са наши братя и че живота на човека трябва да бъде като полезен огън, който го облагородява, могат да скъсат веригите на алчността и омразата с които измамно сме се оплели. Огледайте се! Насочили сме огромни дула един към друг “леви” и “десни” по целия свят и не знаем как да живеем за да има Мир, Здраве и Щастие!! И защо?? Заради желанията на някои от нас за луксозен живот но и заради неспособността им да го дадат на всички и затова го дават само на себе си но с цената на океани кръв и мъка!!!

 51. Много бих искала Михайлов и Боздуганов влезли в листите на ДОСТ с намерението да прогонт проруската ДПС и Доган признаят Костов и и неговото виждане за Доган.
  Ще им повярвам ,ако публично похвалят Костов,който преди 15 г пророчески нарече Доган *проклятието на България*.
  Да признаят поне едно нещо на Костов.
  В противен случай те са нашето проклятие.

 52. Поне 30 %, от сегашните избиратели са за реалната демокрация – без ГЕРБ и БСП. Подставени хора ни разделят – ДА, Нова, РБ и т.н.. Начина според мен е за никого или за ДОСТ – функционерите да ги няма.

 53. В днешното издание на ръбриката ” Наивността в България” посочвам думата ” антикостивизъм”.
  Такова явление не съществува поради простата причина че няма и “Костовизъм”.
  Въобще само в Русия у България се фирмират подобни названия.Традицията е болшевишка у успешно разпространена в България.
  Интересното е че този похват не се прилага към всички държавници и политици.Например няма “Димитровизъм” или “Виденовизъм”.
  Г-н Иван Костов е сериозен политик, някои неща са полижителни в неговата дейност, някои не са. Както беше избран убедително, така и беше свален от властта.За благидарност към избирателите-антикомунисти СДС взе че се раздели.И вината за трагедията на антикомунизма беше веднага намерена, но извън антикомунистическия СДС, нито в едното нито в другото крило.И до днес редовите избиратели на СДС не знаят защо се получи така.И т.н.

 54. До всички съмишленици и колеги в блога – Иван,г-н Киров,Георги Николов, ССимеон.
  Моля, уточнете дали става въпрос за Божин Петров Божинов – кмета на Тополовград, или за Божин БожиЛов (който може да е съвсем различен човек!). Ако иде реч за първия, това е брутален гаф на Нова Република и много, мноооого мога да се обосновавам защо е така.
  А сега искам да попитам още нещо – кой е водачът на листата на НР в “синята столица” на България – Пловдив?

 55. АНТИКОМУНИСТ,
  Както знаеш, не ти чета тюрлю гювечите,които за другите може да са много стойтостни и поучителни.
  Както знаеш, за мене си средна ръка манипулатор.
  Когато си под НИК”АНТИКОМУНИСТ” се реализираш по разлома комунист- антикомунист, разчитайки на първо сигналната реакция.
  Издава те многото нищонеказване и лозунгаджийство, не водещо до никъде.
  Но понеже с първата дума предизвикваш КЛЮКАР след което последва пак нищонеказване.
  И в името на какво за НОВА РЕПУБЛИКА.
  Вече многократно и Иво и съфорумци обясняват за какво става въпрос, но нали ти имаш задача за изпълнение, трябва да сееш семето на съмнението и раздора.
  1.Ако не си фалшив антикомунист, ще знаеш, че това не еднократен акт като построяването на комунизма, и не НОВА РЕПУБЛИКА, а всяко поколение ежедневно трябва да отстоява антикомунизма или там какъвто и етикет да му се сложи.
  Специално сега на дневен ред са много прости цели , и прости и ясни начините за постигането им:
  –.Децентрализация на прокуратурата-крепост на мафията.
  –. Свобода на медиите! Чрез изясняване на собствениците и източниците им на финансиране.
  –.РАВНИ избирателни права и ВЪЗМОЖНОСТИ! Чрез въвеждане гласуване по пощата.
  –Демократични избори- РАВНИ права да бъдеш ИЗБИРАН!Чрез премахване на прага на преференции.
  –Драстично повишаване на благосъстоянието , чрез реална КОНКУРЕНЦИЯ в бизнеса! Постига се чрез премахването на стотиците държавни регулации.
  –Възпитаване в патриотизъм. В училище да се изучава истинската история на българите/от всички етноси/ а не московският прочит ! Постига се чрез закриване на БАН и реорганизация на МОН-мековни московски шпионски централи.
  Виж колко е кратко, просто и ясно. И многократно дискутирано тук.Но твоята /и на някои други/ не се дължи на неразбиране , а на друго.
  Прочетох те по диагонал и понеже към края говориш за някакъв лозунгаджийски патриотизъм .
  В САЩ не се знаят кой откъде е, и какъв е ,но са еталон/макар и не идеален/за патриотизъм, демокрация, просперитет и АНТИКОМУНИЗЪМ.
  Та ти, като виден такъв, няма начин да не си проследил, че Сената тези дни отхвърли искането да се забрани продажбата на оръжие , на ПСИХИЧНО БОЛНИ.
  Прочети решението –в САЩ те са публични.
  Но по смисъл , всички подобни искания до сега, са отхвърляни с аргумента на Джеферсън /някои се заблуждават, че е за да бранят себе си и дома си/
  „ Ние, Правителството , ще имаме полиция, ще имаме армия.
  Но ако се окажем банда негодници, как народът ще се защити от нас?.”
  Т а така и за НОВА РЕПУБЛИКА или който и да е ! Правила валидни и за тях и МЕХАНИЗМИ, принуждаващи И ТЯХ да ги спазват.
  И персонално не ме занимавай с глупости!
  Всеки да си върши работата !
  Ти твоята , аз моята.

 56. Едвин Сугарев в ГЕРБ, а Евгени Михайлов в ДОСТ. Хора безспорно интелигентни, но и хора най-меко казано наивни.
  Борисов и ГЕРБ съществуват, защото Путин ги подкрепя. Агент Павел и ДОСТ съществуват, защото Ердоган ги подкрепя. Вярвате ли, че е възможно Борисов и агент Павел да проявят и най-минимално несъгласие спрямо Путин и Ердоган? А тогава как ще бъдат защитавани БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ? Отговорът е,от тези НИКАК, но за наша радост все пак има и такива, на които можем да се доверим и разчитаме. С надежда очаквам БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ да бъдат защитавани от Да, България, и със сигурност от НОВА РЕБУЛИКА.

  БЪЛГАРИЯ-ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 57. D.Savova не говорете за неща, които не разбирате. Доган не е ли служил и не служи ли и досега на червената милиционерска мафия ?? И само той ли? Христо Бисеров забравихте ли го и още хиляди като него. Волен Сидеров не беше ли редактор на вестник Демокрация ?? В момента телевизията му служи на Путин като вярно кученце. Играете с някакви публични имена а истинските зверове, които дърпат конците в многострадалната ни поробена Родина, живеят в дълбока сянка далече от шума на тълпата и медиите. Ако сте умна жена ще спрете да се вълнувате от сапунените политически сериали в България. Те са само за пред ограбената публика от която се иска само едно! Да участва в играта, за да продължи Царството на Сенките!

 58. “Но го правя с предварителната уговорка, че няма да публикувам коментари на желаещите (също така) да се нахвърлят върху споменатите по-долу имена – че отгоре на всичко и анонимно, включително с хитроумни намеци, за да избегнат моята “цензура”.”

  Като гледам някои от публикуваните коментари, представям си непубликуваните…

 59. Тази нощ не издържах на емоциите и реших да предоставя извънредно издание на рубриката “Наивността в България”.
  То фокусира тезата за “патриоти” и “демократи”. В политическата борба има две компоненти-политически партии и политически доктрини. Всяка доктрина се представя от политици по подобаващ начин,а после доктрината на дадена партия надделява над другите и налице е печелене на изборите.
  Понеже тук се говори предимно за политици и държавници,използването на неполитическите категории “патриоти” и “демократи” е напълно неуместно. Всеки политик може да се самоопредели или да бъде определен за патриот и демократ, нима комунистите не са демократи????Те ползват законодателството както и другите политици.
  Но когато се говори за политическа борба и политическо противопоставяне, използването на тези квалификации е още по-неуместно, дори безполезно и разбира се наивно.
  Ще се изправят едни срещу други патриоти от една партия срещу патриоти от друга партия. Патриоти-комунисти, срещу патриоти-антикомунист, или патриоти-гербаджии срещу патриоти-комунисти.
  Същата логика е приложима и за “демократите”.
  Политчески нюанси обаче не съществуват при тези категории.
  И затова никъде, никога и нито едни патриоти не са победили някоя политическа партия.
  И отново се стига до неразрешимата и ненужна дилема-кои политици са “патриоти” и кои не са.По същата логика както и уточняването кои са “десни” и кои “леви”.
  Въобще има нещо въздухарско във въздуха на комунистическа България.
  По-добре е да се стигне до знание, дали т.нар. “десни” и “леви” са комунисти или антикомунисти, защото политическия живот след 1990г. започна под тази ф(н)орма.
  Докато комунистите си останаха комунисти, антикомунистите изчезнаха и се появиха срамежливо “десните”. Но никой не се самоопрееделя с тази категория. Аз не съм чул досега някой да каже:”Аз Иван Иванов членувам в еди-коя си партия и съм “десен””.Но нищо не изключва варианта друг да се обяви за “ляв” от същата партия.
  И накрая, както няма “лява идея”, така няма и “дясна”, или ако греша-има, но никой не ги дефинира.

 60. Публично-медийното пространство у нас е неизчерпаем източник на уникати,ето защо и тази сутрин ще освежа поне някои читатели на нашия сайт с поредния уникат.Него ще поставя в рубриката “Неграмотността(несериозността) в България”:

  “скандални рокади в ефир”.

  Фразата е публикувана в сайта БЛИЦ.БГ

  За по младите читатели на сайта ще припомня нещо познато в областта на телекомуникациите и науките в радиоразпъскването.

  Ефир е УСЛОВНО научно-техническо понятие от общ характер и се дефинира като “Среда,в която е възможно разпространението на радиовълни”.Средата е един вид материя-въздушно и безвъздушно пространство,Космос,вода,земя,вакуум,метал,дърво и др. Там,където е възможно да проникнат радиовълните,може да се приемат от радиоприемници.Разбира се приемните устройства са доста видове в зависимост от честотата(дължината на вълната) на радиовълната,вида на модулацията,вида на поляризацията,аналогова или цифрова,както и предназначението на радиосъгнала-дали е сондиращ(опознавателен,съпровождащ,търсещ и пр.) ,или е с цел комуникация.
  Всяка среда(материя) има собствена радиопроницаемост,която зависи от физическия строеж на материята.
  Ефира като УСЛОВНО научно-техническо понятие няма единица за измерване,защото няма техническа компонента(характеристика).няма как да бъде регистрирана с измервателен прибор.

  Наличието на радиовълна(електромагнитна) определя и означава че има ефир,липсата на радиовълни означава обратното.

  Всяко научно-техническо понятие не може да има държавна,национална,етническа,религиозна,частна или корпоративна окраска и квалификация.

  По отношение на електронните медии,да речем радио и ТВ-станциите,нещата са следните: Това са компании,като всяка има две съставни-организационна съставна (название и структура) и техническа съставна.

  Да вземем БНР.Това е държавно радио на Република България.Понеже е държавно,логиката ,традициите и правните норми дават право до бъде назовано “национално” (и)или “българско”.
  Но втората компонента,ефирно-техническата не може да бъде наречена така в никаъв случай.От микрофона на в студиото на БНР до крайното стъпало-говорителя на радиприемника всичко е техника-електрони и вълни,мембрани,кабели,стъпала,модулатор,усилвател,предавател,приемник,демодулатор(детектор_,усилвател и пр.
  По отношение на покритието със радиосигнал? Покрива се среда-територия(земна повръхност),или проникване в земната повърхност(дълбочина).Второ-въздушно и безвъздушно пространство,трето-водни пространства(басейни).Но не се покрива нито нация,нито нации,нито религиозни и етнически “формирования”. Да,преданзначението на БНР е за нацията,обществото,но само като цел на програмите на радиото,в това няма съмнение.

  Съществува локално,регионално и цялостно(общотериториално) покритие,но не “национално”. Сигналите от различните предаватели на БНР попадат и в съседни( и не само съседни) територии на други държави,но там я няма “българската нация”. Е,ако за българска територия примем че има “български” или “национален ефир”,какъв е ефира да речем в гр. Одрин,където се приемат няколко български предавателя,дори и частни. излиза че “българския национален ефир” е разположен или обхваща територията и въздушното пространство на Турция,Румъния,Гърция,Мекедония и др.
  Допреди 5 години БНР излъчваше на български,френски,английски и испански за Америка. В кой ефир е приет сигнала на БНР в Квебек,Аляска,Флорида,Моксико,Венецуела ,Чили и др.Излиза че над континента Америка има “български национален ефир”.Ами в момента излъчват за Америка държавните радиа на Словакия,Румъния,Гърция,Турция ,Китай,Корея и др.И тези държави ли имат свои “национални ефири” над Америка или дори на американска територия.
  Не,нищо подобно,ефирът е само УСЛОВНОСТ.
  Вечер и нощем на територията на България се чуват на Средни вълни поне 30 радипредавателя на Румъния.Техните сигнали в кой “национален ефир” се разпространяват.Чува се сигнал от предавател в Литва,който предава програмата на “Радио Свобода” на руски,понеже чекистите забраниха да се излъчва от територията на Русия. Програмата е американска,има студио в Прага и Москва,предавателя е Литовски,приемането е в Българсия и цяла Европа и почти цяла Русия. Та за кой ефир става въпрос?-много ефири,и все “национални”,нали?

  Надявам се поне някой да е разбрал описаните неща.
  За справка-в нито една държава никой не говори за “национален ефир”. Както в нито една държава няма нито един паметник на чужди окупатори.
  Нещата са свързани от елементарната логика и “течението” на наивността и неграмотността.

 61. Y SKYSPIRIT
  Е, чак да не разбирам.Поне колкото вас разбирам.А Михайлов и Боздуганов загубиха в личен план подържка заради приказките си срещу Костов.Все пак Костов е най големият политик ,който направи невъзможни неща за България.И вместо десните хора да се гордеят с това те се подават на чужди внушения.Ченгетата успяха,с помощ на *наши*хора.Те ще го разберат сега защото няма да получат подкрепа от истински десни.Тях загубиха лековерно.А тези които ги аплодират те си имат други избраници.Говоря за гербери.
  Но народът е казал *волът рие ,и на гърба му пада*.
  Това го казвам не само аз ,а и хиляди десни хора ,включително коментатори в този блог.

 62. До Българин
  В Пловдив водачка на листата е Дани Каназирева.
  http://www.bta.bg/bg/c/VO/id/1522494
  За Хасково твърдо е БожиЛов а не БожиНов. Ако беше вторият губеха гласа ми.
  http://haskovo.info/52941/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-7-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1/

 63. АНТИКОМУНИСТT | ФЕВРУАРИ 24, 2017, 09:06

  Сега, като е за по-младите (7-15 години), при тях има надежда, все още имат инстинкт
  http://antennasearch.com/

 64. Изразявам благодарност към колегата, който пусна линк за нови регистрации в изборите.
  Този линк силно мотивира желанието ми да потвърдя тезата си за наивността в България.
  Налице са движения, републики, национализми, реформации, патриоти, потвърждения и какво ли не…
  Най-глуповатото название е “Национална републиканаска партия”. В това название липсва само думата “българска”, иначе всичко е плътно и пълно.
  Не знаят българските полутичета, само държавни органи, институции, агенции, комитети и др. може да бъдат назовавани “национални”.
  За днес тилкоз…

 65. Г-н Николов, дано да сте прав за листата в Хасково (макар че по мое инфо е малко вероятно)!

 66. Инерцията продължава с големи темпове-десни хора, дясно мислене, дясна идея, десни ценности, десни партии, десни листи, десни кандидати, дясна партия, десни позиции.
  Е как абсолютно никой досега не намери нищо антикомунистическо.
  Що се касае за Евгени Михайлов и Георги Боздуганов, те са истински антикомунисти, но защо са влезли в тази партия, явно имат някои съображения, но няма да е лошо са бъдат избрани, в Народното Събрание несъмнено ще развият антикомунистическа и антируска борба.
  Това че накой критикува даден политик не е нещо недостойно, всеки има свои причини за това. Нормално е някои да са доволни а други недоволни от някого. Може грешката да е в тях, но може да е и в критикуваните.
  Понякога надделява доброто, друг път поквареното.
  През ноември покварата и простотията избраха за президент руски резидент, сега се очаква същите фактори да изберат и Народното Събрание руски резиденти, не че сега няма, но в края на март ще станат повече. Едно е ясно, никакви републиканци, стари или нови , нито патриоти и националисти, нито реформатори или консерватори не могат да победят комунистите от БСП, ГЕРБ и ДПС.
  Очудващо е че на този сайт никой не проявява никакъв интерес към противопоставянето срещу комунистите, а нсъмнено те са сила, нагли , но са силни.

 67. Мика благодаря за препратката. Интересна е несъмнено статията на Г-Беров и ако Г-н Михайлов действително “лъже” както казва автора, това недвусмислено означава че Мийчхайлов е недостоен човек, но лошото е че истинско достойни са рядкост.
  Моето мнение е положително за Г-н Михайлов доколкото познавам неговата дейност по разобличаване на комунистическите мръсници, при това той прави това много принципно и ги назовава с точни квалификации и имена.
  Но дали е постъпил некоректно или погрешно, това явно го знаят малко хора.
  Но прави впечатление страстта на Г-н Беров с която брани от критики и нападки Г-н Костов.Както и да е, антикомунизмът в България беше обезличен и унижен, а само той е единственото оръжие срещу комунистите….

 68. до АНТИКОМУНИСТ
  Какво значи “ако Г-н Михайлов действително “лъже”?
  В края на статията има препратка към стенограмата. Ако си направите труда да я прочетете, няма да се чудите защо Беров влага “страст”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.