Путин вдигна бяло знаме за допинга- да му мыслят червендалестите путинисти сега

“Олипмийското спокойствие” няма нищо общо с волското търпение, а още по-малко – с телешкия възторг и праведния гняв. Въпреки това се налага да запазя търпение, за да видя вариациите на праведния гняв на българските русофили след телешкия им възторг от руските констатации за несправедливите обвинения на Запада срещу руските олимпийци.

Цял ден новината се търкаля ( извън България) за ужас на руския пропаганден Сизиф ( в Русия), който месеци наред буташе по хълма на дебелоочието скалата на отказа от съобразяване с реалностите. Раболепните руски медии и политиците, като шефът на “росийския” спорт Мутко, бълваха патриотарски лъжи за това, че констатациите за особено големите злоупотроби на руските олимпици били злостна измислица на западняците.

Днес обаче всички споменати по-горе бяха попарени от самия Путин, който най-после капитулира пред фактите. При това безусловно. Употреби думата “провал”, за да опише катастрофата с разкритията за допинга в кръвта на руските спортисти на международен терен в невиждани мащаби – при това по вина на руската държава, а не като резултат на някакви безадресни своеволия ( за каквито всеки руски самодържец може да отреже необходимото количство глави на виновните, за да запази своята).http://www.kommersant.ru/doc/3229476

У нас т.н. медии “закъсняват” тактически, за да се ориентират по руския си компас как да отразят бедствието с минимални загуби за своята русофилия. Как ли бедните телевизионни нашенски коментатори, които обичат да вкарват проруски възторг в репортажните си с емоции от мястото на събитието, състояло се с руски участници, ще преодолеят сега стреса, нанесен им лично от Путин?

По-интересно е ,на пръв поглед, защо Путин постъпи така грубо с онези, които му се подмазват и са готови да обявят всяка неудоба за Русия истина за лъжа, манипулация, соросоиден заговор и т.н. Но на втори поглед не е толкова трудно да си обясним това благоволение.

Освен, че фактите за небивалия по мащабите си в историята на спорта допингов скандал с държавно участие са неопровержими ( че какво от това- Русия е велика, тя може да понесе кръгова отбрана срещу истината с десетилетия), има още нещо много специфично от арсенала на Путин във войната му за лично оцеляване. Той обича да смайва собствената публика и света с по някое бомбастично отклонение от догмата, за да поддържа жива представата за себе си като много строг, но още по-справедлив влатедел, комуто всичко е позволено. И най-еретичното противоречичие със себе си до вчера да изтъкне, пак ще оцелее и дори ще заслужи аплодисментите на онези, които до вчера са твърдели обратното на онова, което сега казва той.

Точно така постъпи Путин, когато насред фанатичната кампания на руската църква срещу разводите с императорски императив в гласа собщи в телевизионна реплика на журналистически въпрос в движение, че се е развел с жена си. Църквата (му) млъкна, макар да я постави в идиотското положение на слугиня, посрамена от господаря си чрез личния му пример, зачеркващ опитите на обслужващия персонал да се държи прилично.

Нещо повече, самодържецът изригна дори срещу мариновата светиня Ленин, казвайки отново от телевизионния амвон, че основателят на съветската държава е виновен за разрушаването на старата Русия.

Това беше толкова тежко за преглъщане от фанатиците, че дори и в България – с нейната доказана история на пълно покорство на русофилите пред заповедите на Москва- се намериха ленинофили, които да се разграничатот путинофилията си.

Сега Путин отново пробва покорството на следовниците си, бидейки уверен, че те ще преглътнат и тези утвърждващи неговото безспорно водачество шамари като проверка за лоялност.

Не, че се правя на Мартин Лутър Кинг, но ще повторя , че си “имам една мечта”: Путин да обяви стърченето на съветските паметници на окупацията над главите на европейските българи като атавизъм на съветския колониализъм, наложен несправедливо със сила върху един народ, който не е убил нито един червенооармеец. Да го направи в името на дружбата- защото лъжата за непредизвиканата с нищо съветска окупация ( като форма на “освобождение” на България) вечно ще тегне над отношенията между двата народа.

Знам, че това е ирационална мечта, защото бащицата Путин сам решава с какво, кога и дали да изненада поданиците и подподаниците им чужбина.

Обаче на какво друго да се надяваме тук при такава отчайваща симбиоза на властта с рашизма, каквато наблюдаваме в момента. На кметицата Фандъкова ли, която година след година ни кани на поклонение ръка за ръка със слугите на руската пропаганда, които тя легитимра като домакини на празника на Русия 3 март, възприет под натиска на петата колона като национален за България?

3 mart pokana

10 мнения за “Путин вдигна бяло знаме за допинга- да му мыслят червендалестите путинисти сега”

 1. Те ще почнат да мислят, чак когато огладнеят! Обаче има един проблем… Паразита огладнява чак след смъртта на донора!!
  Мога да кажа само едно! България спешно се нуждае от Грамотен Лекар, иначе Попа ще и изпее опелото в близките 50 тина годинки.

 2. Нищо не могат измисли путиноидите по света и у нас. Сценарият за този род новини които не им отърват винаги е един и същ. Бавят ги доде станат старини и после ги пускат смачкани от които не става ясно кой на кого е сипвал допинга.
  За сметка на това “нашите победосни войски” стягат обръча около матушката.Кат не щеш мира, на ти секира. Ватниците са азиатски народ и разбират само от езикът на силата.
  http://newsua.one/novosti/velikoe-pereselenie-armii-ssha-prodolzhaetsya-foto.html

 3. Това, което разбирам от поканата е, че Столична Община са Приятелите на русия. Отвратително! Явно ще трябва да се върнем на площадите, за да си довършим работата /по Илиян Василев/.

 4. Чудя се какво ми липсва в тази покана, а то било “Българското Тръмп общество” между ортанизаторите…

 5. КОМПЛИМЕНТИ, скъпи Инджев, Вие вече надминахте по-всичко моят идол в журналистиката Захари Стоянов.Разбира се, то и нашето време е по-сложно, но всяка епоха ражда служителите на Истината или слуги на Лъжата. Та, “маринованата светиня Ленин” може да влезе в всеки учебник по Етика, ако въобще има такива у нас.

 6. Лекарството за България : Просвещение за истинската ни история, масово следене за измами в изборите, масово гласуване за единствената пробългарска партия НОВА РЕПУБЛИКА, съдебна реформа ( досега е направено НИЩО ) и в последствие всички останали реформи (лустрация, Пропаганда основаваща се на истината и изобличаването на историческите лъжи паралелно ПАМЕТНИЦИТЕ махане на фалшивите и възстановяването на ВОЙНИШКИЯ МЕМОРИАЛ, преименуването на храма в памет на БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ И ИЗРЕЖДАНЕТО НА ДРУГИТЕ НАРОДИ в КИРИЛ И МЕТОДИЙ.

  Началото: професор ПЛАМЕН ЦВЕТКОВ (светла му памет): Подписаният в Санстефано договор е договор за БЕЗСРОЧНА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
  Всички за НОВА РЕПУБЛИКА.

 7. Добре колега Станев,дай пък да гласуваме за Нова Република,но каква е нейната кауза,нормални хора гласуват за нормална,човепка кауза,тази партия говори за нещо ново,в слчуая стерми се към Нова Република,но не казва какво ще промени от старата.

  Този сайт е определно сериозен а никой досега не е показал основните прнципи на Новата Република.

  От миналото се вижда,че на нас българите не ни върви на републики,това днес може всичко да е но република съвсем не е,.А за вчерашната НРБ не си струва и да говорим.

  Съгласно правилото “на третия път” представено от Виктор Суворов,един път грешк,втори път грешка,е,трети път не е грашка,става закономерност.

  Така че има изгледи и в нашия случай нещата да влязат в това правило.
  Ммчета млади,изтупани,честни,културни и пр. ,но далеч от нужното….

 8. Уважаеми Българи,
  Избраните от Нас държавни служители НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ И НЕ ЗАЧИТАТ ДЪРЖАВНИЯ ФЛАГ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЯХ И ЗА НАС!
  Къде е българския флаг на тази покана? Вижте колко от знамената в града Ви са Истински Български Знамена!!!
  Отгоре-надолу:
  БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.