И без руски уран в Белене има облъчени от изотопите на рашистка омраза

Множат се сюжетите с демонстрация на чуждомразието у нас, подклаждано от “патриотите”, за които омразата към различните, чуждите хора е по-силна от любовта към родината, открояваща се като най-нежеланата страна – домакин на бягащи нещастници в търсене на по-добър живот.

Капката преля в Белене. Нивото на омразата край Дунав се оказа още по-високо, отколкото в Шоплука.

Изглеждаше така, като че воят срещу едно сирийско семейство в Елин Пелин ( повтарям, ЕДНО семейство), няма как да бъде надвикан. Но в Белене се намириха и по-гръмогласни борци с още ЕДНО сирийско семейство.

Общото в двата случая, освен че става дума за едно отделно семейство, т.е. за пренебрежима и незабележима човешка величина сред стотици местни хора, е в това, че бежанците вече са били приютени и припознати като нормални хора: по-нормални от доста туземци, някои от които се натискат в политиката дори с криминални досиета или се опитват да станат “известни” на гърба на чуждото нещастие с ръмжащия си “патриотизъм”.

И друго общо има: сред подстрекателите на чуждомразието и в двата случая има овластени лица, които явно искат да се харесат на себеподобните си като насочват енергията им към най-слабите и беззащитните.

Картината в Белене обаче надгражда грозотата на този бабаитски ентусиазъм пради обстоятелството, че сирийското семейство е било подслонено от католически свещеник, който също е чужденец, но е дал пример за християнско съчувствие. Вместо благодарности и съдействие, отец Паоло получава смъртни заплахи…

А над всичко това издайничестки вече се вее руското знаме. Видя се в репортаж на Нова телевизия. Стоящ извън кадър младеж , загърнат с руското знаме ( защото ли камерата не беше пожелала да го демонстрира, та се наложи той сам да свърши тази работа с руското знаме в кадър, какво и кого щадят ?), връхлетя в обсега на обектива с крясъци, според които политиците са виновни за всичко.

И без да иска е прав: ако в България се оказваше съпротива на руските опорни точки в злостната пропганда в полза на всичко, което цели да ни откъсне от цивилизацията и да ни приобщи към евразийския рашизъм по манталитет, нямаше вече да се веят руски знамена насред грозните сцени като тази в Белене.

И без руски ядрен реактор, облъчването с вредни руски пропагандни емсии е свършило работа в това крайдунавско селища. Вижда се от рашистките мутации, горди да подражават на своите братушки. Те така са разбрали посланието на Путин в  Сирия: бой по сирийците, дори и да са невинни цивилни.

П.С. На стандартните призиви на примитивите под мотото “който харесва бежанците , да си ги приема в къщи”, няма да отговарям. Защото едни “харесващ бежанците” ги прие в Белене, но дори и това не му позволяват.

ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

36 мнения за “И без руски уран в Белене има облъчени от изотопите на рашистка омраза”

 1. Ето ви и друго облъчване. Това е цинична руска гавра с надеждите на болни и отчаяни хора. Ама как са го измислили в психолингвистичната лаборатория на КГБ- “руският Петър Дънов”, молодцы!

  НЕ КУПУВАЙТЕ!

  http://pik.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-60-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%85-news638242.html

 2. Великият български пълководец Алцек от рода Дуло, който основа около Неапол своя колония с българи през VІІ в., беше почетен с паметник през юни 2016 г. от италианците на град Челле ди Булгериа. Брат му владетелят Аспарух Велики от династията Дуло все още няма паметник в София…
  Но пък Фандъкова ще строи ВТОРИ паметник на граф Игнатиев.
  Много държа да знам:Колко български паметници има в Русия?

 3. Цялото ни Българско черноморие, най-китните ни курортни градчета и живописни планински селца са окупирани от хиляди руски пришълци, които (като сибирски скакалци) опоскват всичко, което може да се отмъкне и изнесе: развиват (необезпокоявани от местните власти!) нелицензиран туристически бизнес, изграждат полулегални спа комплекси с минралните ни води, изнасят лечебната поморийска кал, пиринският мрамор, препродават (с голяма печалба) изкупените на безценица плодове и зеленчци от местните, с които ПО ПРИНЦИП се държат високомерно, като към хора второ качество, мародерстват, шантажират и корумпират местната власт, безжалостно унищожават и мърсят и бетонират природата край себе си …
  Но някой “динко”, каракачански шопар или фашизиран истерик да е повдигнал въпроса за опасността от тези “православни” набези или да е инициирал патрЕотичен протест в защита на интереса на сънародниците си ?!

  Не се надявайте НИКОГА на патриотични изблици в тази посока, защото това са руски “патрЕоти”, които там , в любимата им Русия, ги наричат заслужено ГОВНОЯДЦИ, а патриотичната им активност се възбужда единствено и само в защита на интересите на “Матушката” им и никога в защита на България и българите.

 4. Преди да дойдат съвецките завоеватели, хората не са си заклюбвали вратите. Имало една халка за да не се отвори от вятъра и да влезе някоя овца.
  Спомням си като малък сестра ми си скъса чепка грозде от чуждо място. Майка ми я взе и я стъпка на земята. Да не се учи да взема чуждо.

 5. нашите ПАТРИОТИ знаят 2 и 200 особено ако се отнася за русия-там патриотизъма е на макс, путин,е вся и всьо и всичко друго е фашизъм.

 6. За тоталното израждане на българина е виновна само и единствено руската зараза наречена комунизъм. Само преди век България приютява хиляди бежанци от Македония и Беломорието, сред които и последната вълна арменци. Ние умираме да се фукаме, че сме спасили евреите, но тази ксенофобия, която се вихри сега е абсолютно нетипично за нашия народ.
  Със съжаление констатирам, че това което не са успели да направят Византийското и Турско робство, Руското го постигна в пълнота.

 7. Към SIMEON:

  Бил съм само в Москва ( на чужденците не се полагаше да напускат град без разрешние от милицията) и не претендирам за изчерпателност. Но има пметник на Кирил и Методий, без това да означава признание за българския произход на руския език и на кирилицата. Паметникът на братята е превърнат в днешно време с сборен пуннкт за най-злобните руски шовинисти.
  Май и на Георги Димитров има, ако можем да го наречем българин.

  Обаче трябва да има паметник на Константин Муравиев, премиерът, който заповядва на българската армия да не убива червеноармейци. Ако си представим една война срещу руските завоеватели, като онази от 1916-та, която Русия губи след като напада България ( не казвам, че същото би станало и през 1944 -та), вероятно пак щеше да има хиляди убити хомо совиетикус от руско-съветска страна.
  “Экзотично” ли изглежда да искаме Муравиев да получи признание за този пацифизъм, спасил живота на незнайно калко руснаци?

  Знам, че русолюбците ще рекат веднага, че причините за пазицифизма на Муравиев, проявен по този нчин, е предизвикан от други, а не от миролюбиви съображния. Но нали тъкмо поклониците на евразийския път към антиевропа също така повтарят транс, че са важни последиците, а не намренията? Последиците са следните: нито един убит червеноармеец и огремн, пне 80 на брой в Бълграия, паметници на благодарността за съветската окупация, довел до избиването без съд и присъда на незнайно толко колко десетки хиляди българи.

 8. Преди време един правозащитник обясняваше по ТВ, че проблемът днес е не да се гордеем с българския си произход, а да правим сериозни усилия да не се срамуваме. За съжаление, освен в Елен Пелин и Белене, властите и в Бургас правят точно обратното. Срам след срам! Оправдали и Перата (със свинските опашки), защото „свидетелите си променили показанията”.

  http://www.monitor.bg/a/view/19756-%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B8/

 9. @SIМEON

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

  Преди време попаднах в мрежата на разговор в домашен формат, между двама руснаци. Единият беше написал: ‘Ние трябва да сме благодарни на българите, те вместо да прославят собствените си воини, строят паметници на нашите. Беше приложил горния лист на руски език. Вторият: ‘Да бе, и така като гледам, поддържат ги в добро състояние’.

  ps: Но този списък ще ни е от полза, надявам се скоро!

 10. @Иво Инджев:
  1. Много уместна забележка – Георги Димитров е всичко друго,но не и българин
  2. По нищо не личи че паметника на светите братя Кирил и Методий е български – на него пише създатели на славянската азбука

 11. Нашите украински приятели са започнали да разкриват откъде иде филИята на рублоядците към Путлер. Има много сайтове в които разследват черните каси и сметки , с които Путлер финасира точно такива лумпенизирани рублоядци с по 10-20 долара. На толкова ги е “оценил” Путлер и неговите рашистки емисари и брокери ,които са преките платци към тези крайни(в прекият и преносният смисъл!) дегенерати. Само на тяхната ПЛАТЕНА “обич” може да разчита Путлер, и на техните местни платени “партийни” фюрери. Ето и няколко украински сайта, които го потвърждават:
  http://cyberhunta.com/news/
  https://informnapalm.org/category/hacker/

 12. Местните рубладжии край Белене съвсем са се разпищолили напоследък!
  Подкрепа за отец Паоло Кортези!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿

 13. До Иво Инджев: Паметникът на Кирил и Методий в Москва не се свързва с България. От скоро руснаците също празнуват 24 май, но на тяхното шествие отпред се вее гръцкото знаме!

 14. Паметникът на Св.св.Кирил и Методий руснаците го изплагиатстваха безсрамно, отляха калъп от нашия паметник пред Народната библиотека и го монтираха на т.н. Площадь Ногина, която сега наричат “Славянская площадь”, единствената разлика с нашият е, че монтираха над главите на братята един голям “православен” кръст.
  Сигурно, както винаги, скоро ще започнат да разпространяват лъжата, че не те, а ние сме копирали паметника им. Нали те били “Третият Рим” ли, “Вторият” Константинопол ли, и всичко тръгвало от Там, от москалските блата! Могат ли едни “курици не птици” и някакви “балхари” да направят нещо толкова хубаво? Не могат! Само те, великите руснаци, могат!

 15. No comment:
  “Пред сградата на общината едно руско знаме, срам и позор.
  Пред нашата църква има само едно знаме – нито е на Ватикана, нито е на моята обичана Италия, а на България” каза отец Паоло Кортези от католическия храм в Белене

 16. В комшийска Турция:
  – от обявяването на Ислямската държава през 2014 г. досега същата тази комшийска “държава” е вербувала около 3 хиляди – да 3000! – турци; т.е. те нямат никаква граница помежду си и преминаването на тебеширената черта през къра (полето) е като иди ми – дойди ми, а пък и в Турция има много помагачи ятаци (“ятак” = тур. “легло”). Като се приспадне фирата от загиналите, сега в ислямсската държава има към 2300 зачаршафени турци;
  – само в една фабрика в Турция до границата са ушити 60,000! камуфлажни униформи за ислямските бойци в Сирия и няколкостотин жилетки за взривове за самоубийствени атаки;
  – след скалъпения преврат през юли 2016 г. досега са уволнени и уволнени-арестувани над 30 000! полицаи; преди това, от 2013 г., уволнени или арестувани са 10 000! полицаи; това е, за да не могат те, ако са хора на Гюлен или други критични към режима на Ердоган, да арестуват негови хора и партийци от ислямската му партия, дето управлява страната; комшиите стават ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА от ислямски тип – И ДА НЕ СЕ НАДЯВАТ ЗА НИКАКЪВ ЕС!!;
  – след същия преврат досега са уволнени от работа 140 000! държавни служители като критични към режима;
  – отделно, други 85 000! служители са задържани под арест или в затвори, все още неосъдени окончателно;
  – от всичките уволнени, над 35 000! са академичен персонал, включително професори, доценти, доктори, преподаватели в университети, учители и т.н., т.е. възможно от по-ерудираната, по-будната, по-светската и по-неислямската част на нацията;
  – от същите всички уволнени, над 4000! са прокурори, съдебни служители, адвокати и други от системата на правосъдието;
  – уволнени са над 1/2 от генералите от армията на служба;
  – уволнени са 2/3 от пилотите на самолети F-16, тъй като с такива самолети е атакуван Ердоган и парламентът по време на преврата; за разлика от ТУКА, ТАМ самолетите им са САМО НЯКАКВИ ЕФ-ОВЕ, И НЯМА НИТО ЕДИН РУСКИ – ПФУ! – Т.Е. ТЕ СА “БРЪКМИ”, според БОКО ТЪПОТО и РУМКО ЧЕРВЕНОТО, ПРИЯТЕЛИ НА КГБ, които, заедно с КУРЛЕЛИЯ се чудят как да закачат на твърда връзка българската армейска каруца за руския военномашинен обоз – НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!);
  – турското правителство е освободило няколко хиляди затворници от затвори “под честна дума” или по друг начин, за да освободи места за “настаняване” на новозадържаните; правителството строи над 30! нови затвори да побере постоянно увеличаващия се брой задържани и осъждани;
  – ислямските тълпи в Истанбул и други градове, противници на преврата, в нощта през юли 2016 г. са обезглавили или заклали поне 2-3 от пленените от тях привърженици на преврата, на други са им рязали ушите и друго, мъже са изнасилвали мъже, има поне 1-2 изгорени и подобни;
  – извънредното положение след преврата продължава и сега;
  – само преди седмица над 130! турски дипломати са поискали убежище в Германия; а ние тук, понеже като РУСИЯТА и ПУТИНА обичаме ЕРДОГАН, арестуваме техните борци за свобода и демокрация от НАШИТЕ УЛИЦИ и ги предаваме в ръцете му, да ги ИЗТЕЗАВАТ И ЗАТРИВАТ за цял живот – ПЪЛНО ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗСРАМИЕ НА “ЕВРОПЕЙСКИ” ГРАЖДАНИ!; ГЕРМАНИЯ не ги дава, ГЪРЦИЯ също започна да не ги предава, да не говорим за САЩ и другите страни от “БРЪКМИТЕ” и “РЪЧИЧКИТЕ”, дато все измислят някакви проклети и несправедливи санкции!
  Ердоган се разправя като най-кървавия турски султан!!
  Досега е нямало преврат в Турция с толкова много арестувани, уволнени, преследвани.
  Картотекираните от тайните служби след преврата са над 2 милиона!!
  Много от арестите се извършват сутрин рано в 04 ч, когато си претръпнал цяла вечер и нощ да чакаш да дойдат да те приберат и накрая си паднал заспал. Същото са правели другарите Ленин и Сталин с руската ЧеКа – КГБ – ОТ КОЙТО “комитет” ИМА МНОГО ДА СЕ НАУЧИ, както казва ТЪПОТО – а и останалите след тях водачи на държавата досега, включително ПУТИН, който заслужава повече от едно куче, пък и 10 години не е идвал в Задунайската си Губерния!

 17. Това, което се случва сега на пастор Паоло Кортезе съвсем не е случайно, а е точно поради това, че той се зае със задачата да направи мемориал на загиналите в концлагера Белене!

 18. За съжаление все повече заприличваме на разия. Бием се в гърдите ,че сме големи християни а всъщност нямаме нищо общо с християнството…а именно църквата трябваше да даде пример на хората за християнско човеколюбие а те ги насъскаха срещу тия нещастници…

 19. Боц-боц! Ген. Боцев днес встъпва в длъжност като нов шеф на Генералния щаб, както му викахме преди. Очевиден червен чугун с ехтящи залпове на “Аврора” и “Катюша” под фуражката. За съпругата-нищо не знам, но изобщо не бих се учудил, ако тя носи звучното име Наталья Сергеевна. Или Маруся Фьодоровна. Генералът, има си хас!- е със стабилна НАТОвска школовка, что делать, товарищи, время такое!…
  Но кой направи възможна тази кариера и то точно в този съдбоносен за България момент? Ами същият, който хариза на “съперниците” си от бэсэпэ много други постове, служби, посланици, и т.н., начело с поста Национален омбудсман, който Мая Манолова използва 100% за най-безобразен червен пиар и пропаганда 24 часа в денонощие!
  Така че-“алтернатива” или гэрб, или бэсэпэ няма. Това знаят с техните си козни и интереси в Кремъл, това трябва да знаят и българските проевропейски патриоти, това трябва накрая да научат и брюкселско-берлинско-мюнхенските путеринги.

 20. До ДИМИТЪР:
  Не, приятелю,
  другаде ги стяга чепикът, товноядите-патрЕоти.
  Падре КОРТЕЗЕ е
  КАТЕГОРИЧЕН ПРОТИВНИК НА А Е Ц – БЕЛЕНЕ!
  Как пък никой политик не се сети да постави официално въпроса
  СЪГЛАСНИ ЛИ СА БЕЛЕНЧАНИ /И ОСОБЕНО ТЕЗИ С РУСКИТЕ ЗНАМЕНА/ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА ИМ ДА СЕ ПОСТРОИ СМЕТИЩЕ ЗА РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ?
  Да отговорят “протестиращите” еднозначно, черно на бяло!
  На отец Паоло КОРТЕЗЕ –
  Р Е С П Е К Т!

 21. Какво падение!!! Така нареченияТ “български” (защото какво българско има в това да подражаваш на руски подлоги?) “народ” (защото това не може да са хора!) съвсем е изкукуригал!

  Това е една от причините децата ни да напускат тази заразена с омраза територия!

 22. @ Димитър

  Да, точно така е, на пастор Кортезе отдавна са му вдигнали мерника, заради популярността и усилията на превърне затвора в Белене в музей на тоталитаризма, в зловещ паметник на комунистическите престъпления срещу свободата на човешкия дух и достойнство.
  Те, “православните” руснаци, по принцип изпитват див ужас от католицизма, защото го считат за конкуренция, с която не могат да се мерят.
  Така че сега, с човешкото му застъпничеството за сирийското семейство, най-после намериха добър претекст да прогонят пастор Кортезе от града и да го компрометират пред гражданите на Белене.

 23. Благодаря на sms за информацията за паметника на Кирил и Методий. Ще потърся в Гугъл стрийт. Не посочваш града, но сигурно е москва. Малко информация и от мен. В много държави от развитите САЩ, ЕС, се изучава в училище че Кирилицата е руска. Нашите държавни органи не правят нищо по въпроса естествено, защото са на руска служба. Да не говорим че се чудя как и по нашите учебници не се учи това, след като разни историци ( наши руски) усукват измишльотини за Кирилицата.
  Фактите са безброй че сме в процес на колонизация и са нужни смели ответни мерки.Засега единствената надежда НОВА РЕПУБЛИКА с нейните доказано смели лидери РАДАН КЪНЕВ, ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, МАРТИН ДИМИТРОВ, ДАНИ КАНАЗИРЕВА, АТАНАС АТАНАСОВ, ПЕТЪР СЛАВОВ .
  Да разкъсаме мрака на медийния картел!! Времето е кратко и можем да спечелим с мобилизация на просвещението за НОВА РЕПУБЛИКА.

 24. Списъкът с руските паметници е много интересен. Както с това, че са включени не чисто руски (Шипка, на Свободата в Русе), така и с това, че се се промъкнали Пушкин и Достоевски. Радвам се, че нашите предци са издигнали толкова много паметници и на нас вече не ни се налага да го правим, и може да не издигаме този край Белене. А виж, МОЧА-т е за преместване, а Алеша, а Алеша просто снести надо.

 25. По въпроса за Кирил и Методи:
  На фриза на паметника „1000 години Русия“, с тях започва руската история.
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8B%D1%81%D1%8F%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B5_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8
  Ако не се лъжа, по времето на Елцин закратко 24-ти май беше национален празник на РФ.
  В трети и четвърти клас учих в руско училище (с русначета). Един от съучениците ми каза „Аз знам арабската азбука“. Още не знам как ми хрумна да се пошегувам „А славянската знаеш ли?“. Бях изумен от простодушния отговор „Не“. Питам, а ние на каква пишем в момента? „На руска“…. Наистина в учебниците не пишеше, че Ленин е измислил азбуката, но удома явно така бяха чували.

 26. „Да разкъсаме мрака на медийния картел!!“
  В Германия са пуснали телевизионно предаване на руски, за да противастоят на путиновата пропаанда сред рускоезичните.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58BDA70E7B078
  Ех, да могат да пуснат и едно на български…

 27. По въпроса за св. св. Кирил и Методи: През 1966 г. бях на екскурзия в Москва. На прощаване две рускини – от Коми и от Ленинград /тогава/ ме помолиха за автограф. Написах нещо. Те се наведоха любопитно и се изправиха разочаровано: “Пажаласта напишите по-вашему” Тогава им обясних, че не съм писал на руски, а на български. Учудването ни беше всеобщо …

 28. @ ВЕСЕЛИН СТАНЕВ

  Да, паметникът с кръста е в Москва.
  А първото копие на монумента на Владимир Гиновски от 1972 г.пред Народната библиотека е в Мурманск, направено е 1990 г. Другите варианти с разменени места на братята, допълнителни руски детайли и т.н. са от по-късно време.

 29. Ха … Ха Християнски просветители пише за Кирил и Методий на поясението към паметника който сте посочили г-н Караиванов. Ама вежди, синода, защо ги криете тези работи ами трябва да ги научаваме от някакви паметници в Новгород (русия 1000000000години история).
  Но сега сериозно: ДВАМАТА БРАТЯ КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ И МЕТОДИЙ СА КАНОНИЗИРАНИ ЗА ПЪРВОСВЕТЦИ В ЕВРОПА , ЗАЩОТО СА СПЕЧЕЛИЛИ ДИСПУТ ВЪВ ВАТИКАНА ЧЕ СЛОВОТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОПОВЯДВА НА НЕ САМО ТРИТЕ КАНОНИЧНИ ЕЗИКА. ВЕЛИКО!!!
  Ще излезе че руснаците ни отвориха очите без да искат. Явно идеята им била да оглавят
  всички християнски народи. Ех мечти…
  И още една добавка. Направи ми впечатление че знамената на доброволческите дружини (25 броя бяха изложени временно във военноисторическия музей) спасили Съединението половината бяха с СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ.(войната срещу Сърбия насъскана от русия)

 30. Към Васил Милославов:

  Аз пък имам спомен от единствения ми опит да се направя на екскурзовад като студент по време на лятната ваканция, за да изкарам нялко дни с руска група на морето у нас. Не щеш ли, една “рускиня” се разболя и трябваше да викам линейка ( имаше някакви стомашни болки). За благодарност за грижите, тя ми сподели после шепнешком, че всъщност е българка по националност, но да не казвам на никого, защото в СССР е опасно да се признава подобно нещо при положение , че в паспорта ( който тя ми показа за целта) пише друго ( татарка). Сподели, че в групата има още една като нея, но не я “издаде”.
  А в общежитието в Москва имаше една друга “рускиня”, която се просълзяваше всеки път, когато намекваше за немските си корени, за които не смее да говори. С разбиране я гледаше руснак, който пък с недомлъвки разказваше за баща си (бивш военен) много искал да заплюе на улицата разпознат негов мъчител, който си гасел цигарите в лицето му по време на “чистките” в някакво мазе, но не посмял.
  Като гледаха такива като мен, изпадащи в недоумение поради пълното си невежество по тези въпроси, вечна напиващите се до безсъзнание руски спътници по стая не веднъж са подхвърляли по наш адрес: ” ех, деца на слънчева България, какво знаете вие за костите на десетките хиляди, върху които е построен Беломор канал”… А пък трезвите състуденти от Москва решаваха проблема просто: избягваха ни като чумави и дори спираха разговорите помежду си за някакъв купон или рожден ден, когато се приближим до тяхната компания.За 5 години следване в Москва не получих нито една покана за чай от московски състудент. Умираха от страх да не ги заподозрат във връзки с чужденци, а някои просто може и от сърце да са ни презирали, че им дишаме въздуха ( както подмятаха в градския транспорт граждани, възмутени, че говорим някакъв чужд език помежду си, т.е. български).
  Ако щете вярвайте, но когато бях обявен за втория най-добре представил се на заключителния изпит по арабски език ( първи беше един арменец) пред комисия от преподаватели от няколко университета, московчаните вкупом престанаха да ме поздравяват. Не можаха да понесат това “унижение”.

 31. Тези идиоти,зомбирани “патриоти= от Елин Пелин и Белене,предвождани от съответните кметове поругават българското знаме защото то не е символ на омразата и насилието. Нека да си развяват другото знаме,което и правят,за да се легитимират на кой Господ служат.Най ще им прилича червеното знаме с чука и сърпа.
  Всичко е на лице,но къде са полицията и прокуратурата за да защитят законите и спрат геноцида.
  Къде е православната църква,на която свещи палят управниците.Защо мълчи при потъпкването на всякакви християнски обети. Трябва ли да дойде един свещеник от друга църква за да покаже какво е християнско милосърдие,за което е заплашен със смърт. Дали не се връща средновековието!

 32. Генерал Рядавой,въздухар нещастник, най големите лайна завършили Долна Митрополия, единственото беге военно училище настанено в село ебати дет мириши на кокошки и прасета в класните му стаи, тее са ебати откачените маймуни от долна срам за българската държава дет не можаха един фантом да земат от щатите и да са научат да го карат ми Нейчив викаши други ора да им охраняват нибето
  ми ка ша викнат кат в плевин пълно с комуняги
  Румин Питков нали напрай МОТОЦИКЛЕѝТНА ПИСТА на мястото на летището на тва училище ебати да са състезават РОКИРИТИ , па литцити да одат да ръсат с отрови на частно в Судан и Тунис за доларе – е с тва са занимаваше ПРЕХВАЛЕНОТО ВЕВИСЕ дет никой не им търсеше сметка за нищо им даваха шукулади а кашиците ЗАГИВАХА ПО МИСИИ РАМО ДО РАМО С АМЕРИКАНЦИТЕ да пазат СВЕТА ОТ ЛУДИТИ И ОТ ПУТЛИР

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.