Нинова(ция) в борбата срещу омразната й демокрация

Корнелия Нинова показа как стремежът към властта чрез лозунги за реставрация води до излагация. Със следното твърдение, с което тя може да се похвали като най-екстремисткия лидер на столетната партия в най-новата й история, удряйки в земята дори Виденов и Първанов:

“Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си”, заяви тя предизборно в Стара Загора.

Няма лидер на тази партия или на подобните й сателити през годините на демокрацията, който да е атакувал така директно самата демокрация в стила на кръчмарски коментатор, който обобщава колко лошо нещо е демокрацията, защото в младостта си е бил по-млад и следователно по-щастлив от днес.

Нинова, типично за примитивите, възприели за свята истина учението на Маркс, Енгелс и техния Ленин, чиято опорна точка е класовата борба, възприема демокрацията като антипод на чудесния тоталитаризъм-социализъм. За нея етапите в историята се измерват със “строеве”, например социалистическият срещу капиталистическия.

Най-близкият по смисъл подобен опит за реабилитация беше една реч на Жан Виденов на 1 май 1995 г., когато премиерът се чувстваше на върха на силата си след разгромяващата победа на БСП от есента на 1994 г., подготвена от  откровено мафиотското управление на Мултигруп с мандата на ДПС преди това.

На митинг, който явно му подейства като червено на бик – с развяваните червени знамена пред очите му, Виденов заклейми “чорбаджиите” . Но не премина границата с обвинения към демокрацията.

Споменът за катастрофата на недемокрацията беше прекалено жив(ковистки)  и  Виденов не посмя да наругае демокрацията.

Самият Живков нарече социализма “недоносче”, когато (му) стана ясно, че не го е доносил, въпреки доносите на ласкателите, според които сме били построили цели две Българии – както донася за сведение на желаещите да вярват в миналото- несвършено в наше време и самият Бойко Борисов.

Петър Младенов, предшественикът на Виденов, направи равносметката за ефекта от социализма. Вижда се от доклада му на пленума на ЦК на БКП от 11 декември 1989 г.

Ето извадки от него, отпечатани в партийния орган “Работническо дело” (год. LXIII, брой 346 от 12 декември):

През последните години страната навлезе в период на сериозна криза, на нарастващо социално напрежение и стагнация в своето цялостно развитие. Имаме пред вид следните явления в обществото:

– стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставяне на икономиката, застрашително нарастване на външния дълг;

– увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция;

– сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности.

За всички нас тук влошаването на положението в страната не бе гръм от ясно небе. Това се виждаше много преди да стигнем до сегашния кризисен етап. Бившето ръководство формираше екипи, създаваше „концепции”. В сферата на държавното и общественото устройство бе създадена обстановка, сходна с феодалното управление. Оформи се малка група начело с Тодор Живков, която узурпира властта. Около тази група, която много бързо придоби семейно-землячески характер, се наслоиха властолюбци и кариеристи от различен калибър. Те получаваха от върховния ръководител ключови постове и облаги, които им позволяваха от негово име и от името на партията и държавата да вършат произвол, да манипулират основни обществени институции. Това бе дълбоко обидно за нашия народ.

Същевременно трябва да отбележим факта, че в нашите условия с особено сила се прояви деформиращото въздействие на режима на личната власт, който доведе волунтаризма и субективизма в икономическата политика до рядко срещано в другите социалистически страни равнище. За дълъг период от време и особено през последните години решенията по всички основни въпроси в икономиката се вземаха от Тодор Живков често по силата на случайни подбуди и на базата на импровизирани съждения. Тези деформации се задълбочиха през последните няколко години, когато преднамерено се провеждаше линия на замазване на съществуващото положение и отсрочване на решаването на наболелите проблеми по пътя на повишаването на външните и вътрешните задължения на страната. Тази политика с основание може да бъде наречена: „След мен потоп”. По такъв начин българският народ получава в наследство от досегашния режим една тежка ипотека.

Главната причина за създалото се положение бе неизживяната административно-командна система, монополът на властта, фактическият тотален контрол върху производството и разпределението.

Първо: В последните години не само че няма никакъв икономически ръст, а напротив, има рязко връщане назад.

Второ: Особено опасна е нарастващата “пропаст” между паричните средства на населението и наличните стоки и услуги. Сега населението разполага с 25 млрд. лева в спестовни влогове, а има малко стоки, които може да купи. Само за 1989 г. се очакват свободните парични средства да се увеличат с още 1.6 млрд. лева!

Трето: Много години наред държавният бюджет приключва с големи дефицити. Непризнаването на инфлацията ускорява обезценяването на българския лев, намалява неговата вътрешна и външна покупателна сила. Изключителна тревога буди стремителното нарастване на задълженията ни в свободна конвертируема валута. Сега брутните ни задължения неколкократно надвишават годишните постъпления в свободно конвертируема валута.

Четвърто: Като цяло можем да говорим за намаляване на ефективността и конкурентоспособността на българската икономика. Народното ни стопанство се намира в период на прогресиращ икономически спад. През последните няколко години ние не успяхме да се адаптираме към световното стопанство, въпреки че конюнктурата беше, общо взето, благоприятна за нас.

Създаването на аграрно-промишлените комплекси в началото на 70-те години отслаби връзката на селяните със земята. От традиционни износители България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фураж…

Това не беше политика, обърната към човека. Тя не служеше за задоволяване на човешките потребности. Създадоха се условия за подкопаването на традиционните за българина трудови добродетели.

“Нагоре” вървеше лъжлива информация, “надолу” – завишени възнаграждения за мълчание и съучастие, един общ заговор срещу благополучието на народа. Създадоха се условия за корупция, за разгръщане на “икономика в сянка”, за най-различни мафии… Икономиката на командите “от горе” беше на път да унищожи прекрасната българска природа.

Разклати се вярата на населението към закона, защото той постоянно се нарушаваше. Намесата в дейността на правозащитните органи стана постоянно явление.” 

Още по темата:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/15/2454459_nasledstvoto_na_soca/

В заключение: онова, което демокрацията е отнела на Нинова наистина, е чувството за срам пред истината за исторически доказаните факти. Когато се въртиш на пилона във вихъра на зарибяващия мъжоритарната публика танц на сладовластието,  няма как да обръщаш внимание на някакъв си свян- мечката рипа според рублите.

При демокрацията е позволено да се лъже, да се мимикрира, да се провокира и истината да се игнорира без това това да води до канцлагери и разстрели.

От тази свобода се възползват лъжците, хамелеоните, провокаторите и прочее съпътстващи продукти  на толерантната към непълноценните й оценители демокрация, които тя търпи в името на свободата да живеем в общество, в което лъжците, хамелеоните и провокаторите не ги изселват и разстрелват, както се правеше преди демокрациата.

32 мнения за “Нинова(ция) в борбата срещу омразната й демокрация”

 1. Курлелийо, отново и отново си една Куха Лейка, дето не може да каже две приказки на кръст. Боко в женски дрехи. Като ти е “отнела” нещо демокрацията, значи преди това ти го е “дала” народната република, и по-точно комунизмът и съвецкия “съюз”. Това ти е гени/т/алната мисъл. Проста червена логика.
  Можеш ли да произнесеш нещо и то да има универсална стойност и звучи навсякъде еднакво: в Москва, Брюксел и Вашингтон, на митинг на социалисти, у вас под завивката, в кафене, в ООНе, и по радио Франс Ентер?
  Отговор: Никога. Защото нямаш капка интелект в главата и хоризонт на душата. Нито представа какво е демокрация, какво е Универсална Ценност. Не знаш кое е вярно, реално, а го измерваш само дали е по-близко до Русия.
  Още едно потвърждение в България за това какво е да си комунист и социалист. То е предварителното условие Да Си Тъп.
  Иначе можеш ли да повярваш на техните постулати? Може ли да си привърженик на такава идеология, такава партия и водачи?
  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ – ЗА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!!

 2. Лъжите на комунистите са последното нещо, което ще ме учуди, но наглостта им надминава всякаква граница… Но наистина позорното е, че все по-малко журналисти реагират адекватно на това.
  Неотдавна в интервю по БНР Иво Беров каза, че в големите медии журналистиката е смачкана и това позволява на политиците безочливо да лъжат. Ако не беше така, Румен Радев нямаше да си подволи предизборно да каже, че българите непрекъснато обедняват. Щеше да се страхува, че журналистите веднага ще разобличат тази лъжа. Или при твърдението на Корнелия, че Европа ни забранява да изнасяме за Русия краставици, а позволява на „Мерцедес“ да строи завод, веднага щяха дя я затапят, че не Европа, а Путин забранява едното и разрешава другото. (край на преразказа). При което журналистката защити честта на БНР: „Във втория случай ние нищо не можехме да възразим, защото сме в предизборна кампания“. Страхотно! А аз си мислах, че целта на предизборната кампания е да даде възможност на избирателя да избере за кого да гласува. А какъв по-добър ориентир от това, кой лъже? И кое е по-свещенно за един журналист, правото на политика да лъже или правото на избирателя (суверена демек) да знае истината и да направи информиран избор. А и предизборната кампания е от две седмици, а пропутинската вакханалия по медиите – от три години (който поне веднъж е преодолял погнусата и е слушал П. Волгин, ще ме разбере).

 3. В първото издание за седмицата на рубриката “Идиотизма на комунизма в България” ще посоча два цитата от двама комунистически функционери:

  Първия е Г-н Стефан Данаилов,ето какво казва:
  “Първото, което трябва да се направи за България е да се спре бягството на младите хора от страната. Затова едно от водещите неща в за БСП е да задържи българската младеж и потенциал”

  Мисълта му е под нивото на най-примитивните комунисти.
  Първо,бягство от България няма,а има емиграция-законна,свободна,официална.
  Второ,емиграцията е равнопоставена за всички възрасти,емигрират хора,които имат желание и мотиви за емиграция,при това без да се съобразяват на каква възраст са.
  Имам двама познати,които съответно са родени през 1948 и 1950г. Двамата печелят Зелени карти за Щатите и двамата идват преди три години,когато са вече пенсионирани.Съпругите им се отказват напълно и дори не се явяват на интервю.И двамата работят упорито-единия е щофьор на камион,другия работи на едната аерогара.

  Трето,дали някой ще емигрира от страната не е политически въпрос и проблем на политическите партии,включително и на комунистическата партия.Политика не се прави по възрастов признак!

  Емиграцията по принцип не е политически проблем.
  Четвърто,емиграцията у нас е провокирана от комунистите и комунистическия режим.

  Втория комунистически идиотизъм е от лидера на компартията г-жа Корнелия Нинова.

  Ето и думите и:

  “Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си”.

  Комунистката казва,че у нас няма здравеопазване,сиреч при комунизма е имало,а при демокрацията(която е комунистическа) няма такова. Идиотозъм на кубик!
  Второ,у нас няма и образование…
  Трето,което е напълно вярно-няма сигурност,да,но самите комунисти разпуснаха комунизма и ДСигурност.Нито партия ВОЛЯ,нито Да,България.
  Четвърто,демокрацията ни е дала правото да мислим. Нищо подобно,мисленето е човешки физиологическо-психолигически процес и няма абсолютно нищо общо с никаква политика и диктаторски режими.

  Що се касае за борбата за правата,да,комунистката е права,но това е валидно за НЕкомунистическите държави.

  А България никога няма да стане такава,просто Русия и Мочите не разрешават!

 4. бсп=Българо Саботиращата Партия…и Болгарский Слугинаж Путина…Баш Същата Партия(бкп)!!

 5. Няма да се уморя да повтарям, че така наречения “преход” е продължение на комунизма с други средства. Затова е и толкова отвратителен. Най-голямата победа, която комунистите успяха да извоюват на пропагандния фронт е това че убедиха хората, че демокрацията е виновна за всичките несгоди и по този начин я компрометираха. В България истинска демокрация не е имало от 9.9.1944 година насам, защото комунистите реално не са падали от власт досега. Това на което сме свидетели дори не е псевдо или квази демокрация, а гротеска, същинска гавра с идеята за демокрация. И ще бъде така докато комунистите не бъдат отпрани от властта и тотално лустрирани.

 6. Изказването на червената трътла се отклонява от принципа на Троцки- “пропагандистите да говорят едно в селата

 7. друго-в градовете, трето – с чужденци и пр.” Явно е, че червеният рубладжийски тепегьозлък вече няма задръжки пред нищо, следващият етап са мандрите и Белене! Да не забравяме обаче Банкянската заслуга за това позорно дередже на европейска България!

 8. Да, няма разлика между воя на проруската комунистка Ныновна срещу демокрацията и възхвалата на “проевропейския антикомунист” ББ за построените от бай му Тодар две Българии, дето пак пустата демокрация ги разрушила!

 9. Поздравления!

  Затова харесваме сайта на г-н Инджев, който не понася тъпаците, но прави всичко възможно и те да изразяват свободно своето идиотско мнение.

  Това е демокрацията!

 10. Чърчил – “фашистите на бъдещето ще се наричат антифашисти”.
  Но Чърчил е враг – виж друг социалист – много по-близък и роден с нашите другари го е предсказал по -точно “болшевизмът ще се превърне в нещо като националсоциализъм”. Предсказал го е няколко месеца преди да се самоубие в бункера си в Берлин, може би като последно утешение и завещание към “синовете на омразата”, които ще има кой да ги наследи – техните още по-свирепи победители от Изток.

 11. В подтекст,посланието на Нинова към публиката е следното:”Зле сте заради демокрацията,не
  заради това,че след вече три десетилетия преход,нашите кадри са си във властта и все още
  ви управляват,а конците се дърпат пак от същото място”.Но демокрацията е страшен дискомфорт за тези хора – не им дава безметежната увереност за непоклатимост на постове и облаги,за безкритично,необезпокоявано с нищо въртене на далавери.Пък знае ли се,може да задуха нов,по-силен вятър на промяната – спомените от Виденовото време са още живи.За да не дойдат такива времена,”дайте да изоставим демокрацията – тя е вредна за вас и за нас!
  В замяна ще получите образование,здравеопазване и сигурност.”(продължение от подтекста).
  Чудесно послание!Истинско нещастие ще бъде,ако след няколко дни избирателите го подкрепят.

 12. Корнелия Нинова си е една Бойко Борисов със сутиен!

  Надлъгват си се двамата вождители на “системни”-те (им) партии възникнали от БКП-то им!

 13. Едно клипче за чист интернет.file:///storage/sdcard0/Download/17347009_640915056104665_1615915216724295680_n.mp4
  Овладяното правосъдие позволява всичко включително овладяването на медиите. Оттук няма проблем с обръщането на понятията.
  Освбождение-русия
  Патриоти- любов към русия
  Свобода-робство( по Оруел)
  Бизнесмени-мафиоти на каишка от масква
  И много още та какъв е проблема на нинова с демокрация-робство и
  Робството- свобода ( по Оруел)
  При 116 място по свобода на словото и липса на правосъдие, което да проследи панамските финансови потоци те си повярваха че само тяхната гледна точка е правилната. Затова малко остана да решим нещата по лесния начин а той е да покажем че ни е останал трезв разум и в деня на изборите гласуваме за НОВА РЕПУБЛИКА и следим за измами и да се включим като наблюдатели. Знам че някои може да са разочаровани от местни предложения за НОВА РЕПУБЛИКА, но всичко тръгва от главата и от лидерите, а на тях може да се вярва. А внедрените и недостойнит ще бъдат разчистени по естествен път и чрез действащо правосъдие.

 14. Извинявам се в предишния коментар съм дал нещо, което не може да пусне клипче, затова давам линк където има клип за резултатите от работата на чист интернет. По въпроса има и в сайта на Биволъ.https://m.facebook.com/chistnet/photos/a.1623598304614076.1073741827.1623163077990932/1623598307947409/?type=3&source=45&ref=page_internal

 15. Първо един цитат от г-н Инджев:
  “От тази свобода се възползват лъжците, хамелеоните, провокаторите и прочее съпътстващи продукти на толерантната към непълноценните й оценители демокрация, които тя търпи в името на свободата да живеем в общество, в което лъжците, хамелеоните и провокаторите не ги изселват и разстрелват, както се правеше преди демокрациата.”

  Все пак истината е ,че по времето на тато им всички лъжци и други престъпници бяха в БКП и във ВЛАСТТА, и никога не са ги изселвали и разстрелвали, защото бяха несменяемите УПРАВЛЯВАЩИ и КАПИТАЛистите на НРБ.Точно по времето на тато им имаха ТОТАЛна свобода и произвол, всички партийно-криминални лумпени и неграмотни партийни подлизурки и кариеристи ,които не разбираха нито от закон , нито от правила, нито от традиции. И за това не построиха нито една нормална държавна институция, просто нямаха нужда от такива. Те си останаха само до “партийно” ниво, като и “партията” им БКП беше клон на большевишката. Докато демокрацията е основа за ДЪРЖАВНИте институции, в нея партиите са един от елементите за функционирането им.И нищо повече. За демокрацията партиите са посредниците и представителите на ДЕМОСът във властта, а не негови управляващи партократи.
  П.П. Ако ниновица е била някаква нископоставена бюрокраДка по времето на тато й, и има носталгия по своите облаги ,които мизерният й “ПАРТиен” пост и е осигурявал, това вече чист “ПАРТиен” конфликт на интереси, по една ТОТАЛна “ПАРТийна” власть и КАПИТАЛизъм.
  И за да се забрави за носталгията си по диктаторските “времена” и предлагам на нея и всички примитиви от БКП и ДС да ми предадат лично своите КАПИТАЛи и имоти , които са заграбили по време на национализацията,колективизацията, индустиализацията,”приватизацията”, МОНОПОЛизацията, за мое лично облагодетелстване за следващите над 70 години. Като и това НЯМА да ми бъде достатъчно! Искам и още да ги превърна в собствен “пролетариат”, и да им плащам какото АЗ си поискам!
  И след 70 години ще питам ниновиците и генетичните им подобия – дали все още ще искат някакъв вид диктаторски “социализъм” и ТОТАЛитарна ПАРТизанщина?????…

 16. Винаги ще се намерят смели и доблестни хора като г-н Инджев,които да ни припомнят истинската история.За противното историческите еднодневки не трябва да се надяват.Те напразно прикриват признанията на П.Младенов и самия Т.Живков.Забравиха се и лозунгите на Жан Виденов “Да спрем разрухата”. Тази разруха беше “спирана” и докарана от самото ком…извинете-социалистическо правителство на Виденов,от монархосоциалистическото правителство на “Негово величество”,от правителството на тройната коалиция,от Орешарски и най-новия месия Бойко Борисов.
  Резултатът от това е тяхният следовник К.Нинова да се оплаква-“демокрацията ни отне много”,не казва коя демокрация и скромно премълчава кой ни е управлрявал през това време.
  Все пак тя признава,че демокрацията ни е донесла и хубави неща.И пак забравя да признае хой хишнически се възползва от тях.
  За всичките тези истории предстои книги да се пишат и нищо няма да стане скрито покрито.-
  В днешното предизборно време не ни .се натрапват само мутри като Симеонов,Каракачанов,Сидеров,Карадаю и т.н.,да не ги изброявам за да не пропусна някого,но проблясват и усмивки. Такава е дежурната бодра усмивка на другарката К.Нинова.Дали др.Нинова се усмихва само на публични места и по телевизиите това е неразрешим за нас въпрос.Това е нова,но задължителна изява на новия соц.лидер.Загадъчна усмивка на соц. мадона криеща заплаха и самовлюбеност.
  Ето очебиен повод за анализ на политическия психолог проф.Антоанета Христова,както и на др.психолози и психиатри.
  Разбира се демокрацията на др. Нинова не е стигнала до таково развитие и това няма да се случи.-

 17. Драги SIMEONE,

  Така е, а преди това и Дучето – Бенито Мусолини хвали Сталин, че вече е заличил юдеомасонския интернационализъм и успешно гради “истински славянски фашизъм”.

 18. Нищо, нищо, ето как бащицата Путин помогна на руския народ да се пребори със злата демокрация:

 19. Ето как работи недемократичната система в Русия – специални подаръци за инвалидите и пенсионерите:

 20. Поведението на Нинова не е случайно. Това е тест дали подобно нагло изказване ще предизвика голям негативен обществен отклик или обратното, ще „разлае” само малка група хора които не могат да бъдат манипулирани, и априорно са загубени за БСП и за другите партии на (ДС) статуквото. Забележете че следващото ѝ изречение е за предимствата на демокрацията т.е. подготвя възможност за заден ход (не съм разбрана; имаше друг смисъл и т.н.), ако думите ѝ предизвикат силен отпор. Г-жа Нинова и повечето лидери на партии у нас не блестят с интелект (те затова са и подбрани и поставени), но кукловодите зад тях не бива да бъдат подценявани.
  Ако няма силно масово обществено негодувание, отчитайки че в следващият парламент няма да има и една автентично проевропейска партия (ако се вярва на http://www.mediapool.bg/sotsiolozite-predvizhdat-fotofinish-mezhdu-gerb-i-bsp-na-izborite-news261450.html) и заедно с големия брой руснаци чакащи БГ гражданство (оценявани на около 200 хиляди за предстощите три години), сцената е подготвена за референдуми срещу ЕС, НАТО и др. избори.
  Вече е време за реакция от прозападните сили в БГ, или след година ще бъде късно.
  Ще цитирам частично предишен свой коментар: Спасението е единствено активиране на разочарования електорат на старото СДС, който в момента съставлява огромната част от негласуващите и също привличане на колебаещите се. Това че огромната част от негласуващите са десни избиратели се потвърждава и от статистиката на АФИС (третата графика в http://www.mediapool.bg/sotsiolozite-predvizhdat-fotofinish-mezhdu-gerb-i-bsp-na-izborite-news261450.html).
  Електронните медии са важни, но са недостатъчни. Миналата година анкета сред ползващите Internet активни хора, на няколко сайта с разнообразна политическа ориентираност, даваше на Трайчо Трайков, първа позиция по гласове. По-голямата част от активните интернет ползватели (т.е. голям процент образовани хора с добри позиции) е прозападна.
  Но не трябва да се подценява и останалата част от хората, които поради ред причини (възраст, местоживеене, вид работа или просто начин на живот) не ползват Internet активо (или изобщо).
  За тази цел, трябва mainstream медия, телевизия с национално покритие.
  Ако комунистите, както тръбят държат всички гласове в провинцията и целият работнически пролетариат, защо редовно има около 50% негласували? Телевизия, достигаща до всеки дом, показващи ежедневно с факти продажността на мъглявината ГЕРБ-БСП-ДПС-Марешки-патриоти, и също рекламираща обединителна фигура в дясно, предлагаща конструктивна програма по разбираем начин- това е което може да активира „спящите” избиратели. Създаването на медия в момента едва ли може да стане отвътре (контролът върху ТВ медиите е много силен), но може би „имигрантска телевизия” излъчваща от чужбина (нещо като „Свободна Европа” в миналото), която да стига до всички кабеларки (това е трудно за забрана в рамките на Европейското законодателство). В момента ЕС започва да усилва фондовете за борба с руската пропаганда и финансиране за такава цел може да се намери. Ако този „заспал” разочарован електорат бъде активиран и ако част от разглеждания като „чугунен” твърд електорат на системните партии бъде накаран да си задава въпроси, спасението е възможно. Битката все още не е загубена, но времето за реакция е вече дошло.

 21. Като чета коментарите, че и статията на г-н Инджев, оставам с чувството, че се стреля по врабче с топове. Изказването на проскубаната гарга е кристална глупост и дотолкова лишено от смисъл, че всяко разумно противопоставяне неизбежно олеква от сравнението само. Може ли да имаш “образование”, но да нямаш способност за мислене. Може ли да имаш “сигурност”, но да нямаш възможност да защитаваш правата си. Загубата на “здравеопазването” нещо ми се изплъзва, но тук акцентът най-вероятно ще да пада върху магическата дума “безплатно”. Конярката не я е употребила, обаче и тя, и електоратът й денем-нощем скандират “безплатно” като мантра. Джигитката много добре знае колко е безплатно “безплатното”. Екторатът й тоже се досеща, но по-му харесва да се прави на ‘Араламби. И като събера две и две си правя извод, че тия недотепници приказват така, само за да ни вбесяват и да ни гледат сеира. Ето защо ви моля да не им доставяме това удоволствие. Не им обяснявайте, че земята е кръгла, че се върти и че слънцето изгрява от изток. Истината е, че ние ще победим. Когато- тогава!

 22. В изданието на рубриката “Нормалните хора в България” цитирам казаното от Куест:

  “Няма да се уморя да повтарям, че така наречения “преход” е продължение на комунизма с други средства. Затова е и толкова отвратителен. Най-голямата победа, която комунистите успяха да извоюват на пропагандния фронт е това че убедиха хората, че демокрацията е виновна за всичките несгоди и по този начин я компрометираха. В България истинска демокрация не е имало от 9.9.1944 година насам, защото комунистите реално не са падали от власт досега. Това на което сме свидетели дори не е псевдо или квази демокрация, а гротеска, същинска гавра с идеята за демокрация. И ще бъде така докато комунистите не бъдат отпрани от властта и тотално лустрирани.:

  А пък аз няма да се уморя да повтарям,че на такива грамотни приказки,никой не обръща внимание в комунистическата кочина България.

  По-тоно не може да бъде казано-това е синтез с няколко изречния за близо 30 години имитация на демокрация.
  Поздрав!

 23. Срам за България.Толкова ли сме тъпи и глупави,за да позволяваме такива като Нинова да дават оценка за демокрацията.Прави го за глупавият електорат.За да ги лъже и спечели.Милионерка,крадла,лъжкиня,каквито са почти всички от БСП.
  Как не се намери един доблестен журналист да я засече при наглите и лъжи.Страх е сковал всички.
  И това ще дойде да ни управлява.
  Разликата с Борисов е нулева.
  А негова е заслугата за перченето на Нинова.Остави престъпни кадри на БСП и ДС на възлови места в управлението.Направи хиляди поклони към Русия.Не даде прах да падне срещу комунистическата и ДС мафия,Доган,Пеевски.Не проведе съдебната реформа и осъави главният мафиот,пардон прокурор на власт .
  Благодарение на тях сме на последно място в ЕС.
  И въпреки това живеем хиляди пъти по добре при демокрацията ,в сравнение от комунизма защото имаме достъп до всички стоки и услуги,които ги има по света.А по празниците над половин милион българи тръгват да се разхождат по света.Нещо немислимо за комунизма.
  Стотици пъти по добре сме от руснаците.
  А ако се оттеглят бившите комунисти от властта и не припарват там ще бъдем отлично.

 24. http://frognews.bg/news_131343/Taini-izsledvaniia-BSP-napred-Mareshki-treti-DOST-bie-DPS/

  Ето каква е картинката за изборите,и ако има някаква разлика,тя няма да е съществена.

  Защо комунистите напредват? Защото властовите структури са комунистически и самите длъжности лица в мнозинството си са комунисти.

  Арестуването на турски граждани и незабавното им депортиране е абсолютно незаконно,но е наоравено иключително ефективно.Какво демонстрирата комунистите-ето ги враговете,провокаторите,шпионите и работещите срещу “националната сигурност” на България,ето я и нашата незабавна реакция-вън от демократична и единна България.

  И стадото цвили от радост.При такъв ефект за кого ще гласуват наиниците?-много просто,за комунистите. Досега властващите не са реагирали така здраво.И кои са властващите?-комунистите.За кои да гласуваме?-ами пак за тях,само те ще защитат “националната сигурност” от турските провокатори.Виж от руските никой не се плаши,воините на Русия не работят срещу “националната сигурност”,тя,бългаската национална сигурност си е руска.
  Заселват се хиляди руснаци,оформят се руски колонии,вдигат се паметници на руснаци,правнуват се руски светии,празници……

  И ето какъв е крайния ефект:

  РУСИЯ-защитница на България
  ТУРЦИЯ – враг на България

  Е,кой държи това статукво толкоз години-ами комунистите,кой друг.

  И след победата им на президентските избори,следващата победа чия ще е?-ами пак тяхна….просто като фасул

 25. “В Естония НАТОвци бият негрите! И Паниковски го бият тоже!”- вижте какви фе(й)К-ални дивотии бълват пропагандните бурии на Кремъл…

  http://www.mediapool.bg/moskva-se-opitva-da-diskreditira-s-falshivi-novini-britanskite-voenni-v-estoniya-news261575.html

  Но пък ако искате да изфабрикувате лъжлива, не ами, ами направо ФАНТАСТИЧНА новина на български, опитайте се да замените в този пасаж “естонски” с “български” и да оставите само “население”.
  Ето-
  “Ръководителите на естонските специални служби са засекли няколко явни опита за разпространение на онлайн пропаганда, целяща да настрои рускоговорящото население в страната срещу войниците на НАТО”

  И сега-

  “Ръководителите на българските специални служби са засекли няколко явни опита за разпространение на онлайн пропаганда, целяща да настрои населението в страната срещу войниците на НАТО”
  Такава новина на български няма да дочакаме, има си хас! Не би било никаква сензация и ако прочетем, че “българските специални служби” излизат на протест под звуците на “Катюша” и лозунгите “НАТО – в Беларус и Молдова! България-навсегда в Евразийския съюз! ДАНС-верен другар, брат и съратник на ФСБ и ГРУ!”

 26. Гъсти орди лазят
  по урвата дива,
  купена с рубли –
  помия ни залива.

  Предвожда ги Корни,
  качена на кон.
  Гледката е страшна,
  като слон – на кон.

  Ама тя си лази,
  с „вдигната „ глава,
  ДПС е с нея,
  пръв е Мустафа.

 27. Савова, комунистите никога няма да се оттеглят от властта. Те не са и комунисти, а клан, който използва “красивата идея” за равенство, за да откраднат залъка на създателите на обществен продукт след 1944-та, след което инсценираха през 1989-та “демократично пазарно стопанство” прилагайки на практика демагогията като основен инструмент/масите бяха безчувствени-45 години лъжа и празни послания/, но и взаимстващи от опита на световната история най-ретроградния арсенал: мафиотска структура, олигархични модели, лошо образование, бедност, грозно здравеопазване, издигане в управлението на отговорни държавни структури предани по партия/без значение коя/ лица, роднини, приятели любовници с характерното качество да не са подходящи за това-фиктивно образование, липса на опит,морал,градивен манталитет, с една дума-с характерно качество:некадърност за поста. Защо въпреки това корнелии и бойковци ръсят от медиите нездравословни послания, кой го позволява? Ние, мили съблогъри, или по-точно нашите съотечественици, над 50 % от клетия народ, който ги избира или помага да се самоизберат. Няма демокрация без гражданско общество! Затова ще се влачим за срам на възрожденците ни като бедно и болно стадо, за срам и на Европа.

 28. Ако не си оптимист, няма как да направиш ПРОМЯНАТА. Няма как да повярваш, че доброто може да победи злото. А тези момчета от Нова Република излъчват оптимизъм и доверие.Те протягат ръка към бедните, уморените и страдащите за глътка свобода. Просто хората трябва да си отворят на ЧЕТРИ(4) очите и ще видят, и ще разберат, че Нова Република е тяхната надежда за добър и достоен живот. И ще им повярват. А повярват ли няма кой да ги спре, защото ще се вдигнат до един и така дълго жадуваната ПРОМЯНА ще бъде факт.

  ОТВОРИ ОЧИ СКЪПИ МОЙ НАРОДЕ!
  НОВА РЕПУБЛИКА – ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 29. СТАМБО,основателен песимизма или не ГОРЕ ГЛАВАТА.Няма как да загърбим ценоостите си,но реалистично важното е че ни има, и ако е писано ще дочакаме our dreams come reality.

 30. Г-н Инджев, а не Ви ли се струва, че докладът на Петър Младенов за управлението на Т. Живков с пълна сила се отнася и за сегашното ни управление?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.