Ерекцията на пълзящата рашизация под юргана на властта у нас

В полога на Борисов продължават да се мътят назначения на заслужили дейци на кремълската пета колона в България на високи постове в поверената му държава. Най – видимата фигура сред тях е Каракачанов, който се зае вече като военен министър да рестарврира в кадрово отношение “вредите” от краткото управление на ведомството от страна на министър Николай Ненчев, превърнат вече в подсъдим за това, че бил увредил интересите на Русия, отказвайки неизгодна сделка за ремонт на български изтребители.

От тройката значими управленци от вреето на втория премиерски мандат н Борисов, които си позволяваха да казват истини за руската намеса в България ( и в Украйна), остана ( засега) извън полезрението на прокурорските обвинения сам президентът Плененелиев. Защото и бившият външен министър Даниел Митов, който няколко пъти отговори лично на руски провокации, вече е клиент на прокуратрата.

Прократурата може да е символ на пълен провал по отношение на  осъдителните присъди над корумпирани български политици, но вече е отличник в изпълняването на руската поръчка да бъде тормозено всяко отклонение от почтителното говорене спрямо Путин в българската политика. Двама от общо трима “волнодумци” в това отношение вече ги мъкнат на ризпит- почти “абсолютен консенсус” ( по аналогия с израза на президента Радев за “абсолютния консенсус” от речта му на 9 май, писана от някой неграмотник, който не знае, че консенсусът означава пълно, абсолютно съгласие- все едно да кажеш “почти бременност” или “абсолютна бременност”).

Вчера на Каракачанов му дойде на помощ Телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС ( самата тя символ чрез названието си на рашисткия реваншизъм, вкл. с факта, че Путин нареди да бъде премахнат от хибридното й название чрез притурения по “демократично време”  половинчато разграничителен спрямо епхохата на СССР апендикс ИТАР). ТАСС му даде думата да се оправдае пред Брюксел и Вашингтон като каже, че водата е мокра – че българският избор е евроатлантически- без никакво задълбаване по темата за предишните му проруски изявления или за демонстративния му поклон пред прокремълската кандидатура за президент на Франция Марин льо Пен като гост на нейния партиен конгрес. Все пак на Москва Каракчанов й е полезен като троянски кон в ЕС и НАТО. За целта му е нужен някакъв допуск до общуването с тези две организации, обект на приоритетен интерес на руските шпионски централи по военна и “гражданска “ линия.

Невидимо за “неспециалисти” остана спазена традицията на най-високия пост в професионалното ръководство на МВР да има заслужил деец на руското влияние в България. Директорът на СДВР Младен Маринов беше награден за заслуги в охраната на съветската символика в столицата и след близо три години пробен период в обслужването на този кремълски интерес, той постигна видими успехи ( все по-рядко се намират желаещи да бъдат арестувани пред МОЧА, жертви на неговата полицейска “хвърковата чета” от униформени, специолизирали се като копои по обслужване на заръките на руското посолство) и си заслужи повишението като гавен секретар на МВР.

Ако за путинофилството на Маринов е нужна все пак лупата на внимателното наблюдение, за да се установи връзката му с руското посолство, то за атакистите Николай Пехливанов и Илиян Тодоров, готвени за областни управители на София град и София област, е достатъчо само бегло припомняне на демонстративното им участие в руския сценарий, осъществяван от тези български изпълнители. Особено за Илиян Тодоров.

За Николай Пехливанов сайтът  FrogNews написа днес, че е данъчен покровител на бизнесмена Делян пеевски. http://frognews.bg/news_134565/Frogoko-Noviiat-gubernator-na-Sofiia-kriel-Peevski-ot-Danachnite/

Бившият депутат от “Атака” не е просто един от тайфата побойнци, разхождащи се със Сидеров по света и нас като глутница, готова винаги за някоя групова простотия в самолет, на летище, в ресторант, в редакция или в НАТФИЗ. Той е сред есктремните, най-приближениете и най-агресивните актьори от подвижния цирк на Сидеров през последните няколко години. Беше сред главните шутове и “бодигардове” на Сидеров при скандала в НАТФИЗ, където друг посланик на руското влияние, Камен Попов, набие публично и безнаказано шефа му ( споменатият по-горе Младен Маринов лично надзираваше овладяването на руския братоубийствен резил, а после се оказа сред онези свидетели, които не можели да кажат кой точно цапардосал Сидеров), за да го накара да се смири малко и да престане да прави за посмешище чрез себе си и обкръжението си путинизма в България.

НА СНИМКАТА: Путинофилът Камен Попов , изпратен на набие публично Сидеров, за да го върне  към задачата да служи на руския интерес в тандем с Борисов, а не да пречи с хулигански постъпки

20151026.egeqxsjxvc

 

 

 

 

 

 

Илиян Тодоров, заедно с вожда си, беше лицето на провокацията с нахлуването в НАТФИЗ. И не само там. Когато шпицкомнадата от най-приближените на ръководството атакисти  беше изобличена с фотогафрски доказтелства за разточителната си разходка по плажовете на Куба, Тодоров беше изпратен да лъже и маже ( тези палми на снимката можели да бъдат и в Созопол, нахалстваше той) в националния телевизионен ефир. Държа се арогантно и показа истинското си лице на чуждомразец и антисемит.https://ivo.bg/2013/12/11/волен-сопол-пие-водка-на-варадеро/

НА СНИМКИТЕ: Илиян Тодоров като част от шпицкомандата на Сидеров на 25 октомври 2015 г. пред НАТФИЗ

3a_a2oi7eimages20151026.ezkxrzugct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес вече медиите ни го показват с препран образ и с вратовръзка. Ще надзирава София област и на налчаството е нужен вече облчен в елегантно усмирителна ризница. Копие на излъскания от калта Сидеров.

На фона на тази ескалация на властовата путинификация, съуправляващият  с Борисов триумвират от националисти пусна димка в публичното пространство. Валерий Симеонов, когото бившият му колега по Велизар Енчев нарича “русофоб” (  заради завоя му преди две години срещу обречения и мъртвороден проект АЕЦ “Белене” и позицията му преди това срещу проекта “Бургас – Александруполис), предложи по БНТ днес да се въведе патентен данък върху  “апарт хотелите”, които правят нелоялна конкуренция на българския туристически бизнес. “Това са апартаменти, които въртят туристически бизнес. Някои руснаци са купили по десетина апартамента и въртят туризъм, без да плащат нищо на държавата. Редно е там да бъде наложен патентен данък, още този сезон”, каза Симеонов.http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/05/12/2969895_ruskite_medii_nashiiat_chovek_otiva_na_finala_na/

На фона на ескалацията на управленската рашизоидност в България тази идея на Симеонов, макар и в правилна посока, е като бълха в гащите на Борисов в “Бълхария” ( както руснЯците, според наблюденията на “русофобската” ми прабаба,  нарочно произнасяли след 1944 г.  названието на страната ни, все едно, че не могат да произнесат буквата “г”- при положение, че натъртват на нея, когато говорят за Гитлер).

Поговорката “ да изгори бълхата заедно с юргана” у нас е обърната наопаки: управляващото семейство пуска една “въшка не чело”, за отвличане на вниманието от онова, което правят под юргана прононсираните играчи в руския сценарий за пълзящо овладяване на България, полегнали заедно с Борисов.

16 мнения за “Ерекцията на пълзящата рашизация под юргана на властта у нас”

 1. Изпълнението на заповедта на Решетника за “изстъргване на прозападния елит в България” вече е вход!

 2. Чудесно послание на ИВО!
  ИВО бие камбаната – БИЕ КАМБАНАТА!
  Но колко чуват в страната ни – и кои?
  НЕЩАТА у нас за 30 години от 1989-а → към 2019-а отиват от ЧЕРВЕНО → през половин синьо → през светлосино → през жълто-“синкаво” → през Розово → ПАК КЪМ ЧЕРВЕНО! Членството в “гарантиращите” огранизации става само ИЗПОЛЗВАНО ЗА ПРИКТРИТИЕ – те са толкова толерантни, и НЕ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ какво става вътре в страната, задоволени, че “гласуваме подкрепи с ръчички” и вярващи, че няма да избягаме на ИЗТОК, защото от свободна прозападна демокрация просто е естествено да не бягаш!
  Какво спасение може да има, освен някакво притискане от страна на НАТО и ЕС!? Някакви нови изисквания към правителството!? Някакви замразявания на фондове!? Някакви ОЩЕ ПО-ПРЕКИ КРИТИКИ (като онази, че сме само “КОНСУМАТОР”)!? Някакви ПО-КАТЕГОРИЧНИ настоявания да НЯМА обвързване с Русия по тези и тези кардинални за бъдещето на страната ни въпроси!? Някакви ПРЕКИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ за замразяване на членство в ЕС, НАТО!?
  ДРУГО НЕ ВИЖДАМ! Естественото ни “русло” на манталитет и (ТЪПА) мисъл ни тласка В ЛОША, МНОГО ЛОША ПОСОКА!

 3. Русия има план да разтресе ВСЯКА страна от НАТО и ЕС.
  Но при нас все се получава този план да сработи НАЙ-ДОБРЕ.
  АМАН ОТ РУСОФИЛИЯ!
  НО НЕ Е САМО ИСТОРИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ!
  А СЛАБОСТ И СТРАХЛИВОСТ!
  ТЪРСЕНЕ НА ОПОРА ЗА ОСЛАНЯНЕ – ИЗВОР НА СИЛА И УВЕРЕНОСТ!
  И КАТО Я НЯМА У НАС – НАСОЧВАМЕ се към голяма сила, близка по култура, и си ИЗМИСЛЯМЕ, ЧЕ Е нам МЕСИЯ – тя ни ОБИЧА, РАБОТИ ЕДИНСТВЕНО ЗА НАС!
  Руснаците знаят и виждат добре. Те ни формираха държавността до известна степен след 1878-а, и до 100% след 1944-а. Сега се бъркат пак. Знаят ни, че сме хора на свършения факт и завареното положение. Слабо се борим да го променим. Слабо. Приемаме нещата. И те се стремят да ни ги нагласят.
  ТЕНЕКИЕНИ ЧОВЕЦИ. Накъдето им завъртиш главата – натам остава. Завъртат я към Москва – и тя е пак натам. Даваш им свобода – пак стои закривена нататък. Даваш им свободни избори – пак гласуват за Москва. Сменяш им обстоятелствата, системата и дори слагаш ги в нормална цивилизация – пака и пак (така гласуват и българите в Европа и Америка).
  Трябва Русия да изчезне, за да изчезне русофилията у нас.
  Но ще бъде заменена с друга филия, бас държа!

 4. Тинков,респект за предишният ти коментар с добавка от мен:
  Късно е либе за китка и за Овцете които блееха”по-малкото зло”,”Мая Манолова ще сваля сметките”,Нова Република не били отговаряли на възвишените изисквания на Ганьо и Гана които сякаш в Бъкингамския дворец израснали.
  Румъния след месеца става Шенгенски член. Юнкер,Макрон и Шойбле стартират реорганизации и създаване на Европарламент САМО от Шенгенски държави. България я няма никъде освен като обект на мониторинг.
  Вследствие очаквания “твърд”Брекзит+реорганизацията на еврофинансирането+създаване на Европейски Валутен Фонд “мандрата” на еврофондете приключва най-късно догодина. Остава дълговата тежест увеличена с АЕЦ “белене”,неконкурентна икономика заради висоли цени на енергоносители от Газпром и Лукойл +икономика на Пеевски,Ковачки и патриотичната Тиква.
  Тинков,догодина дори и да се сетят овцете че са изтървали питомното и да гонят дивото протестирайки по площадите ЕС ще ни отговори: “Мандалото хлопна. Може и да стане,ама не скоро”.
  А,и щях да забравя:остават и овцете.
  “Не ме е страх от руските въшки,страх ме е от нашите гниди”С.Петлюра

 5. P. S.а глупостите на Валери Симеонов са смокинов лист на Граждани за Евразийско Развитие на България. Тиквата ако удържи още малко да вкара Газпром в новия зимен сезон+докара руски инвеститор за АЕЦ”белене”(както е изплакал вчера на Путин по телефона) ще ги наградят с Российская Звезда.
  Ама пък Р.Кънев некадърник, Росен Плевнелиев-чехльо,а Нова Република не били отговорили на възвишените критерии на лорд Ганьо и лейди Гана.

 6. Положението у нас е трагично. Но има и добри факти. Много държави около нас поеха по правилния път. Макрон спечели във Франция, а не някой проруска. У нас маските паднаха по принуда. Трябваше да се заеме позиция ЗА ИЛИ ПРОТИВ Газпром, Лукойл. Тия които са за русия се умълчаха, други заеха фалшива позиция, трети ни ангажираха с ” много важни неща”. Открои се единствено НОВА РЕПУБЛИКА. Ето от къде трябва да почне борбата. Обединяване на всички които са за България с легитимния субект НОВА РЕПУБЛИКА. Паралелно с това споделям мнението на “Клюкар” за всеки според силите и възможностите да просвещава (екзарх) в интернет под всякаква форма (коментари, Фейсбук и др).И посредством обединени в НОВА РЕПУБЛИКА да потърсим чужда помощ от всички чужди партии, държави, организации, медии за справяне с проблема. А той е само един. Истински СВОБОДНИ МЕДИИ И ИСТИНСКА СЪДЕБНА РЕФОРМА.

 7. Буда е премиер вече трети мандат. И както се вижда всеки следващ е по-слаб от прехождащият го. Аксиома! Няма нужда от потвърждение, вече. И всеки е все по-нелегитимен от предходният. И точно това е причината да не изкара дори един пълен мандат до края му. Буда легитимира все по-нелегитимни субекти и ортаци във всички власти – прокуратура, изпълнителна и законодателна власти, и бизмесмемите и “службите”. Като освен нелегитимноста им , се увеличава и каликовизацията им.
  А пък в самата ГЕРБ оставена на “кадровият гуру” Цвицерон е дистигнала такива “висоти” в калинковизацията ,че там друга фауна не се забелязва, и няма никаква тенденция за промяната й, а тъкмо обратното – Цвицерон “легитимира ” ГЕРБ ,чрез пълната й калинковизация.
  Обаче Буда не осъзнава, че легитимирайки нелегитимни субекти,които не са участвали в никакви избори – сам губи своята “легитимност” пред всички избиратели, а не само пред своите. Допълнено с делигимизацията от пълната калинковизацията предизвикана от ГЕРБ в НРБ, увеличаваща се с всеки следващ мандат, вместо да намалява.
  А когато властта е става все по-нелегитимна , не може да очаква поддръжка нито от ЕС , а още по-малко в НРБ. Което може да доведе до още по-къс трети мандат на Буда.
  Ето Юнкер вече ни раздели от Румъния за Шенген, и НРБ ще остане единствена вън от него. И ако Буда и ГЕРБ продължат с циркаджилъците пред ЕС ,и пред ЕНП ще си остане само със “златният” пръст на Сидеров. Но не трябва много да се надяват на него и патрЕотарите , защото връзката им с ДПС е от много по-дълго , още от преди създаването на ГЕРБ. Трябва да си спомни само след изборите през 2013г., с кой заедно гласуваше Сидеров.

 8. До легиишизация.
  Има един медиен картел, който така работи,че колкото и да пропадаме при бб, пак на хората ще им бъде променен мозъка , за да бъде бб “единствената надежда да спре комунистите към властта”. Спасението поне една истинска с национално покритие медия, която да бъде котило на Българи.

 9. Германската Агенция за кибер-сигурност предупреждава германските партии да очакват атаки от Русия (след хакванията във Франция) – да внимават за пробиви и течове!
  http://www.reuters.com/article/france-election-cyber-germany-idUSL1N1IB1SL
  А бе, тук ние не сме ли хакнати около изборите от Москва?
  Или просто „началниците” на нашите партии – начело с п/резидента – са си руски хора и няма какво да ги хакват? Само дето министър Митов нещо му спретнаха във Фейсбук? ВСИЧКИ останали слушкат ли слушкат – „Да не дразнят Кремъл”?

  Видео-БЪЗИК със Социалистическа Венецуела:
  „Нямаме тоалетна хартия – но не ни трябва, защото нямаме и храна!”

 10. “Усещането за проказа, миризмата на гангрена е отвсякъде, политическият ни елит е поразен и заразата се просмуква все повече и все по-надълбоко в обществото ни. Не зная как може да бъде спряно. Не зная дали може.”
  Теодора Димова

 11. Прави ми впечатление как основната грижа на МВР става охраняването на персоните от върхушката. За всеки от тези престъпници ( независимо дали в политиката или в икономиката )се осигурява страхотна охрана в жива сила и техника. Какво е това – по десетина охранители на престъпник. Може би вече ги друса страх, че безизходицата и апатията ще даде тласък самоубийците (твърде много за дребната ни страна) да се превърнат в терористи. Сега всеки от интернет може да се научи да прави бомби и вместо да се самозапалва демонстративно и безрезултатно, да си приготви едно руско знаме и като камикадзе да се присъедини примерно на Копринка да развява знамето и да скандира “Вечна дружба”, а като приближи до ръководящите другари да се гръмне и да ги отнесе. Комунягите успяха да убият ентусиазма, като доказаха пълната безрезултатност на мирните демократични протести. Кучето си лае, керванът си върви. Но в тяхната история тероризъм и атентати са основни елементи за съпротива. И сега май ги друса ужас, че хората, докарани до безизходица, могат да тръгнат по техния път. Иначе защо толкова охрана за всички боклуци?

 12. Въпреки декларирания “твърд евроатлантически курс” кабинетът борисов 3 (или пеевски 4) е на път да построи комунизЪма в България, изпреварвайки даже северна корея.
  В България по същество имаме победила съветска власт (на всички нива) и единственото, което трябва да се добави е електрификация – АЕЦ Белене (по чичко ленин), чиито портрети още висят в кабинетите на милицио-(пардон) полицаите, а идеите му са в чугунените им глави.
  За несъгласните с горното, със съвсем малка инвестиция, може да се оборудва уютен, съвременен концлагер “Белене”, близо до АЕЦ-а.
  Както винаги след такива събития, сметката ще я платим всички ние, с парите си и с цената на съсипания ни живот.

 13. Китай готов да обсъди приемането на Турция в Шанхайската организация (ШОС)! Турция от 10 години се натиска за членство и вече има междинен статут. Турция е готова и да внесе ракетни системи от Русия С-400, напълно несъвместими с НАТО – проблем като с нашите руски системи и мигове, ЛЕЛЕЯНИ от Радев, Боко и целият “български” “елит”.
  Ще рече, че турското членство в ЕС вече съвсем няма да стане, а пък и за НАТО теглят някаква майна. Също ще рече, че Турция предпочита повече Азия, Русия и Китай, отколкото Европа и Америка. Цивилизационен избор и идентичност…
  А И НИЕ ЛИ СМЕ ТАКИВА?
  Нещата в югоизтока на Европа пак се оголват в полза на Русия, а не на когото трябва.
  https://www.dailysabah.com/diplomacy/2017/05/12/china-ready-to-discuss-turkeys-membership-into-shanghai-pact-says-ambassador
  https://fakti.bg/world/235569-putin-i-erdogan-obsadiha-raketite-s-400

 14. Ангел Николов, историк: Няма да престана да питам: Защо нито една представяща се за демократична партия в България ( а някои дори за “десни”, “антикомунистически” и пр.) не подкрепи подписката на стотици български интелектуалци за превръщането на сградата на бившата Дирекция на Народната милиция, на пл. Лъвов мост в музей-мемориал на жертвите на комунизма, който да покаже нагледно същността на БКП/БСП като чужда пета колона в България, да разкаже за престъпленията й, да бъде и мемориал за десетките хиляди убити и милионите съсипани животи от съветската окупация и наложения на България от нея тоталитаризъм? Защо дори в предизборната “надпревара” никой от претендиращите, че са нещо различно от мутантите на “Столетницата”, не си отваря устата за това, нито за неговия антипод – създадения и поддържан с държавни средства (над 7 милиона лева) “Музей на социалистическото изкуство”. България е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА от бившия соцлагер в която музей или поне експозиция разказваща за престъпленията на комунизма и отраженията им върху нашето настояще няма – а има дори и в Русия и Казахстан! Моят отговор е: Защото истината за предходното би обяснил днешното състояние на държавата ни, и би отворил очите на хората за това, което трябва да направят, за да не е така – да ликвидират мафията, която вече няма цвят, нито идеология. Също като БКП/БСП, която никога не е имала такава, а само пропагандна лъжа представяна за път към светлото бъдеще, което никога не идва за другите. Партията чиито мутанти са обсебили всички днешни така наречени партии – независимо в кой крачол твърдят, че си я носят идеологията. Това не означава, че в България “всички са маскари”, а че има нужда от съвършено нов демократичен политически субект –партия, която да не се бои да казва истината и да се бори за нея, понеже това е единствения път за по-добро бъдеще и за оцеляване на умиращия ни народ. Ако някой си мисли, че сега съществува такава партия, нека я назове. Но тогава ще трябва да отговори и на въпроса, с който започва този текст.

 15. ВЕСЕЛИН С, фактите говорят точно обратното – след всеки мандат на Буда , БСП удвоява своите депутати, вместо да ги намалява. А, т.нар. “медии” на пеевски съществуват само, като пиар-агенции на него , на Буда като раздавач на порции и еврофондове , и на другите му ортаците му. Ето тази тясно корпоративна и лична сфера на интереси покрива т.нар. “медийна империя”. Която едва ли покрива и 1% от информацията ,която интересува избирателите и на ГЕРБ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.