Опозиционери в Русия изобличиха медийния монопол на руския Пеевски

В Русия опозиционери извадиха на светло монопола на властта върху медиите, осъществяван чрез приближен на властник Номер едно олигарх.

Запознайте се с Ковалчук, руския Пеевски ( който също крие връзката си с властник Номер едно в България) .http://clubz.bg/54346-priqtel_na_putin_i_vlastelin_na_mediite

Yuri Kovalchuk

41 мнения за “Опозиционери в Русия изобличиха медийния монопол на руския Пеевски”

 1. Поредно потвърждение за зависимостта ни от Русия и поемането тук на всякакви образци от там. Начело и най-много – най-лошите.

 2. През Април се навърши годишнина от ЗЛОВЕЩИЯ, комунистически терористичен, масово-убийствен атентат през 1925 г. в черквата “Света Неделя” в столицата ни. И дяволът не може да измисли такова нещо, казва премиерът ни Цанков.
  Преди това, също КОМУНИСТИ ТЕРОРИСТИ УБИЙЦИ опитват да сгащят и убият царя. В черквата пък е имало церемония за погребването на друг, пак убит от комунистите. По улиците е имало стрелба и престрелки. Комунистите по заповед на Москва са ликвидирали наред. След атентата е има 2 дни другарски пир.
  Много добър текст – вижте:
  http://liternet.bg/publish19/d_gorcheva/atentat-1925.htm
  МИНАЛО – ГОРДОСТ НА “Б”СП!

 3. Ковалчук, Ковалчук
  ти си истински бок….

 4. Никъде в България не е направено толкова много за точната историческа и актуална информация върху Русия, както в Блога на Иво. Всички материали по руски теми и коментари тук са направо ресурс за един тенк-тенк. (И бъдете сигурни, че някои много добре си го ползват! И че тези “някои” обаче не са десните БГ-политици с евроатлантически баджове по костюмите!)
  И нещо друго. Знаем в какви условия отстояват своите идеи нашите руски съмишленици, честните към истината историци, проевропейските интелектуалци, публицисти, творци. “Борците за свободно слово” вольгыны, сымавы, дырэвы продумаха ли дума за убийството на АННА ПОЛИТКОВСКАЯ, за путинския терор над независимата руска журналистика? Ето защо хората на свободомислието и борците срещу мракобесите в Русия винаги са се радвали на нашата симпатия.”Петимни сме за тази Русия”- пише ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ.

 5. И докато говорим за путлер и пеевски, да не забравяме и за Винету.
  Ето какво конкретно е казАл за модернизацията на армията:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/4454-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0
  Както се вижда Винету не иска да купува никакъв нов самолет за ВВС!!! Не случайно даде над 100(СТО!) милиона лева за една година само , за да поддържката на МиГ-29 и “национализацията” на древният завод за поддръжка на соцсамолетите от времето на Варшавският договор. А за следващите 10 години ще се дадат близо 2 МИЛИАРДА за поддръжката му, без да може даже да се свързава по радиото с другите съюзнически самолети от НАТО!!! Отделно ще се дават пари и за още по-старите Су-25. И заедно и с финансирането на така закупеният соцзавод сметката набъбва до около 3 МИЛИАРДА лева! Отново ново Белене и КТБ. Отново няколко МИЛАРДА за Путлер.
  Спрямо Винету ,лобирането на Радев за шведските Gripen-и изглежда направо патриотичен жест на истински натовец и пилот!
  Но какво са за Винету ,и за “съветниците” му, още няколко профукани милиарда. Поредните за последните 8 години. Още повече, че са пак за “братушките”, а не за някакви си съюзници от САЩ и НАТО, които попълват фондовете за НРБ.

 6. И като сме на интернационална вълна.
  В Конституцията на ТАЙВАН от времето на ЧАНГ КАЙ ШИ е записано, че “всички народи по света, борещи се срещу комунизма, са наши братя, на които Република Китай помага с всички средства”.
  Както е казал и големият поет АТАНАС ДАЛЧЕВ:
  “Всички, паднали за свободата,
  гдето и да са, са наши братя..”
  Страшна снимка от протестите във Венецуела…Гледам я от 15-ина минути!
  Какво ли трябва да бъде възмездието за комунистическата отрепка мадуро и копоите му? Има чудесно чилийско ноу-хау, само дано не го подкарат с “мирния преход” като нас и…никарагаунците. Виж, те (бях писал) ни удариха в земята по толератност и миролюбие, като избраха за президент Даниел Ортега (щяха да го съдят като национален престъпник, ама къв комунист и кастров агент, бе, той е умерен центрист сега, на църква ходи, с трогателни социални послания!рекъл, простете, няма повече да убивам!) Вместо черепът му да стои побит и озъбен на площада в Манагуа с 300 гр. олово в него-за поука и назидание! И тъй-най-зле в Централна Америка е Никарагуа с толерантния си мирен преход, а вие попълнете симетричната част- най-зле в ЕС е …… тоже с толерантния си мирен преход!
  Виж, в Чили през 1973 и в Естония от 1990 досега я карат много немирно спрямо комунделите- и им личи по първите места.
  Но вижте снимката
  https://www.theguardian.com/world/2017/may/25/venezuela-protests-riots-frontline-caracas-nicolas-maduro

 7. Вчера в Брюксел половинките на нашите натовски лидери са се щракнали на портрет…
  http://www.lastampa.it/rf/image_lowres/Pub/p4/2017/05/25/Esteri/Foto/RitagliWeb/e9ea242f3a1d9a301c1e5116eaead5ef-kbI-UHeAzZMyR0IPZmO-1024×576%40LaStampa.it.jpg
  Гледам, гледам и си викам. Ето кой ще ходи по болниците (след руската инвазия) и ще вдъхва успокоение и кураж за нови битки на ранените натовски войници – бабата на Макрон, ханъмата на Ердоган, миската на Тръмп и т.н. и т.н. и… годеникът на луксембургския премиер. Да те побият тръпки за съдбата на Родината.
  А ето по тази скала на благоприличието и целомъдрието и една оценка на тоалета на новата французка Жана Д‘Арк (и на руменовата секритутка която тук отсъства но показа същия размер).
  https://www.pinterest.com/pin/512495632569004336/

  Да са живи и здрави онези украински момчета които спират засега „вежливите“ копои на алфа дога из Донбас !!!

 8. Драги СТАМБО:
  Точно същото съм си го мислел и аз. Такова събирателно става тук, но и системно и последователно. А става и за докторат ли му се викаше, нещо такова, да не говорим за майстор-магистър.
  Аз специално гледам да допринеса с нещо външнополитическо по Русия, заплаха и сигурност.
  И като я караме в този дух:
  Редакционна на Ню Йорк Таймс от тази сутрин (хич не е добре):
  “Тръмп проваля НАТО”:
  https://www.nytimes.com/2017/05/26/opinion/donald-trump-nato-russia.html?emc=edit_th_20170526&nl=todaysheadlines&nlid=60841669

 9. Видеото не може да се гледа в Ютуб! Веднага са го блокирали!Хич не и изнася на путиновата банда истината!

 10. “По присъдите ще познаете!”
  Обзорен коментар за делото в Черна Гора заради опита за преврат. 135 страници обвинение.
  КОЙ е вътре, КАКВО е ставало, КАКВА е ролята на РУСИЯ, СЪРБИЯ, други подробности.
  Ако не е АМЕРИКА, нищо че е далеч отвъд океана, Русия досега да е Гътнала Черна Гора. 620 хил. население. Включително през/чрез Сърбия.
  А като гледам ДЖУКАНОВИЧ – тойе е ЕНТУСИАСТ за НАТО и ЕС ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ, отколкото Боко + п/резидент Заедно – без никакви “ръчички” и антисанкции.
  http://www.politico.eu/article/montenegro-nato-milo-dukanovicmurky-coup-plot/

 11. Поправка!
  Видеото е свалено от ФБК защото в него има невярна информация!

 12. Борисов категоричен:
  “Ще купуваме изтребители, когато сме готови.”

  ЕТО, НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ГЬОНСУРАТ!

  ТО Е ЯСНО, ЧЕ ДОКАТО БОРИСОВ Е НА ВЛАСТ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕМ ГОТОВИ, ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА ТИКВАТА НЕ ИСКА И КОМПЕНСАЦИИ ЗА СКЪПИЯ РУСКИ ГАЗ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ! ВЪЗРАСТНИТЕ УМИРАТ В МИЗЕРИЯ, МЛАДИТЕ БЯГАТ ПРЕЗГЛАВА ОТ РОДИНАТА СИ… ТОЯ ЩЕ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ! ВЕЧЕ ОТСТЪПИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НА РУСНАЦИТЕ!
  ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ????

  ТАКА ЧЕ, ДА СЕ СТЯГАМЕ ПАК ЗА ПРОТЕСТИ, ТОЗИ ПЪТ ОГЛАВЕНИ ОТ НОВА РЕПУБЛИКА!

  http://www.faktor.bg/bg/articles/borisov-shte-kupuvame-iztrebiteli-kogato-sme-gotovi

 13. Изглежда че руснаците са по напред от нас , защото си имат фонд за борба с корупцията. При нас пълно овладяване. Приликата че има симбиоза между горива и медии. Констатации…. Докога?

 14. 🙂 Г-н Инджев, благодарско за фитнеса, имахме нужда… И спа зона!

 15. Прав е “Совьетник”. Искам да припомня още нещо: през 1998-1999 г.официални представители на САЩ предлагат на командващия ВВС ген.-лейтенант Ст. Попов да дадат безвъзмездно (подарък) една ескадрила изтребители Ф-16 (24 броя), с която да се превъоръжи Българската армия. И с която да ни приемат по-бързо в НАТО. Офертата (писмото) е пратена по команден ред на началника на Генералния щаб ген. Михо Михов. Оттогава няма отговор на американското намерение. Колеги, вече от запаса, твърдят, че др. Михов е сложил писмото в най-дълбокото чекмедже, а после е обяснил на министъра Бойко Ноев и на премиера Костов, че предложението било неизгодно, понеже поддръжката на “старите” американски самолети щяла да струва по-скъпо от купуването на нови изтребители.
  Сега поддръжката на любимите на Михов и на неговата партия таралясници МиГ-29 (по-стари от Ф-16) излиза още по-скъпо и опасно за ВВС, но моментът е пропуснат и руските (съветските) самолети продължават да тежат върху врата на Българската армия.
  Толкоз е патриотизЪмът на некои хора.
  Благодаря ви за вниманието.

 16. Макаров беше при борисов и борисов смени позицията си за грипените.

 17. “Цель системы – самовоспроизводиться вечно и продолжать паразитировать на 1/7 части суши. Пока у нее это блестяще получается.”
  Саша Сотник е назовал нещата в това кратко интервю: https://goo.gl/U3VwD7

 18. SMS, ама какви изтребители кат ние сме три мандатa боко коси трева детелина

 19. AWACS, и след всички усилия на Черна гора да се изтръгне от ноктите на северния хищник, Тръмп даде на тамошната путинайска агентура (а и на простия човек, дето вика “Заувек са Маjком Русиjом!),на всички антиамерикански хейтъри такъв шиш с хамалското избутване на черногорския премиер!… Не ми се гледа!

 20. до Posted by s | май 26, 2017, 15:29
  Подписах веднага петицията за преименуването на Патриаршеския ни храм на “Св.Св.Кирил и Методий”.
  Макар и толкова скоро, бях под номер 397. Успех на това родолюбиво начинание!
  Мотивите ми към подписването на петицията:
  Отлична идея, макар и малко позакъсняла! т.н. св.ал.невски е вероотстъпник, приел е исляма в края на живота си, за разлика от хилядите българи, умирали за вярата си.

 21. Само не мога да разбера: ЗАЩО при положение, че Тръмп прави достатъчно доказани гафове и доказани грешки! редакционният коментар на NYT (споделен от AWACS в 10:56) предлага отново неагрументирана, избръщолевена помия.

 22. И аз подписах веднага петицията за преименуването на Патриаршеския ни храм на “Св.Св.Кирил и Методий”, каквото е и оригиналното му име. Мисля, че трябва да разпратим тази информация до най-голям брой българи по света и у нас. Успех на инициативата!

 23. Свобода на печата,свобода на личността,свобода!Вижте едно друго,не по-малко общочовешко,не по-
  малко значимо,не по-малко красноречиво измерение на тези понятия:

  https://www.youtube.com/watch?v=rG7FSQNy1T8

  Serenade – това е една неокласическа песен на композитора Сергей Рахманинов – човек,горещо обичащ Русия,но в крайна сметка предпочел да завърши дните си в Америка,заради незаменимата с нищо друго
  свобода на духа.Божествено-красива,неземна музика,която ще ви направи волни и свободни като
  богове!

 24. @everyone else

  Тъкмо си представях вече как ще изглежда една ескадрила изтребители Ф-16 на следващия военен парад 6-ти май и хоп! Банкянският “куражлия” пак се изпусна и осмърдя вдъхновението ми!
  Наистина, какви самолети с тия мутрьошки ( по Иво) на власт?

  От линка, който даваш, най-ми хареса този абзац:

  “Пък и не е удобно да признае човек, че Московията е наследила кирилицата по същия начин, по който Африка – латиницата: от метрополията.”

 25. ПО ПОВОД ПЕТИЦИЯТА:
  И аз я подписах. Разпратих линка на приятели роднини. Разпращайте!
  Ако мен пита някой – Заслужената съдба на тази черковна сграда е да бъде СРУТЕНА До Земята, теренът разчистен. И върху него: с Български проект, български проектант, български изпълнител, български камъни, български цименти, български строители с български мистрии и българско всчико останало, се направи ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА, БЪЛГАРСКА КАТЕДРАЛА, 30 МЕТРА ПО-ВИСОКА, която се казва или ИВАН РИЛСКИ, или КИРИЛ и МЕТОДИЙ!
  Тогава ще е Българско!
  В Белград, почти съща на вид, малко по-голяма, Сръбската Централна Катедрала се казва СВЕТИ САВА. Той е техният Иван Рилски. НИКОГА тя не е носела руско име – и после преименувана. А пък русофилите са У НАС. В Сърбия НЯМА дружества русофили, нито има КОПРИНКИ.
  В Атина на центъра, тяхната се казва Благовещение Богородично.
  Само у нас – и църквата НИ Е РУСКА. Включително, “синодът” е подрезидентурен на руския синод. И играе по неговата свирка.
  Т.нар. Невски храм-паметник, е бил преименуван в “Св. св. Кирил и Методий” 1916-1920 г. по време на героизма на българските победи през Първата световна война. Но – после пак обратно.

  Драги EVERYONE ELSE:
  По повод коментара за публикацията на Н.Й. Таймс: Ясно е, че публикацията е от вълната критика и притискане на Тръмп, течаща вече няколко месеца. Търсят всякаква възможност, и понякога изпадат в тенденциозност. Например, последния месец сe раздуха, че той освен непрофесионален, е и Смотаняк, включително във връзка с онзи негов комплимент в Рияд за обувките на президента на Египет Сиси, бутането на ръката му от тази на Мелания на летището в Тел Авив, или бутането на “колегите” президенти в Брюксел за груповата снимка накрая. Този вестник е един от най-критичните към него там. По време на предизборната кампания Тръмп 2-3 пъти каза: “Тези в Н. Й. Таймс много ме мразят, не знам защо (знае той – опозиция)”. Вълната срещу него продължава. Разбира се, продължава и неговата вълна срещу критикуващите го. Също от вестници, журналисти. Америка е разделена. Утре и вдруги ден пак ще има подобни неща. И тъй нататък, до импийчмънт, или не знам какво.

 26. EVERYONE ELSE,
  благодарско- и поредно БРАВО НА ЕСТОНИЯ!Но, помниш ли, помниш ли, приятелю, че през 1999 г. такива новини радваха цивилизования свят и от България, когато теглихме ритника на 3-ма руски шпиони под дипломатическо прикритие!

 27. AWACS, от всичките рафтове глупост, най-ме впечатлява тази: ‘Mr. Trump laughing comfortably with Russia’s foreign minister and ambassador to Washington…’
  Не ми се щеше да отварям папка ‘laughing comfortably’, но пък паметовите следи се оказват неизлечими:
  http://static5.businessinsider.com/image/557d8e1a6bb3f78160ea89d9-1200-924/ap090306017956-5.jpg http://www.cnn.com/2012/09/08/world/europe/russia-clinton/
  http://static2.businessinsider.com/image/55a659a36bb3f7952be21a3f/obama-says-he-was-encouraged-by-a-recent-phone-call-from-vladimir-putin.jpg

  Не съм фен на Тръмп. Луд фен съм на качествена журналистика. Все по-трудно откриваема.

  Сцената с изблъскването на черногорския премиер е втрещяваща, заслужава коментар! Върна ме към думите на Померанцев, когото цитирах тук в юли, 2016:
  “This is a (dark) joy. All the madness you feel, you can now let it out and it’s okay. The very point of Trump is to validate the pleasure of spouting shit, the joy of pure emotion, often anger, without any sense. And an audience which has already spent a decade living without facts can now indulge in a full, anarchic liberation from coherence.”

  Ти го каза горе: “Утре и вдруги ден пак ще има подобни неща.”
  Подозирам, че шарените балони с руските връзки на Тръмп ще бъдат поддържани от нелюбимите му медии и занапред. Дано не падне съдържанието на хелиум, ей. Но и така да стане, предполагам, че самият Тръмп ще направи достатъчно гафове, за да захранва световното тръмпомразене. Ситуацията не е добра за никого, с изключение на Путин.

  ps: Продължвам с подкрепа за Матис и Тилърсън. Ако изчезна, значи са се провалили в ‘тръмпов формат’.

 28. СТАМБО, едно лично признание, и знам, че ще ме разбереш за Естония:
  Ако ДНЕС университетите като цяло не ми се струваха (почти безнадеждно) мъртво място, и ако бях на 17 години, щях да избера за свой университет унивеситета в ТАРТУ.

 29. Драги EVERYONE ELSE и AWACS,

  Знаете прекрасно, че по принцип, да те мрази NYT за десен, републикански политик означава голям комплимент и ясен сигнал, че е на прав път. Сатанизирането на НИКСЪН, РЕЙГЪН, БУШ (S&J) илюстрира неизменната редакционна политика. Тръмп е по-особен случай. НАТОВската среща не бе стратегическо просветление и дар свише – ДУМА за Балканите например чухме ли от него? Срещата обаче не беше и провал-основните рамки очевидно остават. Повтаряме го от половин година-Тръмп не е НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РЕПУБЛИКАНЕЦ. НАША обаче е каузата АМЕРИКА да е силна, с абсолютен световен престиж, водена от силни лидери. Именно от такава гледна точка кредитът на Тръмп заплашително се топи.

 30. Драги EVERYONE ELSE и СТАМБО:
  Хубави думи казвате. И чудесни коментари.
  Само така!
  Never Give Up!:
  Както го е казал Чърчил. Четири (4) пъти дори, един след друг.

 31. Скъпи EVERYONE ELSE, много ме развълнува. И за мен Тартуският университет остава велик пример, че дори в СССР – В НЕПОКОРНАТА И ДОСТОЙНА ЕСТОНИЯ- съществуваше духовна, научна, интелектуална, че и институционална територия, несравнимо по-свободна от днешна евроатлантическа България.
  Знаеш какво беше някой друг копиран том от “Tartu Riikliku Ülikooli Тoimetised”-научна мисъл, която буквално разкъсваше марксистко-ленинското мракобесие и кухите догми на официалната академична фасада у нас.
  Случи се накрая, озовах се там преди 3 години за седмица.Можеш да си представиш емоцията, но ти остави емоциите, ами погледни КАКВИ хора с какви дисертации от ТАРТУ стават премиери и министри в Естония! Стига един МАРТ ЛААР, с когото имах щастието да се запозная. https://en.wikipedia.org/wiki/Mart_Laar (между другото, съавтор и в “Черна книга на комунизма”!)
  Къде живеем, Господи!

 32. Се`а, Стамбо, Еверионе елсе, нѐма да ви се месим, ама сме по-добре от таа Естониа, дето се приказвате! Що ше правиме електронно правителство, като имаме готови кадри!? Казвáл съм, не можеме ние така като тех с Русия, да се гонат руски дипломати, аз искам и по онва море, там, техното, Балтийското да плават само яхти, туристи, кехлибара да го събират руски фирми, да направиме там руски комплекси като Камчия, както ние с Лужков, некой паметник руски да вдигнеме, не като тех да ги събарат.. За историци приказвате, че и ние имаме историци като Божо… Аре, че имам да откривам съблекалня с душове некъде!

 33. Тюх, исках да кажа нещо на Стамбо, ама БАНКЯНСКО ЧОВЕКОПОДОБИЕ ме избута.
  Дано Кристина Кръстева от ’24 часа’ да е отразила откриването на мъжките и женските съблекални в рамките на външния и вътрешен гардероб на Бойко Борисов с двойно дъно и надпартийни душове, на фона на гербери, рози, и ода на радостта.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.