Сервитьорите на Путин пак му резервират маса в България- ако благоволи да ни навести догодина

На 16 февруари 2017 г. новият руски посланик в София Анатолий Макаров, поел поста през октомври миналата година, стана първият представител на дипломатическия корпус, който избра да бъде официално приет от русофилстващия ни ( също) нов президен Румен Радев. Две седмици преди това той сподели публично, че президентът Путин вече цели 10 години не бил посещавал България ( макар да ни навести на 13 ноември 2010 г. след което си тръгна с договор за “Южен поток” и с подарено от Борисов куче). Макаров нарече “антиюбилей” тази “пропусната полза”.

Самопоканването на Путин чрез неговия посланик продължи на 5 март. Макаров беше приет от дащния ни президент, който явно не може да се насити на дружбата с Русия. Този път си поговорили 1 час. От разговора (почти) случайно, изплува договорената новина ( защото иначе Макаров не би казал и дума) за това колко “интересно и полезно” би било Путин да дойде в България тъкмо на 3 март догодина, когато се навършват 140 години от края на Руско – турската война през1878 г. Пред медиите Макаров каза следното тогава:

„Ние сме обсъждали (с Радев) бъдещото развитие на политическия диалог. Обсъждахме, че би било много интересно и полезно, като един символ на братската ни дружба и изпитанията през вековете, действително да има едно посещение на руския президент в България по случай 140-тата годишнината от Освобождението на България. Но това е само на теоретична основа. Но аз такива указания нямам. Това бяха само едни размишления какво може да се направи”, поясни Макаров. По думите на Макаров, руският президент не е посещавал България през последните десет години и това е повод за съжаление. Но не би било сериозно руският президент да пристигне и само да пие чай с българския му колега. Затова е добре да се подготви сериозна работна програма, проекти, които да бъдат обсъдени. https://www.novini.bg/news/410280-руският-посланик-обсъждахме-с-радев-визита-на-путин-догодина.html

Ето и днешното развитие на самопоканването, съобщено по партийна линия от изгрялата напоследък червена звезда на небосклона на международната политика в служебния кабинет на Герджиков, пожелана след това и от Борисов за член на неговия екип.

“Има покана и уверение, че руският президент Владимир Путин ще присъства на честванията на 140 години от Освободжението на България на 3 март догодина. Това обяви зам.-председателката на БСП Деница Златева пред БНТ, цитирана от партийния пресцентър. По думите й това можело да даде нов импулс в международните отношения. Според Златева “Русия е важен партньор в глобалния свят и трябва да има сътрудничество, особено по теми като международния тероризъм”.

Ако не намирате връзка между 19 век, днешния Путин и борбата с тероризма, питайте Деница Златева, макар тази звезда да грее твърде нависоко, че да отговаря на върпоси на простосмъртни. Тя си говори с официозни мълчаливци, които знаят какво да не питат.

През годините на руското настъпление на пропагандния фронт в България, което започна с монархо-социалистическото управление у нас от 2001 г. нататък, Путин не веднъж е бил обявяван злополучно за “сигурен” гост, обещал да уважи с присъствието си България. Обслужващият петата колона на Москва медиен антураж у нас си продра гърлото да обещава, че навръх 9 септември 2009 г. премиерът Путин лично ще открие руския анклав в резервата Камчия, замаскиран като “детски санаториум”. Вместо него това направиха премиерът Борисов и кметът на Москва Лужков, който броени след това беше прогонен от поста си от същия този Путин и от президента Медведев в съвместна акция срещу третия по властова тежест в страната политик, обвинен в престъпна дейност ( не и по отношение на нахлуването му в един български резерват, защитен на хартия от закона, но на практика прегазен от булдозерите по руска заръка и осветен лично от новопокръстения бос на България Борисов в самото начало на неговото първо царстване).

За идването на Путин в България се напреварваха да лъжат рупорите на петата колона и по-рано същата година по повод злополучния енергиен форум, обявяван от президента Първанов първоначално като   “световен” ( и пловдивски), оказал се на финала през април 2009 г. регионнален и маргинален, претупан в София. Но без участието на Путин, който, ако се вярваше на “Труд”, “24 часа”, “Стандарт” и прочее сервитьори на мазни порции проруско подмазвачество щял да се разхожда под тепетата в Пловдив под ръка с Хилъри Клинън.

Както вече любознателните българи са научили, Кремъл готви масирана пропагандна атака за още по-всеобхватно налагане на своето влияние в България във връзка с предстоящата 140 годишнина, която е точно толкова кръгла, колкото и 130-тата,  обявена тогава за “Година на Русия в България” , за да бъде превърнат триумфът от подписването на трите руски енергийни проекта в София през януари в събитие от исторически, “епохален” мащаб. За целта по бързата процедура в столицата на ул. “Сан Стефано” , в градинката с вече съществуващия руски Докторски паметник, беше открит още един- в част на подписванто на Санстефанския предварителен договор ( на което не е присъствал нито един българин).

Точно като подписващият договора Н.П. Игнатиев е уредил онова събитие през 1878 г. да “съвпадне” с юбилея от инагурацията на самодържеца Александър II , така и на 18 януари 2008 г. беше тържествено осветен новият монументален знак на руското влияние именно в деня на посещението на Путин I. За да не си мисли някой, че поводът е друг, на монумента е поставена специална обяснителна табела за връзката между откриването и посещението на Путин.

Сега мястото е превърнато в място за поклонение на руските дипломати в измисления напоследък Ден на руския дипломатически работник на 10 февруари. Самият Игнатиев е все по- рекламиран от руската дипломация за българска консумация до степен, че по заръка на Кремъл се готви книга, която да го представи догодина като “баща на българската нация”.

В помощ на безпомощните да попречат на тази вълна от задушаваща като мечешка прегръдка любвеобвилност предлагам няколко цитата от практически апокрифната в България книга “Н.П.Игнатиев. Записки (1875-1876)”, макар тя да е издадена в НРБ през 1986 г., но “кой знае защо” е неоткриваема дори и от професионални изследователи, за да (не) могат да черпят от извора какво всъщност си признава Игнатиев за истинските цели на руската политика спрямо “българското племе” като параван за руските домогвания в две посоки: завлавядавето на Проливите и недопускането на европейско развитие на балканските народи. Ето само няколко от откровенията му, събрани в 843 страници, в които говори за българските земи като за руска база, а за “българското племе” като за оръдие за постигане на руските цели. Пишейки за себе си в трето лице ( както на много други места в записките), той отбелязва:

“ Запознат по време на някогашната си работа по народното възраждане в България ( т.е. докато се борил против българското движение за църковна независимост в Цариград- бел. И.И.) с действителните нужди на създаваната държава и с умствения потенциал, който тя ще притежава, Игнатиев бе далеч от мисълта, че на народа, току-що излязъл изпод двойното иго – турско и гръцко, внезапно трябва да му бъде дадена най-либералната и разюздана конституция. Той смяташе, че е необходимо Русия да й даде само органически устав, за да може окончателната форма на управление да бъде изработена постепенно от самите българи към края на руската окупация”. ( Н.П. Игнатиев. Записки. ( 1875-1878), Издателство на Отечествения фронт, София, 1986 г., стр. 609)

Подиграващият се с “умствения потенциал” на българския народ, чиито кумир Васил Левски е бил обесен пред безучастния му поглед ( косвеното му, ако не и подстрекателстко съучастие е видно от гузното му мълчание – в огромния по обем труд в рамките на записките си той не споменава нито дума за тайно ръководения от него “процес в София” срещу Левски и не “забелязва” нито едно революционно действие на българите), признава още за какво “освобождение” всъщност става дума и защо се е борил за големи български граници: за да може завоюваната територия да служи като руска база, колкото по-голяма, толкова по-добре:

“Особено внимание ще трябва да се обърне, за да се защити граничната линия на България от такива изменения, които биха откъснали княжеството от морето, а именно от залива Кавала, залива Орфано, устията на Карасу ( Места- бел. И.И.) и особено на река Струма, където впоследствие трябва да бъде прокарана жп линия, която ще свърже българска Македония с морето; и накрая- от устието на река Вардар и част от Солунския залив, който по договора се отстъпваше на новото княжество. Българските пристанища на Черно море Варна, Бургас и Созопол, егейските пристанища на България и тези, отстъпени на Черна гора и на Адриатическо море, освен търговското си значение като експортни пристанища на най-близките области , имат особено значение за нас като бъдещи бази на руския флот, който за развитието си се нуждае от складови бази в Близост до Проливите и във водите на на Средиземно море.” ( стр. 608)

Игнатиев съветвал още освободените (  от задължението да плащат данъци на Османската империя) българи, да си плащат в бъдеще за освобождаването директно на Русия. И не просто заради ползата за руската хазна, а заради налагането на руското влияние в България:

“…на Русия трябваше да се предостави възможността да получава данъка от България.

Така Русия щеше да получи възможността да реализира в европейските банки заем от триста милиони златни рубли…Българският данък би останал на наше разположение. Така Русия щеше да си осигури претекст от икономическо естество, за да установява своето влияние за дълго време над освободената от нас страна.”( стр. 563)

IMG_6089 (1)

Още (много) за този новоизлюпен в лабораториите на Кремъл “баща на българската нация”, чрез неговите самопризнания на изнасилвач, както и за други “подробности” от руската хибридна война срещу България, читателите ще могат да намерят в следващото издание на “Течна дружба”.

49 мнения за “Сервитьорите на Путин пак му резервират маса в България- ако благоволи да ни навести догодина”

 1. Не е по темата – извинявам се на любезния домакин на блога за което -, но смогвам с няколко дена закъснение да чета статиите и мненията, затова редовете пó долу ги пиша едва сега.

  Уважаема г-жо Николова,

  На 22. май в 7.33 часа сте постнала под статията на г-н Инджев “КТО подрежда мутрьошката в България е риторичен въпрос” мнение, което споделям напълно.

  Поздравявам вас и съпруга ви за начинанието, с което сте се заели: да обяснявате кратко и разбираемо, така че и най-тъпите да разберат, какви мръсни игри Русия играе срещу България и колко те струват на българите. Не слушайте форумните провокатори, че нямало смисъл от такава дейност. Напротив: точно от такава дейност има крещяща нужда, при положение, че нямаме масова медия, по която да разпространяваме нашата патриотична кауза. Но нека само не е озаглавена чак “До всички балъци”, а примерно “Чети, народе заблудений!”.

  Надявам се да намерим начин да се запознаем, за да ви поркрепя, защото и един изписан лист хартия струва пари. А вие имате да произвеждате хиляди и хиляди такива…

  Бъдете здрави и не се отказвайте от благородното си начинание!

 2. Какво сме се закъхърили, че кремълското психо се самопоканило за измислен юбилей. Нали “натовскиият генерал”, военният пенсионер, резидент ХВЪРЧИЛКОВ онзи ден не само се видя но тегли дълъг диалог със самият Донълд Тръмп. Поне такива бяха обещанията на рр когато тържестуващият макаров след среща с него обяви, че е постигнал целта си. Кремълският гном догодина на официално посещение у нас.
  Та, първо да се отчете пред публиката как е минала срещата с ДТ, президентът на републико наша здравей.
  А тази на фотото по-долу щом и баце си я хареса за лице на външната ни политика, правете му сметка какъв боклук докарващ го единствено на политкоректни баналности е.
  Безцветна кифла която няма и една причина да задържи Фниманието ни.

  https://www.google.fr/search?q=%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=hrDHG_ovf-_FaM%253A%253BamilqplVhPHTZM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fnews.bnt.bg%25252Fbg%25252Fa%25252Fdenitsa-zlateva-nyama-kak-da-ni-se-otneme-predsedatelstvoto-na-sveta-na-es&source=iu&pf=m&fir=hrDHG_ovf-_FaM%253A%252CamilqplVhPHTZM%252C_&usg=__JlSKX_wmCe4Cqz4k-cI0LnrZCf0%3D&ved=0ahUKEwjem6Pu-ZTUAhVD7hoKHUGgAaYQyjcIOg&ei=qP8rWd6nHsPca8HAhrAK&biw=1366&bih=614#imgrc=hrDHG_ovf-_FaM:

 3. НИКОЙ президент, на НИКОЯ държава, не може да посети Която и да е друга държава, ако не бъде ПОКАНЕН – с писмена конкретна покана и размяна на още необходима кореспонденция, плюс устни и други уточнения.
  Дори Тръмп във Вануату, или Путин в Тринидад – НЕ МОГАТ да отидат на посещение.
  Може полковник Макаров да самопоканва 1000 пъти.
  НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВО ПОСЕЩЕНИЕ на ПУТИН у нас, независимо от изхвърлянето за програми и проекти.
  ТА ТОЧНО ТАКИВА неща целят да ни избият от коловоза встрани. Да се хванем пак с Русия и станем още повече зависими – ОТКЪСНАТИ от индивидуалната и европейската посока.
  Всичко пак зависи от НАС!
  Конкретно от РАДЕВ и двамата с БОКО.

  Защо най-напред не се прокламират РЕАЛНОСТИТЕ около Цариградската конференция, 1876 г., ПРОВАЛЕНА от Русия. Около причините за откъсването на Македония и др. от картата на Българската Екзархия?. Около нещата, довели до Берлинския конгрес? И, най-подчертано, около РАЙХЩАД 1876 г. и БУДАПЕЩА 1877 г.?
  Защо правителството не говори за българска свобода, демокрация и национално развитие, а за руско “братство” и “освобождение”, дори за “общославянско единство” (по Радев) когато те ВЪОБЩЕ не съществуват?

 4. Господин Инджев, бихте ли ми някак дали възможност да прочета записките на Игнатиев! Линк или директно файлове.

 5. Извинявам се за спама, не е по темата, но заради един спор с кремъслки трол в един форум се опитвам да намеря новината за това как Беларус е пуснал възпоменателна монета във връзка с антируско възстание станало в миналото. Обаче не мога да го намеря новината, а съм сигурен, че го четох някъде.
  Ако някой има линк ще съм му много задължен.

 6. Въпросните записки на български от 1986 г. са и ПРЕРАБОТЕНИ. При това от издателство “Отечествен фронт”. Т.е. от компартията. С оглед да имат вид за пред страни от “соц-лагера”, конкретно за България, в тях няма начин нещо да не е пипнато, друго остригано, за да няма “изчервяващи” моменти.
  Едно от последните оригинални издания на Записките в Русия е от 1914 г. и е от 9 (девет) тома.
  Най-вероятно в Русия е имало издаване след 1917 г., но и то е било пипнато, и върху него е издадено нашето от 1986 г.
  Дано някой в България да добие достъп до руското издание преди 1917 г. и го разпространи. Чувал съм, че има такива томове и хора у нас, но само от случайни познати, и не мога да конкретизирам и гарантирам.

 7. ……Според Златева “Русия е важен партньор в глобалния свят и трябва да има сътрудничество, особено по теми като международния тероризъм”……

  Особено по темата “международен тероризъм”, е добре да си припомним, че русия (ссср-2 или сталинска рус) няма как да бъде решение на този проблем, тъй като е основоположник и незаменима съставна част от него, като идеология и финансиране.
  Идеолозите и вождовете на световния пролетариат ленин, троцки и сталин винаги са приемали, че е по-лесно един човек да бъде тероризиран, убит, взривен, отколкото убеден. Убеждение със силата на страха от Смъртта, а не със силата на Истината. Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем. (В нашия случай: има България – има проблем, няма България – няма проблем, това е руската имперска гледна точка).
  Така че, да говориш с русия на тема “международен тероризъм”, е все едно да поканиш дявола да си поговорите за Евангелието.

 8. Иво ми напомни любимото ми заглавие-емблема на помийната яма от бездарие, слугарство и безчестие на изброените по-горе ветрила за сирищничка мегаломания и бърсалки за кремълски кенефи:
  “Световният енергиен елит-на крака при Първанов! Хилари и Путин ще тропкат под тепетата.”

 9. Към Красен Николов:

  Книгата е апокрифна и в интернет. Има отделни цитати от нея в мрежата. Има я и в оригинал на руски в интернет ( но не знам дали е в пълен обем, който е огромен- не съм си правил труда да дублирам прочита й на руски). Книжното тяло е голяма рядкост, издирвах я месеци, докато я намеря. Вече съм я прочел под лупа и ще цитирам най-важното в книгата си- вероятно есента ще бъде готова.
  Тази книга е не само документ за цинизма на самия Игнатиев, за когото най-важни са руските имперски цели, а малките народи са инструмент за тяхното постигане, но също е пример, до каква стпепен по времето на комунизма, когато е издадена, този цинизъм не е бил разпознат като нещо смущаващо, че да бъде цензуриран. Вероятно после са се усетили и книгата е “изчезнала”. В предговора Игнатиев буквално е наруган ( и то с основание!) като представител на най-реакционните верикоруски шовинистични кръгове, но по типично шизофреничен за каноните на идеологията в същото време реакционерът Игнатиев е препоръчан на читателите като човек, който бил прегърнал българската кауза.Един великоруски руски шовинистичен и реакционен българофил, демек.
  Законодателите на днешната руска шовинистична доктрина героизират образа му напоследък по една основна причина: той е най-яркият представител в руската дипломация по онова време на попрището на фанатичната съпротива срещу европейското влияние не само в Русия, но и в бъдещите свободни земи на Балканите. Той бил в непрекъснат конкфликт с началника си, канцлера Горчаков ( когото непрекъснато подиграва как си падал по преговори и конференции с европейците), който допускал българите да имат право на независимост, докато Иганиев бил абсолютно против такива “разюздани” неща за недоразвитото, според него, българско племе. Дори император Александър I се е намесвал, за да накара Игнатиев да спазва инструкциите на Горчаков, което е повод за многобройни горчиви реплики от страна Игнатиев, смятащ себе си за несправедливо третиран герой на руския дипломатически фронт. В неговата глава се води война не с Турция, а с Европа- нещо повече, той е направил всичко възможно да няма война с Турция- същата онази, която наричат пропагандно “освободителна”.
  Всичко това и още много от същото читателите, които не са чели този фундаментален труд, ще научат от “Течна дружба” 4 (условно я наричам така засега).

 10. Вижте, вижте:
  Както се казва – не’ам думи.
  Също както се казва – снимка е повече от 1000 думи.
  Също, както ми каза приятел, на когото ги пратих: You made my day!

  “Меркел, Евротайфата и Тръмп”:
  https://twitter.com/traciethoms/status/868905184889630720/photo/1

  “Тръмп вече в пандиза, Путин от стената на килията се смее, замятайки “въдицата””:
  http://www.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/2017/05/l3jov8wuphxy.jpg

 11. Ето това са кърлежите накацали и нахапали снагата на България! Както и производните им като ЦацАров, Бойко Борисов, Цвъ-цвъ, бандата наречена “Герб”, бандата наречена “БСП”, бандата наречена “ДПС” и подобните им! Еуски болшевишки кърлежи и българските им производни!
  А не партиите за които милиционерът-премиер намекваше в изцепките си след срещата с Лозан Панов.

 12. Към ВЕСЕЛИН
  http://by24.org/2017/04/18/mogilev_souvenier_coin/
  Монетата е по повод 750 годишнината от основаването на град Могильов.
  Но на нея е написан и известен девиз дал началото на изтреблението на руския окупационен гарнизон в 1661г. По това време Могильов е град в общата държава на поляци, белоруси, украинци, литовци и латвийци. Това е просто една малка част от Руско-полската война (1654—1667).

 13. Към Иво Инджев
  Може ли линк към руския оригинал в интернет! И към вашите книги “Течна дружба”, ако има такива.

 14. За мен 3ти март е траурен ден осъществен от хора със задкулистни мисли и тези които ще ни гостуват на този ден, ще дойдат на панахида.
  За мен истиниките българики празници са 6ти септември и 24 май

 15. Към Красен Николов:

  Линка към руското издание го имам някъде архивиран, но съм го забутал, тъй като реших, че няма да ми трябва.Знам хора, които са чели руския вариант в интернет ( макар да е трудно за вярване, ако е в същия обем, като българския превод).
  А моите книги не са достъпни като електронно издание ( може и да е моя грешката, че не съм настоявал пред издателствата).

 16. Николай Игнатиев е обявен за почетен гражданин на София на 21 септември, 1902 г. София > фонд 1K > опис 2 > а.е. 96 > лист 1-2
  За почетен гражданин на Габрово – на 13 септември, 1902 г.
  За почетен гражданин на Варна – 15 септември, 1902 г.
  Няма да отварям архивите на други градове, че ми се зави свят от тоя позор.

 17. Три страници салтанати (диплом от Софийския градски съвет за обявяването на граф Николай Павлович Игнатиев за почетен гражданин на София. 21 септ. 1902 г.) https://goo.gl/JtthSp

 18. @Красен Николов

  Оригиналите на писмата на Н. Игнатиев не са запазени. Копия се съхраняват в личния фонд на Н.П.Игнатиев (ф. 730, д. 123) в Държавния архив на РФ.
  Но както писах преди време, учудването ми беше, че след всички манипулации (и злонамерени/цензуриращи, и незлонамерени корекции с респект към документа), а нас ни засягат най-вече първите… все пак достатъчно изречения са останали, за да може Данте да добави още един кръг в Ада, за графа.

 19. Проблемът е там, че сервитьорите (на путин) са много повече от масите (в банкетната зала на България) и това предизвиква много голямо стълпотворение, дори и сред управляващите(сервитьори)!!!

 20. @Красен Николов

  Имайки наум написаното по-горе, ето една публикация на походните писма от 1877 г. http://militera.lib.ru/db/ignatyev_np/01.html
  http://militera.lib.ru/db/ignatyev_np/02.html

  Разбира се, нищо не е по-добро от истинската библиотека, където (странно) миризмата на книгата говори за автентичността на текста.

 21. Това ли беше отговора на шамара, който Путин залепи директно на бузите на уж българските управляващи – да се изтрепят да го канят и да го величаят.Пълна отврат.

 22. Ще приемем Путин, но при едно условие – ако ни дръпне една приветствена реч на македонски.

 23. По повод ‘Записките’. Време е за превод на изданието на В. Тимощук от 1914 г. Следващото е от 1916 г. За предишно (AWACS споменава) не знам, ще питам библиотекарите. Новото издание на най-старото издание ще сложим на масата на путин… щом са му резервирали маса.

 24. “Посланикът/чката на Израел в София И. Лилиан:
  “Валери Симеонов да се ИЗВИНИ на ВСИЧКИ евреи”!
  Добре, че и ИВО даде публичност! И проблемът поде The Times of Israel – това е техният Н.Й. Таймс.
  Пак оцапахме нещата. НАЦИОНАЛИСТИ-НАЦИСТИ!
  Първи приятели на Боко, Курлелия, Радев, Сидеровци.
  Май я Няма тая новина из нашите медии. “Подали” са я само на английски, за Kумова срама. На “Novinite”, дето се държи от един от К/ДС: другаря Максим Бехарчо, стар кадър, стар познат и на КГБ, от Полша. И за награда, сега перчещ се като “международен” медиен магнат – Дебел Делян Номер 2! Пълен Червен Боклук!
  ПЛИТКОУМНИКО, Валери Симеонов, само с едно Кухо самочувствие си и ти! ЛИКА ПРИЛИКА с останалите.
  Това са МЕЖДУНАРОДНО СКАНДАЛНИ НЕЩА! Кухи Глупаци!
  Капка култура – дори под Нула.
  http://bit.ly/2s7C5Cd
  http://bit.ly/2sf22P9
  http://bit.ly/2qviw5u

 25. Скъпи ЖОРЖ,

  и аз ръкопляскам на Молдова! Петима “дипломаты” да изритат! Значи тези ребята с чистите ръце и горещите сърца хептен са го ударили през просото!.. Те си имат рубладжията Додон като президент, но правителството държи проевропейски, та вероятно и преврат са гласили.

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/29/2979707_moldova_izgoni_petima_ruski_diplomati/

 26. Уважаеми ИВО ИНДЖЕВ & ЯНКО ГОЧЕВ:
  Бих ви предложил:
  Двамата вие, един до друг, да излезете по телевизията във връзка с двете петиции (и не само заради тях, де). Досега петицията за Училището е събрала по-малко от 500 души, а петицията за Централния храм на България по-малко от 1500 души.
  Да не говорим, че тук инициативност би могло да стартира от министри, депутати, попове, образователно-културни деятели, не само от правителствено ниво, но и от самия храм и училище. Нали Милеят, милеят, и мислят по въпросите!…
  Би трябвало за седмици да се насъберат десетки хиляди.
  А един ден, като се Върнат имената на двете – ДАЙ БОЖЕ – същите министри ще се ударят по гърдите!

 27. Колкото и да полират архива на Н. Игнатиев, не могат да окастрят без пропуски цялата си дипломатическа история.
  Сергей Спиридонович Татищев, ординарец на Тотлебен при Плевен; по-късно – в периода 1881-1883 -на специална чиновническа служба при Н.П Игнатиев. Забележете, държим С.С. Татищев в папка ‘СТЕФАН СТАМБОЛОВ’.

  Писмо от Татищев до Суворин от 6 май, 1890 г.:

  “Каждый день ухудшает наше положение между Дунаем и Балканами. А можем ли мы махнуть рукой на болгар? Конечно, можем, но это все равно, что отказаться от всяких притязаний на Царьград, на проливы, на весь православный Восток. У меня в голове слагается такая дилемма: или соглашение с нынешней Болгарией, или обращение ее в русскую область. Первое легче и выгоднее, второе сопряжено с величайшими трудностями, но все же лучше, чем третье – преобразование Болгарии в аванпост стремящихся к проливам враждебных сил в Западной Европе.”

 28. Отдавна е време ние, БЪЛГАРИТЕ, да отговорим достойно на домогванията на руските крадци на историята ни:
  АНА КИЕВСКА, правнучка на българския цар Симеон Велики, родена в Киев, става кралица на Франция след брака си с Крал Анри-I. Аnne de Kiev носи като сватбен подарък т.нар.Реймско Евангелие, изработено във Велики Преслав. Евангелието е с 30страници на преславската обла Глаголица, а останалите страници са на новата тогава Кирилица. Рядко художествено произведение, куриозно с това, че ВСИЧКИ ФРЕНСКИ КРАЛЕ след нея –
  от Филип-I, нейният син( многозначително е името!), до императора Наполеон Бонапарт, са се заклевали пред това Евангелие с Български Букви при своята коронация. Днес това Евангелие се намира в музея на катедралата в Реймс. Вчера фашисткият диктатор путин си е позволил да я нарича “руската френска кралица”, гад мръсен!
  https://inforesist.org/u-poroshenko-otvetili-na-provokatsiyu-putina-o-russkoy-anne-yaroslavne/

 29. Все още немея пред наглостта на Цацаров да се помъкне към Москва и да се мазни на един криминален тип… Бъдете сигурни, че не е тръгнал без московски и подчинените им софийски инструкции.
  Млъквам и ви пожелавам приятно четене на “Криминална драма в 5 действия”, където АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ е описал много точно престъпния клан. А- и побързайте, че знаете как е с интернета и изобщо с независимите публицисти
  в страната, където “вольно дышет человек”
  https://chaika.navalny.com/

 30. Към Стамбо:
  Ще бъде интересно дали и Цацаров ще завърне от Москва с писмо от Путин като негов пощаджия,както Филчев навремето…

 31. Към ИВО

  Няма съмнение- и с писмо, и с подробен план, че и с инструкции за координация на “българските подразделения” на ей тези у нас- а те щом в Чехия така действат, страх да го хване човек, какво вършат и какво гласят за България!

  http://www.mediapool.bg/pehotintsi-v-senchestata-bitka-mezhdu-rusiya-i-zapada-news264484.html

 32. Към Стамбо:

  У нас руснаци обучват директно проруски паравоенни групи, като Шипка и “Васил Левски”, както се видя в репортаж на германската телевизия ZDF. Самото съществуване на паравоенни организации ( като казашките бутафории, появяващи се редовно на публични места във връзка с руско-съветски празници) е забранено от българските закони. А руския “елемент” в тях- още повече би трябвало да срещне отпор от държавата. Само че държавата я няма ( напрмер в лицето на лицето Цацаров, избарн лично от Борисов). На посещение е в Москва при разобличения от Навални корупционер, главния изпълнител на поръчките на Путин за съдебна разправа с политическите му опоненти, какъвто е Главният им прокурор Юрий Чайка.

 33. Г-н Инджев, струва ми се,че като имат на разположение цялата милиционерница, от която след отвяване на плявата, остават няколко хиляди гавази,незнайния брой въоръжени “охранители”,
  ловно-рибарските дружинки,паравоенните организации по-скоро са PR маскарад за сплашване на интернет публиката. Камуфлажът е на мода, а качулките прикриват факта, че едни лица участват в различни роли.Едва ли имат нужда от инструктори и оръжие,зашото си имат щатно.Друг е вупросът доколко са ефикасни пред добре въоръжен и мотивиран враг, защото са свикнали да се зверят само на беззащитни хора.

 34. Г-н Инджев, можете ли да ми посочите източници на твърдението ви, че Игнатиев е присъствал на обесването на Левски и че е дирижирал процеса (като изключим депешата до канцлера от януари ’73)? Благодаря предварително!

 35. Към СЛ:

  Господин анонимен лъжец, можете ли ми посочите къде и кога съм твърдял, че Игнатиев е присъствал на обесването на Левски?
  Неговото височайше присъствие не е било необходимо на екзекуцията на някакъв си презрян криминален, какъвто е бил изкаран Левски от мекеретата. Игнатиев е бил титулаван “вицеимператор ” в Константинопол от европейската преса и не само от нея. В записките си той се хвали и многократно потвърждава какво огромно влияние е имал върху Високата порта- но не си е мръднал пръста да спаси Левски. За сравнение: за спасяването на Събрия от военен разгром във войната с османците през октомври 1876 г. заплашва Турция с война и турците веднага спират бойните действия. Пълното му мълчание по случая с Левски в записките, в които откровено лъже, че българите не саимали революционна организация, е поредното косвено доказателство за гузната му съвест.
  А че по негова препоръка са назначени 4-ма души в съдебната комисия, на която е внушавал да съдят Левски като криминален престъпник, за да увисне на бесилото, а не да бъде заточен като политически престъпник, е известно от признания на някои от гузните му екзекутори вече след Руско-турската война.
  Ама защо ли си правя труд да отговарям на лъжец…

 36. ПУТИН НАГЛО СЕ ИЗЦЕПИ
  С ФАЛШИВОТО ТВЪРДЕНИЕ,,
  ДОСТОЙНО ЗА ОСВИРКВАНЕ
  ДОРИ И ЗА ПРЕЗРЕНИЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.