Петата колона на Путин изоставя играта на криеница и преминава в открито настъпление в България

Това, че петата колона на Кремъл е щедро финансирана от Москва, се знае отдавна от онези, които искат да знаят. Сега обаче обаче Путин явно е решил да премине в открито настъпхление: държи вече всички да знаят, че той и държавата му са като СССР или като съветските паметници, които демонстрират кой стои зад гърба на победилия у нас рашизъм ( или социализъм, както го наричаха преди).

Индикация за новия курс към парадиране с руската хибридна намеса в България беше “знаковото” уж побратимяване, а всъщност “осиновяване” на в. “Стандарт” в Москва. На 12 май главната редакторка на “Стандарт” Славка Бозукова беше показана в собствения й вестник да попозира гордо на смимка в Москва в компанията на руските си осиновители от РИА “Новости”. http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/ria_novosti_i_v_standart_podpisaha_sporazumenie_za_satrudnichestvo-355097.html

Случаят със “Стандарт” явно е бил първият изстрел към разгласяване на шумната част от руската намеса в България, която демонстрира самочувствието на своята недосегаемост за каквата и да било институционална съпротива на българската(?) държава.

Ето и развитието на казуса в държавата, в която БСП кани Путин за “патрон” на 140-тата годишнина от края на Руско-турската война, обявен за български национален празник, а след това издигнатият от БСП за президент Румен Радев козирува и съобщава, че наистина ще го кани.

“Кремъл плаща 33 млн. рубли за “Дни на Русия” в България

Faktor.bg

Те се провеждат по лична заповед на Владимир Путин

Министерството на културата на Русия е платило 33 млн рубли за отбелязването на “Дните на Русия” в България, съобщава Russiangate.

От министерството се позовават на заповед на руския президент Владимир Путин “да се провеждат “Дни на Русия” в чужбина, “за да се развива  взаимно изгодното сътрудничество”.

Общо 33 млн рубли ще бъдат похарчени за провеждането на 18 мероприятия в пет български града.

Сред тях са форум посветен на поклонничеството и религиозния туризъм, конференция за междуцърковния диалог и мастър клас по звънарство.

Припомняме, че в последната година се засили “дарителството” от Русия-подаряват се паметници на руски императори и генерали, спонсорира се строителството на цълкви, посветени на руски светци, като например откритата преди дни в Гоце Делчев.

Руската пропаганда активно работи, за да бъде внедрено “руското православие” у нас, както и внушението, че България и Русия са неразривно свързани от факта, че са православни страни.

Тази теза принадлежи на скандално известният бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от КГБ Леонид Решетниов.

По информация на Faktor.bg голяма част от така наречените “културни събития” – зачестилите концерти на руски изпълнителни, танцьори, балетисти също се финансират  от руската държава с цел пропаганда”.

 

НА СНИМКАТА: Табелата ” Разрешено само за руски групи”, с която авторът се снима през 2003 г. край устието на р. Камчия на Черно море, беше публикувана тогава в български вестник. След което доказателството за руския апартейд в един завладян от руския мафиот Юрий Лужков български анклав изчезна от брега ( за да се появи после на същото място цял руски комплекс насред природния резерват).

Значи може да се противодейства? Дори и при малък отпор, като този, руската мечка си подви опашката. А какво би станало, ако българската държава си влезне в ролята на охранител на българските интереси, каквито върховният охранител много обича да се хвали че охранявал ( предимно с телена ограда срещу несъщестуваща заплаха от бежанци)?

IMG_6268

13 мнения за “Петата колона на Путин изоставя играта на криеница и преминава в открито настъпление в България”

 1. Докато руската управляваща хунта си приписва братство към българите и на практика ги прави явно и подмолно зависими,спрямо собствения си народ,най-вече младите и образованите,е безпощадна и жестока. Това се вижда от хилядите арести на мирно протестиращи нейни граждани,дръзнали през последните дни да искат по-смислен,свободен и достоен живот.

 2. Очеизвадно е че трябва спешно​ Обединение и успоредно медия на това Обединение с национално покритие и достатъчен финансов ресурс. Аз мисля че последното ( финансовия ресурс) е най- леката задача. Досега пари винаги се намираха но отиваха във фалшивите партии и организации. Най-трудната, но най- правилна стъпка : Обединение с НОВА РЕПУБЛИКА.
  Към Клюкар: Споделям коментара Ви:
  Защото това са КОШМАРИТЕ на МИКА, Миков, Нинова, Борисов, Пеевски и др. Да не би „сини” и „червени” да се съюзим по някои въпроси:
  Например:
  -Трябва ли крадците и СЪУЧАСТНИЦИТЕ им ,в особено големи размери като с КТБ да лежат в Панделата, независимо дали са бивши и настоящи членове на БКП, БСП, СДС, ГЕРБ ,…Бирената партия и т.н.?
  – Трябва ли управляващите, допуснали разхищения и неустойки за МИЛИАРДИ както с АЕЦ „Белене” , независимо дали са бивши и настоящи членове на БКП, БСП, СДС, ГЕРБ ,…Бирената партия… да лежат в Панделата? А не ние , всички цветни и безцветни да им плащаме масрафа? Дори да не са взели и лев подкупи и комисионни?
  -Сини и червени, цветни и безцветни, бивши членове на БКП , оставете емоциите и си отговорете честно: ГЕРБ и БСП не ли ни ограбват заедно и еднакво?
  Каква е разликата между „златния пръст”Сидеров на Орешарски на БСП и ДПС и между „златната ръка” Волен на Борисов-3 на ГЕРБ?
  -Ние като сгрешим не заплащаме ли ПЕРСОНАЛНО за грешките си? Защо участниците в съдебния процес , заради които държавата е осъдена в Страстбург, да не носят персонална вина, а ние данъкоплатците, да плащаме за безобразията им?
  -Защо не се децентрализира Прокуратурата както в Румъния/ както постоянно настояват от ЕС/? В Румъния веднага окошариха крадците , независимо дали са бивши и настоящи членове на „ БКП и СДС”. Грабежите престанаха и МИНИМАЛНАТА им пенсия е вече 440лв. /ЧЕТИРИСТОТИН и ЧЕТИРИДЕСЕТ лв./

 3. ====================================================================================
  Нали Вие не мислите, че шофьора на айроплан не е по-умен от нея, вижте му тъпия поглед, само дето има тапия за убиване на хора с бомби – убиец с пагони…

  ====================================================================================

 4. За 10(ДЕСЕТ) ДНИ македонският премиер направи това което 10 (ДЕСЕТ) ГОДИНИ мълчаха агнетата от герб воглаве с шилето си Тиквата начело русифициращ България заедно с бсп,дпс,патреоте,мутрешки и вся остальная русофилистичная сволоч.
  ГРУ от София пали фитилите на бурето с барут Балканите и България по братско-православно-славянски плаща най-скъп газ(и не иска нито компенсации,нито сконто)+най-скъпи горива и Лукойл няма лев платени данъци+предстоящ АЕЦ Белене струващ 3 (ТРИ)пъти повече от аналогичния във Виетнам.
  Е,защо пък да се крият повече

 5. За съжаление Иво ти си напълно прав . Започна сериозна пропагандна кампания на русофилите ,за която лично е уведомен президента Радев- Справка-виж. Статия “Борба за надпартийност при русофилите” -в-к 24 часа от 10 юни 2017 г- Там може без каквото и прикритие да видите снимка от среща на Н. Малинов с Радев на която се обсъжда поклонничеството пред руския самодържец.

 6. Къде ли са
  “Дните на САЩ в България”,
  “Дните на ЕС в България”,
  “Дните на НАТО в България”?
  За равностойността на мършавите 30-40 милиона рубли ли обедня Запада, след като щедро и безотчетно сипе в гърлата на управляващата червена мафия милиарди еврофондове?! Толкова ли са тъпи, та не разбират, че парите които наливат са много повече от необходимите, но не отиват за демократизирането на страната ни, а напротив – за финансиране на русофилистичната пета колона?!

 7. @ SIMEON & DOBREV:
  Какво криене, какъв “хвърчилков”, какви пет лева?!
  Вижте срещата на /П/Резидента радев с шефа на ЛУКОЙЛ-България – Валентин Златев! Четете какви цинични ги плещи льотчикът!

 8. Това е нищо. Вижте днешните новини за инициативите и плановете на Лукойл за България. Това не е настъпление – Русия буквално нагълтва България като боа парализирано от ужас и възторг зайче. След провала в Черна Гора Путин бърза да завладее коридора България, Сърбия, Македония. А Западът блее вторачен в Турция, когато Русия овладява ключови капии на Балканите. Атаката срещу Молдова е също интегрална част от стратегическите й планове, които вече се привеждат в действие. Черна Гора също няма да бъде оставена намира тък като тя е вратата към морето от другата страна на коридора и трябва да се отвори. След това веднага ще дойде ред на Румъния за да се започне изграждането на сухопътна връзка с Русия и съответната териториална база на коридора. На Мекото Подкоремие на Европа(по Чърчил)му предстои да бъде транжирано. Сега е момента за това, когато Тръмпи Бой тресе Америка със скандали и безумия, а ЕС е тотално дискоординиран и още не може да разбере какво му се готви.

 9. ТИНКОВ: Аз гледах и четох м/у редовете това което подписаха Тиквата и Теменужката преди 3 седмици,а именно: Развитие на газопреносната мрежа в България за пренос на руски газ.
  Tова което дори Жан Виденов НЕ направи, го прави Тиквата – газопреносната мрежа няма да е само българска а българо-руска.И това при наличието на Европейски Енергиен Пакт.На фона на тази икономическа робия (икономическо робство) чрез енергоносители,АЕЦ Белене, руски анклав в Росенец от 15 ГОДИНИ определено слагам на втори план дивотиите на Фатмака,Фатмачката и другите идиоти.
  Четох че Тиквата се включи в играта на Ердоган спрямо Европа “Разделяй и владей” като Тиквата заяви че дори и Европа да не изпълни исканията на Ердоган България ЩЕ подпише споразумението за реадмисия.

 10. Драги ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Много добре го казвате!
  Много добре го питате!
  Три пъти бутон “харесвам” (Like) от мен.
  В България е Много силно необходим един Дебат, и още по-конкретно Изясняване и Фиксиране, включително в Главите и в Учебниците:
  – Какво е България, какъв е пътят ни, откъде идваме, накъде отиваме;
  – Какви са нашите национални интереси;
  – Коя/каква е нащата Цивилизация;
  – Кои/какви са нашите съюзници;
  – Кое е негативното на всичко това, което трябва да се отбягва.
  Докато не изпъкнат ясните очертания на всичко това, обществото ще продължава да бъде заливано със “Славянство”, “Браттво”, “Освобождаване”.
  НЯМА “славянство”, НЯМА “братство”, НЯМА “освобожадаване”!
  За съжаление, дори и при свободни избори, и при свободен ИЗБОР на гласоподанване, мнозинтвото у нас избира с голямо мнозинство Герб, социалисти, “националиси”, “патреоте”, които по НИКАКЪВ начин не могат да поставят въпроса на такива нога и да се ПРЕСТАНЕ с инсинуации и руско влияние, а Изхвърля от президентство, правителство и парламент ТОЧНО ТЕЗИ, които ТРЯБВАТ на България – Трайков, Иванов, и т.н.
  Управляващото мнозинство само продължават с МАНТРАТА от 1944-а, и дори 1917-а, а и по-рано, на “славянство”, “освобождаване”, “братство”. Ракова метастаза и Димна завеса, с десетилетия продължаваща да мъти душите.

 11. Пред руския анклав на р.Камчия трябва да бъде сложена табела: “Няма да допуснем кримско-донбаски сценарий!”

 12. De Profundis: Путин като вуду-мартеница на шията на България

  Този, който безчинства в Чечения, нахлу в Грузия, в Украйна, в Сирия, който разбива отвътре и отвън нашия общ европейски дом – той ли ще ни е патрон на националния празник?

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/de-profundis-putin-kato-vudu-martenitsa-na-shiyata-na-balgariya

 13. -ВСИЧКО…НИ Е ПРОСМУКАНО-БОЛШЕВИШКО,НО ГО ПРИКРИВАТ:ТРЯБВА 100 % НЕЗАБАВНА ПОДМЯНА-КАТО В ГРУЗИЯ-ИНАЧЕ ВСЕ ЩЕ ЗАТЪВАМЕ,”ГАРАНЦИЯ”…С ТЯХ,БОЯДИСАНИТЕ МУТРО-КОМУНЕТА,В ДЖОБОВЕТЕ С РУБЛЕТА !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.