Червен Ламбо ни светна за еманципацията в президентския тунел

Любимецът на Партията Стефан Данаилов се оплака днес в телевизионно интервю, че Румен Радев го бил забравил. Не му се било случвало такова нещо да го забравят само за 20 дни, добави той конкретен драматизъм в съобщението.

Акцентът в оплакването му беше всъщност върху еманципацията на Радев от БСП. Поради което изпитвам обосновани съмнения в драматизацията по сюжета “ах, колко бързо и окончателно се еманципира от нас др. Радев”!

Напълно възможно е Данаилов да говори (предимно) от свое име, защото той обича соловите акции. Но в същото време явно отразява някакви настроения в партията, изпълнявайки същевременно поръчката да внуши колко независим е (вече) президентът.

Нима?

Ние, разбира се, вярваме на Днаилов, но не съвсем. Защото все пак повече вярваме на фактите. А те са доста по-различни от внушението за бързата забрава на здравата връзка между БСП и Радев.

Практически няма тема, по която Радев и БСП да се разминават- напротив, допълват се систематично. Нещо повече, Партията брани президента от парламентарния контрол във връзка с разследването до това как служебният кабинет, назначен от държавния глава, предпостави сделката с неутрална Швеция за превъоръжване с изтребители на българската натовска армия.

Скандалите около изтребителите “Грипен” нито за миг не са напускало полето на политиката. Нещо повече, те очертаха два лагера в нея за първи път от формирането на новия парламент, новия кабинет и новата президентска администрация. Преди това беше трудно човек да различи бозаджията от халваджията в парламента, в който доминира всеобщият тон на проруско миролюбие ( при оценката на руската агресивност) и на мирно съвместно съществуване между управляващи и опозиция.

Сега в “партията на грипенджийте” са всички путинофилстващи – от пейтриотите, до техните другари в откровено червените редици. Така се откроиха гербаджиите, при които е даден сигнал за обезоръжаване на грипенджиите.

Тъй че фронтовете в момента се разграничаха: гербаджии срещу грипаджии- нов етап на единството и борбата между привличащите се противоположности в нашата политика.

В този контекст жалбата на Ст. Данаилов, подадена в ефира на БТВ тази сутрин, може и да е валидна за някакви междуличностни отношения, но не и за междупартийните такива.

14 мнения за “Червен Ламбо ни светна за еманципацията в президентския тунел”

 1. “На всеки километър” е неговия комунистически оскар.Същиса две поколеня с лигавия си чар.Солови изпълнения според мен на Сергей са възможни. но все пак режесирани тънко.Току що го чух в интервюто да казва,че не може да си представи живот различен от този който е живял.Наизтина хубав живот си живя……

 2. И , тъй като г-н Инджев е в Германия, ето един линк към една традиционна ежегодна церемония в Хамбург:
  https://www.currenttime.tv/a/28598781.html
  Събитието е от преди 23години, но колко точно е предвидил естонският президент Ленарт Мери последващото развитие на RAZIя, още повече ,че там е присъствал и Путлер, който тогава е бил само заместник-кмет на Ленинград.

  Един показателен откъс от речта на Ленарт Мери:

  “”Что же беспокоит эстонцев, и не только эстонцев, в нынешней Европе? Мы в полном ошеломлении наблюдали за тем, как Запад приглашает в Сараево российских солдат и российские танки. Со времен Бисмарка и Берлинского конгресса 1878 года Запад ради сохранения мира делал все возможное, чтобы удержать Россию как можно дальше от Балкан. После Второй мировой войны США и страны Западной Европы потратили более 80 млрд долларов на поддержание режима Тито и недопущение СССР к берегам Адриатики.

  Спросим себя: можно ли доверить роль миротворца и посредника при разрешении этнических конфликтов государству, не способному справиться с собственными тяжелейшими этническими и этическими проблемами? Обеспокоенность только вырастет, если мы повнимательнее присмотримся к документу, не так давно выпущенному российским МИДом. В нем говорится, что проблему живущих в соседних странах этнических русских Россия будет решать не только дипломатическими средствами. И это при том, что этнические русские часто появлялись в соседних странах вследствие их насильственной оккупации и депортации местного населения.””

  Годината е 1994г. в СФРЮ тече етническо прочистване , Сребреница още е неизвестана, а в RAZIя “големият демократ” Ельцин приема шовинистични,нацистки и фашистки документи публикувани от раSSийSSткото му МВнР, в което декларира,че ще “защитава” “етническите” руSSнаци по света и в бившите сАвеЦки реСпублики с оръжие. Тогава , през 1994г., Путлер е все още Лениград, където върти далаверите с бандитите от лениградските ОПГ-и, и няма никакви признаци ,че някога ще може да припари до Кремъл.
  Няма никаква разлика между етническите прочиствания на Милошевич в СФРЮ и външнополитическите RAZIстки декларации на Елцин към “близката” и “далечната” чужбина. А ,повтрям пак,че Путлер е едва в Ленинград през 1994г.!
  Сегашните действия на Путлер не се различават от декларираното от Ельцин през 1994г.! Има едно путлеристко “допълнение”, към ельцинският шовинизъм и нацизъм от 1994г.. Сега Путлер “защитава” не само “етническите” руSSнаци, а и “руSSкоезическите” по света.
  П.П. И след такива откровено ФАШИСТКИ,ШОВИНИСТИЧЕСКИ и RAZIятстки заплахи с 23-годишна давност и днешното им путлеристко продължение, е повече от “странно” какво “предприема” ОПГ-ДАНС, за да им противодейства????…???…???..
  В НРБ ,вместо това,се раздават безпрепятствено всякакви разрешителни за престой и гражданство , и собственост, на всякакви руSSнаци и руSSкоезичеки ,които Путлер субсидира да се заселват в НРБ!!!!!
  А дали няКОЙ в НРБ е чел въобще хамбургската реч на естонският президент Ленарт Мери от 1994г.?!?!?
  Явно в ОПГ-ДАНС и “правителството” на НРБ НЕ са я чели. Поне дали са чували за нея?!!?!

 3. 3aд гъpбa нa фaтмaкa-нeпoлитик ce cпoтaйвa чepвeнoтo мy вицe – гapaнция, чe нямa кpиввaнe oт пpaвaтa кpeмълcкa линия. Kaквитo и внyшeния дa ce oпитвa дa прaви тaвapищ 3бoгoм дaнaилoв.

 4. Моят проблем с червеното тенеке ламбо е, че с текезесарската си култура минава пред студентите си за ‘готин’.

 5. Безподобно парвеню и колосален запъртък пръкнал се от червения комунистически инкубатор.Ярък представител на “художествено-творческата”ЕнтЕлЕгенция отгледана,отхранена и охранена под “мъдрия”поглед на “непрежалимия”човек от народа-миризливия правешки каскет Т.Ж.Виден соцкурварин и пройдоха и набеден ‘велик”актьор.Висша житейска ценност за него и себеподобните му беше да бъдат закичени от правешкото говедо със званието заслужил/народен артист.Неуморно възхваляващи неповторимия за тях социалистически “рай”,в който(като галеници на съдбата)колеха и бесеха в подопечните им “творчески”организации.
  Все още хвалят неуморно правешкия цървул,текат им лигите,хълцат и цвилят от щастие и неподправен възторг как ги бил уредил с лека кола или някой и друг апартамент.Ето такива “най-висши”цели преследваха през целия си живот,това си спомнят,с него се гордеят.Еманация на най-низки човешки страсти и морално падение.

 6. „Защото все пак повече вярваме на фактите”
  А те са, че вече трети мандат уж дясната ГЕРБ , а преди тях уж лявата БСП , т.е. двата ляво-десни сиамски близнака на БКП , вече 27г. ни ограбват заедно .
  И сини, и червени, и безцветни!
  Били се карали в Парламента ПОСТОЯННО помежду си за грипени и други джунжурии , за еманципацията на Радев,за …
  Голямата им кавга е за еманципацията на ГЕРБ от БСП!
  А НАЙ-ГОЛЯМАТА КАВГА помежду им е кой е ПО-ГОЛЯМ ДЕМОКРАТ!
  Дали КОМУНИСТИТЕ – БСП, или КОМУНИСТИТЕ –ГЕРБ!
  Широко им е около врата и ПОСТОЯННО се ЗАБАВЛЯВАТ! Същинско Мъпет-шоу!
  А , ако някой „напушен” /има и такива/ депутат да предложи на шега,забавлявайки се:
  „Да се запише в Конституцията : „ Всеки български граждани, който се ЧУВСТВА, че е ОЩЕТЕН с 20лв , да има ПРАВО на съдебно ЖУРИ!!!”
  Тогава , ко прайм ся?
  Всички ОНИЯ „ТАМ ГОРЕ” : всички депутати от всички партии , всички правителства, всички президенти и резиденти , всички съдии и прокурори, ВСИЧКИТЕ-като същински едни матросовци ще се хвърлят на амбразурата ! И ще ревнат гороломно :За Путину, за Родину! За МАТОШКУ!
  НИКАГДА!
  /Ще се чуе и някакво пискливо гласче:”За майка България!”/
  Докато оня „напушеният” не изпадне в абстиненция, не започне да се разкайва и да им се моли за само още една , една мъничка дозичка наркотик „ВЛАСТ”…
  А платените клакьори на „ОНИЯ, ТАМ ГОРЕ” във ВСИЧКИ медии, постоянно ще повтарят , като латерни на „ ОНИЯ ,ТУК ДОЛУ” , че няма управия с тоз матриал! Каквото и да се запише в закона, в България той е „врАта у пОле”…
  Защото иначе става лошо!
  МНОГО ЛОШО!
  И за ония с големите гуши „ ТАМ ГОРЕ”!
  И за кокошкарите „ТУК ДОЛУ”
  НАПРАВО УЖАС!
  Я да видим, ако в журито СЛУЧАЙНО попадне някоя от ония баби от селата в ЦЯЛА България.
  И даже да не я е „уважил” някой изверг.
  Достатъчно е ,само да са и откраднали пенсийката!
  Не дай си боже, да са и изяли бурканите в мазето!
  А пък ,ако са и отмъкнали окаченият на гредата бут от прасенцето…Леле ,мале!
  И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ: дали става въпрос за ГрИПОН , “Грипен” или КТБ, дали става въпрос за КОН дали става въпрос за КОКОШКА…
  НЯМА ПРОШКА!
  Тези баби, още от техните си баби знаят !
  Няма много, няма малко! А никак! НЕ КРАДИ!
  Цялото жури единодушно: ВИНОВЕН!ВИНОВЕ!ВИНОВЕН!…
  ГАРАНЦИЯ 100%!
  И тогава ,нека „Любимецът на Партията Стефан Данаилов” да се хване под ръка с любимеца на самите баби – майор Деянов и да отидат да се оплачат на арменския поп!
  Журито каза ВИНОВЕН!
  „В този контекст жалбата на Ст. Данаилов, подадена в ефира на БТВ тази сутрин, може и да е валидна за някакви междуличностни отношения, но не и за междупартийните такива.”
  Съгласен съм аз, г-н Инджев!
  „Да, ама не!” казал някога за нещо си Петко Бочаров !
  Може и да е валидна жалбата ДОРИ пред всички Богове!
  Може и да е валидна жалбата ДОРИ пред всички светци!
  Може и да е валидна жалбата ДОРИ пред световното комунистическо и капиталистическо движение!
  Може и да е валидна жалбата ДОРИ пред Комунистическият и Капиталистическият Интернационал!
  Може да е валидна жалбата ДОРИ пред Путин и Тръмп!
  Но Журито каза ВИНОВЕН! Запетайка!
  Ако не е валидна жалбата пред Голямото Жури!
  АкО Голямото Жури каже ВИНОВЕН! ТОЧКА!
  В ПАНДЕЛАТА!
  П.П.
  Г-н Инджев,
  Поздрави за Вас и за близките Ви!
  И специални поздрави на Обединените Германци, които са Американците на Европа!!!

 7. Соцсноб (по точното определение на Енчо Мутафов)

 8. Ужасяваща посредственост, скудоумие, кръчмарска философия. А рейтингите междувременно Фърчат нагоре. И на единият и на другият, и на “менторката” Корни от Крущовица и на “опонентите” от герб воглаве с “държавника” баце, по “признанието” на военният пенсионер РЕЗИДЕНТА Хвърчилков. И резИлтатите са налице. Никой от съюзниците, партньорите, съседите и др. не гледа серизно на страната ни. Що ли не съм изненадан.
  А сега, нещо което не е по темата но е с “пъти, пъти повече” важно от нашенските “разборки”.

  https://www.yahoo.com/news/australian-reporter-tears-trumps-performance-g-20-173512831.html

 9. Да, Абсолютно е прав Серго. Кобрата Радев се вцепенил в образа на Путин и не обръща внимание на никой друг. А образът на Путин му нашепва: Грипен, Грипен Грипен…….

 10. Ельциноцид , коментарът ти казва всичко само с едно велико име. ЛЕНАРД МЕРИ

 11. Както казва КЛЮКАР! И аз казвам – аман от БСП, аман от ГЕРБ, две сродни на БКП ДС и МАФИЯТА Българска, партий които се ДЪВЧАТ превидно а в същото време мислят за усвояване на парите отпускани от ЕС. Тежко на Българина един ден той ще връща заграбеното от тези ПАРАЗИТИ!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.