Малка викторина по въпроса за спекулантите с темата за мигрантите

Готови ли сте да участвате в една малка викторина за опресняване на знанията по темата за мигрантите, която така бомбастично разработваха у нас интригантите и “гигантите на мисълта”, докато продуктите на тази кампания не се намърдаха в парламента? Нали си спомняте: най-кресливите спекуланти в измислената от тях борба за нашето спасяване от задаващите се чудовищни заплахи от мигрантите (около 10 милиона, които се очаквало да прегазят България, прогнозира самият премиер Борисов в края на 2015 г.), качиха най-висок рейтинг и сега се упражняват управленски върху нас, разработвайки други демагогски инструменти за навигиране на мекушавите души в бурния океан на властолюбието.

Ще кажа в името на справедливостта, че и моя милост би се провалил с някои от отговорите на въпросите в такава “викторина”. Те се съдържат в актуален доклад на Международната агенция за бежанците, базиран на социологическо проучване на Галъп интернешъл ( истинската агенция, а не нейното българско подобие, основано от едни назначени социолози).

Най-лесен е отговорът на първия въпрос. Коя е най-желаната от мигрантите държава, в която желаят да се заселят? Да, това са САЩ. Така е било от много, много десетилетия и дори идването на власт на едър спекулант по темата за вражеския мигрант, като Доналд Тръмп, не спира ентусиазма им. САЩ си остават най-привлекателното място на света за милионите потенциални желаещи да се преселят в един по-добър свят ( в рамките на своя живот).

От 700 милиона кандидати за преселение ( около три пъти повече от реално мигриралите в периода 2010-2015 г.), заявили това свое намерение в проучвания, извършени от Международната агенция за бежанците, всеки пети се стреми да попадне в САЩ ( Русия май статистиката не я лови като “привлекателно място”, независимо от необятните си територии за заселване).

На второ място по привлекателност е Великобритания ( лошите англосаксонци, според добрите братушки, би трябвало да са най-отблъскващите на света…), а богатата Садитска Арабия очевидно е най-големият магнит за мигриращите мюсюлмани, вклинявайки се по тази причина в първата десетка в класацията по брой на приеманите мигранти преди Франция, Канада и Южна Африка.

Ако не сте чели доклада обаче най-вероятно ще се изумите, че между големите страни-донори на мигранти в света се намират и две европейски държави. Не, тук този път ни няма в “черната класация”. Няма ги и одумваните в това отношение румънци, албанци и прочее европейски парии.

Става дума за Италия и Испания, които са сред 20-те държави, формиращи половината световен мигрантски поток, заедно с 8 държави от Африка.

Другата изненада за облъчените с пропаганда за образа на мигранта е в това, че желаещите да мигрират далеч не са сред най-бедните и отчаяни прослойки от населението в своите страни. Напротив, това са предимно хора с поне средно образование, които се готвят за промяната, изучавайки език и събирайки средства. И-внимание- обикновено са млади мъже, живеещи в градове.

Това последното да ви напомня на обобщенията на нашите злобеещи от телевизионните ви екрани разбирачи, които ви плашеха с външния вид на тълпите млади мъже сред мигрантите, описвани направо като цели батальони прикрити джихадисти, на които много им личало военната закалка, пък и било достатъчно смущаващо, че изобщо са предимно млади мъже? Те идвали тук с цел да ни насилват жените, най-серозно ни облъчваха от телевизионните студиа с пяна на уста всякакви професори и прочее коментатори с образование, повече от средното, внушаващи страх и омраза. Пък се оказа, че тъкмо такъв бил средно статистическият профил на световния мигрант.

Ако тази статия ви беше полезна за повишаване нивото на вашите познания по най-спряганата за 2016 г.  спекулативна политическа тема в България, изчезнала от ефира след изборите през пролетта на 2017-та, изключете си телевизора следващият път, когато видите на екрана озлобените физиономии на добре подбраните лъжци, които изляха тонове човекормазие, за да ви превърнат в лесна жертва в рамките на битката им срещу мултикултурата на свободата на придвижване, представяна като края на света от руската пропаганда и  нейните глашатаи у нас.

8 мнения за “Малка викторина по въпроса за спекулантите с темата за мигрантите”

 1. За съжаление, подобни новини ще станат всекидневие:

  Арестуваха пияни и агресивни руснаци след невиждан екшън в Поморие

  Хвърляха чаши по персонала, обиждаха ги, блъскаха столовете и трошаха заведението

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/arestuvaha-piyani-i-izklyuchitelno-agresivni-rusnatsi-sled-nevizhdan-ekshan-v-pomorie

 2. Средностатистическият жител у нас помни колкото маймуните-3 минути. Както е казал един от царете на пропагандата- гьобелс, цитирам смислово по памет: “Колкото е по-голяма една лъжа, толкова повече лови дикиш”. Плащилото, “мигрантите идат и ще ни залеят” напълни парламента с полуинтелигенти, в огромното си мнозинство пут.инофили и не виждащи по-далеч от носа си. Кое ще е новото плашило, няма да чакаме дълго да го разберем. Важното е, да се отвлича непрекъснато Фниманието от реалните проблеми на дневният ред на България. За останалото имат грижа говорещите глави от постоянното присъствие на тАлАвизиите.
  Които са на хранилка на КОЙто трябва. Винаги готови да изпълнят всякаква поръчка за зомбиране на народонаселението.
  Сега, не е по темата, на съвеЦки диалект е, но си заслужава четенето защото статията обхваща ключов период от историята ни-1876-1878г. И коментариите отдолу са прелюбопитни. Има и нащенец отстояващ г.т. на БЛОГА НИ. Дали е съвпадение или не, в случая е без значение.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5965DA5F84A1E

 3. Извън темата:
  Моля всеки който, се вълнува от казуса с убийството на Литвиненко да види този документален филм:

  http://youtu.be/XUT9QSC79tQ

 4. Проблема с глобалната миграция като социална тежест е сравним с този с робовладелството. Въпрос на съвсем кратко време е той да бъде решен в полза на мигрантите, също както стана с чернокожите в Америка след гражданската война в САЩ. След това обаче за страни като Унгария, Словакия, България, Русия и т. н. ще остане горчилката понеже политически и обществено те изцяло са били на страната на глобалния националсоциализъм, а не на глобалната свобода на движение – също както стана и с южните щати в САЩ, които дълго след това носеха етикетите на расизма и сегрегацията.

 5. Поздравления г-н Инджев за поредния блестящ коментар!Предполагам,че не се заблуждавате че той ще достигне и повлияе върху мисленето и поведението на адресатите в статията Ви или на зомбираното от пропагандата б.г население ,което по принцип,в голямата си част,не чете еретични публикации като настоящата.Хеле пък Самодържеца Бойко Борисов!…

 6. Вот, ето да! Корените на ватниците са разкрити. Африканско племе от людоеди говори езикът на Пушкин и Лев Толстой както самите те са го употребявали.
  http://www.surma-ua.info/?p=407

 7. Новината за рускоговорящите канибали (с изказ от 19 век) е от 2010 г. Но не е потвърдена от Мохамед, който чисти сградата тук и ме учи на суахили. Ще го питам пак в понеделник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.