Руската кукувица в нашето гнездо

Множат се русиите- след “Новорусия” на украинска територия беше обявена и “Малорусия”, която вече има претенции да бъде ..истинската Украйна.

Матушката Русия уклончиво отговаря ( засега), че е “непричом”. Било самостоятелна инициатива на Александър Захарченко в Донбас. Нещо като самопредлагането на НРБ за част от СССР от страна др. Тодор Живков въпреки гнусливия мълчалив отказ на Москва да приеме подаръка от страна на двукратно фалиралия продукт на съветската окупация.

Матушката ражда руски анклави като селянка от не много далечното минало ( и в България), за да има кой да й работи на нивата. В наши дни родилният процес протича в зависимост от местните особености на гнездото, в което руската кукувица снася яйцата си..

В грузинска Абхазия поводът на матушката да набие непослушния дребен грузински съсед беше абхазкият сепаратизъм, подклаждан от Москва в разгара на руския петролен бум. Подкупването на абхазките сепатаристи ставаше чрез ударно раздаване на руски паспорти. В резултат пустите кавказци мигом и почти вкупом се оказаха московци и матушката прати мутри с танкове, артилерия и самолети да смажат от бой грузинците, несъгласни с тази политика на пълзяща руска анексия.

В Украйна Матушката постигна подобен успех не чрез раздаване на паспорти, а с помощта на подстрекаване на руския нацонализъм сред своите чеда, на които новите украински влсти щели да пречат да говорят на руски. За целта матушката снабди местните сепатаристи с тежки военни машини, противовъздушни ракетни комплекси, военна и разузнавателна експертиза, както и с всякаква логистика за водене на война срещу украинската държава. Изпрати и “доброволци”, които погребва в родината след това тайно и без почести.

А в България? Не веднъж съм цитирал руския император българофоб Александър III, който съветвал своя външен министър Гирс : “в България действайте с пари”. Този крилат съвет е взет на хибридно въоръжение срещу днешната малка Русия, каквато е България в рамките на ЕС – видно и от обявения миналата седмица доклад на Европейския съвет за външна политика, според който България е рекордьор по произвеждането на проруски и антизападни партии в ЕС.

Изразител на истината за тактиката в придърпванато на България под един юрган с руската мечка стана миналия септември руският депутат и виден телевизионен пропагандист Пьотър Толстой. С сдве изрчения той разкри реалността и очерта бъдещето на руските методи в България: вече купихме Черноморието, ще купим и останалата част от България. От това, че той “издаде” четата” най-много се възмутиха българските русофилски участници в сделката. От търбуха на руския троянски кон в нашия заден двор се дочуха русофилски писъци : “ не ни издавайте преждевеременно- толкова вярно ви служим в процеса на разпродажбата на страна, а ни разкривате преди да му е дошло времето да празнуваме пълната русификация на България”!

На ( такива като) него и на възмутените у нас от истината, които той издаде като съучастници по русофилска линия, би трябвало да им бъдат задададени два основни въпроса: защо точно България оглавява списъка от купувачи на имоти в чужбина от руски държавни служители и по какви причини руската държава поощрява тази тенденция ( и като допълнение- да каже защо крие това).

Всъщност, “най-интересното” е, че призваните да задават тези въпроси у нас се правят на ударени. Нито първата, нито втората, нито третата нито четвъртата власт питат. Напротив, дружно и поотделно се радват на руските пари , чрез които ни превзимат. Внесеното от СССР тук мото на комунизма “На крак, о парии презрени” се превръща днес у нас в “елате пари, превземете ни”, т.е. в “ела , мечко, изяж ме”. Което не пречи на руската пропаганда и на нейните адепти тук да плачат на измислните гробища на “европейското иго” в България.

Думата по този въпрос в публичното пространство тук имат онези нашенци, които са захлебили лично от руския избор България да бъде превърната в руски имотен анклав. Във филм на БТВ може да се види и чуе, как един от тях се оправдава, че ако не били руснаците, щели да бъдат китайците, турците или други- пък руснаците поне ни били братушки!

2110294363

Само че “други” не се натискат да изкупуват България, нали. А обяснението, че руските собственици напирали заради “мекия климат” – какъвто например има също и в Крим ( и защото било добре демографски за Българя, както казва в кадър руски съпруг на българка в Поморие) само прави още по-оглушителна липсата на сериозните въпроси за първопричината за руското имотно нашествие, което, както казва репортерката, е на обща стойност от 18 милиарда евро и е повече от печалбата, която България би могла да реализира от проекти като АЕЦ “Белене” и “Южен поток”. http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-malkata-rusija-1-chast.html

14 мнения за “Руската кукувица в нашето гнездо”

 1. бай whoЙ заедно с КОЙалиционните му патрЕотарски “партньори” следват тона на байрешетниковият парашутист на Дондуков2. Парашутната будьоновка вчера , и тя да не остане по назад в обслугването на задкулисните си гасудари от КГБ и ДС , предложи на КС да забави СЕТА(споразумението с Канада!). А бай WHOй удължи забраната за продажба на земя на граждани от ЕС, въпреки че десарските и КГБ-ските бандити си купиха милиардни имоти в същият ЕС, и земя също. Путлер си е купил лозя в Италия , Испания и Франция. И бай ХУй също, а не разрешава на обикновените европейци от Франция,Чехия и Полша да купуват равностойно земя в НРБ, въпреки че десарите и ортаците му, които му дърпат конците могат да купуват свободно земя в Франция,Полша и т.н..
  В НРБ е така. Първо нямаше да продаваме заводите и енергото , и да ги приватизираме, след като некои “отговорни дрогари” ги източиха по схемата “на входа – и на изхода” , след това ги “приватизираха” за жълти стотинки. Сега пак няма да продаваме земя на европейците , и да изградим нормален пазар за земя ,а ще я пазим за путлеристките кагебисти и десарските олигарси ,които да я изкупят на безценица, както “пазихме” и губещите заводи за……….. за КОЙто “трябва”. А след това се чудим защо нямаме НИТО заводи, НИТО земя! Е няма и да имаме при такова “пазене”! До сега сме “опазили” само много над 100 милиарда долара от фалита на банките през 1996г, КТБ, “приватизацията” , “заменките”, ДДС-та, Белене, нефт , газ, Южен паток,………….и т.н.. Сега и земята ще “опазим”, пак. С няколко десетки милиарда ще я “опазим”. За да има за малоруските путлеристи и обръчгарсите, както при всяко “опазване” след 1989г.., а и от преди това!
  “опРазване” от ВЕКОВЕ, за ВЕКОВЕ!

 2. Вижте как се процедира от кремльовци с първите хора на Велика Франция, па му правете сметката как е у нас. Драганцанковците не са нито от вчера, нито са си отишли. Днес, ТЕ в натовска-европейска България дават срещу едни харошие денги всичко от себе си, раззия да има ВЕРЕН Троянски кон в структурите на Североатлантическият пакт и ЕС. ДОКОГА?????????????????
  http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/-smeni-plochata-ili-shte-te-razmazha-ili-kak-putin-verbuva-zapadni-polititsi-84084

 3. Предлагам за имотите на руснаците у нас да си представим следната ситуация: в един момент всички руски граждани-собственици на български имоти решават да завещаят на своята държава всичките си недвижимости. Такова правно действие е напълно законно и изпълнимо. Разполагаме с много примери, когато етнически българи, живеещи в чужбина са завещали собствеността си на българската държава независимо, че към момента на завещателната разпоредба те са чужди граждани. Какво получаваме- получаваме руската държава собственик на цялото българско Черноморие. Малко е вероятно, но не е невъзможно. Ако България не се безпокои от тази имагинерна перспектива, то поне Турция трябва да се стресне. Пристанище “Росенец” ни е пред очите и няма нужда да се правим на изненадани. ЕС и НАТО – също и още по-.

 4. @Georgi Nikolov: Много показателен линк наистина. При това можем да сме сигурни, че секс компроматите са само чат от методите. Само те не стигат- в краен случай признаваш, че си кривнал и толкова (стига да не са заснели някакви извратености естествено). Произтичащите семейни проблеми и жълтини са нищо, в сравнение с влизането в схемата. И във Франция, и в САЩ и особено в БГ основната част от компроматите са корупционни. А в БГ, където склонността към корупция е масово явление, им е и много лесно.

 5. Както е тръгнала русификацията Созопол ще се казва Созополск,Несебър-Несебърск,а Варна-Путин(така и така е била прекръствана Сталин).
  Откакто правителството на ОДС изгони 20ина руски мафиоти+7 руски шпиони не само никой нищо не прави,ами и се толерира русификацията на България за да достигне еманацията си Решетникова от 10ина месеца насам.На български му викат “по-малкото зло” ‘щото НР не били “атрактивни” и “нямали тежест”

 6. Мисля,че след като изкупиха и напазаруваха земя,курорти,футболни отбори и населиха целият свят, тези молодци се опитват да пуснат и корен.Но ще бъдат разочаровани,както в ЧЕРНА ГОРА.Причината е само една:Генерират престъпност и страх.

 7. @ MIKA:
  Много ми е интересно като какви ще са тези “ответни мерки”?!
  Дали пък рашките нява да вземат да разрушат всички полски паметници в московията или просто путлер ще рече да седне на ДУДА на дудука?
  🙂

 8. Нещо интересно, върху което наблягам: Владиката Николай не смее да пророни и дума срещу масираното изкупуване на българска земя и имоти от руснаци: ха сега да те видим, драги мутрополите, как ще излезеш от ужасния капан, в който сам се натика!

  Може да се види тук: https://aig-humanus.blogspot.bg/2017/07/blog-post_435.html

 9. Цялата българска нация,
  си плаща руската колаборация!

 10. Нека да си припомним пророческите думи на Левски по отношение “освободителната” мисия на рассията у нас:
  “Никому не се надявайте. Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода, а който ни освободи, той ще да направи това за да ни подчини отново в робство”
  За невярващите в истинност на текста да отворят глава1,раздел 7, в книгата на Захари Стоянов “Васил Левски (Дяконът) – черти из живота му” , издадена през 1883 г.
  Бившия Френски посланник у нас Дьо Кабан ни го каза същото в прав текст

 11. (В бързината не довърших) … Почти същото по друг начин и за да ни повдигне самочувствието.
  “Българите, не се чувсвайте така все едно, че дължите нещо на русия за освобождението си от Турското владичество цял живот”.

 12. И още за нещо велико да си спомним, написано от Левски в писмо до Любен Каравелов.
  “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките”.

  Дали днешните ни Оправници са чели тези мисли на Левски. Едва ли!
  Затова сме на тоя хал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.