Путин редактира ехидството на своята говорителка Захарова по казуса с Каталуния

По време на церемония по връчване на акредитивни писма от чужди посланици руският президент Путин вметна, че целият свят коментира референдума в Каталуния. След което обясни: Русия е сред онези, които са загрижени за Испания и даде да се разбере, че Русия по-скоро подкрепя централната власт, заявявайки, става дума за вътрешна работа на кралството.

“Россия относится к тем, кто переживает за Испанию.

Также глава российского государства отметил, что это внутренне дело королевства, не требующее вмешательства извне, и выразил надежду, что кризис скоро закончится.   …

Источник: https://politexpert.net/68576-my-perezhivaem-za-ispaniyu-putin-prokommentiroval-referendum-v-katalonii

Говорейки по този прозрачен начин Путин даде да се разбере, че не е страната на каталунския сепаратизъм. Освен, че тази позициия е разбираема за държава, която се състои от безброй разнородни етнически общности и живее върху вулкан от дремещи националистически страсти, Путин знае също, че  няма как да заклейми употребата на сила от страна на испанската полиция срещу поддръжниците на сепаратизма защото той дължи собственото си въздигане в политиката на безмилостния начин, по който смаза чеченския сепаратизъм през 1999-2000 година.

Има и още една не много дребна подробност в този контекст: тонът на Путин е доста различен от ехидността, която прояви ден по-рано Мария Захарова, говорител на външното министерство. Тя използва ситуацията в Испания за да обобщи, че европейците не могат да бъдат повече критици на Русия за Крим след онова, което се случи в Каталуния. В думите й нямаше грам разграничаване от причинителите на напрежението в самата провинция.

Дали ще бъде уволнена? Е, както казва Путин по горния повод, “това си е вътрешна работа на кралството” – кралството което си има своя шут. Щом си я харесват тази “палавница”, да си я държат като брошка на ревера ( почти като държавния секретар на САЩ Мадлин Олбрайт, която обичаше чрез брошките си да изразява настроения и отношение към събития и личности).

Своеобразен морален шут на Захарова междувременно тегли руският блогър Иван Ушенин, който направи публично достояние на публиката в интернет доста просташки снимки от сватбата на Захарова в Ню Йорк през 2005, които може би отиват на всяко друго “разкрепостено” женище, но не и на морализаторстващата изразителка на официалната руска гледна точка пред света перхидролена дипломатка, набедена за неустоима красавица от любителите на подобен тип “женственост”.. https://ivan-ushenin.livejournal.com/678366.html

326296_original 326042_original 327159_original 325599_original 326599_original 325115_original

25 мнения за “Путин редактира ехидството на своята говорителка Захарова по казуса с Каталуния”

 1. А портрета от стената зорко я следи!
  Позицията на Путин е, меко казано лицемерна, но така обичат да си играят игричките руските велможи, типично като по времето на Брежнев.
  А тьотя Захарава на снимките е доста млада, а сега е рептил.

 2. Малък спомен.

  За първи път отидох в Германия през 1990. Тогава дадоха паспорти. Като стигнах там, веднага ритах къде е тукашното ДС? Обясниха ми, че това тук се нарича Служба за защита на Конституцията. И че има хора във всяка полицейска служба. Буфнах се в първото районно и написах всичко, което ми тежеше на душата. Две любезни момчета записваха – всичко! От разстрела на дядо ми до забраните над нашия род и фамилия. От разгонването от черквите по Великден до издигането на първи простаци и курви на ръководни длъжности.

  Направих си удоволствието – мисля, че е било полезно.

 3. Захарова се казва. Мария Захарова. Тази гнус. Няма да се опитомят тези. Всички външни говорителки са сресани, а вижте тази на какво прилича – рошава като че ли току-що са я е.али сибирски мамути. Лапсус, московски. Което е напълно вероятно.

 4. захаровна е типичен пример за арогантната простащина и наглост , деградация и цинизъм на безконтролната п(ъ)рвенющина преминаваща в “завършеният” си вид в тотална диващина и нецивилизованост, тотална безчовечност и тотална престъпност в путлеристкият бандитустан. И в НРБ не изоставаме от метрополията – през прИхода повечето ченгесари и партийни “дрОгари” последваха почина на своите савецки начальници. И тук си имаме всякакви байганювски просташки п(ъ)рвенюта ,окупирали цялата “държава” , която получиха по наследство от своите каскетлийски предшественици във властть.
  Между другото мъжа ѝ също е от путлеристката кохорта “бизмесмеми”.
  А пък сравнението между Крим и Каталуния , е като сравнението между захаровна и САХАРОВ. Каталуния съществува много преди Российската империя. Каталуния има различни статути в рамките на Испанската империя и Испанската монархия. Каталуния е повдигала въпроса с искане за промяна на своя статут в рамките на Испания от векове. В Крим няма нищо, НИЩО подобно. Изведнъж Крим , без някакви видими причини обяви “независимост” в началото на 2014г. в условия на НЕиндетифицирана окупация, която Путлер не искаше да признае. Самият Путлер знаеше ,че извършва най-подлаТА агресия и нарушаване на всяко възможно право. И не признаваше ,че неговите военнопресъпници, са окупирали Крим. Това ясно показва ,че всички военнопрестъпници и бандити в Кремъл са били наясно какво извършват срещу Украйна и целият свят!
  В Каталуния исканията за независимост са вътрешни , при Крим са външни. И захаровна,, която няма никакви дипломатически способности, а само “телесни”, не може да разбере разликата от крайните резултатите от “референдумите” в Крим и Каталуния!
  Докато Каталуния евентуално ще е НЕзависима “държава”, евентуално члена на ЕС. То Крим никога няма да е “НЕзависим”, нито “референдума” е за “НЕзависимост”. И резултата от този “референдум” е видим за всички , без захаровна. Днес Крим НЕ е “НЕзависим”, а е само поредната зависима колониална губерния в путлеристката империя.
  Но това няма как да се осъзнае, само от комплексарски п(ъ)рвенюшки пътешествия във “вражеските” държави , и сред “вражеските” забележителности.

 5. ЗА РУСКИ АТОМНИ САМОВАРИ ПАРИ ИМА – ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБАЧЕ – НЯМА! https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/reaktorite-aets-belene-plateni-borisov-avansovo-vse-oshte-3177-balgariia.html

  След като пуснах този коментар в “десния” “Фактор”.бг, ми беше за последно – вече не мога да коментирам там!
  Да живее “свободата на словото” – по Цветановски (милиционерско-мутренски) тертип!
  Искам и (задочно) да благодаря на “Клюкар”, че разконспирира цензора там, подвизаващ се под името “Пръч” и още много други!
  Надежда всяка тука оставете – това мога да кажа.

 6. Върховно!
  По време на “такова беше времето” имаше рубрика в Разбойническо дело, “Четиво за министри и гендиректори”. Дотам Партията и правителство позволяваще “градивна” критика.
  Сега, пускам линк на статия на Игор Ейдман посветена на Първата Световна Хибридна Война. България и тя е в кюпа като е подчертан особеният принос на родните петоколонци, лъвове, титани.
  Ще ми се да стигне до всеки българин за да можем, ех мечти, малко от малко да се събудим. Вчера мернах в мрежата резултатите от изследване според което 85% от народонаселението ни не вижда в раззия заплаха. И на първо място да четат президент, премиер, министър на отбраната и ДАНС.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=59D27ACA13CFD

 7. Като гледам тези снимки на захариева много ще паснат на днешното “културно ” възпитание, което струи от нашия “елит” , медии и училище и модел за сбъдната мечта.

 8. ЧУДОВИЩНА манипулация!
  Най- после го спипах на местопрестъплението !Г-н Инджев!
  И неговият пръв помагач! Г-н GEORGI NIKOLOV !
  Има ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА с които се САМОРАЗОБЛИЧАВАТ като манипулатори!
  Вгледайте се вниматемно в снимките , за които благодарих на Г-н GEORGI NIKOLOV !
  Вгледайте се вниматемно в снимките, качени от г-н Инджев!
  Забелязахте ли го?
  И как ще го видите, като го няма!
  И на екстериорнит , и на интериорните, явно е играл яко фотошопа!
  А на снимката най-горе, в ляво?
  Двуглавият вампир, добре!
  Бащицата Пут/./ин, добре!
  А КЪДЕ Е ЧЕРВЕНИЯТ ФЕНЕР???
  Била ТРУЖЕНИЧКА под прикритие! Айде, бе!
  При такива манипулации, отиди после доказвай, че БРАТ ТИ е СЕСТРА ТИ!

 9. Няколко кратки думи за нищожеството Путин.

  Нямаше да му обърна внимание, ако няколко пъти не беше обидил България. По този повод да му кажа:

  Дребен кагебистки червей, умирай!

 10. П.П.
  Може би по-вярно и по убедително звучи:”
  При такива манипулации, отиди после доказвай, че БРАТ ТИ е на Нинова ШУРЕЯТ и!

 11. По повод руския антисемитизъм.
  По официални Съветски данни евреите в СССР са 6.180 млн от 240 млн население. 1980. Но! Пак от там – от евреите с висше образование са 78.34%, докато при руснаците са 6.92%. И тези 7 руски процента ги знаем – селчуци като тук професори и доценти от първо поколение с обувки.

 12. Автобиография Путина из КГБ. Владимир Буковски.

  “Я родилься в неграмотноя семья. Мать была общая всей деревни. Отца убили еще в 37-ом. Деньги не хватали. Она говорила: “Владимир, иди в КГБ, там найдут тебя место…” И я пошол!”

 13. Хибриди

  Първи хибрид – Владимир Путин. Хибрид между европоидната и монголоидната раси. Като оная мърша в Мавзолея.

  Втори хибрид – външния му министър. Жив индиец, полухибрид.

  Трети хибрид. Говорителката Захарова. Тя е хибрид между хората и неандерталците, по -скоро към неандерталците по жестове и грим.

 14. Както би казал Захари Стоянов, “Ние не трябва да се плашим от Руската мечка! Ние трябва всеки път без страх да ѝ се смеем, зашлевявайки я в наглата морда!”

  Защото днес зад нас стоят Европа и Америка.

 15. Уважаеми “Влади”, забравихте и китаеца Шойгу, как може!?

 16. “Искам и (задочно) да благодаря на “Клюкар”, че разконспирира цензора там, подвизаващ се под името “Пръч” и още много други!
  Надежда всяка тука оставете – това мога да кажа.
  POSTED BY БЪЛГАРИН | ОКТОМВРИ 4, 2017, 12:02″
  Уважаеми БЪЛГАРИН,
  Не съм съгласен с ” Надежда всяка тука оставете”
  Като на свой ред благодаря за благодарято, само няколко думи за Фактор и Пръч-модераторите.
  Във Фактор, макар и много рядко, има чудесни материали.
  Като айляк пенсионер се разхождах през виртуалното пространство по света и у нас и коментирах с какъвто ми хрумне НИК в момента, През еНтия мандат на Борисов направих коментар под някаква статия за Борисов и Цветанов, с факти, повечето от които са общоизвестни.
  Настана невъобразим вой и паника! Изтрване на коментарите ми, а след упоритият ми копи-пейс и скриване на статии качени само преди минути.
  Накрая нервите им не издържаха и ми се отговори в прав текст от Пръч-модератори:” Ако си въобразяваш, че след като СМЕ ти пуснали коментара …” и т.н.
  След което с месеци изобщо не бах допуснат за коментар. Въпреки,че по принцип не използвам вулгаризми.
  И след като от СЕМ нямаше ни вопъл, ни стон, Уведомих ЗА СВЕДЕНИЕ нейде в чужбина.
  “Само ИСТИНАТА ще ни направи СВОБОДНИ!”
  И хич да не ми минават с номера за О.Т. , Петко Каравелов бил казал, в чужбина, бият, но в България не бият.
  В последно време повече дремя В БЕСЕДКАТА. Заради чудесните статии на г-н Инджев И защото се чувствам сред приятели. Въпреки,че и тук гъмжи от подводници!
  И стига с това НАРОДЪТ! И стига с лошия маТриал!Затова казвам ,СВОБОДА на словото! Контролираните медии са наркотикът,който УБИВА! Много ми хареса преди време В БЕСЕДКАТА ,някой беше писал за безплатното сирене в капана за мишки. И за бръснарското ножче над него!КОНТРОЛИРАНИТЕ МЕДИИ са това бръснарско ножче!!!
  Затова казвам, подкрепете Венко Марковски. Та той призовава да направите КЛИП за ДОБРОТО! А го показвайте на когото пожелаете и го пускайте където си щете!
  И само един риторичен въпрос, което няма да стане-то и затова въпросът е РИТОРИЧЕН.
  А ми кажи ся тоя Венко Марковски, ако превърти като оня свети Павел и поведе безмозъчните дето само спазват Партийна дисциплина . И ту се борят ЗА националСОЦИАлИЗЪМА, ту СРЕЩУ МОНАРХОфашиЗъма! И накрая направиха КОМПлОТ с Царя!
  И ако ТЕ тръгнат да събарят МОЧА, ко прайм ся???/подобно нещо подхвърли ПАВЕЛ ТИНКОВ/
  Ще браним МОЧА?
  Или г-н Инджев ще се изфоти, вместо Борисов, как подпира МОЧА?
  Въпроса е ХИПОТЕТИЧЕН и ВМ едва ли ще тръгне да събаря МОЧА!
  Но ако СЛУЧАНО стане, обадъте ми се да не пропусна сеира!
  Такава клюка , ще я разправям и на оня свят!
  Поздрави!
  Бъди жив и здрав!
  И КУРАЖ!
  от КЛЮКАР

 17. До КЛЮКАР
  Аз обаче твърдо държа на думите си ”Надежда всяка тука оставете” и ще се аргументирам защо.
  Ако бъда блокиран (и съм) в Блиц.ru, “дума” или форумът на атака, бих го приел като нещо напълно естествено, предвид хибридните задачи и цели, които се изпълняват там.
  Обидата и безнадеждността идват, когато в сайт, който пледира за демократичен и “борещ” се с хибридните попълзновения, разрешават на модераторите (Пърч и Пърчоподобни) да извършват такава цензура!
  Нали не си наивник да смяташ, че това би било възможно без одобрението на УС, редакторски съвет и т.нат.?
  Всичко хубаво ти желая и бъди здрав!
  Пак ще си пишем, тук – на свободната територия!

 18. Приятелю БЪЛГАРИН,
  Казваш “Нали не си наивник да смяташ, че това би било възможно без одобрението на УС, редакторски съвет и т.нат.?”
  Не съм наивник!
  Затова казвам “СВОБОДА на словото! Чрез разкриване СЪС ЗАКОН на РЕАЛНИТЕ собственици на медиите и прогонването им в Русия! Или в Панделата!”
  И не само това! Да се се осветят финансовите им потоци и лигитмността на заплащане на журналистите!
  Не съм съгласен с “Надежда всяка тука оставете ” защото я използваш в традиционният ни втълпен смисъл, който ИЗОБЩО НЕ Е ВЕРЕН!
  Не слушай академиците от БАН и даскалите-папагали!
  Знаеш ли защо Данте Алигиери в Божествена комедия е написал пред АДа “Надежда всяка тука оставете ” ?
  Защото влезеш ли в ада с надеждата, НЯМА ИЗМЪКВАНЕ от АДА!!!
  Когато боговете отворили чрез любопитната Пандора кутията, в която били затворени всички болестите и неволите, вътре останала единствено надеждата!
  И знаеш ли защо?
  Не слушай професорите!
  Защото, ако всичкото зло не те довърши, накрая НАДЕЖДАТА 100% ще те довърши!
  Надявайки се, ти се обричаш на БЕЗДЕЙСТВИЕ!
  За това и аз МРАЗЯ НАДЕЖДАТА!
  Поздрави!
  И КУРАЖ!
  от КЛЮКАР

 19. В подкрепа на Българин
  Oткъс от книгата на Огнян Стефанов “Господари на моргата”.
  „Премиерът се доближи плътно до мен и почти фронтално изстреля фразата:
  Интересува ме единствено да не бъда удрян аз. АЗ!
  Но ти си премиер и немалко от твоите министри заслужават не просто критика, ами…
  Другите не ме интересуват!
  А Цветан Цветанов? Той ти е довереният човек…
  Не ме интересува… Никой не ме интересува. Само АЗ, мене. Не съм ли ясен?
  Напълно – съгласих се.“
  Та ако е било тъй при “жабата” във Фактор Шлефера е свалил летвата естествено със себе си.За баце и цвъ1ко само най-най, за всиостан

 20. Продължение с корекциите на моят текст. Изскочи без да искам.

  Та ако е било тъй при “жабата”, във Фактор Шлифера е свалил летвата естествено и със себе си. За баце и цвъчко само най-най, за всички останали както дойде според “висотата” на момента.

 21. Приятелю КЛЮКАР,
  ти ми пишеш следното:
  “Защото, ако всичкото зло не те довърши, накрая НАДЕЖДАТА 100% ще те довърши!
  Надявайки се, ти се обричаш на БЕЗДЕЙСТВИЕ!”
  Аз написах “Надежда всяка тука оставете”.
  Та да обобщим:)
  Оставяйки надеждата, призовавам към ДЕЙСТВИЯ!
  Нали така излиза?
  С всичко друго написано в коментара ти съм съгласен 100%.
  Хубав и спорен четвъртък желая от сърце.
  Българин

 22. БЪЛГАРИН
  “Надежда всяка тука оставете”.
  … призовавам към ДЕЙСТВИЯ!”
  СЪГЛАСЕН!!!
  КУРАЖ!
  От КЛЮКАР.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.