Радев в Польше

Не че някой се е съмнявал особено, но президентът Радев си плати дълга към Москва с днешното си изявление, че санкциите срещу Русия трябва да паднат. Беше премълчал тази кремълска мантра по време на пребиваването си в в САЩ – включително и в речта си от трибуната на Общото събрание на ООН, с което ядоса някои видни другари от московската пета колона у нас до степен, че те побързаха да се отрекат от него. Обаче…

Обаче Радев е като фамилията Ланистър от сериала “Игра на тронове”: винаги си плаща дълговете. Все пак ги е осребрил в аванс чрез поста, който му уредиха по промосковска линия.

Признавам си, че не можех да предвидя зрелищният начин, по който ще го направи. Избра посещението си в Полша като плацдарм на този свой демарш. В Полша, където току-що се състояха най-мащабните учения на НАТО по отразяване на евентуална руска агресия от времето на студената война насам!

Това, разбира, не е случайно, както и фактът, че агенция ТАСС не може да се нарадва на хубавата новина и я предаде изпреварващо преди и дума да чуем за това от българска страна. За да няма мърдане и тук. ТАСС е упълномощена и това е като заповед по гарнизона по препредаване на информацията – в случай, че някои се опита да я скрие в България ( както я криха от президентството часове наред).

А уж сме били малка държава- малка, ама достатъчно важна за задачите, с които е натоварена да вършее като руски троянски кон. То и кинжалът е малък, но върши работа на наемните убийци.

Има един знаменит виц от съветско време за художника, който се явил на конкурс с  картина, изобразяваща два мъжки крака върху два женски, стърчащи от една палатка, наречна озадачаващо “Ленин в Полша”. 374812 UnknownЗащо? Ами защото това отдолу са краката на жена му Крупская, отвърнал на съответния въпрос художникът. А Ленин къде е? Настоявали да разберат все пак от журито. Как къде- в Полша, отвърнал невъзмутимо интерпретаторът на популярния в СССР сюжет за революционната дейност на фюре…пардон, на вожда, по който има и филм от 1965 г.

Само че това беше виц, адски смешен, защото беше и адски абсурден. Докато нашият случай не е смешен никак.

В нашия случай Радев е в Полша, а ние тук се питаме как стана така, че ни пуснаха в палатката на НАТО уж като членове, но се оказваме онова обратното на член, обслужвайки агресивния нагон на Кремъл.

9 мнения за “Радев в Польше”

 1. И какво му е натовско на “генерала” Румен Радев??? Пагоните ли, които носеше докато “генералстваше”?
  Този човек си е руска пионка и такава и ще си остане – пионка, която не достига до царица в края на шахматната дъска.

  Неприятното в случая е, че позори българите с мрънкането в полза на империята на злото! Но те пък си го “избраха” – точно както си “избират” и бандита Бойко Борисов толкова години да управлява хазната ни!

 2. „В икономически смисъл тези санкции са вредни. Що се отнася до българския бизнес, то НИЕ сме против това“, посочил държавният ни глава в Полша.

  Кои са тези “ние”, бе?! Радев, Решетников и Путин ?

  Ами ние, останалите, българи ????

  Защо още му позволяваме на този жалък фатмак-селяндур да се гаври с достойнството ни на европейски народ ? Срам!

  Както артистично, с финес се беше изразил пикаещият във фонтани Румен Петков: “Ние сме с руснаците, а останалите да си е..т майката!

 3. След този ПОЗОР(!!!) в Полша вече НЯМА никакво съмнение по повод ()резидента на Решетников. Дори и намесата му в избора на новите изтребители вече НЕ е само съмнение – ФАКТ е! Вече! Сам го потвърди!
  Но ТРЯБВА да си припомним КОЙ(???) не прие “оставката” му в края на 2015 година??? Още тогава главнокондваният си подаде оставката , защото имаше противоречия с министър Нечев относно ремонтите тъкмо на МиГ-29, тогава ()резидента беше твърдо против ремонта на двигателите им в ПОЛьШЕ! ДА, да, тъкмо в ПОЛьШЕ! Но винету не прие оставката му, и така не позволи да намалее напрежението между министър Ненчев и ()резидента. И не само го остави на поста му , но и позволи да го надгради до главнокомандващ на БНА!
  А за сметка на това министрите Ненчев и Митов, и Президента Плевнелиев трябваше да търпят укорите на винету на нарочената му “пресконференция”, и да се оправдават за проекта за флотилията в Черно море!!!!!!!!!
  Още тогава винету предпочете ()резидента и неговите кукловоди от Кремъл пред своите министри и Плевнелиев, на когото междувременно беше отказал подкрепата за възможен втори мандат на Дондуков2.
  Наистина е много показателен този акт на подлост от главнокондваният точно в ПОЛьШЕ, където не искаше да се изпратят за ремонт двигателите на МиГ-29!
  Това много ясно показва,че ()резидента НЕ е безпристрастен , и НИКОГА не е бил БЕЗпристрастен , относно избора на новите самолети за ВВС. И вероятно през цялата си служба в БНА е бил само лобист против приемането на НАТО-вски самолети за ВВС!
  А и палячовците ,които са му назначени за “съветници”! Едини не могат да имат достъп до никакви държавни и НАТО-вски документи, а пък други ,които използват нацистки символи и жестове, и въпреки това всички все още са на постовете си! Макар малко преди това главнокомандваният се “възмущаваше” относно същите нацистки жестове от представители на коалиционните “партньори” на винету от Отечественият фронт!!! Тогава изнасяше цели “антифашистки” тиради по повод хитлеристката символика, които уж бяха тежко “наранили” неговата “антифашистка” чувствителност . А малко след това даже защитаваше “съветниците” си,които дори се бяха дегизирали ,като нацисти.
  Ето това е “принципността” и “безпристрастността” на монтираният от Путлер (резидент). И няма значение къде ще ходи на посещение, всички вече го приемат за троянската мутрьошка на Путлер. И като следствие от това международната му изолация ще е по-голяма и от тази на гоцье!
  Вече е попаднал в доста санкционни списъци на съюзниците ни от НАТО!

 4. Колкото по нависоко се изкачва маймунката,толкова по от далече се вижда червения и гъз..

 5. Поздравления на ИВО за последните статии. Чудесни деся/етки!! Уловени Важни моменти, които Слугинажните медии се правят да не забелязват, а и нямат мисъл за тях. А тези медии са над 99% у нас.
  Има една приказка, че имало Двойни Агенти. Т.е., на страната и на двете страни. Аз не вярвам в това. Обикновено си на едната страна, а играеш, че си и на другата страна.
  Радев се прави на двоен агент. Но си е на РУСКА страна, а се преструва на натовец и прозападен.
  МРЪСНА ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА ГАД!!

 6. По повод споменаването на сериала “Игра на тронове” – винаги съм оприличавал сър Джора Мормонт (изигран от Иън Глен) на Иво, не само заради визуалната прилика, но и заради интересната история на персонажа.

 7. Една от многото причини да не се занимавам с политика-нашият “дълбоко уважаем” президент, не бих го изтърпял дори за 5 минути(1/4 македонски българин и 3/4 шоп-взривоопасна комбинация). От ден на ден все повече показва как не е за този пост(меко казано) и как България не съществува за него. Още по-лошото е, че не се намери ЕДИН журналист работещ в медия да му зададе неудобен въпрос. Поправете ме, ако греша, но досега аз наистина не съм чул такъв въпрос да му е бил зададен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.