Пла(нк)тоничната любов на българите към руския кит не я лови емигрантската статистика

В изследване на “Отворено общество” май за първи път можем да прочетем достоверни данни за актуалната картина на българската емиграция по света. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/10/25/3065873_otvoreno_obshtestvo_vse_poveche_bulgari_se_vrushtat_v/

Както при разглеждането на всяка картина, всеки може да погледне на изследването от някакъв ъгъл.

В сайта на в. “Дневник” са онагледили наистина картинно “къде сме ние”. Страна по страна. В (епи)центъра на картината е Турция ( адски неприятелска за патриотарете и мразена от мнозина други по инерция у нас държава). За да ни напомня, че прогонването на български граждани в годините на (залеза ) на комунизма си остава ненадминато и несравнимо с нищо подобно от периода след това, когато демокрацията позволи на нашенците да пътуват и да избират къде да живеят, учат и работят.

Както става не рядко при вглеждането в една картина най-голямата загадка се таи в очевидното, но невидимо без логичния и критичния поглед на наблюдаващия обстоятелство. Ще ви споделя кое е то, ако вече не сте се досетили “случайно”.

В изследването своето място имат какви ли не миниатюрни държави и държавици, превърнали се във втора родина за българите през последните няколко десетилетия- временно или не. От Лихтенщайн и Естония, до все пак по-малката по терория от България, но сходна по своята съдба на бивша съветска колония Унгария, която също се е оказала привлекателна за българи без видима реципрочност. IMG_7557

И тук разглеждащият картината зрител се плесва по челото : “абе, къде е батко”?

Наистина, къде е в класацията почитаната като истинска(та) родина огромна по територия, превъзнасяната за своята “историческа близост” и сродна езиково по славянско-православна линия най-голяма държава в света, която е наплодила толкова много следовници на мижавата българска територия, че чак се е наложило да бъдат организирани в Национално двежение “Русофоли”, претендиращо за най-голямата неправителствена организация тук?

Не бързайте да заключите, че “соросоидите” на Сорос злосторнически са изключили матушката от международното състезание по приютяване на българи. Напротив. Маркирали са присъствието на матушката и батюшката на русофилстващите, но в графата “други”, т.е. при пренебрежимо малките стойности. В нея, заедно с всички екзотични дестинация за българската емиграция по света, се побират общо 25000 български емигранти в чужбина ( поне 4 пъти по-малко, отколкото са само в САЩ по официални данни). Цифром и словом.

Колко от “другите” българи са пуснали корени в най-любимата на нашизоидите държава, не е отбелязано, но е ясно, че е абсурдно малко на фона на българската любвеобвилност към Русия. Да приемем щедро, че половината от тези 25000 български емигранти са избрали Русия. Те биха населили един микрорайон ( ама доста микро- и под микроскоп няма да не се вижда) на Москва. Или биха напълнили няколко концлагера в Сибир.

Единствените меродавни дании по руска линия обаче и до днес си остават изтеклите при руски рекламни зарибявания за студенти съмнителни хвалби, че в Русия учат цели 300 българи в разни университети. За други-дали са стотици или хиляди, не знаем. Мълчание и загадъчност.

Като при случая с бащата на успелия на “Евровизия “ юноша Кристиян Костов, който се оказа българин на някаква руска тайна служба. След това изплувало (все пак) предположение услужливите нашенски журналисти загубиха интерес да задават неудобни въпроси за потеклото на уж нашето момче от Москва. Услужливците стигнаха в “разследванията” си до бабата и дядото на Кристиян от Хасково, но чий го дири Кристиян в Москва, при положение, че и майка му е от Казахстан, не питат.

Аз обаче питам: о, разумни юроди, поради что се срамите, да се наречете руснаци ( и се бутатете при “соросоидите”, като се вижда от проучването на фондацията на Сорос)?

А ехото ми отговаря: любюв, любов, ама пла(нк)тонична е тя по отношение на големия руски кит, който е зинал да ни погълне.

15 мнения за “Пла(нк)тоничната любов на българите към руския кит не я лови емигрантската статистика”

 1. По различни линии, било московчани-приятели, било българи-приятели пуснали корени в матушката-бизнес, нищо лично не спират да ме канят да им гостувам. “Диппломатично” им отговарям: “Га, Путя падне от власт ще гледам, да видя”.
  За ращистите има една чудесна българска поговорка: “Не ви ща ни меда, ни жилото”. Дотук!

 2. Като се изключи платената “любов” към всичко руско и болшевишко “у лево”, очевидно за да си нашенски комуняга/русофил и да си вярваш, задължително трябва да страдаш от критична доза шизоидност. Горното изследване е един от безбройните примери.
  Не мисля, че “русолевото” се предава по полов път, както твърди един от заразените /или платените?/, но със сигурност е ТЕЖКО МЕНТАЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ!

 3. Идиотската планктонистична любов към руската паст на местно ниво е пираня към народната свяст.
  Във нормално общество такава статия би била повод за отзвук в медиите и обществото защото разкрива още от самото си заглавие една срамна истина.
  Уви, ще последва пълно мълчание. Все едно,че тази картинка не е болезнена реалност.
  Този плнктон нарушава собтвените си изработени методики за двете гледни точки.

 4. Мислим си, говорим си, пишем си едно и също и(но) все тази. На въшливите ватенки им се получава(поне тука) и то както никога! Защо ли? Тези каскети вмирисани правят това което могат и трябва да признаем, че доста добре. Високи технологии не искат и не могат. Култура? От има, няма 100-110 години не могат даже и да искат. Копелета виж искат и могат. Физически и нравствени. Само като се поогледаме и. Едно време, колко “едно”, но допреди 28 години 25% бяха нравствените копелета-доносници на ДС службите. А сега!? Мисля, че поне 50% от ползващите български език в бита си вече са нравствени ……. .
  Попитали едно такова нравствено копеле: – Говориш ли, ползваш ли руски язик!? – Не, отговорило то.
  Руска поезия, класика, филми!? – О, не!
  -Ползваш ли се от някаква техническа придобивка, автомобил, РС, телефон, ТВ? -Не, разбира се? Имаш ли пострадали близки от “Народната власт” установена от Червената армия окупаторка ? Белене, “Слънчев бряг”?
  – Да и двамата ми дядовци?
  Е, какво намираш тогава в тази измет!?
  Нищо, оообичам ги бе, обичам ги!
  Е това е нравствено копеле! А останалите изглежда сме или само нравствени, или сме безнравствени за да търпим този цинизъм вече 45+ 30 години! Лека вечер!

 5. В САЩ живее семействто на ексминистъра по печата лесин. Бывшият министър на МВнР козирев, живее със семейството си в САЩ. Дъщерята на министъра на МВнР лавров, живее в САЩ. Дъщерята на горбачов живее в САЩ. Внучката на Сталин, дъщерята на Алилуева- – Крис Еванс (Chrese Evans), живее в САЩ. Синът на генсека на кпсс, хрущов – сергей никитич хрущов с дъщеря си живее в САЩ. Внучката на председателя на КГБ СССР и Генсека на КПСС Юрий Андропов – Татяна Игоревна Андропова живее в САЩ както и брат ѝ Константин Игоревич Андропов. Правнуците на Леонид Илича Брежнев по линия на сина, Дмитрий Андреевич и Леонид Андреевич са завършиили Оксфордский университет.

  И още, как “руският мир” стигна до Маями.

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/10/23/74302-patrioty-rossii-vybirayut-mayami

 6. За българските управляващи путинофили:

  “Разменили хулигана
  на Луиса Корвалана.
  Где найти такую блядь,
  что б на Путина сменять?”

 7. И днес е лесно човек да стане русофил, ако няма ОБИЧАЩИ РОДИТЕЛИ БЪЛГАРИ.

 8. Според тяхната си статистика към 2014 са около 9 хиляди. Тука обаче не е ясно колко са руснаците с Български паспорти и дали не става въпрос за етнически такива. Повод за замислянее е факта, че според същата статистика в Русия има над 250х германци, но това не са имигранти, ами или руснаци с немски паспорти или етнически такива.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BC%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8E

 9. 45% от запасите на минерална вода в Европа са в България, констатира Евгений Германов директор на руския фонд DST.
  Досещате ли се в каква посока ще бъдат усилията на “фонда” DST?
  Грабеж и кражба ,каптиране на българските минерални извори, недостъпни цени за ползването им от българите, дългогодишни концесси със символични такси.
  Това ни готвят! Поредният начин за ограбване на България от хищния двуглав мутант!

  https://trud.bg/45-%d0%be%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b2-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf/

 10. Теменужка Петкова: Ще платим още пари за оборудването в АЕЦ “Белене”

  Новите конструкции ще се съхраняват на площадката поне 5 години

  (По евтино ще ни излезе, ако двата “реактора”още сега се обявят за музейни експонати от ерата на Горбачов!)

  faktor.bg/bg/articles/davame-oshte-pari-za-novi-konstruktsii-v-aets-belene

 11. Към SMS:

  Тази статия се появи на 20 октомври във ведомости.pu и я набелязах за цитиране в книгата, която пиша в момента. За съжаление в превода на български, поднесен от колегите, има грешки ( щитове, вместо щикове, или непонятното за българския читател МИДА- преводачът не е разбрал, че става дума за Министерство иностранных дел, съкратена МИД на руски и членувано и т.н.).Освен това има и фактологически грешки, допуснати от самия автор Константин Гайворонский, като твърдението му за затоплянето на отношенията меоду Русия и България едва през 1990 г., докато започва веднага след убийството на Стамболов в София през лятото на 1894. Но като цяло е забележително, че един съвременен руски историк се опълчва срещу набеждаването на българите като “неблагодарници” спрямо Русия- нещо, което малцина в Русия са се осмелявали да направят, сред които изпъква Евгения Утин, защитил такава гледна точка още по горещите следи от войната 1877 – 1878 г., в която е бил участник като военен кореспондент.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.