Фалшива музика за Борисов в Италия и фалшиви новини от него

“Имам просто послание към Русия: знаем какво правите”, заяви премиерът на Великобритания Тереза в забележителна по своята откровеност ( т.е. острота- в превод от дипломатически на реален език) реч в парламента на европейската държава, която е едновременно най-любимото пристанище на руски олигархичен капитал и страшилище за политиката на Кремъл в Европа. Никъде другаде на континента Путин и компания не са получавили толкова твърд отпор на шпионския си навик да се месят в работите на една демокрация – както по времето на СССР, така и сега.

Тереза Мей спомена в речта си руските кибератаки. В интервю за БТВ същото напомни и президентът Росен Плевенелиев ( 2011-2016 г.), казвайки, че България е била опитно поле за подобен тип руска намеса в изборите преди този сценарий да бъде приложен срещу САЩ, Франция и т.н.

А в същото време в Рим…

Премиерът Борисов се п(р)ояви в италианската столица в рамките на очевидно нескопосано организирано посещение, което обърка италианците.

Представителният оркестър на италианската държава, който изглежда е импровизирал или просто е “вдигнат по тревога” и не е имал никакво време да се подготви, изсвири не само фалшиво, а направо неразпознаваемо българския химн ( може да се чуе от видео, разпространено от самия премиер Борисов, верен на принципа си да се самопоказва чрез аматьорски записи в ролята на желан гост в Берлин, Рим и т.н.).https://offnews.bg/offtopic/chij-e-tozi-himn-posreshtaneto-na-borisov-v-rim-video-669307.html

Монтеверди, бащата на операта, би се обърнал в гроба от този срам. Неговите потомци да не могат да изсвирят вярно една партитура?- мислите си вероятно вие. Но и вие и ние не знаем какво е причинило този конфуз: в родината на операта да не могат да възпроизведат националния ни химн.

Това обаче е “друга опера”. Защото , по скромното ми мнение, има по-важен акцент от събитието, приключило с още един странен случай. Борисов спешно напуснал Италия, както и пристигнал, май.

Путинофилският сайт БЛИЦ, който пази косъм да не падне от Борисовата бръсната глава, съобщи – също така по спешност, че причината за тази припряност на Борисов в напускането на Италия е чисто техническа.

Правителствената информационна служба съобщи току-що защо премиерът Бойко Борисов си е тръгнал толкова скорострелно от Рим за България. „Във връзка с появили се съобщения, Правителствената информационна служба съобщава, че посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Италия се е движело според предварителния график и определените въздушни слотове за излитане и кацане на правителствения самолет“, пишат от там. „Възможностите за промяна в слотовете са били невъзможни поради необходимостта самолетът да бъде използван за полета на вицепремиера и министър на външните работи г-жа Екатерина Захариева, която днес трябва да пристигне на официално посещение в Кувейт. Правителствената информационна служба благодари на колегите, въздържали се да тиражират без проверка новини, които биха могли да предизвикат тревога в обществото“, уточнява още правителствената информационни служба”. Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/izvnredno-i-prvo-v-blits-ofitsialno-eto-zashcho-borisov-speshno-napusna-rim-s-pravitelstveniya-samolet_news557858.html

На фона на фалшивата музика и фалшивите акценти в новините, каква е все пак новината, според онова, което акцентира в речта си пред журналисти в Рим самият Борисов?

(Не) познахте, не е някаква българска специфика: Борисов набляга върху комплиментите към Путин.

В репортаж от събитието в новините на Нова телевизия в 19 ч., се чу, че Борисов дава за пример как Путин и Тръмп се били разбрали за Сирия , а пък Путин ( пак Путин му е в устата) също се бил срещнал и с Ердоган. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/11/14/3077960_borisov_se_iadosa_che_putin_i_erdogan_reshavat/

Ерго, според Борисов, европейските лидери изостават в решаването на мигрантския проблем ( снимките са от емисията на НТВ)IMG_7619IMG_7622 (1)

БНТ “не забеляза”  (в своята по-късна  с един час централна информационна презентация на същото събитие )  нито фалшивото изпълнение на българския химн в Рим, нито фалшифицирането на българските приоритети с акцент върху това какво е направил Путин, според Борисов. За цензурирането на което се беше погрижило лицето на  официозното репортажно обслужване на властта Ирина Цонева, несменяма, абонирана за този слугинаж телевизионна пътешественичка от близо 15 години насам по стъпките на който и да е властник при пътуванията му в чужбина с цел неговото обгрижване ( на снимката от предишна, латиноамериканска дестинация). Unknown

Може би трябва в рамките на това неуравновесено уравнение да разпознаем причината за спешното озоваване на нашия премиер в Италия?

Може, ама друг път. Ще научим, когато в Русия настъпи пак гласност и перестройка, благодарение на което да разберем поради что някои български юроди не се срамят да се слагат на Кремъл.

11 мнения за “Фалшива музика за Борисов в Италия и фалшиви новини от него”

 1. Поредният хибриден шедьовър-есе, сатира, гротеска и адекватен анализ на поредният гаф на баце.
  Отново се обръщам към ритащите мачлета с него по обедно делнично време. Вземете малко от малко го озаптете шефа. “Оправи” България сега дава акъл на колегите си в ЕС да вземели пример от цар Путя и султан Ердо. Две диагнози които няма как да издържат обективен психиатричен тест.
  Банкянското слънце с бедният си речник и хаосът на потока на съзнанието дори няма ниво на средностатистически кръчмарски политик. ПОЛУИНТЕЛИГЕНТ!

 2. И малко встрани от темата.
  «Газпром» признал, что новые американские санкции ударят по ВСЕМ существующим и строящимся экспортных газовых магистралей. Об этом говорится в отчете компании за третий квартал.
  «Введение данных санкционных мер может создать риски как для реализации перспективных газотранспортных проектов “Турецкий поток” и “Северный поток-2”, так и обслуживания действующих экспортных газопроводов, таких как “Северный поток” и “Голубой поток», — отмечается в документе.

  http://www.gazprom.ru/…/…/gazprom-emitent-report-3q-2017.pdf

  Забавно-съдържателно.

  http://lit.lib.ru/s/sergej_s/text_0220-1.shtml

 3. Скомина за петоколонци и полезни идиоти

 4. Този БОКЛУК БАНКЯНСКОТО ЧУДО ако продължава с това темпо във възхвала на ПУТЛЕР и РАЗИЯ при Европейските си посещения, някой ден може и да получи ЧЕРВЕН КАРТОН а да не говорим и за последствията след това към нашата държава. (За фалшив държавен глава – фалшив химн) макар че това е голяма издънка и на Италианското правителство!IIC…..oIL.

 5. Може не винаги да съм бил на едно мнение с автора, но се опитвам да бъда честен и да пиша онова, което мисля.
  Определено Инджев има усет като казва, че има нещо в прибързаното завръщане на премиера обратно в България. Или може би спешно е заминал за Италия, за да направи съвместно изявление и да се върне? Дали българските политици не са превърнали в навик да поостават в чужбина след изпълнение служебните си функции и сега това бързо връщане да ни се струва особено? Това е само хумор.
  В България назрява голям скандал породен от българска неосведоменост.
  Подготовката за промяна на Конституцията е нарушение на всички основни международни актове- договор за присъединяване към ЕС, ЕКПЧ, Харта за правата на човека та чак до основи на римското наказателно право. И Борисов трябва да усмири самоубийствените усилия, които ни изхвърлят от цивилизацията. Ако не го стори свят ще се завие на всички действащи политици.
  Това е скандал, който не можем да си позволим като нация. Ако Борисов не го спре председателството започва с провал и грозен скандал.

 6. Един по един, до един. В Зимбабве прителят на кремълският гном Мугабе, наборът на любимата тъща, е под ключ. Каквото и да означава това за обозримото и необозримото бъдеще. Както казваще навремето след построяване на понтонен мост командирът на сапьорите в поделението което отбих редовната си военна служба: “Леваци качвайте се, мостът тръгна”.
  http://focus-news.net/news/2017/11/15/2457124/voenen-prevrat-v-zimbabvei-obzor.html

 7. Отговора на въпроса – Защо Борисов се прибра преждевременно ? може би се крие в днешния ден. Твърде вероятно е причината за това да е изтекла предварителна информация за това ,че доклада от Брюксел е изключително негативен за България. Много често когато Борисов изпада в паника да прибягва към скриване от публиката. Твърде неудобно щеше да бъде за него да получи конкретен въпрос в Италия ,защо под негово ръководство за пореден път той получава негативен доклад. Ето защо той се връща в България за да стегне редиците на “паравана” зад който да се скрие.

 8. А мое пък това да е причината за преждевременното прибиране на Борисов?

  Турция официално посочи „Булгартабак“ за източник на контрабанда

  Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (KOM) е изготвила доклад за „продуктите, идващи от българската компания „Булгартабак“ и превърнали се в източник на контрабанда в нашата държава“, който е бил изпратен до главния секретар на международната организация за полицейско сътрудничество ИНТЕРПОЛ.

  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/bfs-2017-11-13.html

 9. БОЙКО Е БОКЛУК!!
  БОКЛУК Е БОЙКО!!
  ПРОЗД, ТЪП ИЗЛАГАЧ НА БЪЛГАРИЯ!!
  ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ!!
  КАТО ЦЯЛАТА МУ РУСОБЛИЗИЯ!!

 10. А може би е много нарочно това фалшиво изпълнение, деликатен намек към Борисов, че е фалшив и всичко се вижда и чува.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.