“Политическото животно” Борисов хвърля огризки зад решетките на медиите, за да не го дразнят

file16378

Искате ли новина като база за коментара ми по темата за медийната 2017 г.? Тя приключва със задействана заплаха за съдебна разправа с мен заради критичното ми слово към конкретен властник в държавата. Заложената от него бомба “от частен характер” предстои да “гръмне” в съда в разгара на Председателството на България на Съвета на Еропа. Дали този личен наглед опит да ми бъде затворена устата (чрез евентуална присъда за огромна сума) е съгласуван с началството на тъжителя  по партийна и админстративна линия, който иначе се бои като дявол от тамян да “разлайва кучетата” срещу себе си по европейска линия през следващите 6 месеца? Или в лицето на въпросното лице са си намерили острие, което да им свърши мръсната работа?

Предстои да узнаем отговора на този въпрос от развитието на темата. Тя само на пръв поглед е лична. И е буквално повторение (при това чрез ескалация на “наказанието”) на прогонването ми от БТВ през 2006 г. , което се превърна тогава в илюстрация какво може да се случи на един журналист, който “много си отваря устата”, в резултат на което доста усти замлъкнаха след това до степен, че днес България е пропаднала с близо 80 места в световните класации по свобода на словото спрямо 2007-ма година – Годината на присъединяването ни към ЕС!

Десет години по-късно, в Годината на българското председателство на ЕС, изглежда са готови отново да ме употребят за същите цели като боксова круша за назидание пред смълчаните български медии.

Личният ми опит и гледна точка са единственото, което мога да предложа извън статистиките и проучванията във връзка с това що за медийна 2017-та оставяме зад гърба си. Ето защо коментарът ми се базира изключително върху собствените наблюдения и практика. В този смисъл мога да кажа категорично, че за необвързан с партии, централи, фондации, кампании, грантове и прочее подобни фактори журналист, като моя милост, който обаче има категорично критична позиция към властта (и към т.н. опозиция) в канала изтича една доста мръсна година на все по-малко свободното слово в България.

Управляващите си умират да откриват пречиствателни станции, за да привличат повече туристи в курортите (и гласове на местни избиратели), но на медийния фронт замърсяването в полза на техния комфорт премина всякакви досегашни граници до степен, че авгиевите им обори в големите, средните , малките и мъндзърките телевизии бяха основно почистени от малкото критика, която можеше да се чуе през предходната 2016 г. http://clubz.bg/62213-ovladqvaneto_na_bnt_e_vse_edno_peevski_v_dans

Ще рече някой, че все по-рядката поява в телевизиите на критици, като пишещият тези редове, не може да бъде критерий за оценка на общото състояние на свободата на словото. Е, щом смятате така, но все пак четете този текст, значи нешо не е наред (и с вас, евентуално). Меко казано.

В моята памет не откривам сравнение с друга година, когато до такава степен да съм отстранен от телевизионната публицистика като дългогодишен коментатор у нас (ако не броим месеците на пълна забрана да се явявам по радиото и телевизията след като призовах от трибуната на зала 11 в НДК – днес кино “Люмиер”- през пролетта на 1989-та Тодор Живков да си подаде оставката), а в същото време рекорден брой големи западни медии да са проявили интерес към мнението ми.

Някой вярва ли, че това е случайно и че не е свързано със съответните “заповеди по гарнизона”, за които е срамно да се признае от страна на съобразяващите се с тях, но понеже ги изпълняват, няма как да си прикрият срамотиите. В прочем, в разговори с някои колеги извън публичността, съм чул достатъчно недомлъвки и полупризнания, които подкрепят моите “подозрения” напълно. Дори и в медии, които по своята редакционна политика се доближават до смисъла на онова, което коментирам, цари все повече правилото: всичко е възможно да се каже, но с Борисов трябва да се внимава. И понеже никак не ми се “внимава” и съглашателства, най-лесният начин да се подсигурят срещу моето непослушание е просто да “забравят” за съществуването ми. От което обаче съдебната разправа, която ми готвят, ще постигне точно обратното: ще им се наложи да си спомнят, че не за първи път са си направили погрешно сметката.

Когато ме прогонваха от БТА в нарушение на конституцията през лятото на 1993-та получих като награда за позицията си на съпротива срещу властовия натиск солидарността на стотици (без преувеличение) европейски журналисти (на фона на очернящата медийна кампания в България, при която местните медийни слуги на властта застанаха на нейна страна). През следващата 1994-та бях избран на форум на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в Хелзинки за вицепрезидент на организацията.

Този път европейците сами идват тук и ще могат да се уверят лично на място какво се случва на фронта срещу свободното слово у нас чрез примера с моя милост като двукратен “герой” в годишните доклади на Държавния департамент на САЩ за правата на човека и свободното слово (през 1994-та и 2007-ма година).

Ако спазя правилото да обобщя с няколко думи обобщаването (както по въпросите на външната и вътрешната политика), то за медийната 2017-та мога да кажа, че в България тя премина под мотото на Борисов за Путин ( “да не дразним Путин”), но съотнесено спрямо самия него: в медиите се настани основният принцип “да не дразним Борисов”.

 

 

53 мнения за ““Политическото животно” Борисов хвърля огризки зад решетките на медиите, за да не го дразнят”

 1. Искам да пожелая от цялото си сърце и душа на Стопанинът на БЛОГА ни, на прекрасните ни дами, на всички приятели и съмишленици Весела Коледа и щастливо посрещане на новата 2018.
  Позволявам си по традиция да “подсиля” поздравите си с коледното есе на Иво отпреди 5 год. и неговият отговор.

  Сбъднато на Бъдни вечер

  Докато официалните медии правят ретроспекции на катаклизмите, бедствията, убийствата, войните и всякакви други нещастия през годината си помислих да направя нещо като лична „класация” на добрините-без претенция и възможност за изчерпателност. Нека бъде скромен отговор на всички, които са ми подарили внимание, доброта и съпричастност.
  Нима не е „чудо” на Бъдни вечер да получиш силна инжекция доброта от лекар, с когото не си близък, но като разтревожен родител си се обърнал към него за съвет? И вместо съвет, да получиш покана да го посетиш!

  Случи се така, че най-малката ми дъщеря, подражавайки на моите фокуси да „вадя” някакъв предмет от ухото си, загуби в ушенцето си графит от молив. Ами сега? В поликлиниките навръх празника дежурят шепа лекари, а опашките са огромни- само в ИСУЛ в София имало стотина пред дежурния кабинет, което ми гарантираше особена „тиха нощ, свята нощ” на тази опашка, вместо край елхата с децата.
  Един лекар обаче, научил от мен за проблема, извърши интервенцията у дома, където ме покани заедно с малката палавница. Не само не поиска и не взе пари, но и ме изпроводи с бутилка вино, подарък за Коледа.
  „Дреболия”? На фона на земетресенията и наводненията, може би…Но всъщност такива „дреболии” осмислят значението на думата доброта.

  Ако за лекарите, макар и често пъти да са обект на остри социални диагнози с обратен знак поради хроничните проблеми на болното ни здравеопазване, добротата се предполага някак си по дефиниция, какво да кажем за едни…мутри.

  При транспортен инцидент на оживен път, макар и без наранявания на никой от нас, нито една кола не ни подмина. Лекарка спря да предлага успокоително. Други звъняха един през друг на пътна помощ за килнатата ни в канавката грохнала допотопна количка. Но най-дейно се оказа каре дебеловрати момчета-типични мутри, както сме свикнали да ги наричаме. Без много приказки скочиха от джипа си и дружно изправиха наклоненото ни возило и като нищо щяха да го закарат до сервиз, както предложиха, ако не беше пристигнала вече пътната помощ. Изпоцапаха модните си дрешки, но не им мигна окото, след което отпрашиха също така безмълвно под благодарните погледи на нашата пострадала компания.

  Няма как да подмина и „случката”, която съм разказвал- за пенсионера, който си даде спестяванията, за да бъдат произведени чадъри с надписа „Течна дружба” за представянето на книгата ми миналата година. Беше прочел за тази идея в блога ми и разбирайки, че тя няма да се осъществи по финансови причини, „спонсорира” една кауза без изгледи и намеци за компенсация и печалба.

  С него станахме приятели. Но какво да кажа за хилядите (наистина хиляди) добри хора, които ми даряват щедра подкрепа чрез обратната връзка за общуване в рамките на блога! Няма как да благодаря лично всеки път на всеки- при тези милиони посещения и десетки хиляди коментари би било доста „трудоемко”. Но ето че имам възможност да се „измъкна” от ситуацията с обобщаващо БЛАГОДАРЯ!
  Изобщо, когато казвам, че вярвам в доброто у хората, макар да пиша като правило за заобикалящите ни злини, имам щастието да го знам от личен опит.
  Пожелавам същото познание на всеки!

  Благодаря за напомнянето, включително в частта за добротата на един лекар, който искам днес да назова: доктор Кабакчиев от “кварталната” ни болница в кв. “Лозенец”, на когото от години доверяваме преценката за здравето на децата ни ( уши, нос и гърло), но с когото не бяхме близки, за да смятам за “нормално” да върши интервенции у дома на връх Бъдни вечер. Впрочем той пригоди един инструмент с подръчни средства, за да достигне до деликатното място в ушенцето на малката Нина. Беше впечатляващо отвсякъде!
  А пенсионерът, да ми е простено от него за “разкритието” ( без негово изрично съгласие), който донесе в издателството спестяванията си за осъществяване на идеята ми с чадърите, е известният на мнозина от читателите в този блог Георги Чунчуков. Така се запознахме и сприятелихме с този пенсиониран учител от Добрич, който не веднъж ми е помагал по различни начини и след онзи случай от пролетта на 2011 г ( вместо аз, по-младият, да му помогна с нещо).
  Тези “малки” лични истории и още много други подобни, крепят личното ми упорство да вярвам, че има смисъл човек да се понапъне не само за свое добро, но и за доброто на Човека.

 2. Борисов е пример , че демокрация без традиции се превръща в диктатура /Европейският съюз е единствената причина Борисов да не последва примера на приятелчетата в Кремъл и Анкара/ :((( За съжаление даже демокрация с традиции като САЩ може да роди диктаторчета като тръмп :((( Хората обичат да бъдат “красиво”лъгани :(((

 3. Весела Коледа, г-н Инджев! На Вас и Вашето семейство пожелавам радостни празници и от Бог да сте благословени за здраве и късмет!
  Ваш най-редовен читател и ревностен почитател

 4. Господин БОЖО! Ако живееш в Америка мисля че няма да казваш за президента на USA че е ДИКТАТОР- за това можеш да попиташ съгражданите си които живеят там до сега никой от тях не се е завърнал защото му е лош живота. Иначе много си прав за БАНКЯНСКОТО творение БОРИСОВ той минава вече всички норми като ДИКТАТОР, може да стигне даже СЕВЕРНО КОРЕЙСКИЯ държавен глава КИМ ЧЕН!IIC…..oIL.

 5. Весела коледа г–н Инджев и щастлива нова година !Желая ви много здраве ,щастие и късмет на цялото ви семейство ! Благодаря ви за вашия упорит труд с който отваряте очите на много хора …

 6. То и не трябва какво повече да се очаква от “вождь” ,който е бил обслужващ персонал на такива “титани” в “управлението” на НРБ, като – тато ди тути каскети и етно-монархосоциалистическият “монарх” – Кобурга. И освен това е генсек на собствената си калинковата “партия” – ГЕРБ, обграден със червенокожите си шамани и лакеи , предвождани от цвъки умното. А заедно със всичко това е и в “коалиция” с казионните си путлериоти,а задкулисно и със сарайско-библиотекарската “академия” , в която пък е “порционният гуру” и “порционният кумир” на винету – ахмет дЮ гаНЮ -“почетен председател” на ДПС, заслужил хидрофилософ и главен старейшина в раздаването на “порциите” в НРБ.
  В настоящото, трето, полумандатно полувреме на мачлето на винету във властть, той успя да постигне много “рекорди” в калинковизациите. Един от тези “рекорди” е ,че няма квалифицирани юристи в парламента, които да напишат поне един ред правилно при писането на проектите за закон. И главната “заслуга” за това е на ГЕРБ и калинковият , за трети път, “вождь”!
  След първият “мандат” и фидосова, винету продължава да назначава в парламента само хибридни и фейк ерзац-юристи , голяма част от които са от “школата” в Симеоново и други ерзац-университети в НРБ.
  А сега дори техният брой е нищожен в парламента.
  Това показва ,че винету отделя много повече време за да договори мачлетата на Бистришките тигри , отколкото при избора за кандидат-дупетатите на ГЕРБ……
  И след като за винету нямат никакво значение калинките ,които назначава за дупетати и министри, то едва ли може да се очаква да “цени” повече и калинките, които си назначава за “журналисти”, съдии, прокурори, кметове ,в УБО, в МНО, в ОПГ-ДАНС, в……..
  Такива са “ритуалите” в калинкокожите “партийни” вигвами на ГЕРБ на Великият калинкокож син на Великата калинкокожа мечка!

 7. Темата не е лична! Чудесен автогол си вкарват.

 8. Г-н Инджев,
  заплашващите Ви със съд,предполагам са големи бабаити в пределите на Бг.Но с преминаване на първата бариера на ГКПП автоматично се превръщат в църкащи мишки спазващи стриктно всеки пътен знак.
  Такива мишки(а те много добре осъзнават ,че са точно това)не могат нищо да Ви направят.Могат само да църкат-грухтят(предколедно) в трио,но нищо повече!

 9. Към Деян:

  Те не само заплашват, процедурта е задействана. Предстои съд ( над моя милост). А острието на наказателната операцията е властник, заемащ висок държавен пост, назначен от Борисов. Самит Борисов , ако изобщо реагира някога по такъв “дребен повод”, вероятно ще отрече , че има нещо общо с тази разправа. Но въпросът към него за какви заслуги е назначил този политик ( предстои да уточнявам за кого става дума в подходящ момент – освен ако самият той не се похвали).

 10. Добър ден на всички четящи. Няма изненада в днешната новина. Сега остава въпроса, какво правим ние? Трябва от четящи да се превърнем в действащи, защото можем много.За тези, свързани с двете десни партии е необходимо да разберат какво мислят и какво ще правят ръководствата и членовете. Ако нямат идея, признавам ще загубя и последната си надежда! Нека да се сложи началото на нашето недоволство сега! Иво, моля да ме извиниш, ако мисълта ми противоречи на твоите идеи! Да те оставим да се браниш сам е добре известна българска позиция, която не споделям. Нека Рождество Христово ни направи трезви и ни даде идеи за бъдещето!

 11. Нека на Бъдни вечер да си пожелаем – никога да не научим кой е автора на съдебните заплахи.
  Те са или плод на самоинциатива,или са му внушени отгоре. И в двата случаи са произведение на болен мозък,който не знае на къде ще задуха вятъра. Т.е. както е казано “Я камилата,я камиларя”.
  А ние да си пожелаем щастливи Бъдни вечер и Коледа. Нека те ни донесат раждане и сбъдване на нашите надежди!

 12. Към Роберт Алтънов:

  Благодаря за реакцията с предложение за реакция!

  Верен на себе си, никога не бих призовавал за нещо в своя полза.

  Това не значи, че не бих се зарадвал на всякаква подкрепа, която има значение не толкова за личността ми, колкото за принципите на мобилизирането в името на една ясна кауза.

  Хубави празници на всички добри хора – на Вас конкретно и на чителите ( на които не отговарям човек по човек, а вкупом, чрез тази своя реплика).

 13. Ако проблемът около заведеното срещу Вас дело е наистина сериозен, мисля че без колебание и протакане трябва да се обърнете за помощ към юристите, които напоследък с медийно присъствие демонстрираха единомислие и съпричастност към идеите и ценностната ориентация, които Вие изповядвате. Убеден съм, че ще се притекат за помощ и съдействие не един и двама – амбициозно, ревностно и без корист!
  На втори план незабавно трябва да огласите скандалното посегателство на продажната ни правосъдна система, по всички възможни начини, без каквито и да било скрупули, извън пределите на скапаната ни държава!
  Всички ние, блогърите Ви, трябва да помогнем, всеки според силите и възможностите си за популяризиране на “активното мероприятие” – особено живущите извън страната!

 14. Някой да псочи победен и зсрамен комунист-такъв е Българския Русист Бойко Борисов.Осъден?-но уей!

 15. каквито медийте такава и държавата и обратното

 16. Честито Рождество Христово, Иво. Чест и почетания от семейството ми. С ТЕБ СМЕ! Поздрави и от моите/твои съседи в махала Кривина на Голям Извор!

 17. Честити празници,на г-н Инджев и всички четящи го с уважение!Ваша редовна читателка

 18. Моите възхищения,почитания и подкрепа.

 19. Към Павел Тинков:

  Колко е сериозна атаката на атакистите, овластени от Борисов, ще реши съдът. Вече съм неговите ръце. Но атакуващият ме властник иска да спечели от мен пари, които се равняват на няколко мои годишни заплати от перода, когато ми позволяваха да работя според квалификацията си.

 20. Овладяването на БНТ от #Кой е съпоставимо с назначаването на Пеевски в ДАНС. Де факто няма голяма медия, която да не е подчинена. Или се купува, или й се спира „кислорода“ с рекламите, като се назначава политкомисар /така направиха в БГ он Еър и в БиАйТи/, или се репресира за да се държи под напрежение и контрол – това важи за БТВ и Нова ТВ.

  ТВ Европа се превръща в Канал 3 – сега трескаво ухажват „десни“ коментатори и политици, за да могат да запазят някакво влияние сред десния електорат – мисия, която им е възложена за да могат да изолират неприемливите за Борисов и Пеевски политици от ДаБГ, ДСБ, БЗНС и другите свободни анализатори.

  Да Ви е ясно – отдавна има „черни“ списъци с хора, които не трябва да се появяват в гледано време по основните канали.

  Целта на медийната репресия на #Кой е да маргинализират всеки опит за алтернатива на ГЕРБ в дясно, като я иронизират, като дават трибуна за вътрешни разбори в дясно, личностни ежби и интриги, и на този фон да прокарват тихо и системно безалтернативността на ГЕРБ.

  Това вече сте го чували от един „мъдрец“ от сараите, затова Ви звучи познато.

  За това смятам, че тези хибридни медии и медийни звезди са по опасни от открито провеждащите политиката на Кой?

  Няма разлика между #Кой и ГЕРБ.

  Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Той е по повод новината за освобождаването на Константин Кисимов като шеф на новините на БНТ назначаването на Емил Кошлуков

 21. “Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо.”-Едмънд Бърк (1729 – 1797). Нищо не е вечно. Борисов също няма да е вечен, както казва поговорката-ковчегът няма джобове. Пожелавам на всички мислещи и с нормална ценностна система хора всичко най-хубаво за Коледа и Нова година!

 22. Господин Инджев! С този акт срещу вас се доказва КОРУМПИРАНОСТА на сега ВЛАСТВУВАЩИТЕ начело с МАФИОТА БОРИСОВ.IIC…..oIL

 23. Честито Рождество Христово на Вас и семейството.Според мен би трябвало да се направи подписка в защита на Вас,но аз съм от провинцията и незная как може да стане.

 24. Честито Рождество Христово, Иво. Бъдете живи, здрави цялото семейство.За сполетялата те съдебна сага, важно е спокойствието и действия. Тук пишещите е нормално да нямат пари и властово и съдебно влияние. Остава “Съединерто то прави силата” От всеки според възможностите си да прави кой каквото може. Keep calm and carry on.

 25. Г-н Инджев,
  Честита Коледа,на Вас и Вашето семейство.
  Честита Коледа и на всички,които четат вашият блог.Тези хора формират най реалистичното и интелигентно общество в България.Дай боже процентът им да се увеличава ,за да се оздрави средата.
  А онова лице ,което Ви заплашва,предполагам,че е побойникът наречен областен управител да замълчи и се извини ,защото това не е само Ваше мнение,всички ние мислим така.
  Нека всеки здравомислещ хвърли камък по *това животно* за да знае ,че той е задължен на обществото,а не ние данъкоплатците ,който го хрантутим.
  Ето и аз се присъединявам към вашите думи за него.Нека и мен да ме съди.Адресът ми е публичен,а не анонимен.
  Нека всички се обединим и не позволим да ни мачкат поединично.
  На първо време петиция.Призовавам и юристите в блога да помогнат.
  Чакам знак за развитие на нещата.
  Няма да позволим да ни мачкат.

 26. г-н ИНДЖЕВ, дори и без да казвате , беше предвидимо ,че назначеният от винету путлериот за “областен управител” на София, е подал жалбата против вас. Защото ,когато няКОЙ,който винаги досега е бил на нечия чужда “издръжка” , за което е изпълнявал “пълна програма” на плащащите му за това, не може да се очаква нещо различно, дори когато по “порционна” и партийна линия е назначен случайно на висок обществен пост. Всички продажни калинки са еднакви – колкото повече се катерят по дървото – толкова повече им червенеят задници. Още повече ,че начальника им – винету , е също краснокож.
  винету си избра путлеристката шайка, която да го представлява и на областно ниво в София , по време на европредседателството. винету назначи този нагъл и подъл путлериот ,въпреки рецидивиращите келешлъци , които извършваше заедно с партийният си фюрер сидеров. И още тогава винету се договори с тях , за да може след една година да разчита на техният “златен пръст” отново, за крепенето на и на сегашната му порционната коалиция.
  Явно путлериотите няма как да се променят дори във властта.
  И в третия мандат винету се интересува от властта само заради раздаването на “порциите”. И въпреки дългогодишното си пребиваване във властта винету само потвърждава тази единствена негова властова “специализация” – “порционното пожарогасене”!
  Явно е ,че разстоянието от пожарната в Банкя , и охранителните бариери и будки в Правец и Враня , до – гуляйджиските хотели на Варадеро и Париж е “порционно” малко! И както винаги винету ще изпуши поредната си “лула на мира” , или както винаги – винету ще приложи своят “изпитан” властови “ритуал” – “и аз съм калинка, и вие сте калинки – ше се разбереМ”!

 27. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ ОТ БЛОГА ЖЕЛАЯ
  ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!
  ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА НОВА 2018-ТА!
  ЗДРАВЕ, ОБИЧ И ВЯРА В ПОБЕДАТА НА ДОБРОТО!

 28. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО-БЪДИ ЗДРАВ,ТИ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО. ИВО И ИСТИНАТА ДА ТЕ ВОДИ ДО КРАЯ И ПОСЛЕДНИЯ РУСОФИЛ ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ ПРАВОТА Е ЕДНА И ТЯ НЕ Е НА ПУТИН.

 29. Честито Рождество Христово на г-н Инджев,семейството му и на добрите хора от блога!С готовност подкрепям предложението на Павел Тинков.Ще бъдем ЗАЕДНО!

 30. Целта на този скалъпен съдебен фарс е прозрачна: притиснат от съдебни процедури, които ядат ценно време и натоварват с отрицателни емоции, както и невъзможността да покрие разходите за съдебните разноски и за почтени адвокати ( от тази година адвокатските хонорари не случайно нараснаха десетократно!), Иво да загуби част от творческото си вдъхновение, да се разконцентрира и притъпи зоркият му аналитичен поглед, който моментално разконспирира истинските цели и престъпни намерения в “родолюбивите, национално отговорни” действия на марионетна хунта на власт.
  Прав е Павел Тинков. Превенцията е ПУБЛИЧНОСТ НА ВСЕКИ СЪДЕБЕН АКТ, докато и “сляпо и глухо” в България и по света научи в подробности мотивите за съдебните решения на българското псевдоправосъдие.
  Иво, много съжалявам за тези гнусни неприятности, които ти сервират ТОЧНО преди Коледа, за да отровят семейните ти празници! На Николай Ненчев все така му ги сервираха! Дано имаш достатъчно смелост и сили да не поддадеш пред този подло изчислен психологически удар в гръб!
  Знаеш, че не си единственият, подложен на подобен психически тормоз, няма да допуснем да бъдеш сам в битката с марионетната ни съдебна система!
  ПУБЛИЧНОСТ МУ Е И МАЙКАТА, И БАЩАТА!
  МОЖЕ ПЪК ТАЗИ СЪДЕБНА ГАВРА НАЙ-ПОСЛЕ ДА ДАДЕ НАЧАЛО НА ГОЛЕМИТЕ ПРОТЕСТИ И ИСТИНСКАТА СЪПРОТИВА, ДА СЕ СЪБУДИ НАЙ-ПОСЛЕ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, ПАРАЛИЗИРАНО ОТ ПОРАЖЕНЧЕСКИЯ ПЕСИМИЗЪМ, ЧЕ НЯМА СПАСЕНИЕ ОТ РУСКАТА БОА, КОЯТО БАВНО НИ ПОГЛЪЩА!

 31. Честито Рождество и Успешна и Щастлива Нова 2018 Година!

  Г-н Инджев, първо се свържете с граждански активни водещи юристи, каквито напоследък има. След това дайте гласност и нека читателите на блога и и будните хора желаещи да има свобода на словото да организират протести във Ваша подкрепа. Дайте и международна гласност.

  Максималната публичност (съгласувана с юрист!) е много важен шанс. Винету се интересува много от имиджа си, и този механизъм често работи.

 32. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!Пожелавам на всички ЩАСТИЕ,МИР и ЛЮБОВ!… Предлагам да започнем така:1.Да организираме комитет с хора от София и страната.2.Да съобщаваме за нашите действия помежду си с имейли, по телефона извън сайта на Иво.3.Да се отвори сметка за набиране на средства.Ако се разминем без разходи ще дарим парите за някоя кауза.4.Да се информираме кога ще протестираме пред съдебната палата и каква ще е нашата подготовка.Ще трябва тези, които са от страната да подготвят престоя си в София.Други предложения?

 33. ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

  ПОБРАТИМИ,пожелавам Ви здраве и непреклонна вяра в ценностите, които защитаваме независимо, че много врати пред нас са все още заключени. Нека да продължим още по-уверено и твърдо тяхното премахване, вдъхвайки вяра и на хората, които под натиска на Злото временно са отстъпили от пътя на Българите и от интересите на Отечеството си. И нека БОГ да бъде с нас!

 34. Весела Коледа и щастлива Нова година!!..И още по-остро перо!!

 35. До Роберт Алтънов:Изцяло подкрепям Вашето предложение.Незабавно се включвам морално и финансово.За жалост,физически не мога.Просто не живея в София.
  Иво,честито Рождество Христово и весели новогодишни празници на теб и цялото ти семейство.Господ здраве и щастие да ви дава!Всичко останало си имате предостатъчно,от което най-важното:чест,морал,смелост и достойнство.А ВРЕМЕТО НА НЕГОДНИЦИТЕ И МЕРЗАВЦИТЕ НАБЛИЖАВА!

 36. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  Пожелавам на г-н Инджев и семейството му, както и на всички съмишленици в този блог здраве и лично щастие.
  За да успеем да разградим модела на управление наложен ни от рубладжийте по инструкции на решетников ще трябва обединение и решителни усилия.

 37. Честито Рождесто Христово за стопанина и читателите му. Бъдете здрави и все така загрижени за родината си. Живея в чужбина и няма да мога да участвам в събития които изискват физическо присъствие. Но съм готов да помогна финансово със скромна сума. Подкрепял съм Бивол и “Да, България” защото това са от малцината играчи на политическата сцена които усещам наистина работят за рода си. Всички които са в парламента в момента са мекерета и родоотстъпници. Те не представят България, просто са недостойни. Ще подпиша всякаки петиции в подкрепа на г-н Иво Инджев. Надявам се скоро да разберем какви са претенциите на засегнатият политик и предлагам ако има начин да се търси съд но не български.. небългарски съд ще е спасение за цяла България..

 38. Ч.Р.Хр! Уважаеми г-нИнджев,на Вас и семейството Ви пожелавам ЗДРАВЕ и иуспехи във всяко начинание!
  Много и неприятно изненадан останах от новината за поредното покушение срещу свободното и смислено слово във Ваше лице,което се подготвя! Във всеки случай намирам за подходящо да обявите темата ,която евентуално би могл да бъде предявен иск,за да можем ние,БГ гражданите да се организираме,ако не с друго,поне с подписка,даизразиме подкрепата си към Вас и каузата която винаги сте защитавали : Истината и непреклонността тя да бъде отстоявана,независимо от евентуални негативи за Вас или членове на фамилията Ви!
  Ако замислените съдебни репресии успеят,едно от малкото нещакоито могат да впечатлят европейската комисия,би била сериозна и добре аргументирана подписка във Ваша полза.
  Впрочем питая надеждата че Новата 2018 година няма да бъде подобие на изтичащата,а по-добра за всички нас,презиращи нахалството във всичките му форми,липсата на достойнство и личното и политическо коварство!Още веднъж :Весела Коледа!

 39. IVAN KONSTANTINOV
  Много точно го е казал Илиян Василев.Добре е ,че вие ни напомняте за това – овладяване на българските медии и изолиране на истинската опозиция.

 40. Честито Рождество Христово на всички в този блог и най-вече на собственика.Г-н Инджев на Коледа стават чудеса и вярвам,че истината ще възтържествува и “областните атакисти” ще си получат заслуженото

 41. Честито Рождество Христово, г-н Инджев и успешна Нова 2018-та година!!!
  Няма да Ви изоставим в тази, за Вас лична, а за всички нас, обща битка за справедливост.
  Напълно се солидаризирам с Павел Тинков, Робърт Алтънов и Никола Павлов, че на злото трябва да се дава отпор! Направете публично достояние имената им, за да им кажем право в очите, че ще им се опънем и няма да им се размине!!!
  Весели празници на всички от блога!!!
  Росен Стефанов – choss

 42. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА СТОПАНИНА НА БЛОГА И СЪМИШЛЕНИЦИ!

 43. Честита коледа г-н Инджев. На цялото Ви семейство. Задължително трябва да публикувате банкова сметка, както предложиха други. Ако не мога да дойда лично да Ви подкрепя, поне да даря накаква сума, защото се борите и за моите деца.

 44. Към veselin:

  Честита и на Вас и чрез Вас – на всички добри хора ( в отговор на пожеланията им и не само).

  А сметката ми си стои публикувана откакто “блог блогува”- друг е въпросът, че не всеки иска да ми види сметката ( казано на майтап).

 45. Честито Рождество Христово!Нека Божията благодат никога не напуска Вас и Вашето семейство!

 46. Иво,
  Честито Рождество Христово на теб и голямото ти семейство. Пожелавам ти здраве и яка клавиатура. Очевидно, че и двете много ще ти трябват, както е било и досега.
  Честито Рождество Христово и на читателите на блога ти, и на активните и не толкова активни форумци. Надявам се, че поне малко Исус Христос се е родил в душите и сърцата ни.
  Това, което се е задало на хоризонта, не е добро, но съм сигурна, че е за добро.
  Първо, предлагам да се преброим колко сме готови да застанем зад Иво и го подкрепим.
  Знам, че финансовата подкрепа не е най-важното в момента, но ако сме готови да подкрепим Иво в самотната му борба за истина и справедливост,моля присъединете се към моята инициатива “Един лев” в подкрепа на Иво”.

  Накратко идеята ми е следната. Да преведем по “един лев” в сметката на блога. Като пиша “един лев” имам предвид, че това е условна единица, един човек, един превод за да се преброим колко сме. Пример: да приемем, че аз съм готова да дам на Иво подкрепата, от която той има нужда и се заявявам за това като превеждам по сметката “един лев”. Но всъщност този “един лев” ще отиде в сметката като 10 лв. защото имам възможност да преведа 10 лв. и ги превеждам, но пак се брои “един лев”. И така, ако 10 души направят това, Иво ще знае, че има 10 души на борда, а ще разполага със 100 лв. за съдебната разправия. Искам да кажа, че “един лев” може да бъде сума каквато всеки може да си позволи, но ще бъде отчетена като “един лев” в подкрепа на Иво. Превод от 20 стотинки съяо яе се брои за “един лев”. Важен е броя на хората, които ще подкрепят Иво и той да си направи сметката с какъв ресурс разполага. Подкрепата може да има най-различна форма. за сега да я караме на принципа кой с каквото и колкото може: богатий с парите, учений с ума, сиромаха с труда….
  Няма да бъде добре, ако тези условни 10 лв. ги преведа 10 пъти по един, защото ще се създаде заблуждение, че 10 пъти повече подкрепа е заявена.
  Съзнавам, че идеята ми има нужда от изчистване, затова я предлагам за обсъждане. Освен това, всяка инициатива трябва да има начало и край. Ще обявя дата и час на започване/завършване. Мисля, че три дни е премлив срок за едно такова преброяване на първо четене. Моля вземете отношение и ми помогнете да си избистря концепцията.
  Иво, надявам се, че този пост няма да го блокираш. Твоето мнение също ще бъде зачетено. Все пак трябва да се обединим по някакъв начин. Аз определено нямам “топки” за подобна битка, но пък мога да изкарам едни цици, има-няма 3 кг. Нали знаеш, в такива случаи всички средства са позволени. Освен това, знам ,че не ти е до майтап сега,но нивото нещо падна. Ако съдя по изказаните във форума предположения, нивото е доста по-ниско от (п)Резидент. Лошо, Инджев, лошо!(това по Тодор Колев -лошо, Седларов, лошо!)

  Още веднъж, да ти е яка, ама много яка клавиатурата! И каквото Господ ти е дал, човек не може да ти вземе. Какво да правим като се е случило да живеем в интересни времена!
  За всички, бъдете здрави!

 47. Chestita Koleda g-n Injev.Jelaia zdrave i Bog da e s Vas.”Niama vinagi da bade taka”

 48. Иво, честито Рождество Христово! Най-добри пожелания за цялото семейство! Впечатлявяща е подкрепата, която получаваш – мисля, че това е само началото, Бог не изоставя праведните.

 49. До Сия, Харесвам много твоята реална идея-подкрепям те и вярвам-така ще се преброим тези, които първо могат да помогнат и парично. Нека да преброим трите дена от първия работен-27,28 и 29, макар да не съм сигурен кои са точно работните дни!.. Приятна вечер!

 50. Честито Рождество Христово, уважаеми г-н Инджев!
  На Вас и цялата Ви фамилия пожелавам най-вече крепко здраве и Божия благодат, сговор и любов!
  Бидейки здрави и сговорни, всичко друго можем да си спечелим, а и извоюваме.
  Извинявам се, че изпращам пожеланията си на патерици, но покрай залисията по празниците и преди тях изостанах от редовното следене на блога Ви.
  Що се отнася до неприятностите, които Ви заплашват – не сте сам! Вярвам, че всеки честен човек, а такива има все още съвсем не малко в България и извън нея, би Ви подкрепил.
  Към Вас и всички, които Ви подкрепят бих желал да припомня призива на светия отец Папа Йоан Павел II към всички християни, а и не само: “Non avete paura!” – Не се страхувайте!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.