Долу “Гардиън”, зоват апологетите на Борисов

 

Официозната пропаганда не може да ни каже нищо нова за любовта си към властта, но понякога ни изнендва с откриването на нови врагове. Сред тях тя взе да откроява британския в. “Гардин”, защото си позволи два пъти да пише …истината за ставащото в България.

В своя статия от края на 2017-г. вестникът почти пророчески вмъкна в заглавие думата “облаци”, твърдейки , че те се сгъстяват над България в навечерието на Председателството. Днес въпросът за облаците ( от фини и не толкова фини частици) в най-буквалния смисъл се превърна (най-после) в тема за българските медии.

Втората статия на “Гардиън”, която вече доведе до праведен гняв защитниците на непогрешимата очите на пропагандаторите тукашна власт, беше предизвикана от убийството на бизнесмена Петър Христов. Заслугата на “Гардиън”? Никаква. Просто обърнаха внимание ( както и световните агенции, впрочем, на поръчковото убийство на българин, близък до властта , собственик на стотина фирми). И макар всекидневникът да няма никакъв принос за криминогенната обстанавка в България, нито казва каквото и да било повече от надлайващите се български медии край локвите с кръв, изданието се превърна в мишена за бранителите на правителствената “непорочност” у нас.

Един пример от днес в булевардния виртуален официоз ПИК, който публикува уводна статия ( както може да бъде наречена, щом е подписана от главния редактор), със следното заглавие, анонсиращо Председателството ( като личен триумф на вожда Борисов):

“Напук на “Гардиън” и доносите: Голям ден за Борисов, голям ден за България”

Сред заредените с много ругателства препоръки и обобщения за лошия Запад, който не бива да не се занимава с България ( за автора България- това е Борисов), в статията също се предлага също “Гардиън” – цитирам-  “да си яде ушите и да се загрижи за корупцията на Острова”.

Положителният герой, антипод на “Гардиън”, в статията ( без изненади) е Борисов, комуто се приписва заслугата за рутинното Председателство:

“В най-новата си история не сме стоели по-високо, светът не ни е идвал на крака, не се е съобразявал с нас, не ни е гледал като равни. И това е безспорен успех за народа, успех е и за властта. Персонално за Борисов – какво да се прави, властта у нас винаги е била проекция на авторитарната воля на конкретна личност.

С всички уговорки, Борисов вече влезе в историята. Не само в българската – и в европейската”.

Сигнал за бой по британския враг даде обаче абонираният за всякакви телевизионни предавания постоятен гост в тв каналите от племето ГЕРБ Тома Биков. В студиото  на Емил Кошлуков, програмиран от ГЕРБ програмен директор на властта в БНТ, Биков заподозря “Гардиън” в поръчковост и в следване на заветите на “Работническо дело”:

“Има един лаф от времето на “Работническо дело”: Което напише “Работническо дело”, значи го мисли и цялата българска държава. Когато четем “Гардиън” и платените съобщения там… тази кампания е очевидна. Очевидно са поръчкови. ..”,

“Гардиън” публикува платени съобщения и понякога се извинява за тях”, на два пъти сподели познанията си що е това “Гардиън” Биков.

Всъщност поръчково и по стъпките на угодничеството се изяви самият водещ, който похвали управляващите, че са приели промени в НПК ( макар и твърде късно, за да подействат като превенция за масовото убийство, извършено от върлуващ на свобода доказано опасен престъпник).

кошлуков 3

Направи, каквото можа, за да се опита да обърне вината за престъпното бездействие на властта ( почти) в законодателен подвиг.

Не, не става дума да бъде “защитаван” един британски вестник. Той няма нужда от адвокатстване срещу пренебрежимо дребн(ав)и заяждания. Достатъчно е да се види в каква компания се “движи” в. “Гардиън” и да се сравни тя с компаньонките на българската власт…

“Как супербогатите икономисват от данъци? Поне отчасти отговор на този въпрос дават т.нар. “Парадайс пейпърс”: 13,4 милиона документа, проучени от международен консорциум от разследващи журналисти. В основата на разследването е германският вестник “Зюддойче Цайтунг”, а в консорциума участват и авторитетни медии като БиБиСи, “Ню Йорк Таймс”, “Гардиън”, “Льо Монд”. https://www.actualno.com/features/paradajs-pejpyrs-tajnite-na-superbogatite-news_642700.html

10 мнения за “Долу “Гардиън”, зоват апологетите на Борисов”

 1. Гръмнатият гербаджийски “спонсор” много обичаше да се самоизтъква със любовта с която се е бил … за руснаците през афганската им аватюра там! По собствена воля , както не един и двама “хубавци” в днешното време гатролиращи отново в чужди държави за военни аватюри . Дори САМО за това …
  герберчета & слугинаж би трябвало да се покаят и да не знаят много / ако познават думата /

 2. КОЙ беше тоя Биков?
  И защо трябва въобще да се обръща внимание на един перманентен натегач, и без никакви политически и морални задръжки? Той е просто поредният обслужващ персонал на банкянската мутра.
  Двамата с Кошлуков са от един дол дренки , които са изцяло зависими от окопалият се във властта пожарникарски милиционер.

 3. А как високомерно им се подигравахме на молдовците, когато си “избрха” Додон 🙂

  В Молдова забраниха излъчването на руски новини и предавания

  Разрешено е само ретранслирането на развлекателни и други програми

  http://www.faktor.bg/bg/articles/v-moldova-zabraniha-izlachvaneto-na-ruski-novini-predavaniya

 4. Жалките пуделчета на мафиота-премиер на България, като цитираният Тома Биков и водещият МУ “програмен директор на БНТ” Емил Кошлуков с разпенени от злъч и слюнка усти, не могат и да искат да уязвят авторитета на Гардиан!
  Употребяват ги за туземните “избиратели”. Но дори и българите не могат да заблудят другарите на мутрата, монтирани по медии за да МУ лъскат рейтинга. Който малко ползва мозъка си по предназначение лесно вижда фалша в скимтенето на Тома Биков и подобните му.

 5. Казах ли, че’международната журналистическа общност’ ще бъде гостоприемно приплъзната в “cultural and historic heritage”, за да не забелязва траекториите на заровеното летящо куче: https://eu2018bg.bg/en/news/104

 6. Към ТАСС:

  Честно казано, споменах го поименно за достоверност, но не ми е приятно поради факта, че това е човек, с когото се поздравяхме ( поне), докато беше в антуража на Кунева. После престана да ме поздравява по улиците, където често се разминаваме ( изглежда живее в квартала някъде) като непознати след като установих, че вече ме е намразил в качеството си на виден гербер и не отговаря нито на “добър ден”, нито на кимване.

 7. Всъщност е “Гуардиан” от “Пазител” или защо не Охранител, или по-точно анти Охранител, щом пише срещу държавата на Охранителите които охраняват стриктно само дето упущат по някой куршум от време на време.

 8. Вече не отварям консерви и буркани – страх ме да не изкочи Тома БИков от там. Този човек е на екрана на всички телвизии и вече плещи глупости. Много интерсна трансформация претърпя за много кратко време, жалко, какво друго да кажа.

 9. Към Сия:

  Голям смях- тъкмо поглеждам коментара ти и какво да видя по БНТ, същият пак там…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.