“Третият Рим” и третият пол на петата му колона у нас

Да си “европеец” от руски тип у нас означава ( освен много други “неща”) да следваш примера на “Третия Рим”, където се борят законодателно с правата на жените. Самите жени, в лицето на една депутатка,  инициираха в руската Дума поправка в закона, която декриминализира насилието в семейството, поради което за побой над съпругата си един мъж може да бъде само глобен, но не и осъден. Трябва да я напердаши отново и това да се докаже в съда, за да може побойникът да бъде усмирен в килията.

“Третият Рим” е измислица и последица от великоруските имперски комплекси – има го колкото и “третият пол” в рамките на Истанбулската конвенция. Тези  фантазми обаче се предават явно по “полов път “ на нашите следовници на московските указания – по смисъла на онази шега на др. Антон Кутев за предаването на социализма по полов път.

По тази логика е прав Вигенин да твърди днес в телевизионно интервю, че няма скандал във факта, че социалистическите началници се обявиха вчера на свое заседание против одобряването на европейската конвенция, защитаваща правата на жените. При това Вигенин твърди, че въпросът за ( злополучната измислица с) третия пол не бил обсъждан дори на партийния форум, с което лиши аргументацията на ръкводството на партията от единствения смокинов лист, употребяван за прикритие на срамотиите, идентични с първичните полови белези на еднополовите им близнаци сред управляващите партиоти.

Някой може да възрази, че в Москва не управляват социалисти, а диви руски капиталисти. Дори и да е вярно, това за нашистите у нас няма абсолютно никакво значение. Московският примитивизъм си остава винаги привлекателен за неговите последователи у нас. Те не се влияят от това, дали примитивизмът се изповядва от царски чернорубашници или от болшевишки червеноризци.

За братушките им у нас от всякакви партии е важно да са в крак с московското време без значение дали то е социалистическо или капиталистическо. Както и друг път е ставало дума, тази надпартийност в русофилството се илюстрира от съпредседателството на Антон Кутев от БСП и и на Красимир Велчев от ГЕРБ на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, най-голямата от всички подобни “клубове по интереси” в парламента.

Впрочем, в свое изявление вчера самодържецът на “Третия Рим” негово величество Путин приласка вяващите в комунизма в Русия ( и не само там) с фриволен парлел между християнството и комунистическата догма за равенство, братство и справедливост ( която не попречи на изтреблението на десетки милиони човешки същества, вкл. християни, в страните, където “равенството, братството и справедливоста” бяха наложени с огън и меч ). Било на практика едно и също да си християнин и комунист, обясни Путин и онагледи мисълта си с това, че и в двете религии било прието да се съхраняват мощи на светци: в Атон има такива, както и в Москва в мавзолея, където вярващите комунисти се кланят на останките на Ленин.

“Това” с Ленин е особено арогантна подигравка с християнството, защото в съвременната история на човечеството е трудно да се намери по-голям антихрист от войнстващия атеист Владимир Улянов, разпоредил унищожаването на стотици църкви в самата Русия, прокламирайки, че в името на комунизма си заслужава да бъдат убити 90 милиона поданици на империята, ако това позволи на останалите 10 милиона да живеят в “най-справедливия строй”.

 

Unknown

Причината царят на “Третия Рим” да котка комунистите е ясна: идат президентски  изборите в Русия на 18 март и Путин се стреми към максимален резултат, който да го легитимира още веднъж като самодържец без конкуренция във властта. А неговата пета колона тук просто реагира така, както би се харесало на батюшката й, показвайки двойствеността на своя политпол за пред Европа , където депутатите на БСП подкрепят Истанбулската конвенция, а за пред Евразия се държат като руснаци – дори не и като евразийци, защото евразийска Турция одобри конвенцията.

11 мнения за ““Третият Рим” и третият пол на петата му колона у нас”

 1. След такъв фоерверк от блестящи каламбури и проницателни констатации, човек може само да се смее и аплодира. Поздравления за г- н Инджев!

  Но нека и аз да допълня нещо по повод Истанбулската олелия:

  Великото нашенско недоразумението беше инициирано от определението за „пол”, взето от българския превод на конвенцията на сайт https://rm.coe.int/168046246f

  В този превод, терминът „пол” определено не съответства на оригиналния термин „gender”, употребен в английската версия https://rm.coe.int/168008482e

  От това несъответствие произтичат „нашенските тревоги” (някои големци пак се отличиха с незнание на английски език), които ЕС се опитва да успокои, както това се вижда тук:
  http://www.mediapool.bg/savetat-na-evropa-v-istanbulskata-konventsiya-nyama-treti-pol-i-seks-urotsi-news274227.html

  Дори Ердоган не се притеснява от термина „gender”, защото е разбрал, че това е едно пределно общо определение, което всяка държава може да конкретизира или не според своите условия. Така че, Турция подписа и ратифицира конвенцията, а Русия дори не я подписа (сигурно защото Путин е по-голям турчин от своя южен съсед).

  Та за турците и руснаците е ясно. Ами нашити политици – гербери, бесепари и „патриоти”? Те кога ли ще се научат да превеждат както трябва текстовете на ЕС?

 2. Путлер е най-гнусният и арогантен (фа)шизоиден изрод , бандит и военнопрестъпник , с който не трябва да се поддържат дори минимални човешки отношения. С такива примитивни екземпляри няма дори някаква нищожна възможност за комуникация, и единственото реално и адекватно решение е да се наложи тотално ембарго и забрана на всякакви путинкантропи да напускат границите на путлеристкият бандитустан.
  А с последното сравнение между комунизма и християнството райХспутин сам показва ,че няма нищо което идейно,морално и логически да оправдава неговата диктаторска и чекистка хунта.
  Не може ВЕЧЕ да оправдае противоконституционното заграбването на властта.
  Самата болшевишката “идеология” ОТРИЧА ВСИЧКИ религии и религиозни вярвания, които иска да унищожи, изцяло! И само за няколко години в СССР, Ленин унищожава стотици хиляди свещеници и монаси,милиони вярващи, а след него Сталин продължава с разрушаването на десетки хиляди църкви ,и манастири………джамии , будистки и други туземни свещени места и храмове…..
  Болшевишките ОТРИЧАТ всички ЧОВЕШКИ религии, и унищожиха всички автентични религиозни вярвания на териториите на СССР,Китай,Тибет,Източна Европа , в Африка и Латинска Америка ……..навсякъде.
  А сегашният чекистки шаман – гундяев е “служител” на КГБ, и се “кланя” само на чекистките си начальници и Путлер. И сегашната руска “патриаршия” е само клон на КГБ! Като през последните 3(ТРИ!!!) века реално няма руски “патриарх” , още от времето когато Петър I подчинява цялата руска църква на царската корона, завършвайки изцяло абсолютизма на руската “монархия”!
  И сега хибридофренният чекист Путлер иска даприравни и признае проваленият болшевизъм за “религия”, и то даже за “равностойна” на християнството?!?
  Но пък няма и какво толкова друго да се очаква от хибридносексуалните бандити и психопати от КГБ, които принадлежат към хибридният чекистки “пол”! В хибридният путлеристки Рим и “религията” му е хибридна!
  А хибридните му държанки и платени “жрици” от хибридният петоколонен “пол” в задунайската му хибридна губерния НРБ изпълняват винаги първата си хибридна заповед – Путлер е хибрид , и петата му задунайска колона е само ЕДИН от хибридните му п(р)ороци………..

 3. Споменаването на Ленин действително е впечатляваща арогантност. В тази връзка се сетих за ей това великолепно анонимно писмо. Наивно се надявам анонимният гражданин, дръзнал да адресира писмото си до Ленин, да не е приключил в хайвера на корабите.

  Анонимное письмо [председателю СНК] В.И. Ленину [с символическим указанием о строительстве государства и с просьбой не оскорблять веры и народа
  [Март 1921 г.]

  Глубокоуважаемый Владимир Ильич.

  Высоко ценя Ваш Государственный ум, Ваш мировой подвиг, Ваше искреннее стремление вразумить человечеству его правильные пути жизни, по которым он[о] должно придти к новой жизни братства и равенства, когда-то заповеданных нам Христом, сознавая весь огромный и тяжелый труд, который Вы на себя добровольно возложили для достижения общего блага на земле, имя которого будущность, теперь осмелюсь сказать [Вам] следующее.

  Независимо от нас, при полном нашем желании творить доброе, стремясь не жалея себя во что бы то ни стало достигнуть совершенства , — все наши лучшие начинания обращаются в злую иронию . Уйдя далеко вперед, бывает необходимость оглянуться назад на ту необходимую и жалкую действительность, которая наполняет текущую нашу жизнь. Мы должны идти по лестнице нашей жизни, переходя со ступени на ступень, но идти твердо к верхней ступени жизни. Что же может получиться, если сказать или даже заставить шагнуть с нижней ступени на верхнюю, минуя все остальные ступени[?]. Результат произойдет самый плачевный: мы потеряем нашу первую ступень, не достигнув высшей и тогда история [у]готовит нам роковое место, место смешного неудачника. Мое недалекое соображение почему-то подсказывает мне сообщить Вам первое: Русский народ еще на первой ступени жизни, пожалуйста не столкните его с нее и готовьте ему только вторую ступень, иначе он не переступит и опять упадет в ту пропасть, из которой он только что вышел. Тогда Вам история даст то роковое место и многие будут сожалеть за Вас, и за многострадальную Русь.

  Вы говорите: «учитесь на старом, творите новое». И вот я учась на старом, скажу истинную правду: не трогайте веру в человечестве, вера его спасает, без веры он зверь, не глумитесь над его святыней, не разжигайте в нем огонь негодования. Это опасная игра, с огнем может произойти пожар .

  Доброжелатель

  ГАРФ. Ф. А-353. Оп. 5. Д. 241. Л. 162. Подлинник. Рукопись.

 4. Путин пита по какво се отличава мумията на ленин от мощите на светците?

  Ами най-малката разлика е в това, че мощите на светците не ги вадят ката година за ОСВЕЖАВАНЕ.

 5. Няма какво да се чудим на дивотията и скотството на рАЗИЯтските диваци. Още 14-ти в. един “царь” е пробвал да ги вчовечи малко, като им нарежда … да бият жените си не повече от 2 пъти седмично, и не с ръце или предмети, а със “нарочно камшиче”, да не се поврежда домашния добитък един вид. Кой не вярва, да отвори прословутия им “Домострой”!

  На EVERYONE ELSE специални благодарности за представения оригинал, друго си е да имаш достъп до библиотеката на Конгреса (май?)

 6. “Самите жени, в лицето на една депутатка, инициираха в руската Дума поправка в закона, която декриминализира насилието в семейството, поради което за побой над съпругата си един мъж може да бъде само глобен, но не и осъден”…. хм, това че жени са го внесли не е ирония на съдбата а далновиднаст – по тази поправка и те могат да опердашат пияндетата си…

  “Някой може да възрази, че в Москва не управляват социалисти, а диви руски капиталисти” … ами че те и нашите социалисти са си диви капиталисти… ама в коя страна червените капиталисти не са диваци и варвари?

  А статията е разкошна! Поздравления!

 7. @АЭРОФЛОТ

  Като каза архиви, най-предпочитаният от мен е този: https://nsarchive.gwu.edu/virtual-reading-room
  Горният документ е от руските архиви. Имаше моменти на отваряне, по-точно полуотваряне, в резултат се появиха множество чудесни публикации. Един италиански историк казваше, че в края на 90-те е било толкова евтино да живееш в Москва, че той и колегата му наели апартамент за цяла година и ровили в разрешените секции като луди. Блажени времена, казваше той – кой знае кога пак ще се случи.

 8. Тов. Путин мъкне вода от деветото дере. А що се “касае” до тов. Ленин много хубаво го е казал патриарх Тихон, когато една канализационна тръба се пукнала и заляла временния мавзолей: “Каквито са мощите, такъв е и елеят.”

 9. “а новия Василевс и стария манталитет
  Преклонението към Матушка Русия, като пазителка на православните ценности, има вековни корени сред значителна част от православните християни у нас. Единственият пазител на православието. Новият Константинопол. Съборността на Църквата се оказва нещо, което сричаме в „Символа на вярата“, но не си го представяме в света, в който живеем. И щом Москва е новият Константинопол, то няма как руският Цар да не е новият Василевс. Времената и личностите са без значение. Дали ще е Цар, Генерален секретар или Президент, почитта, която му се полага, следва да му бъде отдавана. И уподобяването на християнството с комунизма, на почитта към светите мощи с преклонението пред балсамираните мумии и на спасението на душите със спасението на собствената власт от страна на същия този настоящ Василевс, без съмнение няма да притесни болшинството от почитателите му у нас. Какво да се прави – ние сме готови да се поклоним с непоколебима ревност на Златния телец, ако на етикета му пише „православен“. Неуверените народи и неуверените личности често пъти търсят фалшиви авторитети, които сляпо да следват…”
  https://dveri.bg/ua4a4

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.