Нерде Ямбол, нерде Стамбулска конвенция: химиотерапията на хомофобията по руски образец

Сидеров се разграничи вчера от мнението на секретаря на ПГ Борис Ячев от НФСБ, че ако бъде променен преводът на текста, групата на ОП може да гласува за него.

images

“ Борис Ячев от НФСБ е изразил позиция пред медиите, че ако бъде променен преводът на текста на Истанбулската конвенция, групата на “Обединени патриоти” ще гласува за нейното приемане в България. Това мнение е изразено от него в качеството му на зам.-председател на НФСБ.

То не е съгласувано с ръководството на парламентарната група и не е нашата официална позиция. Категорично се разграничавам от него, и независимо от възможните промени на текста, искам да заявя ясно, че ПП Атака и аз ще гласуваме против ратификацията на Истанбулската конвенция у нас”, заяви парламентарният шеф на “Атака”.

И днес депутатът от Ямбол ( родом от там) Волен Сидеров потвърди, дори втвърди същата позиция с намеци, че заради това разминаване с ГЕРБ коалицията с нея може да се развали, изразявайки надежда именно от ГЕРБ да “размислят”  срещу подкрепата си за Истанбулската конвенция ( защото от “Атака” няма какво да му мислят – ако си нарушели принципите, щяло пред тях да се отвори бездна, допълни друг високопоставен атакист по въпроса).

Високопоставеният Светлозар Лазаров, днешна дясна ръка на Сидеров в качеството на национален координатор на партията и бивш главен секретар на МВР, сподели още в интервю за Нова телевизия, че Сорос облъчва “някои” в България да приемат Истанбулската конвенция ( защитаваща правата на жените срещу насилието върху тях). ( НА СНИМКАТА)

images

Ако приемем това за вярно, значи трябва да повярваме, че Сорос е облъчил , т.е. обработил по същия начин и турския президент Реджеп Ердоган, за когото се знае, че нито Тръмп, нито Меркел, нито кой да е в света, освен Путин, не може да го облъчи по какъвто и да било въпрос.

Тъжната истина е, че русофилство в неговата актуална путинофилска форма така е облъчило  мозъчните центрове на своята пета колова в България, че химиотерапията му е превърнала в мания хомотерапията – сакън, да не заподозре някой местните братушки в симпатии към “обратните” и така те да загубят симпатиите на българите, които обичат да обиждат на “педерас” всеки несъгласен с тях.

А кой е обратен в България всъщност е казал още Симеон Радев в “Строители на нова България” е отбелязал, че българите се делят на националисти и русофили – обратно на днешната картинка в България, когато националистите са русофили.

По повод заплаха България да бъде окупирана от Русия през октомври 1886 г. след неуспешния русофилски преврат, Симеон Радев пише за въодушевлението на българските русофили от надвисналата над страната руска заплаха в органа на русофилите, издаван с руски пари от Драган Цанков.

Unknown

Днес той е почитан с булевард на негово име в столицата, на който се намира руското посолство и с нова паметна плоча от името на русофилски организации във възхвала на Цанков именно като русофил, закачена на оградата на строителния техникум  “Христо Ботев”  ( наричал Русия “блудница” във в. “Знаме”) в София в началото на същия булевард.

 

Симеон Радев свидетелства:

“…13 октомври ( 1886 г. -бел. ИИ) органът на Цанкова в. Светлина излезе с особена притурка, в която се съобщи, че клиперите вече потеглили от Одеса. Новината произведе навсякъде грамадно вълнение. И националисти и русофили помислиха за минута, че Руската окупация е вече на прага на България”.  Симеон Радев, “Строителите на нова България”, изд. Български писател, София, 1990 г., стр. 368

По-нататък големият български интелектуалец, дипломат и писател Симеон Радев, признат за ненадминат хроникьор на епохата на българското възраждане и борбите на българите за независимост ( вкл. от Русия), цитира мислите на поелия тежкия кръст да брани България от Русия Стефан Стамболов, който пише в дневника си, потресен от новината за надвисналата руска опасност, “обладан от мрачни предчувствия”:

“…руските приятели са готови да предадат България на русите и да ги повикат сами да дойдат да ни окупират”. пак там, стр. 369

Симеон Радев посочва причината за провала на руския натиск в България и припомня ( вкл. на днешните войнстващи русофили от паравоенни организации,невежи за историческата истина), че и старите български опълченци са се надигнали и самоорганизирали да защитават България от Русия:

“Положително е само, че по градовете населението бе в грамадното си мнозинство националистическо и постепенно се ожесточаваше срещу Русия. След заминаването на генерала ( Каулбарс, императорският пратеник, изпратен в България да наложи по руски насилнически маниер руската политика, но принуден да си замине обратно след отпора, който получава от българските патриоти- бел. ИИ)  почнаха да се основават известните патриотични дружини, които играха по-сетне такава роля за подема на българския дух в страната. Те се състояха от решителни хора, фанатизирани в своето дело, и напоминуваха в някои отношения якобинските секции , които се прочуха във времето на Френската революция. Първият позив за устройване на тия дружини излезе от Русчук. Той бе подписан от една група запасни войници. Лозунгът им бе: “България за себе си, свободна и независима. На 17 – ти се обадиха опълченците от Севлиево. Те пък се считаха обидени, задето на младите войници се давало някаква преднина в народното дело”.

По повод създаването на тези патриотични дружини Симеон Радев уточнява в допълнителна бележка:

“ Идеята да се образуват дружества от запасни войници се появи най-напред у русофилите, но тя пропадна. Само Н. Константинов основа в Свищов таен комитет от няколко запасни”. пак там, стр.466

Така че тази “обратност” на днешните “патриоти” не е учудваща, а е закономерност, илюстрирана сякаш нарочно от възклицанието : “Нерде Ямбол, нерде Стамбул”!

18 мнения за “Нерде Ямбол, нерде Стамбулска конвенция: химиотерапията на хомофобията по руски образец”

 1. Да, бреме е бул. “Драган Цанков” да стане “Борис Немцов”

 2. Нека, сега, си припомним КОЙ? повдигна въпроса за ратификацията на Истанбулската конвенция?
  сидеров и монтираният му , като личен “контрольор” биФш лясковски “стратег”, никога нямаше да подложат на обсъждане дори тази конвенция. Това го направи коалиционният им “вожд” – винету, който през пследните 2 години въобще даже не се и сети ,че съществува подписаната от него Истанбулска конвенция! И вместо да събира подкрепа за ратификацията ѝ, след като е предложил точно сега нейното ратифициране, винету се скита в чужбина , дори и в момента!
  А това ясно показва ,че “вождът” е основният противник на Истанбулската конвенция, а не толкова рублопатът сидеров и неговият лясковскопатичен “заместник”. Още повече ,че винету сам си ги избра за “коалиционни””партньори”, а не те него!
  Явно е ,че след като винету си търси само порционни коалиции, и изпълнява само порционната си “политическа” “прОграма” , защото “друга” – НЯМА, и НИКОГА не е “имал”, повдигането на въпроса за ратификацията при сегашният му изцяло порционен парламент е НЕ просто излишен , а направо си е ПОРЦИОННО излишен. Което потвърждава ,че винету само използва Истанбулската конвенция за собствената си порционни цели, без дори да е имал намерение да я “ратифицира”!!!
  И както при порционият гуру на винету – тато ди тути каскети, порциоманията винаги преминава в порциопатия!

 3. Това, което ви помага, г-н Инджев е, че елементарните ви противници не могат да разберат смисъла на посланията ви-автентично исторически. Ограничените партийни софтуерни мозъци причисляват открехване на вратата към истината като политпропаганда-русофили,русофоби, соросоиди, еврогеьове и подобни тъпи клишета. Искам да кажа – робската психика в наше време е “ценност”, която се поддържа с откраднати, престъпно взети пари. Навсякъде около нас се носи дъх на комунистически послания/не че комидеята е лоша като отчаяна надежда за “равенство”, което пък е утопия за хомосапиенса/. ПРИМЕРНИ ПОСЛАНИЯ-ВИСОК ИКОНОМИЧЕСКИ РЪСТ, ПРЕДАНОСТ КЪМ НЕЗНАМ КОИ ОСВОБОДИТЕЛИ, ЕВРОПЕЙЦИ, РЪСТ НА РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, АМБИЦИИ ЗА СВАТОВНА ОБИТЕЛ НА ПОЧИВНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ, ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С ВСИЧКИ-РУСИЯ,ТУРЦИЯ, ЕВРОПА, САЩ, АЗИЯ, зЕЛЕНИ ДО ПОЧЕРВЕНЯВАНЕ, АВТОРИ НА ВЕЛИКИ ПРОЕКТИ ЗА БАЛКАНИТЕ ВЪПРЕКИ НЕЗНАЧИТЕЛНОСТТА СИ, ПОДДРЪЖНИЦИ НА ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ ОТ КОИТО ЕДНИ”ПРЕДПРИЕМЧИВИ” ГНОМИ СЕ ОКАЗАХА МИЛИОН..НЕ МИЛИАРДЕРИ.Но както казах в началото спасението ви, физически, е тяхната гибелна стратегия за грандоманска пошлост и подобно величие, неразбирането, че измислените, жалки подобия на природните закони, са миг от човешката история-не написаната, а случилата се.

 4. ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИТЕ от горните снимки които лягат и стават с мислата, да не ги отцепят от кремълката хранилка щяха да са първи поборници на Истанбулската конвенция ако гуруто лилипут.ин я беше припознал.
  ДГД от една долна, мръсна гад.
  Сега, по инциативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Продължавам с цитатите. Аксаков отговоря в редакционната си статия (14 декември, 1986 г.) на публикациите в петербургския печат, които намират за небходимо да припомнят истинската, най-значима дипломатическа цел на Русия: „только Босфоръ, проливы, свободный выходъ изъ Чернаго моря, ничего болѣе!“

  Аксаков, раздразнен от ниския хоризонт на тяхната прагматика, пише в отговор:

  “Да если вы дадите въ томъ или другомъ видѣ вытѣснить Россію изъ Болгаріи, то вѣдь этимъ самымъ вы неминуемо предоставите ее австриійской „сферѣ вліянія“, политическаго и культурнаго! Никакія тогда дипломатическія комбинаціи ни Болгарію, ни насъ отъ этого не спасутъ…
  Ну, а тогда прощайтесь и съ „проливами“ и съ „Босфоромъ“!

 6. Светлозар Лазаров на снимката е неотразим. Борисов се запъна за смяната му и изгони министър Вучков, който не искаше да работи с него като главен секретар. Човекът днес се изживява като говорител на руснаците, пък и някак е техен типаж.

 7. Само на мен ли прави впечатление,че лого-символът на АТАКА представлява свастика /пречупен кръст/, в древността хералдически свързвана с Антихриста, а в по-близкото минало – с националсоциализма?! И дали е случайна ориентацията на атакисткия герб /каква сполучлива комбинация /, очевадно провокираща фалически внушения…

 8. ПАВЕЛ ТИНКОВ
  А може би е първата буква от Глаголицата?

 9. И в Индия, матушката, за нещастие на горните двама рублофила е “изтемарена курвенската”. Те едва ли ще го разберат пряко, ама “косвено”-да. Свършат парите при т.н. братушки” и въпрос на технологично време е да ги отбият от кремльовската хранилка
  http://focus-news.net/news/2018/01/19/2478922/kommersant-izraelskoto-orazhie-pobezhdava-ruskoto-v-indiya.html

 10. Намерих едно интересно изказване на Путин:
  “Преди година на пленума на Общоруския народен фронт в Ялта Путин каза: „Аз, както и милиони съветски граждани, двадесет и няколко милиона, бях член на Комунистическата партия на СССР, и не само бях член на партията, но почти двадесет години работих в организация, която се казваше Комитет за държавна безопасност на СССР. Тази организация беше наследница на ЧК, която наричаха въоръжения отряд на партията. И ако човек по някакви съображения излизаше от редиците на комунистическата партия, то веднага го уволняваха от КГБ. За разлика от мнозина функционери, аз не си изхвърлих партийната книжка, не я изгорих. Не искам никого да осъждам, всеки си има мотиви, всеки сам решава как да постъпи. Комунистическата партия на Съветския съюз се разпадна, а моята партийна книжка си е още у мен“.
  Не мисля, че патриарх Тихон, руските новомъченици или другите невинни жертви на ВЧК-НКВД-МГБ-КГБ щяха да оценят това изказване като уместно. И заедно с това не се съмнявам, че днешните архиереи са били във възторг.”
  https://dveri.bg/uawa4
  ……..
  И нашият Борисов си пази партийният билет!
  Какво ли чакат и двамата?

 11. Захващате твърде обширна и деликатна тема, изобилстваща с недоказани и несоказуеми исторически интерпретации.
  Първо – в чисто формален графологичен аспект атакисткият символ само наподобява първия знак от глаголицата, като тънко заиграване, с цел да се оправдаят вложените във видоизменението му асоциации с древнопатриотичен произход.
  Второ – тъкмо опитът да се обвърже глаголицата с афиширания от атакистите патриотизъм в защита на българщината е теза, с която би могла да се ангажира единствено проф. Искра Баева… Защото глаголицата е византийска поръчка /Михаил III/, изпълнена от Константин-Кирил, единствено с цел да бъдат откъснати народите от днешна Източна Европа /в т.ч. Балканите/ от влиянието на Ватикана /, разбирай – от европеизиране. И не е случайно, че чисто графологично глаголицата се родее с гръцкия мунускул и азиатската писмовност на хуцурите. А в пропагандната славянофилия само една мъничка крачка дели понятията глаголица, църковнославянско писмо, източно православие и западни славяни.
  Българската азбука, графологично произтичаща от латиницата, е създадена от Климент Охридски и учениците му във Велики Преслав и няма нищо общо нито с глаголицата, нито с ортодокса, нито със славянството!

 12. Всъщност руснаците не са хомофоби, ето как го правят бъдещите руски летци, всеки еврогей ще завиди

 13. В пряка връзка с темата на статията, за всеки мислещ човек би било интересно да се запознае с последните 2 статии на Калин Янакиев, поместени на сайт
  http://kultura.bg/web/author/kalin/

 14. Към Nestor

  Благодарности за “подсещането”! Чудесно поднесено от Калин Янакиев и същевременно сериозен шамар по зачервените бузи на Ганьовският ни патриотизъм.

 15. @ Павел Тинков

  Разбира се, че не само на вас прави впечатление “свастическият” характер на атакисткия герб, г-н Тинков. Естествено е, че говедата от Атака са търсили под дърво и камък подобен символ. Много често и самото им алфа-чихуа-хуа имитира прецизно жестикулацията на другаря Хитлер, когато произнася публично речи. Според мен това е част от задачата им, поставена от Московските им господари – да придърпат про-“немските” наци-лумпени към лоното на истинските руски национал-комунисти…

  Абсолютно сте прав и за византийската същност на Константин Философ и глаголицата, но обществото ни все още е доста инфантилно в разбиранията си за историята ни, и ще му е трудно да се развенчае още един “православно-държавнически” мит.

  Комплименти за коментара ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.