Руските спецназ отдавна са у нас

Израелският професор от български призход Михаел Бар Зохар, биограф на някои от най-влиятелните израелски политици, е прекалено сериозен човек, за да го заподозрем в несериозност, когато твърди, че убитият наскоро български бизнесмен Петър Христов е бил в миналото си на руска военна служба в специалните части на страната, т.н. спецназ. При това, според професора, който бил близък с демонстративно разстреляния в София Христов, българинът е имал руски офицерски чин.

Разказът на Бар Зохар в интервю за БТВ поставя въпроса за корените на забогатяването на един бизнесмен с българско гражданство, но с тайна руска биография на старта на това забогатяване ( започнал кариерата си в бизнеса като охрана на бар в Москва, който купил след това, според Бар Зохар).

Според биографията на покойника, разгласена след убийството му, той се е уволнил от армията в България в началото на 90-те години със скромен сержантски чин. След това се захванал с бизнес, стигайки до положението да се превърне в един от най-богатите хора в България, притежател на стотина фирми в най-разнообразни области на икономиката. Съответно, като ни разказаха медиите, Христов бил много скромен, въобще не искал да се афишира ( макар, според откъслечни сведения, изтекли все пак в голямата клюкарница интернет, същият да е бил смятан за негласен господар на силовите структури на държавата в някои региони на България, където висши полицаи и прокурори се обръщали към него с “шефе”).

Професорът, който е журналист, писател и бивш депутат в Кнесета, известен като капацитет по въпросите на израелското разузнаване МОСАД, твърди, че Петър Христов, комуто е трябвало да гостува в България в началото на тази година, т.е. малко преди покушението срещу него, сам му споделил тази тайна при среща между двамата в Париж.

Ако си спомняте, намеци от подобно естество за българин на тайна руска служба се появиха и по отношение на бащата на юношата Кристиян Костов, който пя на “Евровизия” от името на България. Направи впечатление пълното мълчание и солидарната “липса на интерес” от страна българските медии по отношение на родителите на момчето. Стана ясно само , че майка му е “от Казахстан”, а баща му работи в Москва, но какво точно- не е за казване. И медиите у нас любезно не питат…

От профила на майката на момчето във Фейсбук Зауре Хайдарова във Фейсбук, който си направих труда да погледна тогава, стана ясно, че тя боготвори Сталин, а Украйна смята за фашистка държава…https://ivo.bg/2017/05/14/русия-показва-кукиш-на-украйна-с-бълга/

Пита(м) се дали и доколко в България има институции, които да се интересуват ( повече от любезните ни медии) от двойното дъно на двойния живот на български граждани, поставили се в услуга на една държава, която за страните от НАТО е основна заплаха.

Разкритието на израелския професор за тайния живот на убития Христов на руска служба поставя в любопитна ситуация някои известни българи, смятани за близки на разстреляния бизнесмен. Сред тях изпъква бившият вътрешен министър, сочен като втори по влияние в управлавящаата партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Какво ли е знаел той по въпроса? И дали тъкмо поради своята осведоменост той не побърза да разсее първаначалните сведения за близките си приятелски отношения с Христов, за което Богомил Бонев, цитиран от Frog News  ( друг бивш вътрешен министър, активен деец на фронта на сигурността в България тъкмо в началото на 90-те години), иронизира Цветанов с въпрос защо се е отметнал от приятелството си с покойния бизнесмен?

 

НА СНИМКАТА: Цветан Цветанов и Петър Христов

petar-hristov282

 

На споменатите по-горе любезни наши медии давам жокер под формата на въпрос от същото естество: да се поинтересуват дали и в сегашния български парламент няма български граждани(н) с тайно минало в руски специални части?

25 мнения за “Руските спецназ отдавна са у нас”

 1. Това е едно много силно послание за руската пета колона у нас.
  Ако ме разбирате какво искам да кажа!?
  А това, че близък до МОСАД го “разкри” дава един доста интересен ракурс към темата.
  Явно вече руското присъствие и вербовки у нас са нетърпими за определени среди.

 2. Който каквото си ще да си мисли, но за мен и не само за мен, предполагам и се надявам, разбирането е, обосновани съмнения-бол, “положение хуже губернаторское”=пленена България. Докога? Бог знае…
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Може би и в УПРАВЛЕНИЕТО на НРБ и сега има такива като Петър Христов. Някой божи ден ще разберем пак от някой ПРОФЕСОР от МУСАТ – но това ще бъде след СЛЕДВАЩОТО ПОКАЗНО УБИЙСТВО на някоя известна личност от ВЪРХОВЕТЕ!IIC…..oIL.

 4. Добър ден! Отдавна ми настръхват косите от зависимостта ни от държава, която много отдавна е поставила целите си за нашето унищожение-няма царизъм, червен фашизъм, преустройки и разни рашизми! Мисля, спасението ще бъде изключително трудно, да не кажа нещо повече!… Моля, Иво, за мястото на делото на 7-ми, защото искам да присъствам, макар и само чрез морална подкрепа.Ако ми изпратите номер на делото ще установя чрез приятели, къде ще бъде! Моля, тези които са свободни да бъдем там заради нашия идол! Ще бъде странно да се възхищаваме на публикациите, само зад компютъра. Моля, помислете!

 5. Нещата стават страшни.Чухте президента Радев за изказването си за Борисов.Не че не е бярно,но е много директно.Мисля,че Борисов е пътник.Идват други по радикални,готови да служат явно на Путин.Особено през новият му мандат.Всичко,което идва от ЕС ,освен парите ще бъде подложено на унищожителна критика и манипулации ,като И конвенция.Барабар с църквата и начело с патриотите.
  Паравоенните формирования ще подпълнят казармите.За тях предполагам има предвид Каракачанов.От вътре ще се предадем на Путин.Под мотото -* Да спасим българските цености*.
  Има група – *да върнем Костов в дясното*Аз съм *за*.Повече от това няма какво да губим,а може и да спечелим нещо за България.Поне умен човек ще слушаме.

 6. Спецназовецът явно успешно е приложил в търговската практика “източването” на държавните захарни заводи в Горна Оряховица – на входа и изхода “наши” (разбирай – “спецназовски” фирми), после – видите ли – ЛОШ е КАПИТАЛИЗМА, ЛОША е ДЕМОКРАЦИЯТА…

 7. Самоназначилият се за спортен дописник на БЛОГА НИ да ви “светне” защо и като как бяха (само)изтемарени курвенската раззийските олимпийци за Пхьончхан. Колегата-адвокат Аминов перфектно си е свършил работата. И въобще не е свършило. Иде ред на световното по футбол т.г. в раззия.
  Казано по нашенски. Каквото сам си направиш и най-големият ти враг не е способен. Ум робува, ум царува, ум патки пасе.

  https://a-aminov.livejournal.com/55037.html

 8. Бях потресен ,когато чух това вчера. Дали един ден ще научим кой и защо елиминира този “сецназовец” .

 9. А нашият /п/резидент хвърчилков попал в газете, ама не в някоя от нашите, а в немските.
  Споделям, както предлага Георги Георгиев, за да знаят повече хора.
  “Попали в газету …както се казва. В немецкой газете.
  В цайтунг, дет му се вика. А текстът под снимката е красноречив:
  “Българският президент Румен Радев е подозиран, че е част от структурите на мафията”.
  В статията се обясняват за близките му отношения с изчезналата Ружа Игнатова, която стои в основата на огромна финансова пирамида, завлякла милиони чрез криптовалута.
  Поясняват и факта, че Христофорос Аманатидис – Таки е един от основните лидери в измамната схема OneCoin , разбита наскоро от немската финансова полиция.
  В статията се твърди, че изчезналата Ружа Игнатова е приятелка на президента и се е намирала под негова лична опека.
  В статията също така се обяснява, че по искане на българските власти Христофорос Аманатидис – Таки е изваден от списъка на издирваните от Интерпол…

  Та, такива новини няма да чуете по нашите медии, нали?!
  Ха, споделяйте, че да знаят повече хора за какво иде реч.”
  Bulgarische Mafia hat OneCoin übernommen
  https://www.gerlachreport.com/news/bulgarische-mafia-hat-onecoin-uebernommen

 10. А пък този хубавец(на снимката вдясно от Цв.Цв.) е Пламен Легкоступ – бивш ректор на Великотърновски университет “Св.св. Кирил и Методий” – същият, който искаше да дари Путьо с някакъв атамански меч и с Доктор хонорис кауза на ВТУ

 11. Към chose:

  За съжаление, навсякъде в текста малкото име на Радев е изписано като РуБен и това със сигурност ще бъде употребено от неговите медийни адвокати у нас срещу авторите на публикацията – в случай, че изобщо се стигне до някаква реакция в нашата дълбока провинция, където първата реакция в такива случаи е да се погрижат да погребат компрометиращата информация в добре уреденото тук от години гробовно медийно пренебрежение.

  Уви, не сме особено интересни на западните ни приятели – дори в случаите, когато ни обръщат внимание, нашата незначителност лъсва от подобни детайли.

  Като пресен пример мога да дам факта, че в анонса на интервюто с моя милост за една западна телевизия, която снабдих с визитна картичка, не си бяха направили труда да я разчетат и ме оповестиха като “Индиев”- стандартна грешка при прочита на моята объркваща за тях фамилия, ако не забележат , че става дума за dzh “дж”по средата, а се подведат по някои интернет варианти, където ме изписват с “j” . На някои международни форуми съм се опитвал да уточня, че не съм от Индия, но…това е трудна битка. Вероятно никога няма да я спечелим…

 12. Израелският професор малко се е поубъркал, сори.
  Така нареченият бизнесмен Петър Христов освен, че завършва сержантското училище в Горна оряховица, по онова време общовойсково. След това започва работа и е приет във ВНВУ във Велико Търново. Може и задочно да го е учил-тогава можеше сержант задочно да учи за офицер. Завършва го през 1991-ва и напуска армията. През 1991-ва. След това уж заминава да се бие в Афганистан на страната на руснаците. И бил зачислен в 40 армия.През 1991-ва. Само където руснаците са изгонени от Афганистан на 15.02. 1989та. Нещо не съвпада.

  https://www.blitz.bg/obshtestvo/koy-be-zastrelyaniyat-biznesmen-petr-khristov-obzorsnimki_news569885.html

 13. До Робер Алтънов.
  Седалището на Софийският Районен Съд-Нказателно отделение е на ул. “Генерал Скообелев” 23. Сестра ми ще представлява в залата на 7 февруари фамилията ни, до един считаме Иво за съвестта на съвременна България.

 14. @Ivo Indjev
  Ako za pred germanci se pi6ete “Indschev”, 6te go proiznasjat pravilno.

  @D.Savova
  Principno sqm pqrvijat 4ovek, kojto bi se prisqedinil kqm grupata za vrq6tane na Ivan Kostov v djasnoto.
  No ve4e mislja, 4e ne biva da pri4injavame tova na nego i semejstvoto mu.
  Nima sred hiljadite protestira6ti njama pone EDIN 4ovek s podhodja6tite ka4estva, kojto da stane estestven voda4 na djasnoto?

 15. CHOSS,
  Нищо чудно това да е самата истина, но като чуя “германско гражданство” “криптовалута” “президент”, в съзнанието ми изплува друго име.

 16. “Руски специални части” в българският парламент могат да бъдат само задните части на тези, които в думите и делата си явно защитават интересите на управляващите чуждата държава, в т.ч. Путин и Медведев. И според мен, още от времето на Стамболов, винаги са били мнозинство. Жалко!

 17. 114 политици и 96 руски олигарси, приближени до Путин, в “Кремълския доклад”

  В т.нар. вече “Списъкът на Путин” са и всички ръководители от неговата администрация, помощници и съветници, премиерът Медведев и цялото правителство

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/kremalski-doklad

 18. Е , те ако си мислят , че ние българските патриоти спим значи , че са шльокавица и горчиво се заблуждават , че ще оцелеят…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.