България е Европредседател и по монументална сервилност към наследството на съветския колониализъм

 

 

НА ВНИМАНИЕТО НА СТЪЛПОТВОРЕНИЕТО ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ГОСТИ В БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА 2111562440

 

В полския град Линдзбарк демонтираха поредния съветски монумент със следния аргумент: това е символ на комунизма. Кратко и ясно е казано в една страна, в която Червената армия е дала хиляди жертви, за разлика от случая в България, но този факт не може повече да обслужва днешната руската претенция на съветския комунизъм като цяло да се гледа “на парче”  и предимно като благодеяние, отколкото като на чужда окупация, заменила германската.

01pomnik01-447686

 

 

http://lidzbarkwarminski.wm.pl/496276,Pomnik-wdziecznosci-znika-ze-skrzyzowania-w-Lidzbarku-Warminskim.html#axzz57phcVM1J

България при това дори не е била окупирана от Германия, да припомня и тази “подробност”, за да бъде “освобождавана” след това от Червената армия.

В Линдзбарк премахват “Паметника на благодарността към съветската армия”, защото никога и никъде в правото и по логиката на неписаните правила на хуманността и човешкото здравомислие един позитив сред действията на престъпника не оневинява последващите му злодейства. Никога и никъде, освен в днешна България, която в това отношение се държи като съветски васал и в наши дни. 

 

Ето за илюстрация няколко имена на някои от тях,  днешни участници в поднасянето на цветя в София в деня на отечеството- Руското, разпознаваеми на снимката ( на Веселин Боришев от Klub Z): Захари Захариев, Румен Петков, Калоян Паргов, Таско Ерменков, Антон Кутев…1519374707950

 

Наследниците на съветската империя настояват да им пазим монументите и да ги почитаме, а местните власти, които отсъстват формално от горната картинка, но са основни крепители на фалшивите съветски капища, козируват на чуждата воля. Държат се като местни надзиратели в нацистки концлагер, обслужващи предано окупатора.

В  трите балтийски държави, в Унгария, Украйна, Чехия, в Полша и Румъния съветските паметници са или изцяло премахнати, или преместени ( понякога по няколко пъти, като в Прага). Доминацията им е сведена до бегла маркировка, че някога ги е имало изобщо.

Когато защитниците на преклонението пред съветската окупация продължават да дават Германия и Австрия за пример с обратен знак, трябва да се запитат защо тези две държави, родилни домове на националсоциализма и на самия Хитлер, все повече се превръщат в изключение от правилото монументите на Червената армия да изчезват от постаментите си практически във всички бивши съветски колонии в Европа ( а и в бившите съветски азиатски републики).

Излиза, че България прилича поне в едно на Германия и Австрия в наши дни: чрез отношението към съветските монументи се оказваме в тройката на най-виновните за Втората световна война ( по критериите на победителите). Сами се приковаме на дъската на исторческата вина, каквато България, поддържала през цялата война дипломатически отношения със СССР, няма.

От гледна точка на мащаба и пропорциите тук сме наказани многократно повече от Германия и Австрия  чрез принудата да търпим подигравката съветската окупация на България, непредизвикана  с нищо, да бъде тачена като “освобождение” – “престараване” в умилкването, сравнимо с онези 2730 смъртни присъди , издаден тук от “народния съд” срещу българи “фашисти” на фона на онези дузина смъртни присъди в Нюрнберг. В Германия и Австрия съветските монументи маркират съветската скръб по съветските жертви, а в България демонстрират триумфа на съветския комунизъм и благодарността на съветските слуги за окупацията.   1519374637850

 

Какво виждате на снимката на уж познатия ни болка съветски монумент в столицата? Ако не сте обърнали внимание, забележете най-сетне: вижда се един огромен съветски победител и две български джуджета край него. Само тази символика би трябвало да е достатъчно да се засегнат нашенските джуджета на духа.

По-рано в полския град Лвов демонтираха 30 метров обелиск, един от най-високите в Европа, монтирани по стъпките на Червената армия.pomnik03-447687

 

Съветски гигант, комуто българин и българин стигат като джуджета до раменете, размахва заплашително оръжие – няма за какво да скърби, понеже в България не е загинал нито един съвтски войник. По агресивност и височина той е български световен рекордьор ( най-вече по лицемерие, доколкото в България няма основание за прослава на Червената армия, посрещната без нито един изстрел, за да окупира държавата, отказала се сама от съпротива).

Софийският Монумент на окупационната червена армия МОЧА, е почти без аналог в света по височина на континента със своите 33,5 метра. Това е нещо като съветски небостъргач, построен с български средства, около който не никне нищо подобно по своята внушителност в небето над столицата и нейните институции.

България е Европредседател и по този показател: имаме най-непоклатимия и най-лицемерния топоним на съветското влияние в ЕС, гигант на постколониалната благодарност към съветския колониализъм.

В парламента уж се карат кой е по-голям и по-виновен комунист, обаче не “забелязват” мерилото за приемственост на комунизма, което доминира над същия този храм на местната демокрация, украсен с взаимствания от белгийския му аналог надпис “Съединението прави силата”. Депутатите се обиждат на “бивш комунист”, но не се обиждат от преклонаната ни глава пред символа на окупационната армия, която е наложила същият този комунизъм.

Съединението на силите в парламента , президентската и медийната власт чрез тяхната избирателна слепота наистина прави силата – силата на московската пета колона.

От нашия МОЧА, по-високо, по лъжливо и по -трайно ( за което си траем)  в ЕС нема!

ДОПЪЛНЕНИЕ: Желаещите да се противопоставят на нашествието от монументални лъжи в България могат да подпишат петицията срещу нов паметник на граф Игнатиев в София.

https://www.peticiq.com/signatures/196944/start/1204

11 мнения за “България е Европредседател и по монументална сервилност към наследството на съветския колониализъм”

 1. На снимката: майцепродавци с цветя – прекрасен пример за младите – продавайте България ама само на русия щото нейните нечистотий миришат най-хубаво, с тях са отхранени поколения маолумници като тези припкащи пред МОЧА за рубли, за рубли. И това се случва в Европредседателстващата държава. Тури му вестник…

 2. Истината е, че еволюцията се е отказала да се занимава с руснаци и техните български подлоги – само някои от които са на снимчицата.

 3. Долу МОЧА!
  Да припомня.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/
  И не по-малко важното. По делото на РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу БЪЛГАРОФИЛА ИВО ИНДЖЕВ пълните координати:
  Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, ндчх 17036, 28-ми февруари-сряда от 14,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  Всички съблогари и читатели които имат възможност нека подкрепят Стопанинът на БЛОГА НИ с присъствие. Очаква се И “агитка” на атакистите. Не се поддавайте на провокации.

 4. По една от кабеларките показаха един ученик от Пазарджик,който загрижено каза къде щяхме да бъдем,ако не беше Съветската армия.Веднага след новините продължиха със статистика,че по умишлени убийства сме четвърти в ЕС,пред нас са Литва,Латвия,Естония както се вижда,все наситени с руски елемент.Ето това е и отговорът към пазарджишкия ученик-морала,който ни натрапи Съветската армия и комунизма.

 5. Забележете, че съветският воин е поставен в монумента да стои гордо на малко хълмче, за да изглежда с автомата си още по-високо. Това хълмче е малко, колкото само за него.

 6. Към Тодоров:

  Това, че съветският “покровител” трябва задължително да е по-висок от българина, е канон в онази мнументална традиция, наложена от окупаторите. И за това унижение също очакват вечни благодарности. Всеки окупатор е нахален, но нашите са уникални по своята наглост.

 7. @KRASNOSELSKI

  Ужас, какви глупости слушат децата и днес. Това ми напомни разказа на мой приятел как като се споминал Леонид Брежнев (това било на 10.11.1982г. според Уикипедия) младата им учителка по математика била толкова съсипана, че през целия учебен час им се вайкала какво ще станело сега със света, щом най-големият миротворец го е напуснал.

 8. Така беше и аз и всички ревяхме в клас,когато съобщиха на 5 март 1953 г.,че чичко Сталин е починал.Голям рев.Незнам дали и моят съученик Петър Здравков е ревял наистински,тъй като неговият баща се водеше безследно изчезнал след 9ти септември,а къщата им в Красно село национализираха и направиха на детски дом.Но пък от друга страна,в следствие на тези и други факти и обстоятелства прогледнах.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.