Родените да коленичат, това и правят

iliana_yotova

 

 

 

Русофилският изблик на вицепрезидента Илияна Йотова тази сутрин по БТВ показа за пореден път, че на нашите русофили им куца логиката, но пък им галопира троянският кон на нахалството. Това се видя от съчетаването на две изключващи се тези, употребени от нея.

От една страна Йотова за пореден път демонстрира самочувствие, че е избрана мажоритарно и в това качество се смята за представителна за мислите и чувствата на българския народ, клякайки пред чуждия, но скъп за нея руския пратеник Гундяев. Това било жест на уважение към руската православна църква.

В същото време Йотова се изказа с дълбоко презрение към президента Плевнелиев, който я критикува за същото, с което тя се гордее на правата на мажоратирното си самочувствие. Тя изрази съжаление, че “този човек” изобщо е бил президент.

Значи така: тя черпи самочувствие и легитимност от мажоритарното гласуване за нея, но отказва това право на избрания по същия начин Плевнелиев. На практика заклейми огромния брой гласоподаватели, припознали в Плевнелиев своя президент. 

Освен това Йотова излъга за протоколните правила, които я задължавали да коленичи пред руснака и да му целува ръка. Може ли да ги покаже? Някоя медия, с достъп до подобни низко паднали величия, ще поиска ли от екрана на телевизиите или по друг начин да бъде доказано, че в днешна светска България който и да било може да бъде задължен да целува когото и да било по каквата и да било част от тялото? Или пък да коленичи пред някого, независимо дали е духовник или някакво негово подобие?

Докато Йотова не изпълни заканата си да “извади архива” и да покаже, как в рамките на онези нейни ритуални изяви при посещението на Гундяев била целувала ръка и на патриарх Неофит, ще смятам твърдението й за блъф  или за разказ по нейни спомени за събитие, което не се е състояло публично. Защото, ако имаше нещо подобно в архива, тя отдавна щеше гордо да го е демонстрирала.

Нахално е също така тя да говори от името на “гражданите”, които били подкрепили политиката на Борисов да не бъдат екстрадирани руски дипломати. Дори и да е автентично меренето на точно таково настроение, нагласено на повече от 80 на сто в полза на колениченето пред Путин, честната позиция по въпроса е, че гражданите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев организираха подобна демонстрация в подкрепа на прокремълския ход на Борисов след взетото вече решение. Много удобно “доказателство” и за уж скараната с Борисов  вицепрезидентка Йотова. На всичко отгоре други мерители на общественото мнение буквално дни по-рано регистрираха неодобрението на мнозинството българи за скандалното поведение на Гундяев на 5 март в София, когато той се накара на застиналия като мишка пред смок български началник на Йотова. 

С риск да подразня и без това раздразнениете от подобни мои текстове читатели, ще отбележа, че никога не бих целувал насила когото и да било. Защото не се чувствам част от мафиотската традиция за подобно коленичене и целуване – още по-малко пък , когато става дума за Дон Гундяев. Отделен съм от църквата със закон и няма друг закон, който може да ме накара да целувам нечия ръка, освен ако не ми се иска много. 

Е, “лесно ми е”, защото не съм политик. Така е, трудно ми е бъда като Йотова.

Мажоритарно съм избиран многократно- при това от публика, която за разлика от политическата аудитория, ме е оценявала без да бъде агитирана от мен и го е правила напълно доброволно. Мажоритарно ме посочиха за свой главен директор колегите ми от БТА през 1990 г. и отново го направиха в подписка в моя защита, когато мафията ме подгони, за да ме прогони от този пост през лятото на 1993 г. Мажоритарно гласуваха за мен стотици колеги от цяла Европа на конгреса на Асоциацията на европейските журналисти ( АЕЖ) в Хелзинки през юни 1994 г., в резултат на което бях избран за вицепрезидент на тази международна организация.  Хиляди българи гласуваха за мен във виртуалния конкурс на “Хелзинския комитет” за “Човек на годината” през 2009 и през 2010 г.

Но никога не съм си позволявал да говоря от името на хората, дори и “да са ми гласували”. Имам ли да кажа нещо, казвам го от свое име. Реша ли да целувам някого или да се поклоня, действам по свое убеждение, а на за да се харесам на себеподобните си и на техните началници в чужбина. Докато нахалните русофили най-редовно обобщават от името на всички българи, дават всичко от себе си, каквото им поискат – стига да е в полза на една чужда държава.

Ако не са разбрали още, да им го кажа на руски с думите на писатела Пешков ( Максим Горки): Рожденный ползать летать не может.

22 мнения за “Родените да коленичат, това и правят”

 1. Помните ли вица, че пред “Позитано” 20 вместо червени знамена трябва да висят червени фенери?

  Много набожни станаха общите другарки. И още по-смешни.

 2. Прекрасен текст. Да цитирим римляните:sapienti sat-Умните ще го разберат.
  А колкото до мецаната йотова, как може публична личност да се докара до такова телесно обезобразяване, духовната ѝ нищета си остава също за нейна сметка-ДГД от една долма, мръсна гад!
  ИВО, само за протокола. Червен Кольо го докара до 88% “подкрепящите” баце за н-тият МУ шпагат посока североизток. ДГД и за двамцата, от същият!

 3. Много мина, мъничко остана.
  На 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 4. Родените да пълзят да летят не могат”.Пълзачите са до болка известни. Редовно ни облъчват с погнуса по телевизиите.

 5. Признах си и онзи ден, по повод очакванията ми, че тъжбоподателят-атакистът-рублофил илиян тодоров, “губернатор” на софийска област срещу Стопнанинът на БЛОГА НИ е претърпял “катарзист” звънкайки му да признае, че Иво много го “кефи” и да си “стиснат ръцете”. Да, ама не.
  След този увод, по същество. Все си мисля, че толкова овластени кат ий не биха могли да не знаят ей тези далеч не съвсем два лицеприятни факти за любимата им матушкз. Заради която са готови, до последният роден избирател да пожертват интересите на татковината за да е хубаво на раззия на ввп.
  “Русия заема 47 място по показателюя БВП на калпак на населението и 4-то място по количеството доларови миллиардери.”

 6. Като извинение за досадните грешки на “бързописа” давам в памет на Големият Стамбо линк към клип за любимата му Финландия която никога не преклони глава пред могъщият си, агресивен съсед.

 7. Хайде сега ,,,да обобщя от името на наглите русофили ,които обобщават моят и на близките ми хора “глас”- и от мое и на близките ми име , целуват части от тялото на странни азиатски креатури :

  “От порода помиярска – не мож стана порода Царска!”

  Само между другото : един много гротесков пример за русоблизие вися много дълго в огромен мащаб на входа на един столичен супермаркет в късния “соц” и поразяваше тогава детското ми съзнание . Другар тодор живков целува в устата другаря брежнев .Каква гадост- и нищо ново !!!

 8. Тук ти е силата Иво. Мачкай ги тези боклуци .

 9. Първо трябва тая сган да коленичи пред Българския народ, от който е получила всичко а не да го продава на най-изостаналата империя, управлявана от изверги и нищожества.

 10. Накъсо казано:Кавал свири на поляна,налапала го Илияна!Мръсна червена пачавра,позоряща по най-долен и гнусен начин всички нас,за които България значи всичко,които с гордост се наричаме българи за разлика от тях.Долнопробни ибрикчии и национални предатели,които за паница леща и шепа жалки сребърници се предлагат и продават на кремълския гном.Отвратителна комунистическа пасмина!Говноядци!(това е по Виктор Суворов).
  До Георги Николов:Приятелю,благодаря ти за вчерашните ти постове посветени на “титаните”на мисълта-азиатските варвари,дето едно нещо не са изобретили и създали,а даже и детските им книжки и играчки мота-мо са изкопирани и крадени.Убийствен материал!Прочетох ги с огромно удоволствие(повечето неща ги знаех,но така добре подредени,систематизирани и подкрепени с блестящ снимков сравнителен материал не ми бяха попадали),копирах си ги с кеф и си ги архивирах-все пак трябва да ограмотяваме и да печелим за нашата кауза колкото се може повече облъчени от отровната комунистическа пропаганда заблудени душички.
  Поздрави и бъди жив и здрав!

 11. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТНОВО ЗА ИВО !!
  Прецизно изразно и прицелено есе !!

  Илияно, “европейска” деПУТатко,
  Не ставаш и за кучето ми да му го близнеш слаТко.

  Арогантна червена кобила! Цялата им власт и самочувсвие са арогантни.
  Никога не издържат едно разумно тълкуване. Никога не издържат едно рационално обяснение – нито “теориите” им, нито практиките им, нито “управленията” им. Никога не издържат един изпит по наличие на ЧОВЕКА, по демокрация, свобода, права.
  Но – “самочувствието” им го компенсира всичко това.

  Междувременно:
  Умъртвеният руски Илън Мъск, Валери Пшенични: изнасилен, гаврен, изтезаван… преди края му…
  http://www.newser.com/story/258083/russias-elon-musk-was-tortured-raped-before-dying-report.html
  https://www.segodnya.ua/world/russia/pytali-nasilovali-i-zadushili-poyavilis-podrobnosti-smerti-russkogo-ilona-maska-v-sizo-1131339.html

 12. Както един коментатор написа преди дни: “Сърцето води Иво Инджев”.
  Добавям: Разумът го довежда!
  Поклон, Иво!

 13. Позата, която другарката зае пред гундяев е работна поза на много жени от околовръстното, но тях не ги канят в телевизиите за да се хвалят с постъпките си.

 14. Плужеци като Йотова заради тези им “качества” са позиционирани на “ръководни” длъжности – за да пълзят, да се кланят, да целуват каквото им подадат и да се хвалят с лекото си поведение!
  Проблемът е на останалите българи, които не сме родени да пълзим – докога ще позволяваме на подбни “президент” и “вицепрезидент” да говорят от наше име глупостите, които им диктуват и пишат от Кремъл!

 15. Скандалът е в това, че допуснахме довчерашните антихристи да заменят комунистическата идеология с православието. Всичко това е театър, разбира се, те разбраха че шараните кълват на религиозното, ако се наложи отново ще минат на здрави материалистични позиции. Реалният резултат от този маскарад е, че този път наистина ще успеят да отблъснат много българи от църквата. Това което не постигнаха като атеисти ще го направят нато “християни”.

 16. йотовна не беше ли “джурналистка”….май?!?!?
  Макар ,КОМУНИСТ да се римува НАЙ-добре с ТЕРОРИСТ , отколкото с “джурналиСТ”!!!
  Така че , г-н Инджев, йотовна ви е “колежка”?!?!? ….. и още по-точно – “партийна” “джурналистка”!
  И няма нищо чудно че йотовна е “религиозна”, комунистите “верват” само в кагебистката “църква”, и в кагебисткият “путлериарх”.
  Никога няма да видите “правоверен” КРИВОславен КОМУНИСТ ,като йотовна, да “целува” ръка на някой друг ПРАВОславен патриарх на другите ПРАВОславни църкви – НИКОГА! йотовна НИКОГА няма да “целува” ръката на Вселенският Патриарх, нито дори на българският,
  Тяхната ЕДИНСТВЕНА “религия” е … КГБ и КГБ-исткият им путлериарх.
  Така че бих перифрИзирал г-н Инджев – роденият да е “правоверен” комунист , не може да е ПРАВОславен вярващ! НИКОГА!

 17. П.П. Освен това, нека йотовна попита своят пряк “начальник” – правоверният чекист решетников , дали е “избрана” “мажоритарно”! Или по-точно нека му козирува “мажоритарно” , преди да ѝ “разреши” да го “попита”!!!……………….

 18. За това и ви четем г–н Инджев ,защото сте на страната на истината и продължавате делата на нашите възрожденци за което ви благодарим…

 19. Другари, примерна комунизка съм до смърт. На вратата ми пише Образцов дом и винаги ще обичам Партията и лично Партийния и ЗКПЧ-то. Останалите да го духат! Шпионирам ги по всяко време и ги докладвам на който трябва! На изборите съм първа на опашката, както и в Kауланд на всички промоции. Пенсията винаги ми стига и мразя само Другаря Костов, че ни вкара в ЕС и никога Другаря Луканов, Другаря Жан Виденов и Другарката Масларова и т.н. Обичам наште планини зелени, но целувам само ботушите червени и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.