Медиите охраняват Охранителя, крият издънките на европредседателството Му

ОБНОВЕНА  на 24 април в 13.10 ч.

 

Издънките на българското председателство на ЕС дотолкова системно отсъстват от новинарския поток и полагащия се за такива случаи коментаторски рефлекс, че България успешно защити съмнителното си реноме на бързо пропадаща бавно развиваща се демокрация по отношение на медийната свобода.

Вече зададох въпроса защо властите не информират медиите за бомбените заплахи срещу НДК, които са истинската причина да бъде отменен традиционният пролетен фестивал на книгата тази година в същата тази сграда. Ако медиите, горките, са толкова безсилни и безпомощни в търсенето на истината, за която не са били осведомени по волята на осведомителите, то поне един блог им даде повод да попитат нещичко по въпроса ( па макар и да не се позовават на ivo.bg като източник на сигнала). Никаква чуваемост.

Пак в НДК, но на концерт на Силви Вартан, е бил мощно освиркан Цветан Цветанов, вторият по важност политик в управляващата партия, злополучно пожелал да се изяви на микрофона с приветствие , както властниците у нас обичат да правят покрай популяни личности и събития извън политиката. Нула медийна реакция.

Сега, след срамно събитие в същия “забранен град”, в какъвто НДК е превърнат, научаваме от чужбина, че на европейски младежки форум преди близо седмица гости от чужбина се разбунтували срещу дебелашкото поведение на нашенските организатори и лично на премиера Борисов. В типичния си стил, с който печели симпатиите на своите подобия у нас, той призовал младите да раждат повече деца и дал за пример един германски министър, който се отчел 7 пъти ( може да се приеме и като самокритика от страна на Борисов, но кой да зае какъв е личният му пример на премиера!).

На младежки форум в София лидери от цяла Европа били втрещени от евтиния подкуп под формата на представление на не много облечени танцьорки и безплатен алкохол. Но повече от всичко младите  се разбунтували срещу менторския тон на политиците ни, начели с Борисов, които се опитали да поучават европейската младеж.

Европейските млади, види се, още не са се научили да тупат по гърба по целесъобразност балкански новопокръстени дипломати и и геополитици, като Борисов. Вместо това му се обидили, че им дръпнал назидателна реч, на която имало инструктирани да ръкопляскат нашенски клакьори, след което си тръгнал, пише европeйското издания Euroactiv.

Да, да , знам, че в това издание работи един вече не толкова млад български другар, враждебен на Борисов. Но фактите са такива, каквито са. Вече се разпространяват видеодоказателства- но с цяла седмица закъснение.

Вярно е, че никой не обича да си показва срамотиите, освен ако не е ексхибиционист. Но медиите са призвани да вършат известна санитарна дейност, все пак. А не да се държат като охранители на Охранителя!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА от коментатор в ivo.bg :

 

Бях на концерта на Силви Вартан.
Публиката освирка не само Цветан Цветанов, както твърдят медиите. (Интересно е защо точно сега, когато той няколко пъти зае адекватни, проевропейски и пронатовски позици, медиите акцентират на неговото име?) Цветанов просто беше последен в списъка от политици и “опра пешкира”. Освиркани бяха всички, поднесли (по стар байтошовски обичай) “кошници с цветя”, като се почне от Борисов, Караянчева, вицето Йотова, кметицата Фандъкова, министъра на културата и т.н. все гербаджии с малки изключения. Само кмета на Искрец, където е родена Sylvie Vartan , не беше освиркан, а кошницата му, посрещната с одобрителни възгласи.

11 мнения за “Медиите охраняват Охранителя, крият издънките на европредседателството Му”

 1. Не, за НЕГО не е валиден финалът на филма “Кит”:
  “-Истината, рано или късно ще излезе.
  -Но ще бъде твърде късно.”
  баце който го величаят тук и сега-визирам родните медии и обкръжението МУ, напоследък и като геополитик от планетарен мащаб се е вкарал в холивудка от която няма излизане. Няма да се изненадан ни малко, ако “опърничавият” ввп бъден “укротен” с морков, каквото и да означава това от Президентът на Великите САЩ после триждий Премиеринът ни да заяви гордо: “Добре, че бях аз да ударя камбаната, че светът отива на зле, и големите началници се вслушаха в призива ми на миролюбец закърмен с философията на каратистките ми години.”
  Между другото, нали се сещате, че ако имаше поне една, нека да е дори платена дописка, описваща бочко кат алфата и омегата на геополитика, в частност ролята му на мотор на Западните Балкани досега де що има говорещи глави по тАлАвиите да са ни проглушили ушите. Да, ама не!

 2. АНОНС!
  Според отлично информиран източник НЕ пожелал анонимност на 25-ти того предстои както редят тук резервните ми компатриоти-атракцион. За тъжителят атакиста-рубофил илиян тодоров неприятни изненади, за приятелите на Иво, с обратният знак.
  Много мина, мъничко остана.
  ВДРУГИДЕН, на 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Не е по темата но е в разделът “Вдигане на общата култура” на петоколонци и полезни идиоти.
  За период правления Путина поменялось многое. Возник слой «супер-богатых» чиновников, которые покупают яхты и дворцы в Лондоне. А ка кже народ в это время? Может он живет лучше? Да нет, народ как оказалось живет хуже. Заметно хуже. В первую очереь в социальной сфере.

  Образование
  Численность школ в России:
  1991 год — 69 700 школ
  2000 год — 68 100 школ
  2015 год — 44 100 школ

  О чем свидетельствуют эти цифры?
  О том, что России от СССР по наследству достались почти 70 000 школ.
  О том, что даже в «голодные» времена при Ельцине закрыли всего 1 600 школ!
  О том, что при «взлете экономики» при Путине количество школ сократилось почти в 2 раза!
  Что примечательно, из общего числа 19 300 школ, а это 80%, закрыли в деревнях и селах.

  Здравоохранение
  Численность больниц в России:
  1990 год — 12 800 больниц
  2000 год — 10 700 больниц
  2013 год — 5 900 больниц
  2015 год — 4 400 больниц (прогноз)

  Численность поликлиник в России:
  1990 год — 21 500 поликлиник
  2000 год — 21 300 поликлиник
  2013 год — 16 500 поликлиник
  Уже в этом году смертность в стационарах в России выросла на 3,7%!
  Количество больничных коек в 2013 году сократили на 35 000, в 2014 году на 50 000!
  Только в Москве сократили порядка 20% общего коечного фонда!
  Больше 17 тысячи населенных пунктов в России не имеют медицинской инфраструктуры!
  Число медицинских работников в России только за последний год уменьшилось на 90 тысяч человек!

  Сельское хозяйство
  Численность сельского населения:
  1990 год – 38 930 000 человек
  2000 год – 39 470 000 человек
  2013 год – 37 230 000 человек
  За этот год данных еще нет, но вот данные Федеральной службы государственной статистики РФ за 2014 год не особенно радуют:
  в крайней нищете находятся 13,4% с доходами ниже 4 900 рубля в месяц (пособие по безработице)
  в нищете существуют 27,8% с доходом от 4.

 4. Когато научих, че освирквали Цв.Цв., реагирах по същия начин,
  когато научих, че свалили Тато!
  “НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!”
  А дано освиркват и Борисов!
  А дано след чуждестранните, и нашите младежи се обидят на Борисов!
  А дано!

 5. Още през 1988 г.в.”Учительская газета”напис,че в тогавашния СССР над 105оо училища са без вода и канализация,а около 9500 са без електричество.Но пък имат ракети…Това за ракетите не го пишеше в газетата…

 6. @Кrasnoselski

  Като чета за страната с училища без вода, канализация и електричество, но с РАКЕТИ, се сещам за друг епизод на абсурда от 1922 г. Народният комисар по здравеопазването пише писмо до Политбюро на Р.С.Ф.С.Р., силно загрижен (след публикации във “Правда” и “Известия”) за зачестилите случаи на човекоядство, включително масово човекоядство в Уфимска губерния. Политбюро започва обсъждане на лозунги за приплесване и замазване на “положението”. В края на заседанието Сталин зачертава следния лозунг:
  “Не тот людоед, кто людей, обезумев от голода, ест-тот людоед, кто не отдаёт голодным церковных ценностей”.

 7. 1. Да се чете ‘в’ Правда.

  2. Към читателя, който редовно чете G. Nikolov с ‘усмивка’:

  Каскетски манталитет. Позволявате си да коментирате времето на някого, когото не познавате. Не е ли като да си навреш сополивия нос НЕ съвсем на място? И не че не харесваме сополиви носове… Просто е, да имаш такъв не е достатъчно.

 8. Прав сте г-н Инджев, но все пак трябва да бъдат медии! Както и да има журналисти с гръб в тях, а не дръжки на микрофони, при това в много случаи неподготвени и с умствените възможности на пожарникаря-милиционер яхнал властта в България от 10 години, а в София и по-дълго!

 9. За н-ти път простотиите на мах. Поток на съзнанието, пълното неразбиране за мястото и ролята на личноста в историята, плъзгане по повърхността, адският стремеж да настъпваш една и съща мотика, безграничен егоцентризъм, и още и още, ей го на, пак, нашият триждий премиерин.

  http://www.mediapool.bg/borisov-kato-se-padne-kisela-chinovnichka-na-gisheto-horata-psuvat-men-news278298.html

 10. Бях на концерта на Силви Вартан.
  Публиката освирка не само Цветан Цветанов, както твърдят медиите. (Интересно е защо точно сега, когато той няколко пъти зае адекватни, проевропейски и пронатовски позици, медиите акцентират на неговото име?) Цветанов просто беше последен в списъка от политици и “опра пешкира”. Освиркани бяха всички, поднесли (по стар байтошовски обичай) “кошници с цветя”, като се почне от Борисов, Караянчева, вицето Йотова, кметицата Фандъкова, министъра на културата и т.н. все гербаджии с малки изключения. Само кмета на Искрец, където е родена Sylvie Vartan , не беше освиркан, а кошницата му, посрещната с одобрителни възгласи.

 11. (Интересно е защо точно сега, когато той няколко пъти зае адекватни, проевропейски и пронатовски позици, медиите акцентират на неговото име?)
  За да продължава играта на “добро и лошо ченге”!
  В случая , между Цветанов и Борисов.
  В друг случай , между Борисов и Нинова.
  В друг случай , между Борисов и Радев.
  В друг случай , между Борисов и Сидеров.
  В друг случай , между Симеонов и Каракачанов.
  В друг случай , между Доган и Местан.
  В друг случай , между БСП и ГЕРБ.
  В друг случай , между ДС ОП и ДС ДПС.
  И т.н, и т.н, и т.н.
  Медиите ти налагат ТОЧНО от КОЙ “ДОБЪР” да ИЗБЕРЕШ!
  Медиите ти налагат ТОЧНО от КОЙ “ЛОШ” да не ИЗБЕРЕШ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.