Заглушават ivo.bg в Русия- благодаря за комплимента!

IMG_8043

НА СНИМКАТА: Поздрав от сърце за децата и техните родители на 1 юни

 

 

Получавал съм сигнали, чe ivo.bg e в списъка на забранените сайтове в Русия, но все ми се струваше, че е било възможно желаещите да четат блога да са се натъквали на някаква техническа пречка. Вече не мисля така. При многократни опити да отворят блога ми насред Москва миналата седмица мои познати са се натъкнали на категорична забрана със съответния текст, който се изписва на екрана.

IMG_1170

 

 

 

 

 

Ще приема за комплимент, че руската държава си е направила труда да забрани общуването с моите текстове на своята територия. При това го е направила без да декларира тази свинщина официално. Т.е. води срещу моя милост тайна хибридна отбранителна война. Каква чест! Предполагам, че поне на своите т.н. дипломати в София Кремъл не може да забрани болката да ме четат. И ако го правят, предавам им искрените си благодарности за тяхната препоръка да бъда заглушаван. Ако пишех безопасни или безобидни текстове ( по Георги Първанов, който ме нарече “безобиден журналист”), едва ли щяха да си правят труда да предпазват от моето слово когото и да било.

 

Ако имаше такова нещо като българска журналистическа солидарност, някой от сертифицираните български кореспонденти би могъл да прояви такава с въпрос на място към руските власти, онагледавяйки го с експеримента да му покаже какво (не) се случва , когато човек се опитва да отвори ivo.bg в Москва. Но това е като да искаш умрели ( от страх, а някои и от чупки в кръста) да напишат “кърваво писмо” до руската мечка.

 

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев е българинът, който беше откроен в списъка на забранените да посещават Русия като форма на контрасанкция срещу западните санкции. Това си е сертификат за качество в ситуацията, в която човек трябва направи избор между поклоните пред модифицираната империя на злото и един противоположен свят, който е далеч от съвършенството, но и в това качество е категорично за предпочитане. Формално и по документи ние живеем в него.

Заради факта, че сме част от този по-добър свят, за който огромна част от способните да работят, учат и мислят българи гласуваха с краката си, става все по-абсурдна напоследък навалицата от български молители на прошка пред високата кремълска порта. Изредиха се просители в диапазона между прекупвача на народна любов по бензинстанции и аптеки Марешки, вожда и учителя на няколко процента от българския народ Вален Сидеров, вечно хленчещия над клоаките на нашата действителност журналист Карбовски, та чак до конкурентите в това състезание по надбягване към Кремъл на колене Румен Радев и Бойко Борисов.   

Какво не им стига, че толкова обичат да ги обичат в Москва?

Това е част от мизерията на българските гласове и гласоподаватели. Обичат за лична консумация европейския напредък на България, виден навсякъде дори с просташко око, но като стане дума за обич към чужда държава мнозина избират да обичат онази, която се е гаврила и се гаври с България и българите от позицията на мащеха, претендираща да ни бъде Матушка. 

Началото на “побратимяването” между нашите народи поставя през 9 век варваринът Светослав, подкупен от византийския император Никифор Фока с 300 000 златни холандски гулдена ( рубли не е имало още), за да удари в гръб и да предаде на тепсия на Византия разгромената от него България.  Замисълът успява и България наистина престава да съществува, погълната за близо два века в рамките на визиантийската империя. 

Северният варварин се отчита с 20 000 ( двадесет хиляди) набучени на кол български военопленници след унищожаването на Филипопол, един от най-древните градове в историята на човешката цивилизация с поне 5000 г. собствена живот, който никога не е прекъсван от времето на своето основаване  с изключение на този апокалиптичен миг на руско разорение. В Манасиевата хроника пише, че  това зверство е нечувано и невиждано по своя мащаб варавство, наред с навика на руските нашественици да тренират стрелба с лък по живи, но вързани българи. 

За византиеца Василий Българоубиец знае всяко българско дете, което е ходило на училище. А за братушката Светослав?

Уникални са онези български граждани, които славят една държава и обслужват разколническите й спрямо европейската ни идентичност цели – държава, която още преди своето възникване е донесла по “роднинска линия” геноцид и масово разорение по българските земи. Става дума за (уни)калните (у)слуги към една политика в угода на политика, която дори основателят на социализма у нас Димитър Благоев определя в своя реч пред Нардното събрание през 1914 г. като “най-голямата пакост” за България. 

9 мнения за “Заглушават ivo.bg в Русия- благодаря за комплимента!”

 1. Роденият да пълзи никога не може да литне. Всички изброени по-горе рублофили-петоколонци и все остальная сволоч са неграмотни, безгръбначни майцепродавци-измекяри. Чест, достойнство, патриотизъм, от кЪФ зор. Отнюд, Отнюд и пак Отнюд!
  А ИВО си е ИВО. И у нас и у матушката и отвъд Калотина. До последен дъх!

 2. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 3. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 4. Това толкова патологично русолюбие на българските “политици” си е чист Стокхолски синдром!

 5. Тези МАЛОУМНИЦИ жеков и ЦИГАНИНА тодоров – няма ли най на края да седнат на НАСРАНИТЕ си ЗАДНИЦИ а са тръгнали да ПЕЧЕЛЯТ по съдебен начин девиденти! ХВАНИ ЕДИНИЯ И ГО БЛЪСНИ В ДРУГИЯ – като че ли една маика ги е раждала! Господин Инджев и двете МЕКЕРЕТА ги е страх от вас те знаят че ще загубят но се правят на МЪЖЕ особенно този УРОД жеков!IIC…..oIL.

 6. Честито и Поздрави на ИВО по случая!!
  Повече от медал!!

 7. Ако си правеха труда да четат само това,което пишете тук,ще научат много истини,но ги е страх!Страх ги е ужасно!Много добре знаят какво ги чака, но да ставаме свидетели на унизителни картини е обидно за нас българите!

 8. Някои от доствчиците в Русия блокират сайтове на ДНС ниво. Достатъчно е да се напише ИП адреса за да се прескочи блокировката. За иво.бг се пише http://164.138.222.108/
  Ако има някой в Русия да пробва 🙂

 9. Имаше едно заглавие преди месец: Из-за Telegram Роскомнадзор заблокировал 16 млн адресов и рухнул сам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.