Подсъдимият докладва как върви каскадният тормоз срещу него

Вчера беше отложено второто дело на управителя на Област – София , атакиста Илиан Тодоров, което заведе срещу мен за обида и клевета във връзка с това, че си позволявам да пиша негативни коментари по негов адрес. Следващото заседание по това дело е насрочено за 31 октомври.

По първото дело Районният съд отхвърли всичките му обвинения и го осъди да плати разходите. Очаква се той да обжалва на по-висока инстанция. Както разбрах от двете му телефонни обаждания, за които съм писал, въпросният бил готов да се откаже, но ако му се извиня. Т.е. вече не настоява да ме унищожава с искове за общо 120 000 лева, а “само” да ме унижи морално – нещо, което никой раздразнен от моите критики политик не е постигал. Няма да постигне и той. https://ivo.bg/2018/04/25/атакистът-илиан-тодоров-се-опитва-да-с/

Ако трябва и до европейското правосъдие ще стигна, но няма да се предам при НИКАКВИ обстоятелства. Пиша това специално за него, щом като ме чете колективно със съпартийците си. При разпита им в съда свидетели на неговата  ( атакуваща) защита признаха, че статиите ми са обсъждани в централата на Атака и след това се е стигнало до решението да бъда съден.

Да ви прилича това на дело “от частен характер”?

Покрай появата на свидетелите му в съда стана ясно, че сделката между ГЕРБ и Атака е довела до назначения на атакисти не само в областта на областната администрация ( може да греша за точната бройка, но по мои сведения Сидеров е изтъргувал около 6 броя свои хора на подобни постове в областната администрация). Атакистите са плъзнали и по министерствата, включително във военното. 

“Браво “ на “евроатлантика” Борисов, който с политическата си търговия буквално илюстрира руската подигравка за България като троянски кон на Русия в ЕС и НАТО!

Какъвто и да е крайният резултат, който се отлага във времето, съдебният тормоз срещу моя милост продължава каскадно. В него, както е известно, се включи и самоназначилият се за нещо като велик инквизитор на праведния антикомунизъм Георги Жеков, за когото Николай Колев – Босия твърди, че е доносник на ДС с агентурно име Върбан. Именно доносник, не нещо друго. 

Обвинението е на Босия, а не мое. Подчертавам го като за Жеков, който се прави на журналист, но явно не знае елементарната истина, че цитирането на чужди твърдения няма как да е повод за осъдителна присъда срещу подсъдимия, в какъвто ме е превърнал ( и по този повод).

Дали е вярно, че има провокатор с псевдоним Върбан? Не знам. Знам само, че Босия го твърди, а Жеков му се заканва да го съди в жалбата срещу мен. Само се питам: ако не е вярно, защо наистина досега не е осъдил Босия? Или не смее да застане пред съда по този въпрос, атакувайки мен, че съм му бил причинил заболяване като се защитавам в блога си от от неговата агресия срещу мен и детето ми, ( травмирала 10 годишната ми дъщеря, за което би трябвало аз да го съдя)? https://ivo.bg/2017/10/24/лирично-по-повод-свинщина-срещу-детет/

Нямам представа от родителския му статус, но ако е бил някога родител би трябвало да може да си представи какво означава един баща да бъде унижаван публично пред детето му без да може да се защити пред група от общо 4 мъже, един от които крещи неистово обиди към неговия родител. Това беше групово морално изнасилване на публично място, след което дъщеря ми питаше майка си със сълзи на очи защо някакъв непознат крещи срещу нея, че била “нещастно дете”, макар да не е направила нищо лошо. Тя просто искаше своите пържени картофки, но Жеков й налетя пред десетки смаяни свидетели. 

Второто заседание по делото на Жеков срещу мен е на 27 септември.

Да бъда атакуван от атакисти и от такива, като Жеков, които се опитват да ми затворят устата, за мен е комплимент. За съжаление си плащам за него дори само с факта, че трябва да се занимавам  ( и да занимавам читателите) с техните личности, които не познавам и които дълбоко не ме интересуват. Опитват се да ме тормозят и постигат очаквания минимум, като ме принуждават да си губя времето и да се отбранявам в качеството на подсъдим, в каквото съм принуден да “докладвам” на аудиторията, на която благодаря за подкрепата. 

13 мнения за “Подсъдимият докладва как върви каскадният тормоз срещу него”

 1. Много точно – “каскаден” подход.
  Тук един от съфорумците правилно каза преди няколко дни, че е като верига от последователни действия СРЕЩУ ИВО, навярно замислена да е така, както десето прави по обичай. Тодоров, последван от жеков с откриване на ново дело, и тъй нататък. Верижно. Възможно непрекъснато, системно, последователно.
  ГНУСНО!!
  ОТВРАТИТЕЛНО!!
  КУРАЖ!!
  НИКАКВО ПРЕДАВАНЕ!!
  NEVER GIVE UP! – Четири (4) пъти го е казал така У. Чърчил.

  Междувременно:

  Не разбирам много от тези тръби с течащи газове и нефтове, до или през България, но забелязвам, последните няколко дни това нещо:
  Президентът на Украйна Петро Порошенко няколко пъти изразява радост, включително на речи и чрез туити, че по започнатия от 2015 г. тръбопровод ТАНАП, от Азербайджан през Турция, България и Румъния до Украйна ще достигне азербайджански газ.
  Да не би боко и румко да са били привикани в московията да предотвратят такова нещо? Чрез заставянето им да се вслушват в руския проект турски поток? А и България да не точи от ТАНАП газ за себе си?
  Може и глупави да са ми въпросите…
  http://www.president.gov.ua/en/news/spodivayus-sho-najblizhchim-chasom-znajdemo-mozhlivosti-dlya-48134
  https://en.trend.az/business/energy/2916503.html

 2. Господин Инджев! За тези ДВЕ ОТРЕПКИ за които пишете не си заслужава да се говори повече, но така или инак след като са обявили ВОЙНА нека да си я ПОЛУЧАТ. Тук пишeщите в блога винаги ще ви подкрепят – не мисля че тези ДВА УРОДА ще могат да ви навредят, има честни съдии които няма да застанат на страната на такива като тези които по този отвратителен начин търсят да извлечат ДЕВИДЕНТИ и СЛАВА че са навредили на един ЧЕСТЕН ЧОВЕК. Става въпрос за този НЕВРАСТЕНИК и МЕКЕРЕ георги жеков и за онова ЦИГАНЕ от АТАКА илиянчо тодоров, вече мина едно успешно дело смятам че развръската ще бъде на ваша страна! Пожелавам ви Успех .IIC…..oIL.

 3. Добър ден г-н Инджев, добър ден приятели! Мисля, при очевидната лъжа, относно “делото от частен характер” би трябвало от съдията да се изясни още в първия час. При какъв “частен характер” на делото, то веднага трябва да бъде прекратено поради това, че се заблуждава съда…..Явно не разбирам необходимостта от безкрайно протакане на дела, загуба на време и пари. Ако погледнем извън притесненията и неприятностите на нашия Иво, ние получихме морално удовлетворение по средата на първото дело, защото се видяхме на живо и разбрахме колко е важно всичко което пише Иво в своя блог. Колко хора се интересуват и четат написаното. Защото публикуваните цифри са някак сухи. Та това се чете дори от непросветените българи от “атака”…. И съм сигурен-поръчителя на делата на областния срещу Иво, е именно най-засегнатия от точните публикации- “Нечетящия Червен Бик-Еднокнижник”. Върви в дън горите Телилейски, непрокопсанико!

 4. Иво, заведи му дело за тормоз над детето. То е под закрила и няма да се наложи да дава показания. Това дело ще го спечелиш. Имаш пълната ни подкрепа.

 5. Към Ив. Терзийски:

  Единственото, което ме сдържа, е вътрешната ми съпротива да се докосвам до този човек, който от години се гаври с моето име и ме преследва с видеокамера на места, на които очаква да се появя, където бълва обиди по мой адрес под формата на интервю с хората ( например при наши демонстрации пред МОЧА – “големият антикомунист” идва там не с цел да се присъедини към желаещите премахването на МОЧА, а да провокира съмишлениците ми по този въпрос да кажат нещо гадно по мой адрес). Същият има нахалство сега да се жали пред съда от мен, че веднъж съм го снимал с телефона си.
  Съпругата ми обаче е близо до идеята да го съдим. Никога не съм я виждал така ядосана ( тя е по-сдържаната обикновено), както в деня , когато шокираната ни дъщеря търсеше при нея закрила с въпроса защо трябва да бъде смятана за “нещастно дете” от някакъв непознат, който й крещи в “Макдоналдс”. Още повече, че тя е много слънчево човече, което си пее по цял ден от ставане до лягане и това нейно настроение е отражение на щастливия живот, който ние се стараем да й осигурим ( както всички нормални родители). Изведнъж в този детски свят нахлува някакъв злобен агресор и я кара да се страхува за баща си и за себе си…

  Ако имах насреща си човек, с когото може и си струва да се разговаря, щях да му отговоря на кресливия въпрос “където го водиш това нещастно дете…”, че я водя от Музикалното училище, където се пребори с приравнителен изпит и учи напоследък, на урок по немски език, след което същата вечер е и на урок по пеене, защото вече втора година пее в постановки на Софийската опера заедно с по-голямата си сестра ( в рамките на детски хорови формации в постановки , като “Турандот”,”Кармен”, “Пръстенът на нибелунга” “Атила” и пр.).

 6. Кураж, г-н Инджев!
  Дано Господ здраве да Ви дава, справедливостта трябва да възтържествува накрая!

 7. След първия осъден от Европейски съд каскадата ще спре.
  За мръсникът, който ПРОДЪЛЖАВА да тормози десет годишно дете (с мръснишките си дела), има затвор!
  След това да ходи в Ада.
  Добре е, че има и почтени съдии, както някой спомена.

 8. По това ще ги познаете руските изроди. Те са толкова тъпи че не могат да вденат че невръстните деца нямат работа в политиката. За това не се и зомбират децата си от бебета като ги обличат във военни униформи. Едва ли има друга нация толкова изтрещяла на тема обвързване на децата си със война.

 9. Иво, бях убеден в доводите ти и напълно ги приемам. Но мисля, че трябва да “опердашиш” едно такова ла..но, за да знаят и други, че нема лабаво. Бръкни му в джоба, вземи му най свидното – паричките. Знам, че трябва 5 или 10% от сумата за която го съдиш. Само кажи за колко! Тук в щатите сме ти фенове, лесно ще ги съберем. 😉

 10. Господин Терзийски би трябвало господин Инджев да ви послуша . Аз съм Американски гражданин и зная доста от законите на USA. За най малкото издевателство и убида на дете веднага отиваш на съд – а този ПРОСТАК георги жеков скача пред аудитория срещу детето на господин Инджев. Мисля че Европейските закони са също изградени като Американските – дайте го под СЪД!IIC…..oIL.

 11. 14.06.2018 г. Добър ден! Приятели на талантливото и искрено перо на г-н Инджев. Обръщам се към вас, защото без финансиране и най-добрите и честни дела нямат бъдеще. Подкрепете Иво дори само заради това, че мразим лъжата и глупостта, която ни се представя като най-висша политическа мъдрост, заради усещането че може би, не всичко е загубено. А и заради това – искаме утре, като се събудим да отворим блога на Иво и да се смеем или да ни се иска да плачем, но никога не можем да бъдем безразлични към написаното ……. Погледнете вдясно горе и намерете сметката на г-н Иво Инджев / в “подкрепи блока” /. В райфазен банк / само там / може да преведете малка сума – до 20 лв. с уточнението “за попълване на сметка”. Тогава няма банкова такса от 3 лв. Преди дни, на 12 юни, го направих за трети път. Както е известно е хубаво да играем “с малки суми, но редовно” или по-забавното: “КойтУ играЙ-пИчели, койтУ нИ играЙ-нИ пИчели”….. Моля, уверете се-попитайте банковия служител дали ще има такса! Приятен ден!

 12. Съгласен съм с написаното от I.Ivanov, Роберт Алтънов, Ив. Терзийски и подкрепям предложенията им. Загубим ли блога на Иво, губим прозорец към истината и справедливостта! Губим съвестта на българската журналистика!

 13. @I.Ivanov

  Така е г-н Иванов, просто си представям картинката: някакъв дет’ се прави на мачо в Макдоналд пред дете… И след малко идват не 1,не 2, а от 3 – 5 полицейски коли и момчето “бива респективно и профилактирано”. И въобще не ги е еня кой си, що си. И присъдите са много бързички, обикновено тъста глоба и да не доближава човека по малко от 30 метра.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.