” Измамата Сан Стефано”, книгата, която осветява тъмната страна на руското “освобождение” на българите

 

Книгата “Измамата Сан Стефано” е в печатницата. Остава да се уточнят датата, часът и мястото на нейното представяне в София. Корицата говори доста за съдържанието й чрез заглавието, подзаглавието и руската нагайка, “джобният речник”, използван от руските “освободители” в общуването им с българите, по израза на един честен руски военен кореспондент през 1878 г.

 

Print

 

8EBA615D-8557-4266-BB4F-48B8A17699F7

 

30 мнения за “” Измамата Сан Стефано”, книгата, която осветява тъмната страна на руското “освобождение” на българите”

 1. леле! Корицата казва всичко! Много успехи Ви пожелавам, ще има ли официално представяне? (по БНТ)

 2. Ще очаквам с нетърпение да излезе по книжарниците!!!

 3. Предварителни поздравления за книгата!

  Очаквана е с нетърпение!

 4. Книги като “Измамата Сан Стефано” ще осветяват историята за идните поколения. Те завинаги ще светят като златни късове,докато лъжите,манипулациите,мошениците и продажниците ще бъдат отнесени в забравата,както реката отнася боклука и мръсната пяна.
  За щастие саможертвата на българи за истина винаги ще живее.
  Тази книга е пример за това.Не се съмнявам.

 5. По-важно от падането на Берлинската стена ще бъде падането на Кремълската. Защото зад нея е цялото Зло.

 6. Поредната глътка истина! Очаквам с нетърпение представянето на книгата Ви!

 7. Измамата Сан Стефано – измамата която продължава.

 8. Успех на Книгата!Успех на популяризирането и! Призовавам (които могат) да подарим на приятели и съмишленици ,за да бъде по-мощна искрата на истината !

 9. Г-н Инджев, ще има ли представяне в Пловдив?

 10. Успех на книгата, на автора, и на читателите!

 11. Иво, Вие сте МНОГО СМЕЛ ЧОВЕК !!! РЕСПЕКТ !!!!

 12. Супер! Чакаме я с нетърпение! Един въпрос само: да очакваме ли в провинцията дистрибуция през Хеликон например или само локално в София?

 13. Поздравления и за избора на корица! Левият крак на двуглавата кокошка (крадната съвсем съзнателно от византийската хералдика) с добавения присъщ инструмент за налагане на имперско “величие”!
  Топ избор! Евала!

 14. т.е. десният крак – грешката е моя – смисълът остава.

 15. БРАВО, ИВО!!
  БРАВО ТА БРАВО!!
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!
  Русия е автор и на “македонския” проблем, този преди и след края на Османската империя, ако не се знае – отчасти с Австрия пак, и малко отчасти с османците. Но те после обръщат палачинката, след тяхната младотурска революция от 1908 г.
  Проблем, сътворен от московията, подет и раздухван както трябва, та ние на полуострова, най-вече комшиите на Македония, да се държим винаги ГУША ЗА ГУША.
  Русия, в тази връзка, е причина и за термина “балканизация”, ако също не се знае, под който Ужасен Образ редица на запад гледат на балканците, най-вече тези като назе, като на хора на неспирни свади, предпочитащи взаимно хапене, вместо нормален консенсус.
  ПРОКЛЕТА РУСИЯ!!
  ПРОКЛЕТА!!
  ВДЪН ЗЕМЯ!!

 16. Чакаме с нетърпение поредният шедьовър който убеден съм ще бъде и бестселър на Стопанинът на БЛОГА НИ!

 17. Сега русия се Дърви на Македония:
  сПутник: “Ако Македония влезе в НАТО, щяло да има сериозни последици”
  В. Чижов, посланика в ЕС (още един полковник от Кгб) споменава даже за руски “ядрени бомби”!
  АЙДЕ БРЕ, ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ МЕ УПЛАШИТЕ.
  Та нали заради това Македония си смени името, ДА МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В НАТО!! И го направи това сменяне, ОПАРЕНА ОТ КАНДИДАТ-ПРЕВРАТА, който русия се опита през сърбия да спретне на Македония. Като на Черна Гора, и тя съседка на приятелска на русия сърбия. Двете да обърнат политиките, да станат приятелчета на белград, и да не могат да влязат в НАТО.
  Айде холан!
  Стига сте плашили и размахвали тия пушки и ракети. Научете се да живеете нормално и бъдете свободни и демократи.
  Напоете си валенките със самогон, като не щете да е така, и си ги ЗАВРЕТЕ В ЗАДНИЦИТЕ!
  ВЪН РУСИЯ ОТ БАЛКАНИТЕ!
  ВЪН ВСЯКАКВО РУСКО ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ!

  https://sputniknews.com/europe/201806241065720271-macedonia-accession-nato-mistake-envoy/

 18. Очаквам с най-голямо нетърпение откриването на книгата и с голяма благодарност към изключителния АВТОР!

 19. Не е потемата.
  Свършиха отборите които бяха на пост и молитви и т.н. сборная утече.

 20. След МЪРТВАТА ХВАТКА която обхваща вече Република България между двата АЗИАТСКИ САТРАПА Путин и Ердоган, от една страна и мекия ЕС от другата, единствената надежда на България за национална сигурност са Съединените Американски Щати и НАТО. Това, което трябва да се направи ас сун ас пъсибъл, е да се вземе от Порто Рико една празна бланка за аплайване за БИЙОНД СИИ ТЕРИТОРИ която ще даде на страната безапелационна протекция на България, но първо изчистване на територията й от московски маларийни плазмодии.

 21. Успех! Електонно издание ще има ли? – извън България е трудно да се закупи печатно издание

 22. Санстефанският договор и война не “дават” СВОБОДА на България. Ако говорим за “свобода”, договът я “дава” единствено на Черна гора, Румъния и Сърбия. Така и пише в него:
  goo.gl/DPiKOy
  Но поначало, един двусртанен, сепаративен от Европа и каквато и да е регионална и международна общност договор НЕ МОЖЕ да дава свобода!
  Съвсем ПРОСТ ПРИМЕР: НИТО ЧЕРНА ГОРА, НИТО СЪРБИЯ, НИТО РУМЪНИЯ ЧЕСТВАТ санстефанския договор, нито война, НИТО ОСВОБОЖД/ЕНИЕ/АВАНЕ НА 3 МАРТ 1878 Г.
  НЯМА ТАКАВА ИСТОРИЧЕСКА ДАТА ЗА ТЯХ!

  Македония в края на България, преди да бъде превзета окончателно през 14-и век след ЦАР ИВАН ШИШМАН, си е вътре в България като НАЩА територия, независимо, че не е в последните години била част от основното ни царство. ТАКА ТЯ и е приета от цяла Европа. Македония, с появяване Възрожденското ни движение и отиване неминуемо към разпадане на Османската империя на Балканите и появяване и на НОВО ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, отново е считана за нормална територия от България. ЗАТОВА тя и се появява ТАКА в картата на Цариградската КОНФЕРЕНЦИЯ, КОЯТО КОНФЕРЕНЦИЯ И КАРТА е по инициатива основно на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, тогавашната световна селиа, и на хор от НАЙ-ГОЛЕМИ И НАЙ-ВАЖНИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ.

  Русия “включва Македедония” в санстефанската карта, НО ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ, ТОВА Е РУСКА ОКУПАЦИОННА ЗОНА НА БАЛКАНИТЕ. РЕАЛНАТА КАРТА НА “БЪЛГАРИЯ” В ГЛАВАТА НА РУСИЯ, Е ИЗРАБОТЕНА В РАЙХЩАД, ЗАЕДНО С АВСТРИЯ. ТОВА Е ЦЕЛТА, КОЯТО РУСИЯ ЦЕЛИ С ВОЙНАТА, що се отнася до БЪЛГАРИЯ. Някаква си там малка българийка на север от Балкана само.
  ЩО се отная до санстефанската карта и “санстефанска България”, РУСИЯ ЗНАЕ ДОБРЕ, ЧЕ С ТАЗИ КАРТА И РУСКАТА ОКУПАЦИЯ И ГОЛЯМА ВОЙСКА на полуострова, В ТАКАВА “БЪЛГАРИЯ”, ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО СЪСЕДСКИ БАЛКАНСКИ СТРАНИ, И ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ. ЗАТОВА ТЯ СЕ Е ПОДГОТВИЛА ОТРАНО С РАЙХЩАД, Т.Е. РАЙХЩАД Е НЕЙНАТА ОСНОВНА ПРОГРАМА ЗА ВОЙНАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА РЕЗУЛТИРАЩИ СТРАНИ ТУК.
  ТАКА И СТАВА: всички балкански и европейски страни се ПРОТИВОПОСТАВЯТ на “сан стефано”. Никой не иска такава огромна руска войска в ОКУПИРАНА, ПОДЧИНЕНА БЪЛГАРИЯ, ПОРОБЕНА (ПО ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО), хранена от българите И НАПЪЛНО СВОБОДНА ДА ДЕЙСТВА ПО СВОИ РЕШЕНИЯ. ВСИЧКИ ОТХВЪРЛЯТ, Т.Е. ОТХВЪРЛЯТ И САН СТЕФАНО, ОТХЪРЛЯТ И “ДАДЕНИТЕ ИМ СВОБОДИ” ДОРИ!
  И СЕ СТИГА ДО КОНФЕРЕНЦИЯТА В БЕРЛИН.
  Ако не знаете, ЧЕРНА ГОРА, например, ЧЕСТВА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК НА ДАТАТА НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС. ЗАЩОТО ТОЙ Й “ДАВА” НЕЗАВИСИМОСТ, а не т.нар. “свобода” санстефанска.

 23. Браво,г-н Инджев,желая успех на книгата,адмирации за вашият труд,който ще бъде възнаграден.Наистина най-важно е да падне кремълската стена в много бетонни български глави,за да я има България

 24. Така е, AWACS | ЮНИ 26, 2018, 06:48!

  Точно Берлинският конгрес ни освобождава и от турците, и от руската окупация, като дава 9 месеца на Русия да изтегли войските си от тук. Предварителният договор в Сан Стефано /на подписването на който отишлите българи даже не са допуснати/ е просто част от поредната руско-турска война.

  Но фактът, че веднага след подписването му Русия назначава губернатори в окупираните територии /Пьотър Алабин на Княжество България и Аркадий Столипин на Източна Румерия/, говори много за бъдещите ѝ планове.

  Между другото – не знаех, че Националният празник на Черна гора е датата на Берлинския конгрес. Благодаря и бъдете здрав!

 25. Очаквам с нетърпение книгата и представянето й, на което може би дори ще успея да дойда..

 26. ДРАГИ “СКЪСВАНЕ С РУСИЯ”:

  Благодаря.
  Да, ТАКА Е с Черна Гора: Ето тук например:
  “Денят национален празник, маркира 13 юли 1878 г., когато Берлинският конгрес признава Черна Гора за независима държава”:
  “Marks the day in 1878 on which the Berlin Congress recognized Montenegro as an independent state”
  https://www.officeholidays.com/holidays/montenegro/sovereignty-day-of-montenegro
  Или пък тук:
  “Националният празник 13 юли е датата през 1878 г., когато Беллинският конгрес признава Черна гора като 27-та независима държава в света”
  “National day of 13 July marks the date in 1878 when the Berlin Congress recognised Montenegro as the 27th independent state in the world
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3889355.stm

  ПЪРВИ ВЪЗРОПТАВАТ С Р Е Щ У САН СТЕФАНО СЪСЕДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Защо им е потрябвала ОКУПАЦИОННА ЗОНА С НАД 50-ХИЛЯДНА РУСКА ВОЙСКА тъдява, съвсем до тях, като таралеж в ГАЩИТЕ (т.е. до техните “меки части” и задници)!!??
  И РУСИЯ ГО Е ЗНАЕЛА ТОВА, И НАРОЧНО ГО ПРАВИ – ДА Е ТАКА! Но и сътворява Райхщад, както споменавам по-горе, тайно. ТАЙНИТЕ НЕЩА, В ПОЛИТИКАТА И ДИПЛОМАЦИЯТА, ИЗРАЗЯВАТ Р Е А Л Н О Т О ОТНОШЕНИЕ!! РЕАЛНИЯТ ЗАМИСЪЛ. ПУБЛИЧНИТЕ НЕЩА СА ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ОЧИ…

  Линкът ми по-горе нещо “не работи”.
  Ето го по-долу договорът.
  Член Втори “дава независимост на Черна гора” (т.нар. “свобода”, “освобождение” – тарикатски подадени от Русия като термини, но глупашки попити у нас…).
  Член Пети направо казва Високата порта (османското правителство) признава независимостта на Румъния.
  Член Трети направо казва за независима Сърбия.
  https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80

 27. Поздравления, г-н Инджев!
  За огромния кураж и себеотрицание да се борите за историческата истина и за отстояването ѝ!
  Иска ми се да вярвам, названието “руско-турската поробителна война” един ден ще влезе в учебниците на внуците ни…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.