Как руснаци освобождават в наши дни българи от тяхната собственост

Радостина, читателка на ivo.bg, сподели в блога впечатление от впечатляваща картина за едно бедствие, свързано с нашествието на руски заселници в България. Това е нейното свидетелство:

“Наскоро пътувах до Варна. До село Каблешково спрях до една нива с лавандула. Забелязах сергийка отпред и реших да проверя какво продават. Собственичката на нивата с нейна помощничка продаваха мед с аромат на лавандула и чисто лавандулово масло. 

Купих си от двете и се заговорихме, тъй като видях отпред на сергията надпис на руски ”Вход запрещен. Частная собственост”. Запазвам правописа. 

Младата жена ми разказа, че редовно нивата й, както и околните ниви със слънчоглед и черешова градина, са многократно нападани от руснаци.Всички имоти наоколо са малки семейни ферми- ми каза тя. Не можем, обаче да си опазим продукцията от руснаци, които живеят наблизо по Черноморието. Идват по 4-5 човека , късат си от лавандулата, берат си череши и са много нагли. Ако им се направи забележка, казват- покажете ми нотариален акт, че нивата е ваша и продължават да берат.

Жената каза, че хората са отчаяни и не знаят как да се справят. Полицията не правела нищо след сигнали от тях. Тя възнамерявала да продаде всичко и да замине за Ирландия. Тя каза, че нито цигани нито друг етнос си позволява такова поведение. 

Според нея, цитирам, в България се заселва най- голямата измет от Русия. 

Представяте ли си докъде са стигнали нещата- съвременен башибозук. 

Коментарът оставам за вас. Аз нямам думи”.

images-2

 

26 мнения за “Как руснаци освобождават в наши дни българи от тяхната собственост”

 1. Докъде я докарахме, а? Не ни стигаха циганските набези, а сега и руски!
  Ама то россияни се римува с ромляни – се от изток идват с наглост неописуема!
  И аз нямам думи… Мълча гневно… И вярвам, че не съм само аз…
  И че някой ден… този гняв ще избухне!…

 2. Руснаците 140 години освобождават българите от тяхната собственост. От 32-та тона и половина злато, взети за “освобождението” /каква гавра!/ – поредната руско-турска война, през нечуваното и невиждано ограбване в периода 1944-1989 /от златото и урана до гроздето и доматите и работната ръка в Коми/, до ден днешен – когато 11-та година сме в ЕС, но още не можем да почувстваме това като повишаване на жизнения стандарт.

  И не само това – в продължение на няколко века преди тези 140 години руснаците освобождават българските земи от самите българи. Някой замислял ли се е защо Североизточна България /Разградско, Щуменско/ е толкова обезбългарена и там масово са се заселили турци? Защото основно от там – но не само от там – при всяка руско-турска война за Проливите на връщане руснаците целенасочено са отвличали като роби по няколко десетки хиляди българи. Описано е от Раковски за войната от 1829. Техните наследници и до сега са в Южна Украйна, Бесарабия и Молдова. Да не говорим, че всяка от тези войни е разорявала земите ни.

  Освободители – пфу!

 3. И днес в Народното събрание гласуват не български партии, а руски парцали. Гласуват нов руски АЕЦ да се строи и ограбването да продължи! Срам!

 4. Щеше да е новина,ако пишеше,че ватниците са идвали на тумби с предложение да помогнат на жената в прибирането на реколтата.
  Жалкото е,че след толкова много години (чрез перфектно извършената промивка на мозъци),народа ще научи по трудния начин за хищния манталитет на руските орки.

 5. Tова е положението и докато баце, патрЕоти и системна “опозиция” неглижират арртистично свидетелства кат горните ще става още по-лошо. Вижте нагласите на образованата част руснаци. Повече от половината са готови и вече го правят масово да емигрират. Но никой от тях не избира дестинацията България. За у нас остава изметта на бюрокрацията. Вредни измекяри. Всьо!
  Това заключение се съдържа в проучването “Бостън Консултинг Груп”, в което участваха 24 000 респонденти от Руската федерация, включително самите професионалисти и работодатели, ангажирани с наемането на служители.
  50% от руските учени, 52% от топ мениджърите и 54% от специалистите по ИТ искат да работят в чужбина. 49% от инженерите и 46% от лекарите са готови да се присъединят към тях.
  Сред развитите страни, руските експерти като цяло предпочитат Германия: 11,84% от емигрантите напускат страната. Други 7.25% напускат Руската федерация в посока Израел, 2.07% отиват в Швейцария. От 1,2% до 1,5% изберат Франция, САЩ, Белгия и Великобритания.

 6. Нашите ОСВОБОДИТЕЛИ-ПОРОБИТЕЛИ обичат нашата родина,особено морето,всичко могат да си вземат, защото им се полага,според нашите петоколонници-ПАТРИОТИ.Крадът,Грабят защото могат,позволено им е на ТАВАРИШИТЕ,Все пак са НАШИ ОСВОБОДИТЕЛИ-ПОРОБИТЕЛИ.

 7. Коментарът на Радостина беше съвсем уместно направен под статията за АЕЦ “Белене”. Още там мислех да напиша:
  “Да, руснаците по морето определено са напаст, но те са си купили имотите, платили са си ги. А “Белене” ни ще си го платим…”
  Тук мога да добавя, че без да омаловажавам руската напаст, нашите петоколонници са много по-голяма напаст и заплаха за всичко – от националната сигурност до финансовото ни състояние.

 8. Не е по темата. На пръв поглед, де.
  Числата по-долу обясняват прекрасно какво означава практически планираната пенсионна реформа в Раззия. Безпредел в ограбването на ватниците. Намерили са много “хитър” начин да “компенсират” падналите цени на въглеводородите.
  https://ic.pics.livejournal.com/diak_kuraev/17549268/505893/505893_900.jpg

 9. Просто споделям. Това е във връзка с прогонването на журналистката Мария Чернева от БНТ.
  Илиян Василев – Колко души биха дошли да протестират пред БНТ в петък от 18 часа против политиката на “политкоректните” й шефове журналистите да не критикуват работата на правителството? Да си нарушат програмата, да вземат свирка, да направят плакат, да сложат Т-шърт “Системата убива” … изобщо да се променят до степен да излязат от рутината си?
  Ако положително отговорят сто души, го правим. Ако не, пак го правим с пет души. Просто за историята – не мога да си позволя след време следващите поколения да четат, че НИКОЙ не е имал различно мнение и не го е отстоявал с активни действия.
  Ако някой не вярва, именно така “Системата убива” и тези, които не протестират, вече са “убити”. Престанали са да пърхат. И моля да не ми обясняват, че са били лъгани. Това е обяснението на слабия, нерешителния.
  Хората протестират без оглед на околната среда – и един човек е протест.

 10. Ние българите имаме доста богат опит с башибозука.
  Та в един хубав момент, блядовете ще се изнесат бързо-бързо от България.
  Бъдете сигурни, този момент ще дойде.

 11. Днес бастисват ниви и градини по черноморието. А, утре? Максима твърди, че историята е учителка на народите. За нашият, не е. Шведски синдром ли е, някакъв паталогично настъпване на една и съща мотика ли, не знам. Но така повече, не може, не бива да продължава.
  Какво още трябва да направят блядовете за да се усетим малко от малко.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1349276705216590&id=1189998857811043

 12. Ами това са закономерните последици на отношението към дивата рАЗИЯтска сган като към ходещи касички, вместо както е правилно като към агресивни завоеватели. Собствениците на “малки семейни фирми, които не можем да си опазим продукцията” да си организират дежурства с тояги и двуцевки. Могат да натъркалят камъни и варели с чакъл по банкета да не може да паркират павианите. Една окупаторска кратуна да се нацепи, един комплект гуми да се нарежат, и да видиш как няма да се вяснат повече. Нека се поучат от дядовците и прадядовците си, които са действали срещу едни други башибозуци. С жалби до “нашата милиция”, дето носи снимки на путин в портмонетата си, нищо не става. Да не забравяме, че един виден украински националист и борец за свободата на родината си, убит от касапите на НКВД (май във Виена) е казал, “Не ме е страх толкова от (рАЗИЯтските) въшки, колкото от украинските гниди”.

  Свободата не ще екзарх, и не се печели с коментари по форумите. На Стопанина – респект

 13. Да слезем от високата политика малко надолу, към назе си.
  И така, как руснаците стигат до българските имоти – ако не ме лъже паметта, закупени около 500000, това означава средно (без децата) по двама души на имот – 1000000 имперски поданици по настоящем в България, повечето с българско гражданство? Кой им продава имотите? Ами ние самите – безчет българи-търговци на недвижимо имущество, майцепродавци… Да оставим настрана законите, които разрешават подобни сделки. Фактът е, че българи продават България. И не всички са петоколонници, кълната се че са демократи. Ама бизнеса си е бизнес. А в мислите си по-далече от бизнеса не стигат. А после реват – аууу, руснаците ни завладяват. В бизнеса, освен желанието за печалба, трябва и малко морал и далновидност. Това е, което липсва на подобни българи. А политиците… те са само еманация на това, което наричаме български народ. Не ли??

 14. Истории за руската наглост всеки може да разкаже. Поради това изобщо не вярвам на внушенията, които българските медии правят за масовата обич на нашия народ към русия. Ще го повярвам като видя на Копринка поне сто хиляди души, дошли доброволно, а не организирано докарани като добитък.

 15. Към Пеньоци:

  “Най-интересното” е, че нашите мегапатриоти, които обичат да плашат избирателите си с нашествие от чужденци, не виждат нищо лошо в тенденцията руски заселници да си напазаруват България ( намерение, което предизвикателно заяви и в онова интервю по БНТ руският депутат Пьотр Толстой). Очевидно за тези патриотари важи максимата “шамар да е, руски да е”.
  На ниво обикновени примитиви отговорът на този въпрос е ” по-добре братушките да ни напазаруват, отколкото някакви други, особено мюсюлмани”. Само че въпросните пропускат да отбележат, че опасността от чужда асимилация е много по-голяма, когато тя се задава от страна да дълбоко вкоренилите се от век и половина тук руснаци, постигнали големи успехи в съветизацията на България, докато всякакви други чужденци биха срещнали отпор. С други думи, заплахата да ни превземат по “братски” е наистина реална, за разлика от нещо подобно в случай на засилено заселване от представители на каквато и да било друга нация ( не че има кандидати за това ).

 16. Г-н Инджев, благодаря за репликата. Това имах пред вид с “далновидност”. 2013 беше наложен дори Мораториум върху продажбата на земя за чуждестранни граждани, обявен по-късно от КС за противоконституционен. Беше голям вой в 42то НС, имаха предвид точно граждани на ЕС. А руснаците отдавна си пазаруваха по схемата: руснак – еднолична фирма – българско гражданство – право на покупка.

 17. Трябва да ви кажа, че моите лични впечатления от англичаните са още по-потресаващи. Само англичанин може да влезе в наш музей със скъсани вълнени чорапи или надупчена избеляла фланелка. Мръсни дрехи, макар че не е пътешественик, а живее в българско село. Руският посетител демонстрира в музея много по-голяма обща култура за разлика от английския. Значи ли това, че в България се е заселила най-голямата измет от Острова?

 18. “Значи ли това, че в България се е заселила най-голямата измет от Острова?”

  И ако значи, какво от това?

 19. Към МВ:

  Понеже държите да бъдете контра на всичко, което не се прекланя пред руското преклонение, ще отговоря изненадващо: може и да е така.

  Само че английската “измет”, която е създала Австралия, САЩ, Нова Зеландия и т.н. е като “солта на земята” в сравнение с руската.

  При това английското “присъствие” в България е екзотично – микроскопична и с нищо не застрашава българския суверенитет. За разлика от струпването на на орди руски купувачи на българска недвижимост, поощрявани да се заселват в България от държавата им с цел укрепване влиянието на една вражеска държава у нас.

  И още нещо, англичаните у нас ( виж книгата на Мишо Вешим “Английският съсед”) с радост се интегрират, стараят се поне, докато руснаците имат господарско отношение с претенцията да са “по-висша раса” – типично комплексарско поведение на неуверени в себе си хора, изпитващи тайна обида, че с присъствието си тук потвърждават обратното: че България е по-добро място за живот, отколкото Русия.

  Английските дипломати не само минават курс по български преди да дойдат на работа тук, но и имат практиката да живеят в обикновени български семейства седмици наред, за да разберат повече за страната, нейния език и нрави.
  Нито един руски посланик не си пречупва имперската надменност да каже две думи на български.
  Английските посланици по правило говорят доста сносен български. От поне две десетилетия насам.

  Сравнението между англичаните ( у нас и не само) и руснаците на ниво простолюдие е достатъчно неадекватно, но ако тръгнем да им сравняваме елитите, ще стане още по-зле да мужиците с дебелите потрейли с откраднати от руския народ мангизи, които пълзят в краката на своя господар Путин, скимтейки от благодарност като българските русофили по адрес на техните митични благодетели.

  Нищо подобно не съществува в родината на Магна харта, която поставя началото на края още в началото на 13 век на робуването на тамошния “батюшка”, крал Джон ( Иван, ще рече).

  Може да са всякакви ( и да, имат своите нелицеприятни особености), но англичаните са народ от горди индивиди, докато руснаците са сбирщина от хора с робско съзнание, уви.

  А най – лошото е, че ( пред такива като МИЛЕН) се надуват, избиват комплексите си за малоценност спрямо англичаните и други успели народи, за да се държат както монголски господар с руския му васал Александър Невски. Което на нашите мазохисти им харесва. А българчетата, за които ориентир за справедливост и с(ъ)ветоусещане е МОЧА, са готови винаги да бранят руските комплекси чрез изтъкване на собствената си незначителност спрямо мнимото величието на Матушката.

 20. Тази година по морето може да видите провесени (уж случайно 🙂 по дървета, чадъри и стълбове “колорадските ИМ лентички”, символ на руските националистически имперски щения и най-вече на путиновата мечта да сложи най-после императорската корона и да стане президент -импертор навсегда. Присъствието на този символ на обществени места в България е наглост и гавра с родолюбивите чувства на българите. В имотите си у нас руснаците може ,ако искат, да си окачат Ленин и Сталин с главите надолу, даже Путин може да си закачат съвсем гол и на високи токчета, (а не само гол до кръста, както обича да се показва по списанията), но извън апартаментите си са длъжни да спазват законите на страната и да уважават правото на патриотични чувства на хората, който великодушно са ги приели да живеят сред тях.
  Затова видя ли колорадска лентичка да се развява някъде, веднага я завързвам (на панделка)и я окачам на първия контейнер за боклук като цветен акцент. Призовавам почиващите по морето ни българи, както и местните, да последват този пример!

 21. Поздравявам МВ със следващия клип, на който са снимани руснаци само с чисти дрехи и с много широка обща култура, която личи от разговорите им. Приятно гледане!

 22. Към МВ
  Преди няколко седмици в аптека на графа в София пазаруваше лекарства английската посланичка. Жената беше скромно облечена, без охрана, говореше с аптекарката на БЪЛГАРСКИ и се прибра в посолството пеша!

 23. И все пак – ИМА И СВЕТЛИ примери , що се отнася до отпор на “гнездящата руска наглост” от женски пол , например,която от много десетилетия е тренд /мода в присламчването на “росомахите”/по един приятел/ , към българските – от висшата бг. номенклатурчици комунистически – до последният бг.селски наивник ! Доживях да го видя И !!! ДЕЙСТВА!!! Здраво начукаха канчето на разпищолена “руснашко-българска ” фамилия ,която с години е тероризирала с пиянските си свади един красив курортен град в Югозапада. Две расови български момчета – полицаи си свършиха перфектно работата – предупреждение – ресдпект – глоба ! Отърваха ни ! ЗНАЧИ МОЖЕ ! Благодаря момчета ! Това са единично “гнездящи” обаче! С масовата русификация по брега /все още български/ – не знам … но когато дойде момента – отговорността на “майцепродавците” си има ЛИЧНИ, Персонални Имена ///
  ЗНАЧИ МОЖЕ ! Благодаря момчета : )))

 24. Най-много се страхувам да не тръгне някой ден путин да нахлуе, за да им защитава “нарушените”права!Тогава ще стане наистина страшно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.