Русофобът Путин отблъсква и русофилска Гърция – кога ще дойде ред и на нас ?

В своите дневници за хода на Руско-турската война ( 1877- 1878 г.), видяна от позицията на официален летописец в щаба на руския главнокомандващ княз Николай, полковникът от руската армия Михаил Газенкампф се изказва презрително за руската дипломация и откроява в този смисъл посланика на Русия в Цариград и главен преговарящ с Турция за примирието от пролетта на 1878 г. Николай Игнатиев. Той има таланта да настройва цели нации и държави срещу Русия, отбелязва най-довереното лице на руското военно командване по адрес на Игнатиев в своите спомени.

Поводът Газенкамф да направи това обобщение е фактът, че “графа” ( както умилително сме свикнали да наричаме този заклет реакционер и антисемит) успял на път за Одрин във връзка с проговорите с победените османци да обиди в Букурещ люто румънците с декларация, че Русия ще си вземе насила от тях земи, които Румъния отказва да даде доброволно на империята. В самия Одрин Игнатиев буквално се гаври със сръбския пратеник полковник Катарджи, роднина на крал Милан, подигравайки се със Сърбия, че е загубила войната с Турция през 1876 г., поради което сърбите нямат основание да претендират за големи териториални придобивки при подялбата на европейската част от османската империя. Което не му пречи все пак да подари на Сърбия Ниш и околностите му при пълното съзнание, че са били населени с българи ( и дори да се хвали в записките си, че е направил този подарък напълно съзнателно, т.е. заложил е поредната бомба със закъснител в отношенията между балканците).

Припомням схематично тези факти, подробно отразени в книгата “Измамата “Сан Стефано”, защото същият талант на Игнатиев да настройва цели нации и народи срещу Русия се проявява в днешна Русия в лицето на самия Путин. Не талант, направо гений се иска да бъдеш, за да отритнеш традиционно русофилски народи като населяващите Грузия и Украйна и да ги превърнеш дори във врагове. Напоследък Путин постига все по-големи успехи в този смисъл и с Молдова, Черна Гора, Македония, а вече и с Гърция. 

Шпионите на Путин, прогонени от Гърция, произведоха скандал, който илюстрира твърдението ми, че най-големият русофоб на света е именно Путин. Да накараш Гърция да ти удари шамар, след като още от зората на 19 век тъкмо Гърция е страната, в която е отгледано за първи път русофилството като пета колона на северната империя, е наистина историческо постижение. 

Ако българското русофилство е продукт на измамата от Сан Стефано, която напълно съзнателно внушава на българите колко добра е матушката, макар тя да се договорила тайно с Европа да не бъде допусната единна и голяма България, то гръцкото русофилство е пилотният проект на Русия десетилетия по-рано. Не случайно българите в дунавските княжества ( бъдещата Румъния) се бунтуват срещу принудата да се гърчеят, за да получават от руските власти, управляващи дуалистично с Турция тези земи, права на едри търговци. 

Всичките руски консули във Влашко и Молдова са били съзнателно  издигани сред незначителното по своя брой гръцко малцинство и на гърците са били давани привилегии за морска търговия. Това фаворизиране е било сред основните причини българите да се чувстват принудени да се “пишат” гърци и съответно да се бунтуват. В рамките на браилските бунтове именно родоначалникът на българското националноосвободително движение Георги Раковски прозира руската пагубна роля, особено, след като руският Консул му отказва защита и го предава на турците да го съдят като участник в един от бунтовете. 

Днес наред е Гърция в списъка на Путин. При това говорим за Гърция на лявата СИРИЗА и нейния Ципрас, който избра да уважи с първо посещение като министър-председател именно Москва, колкото и  тя да не отговаряше на левичарските му представи в борбата срещу капитализма. 

Спомняте ли си какви възторжени вопли се лееха от микрофоните на БНР по повод нахлуването на Ципрас и СИРИЗА във властта в Атина, обърната към Москва? Спомнете си. Защото гласовете, призоваващи и в България да се създаде местна СИРИЗА замлъкнаха. Оказа се, че дори и крайно левите в  русофилска Гърция са повече патриоти, отколкото путинисти. “Лош” пример за нашите продажници, които много обичат да дават за пример Гърция и гърците, когато това им изнася в рамките на сервилното им русофилство. Например в края на 90-те години на миналия век нашите русофили зовяха да последваме гръцкия пример на съпротива срещу преминаване на натовски части по време на косовската кампания на НАТО, макар на практика конвоите да си пътуваха без проблем и да не обръщаха внимание на демонстрантите ( т.е. гръцките власти изпълняваха съюзническите си задължения).

След като и гръцкото търпение по отношение на руските интриги се изчерпа, остава да се запитаме за неизчерпаемите залежи от българско покорство, които стърчат монументално в София, Пловдив, Варна, Бургас и прочее градове у нас. Търпим ги не просто ние. Търпи ги Охранителя на руските интереси, който се прави на десен, еврофил, атлантик и обединител на част от Балканите, но всъщност е основният виновник руската мечка да си разиграва троянския кон у нас за срам и позор в сравнение с народите, които се осмелиха й се озъбят. Защото не е луд онзи, който яде руския зелник, а оня, който позволява това продължаващо престъпление да държи България на върха на европейските негативни класации по жизнен стандарт чрез шамандурата на вездесъщата руска корупция – главното вносно перо от Русия в България.

Гърция се осмели да обяви, че руски шпиони са се опитвали да подкупват гръцки граждани на влиятелни позиции в държавата и в църковната йерархия. Къде е “смелостта” на нашия пожарникар и каратист? Държат му я заключена в някой сейф в Москва, за да му е преклонена главицата пред руската сабя ( сейф, апропо, означава на арабски сабя – просто съвпадение, нали).

НА СНИМКАТА: Ленин, каращисан с руския император, това е еманация на симбиозата на русофилското влияние в България и днес. Окупационната червена армия не стъпва в България на празно място, както се вижда, а безогледно експлоатира корените на българското русофилство за целите на съветската окупация. 

unnamed

17 мнения за “Русофобът Путин отблъсква и русофилска Гърция – кога ще дойде ред и на нас ?”

 1. Инджев, само да питам: Нещо за “ишиаса” на Юнкер да напишеш?
  Или не ти е удобно да осмиваш господарите си?

 2. Иво, имам ярък спомен, че ти пръв обяви по една вече закрита телевизия заради относителната ѝ обективност за едни 50 000 000 евро комисиона за баце по една руско-българска сделка разкрито от малотиражен руски сайт. Тогава баце се “разсея” и не взе никакво отношение. Преди 10-тина дни обаче некадърните МУ пиарчици измислиха историята с “покупка” на пиклив гръцки остров и бочко изигра голямо театро с “фейкновината”.
  Идеята ми е, че наред с компроматите с които го държат в кремъл има и “разписки” за получени милиони и милиони евраци. Не случайно запознати твърдят, че банкянското слънце вече е минал котата от 5 милиарда евро “спестявания”. Дай боже, всекиму!

 3. Преди няколко години тук – в блога на Иво – писах, че няма друга столица в света, в която срещу Парламента да стои паметник на чужд владетел. И че на мястото на царя-освободител на крепостните руски роби трябва стои създателят на държавата ни Кан Аспарух. На когото не му харесва – пътя и в тайгата в Сибир – право в “руския мир”! Защото това е нашата България и ние, което я обичаме, трябва да опазим от руските варвари и тукашните им отрепки. Кой както може.

  Между другото, българските русофили са по-жалки и от руските крепостни роби, които – като ги освобождавали плачели с глас и не искали свобода. Защото тези роби поне са можели да работят и сами да се изхранват. За разлика от нашенските русофили, които от две-три поколения вече и това не могат. И без руските подкупи и без да крадат по руски и по путински тук, направо са живи-умрели от глад.

  Не им завиждам за това, което ги чака след скорошния разпад на Империята на Злото.

 4. Началото на края. В Русия в различни градове започват многохилядни митинги против пенсионната реформа – не дочакаха и края на Световното по футбол. Новина от няколко часа, която вероятно няма да бъде съобщена в България – за запазване на “стабилността”. 🙂 Изявление на руски депутати, гледайте:

 5. Към Viktor:

  На анонимни заяждания обикновено не отговарям. За да си видиш тъпотата в огледалото, направи си труда да се запознаеш какво съм писал за Юнкер ( във връзка с Борисов, например).Само че такива проверки се правят преди да задаваш идиотски въпроси.
  Господари явно имаш ти, щом се криеш и изпълняваш поръчките им.

 6. Няма какво да се учудваме и на кремълският чекист, и на неговият милиционерски васал в НРБ. Те и двамата са във “паралелната” си “реалность”….
  Даже ТИКВОкожият “вождь” е едновременно и в “ЕВРОразвитата” си , и в РУБЛОмилиционерската си “реальности” …… “едновременно”….
  И това в никакъв случай не води до объркването му! Защото “паралелните реалности” на винету се “допълват” взаимно във “единнаТА” евроРУБЛОразвита – ПОРЦИОНнаТА “реальность”…..
  П.П. За това, докато милиоеропитекът винету е “вождь” на НРБ, нека ВСЕКИ прецени – колко и какви акцизи, данъци и осигуровки иска да плаща или да НЕ плаща на НАП , с които винету да раздава своите ПОРЦИИ…. ???…..
  Дали си заслужават стотиците милиони за НАПЪЛНО ПОРЦИОННИЯТ “парламент” на винету…???………
  Дали си заслужават милиардите за калинковите “министерства” и бутафорни “агенции”???………..
  Дали си заслужават милиардите за изцяло мутрокалинковата “местна администрация” и напълно корупционните СУДЖУКови “кметове” на мутромилиционерският “вождь” – винету…???…
  Дали си заслужава милиардите в “бюджета” за “обществените поръчки” , с които винету раздава ПОРЦИИТЕ си…..???……..
  Дали си заслужават , стотиците милиони за “службите” – ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, ДАТО , РУМНО , ПГУ …????…
  Дали си заслужават бюджетните милиарди от КОНПИ, КФН, КБН,АП, БНБ, КЗК, Сметната палата, АП, КФН, КБН, ….. ????……
  Дали си заслужават милиардите за милицията, и нейните чантаджии , които вземат по няколко хиляди лева заплати и “експертизи”,и ,освен това очакват и рушвети, уж за да ти “свършат работата”…….., а и напълно НЕадекватният “министър” на милицията, о.з. фатмаков…….. ????……..
  Дали си заслужава стотиците милиони за вишинската “цацаратура” и съдебната власт , които имат само 2 пъти по-малък бюджет от милицията, но са около 10 пъти по-малко от милиционерите, т.е. получават 5-6 пъти повече бюджетни средства от милицията спрямо числеността си , и която има 5-6 пъти повече “прокурори”, но въпреки това разликата със румънските се вижда дори от Луната…., или пък НАПЪЛНО зависимият “партийно”-ОБРЪЧен ВСС и ВАС……или пък напълно КАЗИОНният “специализиран” (народен) съд ……. ????………
  А още повече….. дали си струват ДЕСЕТКИТЕ милиарди за образУванието , НОИ и НЗОК,…… какво получаваш за социалните и здравните осигуровки……. ????…..…
  Да не забравяме и за стотиците милиони за БНТ, БНР, където начальник е “журналиста” – кошлуков……….
  За това….. нека всеки си прецени , какви акцизи, осигуровки и данъци да внася, и ОЩЕ повече – какви акцизи,данъци и осигуровки – да НЕ внася!….. в ПОРЦИОННИЯТ “бюджет” на “евроразвитият” вождь винету, …
  Дали си заслужават милиардите и всички други “службички”, “службици”,”служби” и “СЛУЖБИЩА” , които са на ПОРЦИОННАТА хранилка на винету, и за които се прахосват ВСИЧКИ данъци и осигуровки……. ????……
  Всичко това показва КОИ са “приоритетите” на калинкоТИКВОкожият “вождь” , и дали въобще си заслужава да му се даде дори една стотинка за ПОРЦИОННИЯТ му личен “бюджет”, който “усвоява” с ИЗЦЯЛО вредната си РАЗПЛУТА ченгесарско-милиционерска и калинкова “администрация”!!!
  Защото единствената възможна “РЕформа” при Тиквокожият мутромилиционер винету е – “НАпълването на бюджета” , чрез УВЕЛИЧАВАНЕТО на данъците и осигуровките , … които да се усвоят от РАЗПЛУТАТА му СУДЖУКова бюрокраДция и ПОРЦИОНните му ЛОБИСТКИ ОБРЪЧИ……..
  Още повече ,че калинковото “министерство на финасите” и НАП , начело с калинката -горанов, не си търсят ПЪЛНИЯТ размер на акцизите, данъците и осигуровките от “министерства” и ВСИЧКИТЕ бюрокраДски “държавни служби”, като така се образува дефицит и в НОИ, и в НЗОК, от по 1-2 милиарда, т.е. “държавата” не е си плаща данъците и осигуровките ,с които се изплащат пенсиите и здравеопазването. А пък в същото време винету отчита “ИЗЛИШЪЦИ”…???…..
  А в същото време копоите от НАП тръгнали да слухтят около кварталните бакалии, а в същото време НЕ си събират осигуровките и данъците от “държавата” от по 3-4 милиарда … ВСЯКА година! Колкото е и ежегодният размер на “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на милиционеропитековият вождь – БАЙхуй…..!….
  Т.е. от една страна винету и милицинеро-ченгесарската лу номерклатура “усвояват” десетки милиарди от “бюджета”, а от друга страна винету и НЕ плаща своите осигуровки и данъци в “бюджета”…… и се получава ….. ДВОЙНО “усвояване”….
  А после и КАЗИОНите синдикати, и НАП , говорят за “частните изедници” ,които работели в “сивата икономика”,като не внасяли реалните осигуровки и данъци?!?!?!?!?!?!… Но…. както казахме “държавата” и “вождь” БАЙхуй са най-големият “сив сектор” в ТРОЯнският бандитустан – НРБ………
  Същото важи и за ПОРЦИОНните ОФШОРНИ ОБРЪЧИ на МУТРОкожият , които също НЕ плащат НИЩО в “бюджета”, но пък “усвояват” десетките милиарди от “бюджета”, заедно с РАЗПЛУТАТА калинкова номерклатура на вождь…..което води до ТРОЙНОТО “усвояване” на “бюджета”…..
  За това нека всеки сам си отговори – дали всичко това си заслужава и повишените с 10-20% осигуровки и данъци от началото на годината, както и 20% ДДС върху книгите ,здравеопазването и храните….?????…

 7. Господин Инджев, благодаря за новата Ви книга!
  Благодарен съм, че все още ги има хора като Вас.
  Млад съм, но някак си, четейки това, което пишете тука в блога и “Измамата”, като че ли ме връща в едните по-трудни, по-объркани, но стойнностни и светли времена. Когато все още българите сме имали заченките на една млада, объркана, но целеустремена държава.
  Иска ми се отново, като народ, да се почувстваме по този начин.
  Аз ще дам моя дан.

 8. В ЗАЩИТА НА СТАТУКВОТО днес изпълзя ГОЦЕ. Той похвали политиката на Бойко, защити тезата си за големия шлем, обвини съюзниците ни от САЩ че се мешат в политиката на Балканите и най-интересното – Гоце заклеими Румен Радев.
  От това си правя изводите, че Гоце Бойко и русофилите са на страната на статуквото и Русия. На Радев след забележките на Гоце му давам червена точка, въпреки че има още да се доказва като демократичен президент.
  Нищо ново под слънцето. Просто като се разгорещи политическия климат – влечугите излизат на слънце.

 9. Към Христо:

  Всъщност истината е, че надеждата е във Вас ( и във вас, Вашето поколение)…

  Моя милост е нещо като трансмисия (без претензия за мисия).

  Откакто свят светува старите предават на младите своя опит и знание. Когато тази връзка се прекъсне, съответните народи престават да съществуват – в случай , че Вие\ вие не поемете мъждукащата факта на познанието за истината.

  Книгите са подсигурили човечеството срещу тази опасност, но няма гаранции – желаещи да горят книги винаги се намират. Такива заплахи вече получих по отношение на “Измамата “Сан Стефано”, че щели да я изкупуват, за да я горят…

  Ако Вие\ вие не помете мъждукащата факта на познание за истината

 10. Поздрави и от мен, Христо! Да си жив и здрав!

  За да я има България, всеки трябва да даде своята дан срещу русофилската сган!

 11. таваришт БЛЯДь, Юнкер е само пръв сред равни между комисарите ,които представляват различните НЕзависими държави в ЕС. Неговият мандат даже не е сигурен, и по всяко време може да бъде отзован или да си подаде оставката. И няма безграничната власт на твоят гасудар Путлер, така че по никакъв начин не можеш да сравняваш Юнкер с Путлер или някой друг от любимите ти тирани и диктатори.
  Юнкер е просто някакъв посредник между различните лобита и интереси на различните малки и големи държави в ЕС, и нищо друго. Юнкер даже няма властта на премиер, на която и да е от страните-членки на ЕС, дори и на такав изоставащ бандитустан като НРБ с премиер ,като БОКо. Юнкер само представлява ЕС пред света, той няма нито рашистка армия, нито ядрено оръжие , като тирана Путлер.
  Така че Юнкер въобще не може да служи за някакво сравнение с военните престъпления и чекистки бандитизъм на Путлер!
  За това си намери по-адекватен “еталон” с който да сравняваш твоите любими диктаторски вождове и тирани, като Путлер ,или пък Боко-Тиквата.
  Аз бих ти препоръчал да ги СРАВНЯВАШ със китайският “президент” Си Дзинпин, но все пак трябва да имаш предвид ,че китайският вожд е с много по-различно образование и квалификации от твоите “любимци” , защото не нито чекист като Путлер , нито пожарникар-милиционер като Боко.

 12. Не искам да звуча силно или помпозно.
  Това само ми навлича беди.

  Не искам да Ви сравнявам с някой от Възрожденците.

  Но когато Ви чета си мисля за Захари Стоянов.

 13. Мое лично наблюдение е, че в България в момента е започнала подгрявка за антируска позиция, която ще започнат да дават всички партии от статуквото. Нещо се очаква да се случи. Есента /септември/, ще е първо действие. Очаквам догодина всички настоящи русолюбци да са се преоблекли в дрехи на русомразци за да продължат да водят хорото.

 14. @georgi nikolov
  …банкянското слънце вече е минал котата от 5 милиарда евро “спестявания”…

  Интересно – къде ли ще ги занесат “спестяванията” тримата шишковци??
  Накрая всеки е в “апартамент” от 2 квадрата…

 15. VIKTOR, интересно ми е – имаш ли чувството, че много скоро ще те превърнем от патриот на Русия – в патриот на България?

 16. Независимо кой с каква дарба, интелект, доблест, парадокс е написал книгата, щом той казва истината, която подкрепя истините, заслужава похвала от цяла България. Прочетох книгата “Измамата Сан Стефано”. Нека всички я прочетат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.